Ihmiskunnan kehityksen tarkoitus

Anonyymi

Löytyykö täältä muita, joita suorastaan ällöttää työnteko, kun miettii, että mihin tässä oikein ollaan menossa? Ihminen on jo kauan sitten keksinyt alkaa käyttää erilaisia välineitä helpottaakseen ruoan hankintaa. Kehiteltiin metsästysvälineitä, käytettiin kesytettyjä eläimiä apuna raskaissa töissä, myöhemmin keksittiin koneita niiden tilalle. Ja edelleen on nähtävissä jatkuvaa kehitystä työn helpottamisessa, kun monet tehtävät automatisoidaan, kone tekee ne ihmisen puolesta.

Mutta onko ihmisen tekemä työ vähentynyt yhtä paljon? Nykyään ruoan hankintaan tarvitaan paljon vähemmän ihmisiä kuin ennen, mutta niille, joiden ei tarvitse sitä tehdä, on keksitty jotakin muuta, jolla usein ei ole mitään merkitystä hengissä selviytymisen kannalta. Otetaan esimerkiksi vaikka puhelinmyynti. Yhteiskunnassa ajatellaan, että on aivan sama, myytkö naistenlehtiä, vai ohjaatko konetta, jolla kerätään viljasatoa. Että lehtien myynti on yhtä tärkeää, että on parempi, että yksi myy lehtiä ja toinen valmistaa ravintoa, kuin että nämä kaksi jakaisivat ravinnonvalmistustyön. Tärkeintä, että kaikki tekevät jotakin tietyn ajan päivässä, viikossa ja vuodessa. Sillä ei niin väliä, mitä se on.

Mikä sitten on ihmiskunnan suunta, mihin me pyrimme? Mihin me pyrimme sillä kehityksellä, jota teemme? Mihin me pyrimme automaatiolla? Siihenkö, että pääsemme jälleen keksimään lisää turhia töitä, kun kone hoitaa nykyisin vielä ihmisen tekemät työt? Lisäämmekö koskaan aikaa, jonka voisi käyttää johonkin muuhun, kuin pakolliseen tekemiseen?

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kysyt sitä mitä ihminen on aina kysynyt ja filosofit pohtineet päät punaisena.
      Onhan se elämä paljon köykäisempää kuin entisaikoina, Löysää aikaa on vaikka kuinka paljon. voi tilat safkat kotiin Woltin kautta. Työ ei rasita jos ei itse tee työstänsä taakkaa.Toisin oli vajaat 100 vuotta sitten.Vielä rankempaa 500 vuotta aikaisemmin.
      Koneet ja algoritmit on tehneet elämästä helpompaa . Harva enää itseänsä työnteolla joutuu rikkomaan. Miehistäkin on tullut jo naisia. Mihin ihmiskunta on menossa? Sen kun tietäisi. Hyvin varmasti ihmiskunta puuhastelee loppuun asti tämän pallon pinnalla. Joku Elon Musk voi utopioida siirtokunnista avaruuteen, mutta se tuskin tulee toteutumaan. Tarviiko ihmisen kehittää teknologiaansa ja tiedettä ja uusia juttuja. Varmasti joutuu. Muuta vaihtoehtoa ei ole tai nykyisenkaltainen ihmiskunta tuhoutuu nopeasti. Olemme eräänlaisessa loopissa josta ei ole ulospääsyä olemassa.Itse en asialla isoja murehdi. Elämä on niin lyhyt, 100 vuotta ja rapiat maksimissansa. Sitä syntyy, kasvaa, puuhailee,lisääntyy ja lopuksi kupsahtaa pois. Ei se sen ihmeempää ole. Jokainen saa oman elonlokeronsa itsellensä kehittää jos siihen kykyä on. Koronat ja muut sellaiset on vain pientä pintavärinää.

    • Anonyymi

      Kyllä ihmisen iden pohjana on päästä ainoassa elämässään vähemmällä työllä ja siihen on nykyisellä talouskasvulla erittäin hyvät edellytykset.
      Pelkästään 1985 jälkeen on buttokansantuote noussut yli 33% ja valtiolla raha enemmän kuin koskaan.

      Leikkauksia keksitään tietysti kilpaa vaikka todellista perustetta ei moneenkaan leikkaukseen ole. Leikkauksia ei suunnaata toikeasti tarpeelisiin kohteisiin vaan eniten varhaiskasvatukseen ja vanhuksiin?

      10Mrd € euroa muutamiin hävittäjiin ei tunnu missään, vaikka ne ovat jo alle 30v päästä romuttamoon valmiita eikä niilä edes tehty mitään sinä aikan! 30mrd € menee niiden ylläpidon puuhasteluun joka suunilleen "pyh" raha määrä!

      Mummot ja papat epämääräisissä kotihoidoissa/laitoshoidossa tingityllä hoidolla on kallista, samoin se pieni koululainen joka aloittaa ainoan elämän tien kohti vahustenhoitolaa...ne ovat kallita investointeja!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1937
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1682
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1604
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1537
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1515
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1435
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe