Koskelan murhenäytelmästä yksi vuosi

Aika on - vuosi on ollut aikaa herätä!
- mitä lapset ja nuoret odottaisivat niin vanhemmiltaan kuin yhteiskunnalta?

" ... Opettaja muistelee persoonallista ja hauskaa poikaa lämmöllä – "Hän jää elämään muistoissamme"" -mtv

Yhteiskuntamme on monin osin sairas, vaikka pintaterveyttä ja menestystä vaalitaan kaikin keinoin - rahan voimalla ja omalla yksilön vapauteen liittyvällä selitteellä olla voimakas, voittoisa ja kyvykäs.

Kaikki eivät jaksa juosta kasvuhokeman elämänpyörässä -

.. ei riitä nokkeluus, itsekkyys kuin tapakaan nähdä oma vahvuus nimittävänä tekijänä omalle Elonkierrolle - osa ei yksinkertaisesti jaksa ja näin on syntynyt se tuhoava mahtitekijä, jossa heikosti kokonaisuutta älyävä pääsee näyttämään voimaansa heikkoja puolustuskyvyttömiä kohtaan.

Näin pääsi käymään Koskelassa vuosi sitten, jossa yksinäinen hiljainen joutui "voimallisempien" myötä henkihieviriin puristukseen ja lopulta Elämän - oman elämänkierron päättöpysäkille, kun oli "ystävien - ainoiden kaverien" tarve ylemmyyden voimistaan näyttää omaa kykyään tuhoamalla heikko.

--
Mihin yhteiskuntamme on kääntymässä?

Vanhempien vastuu alkaa siitä ilosta, mitä uuden yhdistäminen alkaa ja se jatkuu - pitäisi jatkua aina omaan päättöpysäkkiinsä saakka - kukin voimensa ja mahdollisuuksiensa puitteista - nyt vanhempien vastuuta ~ https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000008452397.html -* haetaan Yhdysvalloissa, kun jälleen koulussa ammuttiin tappavin luodein ---
.
|* HS-otsikoituna näin: "Michiganin koulu­ampujan vanhemmat kiistävät poikkeukselliset syytteet taposta – kaksikko otettiin kiinni lyhyen pako­matkan jälkeen"
.

--
Mikä olisi yhteiskunnan velvollisuus -

.. lähtökohdista, joissa lapset ja nuoret ovat aina se oleellinen osa, jotta jatkuvuus valitun yhteiskuntamallin kehitykselle on taattu?

Koskela herätti toimijoita -

.. ainakin heränneet rivikansalaiset ovat muuttaneet jo mallejaan. Lapsia kuunnellaan, nuoria opastetaan jo monin paikoin läheisyys, osallistuminen ja hädän varhainen käsittely ovat jo iltapalapöytien puheenaiheita - nyt otetaan kantaa, olla mukana - eikä jätetä ajalehtimiselle syrjäytymisen kulku-uraa. Näinkö?

Moni aikuinen - isä ja äiti eivät enää jaksaneet -

.. oli liikaa vastoinkäymisiä, yhteiskunta juoksi edellä liian kovaa, kun oli saatava yhä enemmän, nopeammin ja suuremmissa erissä - nyt tuli vain vaikeuksia liian suurissa erissä!

Kansalaiset ovat toivoneet "maan isiltä ja äideiltä" osallistumista -
[ ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/05/kun-lapsiimme-kohdistuva-kiusaaminen-ja.html - **]

.. ehkä yhteiskuntamme suurimpaan hätään, jossa lapsi syrjäytyy, ajelehtii ja vaipuu masennukseen. Yhtään lasta ja nuorta meillä eikä yhteiskunnalla ole varaa menettää - kukin on ollut aina syntymässään tasan yhtä arvokas.

Syntymän jälkeisen arvokkuuden 'kahden kauppa' rakennekaava on liian näyttö- ja vertailutalouden vaikutteiden kilpajuoksussa ja tämä tuottaa muun muassa ilmiöitä, jotka kulminoituivat julmasti Koskelassa - vuosi sitten.

Olisiko aika herätä - erityisesti yhteiskuntamme huipulla olevat kansansa valitsemat "isät ja äidit"?
.
|** IJL-otsikoituna näin: "Kun lapsiimme kohdistuva kiusaaminen ja väkivalta lisääntyvät"
.

Vuosipäivä oli surullinen - koulukiusaaminen ja kouluväkivalta jatkuvat - muistelu sai otsikoita: "”Kaikki lapseni tiesivät heidät” – Koskelan murha ei unohdu" - tässä linkki ~ https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/873be77e-7316-4d38-b305-b39d56b6782b -

--
Pyydämme TP Sauli Niinistöä ja PM Sanna Marin' ia - pienien lapsien huolehtijoina - vanhempina mukaan koko yhteiskuntamme tärkeimmän asian hoitamiseen - tuo huolehtiminen on paljon tärkeämpää kuin huolehtia Ukrainasta, olla huolissaan Hongkongista tai olla nokkimassa sellaisia yhteiskuntamalleja, jotka eivät ole kaltaisiamme - olimmepa mielestämme miten "ylivertaisia tahansa"!

--
Lopetetaan sekaantuminen muiden itsenäisten omiin sisäisiin asioihin
-keskitytään nyt kerrankin meidän omiin koko yhteiskuntaamme koskeviin ongelmiin. On aika, sillä Elämä on. Tuletteko mukaan, kansa odottaa. Teidän mukana olo vaikkapa yhteisenä viestinä lapsista nuoriin - päivähoidoista yläasteille, ehkä videoituna tervehdyksenä otettaisiin varmasti ilolla vastaan.

Hyvää voi oikeasti tehdä - ja nyt se ei maksa paljon

Ei tarvitse ottaa velkaa, ei riidellä eipäs-juupas hallituksessa - on paikka yhdistyä kansakunnan edessä meidän kaikkein tärkeimpien puolesta - kaikki ovat varmasti samaa mieltä.

Tulkaa mukaan - on todellinen vastuunkannonja -oton paikka!

PS. Niin valtioneuvostosta kuin presidentin hallinnosta löytyy varmasti asiantuntemusta miten videoesitys kaikille lapsille ja nuorille tehdään - uusin ideoin, rohkaisuin kuin luoden tulevaisuuteen luottamusta - omankin huomisen tähden.

Lopuksi - On Ilo Oppia Uutta - OIOU!

Me kaikki haluamme oppia lisää - yhteisten päämäärien eteen - tehdään huomisesta hiukan parempi.

..
EKSTRA
~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/06/tarkka-silma-huomaa-lasten-ja-nuorten.html -



...
49004

243

1319

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • No niin, Ilkka: saanko nyt vastauksia niihin esittämiini kysymyksiin?

      • Kertaatko ne tänne?


      • ilkka.luoma kirjoitti:

        Kertaatko ne tänne?

        Ei tarvitse kuules paljoa kerrata...

        Annat jutuissasi ymmärtää, että Kiina ja Venäjä ovat hienoja valtioita, joita me länsimaat turhaan kritisoimme.

        Kysymykseeni onkin tämä: onko Kiinan poliittinen järjestelmä sellainen, että se sinusta sopisi Suomellekin?

        Tarkennusta: onko demokratia sinusta jotenkin huonosti toimiva järjestelmä? Jos jossakin ei demokratiaa ole, onko se vain muiden hyväksyttävä? Onko automaattisesti väärin kommentoida vaikkapa mainittujen maiden ihmisoikeuksissa olevia ongelmia?

        Minusta olisi ihan rehellistä, että kävisit tämän keskustelun läpi ihan kunnolla. Olen lukuisia kertoja esittänyt sinulle tuon saman kysymyksen.

        Ja jos Ilkka nyt kävisit tämän keskustelun ihan omalla nikilläsi, etkä ala pelleillä anoilla tukijoukkona?


      • TruthReallyHurts kirjoitti:

        Ei tarvitse kuules paljoa kerrata...

        Annat jutuissasi ymmärtää, että Kiina ja Venäjä ovat hienoja valtioita, joita me länsimaat turhaan kritisoimme.

        Kysymykseeni onkin tämä: onko Kiinan poliittinen järjestelmä sellainen, että se sinusta sopisi Suomellekin?

        Tarkennusta: onko demokratia sinusta jotenkin huonosti toimiva järjestelmä? Jos jossakin ei demokratiaa ole, onko se vain muiden hyväksyttävä? Onko automaattisesti väärin kommentoida vaikkapa mainittujen maiden ihmisoikeuksissa olevia ongelmia?

        Minusta olisi ihan rehellistä, että kävisit tämän keskustelun läpi ihan kunnolla. Olen lukuisia kertoja esittänyt sinulle tuon saman kysymyksen.

        Ja jos Ilkka nyt kävisit tämän keskustelun ihan omalla nikilläsi, etkä ala pelleillä anoilla tukijoukkona?

        Vastaus 1:

        Demokratian kriisi

        Tänään EU-Eurooppa kiehuu – britit eroavat |1, se alkaa olla tosiasia. Ranskalaiset keltaisenaan kapinoivat – hätäpäissään Ranskan presidentti Emmanuel Macron lupasi 100 euroa kuussa, lisää – vähäosaisille |2 – median mukaan Venäjän trollaamisen ansiosta? |3 Tyytyvätkö keltaiset? Vieläkin pahempaa – Länsi käy jo täyttä vastakkain asettelevaa informaatiosotaa Itää vastaan |4 – eikä tämäkään riitä ---

        Maapallo tukehtuu. Gaia kuumenee [5 – jäähdyttelemmekö keskimäärin yltäkylläisinä kulutustamme, ja näin pelastaisimme pallomme lapsillemme ja heidän lapsilleen. Riittääkö jo kasvuhokeman huuto ja olemmeko valmiit puolittamaan kulutuksemme |6 -pelastaaksemme kaikkien yhteisen biosfäärin tasapainon, mikä elättää meidätkin – tarvitsematta meidän ”hienoja keksintöjä”.

        Helsingin Sanomat kirvoitti entisen pitkäaikaisen pääministeri Matti Vanhasen vuodatuksen lukijoille – koostetta ei mistään mitään uutta, vain perinteellisen poliitikon asiarauhallinen kiukuttelu sellaisesta, mihin edustuksellinen ja välikädellinen demokratia ei näytä löytävän ratkaisua, mutta yritetään sitä nyt lukijakommentilla ---

        HS: Mitä ihmettä Euroopassa oikein tapahtuu? ”Hallitseminen on käymässä lähes mahdottomaksi”, sanoo Matti Vanhanen -HS-toimittaja Minna Nalbantoglu
        ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005933108.html -

        Ilkka Luoma kommentti 15.12.2018 – 7:54:

        Ongelman perussyy on yllättäen kaltaisemme demokratia, joka täällä lännessä on keskeneräinen kehitykseltään - se tekee tilaa pienvähemmistöille, joilla on nyrkki, tuli ja olematon puhe.

        Kyynärpäilijöitä on liike-elämässäkin, jotka raivaavat uraa väkevän itsekkyyden nimissä. Kulutushokema ja vapaa kilpailu luo itsekkyyttä luoda näyttö- ja vertailutaloudellista elämänohjetta |7 - haluamme, että meidät tunnustetaan ja että meitä arvostetaan.

        Kykyämme mitataan rahalla, auton hevosvoimilla ja harrasteiden monikirjolla. Meistä on tullut biosfäärillisesti katsoen liian itsekkäitä - on pitänyt saada lisää, enemmän ja nopeammin, elämme kulutusjuhlaa [8.

        Eriarvoisuus on lisääntynyt, rikkaat rikastuneet ja köyhät sitä vähemmän. Tilanne ei näyttäydy oikeudenmukaisena, kun vielä pakolaiset vievät sen köyhän rikastumisen eväät -ajatellaan.

        Ihminen on vuosimiljoonaisen perinteen myötä reviiripuolustaja [9, kuten koko biosfääri - evoluutio "halusi" niin, koska sopeutuminen ja sujahtaminen "omaan kehityslokeroon" oli ja on edelleen lajikirjon tasapainoisen kehityksen edellytys.

        Kilpailla saa ja pitääkin, mutta siihen pitää olla reviirilliset säännöt - kuten kahdenvälisyyttä korostavat trumppistiset voimat |10 Yhdysvalloista kiristämällä uhkaavat |11. Elämme ihmiskunnallista murrosvaihetta, jossa globalisaation |12 on alistuttava kansalaisyhteisöjen reviireille!

        Mitä tämä suorakansalaistoiminta |13 ilman välikädellistä yhteiskuntapolitikointia voisi sitten merkitä? Se merkitsee tähtiliikkeitä, jotka ovat liikkeessä [14 suoraan katutason kansalaisiin, mutta vahvassa johtajuudessa. Rivikansa toivoo ihoillaan olevaa johtajuutta, jossa päätösvalta on luotettavissa käsissä |15.

        Liikkeessä oleva suorademokratia edellyttää sveitsiläistä kansalta kyselyä (kansanäänestystoimistoa*), mutta vastauksien älykästä toteuttamista huomioivalla johtajuudella.

        |* ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/11/saako-kansa-aanestaa-suoraan-omista.html -

        Tieto ratkaisee |16 ja lukeva sekä toisiaan huomioiva kansa osaa sitä myös itse tuottaa - toinen toisilleen ja suoraan; meitä jäytää Idän ja Lännen välinen vastakkainasettelu |17 - manipuloituna. Me suomalaiset elämme idän ja lännen vedenjakajalla |18. Olemme Suomessa suomalaisina.

        .
        Jatkuu - teksti vuodelta 2018.


      • ilkka.luoma kirjoitti:

        Vastaus 1:

        Demokratian kriisi

        Tänään EU-Eurooppa kiehuu – britit eroavat |1, se alkaa olla tosiasia. Ranskalaiset keltaisenaan kapinoivat – hätäpäissään Ranskan presidentti Emmanuel Macron lupasi 100 euroa kuussa, lisää – vähäosaisille |2 – median mukaan Venäjän trollaamisen ansiosta? |3 Tyytyvätkö keltaiset? Vieläkin pahempaa – Länsi käy jo täyttä vastakkain asettelevaa informaatiosotaa Itää vastaan |4 – eikä tämäkään riitä ---

        Maapallo tukehtuu. Gaia kuumenee [5 – jäähdyttelemmekö keskimäärin yltäkylläisinä kulutustamme, ja näin pelastaisimme pallomme lapsillemme ja heidän lapsilleen. Riittääkö jo kasvuhokeman huuto ja olemmeko valmiit puolittamaan kulutuksemme |6 -pelastaaksemme kaikkien yhteisen biosfäärin tasapainon, mikä elättää meidätkin – tarvitsematta meidän ”hienoja keksintöjä”.

        Helsingin Sanomat kirvoitti entisen pitkäaikaisen pääministeri Matti Vanhasen vuodatuksen lukijoille – koostetta ei mistään mitään uutta, vain perinteellisen poliitikon asiarauhallinen kiukuttelu sellaisesta, mihin edustuksellinen ja välikädellinen demokratia ei näytä löytävän ratkaisua, mutta yritetään sitä nyt lukijakommentilla ---

        HS: Mitä ihmettä Euroopassa oikein tapahtuu? ”Hallitseminen on käymässä lähes mahdottomaksi”, sanoo Matti Vanhanen -HS-toimittaja Minna Nalbantoglu
        ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005933108.html -

        Ilkka Luoma kommentti 15.12.2018 – 7:54:

        Ongelman perussyy on yllättäen kaltaisemme demokratia, joka täällä lännessä on keskeneräinen kehitykseltään - se tekee tilaa pienvähemmistöille, joilla on nyrkki, tuli ja olematon puhe.

        Kyynärpäilijöitä on liike-elämässäkin, jotka raivaavat uraa väkevän itsekkyyden nimissä. Kulutushokema ja vapaa kilpailu luo itsekkyyttä luoda näyttö- ja vertailutaloudellista elämänohjetta |7 - haluamme, että meidät tunnustetaan ja että meitä arvostetaan.

        Kykyämme mitataan rahalla, auton hevosvoimilla ja harrasteiden monikirjolla. Meistä on tullut biosfäärillisesti katsoen liian itsekkäitä - on pitänyt saada lisää, enemmän ja nopeammin, elämme kulutusjuhlaa [8.

        Eriarvoisuus on lisääntynyt, rikkaat rikastuneet ja köyhät sitä vähemmän. Tilanne ei näyttäydy oikeudenmukaisena, kun vielä pakolaiset vievät sen köyhän rikastumisen eväät -ajatellaan.

        Ihminen on vuosimiljoonaisen perinteen myötä reviiripuolustaja [9, kuten koko biosfääri - evoluutio "halusi" niin, koska sopeutuminen ja sujahtaminen "omaan kehityslokeroon" oli ja on edelleen lajikirjon tasapainoisen kehityksen edellytys.

        Kilpailla saa ja pitääkin, mutta siihen pitää olla reviirilliset säännöt - kuten kahdenvälisyyttä korostavat trumppistiset voimat |10 Yhdysvalloista kiristämällä uhkaavat |11. Elämme ihmiskunnallista murrosvaihetta, jossa globalisaation |12 on alistuttava kansalaisyhteisöjen reviireille!

        Mitä tämä suorakansalaistoiminta |13 ilman välikädellistä yhteiskuntapolitikointia voisi sitten merkitä? Se merkitsee tähtiliikkeitä, jotka ovat liikkeessä [14 suoraan katutason kansalaisiin, mutta vahvassa johtajuudessa. Rivikansa toivoo ihoillaan olevaa johtajuutta, jossa päätösvalta on luotettavissa käsissä |15.

        Liikkeessä oleva suorademokratia edellyttää sveitsiläistä kansalta kyselyä (kansanäänestystoimistoa*), mutta vastauksien älykästä toteuttamista huomioivalla johtajuudella.

        |* ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/11/saako-kansa-aanestaa-suoraan-omista.html -

        Tieto ratkaisee |16 ja lukeva sekä toisiaan huomioiva kansa osaa sitä myös itse tuottaa - toinen toisilleen ja suoraan; meitä jäytää Idän ja Lännen välinen vastakkainasettelu |17 - manipuloituna. Me suomalaiset elämme idän ja lännen vedenjakajalla |18. Olemme Suomessa suomalaisina.

        .
        Jatkuu - teksti vuodelta 2018.

        Vastaa ihan lyhyesti ja yksinkertaisesti. Minä en kaipaa vanhojen tekstiesi vyörytystä. Minulla ei ole mielenkiintoa lukea niitä.


      • Anonyymi
        TruthReallyHurts kirjoitti:

        Vastaa ihan lyhyesti ja yksinkertaisesti. Minä en kaipaa vanhojen tekstiesi vyörytystä. Minulla ei ole mielenkiintoa lukea niitä.

        Ei se osaa muuta kuun kopioda muiden tekstejä. 🤨


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Vastaus 1:

        Demokratian kriisi

        Tänään EU-Eurooppa kiehuu – britit eroavat |1, se alkaa olla tosiasia. Ranskalaiset keltaisenaan kapinoivat – hätäpäissään Ranskan presidentti Emmanuel Macron lupasi 100 euroa kuussa, lisää – vähäosaisille |2 – median mukaan Venäjän trollaamisen ansiosta? |3 Tyytyvätkö keltaiset? Vieläkin pahempaa – Länsi käy jo täyttä vastakkain asettelevaa informaatiosotaa Itää vastaan |4 – eikä tämäkään riitä ---

        Maapallo tukehtuu. Gaia kuumenee [5 – jäähdyttelemmekö keskimäärin yltäkylläisinä kulutustamme, ja näin pelastaisimme pallomme lapsillemme ja heidän lapsilleen. Riittääkö jo kasvuhokeman huuto ja olemmeko valmiit puolittamaan kulutuksemme |6 -pelastaaksemme kaikkien yhteisen biosfäärin tasapainon, mikä elättää meidätkin – tarvitsematta meidän ”hienoja keksintöjä”.

        Helsingin Sanomat kirvoitti entisen pitkäaikaisen pääministeri Matti Vanhasen vuodatuksen lukijoille – koostetta ei mistään mitään uutta, vain perinteellisen poliitikon asiarauhallinen kiukuttelu sellaisesta, mihin edustuksellinen ja välikädellinen demokratia ei näytä löytävän ratkaisua, mutta yritetään sitä nyt lukijakommentilla ---

        HS: Mitä ihmettä Euroopassa oikein tapahtuu? ”Hallitseminen on käymässä lähes mahdottomaksi”, sanoo Matti Vanhanen -HS-toimittaja Minna Nalbantoglu
        ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005933108.html -

        Ilkka Luoma kommentti 15.12.2018 – 7:54:

        Ongelman perussyy on yllättäen kaltaisemme demokratia, joka täällä lännessä on keskeneräinen kehitykseltään - se tekee tilaa pienvähemmistöille, joilla on nyrkki, tuli ja olematon puhe.

        Kyynärpäilijöitä on liike-elämässäkin, jotka raivaavat uraa väkevän itsekkyyden nimissä. Kulutushokema ja vapaa kilpailu luo itsekkyyttä luoda näyttö- ja vertailutaloudellista elämänohjetta |7 - haluamme, että meidät tunnustetaan ja että meitä arvostetaan.

        Kykyämme mitataan rahalla, auton hevosvoimilla ja harrasteiden monikirjolla. Meistä on tullut biosfäärillisesti katsoen liian itsekkäitä - on pitänyt saada lisää, enemmän ja nopeammin, elämme kulutusjuhlaa [8.

        Eriarvoisuus on lisääntynyt, rikkaat rikastuneet ja köyhät sitä vähemmän. Tilanne ei näyttäydy oikeudenmukaisena, kun vielä pakolaiset vievät sen köyhän rikastumisen eväät -ajatellaan.

        Ihminen on vuosimiljoonaisen perinteen myötä reviiripuolustaja [9, kuten koko biosfääri - evoluutio "halusi" niin, koska sopeutuminen ja sujahtaminen "omaan kehityslokeroon" oli ja on edelleen lajikirjon tasapainoisen kehityksen edellytys.

        Kilpailla saa ja pitääkin, mutta siihen pitää olla reviirilliset säännöt - kuten kahdenvälisyyttä korostavat trumppistiset voimat |10 Yhdysvalloista kiristämällä uhkaavat |11. Elämme ihmiskunnallista murrosvaihetta, jossa globalisaation |12 on alistuttava kansalaisyhteisöjen reviireille!

        Mitä tämä suorakansalaistoiminta |13 ilman välikädellistä yhteiskuntapolitikointia voisi sitten merkitä? Se merkitsee tähtiliikkeitä, jotka ovat liikkeessä [14 suoraan katutason kansalaisiin, mutta vahvassa johtajuudessa. Rivikansa toivoo ihoillaan olevaa johtajuutta, jossa päätösvalta on luotettavissa käsissä |15.

        Liikkeessä oleva suorademokratia edellyttää sveitsiläistä kansalta kyselyä (kansanäänestystoimistoa*), mutta vastauksien älykästä toteuttamista huomioivalla johtajuudella.

        |* ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/11/saako-kansa-aanestaa-suoraan-omista.html -

        Tieto ratkaisee |16 ja lukeva sekä toisiaan huomioiva kansa osaa sitä myös itse tuottaa - toinen toisilleen ja suoraan; meitä jäytää Idän ja Lännen välinen vastakkainasettelu |17 - manipuloituna. Me suomalaiset elämme idän ja lännen vedenjakajalla |18. Olemme Suomessa suomalaisina.

        .
        Jatkuu - teksti vuodelta 2018.

        Onhan tuolla demokratiallakin oma roolinsa lasten ja nuorten asioihin. Mutta liika individualismi kokoomuslaisena ihannointina tuhoaa oikeudenmukaisuuteen pyrkivän yhteiskuntajärjestyksen.


      • Anonyymi
        TruthReallyHurts kirjoitti:

        Vastaa ihan lyhyesti ja yksinkertaisesti. Minä en kaipaa vanhojen tekstiesi vyörytystä. Minulla ei ole mielenkiintoa lukea niitä.

        Ei siis todellista mielenkiintoa perehtyä itse asian juurisyihin?


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Vastaus 1:

        Demokratian kriisi

        Tänään EU-Eurooppa kiehuu – britit eroavat |1, se alkaa olla tosiasia. Ranskalaiset keltaisenaan kapinoivat – hätäpäissään Ranskan presidentti Emmanuel Macron lupasi 100 euroa kuussa, lisää – vähäosaisille |2 – median mukaan Venäjän trollaamisen ansiosta? |3 Tyytyvätkö keltaiset? Vieläkin pahempaa – Länsi käy jo täyttä vastakkain asettelevaa informaatiosotaa Itää vastaan |4 – eikä tämäkään riitä ---

        Maapallo tukehtuu. Gaia kuumenee [5 – jäähdyttelemmekö keskimäärin yltäkylläisinä kulutustamme, ja näin pelastaisimme pallomme lapsillemme ja heidän lapsilleen. Riittääkö jo kasvuhokeman huuto ja olemmeko valmiit puolittamaan kulutuksemme |6 -pelastaaksemme kaikkien yhteisen biosfäärin tasapainon, mikä elättää meidätkin – tarvitsematta meidän ”hienoja keksintöjä”.

        Helsingin Sanomat kirvoitti entisen pitkäaikaisen pääministeri Matti Vanhasen vuodatuksen lukijoille – koostetta ei mistään mitään uutta, vain perinteellisen poliitikon asiarauhallinen kiukuttelu sellaisesta, mihin edustuksellinen ja välikädellinen demokratia ei näytä löytävän ratkaisua, mutta yritetään sitä nyt lukijakommentilla ---

        HS: Mitä ihmettä Euroopassa oikein tapahtuu? ”Hallitseminen on käymässä lähes mahdottomaksi”, sanoo Matti Vanhanen -HS-toimittaja Minna Nalbantoglu
        ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005933108.html -

        Ilkka Luoma kommentti 15.12.2018 – 7:54:

        Ongelman perussyy on yllättäen kaltaisemme demokratia, joka täällä lännessä on keskeneräinen kehitykseltään - se tekee tilaa pienvähemmistöille, joilla on nyrkki, tuli ja olematon puhe.

        Kyynärpäilijöitä on liike-elämässäkin, jotka raivaavat uraa väkevän itsekkyyden nimissä. Kulutushokema ja vapaa kilpailu luo itsekkyyttä luoda näyttö- ja vertailutaloudellista elämänohjetta |7 - haluamme, että meidät tunnustetaan ja että meitä arvostetaan.

        Kykyämme mitataan rahalla, auton hevosvoimilla ja harrasteiden monikirjolla. Meistä on tullut biosfäärillisesti katsoen liian itsekkäitä - on pitänyt saada lisää, enemmän ja nopeammin, elämme kulutusjuhlaa [8.

        Eriarvoisuus on lisääntynyt, rikkaat rikastuneet ja köyhät sitä vähemmän. Tilanne ei näyttäydy oikeudenmukaisena, kun vielä pakolaiset vievät sen köyhän rikastumisen eväät -ajatellaan.

        Ihminen on vuosimiljoonaisen perinteen myötä reviiripuolustaja [9, kuten koko biosfääri - evoluutio "halusi" niin, koska sopeutuminen ja sujahtaminen "omaan kehityslokeroon" oli ja on edelleen lajikirjon tasapainoisen kehityksen edellytys.

        Kilpailla saa ja pitääkin, mutta siihen pitää olla reviirilliset säännöt - kuten kahdenvälisyyttä korostavat trumppistiset voimat |10 Yhdysvalloista kiristämällä uhkaavat |11. Elämme ihmiskunnallista murrosvaihetta, jossa globalisaation |12 on alistuttava kansalaisyhteisöjen reviireille!

        Mitä tämä suorakansalaistoiminta |13 ilman välikädellistä yhteiskuntapolitikointia voisi sitten merkitä? Se merkitsee tähtiliikkeitä, jotka ovat liikkeessä [14 suoraan katutason kansalaisiin, mutta vahvassa johtajuudessa. Rivikansa toivoo ihoillaan olevaa johtajuutta, jossa päätösvalta on luotettavissa käsissä |15.

        Liikkeessä oleva suorademokratia edellyttää sveitsiläistä kansalta kyselyä (kansanäänestystoimistoa*), mutta vastauksien älykästä toteuttamista huomioivalla johtajuudella.

        |* ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/11/saako-kansa-aanestaa-suoraan-omista.html -

        Tieto ratkaisee |16 ja lukeva sekä toisiaan huomioiva kansa osaa sitä myös itse tuottaa - toinen toisilleen ja suoraan; meitä jäytää Idän ja Lännen välinen vastakkainasettelu |17 - manipuloituna. Me suomalaiset elämme idän ja lännen vedenjakajalla |18. Olemme Suomessa suomalaisina.

        .
        Jatkuu - teksti vuodelta 2018.

        Ei demokratialla mitään kriisejä ole ja demokratia on tunnetusti lisääntynyt kaikilla mittareilla maailmassa. Tämä näkyy Itämerelläkin: 50 vuotta sitten Itämeren piirissä oli kolme demokraattista ja itsenäistä valtiota: Länsi-Saksa, Tanska ja Ruotsi.

        Nykyään itämerellisiä demokratioita on Saksan, Tanskan ja Ruotsin lisäksi Puola, Liettua, Latvia, Viro ja Suomi.

        Luoman "evoluutio" ja talousfiktiot ovat tietämättömän mongerrusta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei siis todellista mielenkiintoa perehtyä itse asian juurisyihin?

        Älä huuda sivusta anona, Ilkka. Tuo on aina niin noloa.

        Etkö saa vastattua kysymyksiini? Niin arvelinkin.


      • ilkka.luoma kirjoitti:

        Vastaus 1:

        Demokratian kriisi

        Tänään EU-Eurooppa kiehuu – britit eroavat |1, se alkaa olla tosiasia. Ranskalaiset keltaisenaan kapinoivat – hätäpäissään Ranskan presidentti Emmanuel Macron lupasi 100 euroa kuussa, lisää – vähäosaisille |2 – median mukaan Venäjän trollaamisen ansiosta? |3 Tyytyvätkö keltaiset? Vieläkin pahempaa – Länsi käy jo täyttä vastakkain asettelevaa informaatiosotaa Itää vastaan |4 – eikä tämäkään riitä ---

        Maapallo tukehtuu. Gaia kuumenee [5 – jäähdyttelemmekö keskimäärin yltäkylläisinä kulutustamme, ja näin pelastaisimme pallomme lapsillemme ja heidän lapsilleen. Riittääkö jo kasvuhokeman huuto ja olemmeko valmiit puolittamaan kulutuksemme |6 -pelastaaksemme kaikkien yhteisen biosfäärin tasapainon, mikä elättää meidätkin – tarvitsematta meidän ”hienoja keksintöjä”.

        Helsingin Sanomat kirvoitti entisen pitkäaikaisen pääministeri Matti Vanhasen vuodatuksen lukijoille – koostetta ei mistään mitään uutta, vain perinteellisen poliitikon asiarauhallinen kiukuttelu sellaisesta, mihin edustuksellinen ja välikädellinen demokratia ei näytä löytävän ratkaisua, mutta yritetään sitä nyt lukijakommentilla ---

        HS: Mitä ihmettä Euroopassa oikein tapahtuu? ”Hallitseminen on käymässä lähes mahdottomaksi”, sanoo Matti Vanhanen -HS-toimittaja Minna Nalbantoglu
        ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005933108.html -

        Ilkka Luoma kommentti 15.12.2018 – 7:54:

        Ongelman perussyy on yllättäen kaltaisemme demokratia, joka täällä lännessä on keskeneräinen kehitykseltään - se tekee tilaa pienvähemmistöille, joilla on nyrkki, tuli ja olematon puhe.

        Kyynärpäilijöitä on liike-elämässäkin, jotka raivaavat uraa väkevän itsekkyyden nimissä. Kulutushokema ja vapaa kilpailu luo itsekkyyttä luoda näyttö- ja vertailutaloudellista elämänohjetta |7 - haluamme, että meidät tunnustetaan ja että meitä arvostetaan.

        Kykyämme mitataan rahalla, auton hevosvoimilla ja harrasteiden monikirjolla. Meistä on tullut biosfäärillisesti katsoen liian itsekkäitä - on pitänyt saada lisää, enemmän ja nopeammin, elämme kulutusjuhlaa [8.

        Eriarvoisuus on lisääntynyt, rikkaat rikastuneet ja köyhät sitä vähemmän. Tilanne ei näyttäydy oikeudenmukaisena, kun vielä pakolaiset vievät sen köyhän rikastumisen eväät -ajatellaan.

        Ihminen on vuosimiljoonaisen perinteen myötä reviiripuolustaja [9, kuten koko biosfääri - evoluutio "halusi" niin, koska sopeutuminen ja sujahtaminen "omaan kehityslokeroon" oli ja on edelleen lajikirjon tasapainoisen kehityksen edellytys.

        Kilpailla saa ja pitääkin, mutta siihen pitää olla reviirilliset säännöt - kuten kahdenvälisyyttä korostavat trumppistiset voimat |10 Yhdysvalloista kiristämällä uhkaavat |11. Elämme ihmiskunnallista murrosvaihetta, jossa globalisaation |12 on alistuttava kansalaisyhteisöjen reviireille!

        Mitä tämä suorakansalaistoiminta |13 ilman välikädellistä yhteiskuntapolitikointia voisi sitten merkitä? Se merkitsee tähtiliikkeitä, jotka ovat liikkeessä [14 suoraan katutason kansalaisiin, mutta vahvassa johtajuudessa. Rivikansa toivoo ihoillaan olevaa johtajuutta, jossa päätösvalta on luotettavissa käsissä |15.

        Liikkeessä oleva suorademokratia edellyttää sveitsiläistä kansalta kyselyä (kansanäänestystoimistoa*), mutta vastauksien älykästä toteuttamista huomioivalla johtajuudella.

        |* ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/11/saako-kansa-aanestaa-suoraan-omista.html -

        Tieto ratkaisee |16 ja lukeva sekä toisiaan huomioiva kansa osaa sitä myös itse tuottaa - toinen toisilleen ja suoraan; meitä jäytää Idän ja Lännen välinen vastakkainasettelu |17 - manipuloituna. Me suomalaiset elämme idän ja lännen vedenjakajalla |18. Olemme Suomessa suomalaisina.

        .
        Jatkuu - teksti vuodelta 2018.

        Ja voit Ilkka olla varma siitä, että muistutan sinua aiheesta kunnes saat vastattua ihan suorilla lauseilla.


      • ilkka.luoma kirjoitti:

        Vastaus 1:

        Demokratian kriisi

        Tänään EU-Eurooppa kiehuu – britit eroavat |1, se alkaa olla tosiasia. Ranskalaiset keltaisenaan kapinoivat – hätäpäissään Ranskan presidentti Emmanuel Macron lupasi 100 euroa kuussa, lisää – vähäosaisille |2 – median mukaan Venäjän trollaamisen ansiosta? |3 Tyytyvätkö keltaiset? Vieläkin pahempaa – Länsi käy jo täyttä vastakkain asettelevaa informaatiosotaa Itää vastaan |4 – eikä tämäkään riitä ---

        Maapallo tukehtuu. Gaia kuumenee [5 – jäähdyttelemmekö keskimäärin yltäkylläisinä kulutustamme, ja näin pelastaisimme pallomme lapsillemme ja heidän lapsilleen. Riittääkö jo kasvuhokeman huuto ja olemmeko valmiit puolittamaan kulutuksemme |6 -pelastaaksemme kaikkien yhteisen biosfäärin tasapainon, mikä elättää meidätkin – tarvitsematta meidän ”hienoja keksintöjä”.

        Helsingin Sanomat kirvoitti entisen pitkäaikaisen pääministeri Matti Vanhasen vuodatuksen lukijoille – koostetta ei mistään mitään uutta, vain perinteellisen poliitikon asiarauhallinen kiukuttelu sellaisesta, mihin edustuksellinen ja välikädellinen demokratia ei näytä löytävän ratkaisua, mutta yritetään sitä nyt lukijakommentilla ---

        HS: Mitä ihmettä Euroopassa oikein tapahtuu? ”Hallitseminen on käymässä lähes mahdottomaksi”, sanoo Matti Vanhanen -HS-toimittaja Minna Nalbantoglu
        ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005933108.html -

        Ilkka Luoma kommentti 15.12.2018 – 7:54:

        Ongelman perussyy on yllättäen kaltaisemme demokratia, joka täällä lännessä on keskeneräinen kehitykseltään - se tekee tilaa pienvähemmistöille, joilla on nyrkki, tuli ja olematon puhe.

        Kyynärpäilijöitä on liike-elämässäkin, jotka raivaavat uraa väkevän itsekkyyden nimissä. Kulutushokema ja vapaa kilpailu luo itsekkyyttä luoda näyttö- ja vertailutaloudellista elämänohjetta |7 - haluamme, että meidät tunnustetaan ja että meitä arvostetaan.

        Kykyämme mitataan rahalla, auton hevosvoimilla ja harrasteiden monikirjolla. Meistä on tullut biosfäärillisesti katsoen liian itsekkäitä - on pitänyt saada lisää, enemmän ja nopeammin, elämme kulutusjuhlaa [8.

        Eriarvoisuus on lisääntynyt, rikkaat rikastuneet ja köyhät sitä vähemmän. Tilanne ei näyttäydy oikeudenmukaisena, kun vielä pakolaiset vievät sen köyhän rikastumisen eväät -ajatellaan.

        Ihminen on vuosimiljoonaisen perinteen myötä reviiripuolustaja [9, kuten koko biosfääri - evoluutio "halusi" niin, koska sopeutuminen ja sujahtaminen "omaan kehityslokeroon" oli ja on edelleen lajikirjon tasapainoisen kehityksen edellytys.

        Kilpailla saa ja pitääkin, mutta siihen pitää olla reviirilliset säännöt - kuten kahdenvälisyyttä korostavat trumppistiset voimat |10 Yhdysvalloista kiristämällä uhkaavat |11. Elämme ihmiskunnallista murrosvaihetta, jossa globalisaation |12 on alistuttava kansalaisyhteisöjen reviireille!

        Mitä tämä suorakansalaistoiminta |13 ilman välikädellistä yhteiskuntapolitikointia voisi sitten merkitä? Se merkitsee tähtiliikkeitä, jotka ovat liikkeessä [14 suoraan katutason kansalaisiin, mutta vahvassa johtajuudessa. Rivikansa toivoo ihoillaan olevaa johtajuutta, jossa päätösvalta on luotettavissa käsissä |15.

        Liikkeessä oleva suorademokratia edellyttää sveitsiläistä kansalta kyselyä (kansanäänestystoimistoa*), mutta vastauksien älykästä toteuttamista huomioivalla johtajuudella.

        |* ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/11/saako-kansa-aanestaa-suoraan-omista.html -

        Tieto ratkaisee |16 ja lukeva sekä toisiaan huomioiva kansa osaa sitä myös itse tuottaa - toinen toisilleen ja suoraan; meitä jäytää Idän ja Lännen välinen vastakkainasettelu |17 - manipuloituna. Me suomalaiset elämme idän ja lännen vedenjakajalla |18. Olemme Suomessa suomalaisina.

        .
        Jatkuu - teksti vuodelta 2018.

        Tuleeko niitä vastauksia?


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Vastaus 1:

        Demokratian kriisi

        Tänään EU-Eurooppa kiehuu – britit eroavat |1, se alkaa olla tosiasia. Ranskalaiset keltaisenaan kapinoivat – hätäpäissään Ranskan presidentti Emmanuel Macron lupasi 100 euroa kuussa, lisää – vähäosaisille |2 – median mukaan Venäjän trollaamisen ansiosta? |3 Tyytyvätkö keltaiset? Vieläkin pahempaa – Länsi käy jo täyttä vastakkain asettelevaa informaatiosotaa Itää vastaan |4 – eikä tämäkään riitä ---

        Maapallo tukehtuu. Gaia kuumenee [5 – jäähdyttelemmekö keskimäärin yltäkylläisinä kulutustamme, ja näin pelastaisimme pallomme lapsillemme ja heidän lapsilleen. Riittääkö jo kasvuhokeman huuto ja olemmeko valmiit puolittamaan kulutuksemme |6 -pelastaaksemme kaikkien yhteisen biosfäärin tasapainon, mikä elättää meidätkin – tarvitsematta meidän ”hienoja keksintöjä”.

        Helsingin Sanomat kirvoitti entisen pitkäaikaisen pääministeri Matti Vanhasen vuodatuksen lukijoille – koostetta ei mistään mitään uutta, vain perinteellisen poliitikon asiarauhallinen kiukuttelu sellaisesta, mihin edustuksellinen ja välikädellinen demokratia ei näytä löytävän ratkaisua, mutta yritetään sitä nyt lukijakommentilla ---

        HS: Mitä ihmettä Euroopassa oikein tapahtuu? ”Hallitseminen on käymässä lähes mahdottomaksi”, sanoo Matti Vanhanen -HS-toimittaja Minna Nalbantoglu
        ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005933108.html -

        Ilkka Luoma kommentti 15.12.2018 – 7:54:

        Ongelman perussyy on yllättäen kaltaisemme demokratia, joka täällä lännessä on keskeneräinen kehitykseltään - se tekee tilaa pienvähemmistöille, joilla on nyrkki, tuli ja olematon puhe.

        Kyynärpäilijöitä on liike-elämässäkin, jotka raivaavat uraa väkevän itsekkyyden nimissä. Kulutushokema ja vapaa kilpailu luo itsekkyyttä luoda näyttö- ja vertailutaloudellista elämänohjetta |7 - haluamme, että meidät tunnustetaan ja että meitä arvostetaan.

        Kykyämme mitataan rahalla, auton hevosvoimilla ja harrasteiden monikirjolla. Meistä on tullut biosfäärillisesti katsoen liian itsekkäitä - on pitänyt saada lisää, enemmän ja nopeammin, elämme kulutusjuhlaa [8.

        Eriarvoisuus on lisääntynyt, rikkaat rikastuneet ja köyhät sitä vähemmän. Tilanne ei näyttäydy oikeudenmukaisena, kun vielä pakolaiset vievät sen köyhän rikastumisen eväät -ajatellaan.

        Ihminen on vuosimiljoonaisen perinteen myötä reviiripuolustaja [9, kuten koko biosfääri - evoluutio "halusi" niin, koska sopeutuminen ja sujahtaminen "omaan kehityslokeroon" oli ja on edelleen lajikirjon tasapainoisen kehityksen edellytys.

        Kilpailla saa ja pitääkin, mutta siihen pitää olla reviirilliset säännöt - kuten kahdenvälisyyttä korostavat trumppistiset voimat |10 Yhdysvalloista kiristämällä uhkaavat |11. Elämme ihmiskunnallista murrosvaihetta, jossa globalisaation |12 on alistuttava kansalaisyhteisöjen reviireille!

        Mitä tämä suorakansalaistoiminta |13 ilman välikädellistä yhteiskuntapolitikointia voisi sitten merkitä? Se merkitsee tähtiliikkeitä, jotka ovat liikkeessä [14 suoraan katutason kansalaisiin, mutta vahvassa johtajuudessa. Rivikansa toivoo ihoillaan olevaa johtajuutta, jossa päätösvalta on luotettavissa käsissä |15.

        Liikkeessä oleva suorademokratia edellyttää sveitsiläistä kansalta kyselyä (kansanäänestystoimistoa*), mutta vastauksien älykästä toteuttamista huomioivalla johtajuudella.

        |* ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/11/saako-kansa-aanestaa-suoraan-omista.html -

        Tieto ratkaisee |16 ja lukeva sekä toisiaan huomioiva kansa osaa sitä myös itse tuottaa - toinen toisilleen ja suoraan; meitä jäytää Idän ja Lännen välinen vastakkainasettelu |17 - manipuloituna. Me suomalaiset elämme idän ja lännen vedenjakajalla |18. Olemme Suomessa suomalaisina.

        .
        Jatkuu - teksti vuodelta 2018.

        Demokratian olemusta voi tutkia parhaiten Yhdysvalloista, jossa nuoriin nähden tehdään eniten tappavaa kouluväkivaltaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei se osaa muuta kuun kopioda muiden tekstejä. 🤨

        Eikö tuo ollutkaan Ilkan tekstiä? Olikin liian hyvää ollakseen maallikon tuotosta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei demokratialla mitään kriisejä ole ja demokratia on tunnetusti lisääntynyt kaikilla mittareilla maailmassa. Tämä näkyy Itämerelläkin: 50 vuotta sitten Itämeren piirissä oli kolme demokraattista ja itsenäistä valtiota: Länsi-Saksa, Tanska ja Ruotsi.

        Nykyään itämerellisiä demokratioita on Saksan, Tanskan ja Ruotsin lisäksi Puola, Liettua, Latvia, Viro ja Suomi.

        Luoman "evoluutio" ja talousfiktiot ovat tietämättömän mongerrusta.

        Nykyään sanotaan USAn olevan jo demokratiansa taantumassa. ??


      • Anonyymi kirjoitti:

        Nykyään sanotaan USAn olevan jo demokratiansa taantumassa. ??

        Ehkä onkin. Ei se mikään paratiisi ole. Toinen juttu on se, missä pisteessä Kiina ja Venäjä ovat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nykyään sanotaan USAn olevan jo demokratiansa taantumassa. ??

        Whataboutsimia kun muut eväät loppuivat.
        Trollien vihakirjoituksissa tuollaista propagandaa esitetään muun jenkkifobismin yhteydessa.
        Mitään totuusarvoa sillä ei ole


      • Anonyymi kirjoitti:

        Whataboutsimia kun muut eväät loppuivat.
        Trollien vihakirjoituksissa tuollaista propagandaa esitetään muun jenkkifobismin yhteydessa.
        Mitään totuusarvoa sillä ei ole

        Se on sanottava, että USA:ssa kyllä on ongelmia. Silti se on lähempänä länsimaisia arvoja kuin Kiina ja Venäjä.


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Vastaus 1:

        Demokratian kriisi

        Tänään EU-Eurooppa kiehuu – britit eroavat |1, se alkaa olla tosiasia. Ranskalaiset keltaisenaan kapinoivat – hätäpäissään Ranskan presidentti Emmanuel Macron lupasi 100 euroa kuussa, lisää – vähäosaisille |2 – median mukaan Venäjän trollaamisen ansiosta? |3 Tyytyvätkö keltaiset? Vieläkin pahempaa – Länsi käy jo täyttä vastakkain asettelevaa informaatiosotaa Itää vastaan |4 – eikä tämäkään riitä ---

        Maapallo tukehtuu. Gaia kuumenee [5 – jäähdyttelemmekö keskimäärin yltäkylläisinä kulutustamme, ja näin pelastaisimme pallomme lapsillemme ja heidän lapsilleen. Riittääkö jo kasvuhokeman huuto ja olemmeko valmiit puolittamaan kulutuksemme |6 -pelastaaksemme kaikkien yhteisen biosfäärin tasapainon, mikä elättää meidätkin – tarvitsematta meidän ”hienoja keksintöjä”.

        Helsingin Sanomat kirvoitti entisen pitkäaikaisen pääministeri Matti Vanhasen vuodatuksen lukijoille – koostetta ei mistään mitään uutta, vain perinteellisen poliitikon asiarauhallinen kiukuttelu sellaisesta, mihin edustuksellinen ja välikädellinen demokratia ei näytä löytävän ratkaisua, mutta yritetään sitä nyt lukijakommentilla ---

        HS: Mitä ihmettä Euroopassa oikein tapahtuu? ”Hallitseminen on käymässä lähes mahdottomaksi”, sanoo Matti Vanhanen -HS-toimittaja Minna Nalbantoglu
        ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005933108.html -

        Ilkka Luoma kommentti 15.12.2018 – 7:54:

        Ongelman perussyy on yllättäen kaltaisemme demokratia, joka täällä lännessä on keskeneräinen kehitykseltään - se tekee tilaa pienvähemmistöille, joilla on nyrkki, tuli ja olematon puhe.

        Kyynärpäilijöitä on liike-elämässäkin, jotka raivaavat uraa väkevän itsekkyyden nimissä. Kulutushokema ja vapaa kilpailu luo itsekkyyttä luoda näyttö- ja vertailutaloudellista elämänohjetta |7 - haluamme, että meidät tunnustetaan ja että meitä arvostetaan.

        Kykyämme mitataan rahalla, auton hevosvoimilla ja harrasteiden monikirjolla. Meistä on tullut biosfäärillisesti katsoen liian itsekkäitä - on pitänyt saada lisää, enemmän ja nopeammin, elämme kulutusjuhlaa [8.

        Eriarvoisuus on lisääntynyt, rikkaat rikastuneet ja köyhät sitä vähemmän. Tilanne ei näyttäydy oikeudenmukaisena, kun vielä pakolaiset vievät sen köyhän rikastumisen eväät -ajatellaan.

        Ihminen on vuosimiljoonaisen perinteen myötä reviiripuolustaja [9, kuten koko biosfääri - evoluutio "halusi" niin, koska sopeutuminen ja sujahtaminen "omaan kehityslokeroon" oli ja on edelleen lajikirjon tasapainoisen kehityksen edellytys.

        Kilpailla saa ja pitääkin, mutta siihen pitää olla reviirilliset säännöt - kuten kahdenvälisyyttä korostavat trumppistiset voimat |10 Yhdysvalloista kiristämällä uhkaavat |11. Elämme ihmiskunnallista murrosvaihetta, jossa globalisaation |12 on alistuttava kansalaisyhteisöjen reviireille!

        Mitä tämä suorakansalaistoiminta |13 ilman välikädellistä yhteiskuntapolitikointia voisi sitten merkitä? Se merkitsee tähtiliikkeitä, jotka ovat liikkeessä [14 suoraan katutason kansalaisiin, mutta vahvassa johtajuudessa. Rivikansa toivoo ihoillaan olevaa johtajuutta, jossa päätösvalta on luotettavissa käsissä |15.

        Liikkeessä oleva suorademokratia edellyttää sveitsiläistä kansalta kyselyä (kansanäänestystoimistoa*), mutta vastauksien älykästä toteuttamista huomioivalla johtajuudella.

        |* ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/11/saako-kansa-aanestaa-suoraan-omista.html -

        Tieto ratkaisee |16 ja lukeva sekä toisiaan huomioiva kansa osaa sitä myös itse tuottaa - toinen toisilleen ja suoraan; meitä jäytää Idän ja Lännen välinen vastakkainasettelu |17 - manipuloituna. Me suomalaiset elämme idän ja lännen vedenjakajalla |18. Olemme Suomessa suomalaisina.

        .
        Jatkuu - teksti vuodelta 2018.

        Löydettiin syyllinenkin!

        "Raportti: Trump teki Yhdysvalloista ensimmäistä kertaa taantuvan demokratian"

        https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/14223f0f-747f-4694-a68a-31d277af5228

        USA on koulukiusaamisen ja väkivallan huippumaa.


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onhan tuolla demokratiallakin oma roolinsa lasten ja nuorten asioihin. Mutta liika individualismi kokoomuslaisena ihannointina tuhoaa oikeudenmukaisuuteen pyrkivän yhteiskuntajärjestyksen.

        Pyrkiikö ihailemasi Venäjä ja Kiina oikeudenmukaiseen yhteiskuntajärjestykseen? Onko tällainen jo olemassa mielestäsi Pohjois-Koreassa?


      • Anonyymi
        TruthReallyHurts kirjoitti:

        Se on sanottava, että USA:ssa kyllä on ongelmia. Silti se on lähempänä länsimaisia arvoja kuin Kiina ja Venäjä.

        Ongelma on vastakkainasettelu: Nyt vähemmistöinen länsi käy kovaa "sotaa" itää - maailman enemmistöisyyttä vastaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ongelma on vastakkainasettelu: Nyt vähemmistöinen länsi käy kovaa "sotaa" itää - maailman enemmistöisyyttä vastaan.

        Niin? Ja sinusta Suomen pitäisi ilmeisesti liittyä Venäjään?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Pyrkiikö ihailemasi Venäjä ja Kiina oikeudenmukaiseen yhteiskuntajärjestykseen? Onko tällainen jo olemassa mielestäsi Pohjois-Koreassa?

        Tuollaisiin kysymyksiin vastauksia ei tältä veijarilta tule.


      • Anonyymi
        TruthReallyHurts kirjoitti:

        Niin? Ja sinusta Suomen pitäisi ilmeisesti liittyä Venäjään?

        Emme liity mihinkään. Huolehdimme omat asiat kuten nuorisoväkivallan lopettamisen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Emme liity mihinkään. Huolehdimme omat asiat kuten nuorisoväkivallan lopettamisen.

        Katsos kun kyse on siitä, että asiat ovat paljon monimutkaisempia kuin sinä Ilkka annat ymmärtää.

        Palaamme asiaan, kun keskustelet tunnistautuneena etkö nolaa itseäsi tuolla anona pelleilyllä.


      • Anonyymi
        TruthReallyHurts kirjoitti:

        Ei tarvitse kuules paljoa kerrata...

        Annat jutuissasi ymmärtää, että Kiina ja Venäjä ovat hienoja valtioita, joita me länsimaat turhaan kritisoimme.

        Kysymykseeni onkin tämä: onko Kiinan poliittinen järjestelmä sellainen, että se sinusta sopisi Suomellekin?

        Tarkennusta: onko demokratia sinusta jotenkin huonosti toimiva järjestelmä? Jos jossakin ei demokratiaa ole, onko se vain muiden hyväksyttävä? Onko automaattisesti väärin kommentoida vaikkapa mainittujen maiden ihmisoikeuksissa olevia ongelmia?

        Minusta olisi ihan rehellistä, että kävisit tämän keskustelun läpi ihan kunnolla. Olen lukuisia kertoja esittänyt sinulle tuon saman kysymyksen.

        Ja jos Ilkka nyt kävisit tämän keskustelun ihan omalla nikilläsi, etkä ala pelleillä anoilla tukijoukkona?

        Miten tämä liittyy lasten ja nuorten hätään Suomessa?


      • Anonyymi
        TruthReallyHurts kirjoitti:

        Vastaa ihan lyhyesti ja yksinkertaisesti. Minä en kaipaa vanhojen tekstiesi vyörytystä. Minulla ei ole mielenkiintoa lukea niitä.

        Siis ei mielenkiintoa perehtyä tarkkaan vastaukseen?


      • Anonyymi

      • TruthReallyHurts kirjoitti:

        Ei tarvitse kuules paljoa kerrata...

        Annat jutuissasi ymmärtää, että Kiina ja Venäjä ovat hienoja valtioita, joita me länsimaat turhaan kritisoimme.

        Kysymykseeni onkin tämä: onko Kiinan poliittinen järjestelmä sellainen, että se sinusta sopisi Suomellekin?

        Tarkennusta: onko demokratia sinusta jotenkin huonosti toimiva järjestelmä? Jos jossakin ei demokratiaa ole, onko se vain muiden hyväksyttävä? Onko automaattisesti väärin kommentoida vaikkapa mainittujen maiden ihmisoikeuksissa olevia ongelmia?

        Minusta olisi ihan rehellistä, että kävisit tämän keskustelun läpi ihan kunnolla. Olen lukuisia kertoja esittänyt sinulle tuon saman kysymyksen.

        Ja jos Ilkka nyt kävisit tämän keskustelun ihan omalla nikilläsi, etkä ala pelleillä anoilla tukijoukkona?

        Kommentoin omalla naamallani ;-)


      • TruthReallyHurts kirjoitti:

        Vastaa ihan lyhyesti ja yksinkertaisesti. Minä en kaipaa vanhojen tekstiesi vyörytystä. Minulla ei ole mielenkiintoa lukea niitä.

        Kysymykseesi ei voi vastata asiallisesti ja kattavasti twittermäisesti, kun ymmärtää 1/250, niin asia aukeaa ;-)


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei se osaa muuta kuun kopioda muiden tekstejä. 🤨

        Minuun liittyen kopion omia tekstejä ja jos toisin, niin mainitsen lähteen ja kirjoittajan, jos se on saatavilla.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Onhan tuolla demokratiallakin oma roolinsa lasten ja nuorten asioihin. Mutta liika individualismi kokoomuslaisena ihannointina tuhoaa oikeudenmukaisuuteen pyrkivän yhteiskuntajärjestyksen.

        Arvostan tätä kommenttia vilpittömästi - se sattuu todellisuuteen!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei siis todellista mielenkiintoa perehtyä itse asian juurisyihin?

        Juurisyiden esittely vaatii juuri laajaa näkökulmaa, ja tässä kohdin se ei ole niitä helpoimpia "eduskunnan kateederilta huuteluja" :-)


      • Anonyymi kirjoitti:

        Demokratian olemusta voi tutkia parhaiten Yhdysvalloista, jossa nuoriin nähden tehdään eniten tappavaa kouluväkivaltaa.

        Osui kiusallisesti, mutta todellisuus on hyvä tunnustaa. Hyvä kommentti!


      • TruthReallyHurts kirjoitti:

        Ehkä onkin. Ei se mikään paratiisi ole. Toinen juttu on se, missä pisteessä Kiina ja Venäjä ovat.

        Kiina seurailee uteliaana mihin EU kehittyy ...


      • TruthReallyHurts kirjoitti:

        Se on sanottava, että USA:ssa kyllä on ongelmia. Silti se on lähempänä länsimaisia arvoja kuin Kiina ja Venäjä.

        Onko vähemistöinen länsimaalaisuus se oikea suunta, ja keille?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Pyrkiikö ihailemasi Venäjä ja Kiina oikeudenmukaiseen yhteiskuntajärjestykseen? Onko tällainen jo olemassa mielestäsi Pohjois-Koreassa?

        Lähtökohta on se, ettemme sekaannu muiden asioihin, ellei niillä ole vaikutusta meihin itseemme.


      • TruthReallyHurts kirjoitti:

        Niin? Ja sinusta Suomen pitäisi ilmeisesti liittyä Venäjään?

        Emme ole ruotsalaisia, emmekä tule venäläisiksi, olemme suomalaisia :-)


      • TruthReallyHurts kirjoitti:

        Ei tarvitse kuules paljoa kerrata...

        Annat jutuissasi ymmärtää, että Kiina ja Venäjä ovat hienoja valtioita, joita me länsimaat turhaan kritisoimme.

        Kysymykseeni onkin tämä: onko Kiinan poliittinen järjestelmä sellainen, että se sinusta sopisi Suomellekin?

        Tarkennusta: onko demokratia sinusta jotenkin huonosti toimiva järjestelmä? Jos jossakin ei demokratiaa ole, onko se vain muiden hyväksyttävä? Onko automaattisesti väärin kommentoida vaikkapa mainittujen maiden ihmisoikeuksissa olevia ongelmia?

        Minusta olisi ihan rehellistä, että kävisit tämän keskustelun läpi ihan kunnolla. Olen lukuisia kertoja esittänyt sinulle tuon saman kysymyksen.

        Ja jos Ilkka nyt kävisit tämän keskustelun ihan omalla nikilläsi, etkä ala pelleillä anoilla tukijoukkona?

        Osavastaus:

        Ympäristönäkökulmien osalta - kyllä, sillä nyt on jo puheiden aika ohi ja on ryhdyttävä oikeisiin tekoihin. Kiinassa ei tältä osin demokratisoiduta, vaan käskyt annetaan ylhäältä. Kiina korjaa kaikki ympäristöongelmansa vuoteen 2049 mennessä.


      • ilkka.luoma kirjoitti:

        Lähtökohta on se, ettemme sekaannu muiden asioihin, ellei niillä ole vaikutusta meihin itseemme.

        Miksi muut sitten saavat puuttua meidän ratkaisuihimme?


      • ilkka.luoma kirjoitti:

        Osavastaus:

        Ympäristönäkökulmien osalta - kyllä, sillä nyt on jo puheiden aika ohi ja on ryhdyttävä oikeisiin tekoihin. Kiinassa ei tältä osin demokratisoiduta, vaan käskyt annetaan ylhäältä. Kiina korjaa kaikki ympäristöongelmansa vuoteen 2049 mennessä.

        Miltä osin Kiina on demokratisoitunut?


      • ilkka.luoma kirjoitti:

        Lähtökohta on se, ettemme sekaannu muiden asioihin, ellei niillä ole vaikutusta meihin itseemme.

        Et muuten Ilkka vastannut tuohon kysymykseen. Miksi et?


      • ilkka.luoma kirjoitti:

        Onko vähemistöinen länsimaalaisuus se oikea suunta, ja keille?

        Ahaa. Demokratiako on ollut Suomelle huonoksi? Millä tavoin?

        Sinäkin saat ilmaista selkeästi hallinnon vastaisen mielipiteesi täällä ihan vapaasti. Onko se huono asia?


      • ilkka.luoma kirjoitti:

        Kiina seurailee uteliaana mihin EU kehittyy ...

        Mistä sinä tiedät mitä Kiina tekee?


      • ilkka.luoma kirjoitti:

        Osui kiusallisesti, mutta todellisuus on hyvä tunnustaa. Hyvä kommentti!

        Käsitätkö siinä Ilkka lainkaan niitä tapahtumia, joiden kautta USA on syntynyt? Se on varsin ainutlaatuinen sekoitus monia asioita. Käsitys aseiden tarpeellisuudesta on peräisin menneiltä ajoilta.


      • ilkka.luoma kirjoitti:

        Kysymykseesi ei voi vastata asiallisesti ja kattavasti twittermäisesti, kun ymmärtää 1/250, niin asia aukeaa ;-)

        Älä viitsi, Ilkka. Tuo on noloa. Veikkaisin ymmärtäväni yhteiskuntia ja niiden toimintaa ihan yhtä hyvin kuin sinäkin. Se, että vyörytät joutavaa roskaa, ei tee siitä asiaa. Määrä ei ole mikään laadun tae.


      • ilkka.luoma kirjoitti:

        Kommentoin omalla naamallani ;-)

        Ihan vakavissasiko väität, että useampikin anonyymi haluaa sinua kehua ja nostella ketjujasi?

        🤣🤣🤣


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei siis todellista mielenkiintoa perehtyä itse asian juurisyihin?

        surkuhupaa että

        millanen paatos kiusaamista vastaan- ja sama jatkuu koko ajan- mm. suomi24 loistaa poistamalla lähes kaikki joukkokiusaamisesta tehdyt keskustelut- jopa yli 100 viestin keskustelu poistettiin.

        ja samalla jatkaa täsmäkiusaamisia koko ajan?

        ps.

        https://www.adressit.com/freudenthal-mitalista-luovuttava


      • Anonyymi kirjoitti:

        surkuhupaa että

        millanen paatos kiusaamista vastaan- ja sama jatkuu koko ajan- mm. suomi24 loistaa poistamalla lähes kaikki joukkokiusaamisesta tehdyt keskustelut- jopa yli 100 viestin keskustelu poistettiin.

        ja samalla jatkaa täsmäkiusaamisia koko ajan?

        ps.

        https://www.adressit.com/freudenthal-mitalista-luovuttava

        Sen voisin todeta, että kiusaaminen on paljon monimutkaisempi asia kuin aiheeseen perehtymättömät luulevat. Hyvänä esimerkkinä on esimerkiksi se, että harvoin asetelma on yksinkertainen hyvä vs paha. Kiusaaja ei ole aina äärimmäisen julma ja paha eikä kiusattu kiltti pikku enkeli. Suurin osa ihmisistä on jossakin välimaastossa ja osansa on seuraajillakin, jotka näkevät tilanteen eivätkä silti tee mitään.

        Suomen koululaitoksen historiassa ei varmasti ikinä ole puututtu kiusaamiseen niin paljon kuin nykyisin. Kun esimerkiksi itse kävin peruskoulua 70- ja 80-luvulla, kiusaamiseen kiinnitettiin hyvin vähän huomiota. Silloin vain ei ollut somea, joka tuo uusia ulottuvuuksia aiheeseen. Sitä on äärimmäisen vaikea kontrolloida.

        Mitä sitten voisi tehdä? Ei minulla ole mitään lopullista vastausta. Jokaisen meidän aikuisen pitää seurailla, miten lapsilla menee. Kun lapsia hankkii, heille vain on aikaa löydyttävä. Oli tilanne mikä vain, aikaa lapsille ja heidän asioilleen on oltava. Jos ei ole, lapsia ei kannata hankkia. Tämä pätee ihan kaikkiin.

        Yhteiskunta ei pysty korjaamaan kaikkia asioita. Myös perheistä on löydyttävä halua tehdä jotakin.


      • Anonyymi
        TruthReallyHurts kirjoitti:

        Ei tarvitse kuules paljoa kerrata...

        Annat jutuissasi ymmärtää, että Kiina ja Venäjä ovat hienoja valtioita, joita me länsimaat turhaan kritisoimme.

        Kysymykseeni onkin tämä: onko Kiinan poliittinen järjestelmä sellainen, että se sinusta sopisi Suomellekin?

        Tarkennusta: onko demokratia sinusta jotenkin huonosti toimiva järjestelmä? Jos jossakin ei demokratiaa ole, onko se vain muiden hyväksyttävä? Onko automaattisesti väärin kommentoida vaikkapa mainittujen maiden ihmisoikeuksissa olevia ongelmia?

        Minusta olisi ihan rehellistä, että kävisit tämän keskustelun läpi ihan kunnolla. Olen lukuisia kertoja esittänyt sinulle tuon saman kysymyksen.

        Ja jos Ilkka nyt kävisit tämän keskustelun ihan omalla nikilläsi, etkä ala pelleillä anoilla tukijoukkona?

        KESKIVIIKKONA, MAALISKUUTA 08, 2017
        Yhteisöllisyyden huippuhetki – annetaan nuorille tie luottamukseen

        (Monien hämmästykseksi tutkimus kertoo, etteivät nuoret varttuvat aikuiset luota, usko tai muutoin näe huomista - turvaa herättävänä. Selvitys kertoo, että nuoret ovat epävarmoja, eivätkä jaksa uskoa muun muassa jatkuvaan huutoon kasvusta - ”vastuullisten aikuisten maailmasta hoettuna”!)

        |1 ~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/nuorten-luottamus-lahimmaisiin-ja-suomeen-hupenee/6337326


        Nuorten hätä on tiedetty pitkään. Ilmiö ei ole uusi, se on ollut päällä jo vuosikausia – alkaen hullujen kulutusjuhla- ja kvartaali-indeksien vuosista 1988 - 1990 – kunnes alkoi lama – se yllätti monet housut kintuissa. Aamuisin jopa Helsingin Kehä I hiljeni – arkenakin. Niin moni aikuinen oli työttömänä ja alkoi kierre, joka jatkuu pahoinvointina nuorissa aikuisissa, jotka unohdettiin.


        I Nuoret huusivat hätäänsä –
        [17102016] ” … Syyttelyyn ei ole enää aihetta - nyt on ryhdyttävä tekoihin

        On tehtävä sukupolvisopimus nyt myös nuorempaan suuntaan. Vanhempaan suuntaanhan meille on jo kirjoittamaton sukupolvisopimus, jossa uusi sukupolvi huolehtii osaltansa vanhemman, heidät kasvattaneen sukupolven. Sukupolvisopimus nuorten nostamiseksi elämän normiurille on nyt edessä
        [ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/syrjaytyneet-ja-ajelehtivat-nuoret.html - ] … ”

        Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/10/nuoret-huutavat-aanettomasti-hataansa.html - alta.


        *
        II Syrjäytyneet ja ajelehtivat nuoret

        [16082016] ” … Nyt nuoret, jotka syntyivät juuri aikana 1987 – 1999 ovat iältään 17 – 29 vuotta. Hälyttävän moni heistä on ilman työtä, ilman valmistavaa koulua, ilman kiinnekohtaa, yksin, jopa ilman asuntoa – sosiaalituilla, peruspäivärahalla, usein vielä kierteessä – huumeet, alkoholi, mielialalääkkeet ja päivästä toiseen masennus – ”en tiedä mitä teen huomenna, tai oikeastaan tiedän: En tee mitään”! |2

        Olemme saaneet alussaan pontevan hallituksen säätämään lakeja -
        [ … uskoisi, että ainakin perussuomalaisia tämä kiinnostaisi!]

        Vitsit ovat nyt loppu, juttelut ovat myös ohi – on tekojen aika, hinta nousee koko ajan |3 (näinhän aina sanotaan). Hallituksellamme on kaksi aihetta ylitse muiden. Ajelehtivat nuoret, työttömät nuoret – syrjäytyneet nuoret sekä yllättäen ehkä osaratkaisun tuohon nuoriso-ongelmaan tuova – pk-yritysten pienen pään toimintaedellytysten roima parantaminen, sillä lailla aikuisten oikeasti – ei vain poliittisina puheina …”

        Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/syrjaytyneet-ja-ajelehtivat-nuoret.html – alta.


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Vastaus 1:

        Demokratian kriisi

        Tänään EU-Eurooppa kiehuu – britit eroavat |1, se alkaa olla tosiasia. Ranskalaiset keltaisenaan kapinoivat – hätäpäissään Ranskan presidentti Emmanuel Macron lupasi 100 euroa kuussa, lisää – vähäosaisille |2 – median mukaan Venäjän trollaamisen ansiosta? |3 Tyytyvätkö keltaiset? Vieläkin pahempaa – Länsi käy jo täyttä vastakkain asettelevaa informaatiosotaa Itää vastaan |4 – eikä tämäkään riitä ---

        Maapallo tukehtuu. Gaia kuumenee [5 – jäähdyttelemmekö keskimäärin yltäkylläisinä kulutustamme, ja näin pelastaisimme pallomme lapsillemme ja heidän lapsilleen. Riittääkö jo kasvuhokeman huuto ja olemmeko valmiit puolittamaan kulutuksemme |6 -pelastaaksemme kaikkien yhteisen biosfäärin tasapainon, mikä elättää meidätkin – tarvitsematta meidän ”hienoja keksintöjä”.

        Helsingin Sanomat kirvoitti entisen pitkäaikaisen pääministeri Matti Vanhasen vuodatuksen lukijoille – koostetta ei mistään mitään uutta, vain perinteellisen poliitikon asiarauhallinen kiukuttelu sellaisesta, mihin edustuksellinen ja välikädellinen demokratia ei näytä löytävän ratkaisua, mutta yritetään sitä nyt lukijakommentilla ---

        HS: Mitä ihmettä Euroopassa oikein tapahtuu? ”Hallitseminen on käymässä lähes mahdottomaksi”, sanoo Matti Vanhanen -HS-toimittaja Minna Nalbantoglu
        ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005933108.html -

        Ilkka Luoma kommentti 15.12.2018 – 7:54:

        Ongelman perussyy on yllättäen kaltaisemme demokratia, joka täällä lännessä on keskeneräinen kehitykseltään - se tekee tilaa pienvähemmistöille, joilla on nyrkki, tuli ja olematon puhe.

        Kyynärpäilijöitä on liike-elämässäkin, jotka raivaavat uraa väkevän itsekkyyden nimissä. Kulutushokema ja vapaa kilpailu luo itsekkyyttä luoda näyttö- ja vertailutaloudellista elämänohjetta |7 - haluamme, että meidät tunnustetaan ja että meitä arvostetaan.

        Kykyämme mitataan rahalla, auton hevosvoimilla ja harrasteiden monikirjolla. Meistä on tullut biosfäärillisesti katsoen liian itsekkäitä - on pitänyt saada lisää, enemmän ja nopeammin, elämme kulutusjuhlaa [8.

        Eriarvoisuus on lisääntynyt, rikkaat rikastuneet ja köyhät sitä vähemmän. Tilanne ei näyttäydy oikeudenmukaisena, kun vielä pakolaiset vievät sen köyhän rikastumisen eväät -ajatellaan.

        Ihminen on vuosimiljoonaisen perinteen myötä reviiripuolustaja [9, kuten koko biosfääri - evoluutio "halusi" niin, koska sopeutuminen ja sujahtaminen "omaan kehityslokeroon" oli ja on edelleen lajikirjon tasapainoisen kehityksen edellytys.

        Kilpailla saa ja pitääkin, mutta siihen pitää olla reviirilliset säännöt - kuten kahdenvälisyyttä korostavat trumppistiset voimat |10 Yhdysvalloista kiristämällä uhkaavat |11. Elämme ihmiskunnallista murrosvaihetta, jossa globalisaation |12 on alistuttava kansalaisyhteisöjen reviireille!

        Mitä tämä suorakansalaistoiminta |13 ilman välikädellistä yhteiskuntapolitikointia voisi sitten merkitä? Se merkitsee tähtiliikkeitä, jotka ovat liikkeessä [14 suoraan katutason kansalaisiin, mutta vahvassa johtajuudessa. Rivikansa toivoo ihoillaan olevaa johtajuutta, jossa päätösvalta on luotettavissa käsissä |15.

        Liikkeessä oleva suorademokratia edellyttää sveitsiläistä kansalta kyselyä (kansanäänestystoimistoa*), mutta vastauksien älykästä toteuttamista huomioivalla johtajuudella.

        |* ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2016/11/saako-kansa-aanestaa-suoraan-omista.html -

        Tieto ratkaisee |16 ja lukeva sekä toisiaan huomioiva kansa osaa sitä myös itse tuottaa - toinen toisilleen ja suoraan; meitä jäytää Idän ja Lännen välinen vastakkainasettelu |17 - manipuloituna. Me suomalaiset elämme idän ja lännen vedenjakajalla |18. Olemme Suomessa suomalaisina.

        .
        Jatkuu - teksti vuodelta 2018.

        Hyvä!!!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä!!!

        Kun itseään kehuu, siihen alkaa ehkä jo pian uskoa?

        🤣🤣🤣


      • Anonyymi kirjoitti:

        KESKIVIIKKONA, MAALISKUUTA 08, 2017
        Yhteisöllisyyden huippuhetki – annetaan nuorille tie luottamukseen

        (Monien hämmästykseksi tutkimus kertoo, etteivät nuoret varttuvat aikuiset luota, usko tai muutoin näe huomista - turvaa herättävänä. Selvitys kertoo, että nuoret ovat epävarmoja, eivätkä jaksa uskoa muun muassa jatkuvaan huutoon kasvusta - ”vastuullisten aikuisten maailmasta hoettuna”!)

        |1 ~ http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/nuorten-luottamus-lahimmaisiin-ja-suomeen-hupenee/6337326


        Nuorten hätä on tiedetty pitkään. Ilmiö ei ole uusi, se on ollut päällä jo vuosikausia – alkaen hullujen kulutusjuhla- ja kvartaali-indeksien vuosista 1988 - 1990 – kunnes alkoi lama – se yllätti monet housut kintuissa. Aamuisin jopa Helsingin Kehä I hiljeni – arkenakin. Niin moni aikuinen oli työttömänä ja alkoi kierre, joka jatkuu pahoinvointina nuorissa aikuisissa, jotka unohdettiin.


        I Nuoret huusivat hätäänsä –
        [17102016] ” … Syyttelyyn ei ole enää aihetta - nyt on ryhdyttävä tekoihin

        On tehtävä sukupolvisopimus nyt myös nuorempaan suuntaan. Vanhempaan suuntaanhan meille on jo kirjoittamaton sukupolvisopimus, jossa uusi sukupolvi huolehtii osaltansa vanhemman, heidät kasvattaneen sukupolven. Sukupolvisopimus nuorten nostamiseksi elämän normiurille on nyt edessä
        [ ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/syrjaytyneet-ja-ajelehtivat-nuoret.html - ] … ”

        Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/10/nuoret-huutavat-aanettomasti-hataansa.html - alta.


        *
        II Syrjäytyneet ja ajelehtivat nuoret

        [16082016] ” … Nyt nuoret, jotka syntyivät juuri aikana 1987 – 1999 ovat iältään 17 – 29 vuotta. Hälyttävän moni heistä on ilman työtä, ilman valmistavaa koulua, ilman kiinnekohtaa, yksin, jopa ilman asuntoa – sosiaalituilla, peruspäivärahalla, usein vielä kierteessä – huumeet, alkoholi, mielialalääkkeet ja päivästä toiseen masennus – ”en tiedä mitä teen huomenna, tai oikeastaan tiedän: En tee mitään”! |2

        Olemme saaneet alussaan pontevan hallituksen säätämään lakeja -
        [ … uskoisi, että ainakin perussuomalaisia tämä kiinnostaisi!]

        Vitsit ovat nyt loppu, juttelut ovat myös ohi – on tekojen aika, hinta nousee koko ajan |3 (näinhän aina sanotaan). Hallituksellamme on kaksi aihetta ylitse muiden. Ajelehtivat nuoret, työttömät nuoret – syrjäytyneet nuoret sekä yllättäen ehkä osaratkaisun tuohon nuoriso-ongelmaan tuova – pk-yritysten pienen pään toimintaedellytysten roima parantaminen, sillä lailla aikuisten oikeasti – ei vain poliittisina puheina …”

        Jatkuu linkin ~ http://ilkkaluoma.blogspot.fi/2016/08/syrjaytyneet-ja-ajelehtivat-nuoret.html – alta.

        Sinulla on Ilkka aina sama kaava: paljon tekstiä, mutta vähän asiaa.


      • Anonyymi
        TruthReallyHurts kirjoitti:

        Sinulla on Ilkka aina sama kaava: paljon tekstiä, mutta vähän asiaa.

        Suomenkielen sanoja peräjälkeen mutta mitään sisältöä ei tekstillä ole.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Suomenkielen sanoja peräjälkeen mutta mitään sisältöä ei tekstillä ole.

        Luoma näyttää uskovan, että määrä korvaa laadun.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei se osaa muuta kuun kopioda muiden tekstejä. 🤨

        Kiinnostaa tietää mistä kopioitu, jo tutkimusmielessä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei demokratialla mitään kriisejä ole ja demokratia on tunnetusti lisääntynyt kaikilla mittareilla maailmassa. Tämä näkyy Itämerelläkin: 50 vuotta sitten Itämeren piirissä oli kolme demokraattista ja itsenäistä valtiota: Länsi-Saksa, Tanska ja Ruotsi.

        Nykyään itämerellisiä demokratioita on Saksan, Tanskan ja Ruotsin lisäksi Puola, Liettua, Latvia, Viro ja Suomi.

        Luoman "evoluutio" ja talousfiktiot ovat tietämättömän mongerrusta.

        Demokratia ei kohtaa juuri missään sen alkuperäisessä muodossaan - ehkä vain Sveitsissä, jossa se on mahdollisimman suoraviivaista - kansanäänestyksineen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö tuo ollutkaan Ilkan tekstiä? Olikin liian hyvää ollakseen maallikon tuotosta.

        Kiinnostaa - mistä ne kopioidaan?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Whataboutsimia kun muut eväät loppuivat.
        Trollien vihakirjoituksissa tuollaista propagandaa esitetään muun jenkkifobismin yhteydessa.
        Mitään totuusarvoa sillä ei ole

        USA:n sisäinen väkivalta nuorista aikuisiin on jo maailmanennätysluokkaa!


      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Emme liity mihinkään. Huolehdimme omat asiat kuten nuorisoväkivallan lopettamisen.

        Emme edes Natoon. Mutta nyt huomio lasten ja nuorten hätään!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Demokratia ei kohtaa juuri missään sen alkuperäisessä muodossaan - ehkä vain Sveitsissä, jossa se on mahdollisimman suoraviivaista - kansanäänestyksineen.

        Niinkö? Sinäkö uskot siis vain suoraan demokratiaan, jossa kansa suoraan päättää enemmän tai vähemmän joka asiasta?

        Selttäisitkö tarkemmin? Minun nähdäkseni nimittäin kansalla ei riitä osaaminen läheskään kaikista asioista päättämiseen. Ajatus on utopiaa. Antiikin Kreikassa han demokratia kehittyi ja kyllä meno sielläkin oli käytännössä se, että vain osa ihmisistä ne päätökset teki. Kansanäänestys oli ja on aina ohjailtavissa ja manipuloitavissa. Mielialat vaihtelevat.

        Sveitsi on erikoistapaus pienine pinta-aloineen ja muine erikoispiirteineen. Se, olisiko sama toimintatapa siirrettävissä tuosta vain muualle, on suuri arvoitus. Oma lukunsa on se, toimiiko järjestelmä Sveitsissäkään kovin hyvin joka tilanteessa.

        Niin. Kun puhut alkuperäisestä muodosta, MITÄ tarkoitat? Antiikin Ateenan demokratiaa? Kaikki torille kokoon? Vain vapaat miehet päättämään?


      • Anonyymi
        TruthReallyHurts kirjoitti:

        Miltä osin Kiina on demokratisoitunut?

        Kiina huolehtii omalla laillaan historiallistenkin perinteiden mukaisesti lasten ja nuorten huolehtimiseen.


      • Anonyymi
        TruthReallyHurts kirjoitti:

        Käsitätkö siinä Ilkka lainkaan niitä tapahtumia, joiden kautta USA on syntynyt? Se on varsin ainutlaatuinen sekoitus monia asioita. Käsitys aseiden tarpeellisuudesta on peräisin menneiltä ajoilta.

        USA tuhosi paljolti valkoisina maahantunkeutujina alkuperäintiaanien lasten ja nuorten tulevaisuuden - heidän omalla kulttuuriperinteellään.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Emme edes Natoon. Mutta nyt huomio lasten ja nuorten hätään!

        Näyttää kovasti siltä, että liitymme. Jos Suomi ei ole turvatussa asemassa, emme kykene tekemään mitään parantaaksemme lasten ja nuorten asemaakaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kiina huolehtii omalla laillaan historiallistenkin perinteiden mukaisesti lasten ja nuorten huolehtimiseen.

        Ahaa. Kertoisitko tarkemmin siitä, mitä se käytännössä tarkoittaa?

        Et myöskään kertonut Kiinan demokratisoitumisesta?


      • Anonyymi kirjoitti:

        USA tuhosi paljolti valkoisina maahantunkeutujina alkuperäintiaanien lasten ja nuorten tulevaisuuden - heidän omalla kulttuuriperinteellään.

        Kyllä tuhosi. Mitä sitten? Sille ei voida enää mitään. Väki tunkeutui Amerikkaan monista eri syistä, minkä historiasta hyvin kyllä tiedät. Sama tapahtui monilla alueilla. Siirtomaita vallattiin ja sitten ne ajan kuluessa itsenäistyivät ja kukin kehittyi tavallaan.

        Intiaanien kohtalo oli selvä sillä hetkellä, kun espanjalaiset alkoivat tunkeutua eteläiseen Amerikkaan. Muut hoitelivat sitten Pohjoisen Amerikan. Enemmän tai vähemmän kansat ovat toisensa alueita valloitelleet läpi ihmiskunnan historian.

        USA:sta tuli maailman johtava suurvalta. Yhtä hyvin voisi kysyä sitä, mitä britit ja muut siirtomaavallat tekivät. Samoin voisi kysyä sitä, mitä NL teki itäisessä Euroopassa. Mitä Kiina ja Venäjä nyt tekevät?

        On joutavaa leperrellä asioista selittämättä kokonaisuuksia.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Luin. Hyvä oli.

        Oikeasti: älä viitsi nolata itseäsi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        USA:n sisäinen väkivalta nuorista aikuisiin on jo maailmanennätysluokkaa!

        Kyllä. Siellä on ongelmia. Siksi siis diktatuuri tilalle?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kiinnostaa - mistä ne kopioidaan?

        Ai sinäkö Ilkka et ole maallikko?

        🤣🤣🤣


    • Anonyymi

      Mitähän lastensuojelu on tapauksesta oppinut? Pelkään ettei mitään, sillä sehän julistettiin täysin syyttömäksi mihinkään.

      • Syyttömiä ei ole - vain itse uhri.

        Tässä on piiloutuneena kollektiivinen pahaolo.

        ...
        EKSTRA

        Kuva: ~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000007693306.html -

        HS: "KOSKELAN MURHA­EPÄILYN TAUSTALLA OLI PITKÄÄN JATKUNUTTA KIUSAAMISTA – ASIANTUNTIJAT KERTOVAT, KUINKA TAPAUSTA VOI KÄSITELLÄ PERHEESSÄ JA MITEN NUORTEN VÄKI­VALTAA VOISI EHKÄISTÄ"

        ...

        Helsingin Koskelan väkivalta herätti kansalaiset - syntyi: "Yhdessä korjaamme nousevalle sukupolvelle turvallisen tien vastuuseen" -kansanliike

        Myös uusi vasemmiston opetusministeri Jussi Saramo heräsi ja tuotti 27.1.2021 julkisuuteen joukon toimenpiteitä |1, joilla pyritään puuttumaan revenneeseen raaempaan nuorisoväkivaltaan ja vähintään koulukiusaamiseen ja -väkivaltaan.

        Oli hienoa, että uusi ministeri, joka haluaa edetä urallaan tarttui rohkeasti mikrofoniin ja tuli ulos kertomaan, että nyt riittää - tulemme apuun, tehdään se yhdessä.

        Tosiasia on kuitenkin se, että nyt tarvitaan syvällistä kehitystä, hyväksyntää erilaisuudestamme. Heräämistä toinen toistemme kunnioituksesta - valveutumista huomioimisesta kuin halua olla osasena, jopa aktiivisena estämässä revennyt näyttö- ja vertailutalous, joka on nyt soljunut myös jopa lapsien joukkoon. Pitää olla sitä ja tätä ---

        Nyt suunnilleen samaan aikaan on todettu kaksisuuntaisen mielialahäiriön yhdeksi aiheuttajaksi läntinen elämäntapa |2, jossa kasvuhokema tuottaa erityistä väsymystä - ei jakseta tuossa oravallisessa pyörässä juosta, ei enää haluta olla näyttöjen ja vertailujen alttarilla. Vertaamisen sijasta osallistumista ja huomioimista.

        Voisimme helposti arvata, että vakavimmassa lasten ja nuorten väkivallassa saattaa olla jo ituja erilaisista mielenterveyteen liittyvistä häiriöistä.

        Nyt yhteiskuntaa - ainakin opetusministerin herättänyt Koskelan tapaus tuottaa toivottavasti muutoksia, luoden lapsillemme turvatumpaa kehitystietä kohden huomista.

        .

        HS-otsikko: ”Koskelan murhatutkinta valmistui: Kiusaaminen kehittyi syksyn aikana väkivaltaisemmaksi, epäiltyjen aikeena oli juottaa uhri humalaan – Poliisi: ”Kuulusteluissa puhuttu rankaisuleikistä””

        ~ https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000007765663.html


      • Anonyymi

        Lastensuojelu ?. Mitä Eerikan tapauksessa käytiin kotona ja aivan varmasti nähtiin missä kunnossa koti??? Naapurit oli huomioineet mutta????. Koskelan tapaus raastaa sydäntä ei ymmärrä!❤??. Ja mitään ei tutkinnassa pielessä taas pääsi tahot kuin koira veräjästä!!🤔! Meillä on päättäjätkin itkee maailman asijoita!!! Meillä omassa maassa ???. Mutta halutaan näyttää ylpeittä kuinka suomi hyvin????. Mutta jospa lasten ja nuorten asijoihin nyt 🤗.??


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Syyttömiä ei ole - vain itse uhri.

        Tässä on piiloutuneena kollektiivinen pahaolo.

        ...
        EKSTRA

        Kuva: ~ https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000007693306.html -

        HS: "KOSKELAN MURHA­EPÄILYN TAUSTALLA OLI PITKÄÄN JATKUNUTTA KIUSAAMISTA – ASIANTUNTIJAT KERTOVAT, KUINKA TAPAUSTA VOI KÄSITELLÄ PERHEESSÄ JA MITEN NUORTEN VÄKI­VALTAA VOISI EHKÄISTÄ"

        ...

        Helsingin Koskelan väkivalta herätti kansalaiset - syntyi: "Yhdessä korjaamme nousevalle sukupolvelle turvallisen tien vastuuseen" -kansanliike

        Myös uusi vasemmiston opetusministeri Jussi Saramo heräsi ja tuotti 27.1.2021 julkisuuteen joukon toimenpiteitä |1, joilla pyritään puuttumaan revenneeseen raaempaan nuorisoväkivaltaan ja vähintään koulukiusaamiseen ja -väkivaltaan.

        Oli hienoa, että uusi ministeri, joka haluaa edetä urallaan tarttui rohkeasti mikrofoniin ja tuli ulos kertomaan, että nyt riittää - tulemme apuun, tehdään se yhdessä.

        Tosiasia on kuitenkin se, että nyt tarvitaan syvällistä kehitystä, hyväksyntää erilaisuudestamme. Heräämistä toinen toistemme kunnioituksesta - valveutumista huomioimisesta kuin halua olla osasena, jopa aktiivisena estämässä revennyt näyttö- ja vertailutalous, joka on nyt soljunut myös jopa lapsien joukkoon. Pitää olla sitä ja tätä ---

        Nyt suunnilleen samaan aikaan on todettu kaksisuuntaisen mielialahäiriön yhdeksi aiheuttajaksi läntinen elämäntapa |2, jossa kasvuhokema tuottaa erityistä väsymystä - ei jakseta tuossa oravallisessa pyörässä juosta, ei enää haluta olla näyttöjen ja vertailujen alttarilla. Vertaamisen sijasta osallistumista ja huomioimista.

        Voisimme helposti arvata, että vakavimmassa lasten ja nuorten väkivallassa saattaa olla jo ituja erilaisista mielenterveyteen liittyvistä häiriöistä.

        Nyt yhteiskuntaa - ainakin opetusministerin herättänyt Koskelan tapaus tuottaa toivottavasti muutoksia, luoden lapsillemme turvatumpaa kehitystietä kohden huomista.

        .

        HS-otsikko: ”Koskelan murhatutkinta valmistui: Kiusaaminen kehittyi syksyn aikana väkivaltaisemmaksi, epäiltyjen aikeena oli juottaa uhri humalaan – Poliisi: ”Kuulusteluissa puhuttu rankaisuleikistä””

        ~ https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000007765663.html

        Imatra?


    • Anonyymi

      Tapaus tuskin opetti mitään. Ihmiset ei edes muista koko asiaa. On hyvä pitää sitä esillä.
      Se oli jotain aivan käsittämättömän kamalaa. Enkä vieläkään voi ymmärtää, että se oli mahdollista. Ettei ollut ketään huomaamaan asian vakavuutta. Vaikka tilanne oli päällä pitkään. Mutta se viestii myös siitä, mikä yhteiskunnassamme on näkyvää ja mistä vaietaan. Suomessa on paljon perheväkivaltaa, mutta sekään ei näy missään.


      • Olennainen juttuhan avauksessa oli se, että meidän pitäisi avaajana mukaan keskittyä omiin ongelmiimme, eikä piittaa mitään siitä, mitä pahaa muualla tehdään.

        Mehän emme Luoman mukaan ymmärrä, miten hieno maa Kiinakin on.


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Aiheesta on kirjoitettu paljon - ja Niinistöä ja Marinia on kutsuttu yhteiseen viestiin - mutta asia etenee myös noissa norsunluutorneissa - ehkä kuulemme kohta jotain? ;-)

        .
        Kampanja lasten ja nuorten koulukiusaamisen ja -väkivallan vähentämiseksi ja päättämiseksi alkoi täältä:

        ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/11/ystavallinen-pyynto-saada-tasavallan.html -

        Heh heh - Niinistökö lukisi jokun öyhön blogeja?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Heh heh - Niinistökö lukisi jokun öyhön blogeja?

        Se tuntuu olevan Luomalla oletuksena. Häntä vaivaa eräänlainen megalomania höystettynä harhakuvitelmilla.


      • TruthReallyHurts kirjoitti:

        Olennainen juttuhan avauksessa oli se, että meidän pitäisi avaajana mukaan keskittyä omiin ongelmiimme, eikä piittaa mitään siitä, mitä pahaa muualla tehdään.

        Mehän emme Luoman mukaan ymmärrä, miten hieno maa Kiinakin on.

        ~Juuri tähän avaukseen nähden - ollaan omien ongelmien ytimissä, niihin on aika puuttua - "sekaantua" nyt. Me kaikki ...


      • Anonyymi kirjoitti:

        Heh heh - Niinistökö lukisi jokun öyhön blogeja?

        Eikö asia-aihe olisi kosketteleva - presidenttiäkin?


      • ilkka.luoma kirjoitti:

        ~Juuri tähän avaukseen nähden - ollaan omien ongelmien ytimissä, niihin on aika puuttua - "sekaantua" nyt. Me kaikki ...

        Voin Ilkka antaa sinulle vihjeen: teen työtä lasten parissa ja olen luultavasti sinua paremmin selvillä niistä ongelmista, joita kokonaisuudessa on.

        Jos sinä nyt yrittäisit vastata esittämiini kysymyksiin, etkä koeta siirtää maalia.


      • TruthReallyHurts kirjoitti:

        Olennainen juttuhan avauksessa oli se, että meidän pitäisi avaajana mukaan keskittyä omiin ongelmiimme, eikä piittaa mitään siitä, mitä pahaa muualla tehdään.

        Mehän emme Luoman mukaan ymmärrä, miten hieno maa Kiinakin on.

        Kiinassakin on paljon lapsia ja nuoria ;-)

        Heillä on oma tapansa kasvattaa ja yhteiskunnan ote lapsiin ja nuoriin on voimallisempi ja tavoillansa huolehtivampi kuin meillä -


      • ilkka.luoma kirjoitti:

        Kiinassakin on paljon lapsia ja nuoria ;-)

        Heillä on oma tapansa kasvattaa ja yhteiskunnan ote lapsiin ja nuoriin on voimallisempi ja tavoillansa huolehtivampi kuin meillä -

        Onko? Ongelmia ei ole?Koetas Ilkka nyt vielä lukea aiheesta.


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Kiinassakin on paljon lapsia ja nuoria ;-)

        Heillä on oma tapansa kasvattaa ja yhteiskunnan ote lapsiin ja nuoriin on voimallisempi ja tavoillansa huolehtivampi kuin meillä -

        Miten yhden lapsen politiikka vaikutti Ja vaikuttaa Kiinassa?


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Aiheesta on kirjoitettu paljon - ja Niinistöä ja Marinia on kutsuttu yhteiseen viestiin - mutta asia etenee myös noissa norsunluutorneissa - ehkä kuulemme kohta jotain? ;-)

        .
        Kampanja lasten ja nuorten koulukiusaamisen ja -väkivallan vähentämiseksi ja päättämiseksi alkoi täältä:

        ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/11/ystavallinen-pyynto-saada-tasavallan.html -

        Heräsikö presidentin kanslia ja sen tiedotus?


      • Anonyymi
        TruthReallyHurts kirjoitti:

        Olennainen juttuhan avauksessa oli se, että meidän pitäisi avaajana mukaan keskittyä omiin ongelmiimme, eikä piittaa mitään siitä, mitä pahaa muualla tehdään.

        Mehän emme Luoman mukaan ymmärrä, miten hieno maa Kiinakin on.

        Kiina voisi tähän liittyä sen lopettaman yhden lapsen politiikan myötä.


      • Anonyymi
        TruthReallyHurts kirjoitti:

        Se tuntuu olevan Luomalla oletuksena. Häntä vaivaa eräänlainen megalomania höystettynä harhakuvitelmilla.

        Eikö aiheavaus ole edelleen ajankohtainen?


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Eikö asia-aihe olisi kosketteleva - presidenttiäkin?

        Eiköhän presidentillä ole "vähän" tasokkaampia lähteitä kuin sekavat blogisi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eikö aiheavaus ole edelleen ajankohtainen?

        Riippuu siitä, mikä oli tekstin lopullinen tavoite.


      • Anonyymi

        Sotienkin jälkeen aina sanotaan: "Ei enää koskaan". Voimme tutkia sotia vaikka viimeisen 20 vuoden ajalta ...


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Aiheesta on kirjoitettu paljon - ja Niinistöä ja Marinia on kutsuttu yhteiseen viestiin - mutta asia etenee myös noissa norsunluutorneissa - ehkä kuulemme kohta jotain? ;-)

        .
        Kampanja lasten ja nuorten koulukiusaamisen ja -väkivallan vähentämiseksi ja päättämiseksi alkoi täältä:

        ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/11/ystavallinen-pyynto-saada-tasavallan.html -

        Näkyi jonkin verran mediassa.


      • Anonyymi
        TruthReallyHurts kirjoitti:

        Olennainen juttuhan avauksessa oli se, että meidän pitäisi avaajana mukaan keskittyä omiin ongelmiimme, eikä piittaa mitään siitä, mitä pahaa muualla tehdään.

        Mehän emme Luoman mukaan ymmärrä, miten hieno maa Kiinakin on.

        Onhan viisasta korjata ensin omat vaikeudet, eikä rientää valtiosta toiseen opettajana kuinka tehdä, vaikka omat teot ovat rempallaan.


      • Anonyymi
        TruthReallyHurts kirjoitti:

        Se tuntuu olevan Luomalla oletuksena. Häntä vaivaa eräänlainen megalomania höystettynä harhakuvitelmilla.

        Avauksessa on olemattomasti harhakuvitelmia.


      • Anonyymi
        TruthReallyHurts kirjoitti:

        Voin Ilkka antaa sinulle vihjeen: teen työtä lasten parissa ja olen luultavasti sinua paremmin selvillä niistä ongelmista, joita kokonaisuudessa on.

        Jos sinä nyt yrittäisit vastata esittämiini kysymyksiin, etkä koeta siirtää maalia.

        Se kuka tekee oikeasti töitä lasten parissa, ei kirjoita noin.

        Aidosti lastentarhan opettajana 10 vuotta.


      • Anonyymi
        TruthReallyHurts kirjoitti:

        Onko? Ongelmia ei ole?Koetas Ilkka nyt vielä lukea aiheesta.

        Kiinassa käyneenä - on siellä ongelmia, kuten meillä, mutta valtio puuttuu niihin hyvinkin nopeasti. Katso vaikka tietokone - ja kännykkäpelaaminen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Se kuka tekee oikeasti töitä lasten parissa, ei kirjoita noin.

        Aidosti lastentarhan opettajana 10 vuotta.

        Luokanopettajana vuodesta 1995.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Onhan viisasta korjata ensin omat vaikeudet, eikä rientää valtiosta toiseen opettajana kuinka tehdä, vaikka omat teot ovat rempallaan.

        Viisasta olisi se, että Luoma vastaisi, kun kysytään.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kiinassa käyneenä - on siellä ongelmia, kuten meillä, mutta valtio puuttuu niihin hyvinkin nopeasti. Katso vaikka tietokone - ja kännykkäpelaaminen.

        Ja toimihan se ohjaus hyvin esimerkiksi yhden lapsen politiikassa?


      • Anonyymi
        TruthReallyHurts kirjoitti:

        Ja toimihan se ohjaus hyvin esimerkiksi yhden lapsen politiikassa?

        Kiinassa ei ole yhden lapsen politiikkaa enää.Kiinan johto haluaa enemmän kiinalaisia ja sallii kolme lasta per naimisissa oleva pariskunta.


      • Anonyymi
        TruthReallyHurts kirjoitti:

        Riippuu siitä, mikä oli tekstin lopullinen tavoite.

        Tappavan nuorisoväkivallan lopettaminen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiinassa ei ole yhden lapsen politiikkaa enää.Kiinan johto haluaa enemmän kiinalaisia ja sallii kolme lasta per naimisissa oleva pariskunta.

        Nykytilanteen mukaan kehitys johtaa siihen että vuonna 2100 kiinalaisia on "vain" noin 650 miljoonaa eli saman verran kuin vuonna 1957!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näkyi jonkin verran mediassa.

        Eräiden poliitikkojen piireissä pyörii myös nuo avaukset ... paljon aiempiakin kirjoituksia Koskelasta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tappavan nuorisoväkivallan lopettaminen.

        Ei ollut. Tekstin ydin oli kertoa, että Suomen ei pidä kritisoida Kiinaa ja Venäjää.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kiinassa ei ole yhden lapsen politiikkaa enää.Kiinan johto haluaa enemmän kiinalaisia ja sallii kolme lasta per naimisissa oleva pariskunta.

        Kyllä, mutta oli vuosia ja siitä on seurannut suuria yhteiskunnallisia ongelmia. Niistä vain ei Kiinan tyyliin saa puhua.


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Eikö asia-aihe olisi kosketteleva - presidenttiäkin?

        Tässä olisi pressa Salelle paikka olla asiassa oikeasti mukana, sillä ongelma on meillä kotikutoinen.


      • Anonyymi
        TruthReallyHurts kirjoitti:

        Olennainen juttuhan avauksessa oli se, että meidän pitäisi avaajana mukaan keskittyä omiin ongelmiimme, eikä piittaa mitään siitä, mitä pahaa muualla tehdään.

        Mehän emme Luoman mukaan ymmärrä, miten hieno maa Kiinakin on.

        Ensin omat asiat kuntoon, sitten voimme "sekaantua" muiden juttuihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikö aiheavaus ole edelleen ajankohtainen?

        On edelleen hyvin ajankohtainen! Imatra ...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Avauksessa on olemattomasti harhakuvitelmia.

        Avaus on edelleen täyttä asiaa!


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ensin omat asiat kuntoon, sitten voimme "sekaantua" muiden juttuihin.

        Typerä logiikka. Jos noin ajatellaan, mihinkään asiaan ei ikinä voida ottaa kantaa. Maailmassahan ei nimittäin ole sellaista maata, jossa ei jonkinlaisia ongelmia olisi. Älä siis viitsi nolata itseäsi tuollaisilla ontoilla latteuksilla.

        🤣🤣🤣


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se kuka tekee oikeasti töitä lasten parissa, ei kirjoita noin.

        Aidosti lastentarhan opettajana 10 vuotta.

        Täällä kommentoi toinen toistaan "parempia" neuvojia, vaikka omista lapsista ei ole tietoakaan!


    • Anonyymi

      Luoman oikeistolainen naiivismi on liikuttavaa, muttei sillä ratkaista todellisia, eriarvoistamisen, ison, korjaamattoman köyhyysongelman, oikeusturvattomiksi pakottamisesta johtuvia yhteiskunnallisia ongelmia. Hyväosaiset "keskustelevat", enemmistö köyhyyteen pakotetuista, vain yrittää selvitä päivästä toiseen.

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17223330/korkeakoulutetut-aarioikeistopoliisit-sivistyssanoineen-keita-he-edustavat-#comment-111510948

      https://yle.fi/uutiset/3-11892227

      Äärioikeistoradikalismista syytettyjen poliisien, palkitseminen Koskelan surman kaltaisella, yhteiskunnallisesti herkällä ja näkyvällä tehtävällä, kertoo todella ikäviä asioita vallanpitäjistä Suomessa.

    • Anonyymi

      https://seura.fi/asiat/ajankohtaista/suomen-sisun-kokoomuslainen-tiedottaja-tiedan-useita-jotka-ovat-kokoomuksessa-mukana/

      Väkivalta on tuomittavaa, kaikki aseet, myös vallankäytön muodon sellaiset, tulee ottaa pois kyseenalaisilta tahoilta. Entäs kun äärioikealle radikalisoitunut poliisi itse, toimii äärioikeiston järjestäytyneen veroparatiisirikollisuuden, poliittisen korruption ym suojelijana, omia etuja turvatakseen.

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/16142552/elakeyhtioiden-jattiomaisuuksia-sotateollisuuden-veroparatiisisijoituksissa#comment-99923203

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17173130/elakerahastojen-biljoonat-varastettu-veroparatiisi-porssiquoteliitinquot-ahneuden-alttarille

      Jos nykyinen hallitus, ei kykene perumaan, laittoman ex-äärioikeistohallituksen, siis sen jota yksikään Suomen kansalainen, ei ollut missään demokraattisissa vaaleissa äänestänyt ja jonka kaikki eduskunnan yksipuoluejärjestelmän, poliittiset puolueet hyväksyivät, tekemiä järjettömän hintaisia, suuruudenhulluja, tarpeettomia, veroparatiisihävittäjä-hankkeita, on luottamus demokratian rippeisiinkin Suomessa mennyttä.

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17091516/quotdemokratiasta-tuli-eliitin-hankequot---uutisoi-dw-saksassa

      • Anonyymi

        Öyhöttäjä haluaa siirtää muita öyhtyksiä tähän avaukseen. Miksi?


    • Anonyymi

      Onko tappajat nirtsattu jo?

      • Anonyymi

        Hekin ovat ihmisiä.


      • Anonyymi

        Näille avauksille tyypillistä vihakirjoittelua ! Ei jatkoon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Näille avauksille tyypillistä vihakirjoittelua ! Ei jatkoon.

        Pitää kysyä missä vihakirjoitus?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitää kysyä missä vihakirjoitus?

        Etkö lukenut avausta ja avaajan kommentteja?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hekin ovat ihmisiä.

        Jokainen on laulun arvoinen!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hekin ovat ihmisiä.

        Eivät ole ihmisiä.On tämä Suomi24 kummallinen,kun tekijöitä suojelee.. edellinen normi viesti poistettu.


    • Anonyymi

      Hieno jos asiat etenee, ihmisillä, vaan on valikoiva muisti. Ja kollektiivisesti myös muistetaan hyvin valikoidusti sellaisia asioita jotka vahvistavat ihimilee suotuisia uskomuksia ja arvoja ja nekin valkoituvat taas sosiaalisten luokkien mukaan. Niin että muistetaan sellaista mikä on edullista tavalla tai toisella ( hiukan laaja aihe). Asia on moninmutkainen monellakin tavalla…

      • Jokainen asioista vähänkin ymmärtävä kyllä tietää, että järjestelmämme ei ole ongelmaton.

        Kyse on siitä, että se ei ole perustelu lähteä unohtamaan vaikkapa Kiinan ongelmia ja mustavalkoisesti julistamaan sitä, että niistä ei saa puhua.

        Ilmeisen vaikea Luoman on todeta mitään Kiinan ongelmista. Toiminta on tuttua täällä. Tekipä se tietty taho mitä tahansa, nämä sponsoroidut kirjoittajat eivät suostu sanomaan mitään negatiivista asiasta.

        Luoman logiikalla saksalaisten ilmeisesti olisi pitänyt antaa rauhassa tappaa juutalaiset.


      • Anonyymi
        TruthReallyHurts kirjoitti:

        Jokainen asioista vähänkin ymmärtävä kyllä tietää, että järjestelmämme ei ole ongelmaton.

        Kyse on siitä, että se ei ole perustelu lähteä unohtamaan vaikkapa Kiinan ongelmia ja mustavalkoisesti julistamaan sitä, että niistä ei saa puhua.

        Ilmeisen vaikea Luoman on todeta mitään Kiinan ongelmista. Toiminta on tuttua täällä. Tekipä se tietty taho mitä tahansa, nämä sponsoroidut kirjoittajat eivät suostu sanomaan mitään negatiivista asiasta.

        Luoman logiikalla saksalaisten ilmeisesti olisi pitänyt antaa rauhassa tappaa juutalaiset.

        Järjestelmä ei tuota lasta kiduttanut kuoliaaksi, vaan kolme nimeltä mainittua murhaajaa ja heidät tähän kasvattaneet... miksi niitä murhahautomoita pitäisi kutsua?

        Murhaa ei tehdä vahingossa, vaan se on aina suunnitelmallinen ja harkittu.

        Kuinka ne paskaläjät muuten jakselevat vankilassa? Onko Hammurabin laki vieläkään tuominnut heitä?

        Milloin punikkihallitus vapauttaa nuo suuret, yhteiskunnan väärinymmärtämät kärsijät ansaitusta vankeudestaan? Joko ensi vuonna ensimmäinen?

        Uhri vaan ei herää henkiin. (Eivätkä murhan epäsuorat, läheiset uhrit sekä monet suomalaiset siinä sivussa, mahd. koskaan toivu.) Pahoittelu ei tee tehtyä tekemättömäksi, joten pitäkää edes turpanne kiinni.

        Heistä kuullaan vielä. Tästä suvaitsevaiset viherpunikit kyllä pitävät huolen.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Järjestelmä ei tuota lasta kiduttanut kuoliaaksi, vaan kolme nimeltä mainittua murhaajaa ja heidät tähän kasvattaneet... miksi niitä murhahautomoita pitäisi kutsua?

        Murhaa ei tehdä vahingossa, vaan se on aina suunnitelmallinen ja harkittu.

        Kuinka ne paskaläjät muuten jakselevat vankilassa? Onko Hammurabin laki vieläkään tuominnut heitä?

        Milloin punikkihallitus vapauttaa nuo suuret, yhteiskunnan väärinymmärtämät kärsijät ansaitusta vankeudestaan? Joko ensi vuonna ensimmäinen?

        Uhri vaan ei herää henkiin. (Eivätkä murhan epäsuorat, läheiset uhrit sekä monet suomalaiset siinä sivussa, mahd. koskaan toivu.) Pahoittelu ei tee tehtyä tekemättömäksi, joten pitäkää edes turpanne kiinni.

        Heistä kuullaan vielä. Tästä suvaitsevaiset viherpunikit kyllä pitävät huolen.

        Eli mitä ajat takaa? Kertoisitko?


      • Anonyymi
        TruthReallyHurts kirjoitti:

        Jokainen asioista vähänkin ymmärtävä kyllä tietää, että järjestelmämme ei ole ongelmaton.

        Kyse on siitä, että se ei ole perustelu lähteä unohtamaan vaikkapa Kiinan ongelmia ja mustavalkoisesti julistamaan sitä, että niistä ei saa puhua.

        Ilmeisen vaikea Luoman on todeta mitään Kiinan ongelmista. Toiminta on tuttua täällä. Tekipä se tietty taho mitä tahansa, nämä sponsoroidut kirjoittajat eivät suostu sanomaan mitään negatiivista asiasta.

        Luoman logiikalla saksalaisten ilmeisesti olisi pitänyt antaa rauhassa tappaa juutalaiset.

        Merta edemmäksi ei kannata mennä kalaan.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Merta edemmäksi ei kannata mennä kalaan.

        Älä viitsi puhua roskaa.


      • Anonyymi
        TruthReallyHurts kirjoitti:

        Jokainen asioista vähänkin ymmärtävä kyllä tietää, että järjestelmämme ei ole ongelmaton.

        Kyse on siitä, että se ei ole perustelu lähteä unohtamaan vaikkapa Kiinan ongelmia ja mustavalkoisesti julistamaan sitä, että niistä ei saa puhua.

        Ilmeisen vaikea Luoman on todeta mitään Kiinan ongelmista. Toiminta on tuttua täällä. Tekipä se tietty taho mitä tahansa, nämä sponsoroidut kirjoittajat eivät suostu sanomaan mitään negatiivista asiasta.

        Luoman logiikalla saksalaisten ilmeisesti olisi pitänyt antaa rauhassa tappaa juutalaiset.

        Kiinan arviointi on asiantuntijoillekin hankalaa on siksi erilainen yhteiskunta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kiinan arviointi on asiantuntijoillekin hankalaa on siksi erilainen yhteiskunta.

        Sinäkään et ole asiantuntija. Älä esiinny sellaisena.


    • Anonyymi

      Järkyttävä tapaus.

      • Anonyymi

        Asiasta vouhottaminen on tärkeä asia kukkahattutädeille. Oletko sellainen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Asiasta vouhottaminen on tärkeä asia kukkahattutädeille. Oletko sellainen?

        Asiasta vouhottaminen on tärkeä asia kaikille heille - niille lapsille ja nuorille, jotka ovat jo nyt syrjäytyneitä ja erakoituneita - ilman omia ystäviä.


    • Anonyymi

      Kyllä teoriakoulutus on aivn ylivoimaistas joillekkin toimin itse 50 vuotta opattajana
      allla jossa nyt on työvoimapula ja sen syy yksinomaan väärien asioiden painottminen.
      minunkin oppilistani tuli knsakoulupohjlta diploomi insinöörejä tekniikan tohtoreita ym ja syy oli oikeissa asenteissa ei koulupohjassa. joten koettakaapa palata realismiin

    • Anonyymi

      Kunhan tekisivät itse asian eteen jotakin mutta asenteet on vialla

    • Anonyymi

      En kutsuisi tapausta "murhenäytelmäksi" vaan kolmen murhaajan suorittamaksi julmaksi lapsen kidutusmurhaksi.

      He eivät ansaitse mitään sääliä, ymmärrystä tai myötätuntoa, eivät myöskään heidät synnyttäneet ja kasvattaneet epäoliot.

      Heille kuuluu pelkkä viha.

      • Anonyymi

        Jyrkästi sanottu, mutta totuudellisesti.


    • Anonyymi

      Onkohan se lasten "suojelu" mennyt jo liiankin pitkälle? Eihän niitä lakien mukaan nykyään saa edes komentaa, puhumattakaan koskettaa, vaikka mitä ikävää, kiellettyä tekevät. Nehän ilmoittavat heti lastensuojeluviranomaisille ja "opettaja" itse onkin opetettavana ja tuomittavana!

      Että, ohjaa ja opeta siinä sitten!

      • Anonyymi

        Sanopa muuta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sanopa muuta.

        Muuta ;-)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sanopa muuta.

        Sanon: Ei enää koskaan Suomessa!


    • Anonyymi

      Tuomiot ovat jaettu, syylliset linnassa ja uhri mullan alla.

      Nyt kannattaa rauhottua, laittaa kukkahattu hattuhyllylle, ottaa päivän Opamox, survoaTena pöksyyn ja vetäytyä päiväunille.

      • Anonyymi

        Vuotiko oma Tena housuihisi? Resepti vanhentunut?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vuotiko oma Tena housuihisi? Resepti vanhentunut?

        Nousit väärällä jalalla päiväunilta ja tuo kommentti kertoo mikä on ongelmasi. 🤣


    • Anonyymi

      Näytelmä on oikea sana, sillä sille oli ohjaaja.

      • Anonyymi

        Koita rauhottua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Koita rauhottua.

        Joko rauhoituit?


    • Anonyymi

      Aiheellinen nosto framille.

      • Anonyymi

        Nosta mielummin kukkahattu hyllyyn ja mene nukkumaan.


    • Anonyymi

      49004???

      • Anonyymi

        Google on ystäväsi:
        49004 = Varahihna (suojal.49004). 2,75 € (Alv 0%). Varastossa. Kuvaus; Tekniset tiedot; Katso myös. Tuotekoodi: 49004B. Varastossa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Google on ystäväsi:
        49004 = Varahihna (suojal.49004). 2,75 € (Alv 0%). Varastossa. Kuvaus; Tekniset tiedot; Katso myös. Tuotekoodi: 49004B. Varastossa

        Olisiko lukuavausten määrä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Olisiko lukuavausten määrä?

        Kysyt ja vastaat itsellesi.


    • Anonyymi

      Kansakunnan ravistelua huomisen kunnianpäivän aattona!

      • Anonyymi

        Kukkahattutäti vouhottaa, koita rauhottua.


    • Anonyymi

      Koulukiusaaja voi nostaa oman pahanolonsa väkivaltaan saakka -

      .. tästä on paljon esimerkkejä, eikä niihinkään ole enää tarvetta puuttua. Tapahtuneita ei saa tekemättömiksi. Sen sijaan on tärkeää katsoa nyt juuri tätä päivää ja löytää keinoja - olla yhdessä, olla mukana siten, ettei ketään jätetä.
      _._

      Lapsi syntyy tähän maailmaan täydellisesti viattomana!
      _._

      Missä vaiheessa alkaa eriytyminen, on paljolti kotioloistakin kiinni

      Myös päivähoidolla on suuri merkitys sekä jatkumona koululla, sen opettajilla ja sieltäkin kaverimuodostumisella - miten kaikkia näitä vaikutteita osattaisiin seurata, ettei erkaantumista "jostain sellaisesta hyvästä" tapahdu, mikä vierottaa yksilön sellaisesta virrasta, joka osaa pitää ryhmä- ja yhteishenkeä yllä vastuulla ja huolehtimisella.

      Tämä ryhmätoimijuus on elintärkeää tänä verkottumisen aikana - emme unohda kilpailua, se on osa Elämän suolaa, mutta osaisimme sinnekin piirtää rajat - sillä lopulta aina - liiallisuus on murentavaa

      Yhä enemmän lapsia, erityisesti nuoria ja vanhempiakin erakoituu omien kuvaruutujen äärelle - on mennyt usko, rohkeus ja halu kohdata Elävää Elämää kasvotusten. Ruudullisesta somesta on tullut "kaveri", läsnäolija kuin pakotie - sellaiseen helppouteen, jossa vaikeudet kasaantuvat. Täälläkin liika on liikaa.

      Pelätään, ei uskalleta ottaa askelta lähemmäksi tai sitten kaveruus ei onnistu - ollaan vetäytyviä, ollaan yksinolijoita - silti kaivaten seuraa, ryhmää - hyväksyntää ja sitä oleellista tarpeelliseksi tuntemisen iloa. Mitä Me voisimme tehdä? Yksinolokaan ei ole pahasta, kun se on järjestyksessä ja oma mieli kirkkaudessa.


      Me voimme yhdessä tehdä todella paljon!

      Kutsutaan talkoisiin kaikki - vanhemmat, lapset, nuoret, opettajat, päivähoito-ohjaajat, leikkikenttien väki ja erityisesti poliitikot, joille juuri nyt on se tärkeä menossa - kunnallisvaalit. Ei ole ihmistä, joka ei voisi olla tässä yhteiskuntamme tärkeimmissä talkoissa mukana.


      Nyt poliitikot ovat herkkinä - he janoavat kannattajaryhmiä, he haluavat ääniä ja he haluavat kannatusta

      Parhaan kannatuksen saavat sellaiset poliitikot, joille meidän omat asiat ovat ne tärkeimmät - ei muiden kaukana olevien, vaikkapa korealaisten, Afganistanin - Israelin kuin Venäjän ja Valko-Venäjänkään (emme väheksy tässä muiden asioita- vaan asetamme niitä järjestykseen). Osataan nyt viimeistään erotella se tärkein huomiointimme keskiöön!

      • Anonyymi

        Trolli sai öyhötettyä jo ulkopolittista propagandaa Koskelan murhaan.


    • Anonyymi

      Ainakin tuo Koskelan surma osoitti kuinka pihalla Suomen oikeusjärjestelmä on. Suomesta tulisi hetimiten poistaa tuo älytön alaikäinen ensikertalainen istuu vain 1/3 tuomiosta periaate. Mielestäni tekijöiden tulisi istua vähintään 10-vuotta, mielellään 15-vuotta. Rangaistuksen tulisi olla niin kova, että se pilaa tekijöiden koko elämän ja estää heiltä taloudellisen menestyksen ja perheen perustamisen!

      • Anonyymi

        Onneksi sitä et ole päättämässä asioista.


    • Anonyymi

      Voitko tiivistää rönsyilevän kaunokirjallisen kisällintyösi siten että asian ydin tulisi helpommin ymmärretyksi?
      Yleensäkin liiallinen rönsyily, olipa kyseessä sitten vaatteet tai muut vastaavat kertovat liiallisesta rakkaudesta omaan ulkoantiinsa.

      • Anonyymi

        Saisi supistettua kolmasosaan ihan helposti. Toki sekin vaatii hieman "sitä", mitä selvästi ei ole.


    • Anonyymi

      Oikea aika tuoda asia esille!

      • Anonyymi

        Kukkahattutäti saa sisältöä elämäänsä - OSA 1.


    • Anonyymi

      Hirviöitä ei tule koskaan päästä vapaaksi!

      • Anonyymi

        Rauhoitu - älä vouhkaa! Kiihdyt ja verenpaineesi nousee.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Rauhoitu - älä vouhkaa! Kiihdyt ja verenpaineesi nousee.

        Tekijöiden ja näiden sairaat perheet on kiduttava ja kuoltava.


    • Anonyymi

      Aihe ansaitsee laajan tarkastelun uhrista tekijöihin - kaikki ovat aina ja kuitenkin ihmisiä!

      • Anonyymi

        Lopeta öyhötys - rikos on loppuunkäsitelty, tekijät linnassa ja uhri haudassa.
        Kunnioita häntä ja pidä turpasi kiinni.


    • Anonyymi

      PASKAPUHETTA

      en usko

      Ainoo joka päti näissä mun kaverei-tten puukko-hippasissa oli kotkan kaunistus Fobba


      - Silja -

    • Anonyymi

      Kaveri on haudassa häntä ei kukaan vahinkoita❤. Mutta tekijät istuvat linnassa ja heidän tulevaisuus on hämärän peitossa !

    • Anonyymi

      "Aika on - vuosi on ollut aikaa herätä!"

      Aika on julkaista puolustusasianajajien henkilötiedot.

      Aika on julkaista Em. läheisten henkilötiedot.

      Aika on julkaista kaikkien uhrin oikeuksia rikkoneiden opettajien, rehtoreiden ja muun turhan hapen kuluttajien henkilötiedot ja em. saastojen kasvojenkuvat kaikkien nähtäville.

      Aika on jakaa kaikkialle murhaan osallistuneiden henkilötiedot jokaikisen suomalaisen nähtäville.

    • Anonyymi

      Jos kuulen että naapurin opettaja on osallisena pienten oppilaiden ahdinkoon tai jopa kuolemaan osallisena, niin tulemme julkaisemaan hänen kotiosoitteensa.Myös rehtori asuu lähellä, hän on valehdellut lehdissä, että hänen koulussa ei tapahdu kiusaamista, tämä on täysi valhe,koska kiusaamista tapahtui jokaisessa koulussa,myös hänen tiedot julkaistaan jos ei lopeta rikollisia tekojaan.

      • Anonyymi

        Sellaista tuli sinulla mieleen yöllä klo 0:22.

        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sellaista tuli sinulla mieleen yöllä klo 0:22.

        🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

        Olitko koulukiusattu ja nykyinen työpaikkakiusaaja?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Olitko koulukiusattu ja nykyinen työpaikkakiusaaja?

        Molemmilla on oma inhimillinen taustansa.


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Molemmilla on oma inhimillinen taustansa.

        Entä kaltaisesi kylähullu?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Entä kaltaisesi kylähullu?

        Jostainhan sinäkin olet aluksi saanut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jostainhan sinäkin olet aluksi saanut.

        Saanut aluksi mitä...?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jostainhan sinäkin olet aluksi saanut.

        ... alkunsa? 😊🤔🤣


    • Anonyymi

      Yhteiskunnallinen hätähuuto!

      On aika ryhtyä töihin, kääriä hihat ja nähdä asia kansalliseksi hätätilaksi, sillä yhteiskuntaa ei ole ilman lapsia ja nuoria - terveitä, iloisia, uteliaita ja toisensa huomioivia uuden sukupolven yhteiskuntajäseniä.

      Kaveria ei jätetä - kaikki mukaan, on Ilo Oppia!

      Elämme yhteisössä, jossa kannamme huolta omistamme - emme sekaannu kaus maamme rajojen ulkopuolelle toisten sisäisiin asioihin, vaan nyt yhdennellätoista hetkellä keskitymme omiin ongelmiin ja tässä lasten ja nuorten saralla on töitä riittämiin - siispä jätetään muut ulkoiset pohtimaan omia ongelmia ja keskitytään me omiimme - niitä on riittämiin.

      Nuorten, jopa lasten väkivalta kumpuaa jostain -

      .. aikuisten maailmasta, tuhansista väärin esitetyistä mainoksista, peleistä, joita aikuiset nuoret ja vanhemmatkin kehittelevät kokemaan jännityksen, pelon kuin kilpailun maailmaa. Emme tunne kaikkia vaikutteita, mutta kausaliteetti - syyn ja seurauksen laki on pinnalla - kaikkien nähtävänä, esimerkkinä tämä, nuoriin liittyen ~ https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1313455a-87b8-4008-a276-5aa505bb0796 - otsikoituna Iltalehdessä näin:

      "
      Poliisi bussikuskin pahoinpitelystä Imatralla: Nuoret käyttivät silmitöntä väkivaltaa
      ".

      Mitä teemme?

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Tuntuu aivan tuoreelta yhä. Toivottavasti jutun elossa olevat osapuolet saavat kaiken tarvitsemansa.

    • Anonyymi

      Mitä teemme?

      Kutsutaan meidän yhteiskunnan johtotähdet talkoisiin. Herra Tasavallan presidentti, Sinä nuoren lapsen isänä - Sauli, tule mukaan, sillä ethän halua lapsesi myöhemmin kokevan näitä ilmiöitä, joita tulee yhä lisää.

      Rouva tasavaltamme pääministeri, Sinä nuoren lapsen äitinä - Sanna, tule mukaan, sillä ethän Sinäkään halua lapsesi myöhemmin kokevan näitä muun muassa mielenterveyteen liittyviä ilmiöitä, joista kirjoitetaan yhä enemmän*- todellisuutena arkisesta elämästä.
      .
      |* ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008402182.html - otsikoituna HS:ssa näin:

      "
      Mitä Suomessa on tapahtunut, kun niin moni nuori voi pahoin?
      "
      .

      Kutsu talkoisiin on esitetty - päätä ei voi laittaa pensaaseen!
      Toden edessä kansalaiset odottavat johtajiltaan esilletuloa juuri meidän omien ongelmien eteen - heihin luotetaan, erityisesti presidenttiin ja pääministerikin on hyvin suosittu - uuden aallon johtajana.

      • Anonyymi

        Mitä pressa ja Sanna ajattelevat tästä?


    • Anonyymi

      Imatra!

    • Anonyymi

      Pitäisikö tehdä jotain, mutta kenen ja keiden?

      • Anonyymi

        Lain laatijoiden!


    • Anonyymi

      Rikokset lisääntyivät viime vuonna viidenneksellä – henkirikoksissa poikkeuksellista olivat nuorten tekemät henkirikokset ja niiden yritykset

      i


      https://yle.fi/uutiset/3-12237902

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Millainen rangaistus murhaajille pitäisi antaa?

      • Riippuu yhteiskunnasta. USA ' ssa ja Venäjällä kuin Kiinassa on kuolemantuomiot - meillä ei. Tosin Venäjällä tuomioita ei toistaiseksi laiteta täytäntöön.


      • Anonyymi
        ilkka.luoma kirjoitti:

        Riippuu yhteiskunnasta. USA ' ssa ja Venäjällä kuin Kiinassa on kuolemantuomiot - meillä ei. Tosin Venäjällä tuomioita ei toistaiseksi laiteta täytäntöön.

        Jokainen on kuitenkin aina laulun arvoinen!


    • Kansalaismedia on laajalti kirjoittanut koulukiusaamisesta ja -väkivallasta - on jopa lähestytty presidenttiä ja pääministeriä ..

      .. toistaiseksi aikaansaamatta juuri mitään konkreettista liikettä suomalaisten lapsien ja nuorten todelliseksi hyväksi.

      Niin presidentti Sauli Niinistöllä kuin pääministeri Sanna Marinilla on pienet lapset

      - se on aitoa perhekeskeistä Elämän Onnea, sillä ihmisillä on vain yksi tavoite - evolutiivinen tavoite, lisääntyä hallitusti, opastaa, kasvattaa ja kouluttaa lapsensa yhteiskuntaan, joka on tällä hetkellä se omanlaisemme ... tässä emme lähemmin puutu yhteiskuntamme laajempaan kehityskulkuun|*, koska nyt esillä oleva on se oleellisin osatekijä suuressa kuvassa.
      .
      |* Jos asia sattuisi kiinnostamaan, on siitä tässä ~ https://www.tiede.fi/keskustelu/74953/naytto-ja-vertailutalous-mita-se - eräs näkökulma näyttö- ja vertailutaloudesta.
      .

      Ilman lapsia ja nuoria ei meillä ole yhteiskuntaa - ja tämän Sauli ja Sanna varmasti tietävät!

      Olemme kutsuneet ja edelleen kutsumme heitä mukaan yhteisiin kansakuntatalkoisiin antamaan oma merkittävä panoksensa meille kuitenkin siihen tärkeimpään tehtävään -

      .. opastamaan varttuvaa veronamaksajakuntaa tielle, jossa olisi arkisista ristiriidoista huolimatta hyvä olla (onnelliset suomalaiset?) - ainakin suurimmalta ajan osalta - täyttä onneakaan jatkuvasti ei "erkkikään" kestä - vaan Elämä on, kuten erääsä mainoksessa osuvasti todetaan.

      Haastamme ja kannustamme Maan isiä ja äitejä politiikan huipulta nyt juuri keskittymään meille tavallisille -

      .. ja ylivoimaisesti suurimmalle osalle suomalaisista tärkeimpään asiaan - meidän omiin perheisiin koskeviin asioihin. Jätetään nuo muut meille kuulumattomat asiat heidän ulkoisten omiksi asioiksi [ ~ https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/0431c51f-1fbe-410d-bb1e-2e907ee60a2c - , otsikoituna näin:

      "Tutkimus: Suomalaiset haluttomia puolustamaan Ukrainaa Venäjän hyökkäykseltä" ..

      - ja otetaan osaa meille juuri nyt erittäin merkittäviin asioihin. Ei sekaannuta muiden vieraiden juttuihin vaan keskitytään omiimme - tätä kansakunta lopulta aina toivoo.

      --
      Mikäli ymmärrämme talkoot koko kansan talkoiksi, ottaa nyt niin TP kuin PM asian tosissaan ja ryhtyy toimeen -

      .. tehkää yhdessä vaikkapa video, sopivasti versioituna kaikille lapsille ja nuorille, niin päiväkoteihin, peruskoulun ala- ja yläasteille, toiselle asteelle - kuitenkin siten, että kaikki alaikäiset saavat rohkaisevan viestin maan isältä ja äidiltä.

      --
      Me emme enää kestää yhtää raakaa väkivaltaa, ei murhia [ ~ https://yle.fi/uutiset/3-12214797 - ], ei tappoja ei lopullista harmia tuottavaa koulukiusaamista [ ~ https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000008603464.html -, otsikoituna näin:

      "Pääkirjoitus: Kouluväkivalta karkaamassa jo vaarallisiin mittoihin – vartijoiden tulon kouluun pitäisi soittaa hälytyskelloja" ] -

      .. valmennetaan lapsemme ja nuoremme sillä rakkaudella mitä arvaan niin tasavallan presidentti Sauli Niinistöllä ja pääministeri Sanna Marinilla olevan omiaan kohtaan - Sauli ja Sanna ovat yhdessä suuri mahdollisuus antamaan virikettä, toivoa ja elämäntien esimerkillistä näyttöä koko kansakuntamme eduksi.

      --
      Uskallan esittää ja todeta, että tämän haasteen taakse saamme tuhannet äidit ja isät!

      Ryhdytään toimeen - keskitytään omiin yhteiskuntamme sisäisiin asioihin ja jätetään muuta ulkoiset meille kuuluvat (toki tärkeät nekin) vähemmälle, tätä suomalaiset lopulta aina toivovat.


      "Yksikään lapsi ei saa jäädä oman onnensa nojaan" - meillä vanhemmilla on vastuumme - vuosituhantinen vastuu. Kiitos kansanedustaja Jussi Saramolle, joka ministerinä ollessaan otti osaa tähän yhteiseen asiaan ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/01/kansalaistalkoot-asetetaan-stoppi.html - , otsikoituna näin:

      "Kansalaistalkoot - asetetaan stoppi koulukiusaamiselle ja -väkivallalle!"


      ..
      Liitän loppuun muutamia tekstejä, joilla on ystävällisesti lähestytty niin presidenttiä kuin pääministeriä ja laajasti mediaa sekä muita päättäjiä - rehtoreita, opetusalan virkahenkilöitä ja aiheeseen liittyviä tutkijoita ..
      ..
      A) ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2020/11/ystavallinen-pyynto-saada-tasavallan.html - otsikoituna: "Ystävällinen pyyntö saada tasavallan presidentti mukaan kansakuntatalkoisiin"

      B) ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/06/tarkka-silma-huomaa-lasten-ja-nuorten.html - otsikoituna: "Tarkka silmä huomaa lasten ja nuorten hädän - taistellaan heidän eteen "niin kauan kuin henki pihisee"!"

      C) ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/08/liikaa-afganistania-liian-vahan-omia.html - otsikoituna: "'Liikaa afganistania - liian vähän omia sisäisiä ongelmia'"


      ..
      EKSTRA
      ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2013/10/koulukiusaajasta-tyopaikkakiusaajaksi.html -

      "Koulukiusaajasta työpaikkakiusaajaksi"


      ..
      Kaikki mukaan, aika on juuri nyt! Tartu tilaisuuteen ja ole hyvä isän ja äiti koko maallemme. Kansa odottaa, ja katsoo valintojaan hyvissä mielin -asia on meille kaikille yhteinen!


      ...
      56306

      • Anonyymi

        Täysillä tämän takana!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täysillä tämän takana!

        Teatteriarvostelu | Koulukiusaamisesta kertovasta romaanista tehtiin tanssiteos, joka on on tiivis sukellus kiusaamisen salliviin ajattelutapoihin ja rakenteisiin:

        https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000008584041.html


      • Anonyymi

        Kaikenlaiset vouhottajat Niinistölle postia lähettävätkin.

        Varmasti naureskelevat vouhoille.


    • Anonyymi

      On aika keskittyä meidän omiin asioihin - koulukiusaaminen ja siihen liittyvä väkivalta!

    • Anonyymi

      Murhaajat ja heidän vanhempansa eivät edelleenkään ansaitse vähäistäkään ulkopuolisten myötätuntoa tai tukea. Ei oma vastuu olis jo mitään?

    • Anonyymi

      Kukkahattusetä nostattaa heikkoa itsetuntoaan 🤮

      • Anonyymi

        Oletko kunnossa? Lääkitys ok?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Oletko kunnossa? Lääkitys ok?

        Osui asian ytimeen!!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Osui asian ytimeen!!!!

        Nimenomaan - kukkahattusetä nostattaa heikkoa itsetuntoaan


    • Anonyymi

      Asia-avaus vakavasta aiheesta.

      • Anonyymi

        Kylähullun huutelua.


    • Anonyymi

      49004?

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Olisiko aika herätä?

      • Anonyymi

        Täytyy siitä huolimatta että maailmalla on viime aikoina tapahtunut paljon, todeta, että heräämisen aika järkeistää käsitystämme kyseisestä asiakokonaisuudesta, mihin tavallaan liittyy myös huonoja taloudellisia ja hallinnollisia oloja. Jopa heräämisen aika näyttää todeksi peräänkuulutettua lakonisuutta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Täytyy siitä huolimatta että maailmalla on viime aikoina tapahtunut paljon, todeta, että heräämisen aika järkeistää käsitystämme kyseisestä asiakokonaisuudesta, mihin tavallaan liittyy myös huonoja taloudellisia ja hallinnollisia oloja. Jopa heräämisen aika näyttää todeksi peräänkuulutettua lakonisuutta.

        Eko-katastrofi, paluuta entiseen ei ole
        Kapitalistinen kasvu-ajattelu on tullut tiensä päähän
        Elinajanodote tullut kääntynyt vääjäämättömästi laskusuuntan
        Pelastus ei löydy keskuspankkirahasta
        t. haans


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eko-katastrofi, paluuta entiseen ei ole
        Kapitalistinen kasvu-ajattelu on tullut tiensä päähän
        Elinajanodote tullut kääntynyt vääjäämättömästi laskusuuntan
        Pelastus ei löydy keskuspankkirahasta
        t. haans

        Älä valehtele.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eko-katastrofi, paluuta entiseen ei ole
        Kapitalistinen kasvu-ajattelu on tullut tiensä päähän
        Elinajanodote tullut kääntynyt vääjäämättömästi laskusuuntan
        Pelastus ei löydy keskuspankkirahasta
        t. haans

        Propagandaa ja tietämättömyyttä...samaa tasoa kuin sun kirjoitustaitosi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä valehtele.

        Avauksen lapsi-ongelmatkin vain pahenevat pahenemistaan, kun rahankäytössä lapset ja nuoret sivuutetaan ja Aseet ovat etusijalla. Suomen eliitti ei ole enää suomalaisten asialla vaan omia etujaan ajamassa, kuten jpetos-soinikin aikanaan. Eliitin tukilinnake on EU, jonne käytäville petos-soinikin yritti tukevan ruhonsa tunkea. nyt sielä rellestävät demarit ja kokkarit, keppulin avustuksella ja rahaa palaa... ei teitä auttaakseen vaan omia tilejaan paisuttaakseen:
        https://keskustelu.suomi24.fi/t/17149685/ensin--terveydenhuolto-yms--ja-vasta-viimeisena-aseet--!
        Näyttäisi siltä, että täysin päin vastoin suomen porrrvarit toimivat. Ne ovat kyykyssä EU-mafian ja USAn edessa ja sinne meidän rahat nyt palavat
        t. haans.sea


    • Anonyymi

      Varhaiskasvatus | ”Miksi aikuiset aina huutaa?” kysyi Sannan lapsi päivä­kodin jälkeen – Kun poika oli 3,5-vuotias, alkoivat asiat mennä yhtäkkiä pieleen:

      https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000008589664.html

      .
      Alkavatkin ongelmat jo täältä?

      • Anonyymi

        Milloin sinulla alkoi mennä asiat pieleen? Miksi et ole pärjännyt missään?


    • Anonyymi

      Miksi osa nuorista ajelehtii?

      • Anonyymi

        Miksi vanha ukkeli huutelee somessa?


    • Anonyymi

      Lapsissa Suomen tulevaisuus - väristä välittämättä!

      • Anonyymi

        Entä siellä Venäjällä...?


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Milloin Sanna ja Sauli lähtevät mukaan?

      • Anonyymi

        Mihin?


      • Anonyymi

        Ei jonkun hörhön huutelut mitään meinaa


      • Anonyymi

        Sale lähti - Kemissä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei jonkun hörhön huutelut mitään meinaa

        Sale ei huudellut Kemissä, vaan oli asiaytimessä, juuri meille suomalaisille!


    • Anonyymi

      K-kauppojen turvallinen reviiri kiusatuille!

    • Anonyymi

      Presidentti Niinistö puhui koulukiusaamisesta Kemissä - menemällä kouluun. Kansan ääntä on nyt kuunneltu! :-)

    • Anonyymi

      Kiitos Niinistölle Jope Ruonansuun kouluvierailusta!

    • Anonyymi

      Löytyisikö tuomituilta katumusta?

    • Anonyymi

      Olihan se viimeisin?

    • Anonyymi

      https://www.hs.fi/kotimaa/turku/art-2000009363933.html

      "Kaulaan puukottamisesta epäillyllä 15-vuotiaalla on jo pitkä rekisteri – Myös huoltajilla tuomioita
      15-vuotias puukotti huumepäissään toista nuorta jokirannassa kesällä. Vuosi sitten hän oli mukana Puolalanpuiston puukotuksessa."

    • Anonyymi

      Sää se sitten jaksat kaivaa omia höpinöitäs. MIKSI VENÄJÄ HYÖKKÄSI UKRAINAAN? Ei vieläkään mitään vastausta.

      • Anonyymi

        Miten kommenttisi liittyy Koskelan tapaukseen?


    • Anonyymi

      Ovatko tuomitut linnassa vai lastenkodissa?

    • Anonyymi

      Reilu vuosi kulunut; onko opittu mitään?

    • Anonyymi

      HS: " .. Syyttäjä: Teinit yrittivät puukottaa 14-vuotiaan tuttunsa kuoliaaksi, toinen kuvasi väki­valtaa someen
      14-vuotias uhri sai hengenvaarallisia vammoja Vantaalla tapahtuneessa puukotuksessa lokakuussa. Kahta teiniä epäillään tapon yrityksestä, ja syyttäjä arvioi teon jääneen yritykseksi vain siksi, että paikalle sattui sivullisia.

      Elina Nissinen HS
      7.12.2023 - 17:17

      SYYTTÄJÄ vaatii kahdelle teinille ehdotonta vankeutta 14-vuotiaaseen kohdistetusta väkivallasta. Teko tapahtui Vantaan Päiväkummussa iltapäivällä 7. lokakuuta.

      Poliisi on kertonut ”osan tekijöistä” ja uhrin tunteneen toisensa pitkään, mutta he eivät olleet olleet tekemisissä viime vuosina. Tapauksessa oli alun perin kolme epäiltyä, mutta poliisi totesi pian, että yksi heistä ei ollut väkivallanteossa lainkaan mukana. .. "

      https://www.hs.fi/kaupunki/art-2000010043210.html

    • Anonyymi

      Entä nyt, mikä onkaan pr.ehdokkaidemme arvovalinta tähän segmenttiin?

    • Anonyymi

      Tuottiko vetoomus tulosta?

    • Anonyymi

      Kaduilla väkivalta lisääntyy.

    • Anonyymi

      Katuväkivalta on lisääntymiskurssilla.

    • Anonyymi

      Mitä teemme estääksemme vastaavat?

    • Anonyymi

      Stubb tarttui asiaan ja vieraili Hämeenlinnassa avaten Koulurauhan!

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      44
      8385
    2. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      83
      4786
    3. Mies sinä olet kaunis katsella

      Olet myös rauhallinen, tavallinen, varovainen, lämmin, poikamainen, komea, ryhdikäs, rentotyylinen, kiva, mukava... jne
      Ikävä
      68
      3632
    4. Vastenmielisyys

      Kuvaa sinua parhaiten
      Ikävä
      55
      2216
    5. Miksi suomussalmelaiset haisee niin pahalle?

      Kaupassa käydessä huomaa, miten monet ihmiset haisee todella kammottavalle. Eikö täällä osata käydä pesulla tarpeeksi us
      Suomussalmi
      20
      1917
    6. Sinulle, tahtoisin kertoa mitä

      ajattelen siitä. Ehkä olen väärässä, mutta minusta kuulostaa jonkin alulta, mutta ei kerro minkä. Se selvinnee myöhemmi
      Ikävä
      28
      1729
    7. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      7
      1717
    8. Persut tyrmäsivät Suomen osallistumisen Ukrainan jälleenrakentamiseen

      Siinä meni sitten kokoomusyrittäiltä bisnekset sivun suun putinistipersujen takia. Jälleenrakentamiseen osallistuvat mu
      Maailman menoa
      365
      1617
    9. Miksi miehet pelkäätte jotain naista?

      Iskeekö ujous, paniikki ja hävetys. En ole niin pelottava miltä vaikutan vink vink.
      Ikävä
      67
      1280
    10. Nuorisojoukko ryösti merkkikengät teinipojan jalasta Helsingin Itäkeskuksessa.

      https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010709501.html Muun muassa näidenkin rikosten huomattavan suurista kasvamismääristä vi
      Maailman menoa
      282
      1168
    Aihe