Tungetteleva ystävä?

Anonyymi

Minulla on muutaman vuoden ajan ollut ystävänä nainen, joka on tyytymätön elämäänsä. Hänellä ei tosin oikeastaan ole juuri omaa elämää - ei kavereita, ei työpaikkaa, ei harrastuksia. Opiskelupaikka sen kuitenkin löytyy ja hän on myös naimisissa. Nämäkin asiat vaikuttavat olevan täynnä kaikkea, minä saa hänet raivon valtaan. Hän myös ajautuu vähän väliä konflikteihin muiden ihmisten kanssa kotona ja koulussa. Tiedän, että useampi ihminen johon hän on tutustunut, on katkaissut kaikki yhteydet kyseiseen henkilöön ja välillä minun on käynyt häntä sääliksi koska on niin yksinäinen ja voi huonosti.

Kuitenkin viime aikoina minua on alkanut ahdistamaan tämä ystävä. Olen erehtynyt avautumaan hänelle hieman enemmän asioistani tässä hiljattain ja tajusin liian myöhään että se oli virhe. Hän nimittäin on alkanut käyttäytymään todella tungettelevasti, minkä koen niin ahdistavana että olen menettänyt useamman kerran jopa ruokahaluni ja yöunet asian takia.

Tämä ystäväni on nimittäin alkanut vaatimaan saada tulla minun mukaani työpaikoilleni ja jopa että järjestän hänet minun tilalleni hoitamaan erästä työtehtävääni. Kun olen kieltäytynyt näistä, vastaukseksi tulee jankkaamista ja mykkäkoulua. Hän myös haluaa tietää minusta tosi yksityisiä asioita ja utelee arkaluonteisista asioista, joita hän periaatteessa voisi käyttää minua vastaan. Välillä minua mietityttää, että päätyvätköhän hänen kanssa vaihdetut viestit johonkin muualle koska tiedän että hän tallentelee niitä tiedostoiksi. Viime aikoina hän on alkanut vaatimaan minun lisäkseni myös kumppanini huomiota, vaikka ei ole tätä koskaan tavannut ja aluksi se oli ihan ok, mutta nyt kun mietin niin kaikki tuo miten hän ikäänkuin pyrkii tunkeutumaan elämäni joka osa-alueelle, mietin haluaako hän jopa kumppanini jotenkin itselleen ja onko tässä taustalla jonkunlainen pakkomielle saada samat asiat mitä minulla on, koska hänen elämänsä on niin yksitoikkoista. Vai mitä tämä oikein on? Ahdistaa, ja samalla minulla on huono omatunto että minua ahdistaa tämä ystävä kun tiedän että hänellä on kaikenlaisia ongelmia.

Olen kehottanut tätä kaveriani etsiytymään harrastusten pariin ja ehdottanut että mennään vaikka kahville tai käymään ulkona, mutta häntä useimmiten ei kiinnosta lähteä mihinkään. Jos tapaamme, tapaaminen jää useimmiten tosi lyhyeksi.

Minulla on aiempaa kokemusta siitä millaista on, kun toinen ihminen alkaa ikäänkuin stalkkaamaan eikä jätä rauhaan ja siksi mietin, onko tämä ystävyys sen riskin arvoinen. En oikeasti kestä jos kaiken tämän hiljaiselon jälkeen joudun taas käymään läpi samoja asioita, joista luulin päässeeni jo ajat sitten eroon.

Tämän ystävyyden lisäksi mietin, että mikä minussa on vialla kun jotenkin tunnun vetävän puoleeni tällaista outoa kiinnostusta. Mietin että onko minussa todella jotain niin mielenkiintoista vai onko käytöksessäni jotain, mikä saa nämä ihmiset ajattelemaan että olen juuri sopiva ”kohde” vai mitäköhän hittoa.

8

1392

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Miksi jatkaa ystävyyttä, varsinkaan kohtuullisen uutta, jos se tuottaa sinulle lähinnä ahdistusta ja huonoa mieltä? Jos et halua lopettaa kokonaan, voit toki ottaa hillitysti etäisyyttä ensim ja katsoa korjaako se tilannetta. Minusta voit hyvin sanoa suoraan, että haluat nähdä työajan ulkopuolella, koska töissä sinun täytyy keksittyä työhön.

      Ystävyyden pitäisi olla molemmin puolin win-win-tilanne. Pelkkään sääliin tai hyväksi käyttöön ei ystävyys (tai muu ihmissuhde) voi perustua. Sitten kun taustaa on pidempään, toki ystävyys kantaa heikompienkin hetkien yli. Mutta… silloinkin tuki on molemmin puolista, kumpikin tukee vuorollaan silloin kun tilanne sitä vaatii. Aito ystävyys ei kadehdi tai varasta toisen omaa eikä sen motiivi ole hyötyminen.

      • Anonyymi

        Totta. Ja syy tuohon erilaisten epämääräisten tyyppien kiinnostukseen on todennäköisesti helposti lähestyttävä ulkonäkö, liiallinen empatia minkä tietyntyyppiset ihmiset ”haistavat”, sekä jokin erikoinen piirre, joka saa erottumaan muista ja herättää huomiota. Onhan se surullista, että on ihmisiä, joita oikein kukaan ei tunnu ymmärtävän tai haluavan elämäänsä…mutta ei se ole mikään syy olla jonkun ystävä. Eri asia esim. koulussa tai työelämässä olla syrjimättä tai kiusaamatta ketään. Onhan se hyvä ottaa muita huomioon, mutta ei se silti tarkoita että täytyy ryhtyä jonkun ”ilmaiseksi” tukihenkilöksi…


    • Anonyymi

      Oikeutetusti tunnet olevasi hyväksikäytetty.

      Nyt on aika vetää raja, tuo ystävyys on mennyt aivan väärille raiteille. Sinä olet huonovointinen ja kärsit henkistä krapulaa sen takia.
      Te kumpikin tarvitsette nyt pitkä-aikaisen hajuraon.
      Laske ystäväsi omin mietteisiinsä, ellei hän halua hakea ammattiapua ongelmiinsa, sinä et voi sille mitään. Ilmeisesti et ole ammatti psykologi/ psykiatri.

      Vain jätä puheluihin ja yhteydenottoihinsa vastaamatta. Jos kovin alkaa tivaamaan, aina voit ilmoittaa että olet todella stressaantunut ja tarvitset omaa aikaa.
      ei muuta.
      Toista tuota lausetta niin usein kuin tarvitsee, ellei se mene muutamasta kerrasta jakeluun hänelle.

      • Anonyymi

        =)

        ainoa mikä tuota turussa olevaa ystävää kiinnostaa,

        on paskanjauhaminen ja väkivalta suomalaisia, kohtaan,

        ja, väkivallasta hän elää ja voi hyvin,

        =)


    • Anonyymi

      Minun on vaan pakko kirjoittaa nyt koska ymmärrän, että tuo kuvaus on minusta. Minähän se olen.
      Olen tajunnut olleeni väärässä koko elämäni ajan. Minulla on ollut paha olla sen takia. Nämä ihastuksetkin ovat liittyneet siihen. Ihmisten kanssa on tullut konflikteja ja minulla on ollut epämääräistä kateutta. Olen karkoittanut ihmisiä pois. Näen nyt tämän tilanteen selvästi ja missä se alkoi mennä vinoon. Parempi myöhään kun ei milloinkaan. Uskon kuitenkin aiheuttaneeni kurjuutta ympäristössäni vuosien ajan. Olet joutunut sen kohteeksi.
      Sanomattakin on selvää, että millään tavalla en enää halua mihinkään vaikuttaa. En edes täällä nettiympäristössä. Menen pois. Olen hyvin alkeellinen ihminen, rasittava ihminen, yksinäinen ihminen, hukassa oleva ihminen ja aggressiivinenkin ihminen. . Sinä olet auttanut minua ymmärtämän, kuinka väärässä olen. Kiitos siitä.
      En millään tavalla häiritse elämääsi enää ja yritän olla häiritsemättä muidenkaan ihmisten elämää enää koskaan. Olen ollut pahanlaatuinen häirikkö 60 vuotta. Kunpa olisin ymmärtänyt aikaisemmin.

    • Anonyymi

      Et vastaa ja ymmärrän, miten täysin vittuuntunut olet minuun. Olet ollut kärsivällinen vuosien ajan. Olen pilannut elämääsi. Voin vain pyytää anteeksi maassa maaten. En ole kyennyt parempaan, vaikka olen yrittänyt kovasti.
      Lähden pois kokonaan etkä tule enää koskaan kuulemaan minusta. Minä en voisi olla enempää pahoillaan mistään. Mieleni tekee heittäytyä parvekkeelta alas. Hyvästi.

    • Anonyymi

      Olet onnistunut täysin pilaamaan elämäni,

      mutta voin lohduttautua, ajatuksella, että taivas

      ei ole sinulle tarkoitettu, kuten ei monelle muullekaan ihmiselle,

      milloinkaan,

    • Anonyymi

      Kohtalotoveri, ei ole helppoa pistää välejä poikki ystävästä, kamppailen parhaillaan täysin samanlaisissa tilanteissa. Minulle tuli pahan luokan sosiaalinen uupumus, koska ystäväni halusi kokoajan viettää kaikki mahdolliset vapaat ajat hänen kanssaan ja kieltäytymisestä tuli draamaa joten näin helpommaksi vaihtoehdoksi vain nähdä ystävääni. Sitten paloin puhki, olen yrittänyt selittää tilannetta, mutta vastaukseksi tulee "onko sinun pakko nähdä kaikkia ihmisiä ja jutella puolitutuille jos se väsyttää? Sulla on jotain mieöenterceysongelmia. Tule mun luo kylään!" voin kertoa että kun sain parisuhteen niin siitä alkoi syyllistäminen miten parisuhde menee ystävyyden edelle ja miten minä olen itsekäs ja muuttunut täysin.
      Tämä Burn out on ajanut minut siihen että olen kokonaan ulkoistanut itseni sosiaalisesta elämästä lukuunottamatta perhesuhteita ja velvollisuudet kuten viralliset kanssakäymiset ja parisuhde.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2031
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1932
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      146
      1523
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1173
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1138
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1127
    Aihe