Töissä tapahtuu

Anonyymi

Mitä teen?

Oon Helsingissä lastenhoitaja. Eli työpaikalla on tilanne päällä. Sain metsäretkellä kuulla kaiken A ’sta O”hon iha siis lista asioita johon olen syyllinen. Oon yli ystävällinen ja pelkään puolustautua. Joka ikinen viikko porukka on puhunu musta jotain. Aluks olin sillee ”ok ymmärrän yritän muuttaa työ tapoja” no sit se paheni ja ne alko valittaa ihan kaikesta. Kaikki mitä tapahtuu on aina jotenki mun olkapäillä, tai oletetaan et mä tein sen. Oon tosi nuori ja hiljasempi. Ne pitää mua ehkä vähä hitaana sentakia etten oo kauhee pölisijä. Oon rauhallinen ja puhun myös sillä äänen sävyllä. Sain siitä valituksen. ”pitää puhua kovaa” kuulemma. En tunne että mua kohdellaan kuin ammattilaista. Yritän tehdä kaikkeni ja olla täydellinen. Ku luulen et kaikki on hyvin saan taas kuulla että musta oli sanottu sillon ja sillon tätä ja tota. Ei ole tultu mulle puhumaan mitään. On nöyryyttävää, että pomolla on aina mulle asiaa. Oon turhautunut koska teen työni samalla tavalla ku kuka tahansa lastenhoitaja, mutta saan koko ajan olla tarkkailun tai kyseenalaistuksen kohde. Iha päättömiä juttuja alkaa jo satelee ja sit musta tehdään se heikon näkönen osaamaton ihminen. Mä oon hyvä työssäni ja tosi vastuuntuntoinen. Se on vaikeeta olla rauhallisempi ihminen kova äänisten ihmisten ympärillä. Heti oletetaan, että vuorovaikutuksessa on ongelmia, vaikka sitä mulla ei ole koskaan ollut. Pelottaa, koska en saa olla oma itseni ilman, että pelkään potkuja koko ajan. En oo se kova ääninen kovasti puhuva ihminen. Juttelen lasten kanssa niitä näitä ja pidän huolen siitä, että lasten kanssa tulee juteltua ja tutkittua mahdollisimman paljon ja usein. Pöytä keskustelut ja läsnä oleminen leikissä on tosi tärkeetä mulle. Valitettiin kovasti miten en näiden ”puhujien mielestä” ole vuorovaikutuksessa tarpeeksi ja se sattui. Pitääkö aina kun he ovat vierellä puhua mahdollisimman kovaa, jotta eivät vain ajattele etten ole vuorovaikutuksessa. En tiedä mitä tehdä, ääni ei kuulu ja aina pitäisi miellyttää ja kaikki ahdistaa tällä hetkellä. En tiedä miten miellyttää tätä porukkaa. Joka kerta oon tehny jotain väärin ja vaikka kuinka valmistaudun, ennakoin ja teen kaiken nappiin ei se tilanne siitä parane. Sit on taas kuukausi ja saan kuulla uuden jutun itsestäni. Näin he eivät siis toisiaan kohtele tai epäile. Vain minua. Minua kohdellaan ku yhtä lapsista joka on tosi rankkaa. Henkisesti oon iha rikki enkä tiedä mitä tehdä. Järkyttävintä oli se miten minulle sanottiin ”että voi kamala jos jättäisit lapset vaaraan, vaikka en koskaan tekisi moista. Minua kyseenalaistetaan koko ajan. Minut saadaan näkemään itseni huonossa valossa ja alan epäilemään itseäni. ja vahvuuksiani. Tunnen itseni tarpeettomaksi ja huonoksi ihmiseksi. Minua pelottaa eniten se, että menetän itseni ja alan uskomaan kaiken mitä itsestäni kuulen. Pelkään, että tipun alas kaivoon enkä pääse sieltä enää ylös. Olen siis tosi tosi peloissani, etten henkisesti jaksa. Miten te pysytte vahvoina ja itsevarmoina työssä?

2

824

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tässä tulee nyt neuvo, jonka pitäisi laukaista tilanne. Pyydä itse esihenkilöltä aikaa että voitte jutella. Kysy, näiden henkilöiden nimet jotka ovat valittaneet työnteostasi, ja valitusten aiheet. Ota puheeksi se että haluat kehittyä ammatissasi etkä joutua vaihtamaan alaa, paitsi jos on varmaa ettet sovellu alalle. Kysy nimenomaan niin, että toivotaanko sinun vaihtavan ammattia vai mistä on kysymys.
      Äläkä ole yhtään epävarma kun kysyt noita kysymyksiä. Sinulla on oikeus saada tietää ketkä henkilöt sinusta puhuvat selkäsi takana, että pystyt keskustelemaan heidän kanssaan asiasta, että mitä työyhteisön tiimi sinulta oikein odottaa.
      Puheääni on kullakin omansa, se ei voi olla mikään syy kannella esihenkilöille, eikä myöskään se jos pyrkii tekemään työnsä oikein.
      Kateus? Nuoruudestasi? Naisvaltaisten alojen juttu. se sitten purkautuu kiusaamisena,kohtuuttomana tarkkailuna jne ja saa aikaan vain sen, ellet asioita esille tuo työyhteisössä, että kiusaaminen alkaa nakertaa itsetuntoasi ja ammatillista puoltasi.
      Eli vihellä peli poikki, ota asia esille, ja esimiehen on puututtava selän takana puhumiseen ja arvosteluun, mikäli sille ei ole asiallisia perusteita.

    • Anonyymi

      Toivottavasti löydät paremman paikan. Nimittäin noin käyttäytyy kateelliset ämmät jotka ei itse osaa puhua hillitysti ja käyttäydy kohteliaasti. Sinussa ei ole vikaa ja varmasti jos kysyttäisi lapsilta kuka on mukavin hoitotäti niin sinä ilman muuta. Älä suostu olemaan syntipukki enää. Viimeisenä työpäivänä vois vaikka karjasta että-ei kuule kiinnosta teidän valitukset!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5484
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      21
      2440
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1957
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      50
      1674
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1591
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1388
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1297
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1259
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1229
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe