Saamattomuus ja pinttyneet tavat

Anonyymi

Olen vähän vajaa 30v nainen, ja välillä kummastuttaa vanhempieni saamattomuus. Asiat menee vuodesta toiseen samoja uria. Olen jo vuosia yrittänyt saada heitä käyttämään mikrokupua, koska heidän mikrouuninsa on aina hirveässä sotkussa sisäpuolelta. Muutama vuosi sitten ostin sellaisen heille, mutta se on kuulemma jossain hukassa. Ja aina sama selitys, "ei sitä kupua tarvikaan kun voihan ne roiskeet pyyhkiä rätillä". Niin, voisi pyyhkiä, mutta ei kuitenkaan pyyhitä, no ehkä kerran pari vuodessa.

Sama juttu parkkikiekon suhteen. Sellaisenkin heille ostin, ja yllätys sekin meni heti kohta hukkaan. Ja taas sama selitys, "eei me nyt sellaista tarvita, älä nyt murehdi meidän takia, kyllä me pärjätään ilman parkkikiekkoa". Niin, ja taas oli tullut parkkisakot, kun monessa paikassa on kiekkovaatimus. Ja aina sama selitys, "voi ei me tarvita, kun sitä niin harvoin tarvii". Enkä viitsi toistakaan parkkikiekkoa heille ostaa, kun tiedän että he hukkaavat sen tarkoituksella jonnekin, ettei tarvitsisi käyttää.

Heillä on omat pinttyneet tapansa toimia. Eikä mikään uudistus tai parannus taikka elämisen helpotus mene läpi. Ei vaikka heille ostaisi jonkin helpottavan asian valmiiksi, se menee hukkaan tai katoaa jonnekin, ja samat menneet tavat jatkuu, ja sama askeettisuus vailla elämistä helpottavia asioita. Vain siksi että "he eivät tarvitse, ja pärjäävät kyllä ilmankin, kun aina ennenkin on näin pärjätty".

Ja tämä parkkikiekko ja mikrokupu vain yhtenä esimerkkinä. Mikä niistä tekee niin ihmeellisen, että kun olen ostanut molemmat hyödykkeet heille, niin he mieluummin piilottavat ne johonkin, kuin että alkaisivat käyttää niitä ihan omaksi hyödykseen.

Ja kun he kuitenkin joka kerta hieman häpeissään pahoittelevat, kun on esim vieraita yms sukulaisia kylässä, että voi ei onpas meidän mikrouuni vähän likainen, minäpäs vähän rätillä pyyhin, kas noin. Ja sama parkkisakoissa, voi ei olipas huono tuuri, voi rähmän rähmä, voi että kun en yhtään tullut ajatelleeksi voi että.

Ja näihin olen ratkaisut tarjonnut, mutta ei vain kelpaa tms. Mistä moinen johtuu?

8

722

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Huoh, ensinnäkin älä osta heille mitään sellaista mitä he itse eivät sinua pyydä hankkimaan.

      Mitä tuohon mikroaaltouuniin tulee, niin olisiko se sinulta kauhean iso vaiva, jos ilman huomauttamista pyyhkäisisit sen puhtaaksi. Ei osoitellen ja suureen ääneen moittien ja sen mikrokuvun perään kysellen, pyyhkäiset ohimennen muun kahvin laiton ohessa tehden.

      Vie mennessäsi vaikka leikkokukkia, auta äitiäsi siivouksissa ja ruuan laitossa, käy isäsi kanssa kävelyllä tai mitä hän nyt ikinä tykkääkään puuhastella.
      Vietä aikaa vanhempiesi kanssa yhdessä tehden ja sovussa ollen. Pelatkaa korttia, katsokaa yhdessä telkkaria, what ever heidän lempipuuhaansa on.

      Nyt ärsyynnyt ja koko ajan arvostelet vanhempiasi kaikesta. Hyväksyisit heidät omana itsenään, kunnioittaisit heitä häpeämisen sijasta.

      Pysäköinnin suhteen, tiedät varmasti missä he käyvät, apteekissa, kaupassa jne. Jos näiltä arkireissuilta, esim. ruokakaupan pihasta, tulee pysäköintisakkoja toistuvasti, ota yhteyttä kyseiseen kauppaan. Pyydä kauppiasta huomioimaan tämä ja varaamaan sakottomia paikkoja kaupassa kävijöitä varten. Ei se sinulta vaadi montaa puhelinsoittoa.

      • Anonyymi

        Tuoss tuli tosi hyviä ideoita muidenkin huomoitavaksi. Kiitos!


    • Anonyymi

      On huolet sinullakin.Kun siellä käyt vai asutko niiden siivellä? Pese mikro!

    • Anonyymi

      Minulla on samankaltaisia kokemuksia vanhempien saamattomuudesta, mutta hieman isommassa mittakaavassa. Vanhemmillani eivät koskaan hankkineet autoa saati ajokorttia vaan minulla heidän lapsenaan oli auto, He asuivat 50 vuotta asuinkelvottomassa purkukuntoisessa talossa eivätkä saaneet tehtyä sille mitään. Ei mitään mukavuuksia, talo oli kylmä kuin jääkaappi. He olivat työssäkäyviä ihmisiä eivätkä käyttäneet alkoholia joten heidän olisi kaiken järjen mukaan saada nuo asiat hoidettua mutta ei mitään aikaansaannosta. Ämpäri nurkassa johon muorikin teki tarpeensa ja lapset kantoivat siten täyden sangon aina ulos. Ulkovessa oli liian kylmä hänelle käydä. Ilmainen autokyyti ja kaikki avustus kelpasivat heille mutta itse eivät itseään auttaneet yhtään.

      • Anonyymi

        Koskas tämä tapahtui Anonyymi 24.12.2021 13:34?
        Jos kyseessä on joskus sotien jälkeen tapahtuneet jutut, niin anna olla. Silloin oli aika toinen.

        Jos kyseessä on 1970-luvun jälkeiset tapahtumamat, niin sun vanhemmat ovat tienanneet keskivertoduunarin liksoja työssä ollessaan heidän eläkkeensä ovat karttuneet mukavasti, ei ainakaan ollut rahasta kiinni heidän elämäntapansa.

        Mihin sun vanhemmat ne vakityössään tienaamat rahat käyttivät?
        Jos ne ei alkoa käyttäneet, eikä remppoja tehty, minne ne tienestit kuluivat?
        Samaten eläke?
        Mihin he raha-avustuksia sulta tarvitsivat, jos he saivat keskivertoduunarin eläkettä?
        Jonnekinhan niiden massit menivät kun ei niitä oman elintason korottamiseen kerran laitettu.


    • Anonyymi

      Onpa sitten suku pahin. Mitä pahaa siinä on,että haluavat elää omassa kodissaan omalla tavallaan? Tai käyttää omaa autoaan miten tykkäävät vaikka joskus sakot saadakseen?
      Ei tuossa oikein ole syytä puuttua,edunvalvonnan tarpeessa tuskin ovat.
      Anna toisten elää ja elä.

    • Anonyymi

      Anna heidän elää omilla tavoilla.Älä puutu siihen mitä tekevät tai jättävät tekemättä.Ei ole sinun asia!Helpo arvostella vanhempia kun vanhenevat ja alkaa itse heille pomoksi!

    • Anonyymi

      Tavat saattavat olla PIINTYNEITÄ, eivät pinttyneitä.

      Ärsyttää, kun ei enää osata suomen kieltä. Vaikka muuten ollaan niin besserwissereitä, että!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      146
      10596
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3013
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2839
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2127
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1878
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1699
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1636
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1597
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1543
    10. 82
      1438
    Aihe