Koulun rakentaminen maksatetaan sairaille ja vanhuksille

Anonyymi

Uusi koulurakennus kerää pohjia tuleville homeongelmille ikkunat jäässä. Rahoja velkojen maksuun haetaan tietysti vanhuspalveluista. Aika fiksu ajatus tulevaisuuteen: sairaanhoito hlökunta ajelee pitkin teitä yhtä potilasta varten, kun nyky systeemissä 2 ihmistä voi hoitaa vaikka kymmentä potilasta?

53

2782

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kotipalvelu ajellut jo 40 v sanottiin eilisessä infossa.

   • Anonyymi

    Onkin ollut hyvä palvelu.Silloin kunta maksoi hoidon kotiin. Asiakkaat oli tyytyväisiä.Nyt haluavat viedä ihmiset kodeistaan laitokseen. Vaikka nimenomaan pitäisi olla toisinpäin.


  • Anonyymi

   Kyllä kunnantoimistolla järjetetty tilaisuus osoitti, että vuodeosaston lakkattaminen näytttää ulospäin vain itsetarkoitukselta. Kustannussäästöistä ei mitään tarkkoja laskelmia. Yleensä kun keskitetään niin tulee säästöjä. Nyt tuntuu että palveluja hajautamalla tulee myös säästöjä. Tuskin. Johtava hoitajakin puhui ”on juteltu”, ”on pidetty ajatusleikkiä”. Voi herrajestas millä tasolla ja minkälaisissa käsissä tk:n asiat ovat. Kesällä kerkesimmä huokasta jo helpotuksesta mutta paskat. Huh, huh. Nimenkeruu on kuulemma käynnistynyt. Hyvä niin. Kyllä tk ja vuodeosasto kuluvat peruspalveluihin.
   Turha houkutella kuntaan uusia asukkaita näillä visioilla. Täältä kaikkoaa kaikki eläköityvät ihmiset ts. hyvät veronmaksajat tällä touhulla. Saneeraajat tulee yleensä muualta ja häipyvät!

  • Anonyymi

   Totta.Maksaako nämä vetoomuksen nimensä alle laittavat vuodeosaston kulut? Pöljiä kysymyksiä siellä ainakin oli,kuka puhdistaa pihan ja kuka laittaa ruuan? No eikai sitä kukaan toisen keittiöön mene kokkaamaan eikä lumien pukkauksesta maksamaan .Vähän niinkö ,että kun asun suvannossa,niin millä minä täältä pääsen kauppaan kun ei ole kylässä kauppaa eikä autoa .Mikä ihme se olettamus on et joku muu maksaa ,kuten Totta.Maksaako nämä vetoomuksen nimensä alle laittavat vuodeosaston kulut? Pöljiä kysymyksiä siellä ainakin oli,kuka puhdistaa pihan ja kuka laittaa ruuan? No eikai sitä kukaan toisen keittiöön mene kokkaamaan eikä lumien pukkauksesta maksamaan .Vähän niinkö ,että kun asun suvannossa,niin millä minä täältä pääsen kauppaan kun ei ole kylässä kauppaa eikä autoa .Mikä ihme se olettamus on et joku muu maksaa ,kuten kunta jonkun yksityisen menot? Sitä varten sinä oot työtäsi tehnyt että saat eläkettä vanhuspäiville ja pystyt maksamaan kulusi.Ja sitä varten sulla sitä mettää on että myyt sen ,kun tarvitset rahaa .
   Pitäähän muittenkin ottaa lainaa vuosiksi jotta saavat kaksi autoa,talon,vuokran maksettua. jonkun yksityisen menot? Sitä varten sinä oot työtäsi tehnyt että saat eläkettä vanhuspäiville ja pystyt maksamaan kulusi.Ja sitä varten sulla sitä mettää on että myyt sen ,kun tarvitset rahaa .
   Pitäähän muittenkin ottaa lainaa vuosiksi jotta saavat kaksi autoa,talon,vuokran maksettua.

  • Anonyymi

   Otatteko taas lisää velkaa?

  • Anonyymi

   En käsitä tätä kotisairaala-ajatusta? Mihin henkilö / potilas viedään tai /saa tarvitsemaansa jatkohoitoa sen jälkeen kun hänet pakataan LKS:ssa matkaeväineen paaritaksiin? Meneekö hän jonkun kamariin hoidettavaksi, mikäli oma koti ei heti sovellu esim. jatkohoidon toteuttamiseen tai koti edellyttäisi esteettömyyttä. Pelkosenniemellä tk:n tilat olivat siistit ja tilavat, joita voisi tarjota muullekin. Nyt Rovaniemeltä kuskataan vuodepaikkojen puutteiden vuoksi mm Kittilään. - mutta Kittilä onkin bisneskunta! Älytön suunnitelma niemi- ja saulaisilta! Jos on vähän omia hoidettavia , tarjoutukaa auttamaan toisten jonoja, näin voisi tulla myös lisää työpaikkoja. Moni taitaa oman kuntalainenkin olla hoito- tai leikkausjonossa, sitku niitä aletaan purkamaan. Ei heitä sairaalassa pidetä, vaan toimenpiteen jälkeen taksilla tai ambulanssilla seuraavaan etappiin- suoraanko Onnelaan?

   • Anonyymi

    Miksi ei kysytä sieltä , missä tätä kotisairaalaa on kokeiltu ja kaatunut "mahdottomuuteensa"! Kaupungissa se varmaan menettelee matkojen vuoksi! Ei meillä Lapissa pitkien etäisyyksien vuoksi, jos avun tarvitsijoita on eri puolilla pitäjää, ketä lähdetään auttamaan? Se aika mikä menee autolla ajaessa hoitajalla tai lääkärillä, silläkin ajalla vuodeosastolla jo hoidetaan useampi potilas! Maalaisjärjellä kun ajattelee, onko edes varmaa, pääseekö apu paikalle, kun esim. talvella tiet on umpeen lunta tuiskuttanut?


  • Anonyymi

   Mielenkiintoista, ketjusta on poistettu 9 kommenttia? Joku ilmeisesti pyytä moderoihaa "sopimattomia" deltoimaan.

  • Anonyymi

   Taitaa koulurakennelma jäädä tuohon vaiheeseen. Voisiko koululaiset siirtää vuodeosaston tiloihin. Pikkuluokatkin olisivat valmiina. Haa, miksi tätä ei ole ennen hoksattu, kyllä muutama satunnainrn potilas voidaan viedä sinne, missä muualla maakunnassa on peti ja hoito tarjolla. Terveyden ja sairaanhoito kuuluu Suomessa kunnan peruspalveluihin, maksoi mitä maksoi.

  • Anonyymi

   14 hoitajaa, keskim 2 hoidettavaa ja loput Onnelaan odottajia. (lukee kunnan ptkssa) Näitä odottajia ei mahd voida kotisairaalaan siirtää. Niin montako 8 paikkaisessa tk on kotisairaalan piirissä? Ehtiikö 14 hoitajaa ne hoitaa. Jäi epäselväksi tk käyttöaste?

   • Anonyymi

    Sieltähän se viime vuoden kuormitusaste löytyy,kuntayhtymän hallituksen pöytäkirjoista,toimintakertomuksesta,Näytti olevan 57,5%.


   • Anonyymi

    14 hoitajaa,lähärit mukaanlukien? Vai sh kaikki?Ja kaksi potilasta? Ei ihme että on hintavaa hoitamista. Kotisairaala keikalle ei suinkaan tarvitse olla 2 sh vuorossa,vaan voi mennä siistijän kans syöttämään.Eikö se onnistu niinkin? Ei maksa niin paljon.


  • Anonyymi

   Niemessä olis lakkautuksen jälkeen parasta seku vain kuolla saappaat jalassa. Ei kai vuodeosasto ole hotelli, missä tulee markkinataloudellisesti mitata vuodepaikkojen käyttöaste? On merkitystä, mikä määrä on työntekijöitä ja hoidettavia. Onko kunnassa epäilys, että panos/tuotos ei ole riittävä, ja hoitohenkilökunta vois tehdä enemmänkin? Toivottavasti tämä ajatuskuvio ei ole totta, vaikka eräs valtuutettu takavuosikymmeninä totesikin, että mm palvelukodilla on nk liikaa henkilöresurssia, asukkaita kohden. Voi, Voi,! Miksi lakkauttaa, ennen kuin tulee nk. pakko. Taitaa olla taas reki hevosen edellä?

  • Anonyymi

   Savu nousee Savukosken kunnassa ja täällä n....aan savukosken päättäjiä. Yks saulainen pyörittää kunnan työajalla omaa firmaansa jne.

  • Anonyymi

   Mitähän mahtaa maksaa terveyskeskuksen lämpimillä pitäminen sen jälkeen kun vuodeosasto lakkautetaan. Ei alakouluakaan kylmille jätetty vaikka se lakkautettiin, luulen että ei tätäkään.
   Kivaa että olette äänestäneet pyhätunturilaisia pesosen vävyn ohella valtuutetuiksi helppo niitä näkyy olevan viranhaltijoilla johdatella mieleiseensä suuntaan ihan niinkuin sitä kuuluisaa pässiä narussa.

  • Anonyymi

   Kunnan viranhaltijat esittävät säästöjen nimissä lakkauttamisia, mutta heidän lienee helppo niitä esittää kun eivät ole Pelkosenniemiläisiä. Kunnanjohtaja ja Johtava lääkäri ovat vierastyöläisiä kj. Sodankyläläinen ja johtava lääkäri Oululainen. Johan niitä voi säästöjä esittää että oma paikka ja palkka säästyvät.

   • Anonyymi

    Kj ei ole sodankyläläinen vaan pelkosenniemeläinen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kj ei ole sodankyläläinen vaan pelkosenniemeläinen.

    Vai onko hällä täällä vain kakkoskoti?Maksaako verot tänne?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Vai onko hällä täällä vain kakkoskoti?Maksaako verot tänne?

    Tuloveroa ainaki alennettiin, että eiköhän tuo ens vuonna ala maksamaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Vai onko hällä täällä vain kakkoskoti?Maksaako verot tänne?

    Kyllä kj asuu kunnassa ja maksaa verot tänne. Ja mitäpä se vaikuttaa Pelsavun hallituksen suunnitelmiin?


  • Anonyymi

   Kirjoilla lienee Sodankylässä. Eipä tuo ole tuonut esille pelkosenniemiläisyyttään.

  • Anonyymi

   Moraalittomia vierastyöläisiä kunta täynnä

  • Anonyymi

   Vuodeosaston lakkauttamisesta ei pitäisi tässä vaiheessa puhua mitään. Annetaan soten tulla ja lupeissahan on että terveydenhoitopalvelut säilyvät ennallaan varsinkin näissä pitkien etäisyyksien alueilla. Tulevista soteratkaisuista ei voi tietää ennakkoon kukaan. Ei nykyinen johtava hoitaja ja yhtä vähän Onnelan… Jos te nyt ryssitte niin se on varma lähtö vuodeosastolle. Toivotaan että omistajakunnat viisaudessaan viheltävät pelin poikki tässä vaiheessa.

  • Anonyymi

   Näin se menee. Nyt pitäisi kaikki pitää ennallaan tai parantaa palvelua eikä toisinpäin. Mitään uutta emme tule saamaan maakunnalta.

   • Anonyymi

    Eihän tässä ole kyse maakunnan tahdosta vaan taas kerran kunnan kirstun näennäisestä pelastamisesta. Palvelut karsitaan mutta eihän se auta, ku koulun rakennusvelat ovat molempien kuntien rasitteena. Vuodeosastoakin vois kehittää kuntouttavaan suuntaan niin ikäihmisetki pärjäis kotona pitempään


  • Anonyymi

   Voi hyvä tavaton kun on viisaita päättäjiä tässä pitäjässä. Lakkauttakaa se kunnantalo, niin saadaan niitä säästöjä. Sairaat tarvitsevat apua, mutta me ei tarvita tuota pöljää päättäjäporukkaa ja muualla sähläävää virkamiesjohtoa. Tiesiköhän nuo raukat tänään, missä kokouksessa olivat. Yksi sarnaaja huusi ,että raha ei kasva puussa, ai jaa, hyvin hoksattu.

   • Anonyymi

    Ei tarvita enää omaa kuntaa. Ajavat kaiken alas! Kepit hihoihin koko porukalle.


  • Anonyymi

   Kunta saa papukaijamerkin, kun omatoimisesti ajoi meiltä palvelut alas. Ei tarvi maakunnan maksaa, hyvä hyvä..

  • Anonyymi

   Mulla ainakin on metsää jonkunverran josta saa raahaa kun panee moton töihin.

  • Anonyymi

   Yksi kunnanjohtaja lakkautti lukion, yksi pappi hakkasi seurakunnan mettät ja nyt viimeinen kunnanjohtaja lakkautti tkn vuodeosaston. Keulakuvat näyttää tyhmille päättäjille mitä tehdä kun muuten eivät ole virkamiehinä osanneet taloutta hoitaa.
   Ja nyt sitten heti yt:t käytiin. Ylimääräinen henkilöstö tksta kilometritehtaalle niin sieltä tulee säästöjä. Ei odoteta mitään eläköitymistä ts. Ei mitään suojatyöpaikkoja.
   Kaiken huipuksi kunnanjohtaja vouhottaa että kuntalaisten palvelut paranee.
   Suurin osa ”kunnanpahantekijöistä” niskavaaran takaa tulleita.

  • Anonyymi

   Mutta uus koulu tullee ja 7 milj. velat entisten päälle. Muistelkaa niitä päätöksentekijöitä tämä vyön kiristys kun tulee jatkumaan.

   • Anonyymi

    Tolloko olet, totta se nyt koulu pittää olla. Sehän on lakisääteinen juttu.


  • Anonyymi

   Kuulin sellaista juttua eilisestä valtuustosta että oksat pois. Häikäilemätöntä porukkaa Pyhällä! Vuodeosasto lakkautetaan että saadaan kotilääkäri Pyhälle! Sanovat ettei ole rahaa, mutta tulee kokoaikainen päivähoito Pyhälle muutamalle lapselle. Kirkonkylällä makaavat seurakuntasalin lattialla kun sängytkin viety Kusirantaan. Oma perse, paras perse.

  • Anonyymi

   Ruiku(li) porukkaa. Joko on kynnet kaluttu? Eikö pysty?

  • Anonyymi

   Paras lakkauttaa koko kunnan hallinto, kuka sitä tarvitsee ja mihin? Kylistä ne harvat lapset voidaan kuskata lähimpänä olevaan kouluun; mikä siis ei ole kirkonkylälle eikä edes Pyhällä. Taksikyydillä kuljettiin ennenkin koko 9 vuotta. Nythän ollaan etäkoulussa osin kotona, joten sekään ei ole yhtä rankkaa kuin ennen. Lapset voidaan hoitaa siellä missä niitä on, joko ryhmänä tai yksilöllisesti perhehoidossa. Niitä palveluita, mitä kaikki joskus tarvitsee; matkailijat ja kuntalaiset ovat; terveys- ja sairaanhoidonpalveluita. Mutta nehän kunnassa lakkautetaan! Onneksi on ollut rahaa investoida aloittamisen jälkeen keskeneräiseksi jäävään koulurakennelmaan. Pöljää...

   • Anonyymi

    Aivan turhaa porukkaa! Savukoskilaiset päättävät terveyspalveluista, Kemijärviläiset varhaiskasvatuksesta ja henkilövalinnat ym. päätökset on annettu vauhkolle. Kemijärven kunnanhallituksen vpj. tekee sopimuksen Pelkosenniemen puolesta päivähoitopalvelujen myynnistä!!! Ja vielä 50% alennuksella!
    EI MENE OIKEIN.


  • Anonyymi

   Luoma-aho huolissaan Savukosken kuntataloudesta ja lakkauttaa pelkosenniemeltä vuodeosaston? Semmoista edunvalvontaa..

   • Anonyymi

    Kyllä luoma-aho on ihan pstä.


  • Anonyymi

   Parempi tossun alla kun taivasalla !

  • Anonyymi

   Kyllähän ne rahat menee pyhän wannabe yrittäjien elättämiseen, eikä koulun rakentamiseen.

  • Anonyymi

   Ei piä välittää näistä kirjoitteluista. Täälä muutamat reppanat turhautumistaan purkavat. Koko elämänsä ovat syyttäneet muita. Tajuamatta pahanolon syyn olevan sukupolvien kierre. Perintönä saatu. Jo monta sukupolvea peiliä ovat vältelleet.

  • Anonyymi

   Sieltä voipi katsoa v.2017 pöytä kirjoja jossa tämä entinen valtuusto jyräsi kaikki muut koulu ehdotelmat ja kostamo huseerasi kaikki narut ja suopungit käsissään veroja korottaen 5.2 milj.investoinnin läpi.Eriäviä mielipiteitä jätti viisaat.Mm.luoma Aho perusteli sillä, ettei kunnan talous kestä tällaisia investointeja.
   Ja oikeassa oli!
   Nyt itketään lehtien palstoilla kuinka julmia ovat kun leikkaavat menoja vanhoilta.
   Pitäsi katsoa peiliin,kuka tän sotkun aiheutti .

   • Anonyymi

    Tuota nyt ei usko Terokaan! Ilman valituksia olis säästynyt jo satoja tuhansia ja koululaiset ja opettajat olisivat saanet asianmukaiset tilat neljä vuotta aikaisemmin. Teron ym. valitusten vuoksi kunnalla on ja tulee olemaan ylimääräiset n. 200000 euron vuosittaiset kiinteistökustannukset. (väistötila, puusepänhalli)
    Ja pyhän "ilmainen" koulu se vasta kalliiksi olisi tullut: vuokra alussa 120000/ v. ja nousua vuossittain. Kuntarahoituksen laskelmien mukaan 20 vuoden kuluttua n. 600000 euroa. Lisäksi kuljetuskustannusten nousu 100000/ vuosi.
    Vanha koulu olisi pitänyt jokatapauksessa purkaa ja pilaantunut maa puhdistaa. ( n 1milj.). Purkukustannukset kuuluivat uuden koulun urakkahintaan.


   • Anonyymi

    Eikhän se kunnassa koulu piä olla. Son aivan tyhjää tässä nyt opinahjosta rutista. Totta ne penkat oppia tarvii ja vanhukset hoitoa. Itkethän yhessä, on se vain mallilleen menny.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuota nyt ei usko Terokaan! Ilman valituksia olis säästynyt jo satoja tuhansia ja koululaiset ja opettajat olisivat saanet asianmukaiset tilat neljä vuotta aikaisemmin. Teron ym. valitusten vuoksi kunnalla on ja tulee olemaan ylimääräiset n. 200000 euron vuosittaiset kiinteistökustannukset. (väistötila, puusepänhalli)
    Ja pyhän "ilmainen" koulu se vasta kalliiksi olisi tullut: vuokra alussa 120000/ v. ja nousua vuossittain. Kuntarahoituksen laskelmien mukaan 20 vuoden kuluttua n. 600000 euroa. Lisäksi kuljetuskustannusten nousu 100000/ vuosi.
    Vanha koulu olisi pitänyt jokatapauksessa purkaa ja pilaantunut maa puhdistaa. ( n 1milj.). Purkukustannukset kuuluivat uuden koulun urakkahintaan.

    No nythän on tulossa uusi valitus! Halpaa lystiä.Sossulla on jo nyt liikaa menoja,eiku lisääntyy! Rahat loppuu kunnasta .


  • Anonyymi

   Näinpä se juuri on. Oma pesä on niin sekaisin Pyhällä, että huonoa oloa pitää koko kuntaan levittää. Kyllä vuodeosasto ja peruskoulu ovat peruspalveluita, ei pyhän pönkittäminen. Peruspalveluista se minä ainakin veroja maksan, en Luoma -ahon kotilääkäristä tai Kankaanrannan teiden rakentamisesta.

   • Anonyymi

    Olen samaa mieltä.Pyydetään siirtämään kuntarajaa niin että pyhä jää Kemijärven puolelle.Voisimme olla täällä huoleti ja nauttia toisistamme.Eikä meidän enää tarvisi vetää mokomaa nyppylää perässämme, meillä on omat kiehtovat kylät jossa viihdymme ja omat pitkospuut joissa nautimme kävellen ja kuutamoa tuijottaen toisistamme.Ja niinhän tuo kunta on antanut ja antaa meille kaikille töitä,emme tarvitse pyhän työpaikkoja ollenkaan.
    Kohtahan loput eläköityvät,ja ei tarvitse kenenkään nälkää nähdä,työt vain lisääntyy. Joesta nousee kalaa,metsissä marjoja ja hirviä.Emme oikeastaan tarvitse kauppaakaan.


  • Anonyymi

   No olipa tuoki kirjoitus ?

  • Anonyymi

   Älyää vain tuvan ja tunkion välillä tapahtumat.

  • Anonyymi

   Heikki lähti ja liituraitalääkäri tulee tilalle, vaatii sama palkkaa kun Heikki 50% työajalla. Toivotaan ettei hallitus hyväksy.

   • Anonyymi

    Miksi ihmeessä kenenkään pitäisi ilmatteeksi työskennellä?


  • Anonyymi

   Vanhuksia pidetään hengissä lääkkeillä.

   • Anonyymi

    Voi.voi.


  Ketjusta on poistettu 27 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

   tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
   Ikävä
   126
   3038
  2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

   "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
   Maailman menoa
   267
   1255
  3. Melkein lähetin viestin.

   Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
   Ikävä
   101
   1241
  4. Nainen voi rakastaa

   Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
   Ikävä
   79
   1051
  5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

   Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
   Ikävä
   65
   1026
  6. Kalateltta fiasko

   Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
   Kuhmo
   12
   1000
  7. Rakastan sinua

   Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
   Ikävä
   30
   946
  8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

   Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
   Sanaristikot
   49
   916
  9. Ikävöimäsi henkilön ikä

   Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
   Ikävä
   42
   904
  10. Liikenne onnettomuus

   Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
   Orimattila
   44
   806
  Aihe