Ystäväni on ärsyttävän pihi

Anonyymi

Okei eli juttu on näin että ystäväni on niiiin pihi, että se alkaa jo ärsyttää minua. Syy miksi se ärsyttää minua on se, että emme ikinä voi tehdä mitään mihin kuluu laittaa rahaa. Esim jos kysyn häntä kerran kuukaudessa syömään jotain ihan vaikka halpaa pikaruokaakin niin hän ei IKINÄ suostu koska sanoo että säästää rahaa. Ja juttu on myös se että hän on ”säästänyt” rahaa jo noin 5 vuotta eikä hän oikeasti edes säästä mihinkään tiettyyn. Ymmärrän tietysti jos hän haluaa olla törsäämättä kokoajan rahaansa, mutta jos kysyn häntä harvoin minnekkään niin se on mielestäni hyvin ärsyttävää että hän ei ikinä edes harkitse asiaa rahan takia. Ja jos joskus kysyn häneltä edes EUROA lainaksi jos johonkin sitä sillä hetkellä tarvitsisin niin hän ei suostu. Ja kun yritän ottaa asian puheeksi niin hän vain suuttuu ja sanoo että ei ole hänen ongelmansa jos minä törsään jatkuvasti rahaani.
Voiko joku kertoa vaikka samankaltaisista kokemuksista tai jostain vinkeistä mitä voisin ”tehdä” tilanteelle, koska haluaisin edes joskus tehdä asioita hänen kanssaan muutakin kuin käydä vaikka kävelyllä.

14

599

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ja siis vielä lisäyksenä, että olemme molemmat alaikäisiä, jotka asumme vielä vanhempiemme luona, joten hänen ei ikinä tarvitse käyttää rahaansa ruokaan, vuokraan tai minkäänlaiseen asumiseen yms.

    • Anonyymi

      Voisiko syy olla luottamuksen puute tai haluttomuus yhdessä oloon? Jos kokee toisen tärkeäksi itselleen on enemmän valmis tekemään myönnytyksiä ja olemaan enemmän avuksi/ hyödyksi toiselle? Onko toisella sellaisia suunnitelmia, joita ei halua julki vielä tuoda?

      Pihiys ei ole aina niin negatiivinen juttu, sille voi löytyä ihan järkeviäkin perusteluja, joita toinen ei halua paljastaa aina. Aina hyvä miettiä kaveruutta oikeudenmukaisin ja reilun pelin tavoin, jos tulee poikkeavuuksia, herättää se epäilyjä ja uteliaisuuttakin, jos kokee toisen tärkeäksi itselleen.

      • Anonyymi

        En usko että syy on haluttomuus yhdessä oloon, koska hän itse kysyy minua joskus kylään tai kävelyille yms. En usko myöskään että hän jotain minulta ns ”salaisi” koska olemme olleet tosi läheisiä pienestä lähtien.


    • Anonyymi

      Ala sinäkin säästämään. Säästä kenkiä. Sano ettet voi lähtä lenkille, koska haluat säästää kenkiäsi.

      Oikeasti hänellä ei ehkä ole varaa lähteä. Joutuu sanomaan että säästää. Köyhyyttä on vaikea myöntää aikuisenkaan. Yhteiskuntamme on julma.
      Eikä ne perheen ulkoiset puitteet kerro varallisuudesta. Kaikki voi olla velkaa.

      • Anonyymi

        Joo no voihan se olla varattomuudesta kiinni mutta en usko, koska olemme aina olleet niin läheisiä ja kerrottu melkein kaikki toisillemme ja joskus hän onkin sanonut, että hänellä ei sillä hetkellä ollut kun ”vain” 500€ joten uskon että jos syy olisi varattomuus hän sen kertoisi


    • Anonyymi

      MInä en koskaan kerro kenellekään paljonko minulla on rahaa, tai ei ole. SE että sanoo omaavansa 500€, ei tarkoita että olisi se.

      SE että puhuu rahasta, viestittää siitä, että se on ongelma.
      Voisi olla paikallaan tarjota ystävällesi vaikka pizza.
      Oikeasti se rahattomuus on etenkin nuorille kova kysymys. Kuka haluaa olla köyhän kaveri? Ei haluta olla yhtään huonompia, kuin kaverit. Kaikesta voidaan kiusata, kuten tiedät.

      Kokemuksesta sanon. Hyvyys kyllä joskus jollakin tavalla palkitaan. Ei niin kuin ehkä ajattelet, mutta se voi olla monin verroin paremminkin, eritaholta kuin kohteelta.

      • Anonyymi

        En kyllä vieläkään usko että hän on varaton, koska olen nähnyt kun hän käyttää rahaa yms, joten voisitteko lopettaa sen ”vihjaamisen” että kaverini olisi rahaton?


    • Anonyymi

      Sun ystävälle ne hampparit sun muut turhakkeet ovat turhia. Sinä tuhlaat sun rahat, ystäväsi säästää mieluummin kuin vetää pitsaa naamaansa. Olette alaikäisiä, ystäväsi on todella järkevä, hänellä on nyt mahdollisuus säästää esim. ajokorttiin tai opiskelua varten tai omaa ensiasuntoa varten, ulkomaan matkaa varten, onhan näitä kohteita.

    • Anonyymi

      Ajattelevaikka näin, yksi hamppari tai pizzan siivu helposti maksaa 4-5 euroa. Jos kulutat tuon rahan kerran viikossa,, se tekee 20 euron loven viikkoansioosi. Vuodessa se on 240 euroa!

      Mitähän jos ystäväsi kanssa alkaisitte oppia sijoittamisesta. On niin paljon kohteita joihin voi osallistua sijoittamalla pieniäkin summia. Ajan kanssa ne kasvavat korkoa. muutamassa vuodessa sinulla sitten on pesämuna jolla voit kustantaa jonkin isomman tavoitteen tai jatkaa sijoittamista tulevia opintojasi varten.

      Ja mikä parasta, sekä sinä että ystäväsi opitte yhdessä uutta ja teillä on muutakin älykkäämpää ja mielenkiintoista pohdittavaa

      • Anonyymi

        Ehdotukseni tietenkin tarkoittaa että kummallakin on omat tilit,sijoittamiskohteet( salkut) joihin opetellaan säästämään. Kummankin omiin salkkuihin säästämisen viehätys on juuri siinä että voitte kuukausittain /puolivuosittain vertailla omien säästojenne tuloksia. Tuossa kumpikin etsii parhaat mahdolliset säästämis/sijoittamiskohteet ja opitte toinen toisiltanne.
        Tuo on arvokasta oppia nyt ja tulevaisuutta varten.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Minulla oli " ystäviä " Kehuivat vuosi kymeniä minua hyvänä ystävänä ja ihmisenä ITÄ-Helsingin Lähiössä. Aina minun kotia, Heidän kotia ei kutusua koskaan, seltys ei kerinyt siivota,tai joku heillä majaili koti.Heti kun kun sisään: Hei mulla on nälkä!Lähiessä olisko vipata 10-20e.?Antaisitko jotain ruokaa mukaani.Hyvyys loppu tasan 3v. sitten. Heillä ei rahaa shopailu,ei kahvilat tavata,Jos joutuvat ne maksaa itse. Kuitenkin varaa pyöriä talina päivä risteilyt,Virkettä muka omien eväiden eli leipien kanssa. Yksi näklä kurki Suomi nainen Turkissa oli varaa lomat. Mutta kehtasi tulla kerjää ruokaa.Joten ymärän ihmisiä jotka eivät lähde ystävän kanssa shopailee, varmaan ajatelevat ollan taas maksumiehiä.Jokainen eläkön nin että ei tarvii laina rahaa. Kerää van tyhjiä tölkejä kaduilta, Jos ei leipää.Ilmaseen ruoka kassi jonoon. Suomi ei nälkän kuole. Ystävä ei ole sosiaali toimisto eikä pankki!

      • Anonyymi

        Hyvä kun huomasit nuo huonot puolet "ystävissäsi".
        Tuollaiset ihmiset ei ole ystäviä. Ne ovat toisen hyväuskoisuuden väärinkäyttäjiä ja epäreiluja.

        Pidä vastedes ovesi kiinni tollaisilta ihmisiltä.
        Rehellisiäkin on olemassa, heidän ystävys on aivan eri luokkaa!


    • Anonyymi

      Jaa olisko se anaalinen persoonallisuus, "Sigmund Freudin mukaan hänen potilaistaan erottui yksi ryhmä, jolle oli tyypillistä siisteys, tunnollisuus, säästäväisyys ja itsepäisyys – nimittäin anaalinen luonne. Tunnollisuuden syntyhistoria liittyi psykoanalyyttisen teorian mukaan vahvasti lapsuuden kehitysvaiheisiin." https://www.psycon.fi/blogi/kun-tunnollisuus-menee-overiksi

      -Pakkomielteinen häiriö, sisäistetty moraali...
      -Tai turvalllisuushakuisuutta, ehkä lapsuudenkoti on oikeasti köyhä.
      -Tai vain fiksu, jolla jokin päämäärä säästöilleen

      Säästäväisen kanssa voi tehdä asioita, joista tämä saa tyydytystä ja oppihan siinä itsekin kaikenlaista. Kirppikset, kokkailu ja muukin DIY-puuha, ilmaiset paikat kuten kirjastot, museot...luonto, marjanpoiminta ja eikö nuorille nykyään ilmaisia liikuntavuorojakin ole paremmin kuin ennen. Sitten ehkä pikkuhiljaa totuttelua johonkin pieneen maksulliseen.

      -Köyhyys on ongelma, estää osallisuutta, eristää kotiin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      1981
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1888
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      143
      1458
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1194
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1153
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1119
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1118
    Aihe