Tämä ei auta taas yhtään mitään.

Anonyymi

https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008312228.html

"Tämän uudistuksen tavoitteena on parantaa työllisyyttä 95 00–10 000 ihmisellä. Arvioitu työvoimalisäys ei sisällä työvoimapalveluihin palkattavia uusia työntekijöitä."

Ei paranna! Ei sitten yhtään. Vaan tilanne parantuu vasta sitten kun tarjolle tulee runsaasti satoja tuhansia uusia työpaikkoja!

49

521

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ei parannakaan. Itseasiassa pahentaa. Mielivaltaisuus karenssien antamisessa lisääntyy. Aina ei löydy neljää paikkaa kuukaudessa ja mitä niitä samoja paikkoja pommittamaan. Lyön vetoa, että ensin hermostuu työnantajat.

   Tuokin on on liiottelua, että virkailijaa tavataan noin usein. Mitä sitä turista jonninjoutavia. Hallitus on kuutamolla kun lumiukko työllisyyden hoidossa.

   • Anonyymi

    Mite sinun mielestäsi saataisiin katkaistu 5 v kestänyt työttömyytesikatkaistu.


  • Anonyymi

   Työttömien kiusaamista, uhkailua ja taloudellista väkivaltaa lisätään. Veronmaksajien rahoilla. Kiusaajat ja kiduttajat työllistyvät tehokkaasti.

   Kuinka tyhmiä ne voi olla? Ei uskoisi ellei itse näkisi. Tämä on kuin ikuisesti kestävä paha uni.

   Mitähän jännittävää ne aikoo joka toinen viikko uudelleen ja uudelleen tivata työttömiltä haastatteluissa?

   • Anonyymi

    Onhan niille kiva vähän.käydä vittuilemassa


  • Anonyymi

   Mahtaa hallituksen likoilla olla hilpeetä kun ne siellä saunailloissa keksii näitä
   kaikkia kiusaamistoimia työttömille. Ei ne nyt itsekään usko että tällä tavoin työllisyys oikeasti lisääntyy.

   • Anonyymi

    Tälläistä paskaa kirjotta Persu. Muutama kuukausi sitten möykättiin kun hallituksen työlisyy tavoitteita ole. Nyt tämäkin väärin. Persu politiikka täyttäteatteria. Ollaan hallituksessa laikataan kaikilta vähävaraisilta, nyt miten tuki paketissa on vähävaraiset huomioitus. Te olette niin😂😂😂😂😂😂😂😂😂


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tälläistä paskaa kirjotta Persu. Muutama kuukausi sitten möykättiin kun hallituksen työlisyy tavoitteita ole. Nyt tämäkin väärin. Persu politiikka täyttäteatteria. Ollaan hallituksessa laikataan kaikilta vähävaraisilta, nyt miten tuki paketissa on vähävaraiset huomioitus. Te olette niin😂😂😂😂😂😂😂😂😂

    Kirjoitin ed kommentin enkä ole persu. Taidat nähdä vainoharhaisessa mielessäsi persuja sänkysikin alla.


  • Anonyymi

   Ei paranna asioita vaan pahentaa lisää ihmisten henkistä pahoinvointia, kun syyllistetään lisää työttömiä työttömyydestä. Miten helvetissä nuo aiotut haastattelut te-keskuksissa tai kuntapuolella edes pidetään, kun nytkin on ollut vaikeuksia noissa haastattelujen pitämisessä, kuntapuolelta ei ole soitettu mulle kertaakaan, on vaan tullut se ilmoituslappu silloin maaliskuussa ett siirryn kuntapuolen asiakkaaksi ja kun olen käynyt te-keskuksen sivuilta katsomassa omia tietoja on näkynyt ett on siirretty jonkun työstartti tiimin asiakkaaksi ja sitä ennen oli tieto ett te-keskuksen kautta on ohjeistettu mun oman ohjaajan ottamaan yhteyttä. Yli vuoteen ei ole kuulunut mitään työkkäripuolelta, joten miten hemmetissä jatkossa onnistuu nuo muka kahden viikon välein tapahtuvat haastattelut ja ohjaamiset, pitäisi olla kuntapuolella pirusti enemmän porukkaa tekemässä tuotakin hommaa. Ei niinkuin minkään valtakunnan järkeä ole noissa suunnitelmissa muutenkaan, mä olen melkein 60vuotias, mihin helvettiin näin vanha ämmä hakee tai kelpaa töihin, muuta kuin noihin ilmaishommiin kolmannen sektorin puolelle. Voi perseensuti, millasta paskaa ne työttömille tekee, pistäisivät meidät kaikki köyhälistöpaskat jne. pakkotyöleireihin ja tappaisivat vaikka nälkään, ei jäis tähän maahan muita kuin rikkaita ja kauniita.

   • Anonyymi

    samoja tuntemuksia! olen 61v. mies ja 61v. ei kelpaa töihin, vaikka miten paljo hakisi.
    Ja pula ei ole hakemusten määrä,
    Vaan aito pula on rehellisistä palkka-töistä.

    Tämäkin koko poliittinen meuhkaaminen hakemuksilla, yms. turhatoiminnalla, niin se on vain taas uusi keino peitellä varsinaista ongelmaa, joka on työpaikkapula, vakava työpaikkapula


  • Anonyymi

   Työttömät ovat työnhakijoita hakematta työtä!

   Työnhaku on tilanne kun mennään firmaan ja etsitään firmasta henkilön jonka kanssa voi keskustella työpaikanhausta ja jättää omat tiedot.

   Nyt työhakjia on kotona eikä juurikaan välitä hakea mitään työtä päivittäin ja jos mukamas hakee niin valehtelee. Se työherkku ehdotus pitää tuoda tarjottimella kotiin mitä haetaan, jos haetaan...

   Kyllä suurituloisten ja päättäjien on pakko keksiä keinoja saada ihmiset työllistymään, koska muutoin suuret palkat ja palkkiot sekä etuudet jäävät saamatta.

   Vain muuttopakko työnperässä voi muuttaa työllistymisen ongelman.
   Armeija hakee vekuilevan työttömän ja vie sen vaikka äimätsaloon töihin, paikka jossa tarvitaa työntekijöitä ja kaikkia ammatteja löytyy ja opetetaan jos ei osaa....

  • Anonyymi

   Demarit loi vaan tovereilleen suojatyöpaikkoja TE-keskuksiin, ei muuta.

   • Anonyymi

    Juuri näin.


  • Anonyymi

   Tällaista luin toisaalta:
   Orpon esittämä 150.000 avointa työpaikkaa ei ole totuus. Viime viikolla olin työvoimaviranomaisten webinaarissa, jossa he kertoivat avoinna olleen sillä hetkellä n 33.000 työpaikkaa, joista kokoaikaisia hieman alle 12.000. ero kuulemma selittyy sillä, että tuo 150.000 avointa työpaikkaa on koko yhden kuukauden tilanne ja kaikki alueet yhteenlaskettuna. Se tarkoittaa, että yksi työpaikka on ollut haettavana useissa tapauksissa useammalla alueella ja ne ovat rekisteröityneet kukin omaksi avoimeksi työpaikaksi.

  • Anonyymi

   - Se että työllistät itsesi jotenkin, luo työpaikan
   - Se että perustat yrityksen joka työllistää ihmisiä, luo työpaikkoja
   - Se että leikataan julkiselta sektorilta, EI luo työpaikkoja vaan sillä vähennetään niitä
   - Se että maahan tuodaan työllisyyttä lisääviä henkilöitä voi jossain tapauksissa lisätä työpaikkojen määrää

   Huomionarvoista on myös ettei työttömien velvoittaminen työnhakuun varsinaisesti lisää olemassaolevien työpaikkojen määrää millään tavoin joten tilanne ei muutu mitenkään maalaisjärjellä ajateltuna ainakaan tätä kautta.

  • Anonyymi

   Tilanne paranee sitten kun valtio/kunnat ottaa työttömiä töihin julkisen puolen töihin tai palkkatuella yksityisille ja maksattaa tuon rahoituksen kaikilla veronmaksajilla. Näin on työttömyys lähellä nollaa.

  • Anonyymi

   Onkohan kukaan viranomainen ajatellut sitä, että nämä työhaastattelut ovat nykyään pääasiassa videohaastatteluja. Eteneminen hakuprosessissa mm.
   vuokratyöfirmoissa tapahtuu joko suoraan videohaastatteluun tai jonkin kysymyksiä sisältävän ohjattuun haastatteluun osallistumalla. Työtön siis höpöttelisi hirveän määrän yksikseen näihin sovelluksiin ja sellaiset joille se on kovin vastenmielistä, masentavaa, saavat karenssi karenssien perään?

   • Anonyymi

    Varmaan jonnekin kasvojen & äänen tunnistus-&tallennusohjelmaan menee tiedot vähintäänkin ellei muuallekin eteenpäin vakoiluun..


  • Anonyymi

   "Tämä ei auta taas yhtään mitään."

   Voi se ehkä auttaa, mutta auttaakseen se vaatisi autettavalta uskoa, nimittäin lapsen uskoa siihen että josja kun olet taikurin näytöksessä niin jos taikuri ei olisi sanonut sitä taikasanaa tai ei olisi heilauttanut sitä taikasauvaa niin silloin sieltä taikurin silinterihatusta ei olisi löytynyt kania.

   Mutta älkäämme jorisko vertauskuvin vaan porautukaamme asian ytimeen: On siis tapaus että joku kysyy jossain töitä ja sille kysyjälle sanotaan että emme nyt tarvi emmekä etsi uusia työntekijöitä.

   Kuten näkyy tapauksessa aina on kaksi osapuolta, on se joka etsii töitä, ja on se joka ei etsi töitä tekevää.

   Nyt sitten pyritään löytämään keino jolla piestä sitä joka etsii töitä jotta se joka ei etsi töitten tekijää innostuisi keksimään jotain työn tapaista jota sillä joka etsii töitä voitaisiin teettää.

   Malli Sipilä lähti liikkeelle siitä ennakoinnista että kunhan ensin keppi iskee riittävän kipeästi ja sen iskun seurauksena iskun kohde älähtää tarpeeksi kovaa, niin se älähdys saa sen joka ei etsi töitä tekevää muuttamaan mieltään ja ihan säälistä ottamaan töihin tekemään jotain sen johon se keppi iskeytyi. Käytäntö kumminkin osoitti että Sipilä oli vakavasti aliarvioinut suomalaisen sen joka ei etsi töitä tekevää kykyä kestää muille aiheutettua kipua.

  • Anonyymi

   Kokoketju parkujia täynnä, Persu kattavuus 75%.
   Tämä on nyt sitä työlisyystavoitteista jota oppositio on vaatinut puolitoistavuotta ainakin, tästä puuttuu vielä työolojenhunontaminen.

  • Anonyymi

   Jorimäntysaloon yhteys. Hän on yliopistokasvatti Tampereesta.

  • Anonyymi

   Voin yrittäjänä kertoa, että en palkkaa ketään. Aivan sama kuinka monta roskapostia lähetätte.

   • Anonyymi

    Mikset?


  • Anonyymi

   Muutenkin jos haet vuokratyöfirmasta työtä, ei tahdo selvitä tekstistä missä päin maakuntaa työpaikka sijaitsee, mitkä ovat työajat, päseekö sinne julkisilla kuljuneuvoilla, työskennelläänkö eri toimipisteissä, paljonko työtunteja. Työnantaja ei arvosta työnhakijaa edes niin paljon että ilmoittaisi tarpeelliset tiedot ilmoituksessa.

   • Anonyymi

    Juuri näin tänään totesin kuinka vuokra työ.firma kusettaa soitto tuli kyselin työstä jota hain nuori likka oli.ihan pihalla ei osanut sanoa mitään työpaikasta yritä sitten saada töitäterveisiä city work uskomaton pulju


  • Anonyymi

   Torilla tavattan, vaikaa ei sitää viimeksikää ollut apua.

  • Anonyymi

   Koronan vuoksi mielenterveyskuntoutujia on jo tarpeeksi, nyt heitä halutaan vain lisää. Sitäpaitsi kenellä on kyky tehdä töitä muutama tunti viikossa jossain kymmenien kilometrien päässä, samaan aikaan bensan hinta nousee, pian kaksi euroa litra ja vanha autokalusto pitää saada pois teiltä saastuttamasta. Vaihda uuteen, yhdeksän euron tuntipalkalla, varmaan sulla rahat riittää.

   • Anonyymi

    Hallitus haluaa varmistaa että mielisairaus- ja sosiaalialoilla riittää puuhastelua, työtä ja toimeentuloa.


   • Anonyymi

    Vain sen verran korjaan mainitsemaasi, että TE-palvelut haluavat ihmisiä töihin yhdeksän euron PÄIVÄpalkalla.


  • Anonyymi

   Tämän hakemus himmelin tarkoitus on pudottaa työnhakijoita pois työmarkkinatuelta pienemmälle ja myöhemmin leikatulle toimeentulotuelle.
   Työpaikkoja ei hakemusten lähettely luo yhtäkään.
   Toinen tarkoitus on luoda niitä päätösperusteisia työpaikkoja eli 1200 Te -tanttaa kahvittelemaan ja soittelemaan työttömille, että on kivat ulkoilu säät tänään. Jokos aamulenkki on heitetty ja puuro syöty.
   Säästyy valtavasti rahaa, kun siirretään työnhakijat leikatulle tuelle vesi vellillä kitumaan. Viimeinenkin työkyky tulee häviämään ja paras ideahan se on jo väsätä pontikkapannu siinä vaiheessa, kun ei ole rahaa edes bussikorttiin ja auton pito on mahdotonta 300€ tuella /kk.

  • Anonyymi

   Osaamaton hallinto aikoo teettää taas uusia kyykytyspuuhia.... 2022. hakemus sulkeiset !!
   ( Huippu oli se sipilän aikaan aktiimalli touhu, kun tehtiin työkyvyttömyys eläke hakemuksia yli vuoden aijan joka kuukausi!! -että se tuntui järkevältä.... kiitos profeetta sipilä).

   Esimerkki huonosta hallinnosta; Aiemmin n. 2005, Minut tiputettiin iki karenssiin, ja en päässyt millään edes siihen työehtoon, kun töitä tai muuta sijaistomintaa ei ollut. En päässyt toimenpiteisiin!! Lopulta kävin istumassa kuntouttavassa sen iki karenssi rangaistus tuomion. Se oli jo aika pohjilta noin työvoimapolitiikassa!!! saastaa..

   Nyt luvassa aktiivi malli2. sdp vihreä kepu rkp toimi, jossa kyykytys jatkuu. Mutta hallituskausi on jo lopuilla, että on kuin löysä pieru tai virtsankarkailu, tämä tyttöhallituksen kyykytystoimi.
   Odotamme seuraavaa hallitusta, joka edistää sitten tarmolla aktiivi 2. tai 3. mallia. Kun rahat on lopussa ja velkaantunut maa, niin voi tulla raippaa aivan kunnolla? Rahat lopussa, kriisiä pukkaa!!

  • Anonyymi

   Pommireppu selkään ja "kyläilemään".

  • Anonyymi

   Aivokääpiöiden käsityksen mukaan työn hakeminen on itsetarkoituksellista puuhaa kun on kyse työttömistä. Työnhausta on tehty työttömän koko elämän tarkoitus. Tavoite ei ole että työttömän pitäisi päästä palkkatyöhön. Tavoite näille urpoille on se, että työtön vain hakee olemattomia töitä koko elämänsä ja ravaa ristikuulusteluissa jonkun asennevammaisen hyeenan tentattavana ja syväanalysoitavana kaksi kertaa kuukaudessa kuin rangaistusvanki.

   Voisiko hallitus velvoittaa työnantajiakin välillä johonkin? Työnantajien asenteet ja vaatimukset ovat järjettömiä jopa matalapalkka- aloilla. Työtön ei kelpaa töihin koska työnantajilla on asennevamma työttömiä kohtaan. Työttömiä pidetään vajaaälyisinä osaamattomina tumpuloina vain siksi että he ovat työttömiä. Vaatimukset ovat sitä tasoa että työttömällä kuitenkin pitäisi jostain olla kertynyt työkokemusta ja siivoojaksi päästäkseen pitäisi olla suurinpiirtein tuhat vuotta kokemusta ja kymmenen tutkintoa. Lisäksi työtön ei missään nimessä saa itse vaatia mitään. Esimerkiksi palkkaa. Hattu pitää olla kourassa tarjoamassa itseään ilmaiseksi orjaksi näin kauhean työvoimapulan aikana.

  • Anonyymi

   ”Työttömälle työnhakijalle tulee sellainen tunne, uskoisin, että hänestä välitetään ja tukihenkilö, jonka kanssa hän voi aidosti käydä näitä keskusteluja”, Haatainen kuvaili uudistusta."

   Missä helvetin vammalandiassa tämäkin holhoava emakko elää? Miten tuossa asemassa oleva ihminen voi olla noin tyhmä? Työtön ei ole holhousta tarvitseva murheellinen uusavuton lapsi joka tarvitsee tukihenkilöitä elämäänsä syväanalysoimaan ja tunteen sitä että hänestä välitetään. Käydä aidosti näitä keskusteluja? Mitä keskusteluja haatainen uskoo työttömien tarvitsevan? Työttömät eivät tarvitse mitään terapiasessioita. Hallitus ei ole ihan kartalla siitä mikä valtion rooli on yksityisten kansalaisten elämässä.

   Työtön on normaaliälyinen aikuinen ihminen joka tarvitsee toimeentuloa elääkseen. Ei yhtään mitään muuta. Kuka näitä haataisia äänestää?

   • Anonyymi

    Milloin näille holhoaville munchausen- idiooteille menee jakeluun, että työttömät eivät tarvitse palveluita?

    Työttömät tarvitsevat sellaista työtä jonka palkalla tulee toimeen. Se on ainoa asia jota työtön tarvitsee.


   • Anonyymi

    "Työttömälle työnhakijalle tulee sellainen tunne, uskoisin, että hänestä välitetään ja tukihenkilö"

    Piti oikein kuunnella tuo koko lausunnon anto että sanoiko työministeri todella noin vai oliko tämä toimittajan omasta hatusta. Kyllä vaan! Työministeri Haatainen todella oikeasti uskoo työttömien tarvitsevan palkkatöi... eikun "tunnetta siitä että heistä välitetään". Ja vielä vähän lisää tukea työnhakuun. Kauanko tuokin tyhjäpää on saanut hillua politiikassa....

    Hyi vittu.


  • Anonyymi

   Noilla tiu tau taliaivoilla ei ole harmainta aavistustakaan siitä miten luodaan oikeaa työllisyyttä. Ei hajuakaan.

  • Anonyymi

   Lahjoittakaa Haataiselle joku löytöeläin johon pääsee purkamaan tuota patologista holhousviettiään. Lisäksi hänet pitäisi kiireellisenä tapauksena ohjata mielenterveyspalveluiden piiriin saamaan hoitoa munchausen syndrome by proxy- sairauteensa jota hän kohdistaa suomalaisiin työttömiin.

  • Anonyymi

   Millähän hallitus uskoo työvoimaviranomaisten tarkistavan että työtön on varmasti hakenut neljää työpaikkaa per kuukausi? Yrityksillä ja muilla työnantajilla pitää kiirettä kun he joutuvat ensin työhakemustsunamin alle ja sitten vielä kestää se että työvoimaviranomaiset soittelevat sata kertaa päivässä perään vaatimassa että työnantajien pitäisi plärätä hakemusten joukosta että onko juuri tämä työtön hakenut heiltä työpaikkaa. Siinä ohessa pitäisi pyörittää yritystä.

   Itse sain 12 viikon työssäolovelvoitteen koska yritys johon olin lähettänyt hakemuksen ei löytänyt hakemustani jälkikäteen tiedoistaan. itse olin poistanut lähettämäni hakemuksen sähköpostistani koska siitä oli jo kulunut pitkä aika ja siivosin vanhat postit pois. Millähän se pitäisi pystyä näin ollen todistamaan että on hakenut työpaikkaa?

  • Anonyymi

   Kirjoitan jokaiseen hakemukseen ainoastaan nimen puhelin numeron ja ammatin. Sitten saa soitella jos haluaa työntekijän ja työttömyysrahat ei katkee kun lähettää hakemuksen. Ei missään sanota millainen hakemuksen pitää olla. Minulla ei ole edes cv tä enää koska silppusin sen typin roskikseen kun ne kerran väitti että olen työkyvytön ja minun pitää mennä kuntouttavaan. väittivät että työttömyyteni johtuu alkoholista vaikka en ole juonut viinaa 28 vuoteen. Ja silloinkin maistoin ainoastaan 17 vuotiaana. Piti oikein mennä lääkärii verikokeisiin jotta nähtiin että en juo viinaa. Sanoin sitten työkkärissä että töitä en tule hakemaan ennen kun pyydätte anteeksi.

   • Anonyymi

    Uskomatonta miten törkeästi työttömiä ihmisiä kohdellaan.


  • Anonyymi

   Minä olin kymmenen vuotta sitten pitkäaikaistyötön. Suuntakin oli hukassa, kun en työllistynyt enää toimistosihteerin töihin, ja on olemassa myös tietyt alat pois sulkeva, terveydellisesti rajoittava tekijä. Te-toimiston järjestämän valmennuksen myötä olisin saanut valmentajan mukaan työpaikalle mahdollista työpaikkahaastattelua varten!! Ei siinä paljon huomioitu historiaani, kun olin jo satoja hakemuksia väsännyt ja useissa haastatteluissa käynyt + työnhakukursseja , koulutus ja työhistoria. Oli asiallisia työhaastatteluja, mutta hyvin paljon työnantajan puolelta ihmisen kiusaamista. Omien runsaiden kokemusten myötä kerron, että Suomessa kyllä vallitsee ulossulkemisen kulttuuri. Ei käytetä keskuudessamme olevaa voimavaraa, vaan lähdetään hakemaan halvalla jostain kaukomaista työvoimaa.

   • Anonyymi

    "Te-toimiston järjestämän valmennuksen myötä olisin saanut valmentajan mukaan työpaikalle mahdollista työpaikkahaastattelua varten!!"

    Asuin hetken verran kommari- tampereella aikoinani. Olin työtön ja minut velvoitettiin tukien katkaisun uhalla kolme kertaa juoksemaan samassa täysin naurettavassa infossa. Niissä käsiteltiin joka kerta mm. Oma asiointi- sivuston käyttöä ikään kuin sitä ei vielä kukaan osaisi käyttää. Joka kerta sama info.

    Infojen vetäjillä oli joka kerta silminnähden hauskaa. Heittivät läpändeeriä kuinka heillä olisi tällaisia kursseja ja tukihenkilöitä tarjolla jotka "tukevat työtöntä oikealta ja vasemmalta". Kertovat tarinoita jostakin mielikuvitus- Mikasta jolla oli huono itsetunto ja heti kun hän kurssin käytyään tajusi osaavansa muurata jotain takan reunustaa hänkin työllistyi.

    On kestänyt hetken verran sen sisäistämiseen että nämä aikuiset naiset ja miehet IHAN OIKEASTI vain pelleilevät työttömien kustannuksella. Se, katkotaanko sinulta tuet vai ei, ja se, leikataanko vielä toimeentulotukesi perusosasta 40% vai ei, on TÄLLAISTEN asennevammaisten kusipäiden käsissä.

    Mieti.

    Tämä ei ole mitään tv:stä tulevaa komediaa. Tämä on aivan todellista, oikeaa elämää suomessa. Verorahoja uppoaa miljoonia euroja näiden loisten taskuun siitä hyvästä että he pääsevät simputtamaan työttömiä sydämensä kyllyydestä ja leikkimään heidän viimesijaisimmalla toimeentulollaan aivan estottomasti. Näille paskakasoille työttömien simputus on elinkeino. He itse ovat turvassa ja elävät mukavasti verorahoilla. Huomattavasti mukavammin kuin sinä, työttömyyskorvausorja työtön.

    Ja työttömälle tämä on velvoittavaa.

    Mitä saat suomalainen veronmaksaja siitä hyvästä että äänestät tällaisia spedejä?

    https://www.youtube.com/watch?v=KUBaOJBslXc

    Kauanko vielä jaksatte hirnua? Milloin tulee se hetki kun lakkaa naurattamasta?


  • Anonyymi

   Mikä on ratkaisu. Ennen oli työttömällä oikeus saada ihan oikea työllistämispaikka vuoden työttömyyden jälkeen. Uskon, että siihen meni paljon vähemmän rahaa kuin tähän tempoiluun. Mutta heti, kun joku tällaista esittää, hyppää joku puhuva pää ja alkaa esitelmöimään, että eihan sellasta, kaatuu koko talous alta.

   • Anonyymi

    Tehokkaasti ja asiallisesti käytettynä kohtuullinen palkkatuki ehkäisisi varmasti nuorten työttömyyden pitkittymistä ja meitä yli viisikymppisiäkin se voisi auttaa, jos esim. pakollinen alanvaihto tulisi eteen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tehokkaasti ja asiallisesti käytettynä kohtuullinen palkkatuki ehkäisisi varmasti nuorten työttömyyden pitkittymistä ja meitä yli viisikymppisiäkin se voisi auttaa, jos esim. pakollinen alanvaihto tulisi eteen.

    Kun lähtökohtainen asenne on sen tämän ja tuon negatiivisen ilmiön "ehkäiseminen" on kaikki jo lähtökohtaisesti pielessä. Tuolla asenteellako sinä haluat elää elämäsi? Elämän suurin unelma ja tavoite sekä itselle että lapsillesi on että selviydytään hädin tuskin pää pinnalla koko elämän ajan eikä paremmasta edes haaveilla.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tehokkaasti ja asiallisesti käytettynä kohtuullinen palkkatuki ehkäisisi varmasti nuorten työttömyyden pitkittymistä ja meitä yli viisikymppisiäkin se voisi auttaa, jos esim. pakollinen alanvaihto tulisi eteen.

    Palkkatukipaikat on enimmäkseen kolmannen sektorin paikkoja, yksityisyrityksissä harvemmin käytetään, koska ei saisi olla tapahtunut irtisanomisia kyseisessä firmassa ja monissa firmoissa niitä on ollut. Kolmannella sektorillakin jossain vaiheessa vähennettiin palkkatukipaikkojen määrää, koska systeemiä käytettiin väärin, alunperin palkkatuella oli tarkoitus madaltaa kynnystä ottaa pitkään työttömänä ollut henkilö töihin. Ainoastaan kolmannen sektorin toimijat saavat korotetun tuen, kun ottavat 500päivää työttömänä olleen henkilön töihin, yksityinen puoli saa vaan 50% tuen. Ja nuo työt kestävät nykyään puoli vuotta kerrallaan. Itse olen alaa vaihtanut jo nuorempana, en ole jämähtänyt vaan yhteen alaan, harmi vaan, ett elektroniikkapuolen työpaikat väheni, kun toimintaa siirrettiin ulkomaille, halpatyövoimamaihin, siksihän työttömyys räjähti muutenkin kasvuun Suomessa, kun isot firmat siirsivät tuotantonsa ulkomaille ja alihankkijafirmat menivät perässä. Suomessa koulutus on jäljessä noilta aloilta, joihin nyt haetaan eniten työntekijöitä, siks tänne tuodaan porukkaa ulkomailta töihin. Matalapalkkaiset alat kärsivät työvoimapulasta siksi, kun sillä palkalla ei pärjää Suomessa, joutuu turvautumaan asumistukiin jne, ett pystyy asumaan ja elämään, ne alat ei vaan vedä nuoria töihin. Nykyään tuntuu, ett tuo kuntakokeilu kehitettiin vaan siksi, ett kunta pystyisi itse hyödyntämään työttömiä omiin ilmaisiin töihin, kuten työkokeiluihin, kuntouttaviin ja palkkatukijuttuihin, ei ole tarkoitustakaan auttaa työttömiä työllistymään oikeisiin töihin vaan tuolla systeemillä taataan se, ett raha pysyy kunnalla, ei joudu maksamaan enää sakkomaksuja valtiolle huonosti hoidetuista työllistämistoimenpiteistä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Palkkatukipaikat on enimmäkseen kolmannen sektorin paikkoja, yksityisyrityksissä harvemmin käytetään, koska ei saisi olla tapahtunut irtisanomisia kyseisessä firmassa ja monissa firmoissa niitä on ollut. Kolmannella sektorillakin jossain vaiheessa vähennettiin palkkatukipaikkojen määrää, koska systeemiä käytettiin väärin, alunperin palkkatuella oli tarkoitus madaltaa kynnystä ottaa pitkään työttömänä ollut henkilö töihin. Ainoastaan kolmannen sektorin toimijat saavat korotetun tuen, kun ottavat 500päivää työttömänä olleen henkilön töihin, yksityinen puoli saa vaan 50% tuen. Ja nuo työt kestävät nykyään puoli vuotta kerrallaan. Itse olen alaa vaihtanut jo nuorempana, en ole jämähtänyt vaan yhteen alaan, harmi vaan, ett elektroniikkapuolen työpaikat väheni, kun toimintaa siirrettiin ulkomaille, halpatyövoimamaihin, siksihän työttömyys räjähti muutenkin kasvuun Suomessa, kun isot firmat siirsivät tuotantonsa ulkomaille ja alihankkijafirmat menivät perässä. Suomessa koulutus on jäljessä noilta aloilta, joihin nyt haetaan eniten työntekijöitä, siks tänne tuodaan porukkaa ulkomailta töihin. Matalapalkkaiset alat kärsivät työvoimapulasta siksi, kun sillä palkalla ei pärjää Suomessa, joutuu turvautumaan asumistukiin jne, ett pystyy asumaan ja elämään, ne alat ei vaan vedä nuoria töihin. Nykyään tuntuu, ett tuo kuntakokeilu kehitettiin vaan siksi, ett kunta pystyisi itse hyödyntämään työttömiä omiin ilmaisiin töihin, kuten työkokeiluihin, kuntouttaviin ja palkkatukijuttuihin, ei ole tarkoitustakaan auttaa työttömiä työllistymään oikeisiin töihin vaan tuolla systeemillä taataan se, ett raha pysyy kunnalla, ei joudu maksamaan enää sakkomaksuja valtiolle huonosti hoidetuista työllistämistoimenpiteistä.

    kunnilla harvemmin on tarjota sellaista työtä ja työkokemusta josta olisi hyötyä yksityisellä puolella. Palkkatukityö kunnalla ei auta työtöntä työllistymään yksityisen sektorin töihin.
    Myöskään ns. kolmannen sektorin palkkatukityö ei ole mikään ponnahduslauta työelämään.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    kunnilla harvemmin on tarjota sellaista työtä ja työkokemusta josta olisi hyötyä yksityisellä puolella. Palkkatukityö kunnalla ei auta työtöntä työllistymään yksityisen sektorin töihin.
    Myöskään ns. kolmannen sektorin palkkatukityö ei ole mikään ponnahduslauta työelämään.

    "kunnilla harvemmin on tarjota sellaista työtä ja työkokemusta josta olisi hyötyä yksityisellä puolella. "

    Miten niin?

    Perustele.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    kunnilla harvemmin on tarjota sellaista työtä ja työkokemusta josta olisi hyötyä yksityisellä puolella. Palkkatukityö kunnalla ei auta työtöntä työllistymään yksityisen sektorin töihin.
    Myöskään ns. kolmannen sektorin palkkatukityö ei ole mikään ponnahduslauta työelämään.

    Niinpä, mutt kun ei yksityisellä puolella ole kauheasti halukkaita ottamaan ketään palkkatuella töihin, kun kriteerit palkkatuen saantiin on melkoisen tiukat, ei saa ottaa henkilöä tuella töihin, jos on väkeä vähennetty sitä ennen. Kolmannen sektorin ja kuntien palkkatukipaikkoja vähennettiin yhdessä välissä, väärinkäytösten takia, henkilöt eivät työllisty vaan otettiin uusia tilalle, joilla oli oikeus korotettuun tukeen eli työnantaja sai enemmän rahaa takaisin eli käytettiin järjestelmää vaan hyväksi. En tiedä miten homma toimii yksityisellä puolella, ehkä pitäisi työllistää tuo palkkatuen saaja tukijakson päätyttyä, mutt sielläkin taitaa homma mennä niin, ett jonkun ajan päästä otetaan uusi henkilö töihin, jolla oikeus siihen 50%:n palkkatukeen. Harvemmin palkkatuella töihin otettu työllistyy pysyvästi.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jyrkissä nöyryytettiin naisia avoimesti!!!

   Marko Kulmala pomona vaati naisia kertomaan karvoistaan ja näyttämään karvansa. Tea Khalifa oli neekeri ja Marika Makaroff lesbo. Harjottelijatyttöjä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   155
   9652
  2. Bile-Sanna vai pääministeri-Marin? Lue Ukkolan kolumni

   Bile Dani on saanut haastajan Bile Sanna. Seiska ja Iltalehti uutisoivat alkoholin huuruisista julkkisjuhlista, jollaisia pääministerimme Sanna Marin
   Maailman menoa
   350
   5921
  3. Tässä on tomaattipasta a la Sanna Marin - Tämä yksi ainesosa kruunaa pääministerin lempiruoan!

   Pääministeri Marin paljastaa suhteellisen tavallisen lempiruokansa, mutta siinä onkin yksi aika erikoinen ainesosa.... Unohda fetapiirakka, nyt tulee
   Kotimaiset julkkisjuorut
   53
   2940
  4. Mikko Kuustonen paljastaa Hanna-rakkaan yllättävän teon kriisin keskellä: "Ne on rankkoja..."

   Mikko Kuustonen ja Hanna Brotherus on kyllä mielenkiintoinen pari. Rakastuneet kypsissä kymmenissä ja uusioperhettä pukkaa: https://www.suomi24.fi/vii
   Kotimaiset julkkisjuorut
   8
   2054
  5. Kepulaiset arvioivat Marinin ruumiinrakennetta

   Keskustan pää-äänenkannattajalehti Suomenmaa teki arvioita Marinin terveydentilasta muun muassa hänen siivousintonsa, ruumiinrakenteen ja juoksuharras
   Maailman menoa
   97
   1870
  6. Miehelle tiedoksi

   Haluan sinut. Haluan herätä vierestäsi, haluan antaa sinulle aamupusun, haluan jutella kanssasi kaikesta maan ja taivaan välillä, haluan käydä kanssa
   Ikävä
   92
   1813
  7. Suomesta mukaan lomalle mehupurkkia jotta saa Espanjasta käsin mainostaa

   On nämä huvittavia,kyllä kahvit pärskähti läppärille,ei voi olla nolompaa 😆😆😆
   Kotimaiset julkkisjuorut
   147
   1186
  8. Miehelle ihanalle

   Tää meijän juttu on kyllä pakko selvittää,se ei jätä rauhaan.Onko minulle sydämessäsi paikka?Voisimmeko palata siihen hetkeen takaisin?Olisiko meille
   Ikävä
   50
   980
  9. Matkailumäen pääomitus kaatui hallintooikeudessa.

   Olisi pitänyt kysyä EU:a lupa, Veronmaksajien rahaa säästyi 2 miljoonaa euroa ei paha. Eiköhän nyt olisi aika selvitysmiehen tulla matkailumäelle ja
   Ähtäri
   35
   886
  Aihe