Mikä olisikaan sotilaspoliittisesti puolueettoman valtion - Suomen oma etupiiri?

Suomea viisaasti hallinnut presidentti Urho Kekkonen ajoi ydinaseetonta Pohjolaa |1, mutta vahingoksemme tuohon maantieteeseen luettiin jo silloisen Neuvostoliiton Kuolan niemimaa |2 ja Norja olikin jo tuolloin Natossa - lännen sotakoneessa ..

Ydinaseeton Pohjola olisi mainio etupiiri niin Ruotsille kuin Suomelle -
.. näille pohjoismaiden ainoille puolueettomille kansakuntiensa halun mukaisille sotilaallisesti liittoutumattomille maille |3.

..
Nyt läntinen sotilasyhteistyö Natona on valloittamisen retkellä itään - luvaten rahaa, demokratiaa |4 ja turvallisuutta sekä läntisiä lähinnä amerikkalaisvalmisteisia aseita niin hyökkäyksiin ja puolustautumisiin.

Meillä Suomessa lännettynyt media käy jo informaatiosotaa infernaalisesti - Natosta ja sen puolustamisesta [~ https://www.is.fi/paakirjoitus/art-2000008506666.html -, IS-otsikolla: "Pääkirjoitus: Jos Putin veisi Suomelta vapauden valita Nato, se ei jäisi siihen – Venäjä tulisi pian iholle kaikin tavoin"], jonka esiaste Nato - Isäntämaapöytäkirjana |5 on jo kansaltamme ja eduskunnalta aikanaan salassa allekirjoitettu.

Onneksemme meillä on kansakunta, joka paasikivimäisellä viisaudelle tosiasioita tunnustaen torppaa liittymisen Natoon |6, siksi erikoinen on meillä tämä sijaintimme, jolle emme mahda mitään - vaikka oli aikanaan haluja Jatkosotana hamuta Suur-Suomen ihannetta. Luotto Saksan kolmanteen valtakuntaan on suuri - käytiin tunteella Jatkosota |7, jonka piti olla kesäsota. Ei ollut - päättyi tunnetuin seurauksin.
.
|7 ~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2021/12/kaviko-suomen-kansa-revanssitunteella.html -

--
Punaiset viivat ja etupiirit

Nyt kun puhutaan oikeudesta päättää, turvata kuin puolustaa omaa kaltaistaan yhteiskuntamallia tässä jatkuvasti aggressioiden täyttämässä maailmassa, jossa soditaan nykyaikanakin jatkuvasti - vaikkapa päättyneestä Afganistanista |8 Syyriaan ja sisällissotaan Ukrainassa, jossa ydinasesuurvallat ovat "napit vastakkain" - oikeastaan Euroopan sydämessä, jos karttaa katsomme.

Nyt unohdetaan kokonaan nykyajan aggressioiden keskeltä se suurin aggressio, jossa vuonna 1941 "lännen puolesta"|9 Saksan kolmas valtakunta hyökkäsi ennalta tiedetysti, mutta kuitenkin yllättäen silloisen Neuvostoliiton kimppuun.

Tämä II Maailmansodan Idän sotaretki Operaatio Barbarossana unohtuu,

.. ja venäläiset puhuvatkin vielä tänään Suuresta Isänmaallisesta sodasta, jossa fasismi kukistettiin hyvin raskaalla hinnalla - olihan kyseessä saksalaisittain elintilan valtaamisesta idästä ja venäläisten näkökulmasta Äiti-Venäjästä! |10

Eipä olekaan ihme, että nyt Venäjä on tosissaan ja presidentti Vladimir Putin ja US-presidentti käyvät jo tiivistä keskustelua "punaisesta viivasta" - etupiireistä, jonka taakse sovitusta huolimatta Saksan Adolf Hitler ei jäänyt.

Kun katsomme nyt historiaa -

.. saamme oikeutuksen nykyajan venäläisille heidän tämän päivän punaisesta viivasta, jonka tavoite on vankemmin saada turvatakuut, ettei sitä ylitetä, kuten vuonna 1941 lännen (!) sotaretkenä itään, johon valitettavasti me Suomenakin osallistuimme - ja tosiaan tunnetuin seurauksin. Noita seurauksia lähtivät tasapainoillen paikkaamaan valtioviisaat presidentit Juho-Kusti Paasikivi ja Urho Kekkonen - ja nuokin tunnetuin seurauksin.

--
Ei siis todellakaan ihme, että nyt Putin on tosissaan

Tuota Isänmaallista sotaa ei Kreml eikä venäläiset kansana halua - se olisi jo neljäs kerta|11, ja kun hinta on ollut aiemmin hirvittävä, on Kremlillä oikeus hakea eurooppalainen tasapaino, jossa USA poistuu omalle Monroe-opin |12 täyttämällä mantereelleen ja Eurooppa jää eurooppalaisille, kaikkien tiedostaen, että Venäjä sattuu olemaan se Euroopan suurin ja väkirikkain valtio - eikä siinä kaikki, vaan eräs maailman suurimmista raaka-aineiden ja varantojen omistajista, joita EU-Euroopan viritetty tuotantokoneisto tarvitsee niin energiana kuin raaka-aineina.
.
|11 Aiemmat olivat Ranskan Napoleonin sotaretki itään ja Saksan ensimmäinen koitos jo I Maailmansodan aikana


Mikä olisikaan sitten se meidän etupiiri?

Pohjolan ydinaseeton vyöhyke, mutta miten Venäjä poistaisi ydinaseensa Kuolasta, jossa ovat suurydinsodan esto- ja uhkajärjestelmät?
[~ https://ilkkaluoma.blogspot.com/2019/02/luodaanko-jalleen-venajasta-uhkaa. html -]

Ensin USA poistaa kaikki hyökkäysaseensa, sotilaansa ja erityisesti ydinaseet Euroopasta - silti Eurooppaan jäävät Englannin ja Ranskan omat ydinaseet ja vastineet niille Venäjälle.

Sitten EU-Eurooppa irtautuu US-sotilasjohteisesta Natosta ja luo oman turvajärjestelmänsä yhdessä Venäjän kanssa ja näin Eurooppa on jälleen eurooppalaisten hallussa ja sen pahin lännestä luotu uhka - Venäjä on mukana koneistossa, joka ajaa kokonaisvaltaisesti Euroopan etuja - myös taloudellisesti, ympäristöllisesti kuin yhteiskunnallisesti.

Tuo edellä oleva ajatuskaavio oli Putinin tavoite, kun aloitti oman pitkän virkauransa - jokin meni sitten pieleen ja tämä virhe tiedetään erinomaisen hyvin lännessä ja ehkä meidän presidentinkin linnassa? >

...
51398

219

932

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kovasti hyvin ymmärrät Venäjän ja Putinin näkökulmaa ja vaatimuksia. No se ei tietenkään ole uutta. Suomalaisten etu ja intressi ei niinkään näytä sinua kiinnostavan.

   Putinin vaatimukset etupiirijaosta toteutuessaan olisivat kohtalokkaita Suomelle, jos ja kun Suomi liitettäisiin Venäjän etupiiriin. Siitähän ei ole mitään epäselvyyttä, etteikö näin kävisi, jos Putinin yksipuoliset vaatimukset toteutuisivat. Yhtään hyvää esimerkkiä ei nyt tule mieleen, missä itänaapurimme kanssa läheiseen poliittiseen ja turvallisuusyhteistyöhön ryhtyneet olisi päätynyt hyvin.
   Ja hyvä muistaa sekin, että edellinen etupiirisopimus Hitlerin ja Stalinin sopimana johti toiseen maailmansotaan. Ja meitä suomalaisia koski erityisesti syksyllä 1939 alkanut talvisota (ja perään jatkosota myöhemmin) , kun Stalinin sotajoukot alkoivat toteuttaa käytännössä tuon etupiirisopimuksen sisältöä hyökkäämällä Suomeen. Ei siis ihme, että noissa Putinin etupiirisopimusvaatimuksissa kuullaan hyytävää historian havinaa... jotkut näköjään kuulevat siinä sulosointuja...

   Kun katsoo taaksepäin historiaa mitenkä päin tahansa, niin itänaapurimme ei ole ole luotettava ja riskitön naapuri kenellekään. Senhän ovat kokeneet kaikki itänaapurimme rajanaapurit. Kaikki muut Suomea lukuunottamatta vieläpä konkreettisen väkivallan ja miehityksen kautta, joille jopa suomettuminen olisi ollut helpotus. Meille suomalaisille suomettuminen oli moraalisesti tuhoisaa, joka näkyy vieläkin varsinkin vanhempien ikäluokkien käyttäytymisessä ja mielipiteissä joissain tilanteissa.

   Nyt TV1:ssä meneillään oleva lähihistoriaa esittelevä sarja Suomesta kylmän sodan aikana on erinomainen ja se kannattaisi varsinkin alle 50-vuotiaiden katsoa. Siinä historian tutkijat kertovat taustoja ja tapahtumia ja myös yya-ajan kokeneet kertovat omakotaisista kokemuksistaan. Ehdottomasti katsomisen arvoinen.

   Suomi on demokraattinen länsimaa ja suomalaiset haluavat elää demokraattisessa länsimaassa. Tämän varmistamiseksi on tehtävä kaikki, se ei suinkaan ole itsestäänselvyys. Ja varmistaminen on mahdollista vain yhdessä muiden samanmielisten kanssa yhteistyönä, tämän ymmärtää jokainen.

   Venäjä ei ole demokratia eikä tietysti länsimaakaan. Ja mikä pahinta, Putinin pahin pelko ja nykyVenäjän olemassaolon suurin riski on nimenomaan demokratia ja sen leviäminen Venäjälle. Niinhän Putin itsekin on todennut eli Venäjän voi tuhota vain sisältä päin.
   Se on totta ja siitä muuten on helppo olla Putinin kanssa yhtä mieltä. Neuvostoliittokinhan tuhoutui sisältä päin.

   • Anonyymi

    Avausta lukiessa juuri Suomen ja suomalaisten etu nousee päällimmäiseksi.


   • Anonyymi

    Paras tae Suomen ja EUn itsenäisyydelle on hyökkäys Venäjälle, nopeampi aloittaja voittanee. Uraaliin, uuraliin, heil eu!


   • Anonyymi

    Suomi on idän ja lännen vedenjakajalla sijaitseva sotilaspoliittisesti puolueeton valtio - kansan suuresta tahdosta (53%) ---


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Suomi on idän ja lännen vedenjakajalla sijaitseva sotilaspoliittisesti puolueeton valtio - kansan suuresta tahdosta (53%) ---

    Huonosti trolli tuntee maantietoa - eikö Pietarissa opeteta sitä ollenkaan.

    Suomihan on Pohjoismaa. Suomi sijaitsee pohjoisessa.


  • 2

   Suomi jää puolueettomaksi hyvien neuvottelupöytien kattajaksi |13 ja saa rinnalleen Ruotsin ja Norja eroaa Natosta, kun Kuola "tyhjenee" raskaista aseista - ydinaseet mukaan lukien.

   Näin saimme etupiirin, joka suojelee meitä, koska meitä tarvitaan |14 - sillä aggressioita saamme kuitenkin jatkuvasti lisää, sillä ihminen on sotaisa - ei tarvitse kuin katsoa sotimisen historia niin Yhdysvaltoina [ ~ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_the_United_States - ] kuin venäläisyytenä [ ~ https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wars_involving_Russia - ].

   .
   |14 ~ https://www.hs.fi/politiikka/art-2000008508915.html - otsikoituna: "Suomessa pidetään matalaa profiilia, vaikka Venäjä uhkaa Nato-optiota – Tutkijat selventävät, miksi Suomi on pysynyt niukkasanaisena"
   .

   e

   • Mitäs jos Ilkka tässä ketjussa tekisit yhden historiallisen jutun: keskustelisit! Olisiko se mahdollista?


   • Vai että Norjan pitää erota Natosta...

    Voi hyvät hykkyrät.

    🤣🤣🤣


   • Anonyymi
    TruthReallyHurts kirjoitti:

    Mitäs jos Ilkka tässä ketjussa tekisit yhden historiallisen jutun: keskustelisit! Olisiko se mahdollista?

    Ei Ilkka rupea keskustelemaan. Siinähän joutuisi perustelemaan mielipiteitä myös niistä asioista, joita keskustelussa tulisi esiin.
    Julistaminen, jota Ilkka jatkuvasti tekee, on helppoa, kun voi itse valita mitä julistaa ja niihin on tietysti helpompi keksiä ja löytää perustelujakin.

    Tosin lähdeviittauksina usein käytettyihin mielipidekirjoituksiin ja jopa omiin aikaisemmin julkaistuihin julistuksiin on nytkin vaikea suhtautua vakavasti perusteluina ja lähteinä, faktoina nyt varsinkaan.
    Mielipide on tietysti vain mielipide ja niitä riittää valittaviksi, joten sopivien sellaisten löytyminen ei ole vaikeaa.


   • TruthReallyHurts kirjoitti:

    Mitäs jos Ilkka tässä ketjussa tekisit yhden historiallisen jutun: keskustelisit! Olisiko se mahdollista?

    Keskustelen mielelläni. Pidän asiakritiikistä ja hyvin perustelluista väitteistä, mutta tyhjyyksiin en vastaa, koska se on turhaa. Eli kyllä se on mahdollista :-)


   • TruthReallyHurts kirjoitti:

    Vai että Norjan pitää erota Natosta...

    Voi hyvät hykkyrät.

    🤣🤣🤣

    Ydinaseeton Pohjola edellyttää oikeasti ydinaseettomuutta ja me emme tiedä onko US varastoinut Norjan pohjoisosiin ydinaseita - ehkä Venäjä tietää?

    Siis Norja erotkoon Natosta ja hakeutukoot Pohjolan puolueettomaan piiriin ja Venäjä kiittää siitä varmasti, sen tiedän. Näin koko Norden rauhoittuu ja voimme keskittyä pohjoisen ympäristöasioihin - yhdessä Venäjän kanssa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ei Ilkka rupea keskustelemaan. Siinähän joutuisi perustelemaan mielipiteitä myös niistä asioista, joita keskustelussa tulisi esiin.
    Julistaminen, jota Ilkka jatkuvasti tekee, on helppoa, kun voi itse valita mitä julistaa ja niihin on tietysti helpompi keksiä ja löytää perustelujakin.

    Tosin lähdeviittauksina usein käytettyihin mielipidekirjoituksiin ja jopa omiin aikaisemmin julkaistuihin julistuksiin on nytkin vaikea suhtautua vakavasti perusteluina ja lähteinä, faktoina nyt varsinkaan.
    Mielipide on tietysti vain mielipide ja niitä riittää valittaviksi, joten sopivien sellaisten löytyminen ei ole vaikeaa.

    Perustelut koetan tuoda jo avauksiin, siksi niin paljon linkkejä omiin ja vieraisiin lähteisiin.


   • ilkka.luoma kirjoitti:

    Ydinaseeton Pohjola edellyttää oikeasti ydinaseettomuutta ja me emme tiedä onko US varastoinut Norjan pohjoisosiin ydinaseita - ehkä Venäjä tietää?

    Siis Norja erotkoon Natosta ja hakeutukoot Pohjolan puolueettomaan piiriin ja Venäjä kiittää siitä varmasti, sen tiedän. Näin koko Norden rauhoittuu ja voimme keskittyä pohjoisen ympäristöasioihin - yhdessä Venäjän kanssa.

    "Siis Norja erotkoon Natosta ja hakeutukoot Pohjolan puolueettomaan piiriin ja Venäjä kiittää siitä varmasti, sen tiedän. Näin koko Norden rauhoittuu ja voimme keskittyä pohjoisen ympäristöasioihin - yhdessä Venäjän kanssa."

    Käsitätkö sinä Ilkka lainkaan miltä tuo kuulostaa? Tuo tekstihän menee jo parodian puolelle.


   • ilkka.luoma kirjoitti:

    Keskustelen mielelläni. Pidän asiakritiikistä ja hyvin perustelluista väitteistä, mutta tyhjyyksiin en vastaa, koska se on turhaa. Eli kyllä se on mahdollista :-)

    Eli sinustako on asiatonta, jos sinulta kysyy perusteluja näkemyksillesi?


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Perustelut koetan tuoda jo avauksiin, siksi niin paljon linkkejä omiin ja vieraisiin lähteisiin.

    "Perustelut koetan tuoda jo avauksiin, siksi niin paljon linkkejä omiin ja vieraisiin lähteisiin."

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Ai joku oma blokikirjoituksesi lähteenä on "perustelu" !!!!

    Kun perustelet Venäjän hyvyyttä, niin se onkin faktaa kun linkität oman mielipidekirjoituksesi Venäjän hyvyydestä "perusteluiksi"!!!

    Huomaa, ettet ole kyllä juurikaan persustasi koulunpenkillä kuluttanut.


   • TruthReallyHurts kirjoitti:

    "Siis Norja erotkoon Natosta ja hakeutukoot Pohjolan puolueettomaan piiriin ja Venäjä kiittää siitä varmasti, sen tiedän. Näin koko Norden rauhoittuu ja voimme keskittyä pohjoisen ympäristöasioihin - yhdessä Venäjän kanssa."

    Käsitätkö sinä Ilkka lainkaan miltä tuo kuulostaa? Tuo tekstihän menee jo parodian puolelle.

    "Ellet voita vihollistasi - tee siitä ystävä"


   • TruthReallyHurts kirjoitti:

    Eli sinustako on asiatonta, jos sinulta kysyy perusteluja näkemyksillesi?

    Saa ja pitääkin kysyä, mutta edellä selostin tavan, jossa perustelut sisällytetään jo avaukseen ja sen liitteisiin ja linkkeihin - tosin se edellyttäisi tarkkaa luentaa ja linkkien aukomista ja siellä olevaan perehtymistä.


   • Anonyymi kirjoitti:

    "Perustelut koetan tuoda jo avauksiin, siksi niin paljon linkkejä omiin ja vieraisiin lähteisiin."

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Ai joku oma blokikirjoituksesi lähteenä on "perustelu" !!!!

    Kun perustelet Venäjän hyvyyttä, niin se onkin faktaa kun linkität oman mielipidekirjoituksesi Venäjän hyvyydestä "perusteluiksi"!!!

    Huomaa, ettet ole kyllä juurikaan persustasi koulunpenkillä kuluttanut.

    Useimmiten omat blogit sisältävät runsaasti linkkejä myös vieraisiin huolella valittuihin kirjoituksiin - vastauksestasi pääteltynä et availe linkkejä - etkä perehdy siellä oleviin moninaisiin tietoihin, mielipiteisiin kuin asiantuntijalausuntoihinkaan.


   • ilkka.luoma kirjoitti:

    Saa ja pitääkin kysyä, mutta edellä selostin tavan, jossa perustelut sisällytetään jo avaukseen ja sen liitteisiin ja linkkeihin - tosin se edellyttäisi tarkkaa luentaa ja linkkien aukomista ja siellä olevaan perehtymistä.

    Kuulehan Ilkka.

    Jo se, että sinä lähtökohtaisesti oletat ja ilmeisesti vaadit, että muut alkavat lukea kaikki linkkisi ja liitteesi, on äärimmäisen lapsellista ja typerää. Tällaisella foorumilla ideana on pitää keskustelu selkeänä, toimivana ja myös riittävän yksinkertaisena. Sinä et siis voi olettaa, että muut lukevat sinun ylhäisyydessä tuottamasi tekstit läpi kahlaten tarkasti jokaisen osan. Tekstisi ytimen ja pääosien täytyy löytyä ihan sieltä tekstistä, mitä sinä tänne laitat näkyville. Linkeillä ja liitteillä voit sitten tukea näkemyksiäsi ja löytää vaikka niitä perusteluja.

    Minä olen kysynyt sinulta ihan suorilla ja selkeillä kysymyksillä perusteluja ajatuksillesi. Minusta on juttujesi perusteella täysin aiheellista kysyä sinulta esimerkiksi juuri sitä, ovatko ongelmat Kiinan ja Venäjän ihmisoikeuksissa sinusta vain sivujuttu. Kun sinulta asiaa kysytään, älä heittäydy typeräksi äläkä ylimieliseksi! Vastaa ihan suoralla suomenkielisellä tekstillä! Jos olet täällä keskustelemassa etkä vain luennoimassa, sinulta voi kyllä odottaa vastausta. Vai, onko niiden vastausten antaminen sinusta liikaa vaadittu?


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Perustelut koetan tuoda jo avauksiin, siksi niin paljon linkkejä omiin ja vieraisiin lähteisiin.

    On tietysti eri asia perustella valmiiksi niitä asioita, joita itse valitsee. Se on julistamista, ei keskustelua, jos niitä kritisoiviin kirjoituksiin suhtautuu tyhjyyksinä.
    Ja hyvä myös huomata, että ne ovat tietysti sinun itsesi valitsemia. Kuten näkökulmasikin asioihin. Siinä ei tietenkään ole mitään pahaa tai väärää, mutta eivät ne tietysti ole sen kummemmin yksiselitteistä faktaa tai sellaisia, jotka muita vakuuttavat. Ei, vaan ihan yhtä lailla nekin ovat kyseenalaistettavissa kuin kaikki muutkin.


   • ilkka.luoma kirjoitti:

    "Ellet voita vihollistasi - tee siitä ystävä"

    Mikä ihmeen hätä Norjalla on? Se kuuluu Natoon. Se on yksi maailman rikkaimpia valtiota - toisin, kuin esimerkiksi ihailemasi Venäjä. On myös hyvin omituinen ajatus, jos määrittelet suoraan Venäjän ja Norjan vihollisiksi. Niillä ei taida kuitenkaan olla suoraa konfliktia käynnissä.

    Realiteetti on tällä hetkellä kuitenkin yhä edelleen se, että sinun ihannemaasi Kiina ja Venäjä eivät yhdistyneinäkään voittaisi sodassa USA:n johtamaa Natoa. Jo suursota itsessään on mieletön ajatus, koska ydinaseiden käyttö johtaisi totaaliseen tuhoon. Siitä optiosta puhuukin koko ajan vain yksinomaan Venäjä.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Ydinaseeton Pohjola edellyttää oikeasti ydinaseettomuutta ja me emme tiedä onko US varastoinut Norjan pohjoisosiin ydinaseita - ehkä Venäjä tietää?

    Siis Norja erotkoon Natosta ja hakeutukoot Pohjolan puolueettomaan piiriin ja Venäjä kiittää siitä varmasti, sen tiedän. Näin koko Norden rauhoittuu ja voimme keskittyä pohjoisen ympäristöasioihin - yhdessä Venäjän kanssa.

    Varmasti Venäjä ’kiittäisi’ Norjaa, jos se irtaantuisi Natosta. Siitä ei tietysti ole epäilystäkään. Sen tietää kaikki jo Venäjän käyttäytymisen perusteellakin. Tiedätkö sinä jonkun muunkin tiedon perusteella?

    Ydinaseeton Pohjola oli aikanaan Neuvostoliiton ajama ajatus, jota Kekkonen vei eteenpäin. Ajatushan toki on hieno, jos se koskisi myös Venäjän lähialuetta, mm Muurmanskia.

    Pohjolan ’rauhoittuminen’ vielä nykyisestä on kiinni lähinnä Venäjästä ja sen toimista. Nykytilanteessahan Venäjä vain kiristää tilannetta etupiirivaatimuksillaan yms agressiivisillä ulostuloillaan muuallakin Euroopassa.

    Ei tietenkään tule mitään siitä, että Venäjä vaatii yksipuolisia toimia muilta, mutta itse ei suostu mihinkään vastaaviin. Koska näin on, niin paras tae on voimatasapaino ja sitä lisäisi vielä Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon. Silloin kuvio pohjolassakin olisi täysin selvä eikä olisi mitään ’harmaita’ ja epämääräisiä alueita.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    "Ellet voita vihollistasi - tee siitä ystävä"

    Ukrainalla oli hyvin ystävälliset välit veljeskansaansa venäläisiin.

    Venäjä teki ystävästä vihollisen hyökkäämällä maahan 2014,


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Ydinaseeton Pohjola edellyttää oikeasti ydinaseettomuutta ja me emme tiedä onko US varastoinut Norjan pohjoisosiin ydinaseita - ehkä Venäjä tietää?

    Siis Norja erotkoon Natosta ja hakeutukoot Pohjolan puolueettomaan piiriin ja Venäjä kiittää siitä varmasti, sen tiedän. Näin koko Norden rauhoittuu ja voimme keskittyä pohjoisen ympäristöasioihin - yhdessä Venäjän kanssa.

    Norjan eroaminen Natosta on älytön ajatuksenakin. Vaatimus nostaa aivottomuuden aivan uudelle tasolle. Valtiot päättävät itse ydinaseettomuudestaan, kuten liittolaisuuksistaankin. Suomi on poliittisesti liittoutunut Eurooppaan, jossa suurin osa Nato-valtioita. Olemme sen verran sisällä Naton toiminnoissa, että sotilaallinen liittoutumattomuuskin on pikkuisen epärehellinen termi. Teknisesti toki totta, mutta Putinkin tietää kenen joukoissa me seisomme.


   • Anonyymi
    TruthReallyHurts kirjoitti:

    Mikä ihmeen hätä Norjalla on? Se kuuluu Natoon. Se on yksi maailman rikkaimpia valtiota - toisin, kuin esimerkiksi ihailemasi Venäjä. On myös hyvin omituinen ajatus, jos määrittelet suoraan Venäjän ja Norjan vihollisiksi. Niillä ei taida kuitenkaan olla suoraa konfliktia käynnissä.

    Realiteetti on tällä hetkellä kuitenkin yhä edelleen se, että sinun ihannemaasi Kiina ja Venäjä eivät yhdistyneinäkään voittaisi sodassa USA:n johtamaa Natoa. Jo suursota itsessään on mieletön ajatus, koska ydinaseiden käyttö johtaisi totaaliseen tuhoon. Siitä optiosta puhuukin koko ajan vain yksinomaan Venäjä.

    "On myös hyvin omituinen ajatus, jos määrittelet suoraan Venäjän ja Norjan vihollisiksi. Niillä ei taida kuitenkaan olla suoraa konfliktia käynnissä."

    Vihollinen termiä käytetä vain sodassa. Konfliktit tulevat ja menevät. Ne kohdistuvat asioihin, eivätkä useimmiten johda edes diplomaattisuhteiden jäädyttämiseen. Asioiden hoito jatkuu koko ajan taustalla.

    Nato ei ole myöskään Venäjän vihollinen. Natossa toimii Nato-Venäjä -neuvosto, jossa keskustellaan alueellisista intresseistä ja hankkeista. Neuvosto ei ole kokoontunut Krimin valtauksen jälkeen, mutta Venäjä haluaa aloittaa tapaamiset uudelleen.

    Ongelman ydin onkin pohjimmiltaan tässä. Venäjä on monilla eri toimillaan ajanut itsensä kansainväliseen paitsioon, josta se haluaa ulos. Ensisijaisesti se haluaa dialogia USA:n ja Naton kanssa. Putinin suurin pelko on ollut Naton laajentuminen Ukrainaan ja Georgiaan. Siitä ei ole pelkoa, sillä valtiot eivät täytä Naton jäsenyyskriteereitä.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Useimmiten omat blogit sisältävät runsaasti linkkejä myös vieraisiin huolella valittuihin kirjoituksiin - vastauksestasi pääteltynä et availe linkkejä - etkä perehdy siellä oleviin moninaisiin tietoihin, mielipiteisiin kuin asiantuntijalausuntoihinkaan.

    Ei ne valheesi todeksi muutu vaikka olet toistanut kirjoituksissasi vuosia ja linkittelet uusiin kirjoituksiisi.

    Linkin pitää olla faktaa, josta lukija voi halutessaan tarkistaa mistä tieto on peräisin ja sen sisällön. Joku keskustelupalsta väittelyineen ja eri mielipiteieen ei ole mikään "peruste".


   • Anonyymi
    TruthReallyHurts kirjoitti:

    Kuulehan Ilkka.

    Jo se, että sinä lähtökohtaisesti oletat ja ilmeisesti vaadit, että muut alkavat lukea kaikki linkkisi ja liitteesi, on äärimmäisen lapsellista ja typerää. Tällaisella foorumilla ideana on pitää keskustelu selkeänä, toimivana ja myös riittävän yksinkertaisena. Sinä et siis voi olettaa, että muut lukevat sinun ylhäisyydessä tuottamasi tekstit läpi kahlaten tarkasti jokaisen osan. Tekstisi ytimen ja pääosien täytyy löytyä ihan sieltä tekstistä, mitä sinä tänne laitat näkyville. Linkeillä ja liitteillä voit sitten tukea näkemyksiäsi ja löytää vaikka niitä perusteluja.

    Minä olen kysynyt sinulta ihan suorilla ja selkeillä kysymyksillä perusteluja ajatuksillesi. Minusta on juttujesi perusteella täysin aiheellista kysyä sinulta esimerkiksi juuri sitä, ovatko ongelmat Kiinan ja Venäjän ihmisoikeuksissa sinusta vain sivujuttu. Kun sinulta asiaa kysytään, älä heittäydy typeräksi äläkä ylimieliseksi! Vastaa ihan suoralla suomenkielisellä tekstillä! Jos olet täällä keskustelemassa etkä vain luennoimassa, sinulta voi kyllä odottaa vastausta. Vai, onko niiden vastausten antaminen sinusta liikaa vaadittu?

    Lukeminen lienee vapaaehtoista, mutta jos haluaa tietää, pitää lukea monipuolisesti ja ymmärtää lukemansa.

    "Lukeminen kannattaa aina" -Jörn Donner.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    On tietysti eri asia perustella valmiiksi niitä asioita, joita itse valitsee. Se on julistamista, ei keskustelua, jos niitä kritisoiviin kirjoituksiin suhtautuu tyhjyyksinä.
    Ja hyvä myös huomata, että ne ovat tietysti sinun itsesi valitsemia. Kuten näkökulmasikin asioihin. Siinä ei tietenkään ole mitään pahaa tai väärää, mutta eivät ne tietysti ole sen kummemmin yksiselitteistä faktaa tai sellaisia, jotka muita vakuuttavat. Ei, vaan ihan yhtä lailla nekin ovat kyseenalaistettavissa kuin kaikki muutkin.

    Juuri niin, kyseenalaistettavissa, mutta asiatodistein perusteltuna.


   • Anonyymi
    TruthReallyHurts kirjoitti:

    Mikä ihmeen hätä Norjalla on? Se kuuluu Natoon. Se on yksi maailman rikkaimpia valtiota - toisin, kuin esimerkiksi ihailemasi Venäjä. On myös hyvin omituinen ajatus, jos määrittelet suoraan Venäjän ja Norjan vihollisiksi. Niillä ei taida kuitenkaan olla suoraa konfliktia käynnissä.

    Realiteetti on tällä hetkellä kuitenkin yhä edelleen se, että sinun ihannemaasi Kiina ja Venäjä eivät yhdistyneinäkään voittaisi sodassa USA:n johtamaa Natoa. Jo suursota itsessään on mieletön ajatus, koska ydinaseiden käyttö johtaisi totaaliseen tuhoon. Siitä optiosta puhuukin koko ajan vain yksinomaan Venäjä.

    Norjassa de facto molemmat maailman ydinasesuurvallat ovat "napit vastakkain"!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Varmasti Venäjä ’kiittäisi’ Norjaa, jos se irtaantuisi Natosta. Siitä ei tietysti ole epäilystäkään. Sen tietää kaikki jo Venäjän käyttäytymisen perusteellakin. Tiedätkö sinä jonkun muunkin tiedon perusteella?

    Ydinaseeton Pohjola oli aikanaan Neuvostoliiton ajama ajatus, jota Kekkonen vei eteenpäin. Ajatushan toki on hieno, jos se koskisi myös Venäjän lähialuetta, mm Muurmanskia.

    Pohjolan ’rauhoittuminen’ vielä nykyisestä on kiinni lähinnä Venäjästä ja sen toimista. Nykytilanteessahan Venäjä vain kiristää tilannetta etupiirivaatimuksillaan yms agressiivisillä ulostuloillaan muuallakin Euroopassa.

    Ei tietenkään tule mitään siitä, että Venäjä vaatii yksipuolisia toimia muilta, mutta itse ei suostu mihinkään vastaaviin. Koska näin on, niin paras tae on voimatasapaino ja sitä lisäisi vielä Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon. Silloin kuvio pohjolassakin olisi täysin selvä eikä olisi mitään ’harmaita’ ja epämääräisiä alueita.

    Miten Pohjolassa Venäjä kiristää tai uhkaa tilannetta?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ukrainalla oli hyvin ystävälliset välit veljeskansaansa venäläisiin.

    Venäjä teki ystävästä vihollisen hyökkäämällä maahan 2014,

    Oletko perehtynyt Kiovan Maidanin verimellakoiden ja oletko tietoinen mitkä ulkovallat ovat jo Ukrainassa omin valtapyytein?

    Miten oli Odessan murhapoltot?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Norjan eroaminen Natosta on älytön ajatuksenakin. Vaatimus nostaa aivottomuuden aivan uudelle tasolle. Valtiot päättävät itse ydinaseettomuudestaan, kuten liittolaisuuksistaankin. Suomi on poliittisesti liittoutunut Eurooppaan, jossa suurin osa Nato-valtioita. Olemme sen verran sisällä Naton toiminnoissa, että sotilaallinen liittoutumattomuuskin on pikkuisen epärehellinen termi. Teknisesti toki totta, mutta Putinkin tietää kenen joukoissa me seisomme.

    Suomalaisista 53 prosenttia haluaa sotilaallista puolueettomuutta -MTS 2021.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "On myös hyvin omituinen ajatus, jos määrittelet suoraan Venäjän ja Norjan vihollisiksi. Niillä ei taida kuitenkaan olla suoraa konfliktia käynnissä."

    Vihollinen termiä käytetä vain sodassa. Konfliktit tulevat ja menevät. Ne kohdistuvat asioihin, eivätkä useimmiten johda edes diplomaattisuhteiden jäädyttämiseen. Asioiden hoito jatkuu koko ajan taustalla.

    Nato ei ole myöskään Venäjän vihollinen. Natossa toimii Nato-Venäjä -neuvosto, jossa keskustellaan alueellisista intresseistä ja hankkeista. Neuvosto ei ole kokoontunut Krimin valtauksen jälkeen, mutta Venäjä haluaa aloittaa tapaamiset uudelleen.

    Ongelman ydin onkin pohjimmiltaan tässä. Venäjä on monilla eri toimillaan ajanut itsensä kansainväliseen paitsioon, josta se haluaa ulos. Ensisijaisesti se haluaa dialogia USA:n ja Naton kanssa. Putinin suurin pelko on ollut Naton laajentuminen Ukrainaan ja Georgiaan. Siitä ei ole pelkoa, sillä valtiot eivät täytä Naton jäsenyyskriteereitä.

    Samoin NATO ei ota sellaista valtiota jäsenekseen, jonka kansasta ei enemmistö halua Natoon !


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Suomalaisista 53 prosenttia haluaa sotilaallista puolueettomuutta -MTS 2021.

    Ei tuollaista ole kysytty missään gallupissa tietääkseni.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Oletko perehtynyt Kiovan Maidanin verimellakoiden ja oletko tietoinen mitkä ulkovallat ovat jo Ukrainassa omin valtapyytein?

    Miten oli Odessan murhapoltot?

    Ainoa yksiselitteinen fakta on, että Venäjä miehittää Krimiä ja että itäisessä Ukrainassa jatkuu Venäjä aloittama sota.
    Näitä faktoja ei kukaan kykene kumoamaan.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    "Ellet voita vihollistasi - tee siitä ystävä"

    Koskisiko tuo lainaamasi lause Venäjää? Miksi ei? Sehän juuri luo viholliskuvia.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Ydinaseeton Pohjola edellyttää oikeasti ydinaseettomuutta ja me emme tiedä onko US varastoinut Norjan pohjoisosiin ydinaseita - ehkä Venäjä tietää?

    Siis Norja erotkoon Natosta ja hakeutukoot Pohjolan puolueettomaan piiriin ja Venäjä kiittää siitä varmasti, sen tiedän. Näin koko Norden rauhoittuu ja voimme keskittyä pohjoisen ympäristöasioihin - yhdessä Venäjän kanssa.

    Eikö tuolla logiikalla myös Kuolan pitäisi irrottautua ydinasevaltio Venäjän otteesta, eihän muuten lännessä voida olla varmoja, että Kuolaan ei todella ole sijoitettu ydinaseita?


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Ydinaseeton Pohjola edellyttää oikeasti ydinaseettomuutta ja me emme tiedä onko US varastoinut Norjan pohjoisosiin ydinaseita - ehkä Venäjä tietää?

    Siis Norja erotkoon Natosta ja hakeutukoot Pohjolan puolueettomaan piiriin ja Venäjä kiittää siitä varmasti, sen tiedän. Näin koko Norden rauhoittuu ja voimme keskittyä pohjoisen ympäristöasioihin - yhdessä Venäjän kanssa.

    Aivan varmastiko Venäjä kiittää, miten?
    Onko sinulla korkeatasoisia tietolähteitä.
    Kuolaan kumminkin jättäisit suunnattomat ydinasearsenaalit.
    Ei hyvänen aika Ilkka näin se mene, että haluat riisua lännen aseista, puolustusliitosta ja vastapuolelle sallit hyökkäysaseistuksen. Tuskin ne sinne omia kansalaisia varten on sijoitettu.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Ydinaseeton Pohjola edellyttää oikeasti ydinaseettomuutta ja me emme tiedä onko US varastoinut Norjan pohjoisosiin ydinaseita - ehkä Venäjä tietää?

    Siis Norja erotkoon Natosta ja hakeutukoot Pohjolan puolueettomaan piiriin ja Venäjä kiittää siitä varmasti, sen tiedän. Näin koko Norden rauhoittuu ja voimme keskittyä pohjoisen ympäristöasioihin - yhdessä Venäjän kanssa.

    Ei, ei Ilkka! Kaikki ydinaseettomuus ja aseistautumisen vähentäminen Venäjällä lähtee siitä, että Venäjä alkaa kehittää demokratiaa! Nythän tilanne on se, että maata johtaa yksinvaltiaana täyshullu psykopaattinen militaristi, joka johtaa myös maan oikeuslaitosta ja myrkyttää ja murhauttaa toisinajattelijoita omassa maassaan ja ympäri sivistyneen maailmankin. Kuinka tuollaisen kanssa oikeasti voi mistää sopia ja neuvotella järkevästi?
    Taittaa käydäkin tässä piakkoin niin, että Venäjän kansa vittuuntuu tuohon pikkuhitleriin ja toimittaa pois virastaan. Tavalla tai toisella.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei, ei Ilkka! Kaikki ydinaseettomuus ja aseistautumisen vähentäminen Venäjällä lähtee siitä, että Venäjä alkaa kehittää demokratiaa! Nythän tilanne on se, että maata johtaa yksinvaltiaana täyshullu psykopaattinen militaristi, joka johtaa myös maan oikeuslaitosta ja myrkyttää ja murhauttaa toisinajattelijoita omassa maassaan ja ympäri sivistyneen maailmankin. Kuinka tuollaisen kanssa oikeasti voi mistää sopia ja neuvotella järkevästi?
    Taittaa käydäkin tässä piakkoin niin, että Venäjän kansa vittuuntuu tuohon pikkuhitleriin ja toimittaa pois virastaan. Tavalla tai toisella.

    Kaunistelematta sanot asiat.
    Kyllä tuossa miehen luonnekuvauksessa paljon perää on.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ainoa yksiselitteinen fakta on, että Venäjä miehittää Krimiä ja että itäisessä Ukrainassa jatkuu Venäjä aloittama sota.
    Näitä faktoja ei kukaan kykene kumoamaan.

    Miehitykset johtuu luonnonvararesursseista, muuten ohjus ja kybersodissa mitään piirejä tarvita enää.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Koskisiko tuo lainaamasi lause Venäjää? Miksi ei? Sehän juuri luo viholliskuvia.

    Miehittää Krimiä? Ei vaan Ukraina miehitti Krimiä, nyt se on siellä missä se haluaakin olla.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miehittää Krimiä? Ei vaan Ukraina miehitti Krimiä, nyt se on siellä missä se haluaakin olla.

    Nyt tulee hyytävää ryssän propagandaa. Krim ei muka kuuluisikaan Ukrainalle ja Putinin hyökkäyssota Ukrainaan olisi oikeutettu.


  • Anonyymi

   Kekkonen oli narsisti, joka hylkäsi itsenäisyyden itseisarvona. Paasikivi piti hajurakoa Neuvostoliittoon ja hyvin määrätietoisesti torjui Neuvostoliiton vaikutuksen Suomen sisäpolitiikkaan. Kekkonen otti ulkopolitiikan lyömäaseeksi omien valtapyrkimystensä edistämiseen. Kekkosen Suomi ei ollut itsenäinen eikä edes niin itsenäinen kuin se olisi voinut kylmän sodan oloissa olla.

   Se, että Natsi-Saksa hyökkäsi Stalinin Neuvostoliittoa vastaan ei liity mitenkään tämän päivän vastakkainasetteluun. Putinin diktatuuri on henkisesti ja järjestelmänä lähempänä niin Stalinin Neuvostoliittoa kuin Hitlerin Saksaa kuin länsimaisia demokratioita. Putin on demokratian vihollinen niin omassa maassaan kuin maailmassa.

   Nato on puolustusliitto ja jokainen jolla on muumit laaksossa tajuaa, että Natolla ei ole mitään intressiä hyökätä rappeutuvaan ja läpikorruptoituneeseen Venäjään. Sen maan ongelmia kukaan ei halua riesakseen. Kaikista parhaiten Saksa ymmärtää ja tietää mitä tarkoittaa ja mitä maksaa kun diktatuurin rapauttaman kurjalan yrittää integroida moderniin länsimaiseen järjestelmään. Tämä nähtiin kun DDR yhdistettiin Länsi-Saksaan.

   • Aikanaan us-presidentti Reaganin aikana onnistuttiin hajottamaan Neuvostoliitto, liian suurena eli liian hallitsevana mahtina maailmallisiin varantoihin - nyt Venäjä koetaan lännestä vieläkin liian suureksi, ja varsinkin, jos toteutuu ennustettu Kiinan ja Venäjän laajentuva yhteistyö.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Aikanaan us-presidentti Reaganin aikana onnistuttiin hajottamaan Neuvostoliitto, liian suurena eli liian hallitsevana mahtina maailmallisiin varantoihin - nyt Venäjä koetaan lännestä vieläkin liian suureksi, ja varsinkin, jos toteutuu ennustettu Kiinan ja Venäjän laajentuva yhteistyö.

    Jos omaisit edes keskimääräisen sivistystason tietäisit miksi Neuvostoliitto hajosi.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Jos omaisit edes keskimääräisen sivistystason tietäisit miksi Neuvostoliitto hajosi.

    Tähtiensota systeemi omalla sen ajan teknologisella mahdottomuudella oli merkittävä osa Neuvostoliiton romahdusta - ja tämän US teki tietoisesti -keino sekin.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Tähtiensota systeemi omalla sen ajan teknologisella mahdottomuudella oli merkittävä osa Neuvostoliiton romahdusta - ja tämän US teki tietoisesti -keino sekin.

    Et siis tiedä juurisyitä Neuvostoliiton hajoamiseen.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Aikanaan us-presidentti Reaganin aikana onnistuttiin hajottamaan Neuvostoliitto, liian suurena eli liian hallitsevana mahtina maailmallisiin varantoihin - nyt Venäjä koetaan lännestä vieläkin liian suureksi, ja varsinkin, jos toteutuu ennustettu Kiinan ja Venäjän laajentuva yhteistyö.

    USA toki haluaa ottaa kunnian itäblokin romahtamisesta. Mutta tosiasiassa Neuvostoliitto ja itäblokki murenivat sisältäpäin järjestelmän valuvikojen vuoksi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    USA toki haluaa ottaa kunnian itäblokin romahtamisesta. Mutta tosiasiassa Neuvostoliitto ja itäblokki murenivat sisältäpäin järjestelmän valuvikojen vuoksi.

    Eikä halua vaan trollit syyttävät USAa Neukkulan romahatamisesta. Ei siiitä kukaan halua kunniaa.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Aikanaan us-presidentti Reaganin aikana onnistuttiin hajottamaan Neuvostoliitto, liian suurena eli liian hallitsevana mahtina maailmallisiin varantoihin - nyt Venäjä koetaan lännestä vieläkin liian suureksi, ja varsinkin, jos toteutuu ennustettu Kiinan ja Venäjän laajentuva yhteistyö.

    Tyypilliseen venäläiseen tapaan syyllinen kaikkeen löytyy aina lännestä. Omissa tekosissa ei ole mitään moitittavaa...

    Aika naiivia on uskoa, että Reagan käytännössä vain puheillaan ihan oikeasti pystyi kaatamaan suuren jamahtavan Neuvostoliiton.

    Venäjää ei koeta nykyisin muuta kuin sotaisaksi, laajentumishaluiseksi ja vaaralliseksi taantuvaksi diktatuuriksi.
    Kiinan intresseissä ei ole vetää Venäjää kivirekenä perässään. Ei, Kiina ei tarvitse Venäjää muuta kuin korkeintaan likaisen työn tekijäksi Euroopassa. Onhan Kiinankin etu, jos demokratia ja länsimaat heikkenevät.

    Jos oikeasti, jota siis ei ole näköpiirissä, nuo kaksi diktatuuria löytäisivät toisrnsa ja löisivät hynttyynsä aidosti yhteen, niin mikähän se hyvä olisi, jota siitä maailmalle seuraisi?
    En keksi yhtään ainoata tältä istumalta. Jospa joku voisi valaista vähän siltä kantilta....


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tyypilliseen venäläiseen tapaan syyllinen kaikkeen löytyy aina lännestä. Omissa tekosissa ei ole mitään moitittavaa...

    Aika naiivia on uskoa, että Reagan käytännössä vain puheillaan ihan oikeasti pystyi kaatamaan suuren jamahtavan Neuvostoliiton.

    Venäjää ei koeta nykyisin muuta kuin sotaisaksi, laajentumishaluiseksi ja vaaralliseksi taantuvaksi diktatuuriksi.
    Kiinan intresseissä ei ole vetää Venäjää kivirekenä perässään. Ei, Kiina ei tarvitse Venäjää muuta kuin korkeintaan likaisen työn tekijäksi Euroopassa. Onhan Kiinankin etu, jos demokratia ja länsimaat heikkenevät.

    Jos oikeasti, jota siis ei ole näköpiirissä, nuo kaksi diktatuuria löytäisivät toisrnsa ja löisivät hynttyynsä aidosti yhteen, niin mikähän se hyvä olisi, jota siitä maailmalle seuraisi?
    En keksi yhtään ainoata tältä istumalta. Jospa joku voisi valaista vähän siltä kantilta....

    No voi hyvä tavaton. Totta kai länsi ja erityisesti Reagan sai Neuvostoliiton hajoamaan. Se oli lännen voitto kylmästä sodasta ja siitä pitää olla ylpeä. Ei Neuvostoliittoa hajoitettu puheilla, vaan todella kovalla pelillä pakotteilla ja erityisesti kilpavarustelulla. Neuvostoliiton vähäinenkin mahdollisuus onnistua taloutena saatiin romahtamaan sillä, että Neuvostoliitto yritti rimpuilla mukana kilpavarustelun tahdissa samaan aikaan kun länsimaisen teknologian vienti Neuvostoliittoon oli käytännössä estetty.
    Tuohon aikaan Reagan esitteli mitä mielikuvituksellisempia sotalaitteitteita ja suorastaan roikotti Neuvostoliittoa mukana keksimään miljardien ruplien arvosta "Tähtien Sodan" ja muiden mielikuvituksen innoittamien projektien vastaprojekteja.
    Tämä oli täysin suunnitelmallista ja asiasta on myös ansaitusti otettu kunniaa Reaganin lähipiirin toimesta. Upea suunnitelma, joka ei aikoinaan saanut suomettuneessa Suomessa sen ansaitsemaa arvostusta.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Aikanaan us-presidentti Reaganin aikana onnistuttiin hajottamaan Neuvostoliitto, liian suurena eli liian hallitsevana mahtina maailmallisiin varantoihin - nyt Venäjä koetaan lännestä vieläkin liian suureksi, ja varsinkin, jos toteutuu ennustettu Kiinan ja Venäjän laajentuva yhteistyö.

    Onnistuttiin hajoittamaan. Kuka hajoitti Neuvostoliiton, Reagan???
    Kuka kokee Venäjän liian suureksi???
    Järjen vastaisia vihjailuja. Mitä ajat takaa näillä harhautuksilla.
    Nyt lukijat haluavat että kerrankin vastaat.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Aikanaan us-presidentti Reaganin aikana onnistuttiin hajottamaan Neuvostoliitto, liian suurena eli liian hallitsevana mahtina maailmallisiin varantoihin - nyt Venäjä koetaan lännestä vieläkin liian suureksi, ja varsinkin, jos toteutuu ennustettu Kiinan ja Venäjän laajentuva yhteistyö.

    Neuvostoliiton hajoitti ennen kaikkea Neuvostoliiton rappeutuminen ja mädännäisyys. Vähän kuten Venäjä tänään Neuvostoliitto teeskenteli rikkaampaa ja kyvykkäämpää "suurbvvaltaa", kuin mihin sen resurssit oikeasti riittivät. Talous rapautui ja sotilasmenot veivät yhä suuremman osan kansantuotteesta.

    Jos Venäjä haluaisi olla suurvalta jatkossakin, sen pitäisi nykyaikaistaa taloutensa. Se taas edellyttäisi oikeusvaltiota ja oligarkkien vallan vähenemistä ja sitä ei umpikorruptoituneella Venäjällä tule tapahtumaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Neuvostoliiton hajoitti ennen kaikkea Neuvostoliiton rappeutuminen ja mädännäisyys. Vähän kuten Venäjä tänään Neuvostoliitto teeskenteli rikkaampaa ja kyvykkäämpää "suurbvvaltaa", kuin mihin sen resurssit oikeasti riittivät. Talous rapautui ja sotilasmenot veivät yhä suuremman osan kansantuotteesta.

    Jos Venäjä haluaisi olla suurvalta jatkossakin, sen pitäisi nykyaikaistaa taloutensa. Se taas edellyttäisi oikeusvaltiota ja oligarkkien vallan vähenemistä ja sitä ei umpikorruptoituneella Venäjällä tule tapahtumaan.

    Anon. 9.34 Tuo perustelu NL:n konkurssista pitänee paikkansa.
    Putinin alkuvuosina lupaama demokratia, ja lehdistönvapaus, oli vain sananhelinää, jota tuskin oli tarkoituskaan toteuttaa.
    Puheet, ja käytäntö ovat tunnetusti olleet Putinin heikko kohta. Tai sanotaanko, muunneltu totuus on miehelle ominaista.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Neuvostoliiton hajoitti ennen kaikkea Neuvostoliiton rappeutuminen ja mädännäisyys. Vähän kuten Venäjä tänään Neuvostoliitto teeskenteli rikkaampaa ja kyvykkäämpää "suurbvvaltaa", kuin mihin sen resurssit oikeasti riittivät. Talous rapautui ja sotilasmenot veivät yhä suuremman osan kansantuotteesta.

    Jos Venäjä haluaisi olla suurvalta jatkossakin, sen pitäisi nykyaikaistaa taloutensa. Se taas edellyttäisi oikeusvaltiota ja oligarkkien vallan vähenemistä ja sitä ei umpikorruptoituneella Venäjällä tule tapahtumaan.

    Oikeusvaltio Suomessa energiamaksut moninkertaistuneet, kiitos kuuluu isoveli eulle.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    No voi hyvä tavaton. Totta kai länsi ja erityisesti Reagan sai Neuvostoliiton hajoamaan. Se oli lännen voitto kylmästä sodasta ja siitä pitää olla ylpeä. Ei Neuvostoliittoa hajoitettu puheilla, vaan todella kovalla pelillä pakotteilla ja erityisesti kilpavarustelulla. Neuvostoliiton vähäinenkin mahdollisuus onnistua taloutena saatiin romahtamaan sillä, että Neuvostoliitto yritti rimpuilla mukana kilpavarustelun tahdissa samaan aikaan kun länsimaisen teknologian vienti Neuvostoliittoon oli käytännössä estetty.
    Tuohon aikaan Reagan esitteli mitä mielikuvituksellisempia sotalaitteitteita ja suorastaan roikotti Neuvostoliittoa mukana keksimään miljardien ruplien arvosta "Tähtien Sodan" ja muiden mielikuvituksen innoittamien projektien vastaprojekteja.
    Tämä oli täysin suunnitelmallista ja asiasta on myös ansaitusti otettu kunniaa Reaganin lähipiirin toimesta. Upea suunnitelma, joka ei aikoinaan saanut suomettuneessa Suomessa sen ansaitsemaa arvostusta.

    Syy tähtien sotaan aivan muualla kuin luulet...


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Syy tähtien sotaan aivan muualla kuin luulet...

    No missähän se sitten oli?
    Todellinen ohjuspuolustus Neuvostoliiton uhkaa vastaan? No ei todellakaan. Neuvostoliitto oli kyllä uhka, mutta tuon aikaisella teknologialla ei ollut mitään mahdollisuutta saada toimivaa järjestelmää aikaiseksi millään järkevällä aikataululla. Ei, sen tarkoitus oli todellakin lisätä Neuvostoliiton panostuksia asevoimiin siihen pisteeseen asti, että se ei enää voinut vastata. Ja se piste tuli vastaan.
    Kaikki kunnia siitä Yhdysvalloille ja Reaganille. Tässä asiassa olen aivan samaa mieltä tuon Putinin suomalaisen äänitorvelon kanssa. Juuri missään muussa asiassa hän ei ole ollut oikeassa, mutta siinä on, että Reaganin hallinnon politiikka oli se joka löi viimeiset mutta vielä runsaslukuiset naulat Neuvostoliiton arkkuun.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Et siis tiedä juurisyitä Neuvostoliiton hajoamiseen.

    Juurisyinä olivat demokratian ja ihmisoikeuksien puuttuminen, kommunatsinen diktatuuri ja the Beatles.

    Nuoriso kyrpiintyi täysin kahleisiinsa, joilla vanhat kommunatsipierut olivat heidät vanginneet. Tästä se lähti ja tottakai Reagankin avitti osaltaan.


  • Anonyymi

   Otsikon kysymykseen vastaten:
   Ural vuoristo idässä rajana

   • Näin se menee. Venäjä oli aikanaan aasialaisten laumojen lukkona - pl. mongolit, jotka ulottivat etenemisensä aina Euroopan sydämiin saakka (Wienin porteille) ...


  • Anonyymi

   Vastuullinen vastaus on tietenkin ydinaseellinen Suomi. Jos kerran halutaan pysyä Naton ulkopuolella on rakennettava kunnon pelote Venäjän suuntaan. Muutama kymmenen ydinasein varustettua pitkän kantaman ohjusta parantaa neuvotteluasemia huomattavasti.

   • Kunnon 'pelote' on ystävyys - pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana -tämä on sitä paasikivimäistä valtioviisautta!


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Kunnon 'pelote' on ystävyys - pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana -tämä on sitä paasikivimäistä valtioviisautta!

    Ystävyys on eri asia kuin matelu ”ystävän” edessä. Venäläiset tykkää voimasta ja karskeista puheista, joiden takaa löytyy todellista rautaa. Senpä vuoksi Putin tuli hyvin juttuun Trumpin kanssa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ystävyys on eri asia kuin matelu ”ystävän” edessä. Venäläiset tykkää voimasta ja karskeista puheista, joiden takaa löytyy todellista rautaa. Senpä vuoksi Putin tuli hyvin juttuun Trumpin kanssa.

    Meidän ei Suomessa tarvitse madella - meidän on opittava vain yksi asia:

    Emme sekaannu ja sotkeudu muiden itsenäisten sisäisiin omiin asioihin.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Meidän ei Suomessa tarvitse madella - meidän on opittava vain yksi asia:

    Emme sekaannu ja sotkeudu muiden itsenäisten sisäisiin omiin asioihin.

    Et siis tiedä, että Suomi on myös asettanut pakotteita esim Venäjää vastaan.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Meidän ei Suomessa tarvitse madella - meidän on opittava vain yksi asia:

    Emme sekaannu ja sotkeudu muiden itsenäisten sisäisiin omiin asioihin.

    Ei pitäisi siis kommentoida ja kritisoida, vaikka kuinka hurjia ihmisoikeusrikkomuksia, poliittisia murhia, vainoa, mielivaltaisia tuomioita, salamurhia jne, jne tapahtuisi? Ei sittenkään, vaikka hyökkää sotavoimalla itsenäisen naapurin kimppuun ja miehittää sen alueita?
    Hyväksyä kaikki ja luimistella hymistellen ja toivoa, että itse säästyisimme näin siltä?

    Oletko tosissasi?


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Kunnon 'pelote' on ystävyys - pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana -tämä on sitä paasikivimäistä valtioviisautta!

    Kansojen välinen ystävyys oli neukkupropagandaa. Valtioilla ei ole ystäviä. Niillä on vain intressejä ja yhteistyötä tehdään silloin kun intressit kohtaavat. Yhteistyö on toki helpompaa samasta arvomaailmasta käsin. Ja naapurien on pakko tehdä jossain määrin yhteistyötä, vaikka arvomaailmat eivät kohtaisikaan.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Kunnon 'pelote' on ystävyys - pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana -tämä on sitä paasikivimäistä valtioviisautta!

    Itse asiassa kiinalaisen sotapäällikön - Sun Tsun - vanha viisaus kuuluu: pidä ystävät lähellä ja viholliset vielä lähempänä.:D Sama heppu sanoi: tunne vihollisesi. Naapuriin, viholliseen tai kilpailijaan on tutustuttava hyvin, mutta häntä ei pidä kuitenkaan sotkea ystävään. Tutustumista varten Suomellakin on kokonainen organisaatio, jota kutsutaan ulkoministeriöksi.:D:D


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Et siis tiedä, että Suomi on myös asettanut pakotteita esim Venäjää vastaan.

    Pakotteet eivät ole sisäisiin asioihin sotkeutumista. Ne ovat kansainvälisen politiikan työväline tilanteissa, joissa valtion rikkoo kansainvälistä lakia.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Et siis tiedä, että Suomi on myös asettanut pakotteita esim Venäjää vastaan.

    Suomi ei ole asettanut pakotteita Venäjää vastaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Pakotteet eivät ole sisäisiin asioihin sotkeutumista. Ne ovat kansainvälisen politiikan työväline tilanteissa, joissa valtion rikkoo kansainvälistä lakia.

    Älä lässytä - oleellista on miksi pakotteisiin on päädytty.
    Esimerkiksi Valko-Venäjän pakotteiden perusteet ovat sisäpoliittisia.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Kunnon 'pelote' on ystävyys - pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana -tämä on sitä paasikivimäistä valtioviisautta!

    Onhan se valtioviisautta, mutta kun ystäviä ei voi ihan noin vaan valita. Ystävyys ei voi olla yksipuolista eli jos aitoa ja tasavertaista toisen kunnioittavaa vastakaikua ei ole, niin kovasti vaikeaa on ystävyyden ylläpito.
    Eikä ystävyksetkään voi olla näkemättä toistensa käyttäytymistä muualla ja väistämättä niillä on vaikutusta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Et siis tiedä, että Suomi on myös asettanut pakotteita esim Venäjää vastaan.

    Sen olemme tehneet EU: n pakottamana ja meidän omaksi vahingoksemme. Solidaarisuus käy kansakunnan päälle.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Pakotteet eivät ole sisäisiin asioihin sotkeutumista. Ne ovat kansainvälisen politiikan työväline tilanteissa, joissa valtion rikkoo kansainvälistä lakia.

    Pakotteisiin voidaan aina kuitata vastatoimet ja niin meille kävi - maksumiehiksi joutuivat maatalous ja elintarviketeollisuus.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Kunnon 'pelote' on ystävyys - pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana -tämä on sitä paasikivimäistä valtioviisautta!

    Eihän Venäjä ole ikinä ollut mikään ystävä Suomelle! Jos tällaista uskottelet itsellesi, niin etpä ystävyydestä mitään tiedä! Kommunismin aikana tämä "ystävä" saneli meille koko ajan ehtoja, jotka meidän täytyi kiltisti toteuttaa. Muuten.......!

    Ja nyt, kun kommunismi on vaihtunut äärioikeistolaiseen fasismiin Venäjällä, niin ihan sama peli jatkuu.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Kunnon 'pelote' on ystävyys - pidä ystävät lähellä ja viholliset kaukana -tämä on sitä paasikivimäistä valtioviisautta!

    Kuten Englannin ja Ranskan "ystävyys" rajoitti diktatoorisen Natsi-Saksan valtapyrkimyksiä?

    "Rauha meidän aikanamme" sanoi Neville Chamberlain, kun oli allekirjoittanut sopimuksen, jossa ymmärrettiin Natsi-Saksan "oikeutettuja vaatimuksia".

    Ja nyt meidän pitäisi ymmärtää diktatoorisen Venäjän "oikeutettuja vaatimuksia" esimerkiksi sen suhteen saako Suomi tai Ruotsi liittyä Natoon.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Meidän ei Suomessa tarvitse madella - meidän on opittava vain yksi asia:

    Emme sekaannu ja sotkeudu muiden itsenäisten sisäisiin omiin asioihin.

    Ilkka kuten jotkut muut harrastavat valikoitua historiakäsitystä. Suomen kohtalosta vuonna 1939 neuvottelivat Stalin ja Hitler, jotka jakoivat etupiirit. Neuvostoliiton hyökkäys 10.11.-39 pommikonein Helsinkiin ja muihin kohteisiin oli brutaalia suurvaltapolitiikka.
    Tavoittena oli saada Suomi haltuun muutamien viikkojen aikana. Kaikki oli valmisteltu voitonjuhlia myöden. Kun Hitler havaitsi Neuvostoliiton heikkouden ,päätti iskeä itään.
    ILMAN TAVISOTAA EI OLISI TULLUT JATKOSOTAA. Suomella ei olisi ollut mitään syytä sotia ja rajalinja olisi edelleen Tarton rauhan mukainen. YYA-aika oli pakollista kumartelua itään, tasapainoilua kohti kehittyvää länsimaasuuntaa ja torjua omien moskovamielisten painostus, myös sotilaallinen painostus yhteistoiminnasta.
    Tämän päivän Venäjää johtaa KGP-klaani ja pelkona heillä on, että kansa voisi vapaasti ilmaista mielipiteensä. Lehdistönvapaus, riippumaton oikeuslaitos, vapaa kansalaistoiminta tukehdutetaan irvokkailla näytösoikeudenkäynneillä. Kun rakennetaan tuollaista yhteiskuntaa, vallanpitäjät pelkäävät omaa kansaansa. Neuvostoliitto hajosi rytinällä muutamien päivien aikana. Jos nykyinen vapaan toiminnan ja suiden tukkiminen jatkuu, saattaa jollain aikavälillä tulla yllättäviäkin
    muutoksia. P.s. Historiaa uudellen kirjoittamalla, tosiasioita muuttamalla ja väärentämällä ei kannata valtaa pönkittää.


  • Anonyymi

   Jaahas. Kremlin trollitehtaan nimimerkki "Luoma" on jälleen aktivoitu tuottamaan länsivastaista ja Venäjä-myönteistä propagandaa.

   Kukaan ei kirjoittaisi päivittäin tällaista kuraa saamatta siitä rahaa.

   Kuka tahansa, yksilö tai vieraan vallan organisaatio, voi luoda nimimerkin, lisätä siihen minkä tahansa profiilikuvan ja alkaa levittämään propagandaa. Jos joku epäilee aitoutta, voi heti perään kirjoittaa pari ilman rekisteröitymistä olevaa kirjoitusta, joissa väittää tietävänsä henkilön olevan olemassa ja suomalainen.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    En ole nimimerkki, vaan aito oikea suomalainen - asian voi tarkistaa hyvin Facebookista

    ~ https://www.facebook.com/first.ilkka -

    Ei FB tili mikään henkilötodistus ole. Johan arvostettu tutkija Jessika Aro totesi, että Pietarin trollitehdas käyttää FB valetilejä propagandassaan.

    Heikko suomenkieli teksteissäsi viittaa konekäännöksiin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei FB tili mikään henkilötodistus ole. Johan arvostettu tutkija Jessika Aro totesi, että Pietarin trollitehdas käyttää FB valetilejä propagandassaan.

    Heikko suomenkieli teksteissäsi viittaa konekäännöksiin.

    Kun katsoo avaajan Naamakirjaa, ei jää epäilyksiä sen aitoudesta.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    En ole nimimerkki, vaan aito oikea suomalainen - asian voi tarkistaa hyvin Facebookista

    ~ https://www.facebook.com/first.ilkka -

    Facebook tili ei ole vähäisinkään osoitus siitä, että jonkin nimimerkin takana olisi oikea henkilö.

    Kukaan ei kirjoita propagandaa päivästä toiseen ja vuodesta toiseen ilman agendaa. "Luoma" nimimerkin agenda on päivän selvä. Venäjän ja Kiinan ihmisoikeusloukkaukset yritetään häivyttää. Venäjän sotaisa ja alistava suhtautuminen muihin maihin yritetään saada näyttämään perustellulta, vaikka jokainen täysipäinen länsimainen tietää, ettei kukaan missään vaiheessa ole halunnut hyökätä Venäjälle.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kun katsoo avaajan Naamakirjaa, ei jää epäilyksiä sen aitoudesta.

    Jos tuo naama on oikea, niin kannattaa kusta muuntajaan.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    En ole nimimerkki, vaan aito oikea suomalainen - asian voi tarkistaa hyvin Facebookista

    ~ https://www.facebook.com/first.ilkka -

    Ok. Olet sitten Kremlin trollitehtaan edustaja omalla nimelläsi?
    Myönnettävä, että se on rohkea temppu. Kunnioitettavaa, mutta on siitä haittansakin, kun kaikki mielipiteesi ja kirjoituksesi peilataan sen mukaan.


  • Anonyymi

   "Nyt läntinen sotilasyhteistyö Natona on valloittamisen retkellä itään "

   🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

   Voi hyvät hyssykät näitä kirjoituksia!

   Nyt kannattaa ottaa yhteyttä lääkäriin kun jotain NATOn valloitusretkiä itään luulottelee!!!

   • Tosiasia on se, että Nato valloittaa omaa etupiiriään ja taistelualustaa edtessään itään ja Venäjää kohden - mekin Suomena olisimme taistelualusta, johon Putin aika osuvasti ilmaisi:

    "Nato mielellään sodituttaisi Suomen armeijan viimeiseen mieheen saakka - kunhan sota käydään kaukana USA' n omilta rajoilta. Oletko laittanut tämän "kaukana omilta rajoilta" ominaisuuden merkille?


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Tosiasia on se, että Nato valloittaa omaa etupiiriään ja taistelualustaa edtessään itään ja Venäjää kohden - mekin Suomena olisimme taistelualusta, johon Putin aika osuvasti ilmaisi:

    "Nato mielellään sodituttaisi Suomen armeijan viimeiseen mieheen saakka - kunhan sota käydään kaukana USA' n omilta rajoilta. Oletko laittanut tämän "kaukana omilta rajoilta" ominaisuuden merkille?

    " Tosiasia on se, että Nato valloittaa omaa etupiiriään "

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Et taida osata edes suomea! Kun vaikkapa Viro jätti jäsenanomuksen NATOlle ja se hyväkysttiin, niin tuosta prosessista ei voi käyttää sanaa "valloitus":


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Tosiasia on se, että Nato valloittaa omaa etupiiriään ja taistelualustaa edtessään itään ja Venäjää kohden - mekin Suomena olisimme taistelualusta, johon Putin aika osuvasti ilmaisi:

    "Nato mielellään sodituttaisi Suomen armeijan viimeiseen mieheen saakka - kunhan sota käydään kaukana USA' n omilta rajoilta. Oletko laittanut tämän "kaukana omilta rajoilta" ominaisuuden merkille?

    Ei tuo väitteesi ole tosiasia, vaan puhtaasti Venäjän propagandaa.
    Nato ei valloita mitään, ei luo etupiiriä eikä taistelualustaa Venäjää vastaan. Nato ei ole hyökkäämässä Venäjälle kuten ei koskaan ole hyökännyt mihinkään muuallekaan.
    Venäjä sen sijaan on hyökännyt Ukrainaan, sota jatkuu edelleen kuten Krimin miehityskin.

    Natoon on jokainen valtio hakeutunut itse vapaaehtoisesti jättämällä jäsenhakemuksensa ja tullut hyväksytyksi jäseneksi. Se, että Neuvostoliiton romahdettua ja sen myötä vapautuneet valtiot hakeutuivat ihan itse vapaaehtoisesti Natoon välittömästi, kuvastaa vain ja ainoastaan tuon ajan henkeä ja luottamusta itänaapuriinsa noissa maissa. Jajälkeenpäin on osoittautunut, että se oli viisas teko heiltä. Ukraina ja Valko-Venäjä eivät seuranneet ja nyt niiden tilanne on katastrofaalinen ja voi olla varma, että jos nuokin valtiot olisivat hakeutuneet Natoon tuolloin, niin heilläkin asiat olisivat paremmin. Ukrainassa ei sodittaisi ja Krim olisi vapaa. Valko-Venäjä ei olisi diktatuuri eikä Lucashenka olisi Venäjän tuella nukkehallitsijana.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Tosiasia on se, että Nato valloittaa omaa etupiiriään ja taistelualustaa edtessään itään ja Venäjää kohden - mekin Suomena olisimme taistelualusta, johon Putin aika osuvasti ilmaisi:

    "Nato mielellään sodituttaisi Suomen armeijan viimeiseen mieheen saakka - kunhan sota käydään kaukana USA' n omilta rajoilta. Oletko laittanut tämän "kaukana omilta rajoilta" ominaisuuden merkille?

    Ainoa maa, joka sotii Euroopassa on Venäjä. Ja uhkaa vielä laajentaa sotaansa Ukrainassa,

    Ei Putinin kannattaisi kovin paljoa heitellä typeriä kommentteja muiden maiden sotimisista. Eikä siitä, että muut maat varautuvat sotivan Venäjän yhä kasvavaan uhkaan liittolaistensa kanssa. Kai Venäjälläkin nyt peilejä löytyy....


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Tosiasia on se, että Nato valloittaa omaa etupiiriään ja taistelualustaa edtessään itään ja Venäjää kohden - mekin Suomena olisimme taistelualusta, johon Putin aika osuvasti ilmaisi:

    "Nato mielellään sodituttaisi Suomen armeijan viimeiseen mieheen saakka - kunhan sota käydään kaukana USA' n omilta rajoilta. Oletko laittanut tämän "kaukana omilta rajoilta" ominaisuuden merkille?

    Ja tuon kirjoitettuasi yrität vielä väittää, ettet ole Venäjän trolli? :D :D :D


   • Anonyymi

    Nato ei ole valloittanut yhtään aluetta. Venäjä on. Nato ei ole edes laajentumassa itään. Sieltä löydy valtioita, jotka täyttävät jäsenyyden kriteerit.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Tosiasia on se, että Nato valloittaa omaa etupiiriään ja taistelualustaa edtessään itään ja Venäjää kohden - mekin Suomena olisimme taistelualusta, johon Putin aika osuvasti ilmaisi:

    "Nato mielellään sodituttaisi Suomen armeijan viimeiseen mieheen saakka - kunhan sota käydään kaukana USA' n omilta rajoilta. Oletko laittanut tämän "kaukana omilta rajoilta" ominaisuuden merkille?

    Maksaako joku sinulle Venäjän propagandan levittämisestä? Faktaa: Nato tai Suomi eivät ole hyökkäämässä itään. Jos suomalaisia sotilaita kuolee , niin tiedämme kuka sodan on aloittanut. Naton jäsenyyden ulkopuolelle jääminen ei silloin suojaa.

    Naton jäsenyys ei ensinnäkään tarkoita, että maassa on Nato-joukkoja. Jäsenvaltiot ovat vastuussa omasta puolustuksestaan. Jäsenen on kuitenkinkin mahdollista saada apua 5. artiklan perusteella. Artiklaa on käytetty vain kerran USA:n terrori-iskujen jälkeen. Silloin myös Suomi osallistui Nato-operaatioon Afganistanissa.

    Kuvitteleeko Luoma, että Nato-operaation ja lukemattomien harjoitusten jälkeen Venäjä ei hiffaa mihin viiteryhmään me kuulumme. Etenkin kun suurin osa EU-maista kuuluu myös Natoon. Puolueettomuus-juna meni jo - kauan sitten - eikä siihen silloinkaan kukaan uskonut.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    " Tosiasia on se, että Nato valloittaa omaa etupiiriään "

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Et taida osata edes suomea! Kun vaikkapa Viro jätti jäsenanomuksen NATOlle ja se hyväkysttiin, niin tuosta prosessista ei voi käyttää sanaa "valloitus":

    Virossa vallitsi lähes hysteria Venäjän pelkona, onhan Viron väestöstä noin 20-30 prosenttia venäläisiä tai venäläisperäisiä/ -mielisiä. Pelättiin jopa kansakunnan repeämistä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ainoa maa, joka sotii Euroopassa on Venäjä. Ja uhkaa vielä laajentaa sotaansa Ukrainassa,

    Ei Putinin kannattaisi kovin paljoa heitellä typeriä kommentteja muiden maiden sotimisista. Eikä siitä, että muut maat varautuvat sotivan Venäjän yhä kasvavaan uhkaan liittolaistensa kanssa. Kai Venäjälläkin nyt peilejä löytyy....

    Ei pidä unohtaa usaf-hyökkäystä Serbiaan - ilman mitään mandaattia. Oliko Serbiassa suuri amerikkalaisvähemmistö? Kuka tietää?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei pidä unohtaa usaf-hyökkäystä Serbiaan - ilman mitään mandaattia. Oliko Serbiassa suuri amerikkalaisvähemmistö? Kuka tietää?

    Eipäs puhuta roskaa. Martti Ahtisaari muuten neuvotteli rauhan tuolla ja Venäjä oli tästä raivoissaan. Venäjälle ei sovi rauha ja vakaus, koska silloin Venäjällä ei ole yhtä paljon vaikutusmahdollisuuksia.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Tosiasia on se, että Nato valloittaa omaa etupiiriään ja taistelualustaa edtessään itään ja Venäjää kohden - mekin Suomena olisimme taistelualusta, johon Putin aika osuvasti ilmaisi:

    "Nato mielellään sodituttaisi Suomen armeijan viimeiseen mieheen saakka - kunhan sota käydään kaukana USA' n omilta rajoilta. Oletko laittanut tämän "kaukana omilta rajoilta" ominaisuuden merkille?

    "Oletko laittanut tämän "kaukana omilta rajoilta" ominaisuuden merkille?"

    Oleko kremlin trolli -nimimerkki laittanut merkille, että USA on ikään kuin suuren valtameren toisella puolella ja sen olisi vaikea taistella esimerkiksi lähi-idän sadistisia diktaattoreita tai Venäjän Euroopanvalloitusta vastaan omalla maa-alueellaan.

    Toivottavaa tietysti olisi, että Euroopan maat saisivat luotua edes sen verran uskottavat asevoimat, ettei USA:n tarvitsisi aina hoitaa meidän ongelmiamme, mutta suuri kiitos USA:lle siitä, että Suomellakin on jokin maa turvanaan sotahullua Venäjän hallintoa vastaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei pidä unohtaa usaf-hyökkäystä Serbiaan - ilman mitään mandaattia. Oliko Serbiassa suuri amerikkalaisvähemmistö? Kuka tietää?

    Kansanmurhan ehkäisy on sekin hyvä syy.
    Ja ero Venäjän hyökkäyksiin on sekin, ettei mitään osaa maasta miehitetty eikä tarkoitus ollut valloittaa alueita. Eikä joukot jääneet maahan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kansanmurhan ehkäisy on sekin hyvä syy.
    Ja ero Venäjän hyökkäyksiin on sekin, ettei mitään osaa maasta miehitetty eikä tarkoitus ollut valloittaa alueita. Eikä joukot jääneet maahan.

    Millainen kansanmurha oli Irakissa 2003 käynnissä?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eipäs puhuta roskaa. Martti Ahtisaari muuten neuvotteli rauhan tuolla ja Venäjä oli tästä raivoissaan. Venäjälle ei sovi rauha ja vakaus, koska silloin Venäjällä ei ole yhtä paljon vaikutusmahdollisuuksia.

    Millä mandaatilla US pommitti 500 siviiliä taivaisiin Serbiassa?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Maksaako joku sinulle Venäjän propagandan levittämisestä? Faktaa: Nato tai Suomi eivät ole hyökkäämässä itään. Jos suomalaisia sotilaita kuolee , niin tiedämme kuka sodan on aloittanut. Naton jäsenyyden ulkopuolelle jääminen ei silloin suojaa.

    Naton jäsenyys ei ensinnäkään tarkoita, että maassa on Nato-joukkoja. Jäsenvaltiot ovat vastuussa omasta puolustuksestaan. Jäsenen on kuitenkinkin mahdollista saada apua 5. artiklan perusteella. Artiklaa on käytetty vain kerran USA:n terrori-iskujen jälkeen. Silloin myös Suomi osallistui Nato-operaatioon Afganistanissa.

    Kuvitteleeko Luoma, että Nato-operaation ja lukemattomien harjoitusten jälkeen Venäjä ei hiffaa mihin viiteryhmään me kuulumme. Etenkin kun suurin osa EU-maista kuuluu myös Natoon. Puolueettomuus-juna meni jo - kauan sitten - eikä siihen silloinkaan kukaan uskonut.

    Olimme pidempään tsaarin autonomiassa kuin itsenäisyydessä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Millainen kansanmurha oli Irakissa 2003 käynnissä?

    Eikö Saddamin serkku Kemikaali-Ali kaasutellut kurdeja hieman aiemmin ?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Millä mandaatilla US pommitti 500 siviiliä taivaisiin Serbiassa?

    No no ..- Serbian aloittamassa Kosovon sodassa tapettiin yli kymmenen tuhatta ihmistä.

    Millä mandaatilla Serbia sen teki?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Olimme pidempään tsaarin autonomiassa kuin itsenäisyydessä.

    Miehitettynä valtiona.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kansanmurhan ehkäisy on sekin hyvä syy.
    Ja ero Venäjän hyökkäyksiin on sekin, ettei mitään osaa maasta miehitetty eikä tarkoitus ollut valloittaa alueita. Eikä joukot jääneet maahan.

    Kuuluiko kansanmurhan estotoimiin satojen siviilien pommittaminen kuoliaiksi? Mitä mieltä olet?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    No no ..- Serbian aloittamassa Kosovon sodassa tapettiin yli kymmenen tuhatta ihmistä.

    Millä mandaatilla Serbia sen teki?

    Eikö Serbiassa ollut sisälliskonflikti johon ilman mitään mandaattia USAF ja NATO osallistuivat, sotkeutuen vieraiden sisäisiin asioihin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kuuluiko kansanmurhan estotoimiin satojen siviilien pommittaminen kuoliaiksi? Mitä mieltä olet?

    Ei .
    Serbien suorittamaan kansanmurhaan kuului tuhansien kosovolaisten teurastus.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eikö Serbiassa ollut sisälliskonflikti johon ilman mitään mandaattia USAF ja NATO osallistuivat, sotkeutuen vieraiden sisäisiin asioihin.

    Kaikkien albaanien karkotus Kosovosta näytti maailmalle selvästi, että Serbian hallitus teetti etnisiä puhdistuksia, mikä oikeutti kosovolaiset serbien sotarikoksen vastustamiseen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eikö Saddamin serkku Kemikaali-Ali kaasutellut kurdeja hieman aiemmin ?

    Putin jatkaa samalla linjalla myrkyttämällä vastustajiaan.


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Tosiasia on se, että Nato valloittaa omaa etupiiriään ja taistelualustaa edtessään itään ja Venäjää kohden - mekin Suomena olisimme taistelualusta, johon Putin aika osuvasti ilmaisi:

    "Nato mielellään sodituttaisi Suomen armeijan viimeiseen mieheen saakka - kunhan sota käydään kaukana USA' n omilta rajoilta. Oletko laittanut tämän "kaukana omilta rajoilta" ominaisuuden merkille?

    Tosiasia on, että Nato on puolustusliitto, eikä todellakaan suunnittele hyökkäystä Venäjälle.

    Toinen tosiasia on, että nyky-Venäjä on fasistisen, harhaisen ja militaristisen diktaattorin tavoin käyttäytyvän presidenttinsä johtamana maailmanrauhalle vaarallinen valtio.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kansanmurhan ehkäisy on sekin hyvä syy.
    Ja ero Venäjän hyökkäyksiin on sekin, ettei mitään osaa maasta miehitetty eikä tarkoitus ollut valloittaa alueita. Eikä joukot jääneet maahan.

    Ehkäisikö US kansanmurhaa Afganistanissa ja Irakissa hyökätessään noihin maihin vuosina 2001 ja 2003?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ehkäisikö US kansanmurhaa Afganistanissa ja Irakissa hyökätessään noihin maihin vuosina 2001 ja 2003?

    Afganistanissa oli sodittu jo 70-luvulta lähtien ja jenkit vedettiin sisällissotaan 911 iskuin.

    Etkä edes tätä tiennyt?


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Tosiasia on se, että Nato valloittaa omaa etupiiriään ja taistelualustaa edtessään itään ja Venäjää kohden - mekin Suomena olisimme taistelualusta, johon Putin aika osuvasti ilmaisi:

    "Nato mielellään sodituttaisi Suomen armeijan viimeiseen mieheen saakka - kunhan sota käydään kaukana USA' n omilta rajoilta. Oletko laittanut tämän "kaukana omilta rajoilta" ominaisuuden merkille?

    Ilkka-hyvä ei ole Nato =USA. Lähes kaikki länsimaihin luettavat maat kuuluvat siihen ja päätökset tehdään yhdessä. USA tekee tietysti omia ratkaisujaan, mutta ei päätä esim. miten Saksan kantaa. Venäjä mielellään pitää yllä kahdenkeskisyyttä, koska se palvelee heidän ulkopolitiikkaansa. Miksi muuten aikoinaan Varsovanliitto oli neuvostotankein pidettävä koossa. Baltianmaat, Unkari, Puola Tsekki ja muut halusivat mahdollisimman nopeasti Natoon. Natoon haluttiin, Varsovanliittoon jouduttiin, siinä ero !
    Mikäli Suomi liittyisi Natoon, emme näkisi juurikaan muutosta Suomessa, koska liittyminen on vain eduskunnan päätös ja allekirjoitetut asiakirjat. Nykyinen sotilaallinen toiminta täällä jatkuisi kuin ennen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tosiasia on, että Nato on puolustusliitto, eikä todellakaan suunnittele hyökkäystä Venäjälle.

    Toinen tosiasia on, että nyky-Venäjä on fasistisen, harhaisen ja militaristisen diktaattorin tavoin käyttäytyvän presidenttinsä johtamana maailmanrauhalle vaarallinen valtio.

    USAn ja EUn tavoitteena on Venäjän energiarikkaudet, ja Venäjä ei niistä luovu vaikka pakotteita lisätään vähitellen, eli seuraava looginen askel on hyökkäys venäjälle. Maailmanpalo alkaa myös vähitellen kuumottamaän.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    " Tosiasia on se, että Nato valloittaa omaa etupiiriään "

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Et taida osata edes suomea! Kun vaikkapa Viro jätti jäsenanomuksen NATOlle ja se hyväkysttiin, niin tuosta prosessista ei voi käyttää sanaa "valloitus":

    Onko presidenttimme kartalla?

    Niinistö tyrmää Venäjän ukaasit: ”Etupiirit eivät kuulu 2020-luvulle”

    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/9de3696a-c58c-40c9-9b77-137b579cbc45


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei tuo väitteesi ole tosiasia, vaan puhtaasti Venäjän propagandaa.
    Nato ei valloita mitään, ei luo etupiiriä eikä taistelualustaa Venäjää vastaan. Nato ei ole hyökkäämässä Venäjälle kuten ei koskaan ole hyökännyt mihinkään muuallekaan.
    Venäjä sen sijaan on hyökännyt Ukrainaan, sota jatkuu edelleen kuten Krimin miehityskin.

    Natoon on jokainen valtio hakeutunut itse vapaaehtoisesti jättämällä jäsenhakemuksensa ja tullut hyväksytyksi jäseneksi. Se, että Neuvostoliiton romahdettua ja sen myötä vapautuneet valtiot hakeutuivat ihan itse vapaaehtoisesti Natoon välittömästi, kuvastaa vain ja ainoastaan tuon ajan henkeä ja luottamusta itänaapuriinsa noissa maissa. Jajälkeenpäin on osoittautunut, että se oli viisas teko heiltä. Ukraina ja Valko-Venäjä eivät seuranneet ja nyt niiden tilanne on katastrofaalinen ja voi olla varma, että jos nuokin valtiot olisivat hakeutuneet Natoon tuolloin, niin heilläkin asiat olisivat paremmin. Ukrainassa ei sodittaisi ja Krim olisi vapaa. Valko-Venäjä ei olisi diktatuuri eikä Lucashenka olisi Venäjän tuella nukkehallitsijana.

    Tässä puuttuu kyky ajatella kaikki näkökulmat.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ainoa maa, joka sotii Euroopassa on Venäjä. Ja uhkaa vielä laajentaa sotaansa Ukrainassa,

    Ei Putinin kannattaisi kovin paljoa heitellä typeriä kommentteja muiden maiden sotimisista. Eikä siitä, että muut maat varautuvat sotivan Venäjän yhä kasvavaan uhkaan liittolaistensa kanssa. Kai Venäjälläkin nyt peilejä löytyy....

    Tässä raskasta lännen propagandaa, mutta Suomessa viisas kansa sanoo Natolle ei - 51 prosentin voimalla (MTS).


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    USAn ja EUn tavoitteena on Venäjän energiarikkaudet, ja Venäjä ei niistä luovu vaikka pakotteita lisätään vähitellen, eli seuraava looginen askel on hyökkäys venäjälle. Maailmanpalo alkaa myös vähitellen kuumottamaän.

    Ihan täyttä Kremlin sikavalheellista fasistipropagandaa! Ihan kuten ennen Talvisotaa kusetettiin Neuvostoliiton kansaa kertomalla, että 3-miljoonainen Suomi aikoo valloittaa 140-miljoonaisen Neuvostoliiton!
    Eihän tällaista puppua kukaan Suomessa ota tosissaan!

    Vai on seuraava" looginen askel " hyökkäys Venäjälle? On nämä Pietarin trollit uskomattoman tyhmiä trollauksissaan!


   • Anonyymi
    ilkka.luoma kirjoitti:

    Tosiasia on se, että Nato valloittaa omaa etupiiriään ja taistelualustaa edtessään itään ja Venäjää kohden - mekin Suomena olisimme taistelualusta, johon Putin aika osuvasti ilmaisi:

    "Nato mielellään sodituttaisi Suomen armeijan viimeiseen mieheen saakka - kunhan sota käydään kaukana USA' n omilta rajoilta. Oletko laittanut tämän "kaukana omilta rajoilta" ominaisuuden merkille?

    Eikä vain NATO, vaan sen ainaissotilasjohtaja Yhdysvallat.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    " Tosiasia on se, että Nato valloittaa omaa etupiiriään "

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Et taida osata edes suomea! Kun vaikkapa Viro jätti jäsenanomuksen NATOlle ja se hyväkysttiin, niin tuosta prosessista ei voi käyttää sanaa "valloitus":

    Ei, se oli sotilaallinen etupiirivalloitus.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eikä vain NATO, vaan sen ainaissotilasjohtaja Yhdysvallat.

    NATO on demokraattisten maiden puolustusliitto - paitsi teidän trollien propagandassa.


  • Anonyymi

   Muistan hyvin kun aikanaan Suomen silloinen media uutisoi lähes tauotta tai ainakin määräajoin tuota Ydinaseeton Pohjola termiä.Se alkoi jo silloin kuullostamaan samalta jargonilta mitä nyt jo vuosia paasattu NATO optio kuullostaa/kuullosti.

   • Anonyymi

    Ajat ovat muuttuneet. Nyt se voisi onnistua.


   • Anonyymi

    Niin yya-Suomessa. Eipä tuo Neuvostoliiton hanke, jota yya-Suomi joutui käytännössä ajamaan juurikaan muualla maailmassa juurikaan vastakaikua saanut.
    Ei, tietenkään, se oli yksipuolinen vaatimus itänaapuriltamme, jossa sen itse ei olisi tarvinnut luopua mistään. Ihan kuten nämä Putinin nyt julistamat etupiirivaatimukset, jossa muiden pitäisi luopua, mutta Venäjän ei mistään.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ajat ovat muuttuneet. Nyt se voisi onnistua.

    Ydinaseeton vyöhyke on kosmetiikkaa. Pohjoismailla ei ole ydinaseita. Mutta suojeleeko se meitä? Mikään vyöhyke ei ole tosiasiassa ydinaseeton niin kauan kuin hävittäjät lentävät ja laivat seilaavat.


  • Anonyymi

   Taitaa nyt jo olla liikaa Ilkan mielestä ’tyhjyyksiä’ tässä keskustelussa?

   • Anonyymi

    Ei se ymmärrä edes luettua.


   • Anonyymi

    Niin. Taitaa jo olla jokainen Ilkan perusväittämä, jota Ilkka pitää tosiasioina eikä taida odottaa niitä kyseenalaistettavan, tullut kommentoiduksi ja vähintäänkin vahvasti kyseenalaistetuksi, joten odottaisi vastakommentteja.

    Ne perusväittämäthän ja ajatusten lähtökohdathan ovat oleellisia, eikä niihin linkeillä haetut sopivasti valitut toiset mielipiteet.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Niin. Taitaa jo olla jokainen Ilkan perusväittämä, jota Ilkka pitää tosiasioina eikä taida odottaa niitä kyseenalaistettavan, tullut kommentoiduksi ja vähintäänkin vahvasti kyseenalaistetuksi, joten odottaisi vastakommentteja.

    Ne perusväittämäthän ja ajatusten lähtökohdathan ovat oleellisia, eikä niihin linkeillä haetut sopivasti valitut toiset mielipiteet.

    Lähdetietojen oikea käyttö ylittää koulupudokkaan sivistystason.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Lähdetietojen oikea käyttö ylittää koulupudokkaan sivistystason.

    "Lähdetietojen oikea käyttö ylittää koulupudokkaan sivistystason."

    Jos nyt puhut nimimerkistä "Luoma", niin hänen lähdetietojen käyttönsä on kyllä pahasti retuperällä. Ilmeisesti teillä siellä itä-rajan toisella puolella ei oikein hallita sitä hommaa :D


  • Anonyymi

   Pitäisi antaa ennakkoluulottomasti Ajattelemisen aihetta!

   • Anonyymi

    Joko taas hehkutat omaa avaustasi!!!


   • Anonyymi

    Luoman ruplat kertobat olennaisen.


  • Anonyymi

   Ainoa hyökkayssotaa Euroopassa käyvä maa on Venäjä!

   • Anonyymi

    Maailman sotinein valtio viimeisen 70 vuoden ajalta on Yhdysvallat.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Maailman sotinein valtio viimeisen 70 vuoden ajalta on Yhdysvallat.

    >>>> Maailman sotinein valtio viimeisen 70 vuoden ajalta on Yhdysvallat. <<<<

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Kylähullu huutaa jenkkivihaa ruplankiilto silmissä. Tuliko valehtelusta hyvä olo?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    >>>> Maailman sotinein valtio viimeisen 70 vuoden ajalta on Yhdysvallat. <<<<

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    Kylähullu huutaa jenkkivihaa ruplankiilto silmissä. Tuliko valehtelusta hyvä olo?

    Tuo jenkkien sotimistaajuus on todistettu linkillä faktiseen luetteloon us-sodista. Löysitkö?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuo jenkkien sotimistaajuus on todistettu linkillä faktiseen luetteloon us-sodista. Löysitkö?

    Et taida tietää edes mikä taajuus on. Se ei liity sotimiseen eikä USAan.


  • Anonyymi

   Luoman silmät avautuvat vain asumalla Kiinassa, tai Venäjällä. Niillä ehdoilla, sananvapauksilla, ja ihmisoikeuksilla.
   Muuten mies on hyödyllinen länsimainen idiootti, joka pelaa vihollisvaltioiden pussiin.

  • Anonyymi

   Jup! Kekkosen ajama ydinaseeton pohjola olisi hieno juttu. Edellyttää kylläkin, että fasistinen nyky-Venäjä poistaa kaikki ydinaseensa Kuolan niemimaalta. Vaikka ne luomalaisten sairaassa mielessä ovatkin rauhanaseita, ihan kuten Kekkosen aikaan taistolais-stalinistien mielestä.

  • Anonyymi

   Ahvenanmaa ja Hanko?

   • Anonyymi

    Venäjän miehittämä Krim!


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Venäjän miehittämä Krim!

    Venäjä miehitti Krimin jo keisarinna Katariina Suuren aikana - turkkilaisilta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Venäjä miehitti Krimin jo keisarinna Katariina Suuren aikana - turkkilaisilta.

    Sitä Venäjää ei ole ollut olemassa yli sataan vuoteen ja Krim kuluu Ukrainalle.

    Putinin Venäjä on eri valtakunta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sitä Venäjää ei ole ollut olemassa yli sataan vuoteen ja Krim kuluu Ukrainalle.

    Putinin Venäjä on eri valtakunta.

    Miksi Krimillä ei toteutunut Maidanin verilöyly eikä Odessan murhapoltto?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Miksi Krimillä ei toteutunut Maidanin verilöyly eikä Odessan murhapoltto?

    Vielä pahempaa - Krimillä on tapahtunut etninen puhdistus Venäjän valloitettua sen.


  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Luitko edes sen?
    Ei jutussa ole sanaakaan sodanlietsontaa.


  • Anonyymi

   Etupiirit saa näin aivan uuden ulottuvuuden puolueettomalle valtiolle nimenomaan turvallisuusnäkökulmana.

   • Anonyymi

    Suomihan ei ole puolueeton eikä sellaista taida Euroopasta löytyä.


   • Anonyymi

    Napakymppi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Suomihan ei ole puolueeton eikä sellaista taida Euroopasta löytyä.

    Kolme kovaa, ehkä neljä. Sveitsi, Ruotsi, Suomi ja ehkä Itävalta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kolme kovaa, ehkä neljä. Sveitsi, Ruotsi, Suomi ja ehkä Itävalta.

    Jopa olet tietämätön.
    Suomi, Ruotsi ja Itävalta ovat EUn jäseniä ja toteuttavat EUn yhteistä ulkopolitiikkaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jopa olet tietämätön.
    Suomi, Ruotsi ja Itävalta ovat EUn jäseniä ja toteuttavat EUn yhteistä ulkopolitiikkaa.

    Eivät siis ole enää tuoltakaan osin itsenäisiä?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eivät siis ole enää tuoltakaan osin itsenäisiä?

    Se itsenäisyyden vienyt sopimus oli YYA Neuvostoliiton kanssa.

    Maastrichtin sopimus on vapaaehtoinen ja itsenäisesti kukin maa siihen on halunnut liittyä. Siitä voi myös erota.

    Asian ymmärtämiseksi ei tarvitse olla yhteiskuntatieteilijä, mutta sinun tapaiselle koulupudokkaalle se on liikaa.


  • Anonyymi

   Olet epäisänmaallinen houkka tai kremlin "agentti".

   "Nyt unohdetaan kokonaan nykyajan aggressioiden keskeltä se suurin aggressio, jossa vuonna 1941 "lännen puolesta"|9 Saksan kolmas valtakunta hyökkäsi ennalta tiedetysti, mutta kuitenkin yllättäen silloisen Neuvostoliiton kimppuun. "

   Saksa ja NL jakoivat Euroopan 1938. Molemmat olivat hyökkääjiä 1939. NL oli toinen toisen maailmansodan aloittajista. Unohdat, että mm. Suomi, Baltian maat ja Puola olivat tuolloisen suurvaltapolitiikan uhreja. Jos Suomi olisi toiminut toisin, kohalomme olisi ollut vasttaava kuin balteilla.

   Kekkonen ei enää 1973 jälkeen ollut demokraattisaesti valittu presidentti, vaan itäeurooppalainen itsevaltias; Suomen presidentin valinta vuonna 1973 tapahtui eduskunnan säätämällä poikkeuslailla, joka jatkoi Urho Kekkosen vuonna 1968 alkanutta toimikautta vuoteen 1978 asti. Kekkonen piti Suomen Kremlin lieassa ja Koivisto jatkoi suomalaista näennäisdemokratiaa ja piti Suomen Venäjän puskurina. Suomalaiset vapautuivat tästä epäpyhästä autoritäärisesä YYA-liitosta vasta NL:n romahdettua. Liittyminen Euroopan unioniin oli parasta, mitä Suomessa on tapahtunut. Ikävä kyllä päättäjämme olivat yhtä naiiveja kuin 1930-luvulla ja uskoivat sinisilmäisesti puoluettomuuteen, vaikka Suomen asema olisi jo 1990-luvulla pitänyt sementoida läntiseksi demokratiaksi liittymällä NATOon. Nyt ollaan jälleen puun ja kuoren välissä; venäjän turvaaminen ei ole suomalaisten tehtävä. Moskovalla ei ole mitään juridista legitimiteettiä päättää Suomen puolustuksesta; ainoa uhka Suomen turvallisuudelle tulee idästä ja niin on aina ollut.

  • Anonyymi

   Läntinen itseään laatumediaksi kutsuva informaatiotorvi lisää West trolling manipulation ideologiaa - kiihtyvästi:

   IS: "Venäjän sota­toimien uhka elää – tässä ovat Putinin luotto­miehet, jotka voivat päättää sodan aloittamisesta"

   https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000008510622.html

   • Anonyymi

    Sulle itätrollina Venäjän nimenkin mainitseminen on jotain hölynpölyluulottelua.

    Hankkisit pölhökustaa itsellesi ikioman elämän.


   • TruthReallyHurts

    Milloin Ilkka alat keskustella?


  • Anonyymi

   Putin tulee - oletko valmis ?

  • Anonyymi

   Ehtoopuolen mies, joka on ajanut itsensä niin syvään suohon, ettei mikään pelasta kasvojenmenetykseltä.

  • Olen yrittänyt nyt lukuisia kertoja saada Luoman keskustelemaan kanssani. Pari kertaa herra on jotakin latteuksia heittänyt ja yhden kerran jopa jotakin tarkennusta kysyi, mutta muuten hän ei kyllä näemmä halua keskustella väitteistään saati perustella niitä.

   Anonyymeiltä "tukijoukoilta"on toki tuttuun tyyliin tullut kommentteja, ylimielistä kuittailua ja suoraa pottuilua. Sehän on Luoman tyyli.

   En pysty millään käsittämään, että ihminen KEHTAA tänne tulla tuota soopaa suoltamaan. Vielä enemmän kuitenkin ihmettelen sitä, että vaikka olemme KESKUSTELUpalstalla, sitä keskustelua vain ei näemmä Luoman taholta tänne tule. Hän haluaa vain julistuksensa esittää ja sitten pitää sitä ylhäällä.

   Tuttuun tapaansahan Ilkka-herra tukee sanomaansa otteilla omista teksteistä ja Tiede-lehden keskusteluosiota otetuilla pätkillä.

   Surkeaa toimintaa! Sääliksi käy.

   • Anonyymi

    >>>> Älä vain sano, ettei sensuuria ole. <<<<<

    🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

    On - Venäjällä ja Kiinassa on sensuuri.

    Suomessa on sananvapaus eikä sensuuria ole.


  • Anonyymi

   Läntisissä demokratioissa sananvapautta käytetään monesti väärin. Valehteluun, ja väärien tietojen postauksen.
   Autoritäärisissä maissa sananvapaus toimii päinvastoin. Oikeaa tietoa estetään, jos se on vastoin hallinnon julistamaan.
   Kiina ja Venäjä ovat liukuneet yhä syvempään kieltojen ja sensuroinnin tilaan.
   Päivittäin tulee tietoa noista maista ja kielletyistä julkaisuista, sekä pidätetyistä toimittajista.

   • Anonyymi

    Totta - sananvapauden lieveilmiöitä on esimerkiksi Ilkka Luoman sekavat kirjoitelmat.
    Reilua on, että Luoma kertoo lähteet, jotka ovat täysin arvottomia - hänen aiempaa propagandaa ja jotain keskustupalstoja.
    Tämä johtunee hänen heikosta kyvystä kirjoittaa edes keskinkertaisesti.


   • Anonyymi

    Suomessa natokielteinen suuri enemmistö ei saa itseään kutsuvassa laatumediassa ääntään kuuluville, se sensuroidaan pois.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Suomessa natokielteinen suuri enemmistö ei saa itseään kutsuvassa laatumediassa ääntään kuuluville, se sensuroidaan pois.

    Sinun ongelma on heikko kirjoitustaito ja valehtelu.
    Ei sellaista paskaa kukaan julkaise.


  • Anonyymi
  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Putinia on jo vuosia verrattu Hitleriin - onneksi patalaiska venäjän kansa ei viitsi hyppiä Putlern tahtiin.


  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Tämän myötä Vihreiden kannatus alenee.


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Tutkijat uudenvuodenpuheesta: Niinistöltä maltillinen puhe, jossa yhdistettiin taitavasti erilaisia teemoja ja vaadittiin länneltä lujuutta


   https://yle.fi/uutiset/3-12255296

  • Anonyymi

   Mistä Luoman viha Suomea ja länttä kohtaan kumpuaa? Kiinan ja Venäjän aivoton ylistys kertoo, ettei hän tiedä niistä maista yhtään mitään.

   • Anonyymi

    Tunnen hepun 60- luvulta saakka.

    Hänestä piti tulla jotain suurta - uhosi erinomaisuuttaan jo nuorena.

    Putosi kuitenkin kelkasta jo 70-luvulla


  • Anonyymi

   Olipas taas aloitus Venäjän militaristista diktaattoria ja hänen rosvokoplaansa mielistelevä nuoleskelu!

   Luoman ruplatili jatkaa kasvuaan! Vaan eihän näitä höpötyksiä Suomessa usko kuin jotkut harvat kommunistit tai fasismin nimeen vannovat kahelit.

   • Anonyymi

    Kukapa tuollaista edes viitsii lukea.


  • Anonyymi

   Ilkka kommentoi ajankohtaisia asioita, mutta missä on Niinistön puheen analyysi?
   Ilkan kirjoituksia seuranneena vaikutelma on, että kannat ovat hyvin kaukana toisistaan. Saatan erehtyäkin, mutta tuskin Ilkka kelkkaansa on täysin kääntänyt.
   Ehkä kuulemme vielä mielipiteen puheesta. Mutta tiivistettynä, ilman turhia jaarituksia.

   • Eiköhän Luoma sen äkkiä tekaise - höystettynä tukijoukkojen kiitoksilla.

    🤣🤣🤣


  • Anonyymi

   ”Ydinaseeton Pohjola olisi mainio etupiiri niin Ruotsille kuin Suomelle”

   Hieno ajatus. Otetaan Suomen etupiiriksi Putinin ehdottama 1500 km Suomen rajoilta. Eli Venäjä siirtäköön ydinaseensa ja muutkin ohjuksensa Uralin-toiselle puolelle Siperiaan. Samalla voimme sopia muustakin aseiden rajoituksista.

   • Anonyymi

    Vastineeksi USA siirtää omat ydinaseet ja taistelujoukot pois Euroopasta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Vastineeksi USA siirtää omat ydinaseet ja taistelujoukot pois Euroopasta.

    YÖN ÖYHÖTTÄJÄ IS BACK!!!

    Heräsit yöllä klo 2:24, koska hallusit huutaa someen:

    " Vastineeksi USA siirtää omat ydinaseet ja taistelujoukot pois Euroopasta. "


  • Anonyymi

   Suomi on tavoitellut omaa etupiiriään koko itsenäisyytemme ajan. Tosin viime vuosikymmenet ovat olleet vähän vaisumpia.
   Karjala ja suomensukuisten kansojen asuinalueet ovat olleet loputtomien toiveiden kohteina. Ennen itsenäistymistä ja vielä sen jälkeenkin piirreltiin uusia rajoja. 1920-luvulla käytiin sotimassakin etupiirin vahvistamiseksi. Parin vuosikymmenen jälkeen sodittiin taas.
   Sitten rauhoittui meno vähän, mutta edelleenkin ollaan vaatimassa Karjalaa takaisin.
   Netissä on palstoja, joilla nämä vaatijat esiintyvät.

   • Anonyymi

    Antaisitko sinä kotisi, ja maatilasi sille joka vahvemman oikeudella tulee sen ottamaan.
    Länsimaisen oikeustajun mukaan se on ryöstö.
    Onko teillä siellä toisenlainen oikeuskäytäntö. Olen kyllä huomannut oikeusistuimien olevan politiikan jatkeita, mutta luultavasti Venäjällä sentään ryöstö on vielä rikos.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Antaisitko sinä kotisi, ja maatilasi sille joka vahvemman oikeudella tulee sen ottamaan.
    Länsimaisen oikeustajun mukaan se on ryöstö.
    Onko teillä siellä toisenlainen oikeuskäytäntö. Olen kyllä huomannut oikeusistuimien olevan politiikan jatkeita, mutta luultavasti Venäjällä sentään ryöstö on vielä rikos.

    Ei sellaisesta ollut kyse heti itsenäistymisen jälkeen, vaan ei haluttu hyväksyä Tarton rauhan rajoja. Eli niitä rajoja, joista sovittiin itsenäistymisen yhteydessä. Haluttiin sotaa käyden Itä-Karjala Suomelle.
    Sotaa kävivät yksityiset aatteen kannattajat, tosin valtion varoja siihen osaksi käyttäen. Jäi sinne lopuksi muistomerkkejä, kuten Salmiin ja Ruskealaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei sellaisesta ollut kyse heti itsenäistymisen jälkeen, vaan ei haluttu hyväksyä Tarton rauhan rajoja. Eli niitä rajoja, joista sovittiin itsenäistymisen yhteydessä. Haluttiin sotaa käyden Itä-Karjala Suomelle.
    Sotaa kävivät yksityiset aatteen kannattajat, tosin valtion varoja siihen osaksi käyttäen. Jäi sinne lopuksi muistomerkkejä, kuten Salmiin ja Ruskealaan.

    "edelleenkin ollaan vaatimassa Karjalaa takaisin" Noin oli lause tuolla edellä.
    Sukuni, ja monen muun suvun tilat jäivät Karjalaan ,Neuvostoliitto valloitti, ja pakkoryösti rauhansopimuksella laajan alueen Karjalaa, Sallaa, ja Petsamon.
    Vaikka meillä oli rauhansopimus, ja hyökkäämättömyyssopimus, silti kävi näin.
    Mielestäni Tarton rauhansopimus on ainut oikea, neuvottelemalla tehty, ei pakottamalla tehty.


  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Ja mikä mahtaisi olla NATO:n etupiiri, ja mitä ihmettä sillä tehtäisi? NATO ei ole koskaan valloittanut palaakaan mistään maasta. tietenkään. koska se ei ole NATO:n tehtävä. NATO:n tehtävä on puolustaa jäsenmaitaan.

  • Anonyymi

   Eikö aloittaja vieläkään tiedä, että paras suojavyöhyke suomelle on Jeesuksen kristuksen enkelivartio suomen rajoilla.
   Sota-aikana enkeli oli ilmestynyt suomalaisille sotilaille, ja ilmoittanut, että maanne varjellaan esirukoustenne tähden. Ja sen jälkeen oli venäläinen kenraali lähettäny viestin stalinille, " Emme pysty tuhoamaan suomen puolustusta näillä voimilla".
   Vaikka heillä oli massiivinen ylivoima ja materiaalimäärä. Kenraali oli myös sanonut, "että on ihankuin seinä olisi vastassa". Sittenhän venäläiset oli lähteny vetäytymään sanan puhumatta.

   • Anonyymi

    Tuo ei enään päde. Ortodoksipappien siunaamat ohjukset läpäisevät enkelipuolustuksen..


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuo ei enään päde. Ortodoksipappien siunaamat ohjukset läpäisevät enkelipuolustuksen..

    Jos enkelit poistuu, se johtuu suomen jumalattomuudesta. Hallituksessa lorvii Raamatun sanan julistajien käräjille roikottajia ja lapsille huumeiden levittäjiä ja muitakin moraalittomia evoluution zombeja. Siksihän onkin tullut profetioita venäjän hyökkäyksestä suomeen.
    Kuunnelkaa Esa Heiskan saarna. "Taistelu suomen tulevaisuudesta". Hän kertoo 1920-luvulla kyläsepän saamasta profetiasta 105pv kestävästä talvisodasta ja sen jälkeisistä tapahtumistakin, kolmannen maailman sodan syttymisestä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tuo ei enään päde. Ortodoksipappien siunaamat ohjukset läpäisevät enkelipuolustuksen..

    Venäjän ortodoksipapisto ei mitenkään kritisoi Putinin militarismia ja tosiaan, siunaa tuhoaseet varmasti siellä Ukrainan rajallakin. On ne sellaisia saatanallisia jesuiittoja, joista kristillisyys loistaa poissaolollaan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jos enkelit poistuu, se johtuu suomen jumalattomuudesta. Hallituksessa lorvii Raamatun sanan julistajien käräjille roikottajia ja lapsille huumeiden levittäjiä ja muitakin moraalittomia evoluution zombeja. Siksihän onkin tullut profetioita venäjän hyökkäyksestä suomeen.
    Kuunnelkaa Esa Heiskan saarna. "Taistelu suomen tulevaisuudesta". Hän kertoo 1920-luvulla kyläsepän saamasta profetiasta 105pv kestävästä talvisodasta ja sen jälkeisistä tapahtumistakin, kolmannen maailman sodan syttymisestä.

    Onko Putinin sotatorvea puhkuva Ilkka Luoma antikristuksen eli Putinin lähettiläs?

    Aivan kuten valon enkelit käyttävät kykyään auttaa, rohkaista ja vapauttaa ihmisiä, pimeyden lähettiläät pyrkivät houkuttelemaan ja kuiskimaan vihaisia tai tuhoisia ajatuksia ja heikentämään ihmisten omaa tahtoa. Tämä näkyy hänen vääränmielisissä kirjoituksissaan.


  • Anonyymi

   Onko avaajan surkuhupaisen propagandan tarkoitus itse asiassa Venäjän kritisointi?

   Tuota taustaa vasten idioottimainen kirjoitus tukeekin demokratiaa ja oikeusvaltioita.

   • Anonyymi

    Tuossa on vinha perä. Usein näin käy, että mielipide, jos se on tarpeeksi populistinen kääntyykin itseä, ja aatetta vastaan.
    Näin on käynyt Putinin puheiden, ja miksei Ilkankin postausten suhteen.
    Suomalaiset ovat sentään monipuolisen tiedon lähteillä, joten disinformaatio ei täällä uppoa kansaan, niinkuin esim. Venäjällä.


  • Anonyymi

   Kun tuo Ilkka on niin tosi natovastainen, niin voisiko hän kertoa, millainen olisi Euroopan, siis Suomenkin, tulevaisuus ilman Natoa?

   Miten turvallista esimerkiksi eläminen Venäjän rajanaapurina olisi?

   Venäjähän on sitä mieltä, että Varsovan liiton hajoamisen jälkeen myös Nato tulisi lakkauttaa. Jostain syystä ex-Varsovan liiton jäsenmaista useimmat liittyivät heti natoon! Miksiköhän Ilkka?

  • Anonyymi

   Ilkka taas aamuoksennuksella!
   Suomi ei ole puolueeton, olemme demokratia ja ihmisoikeuksien puolella. Venäjä ei ole mitään noista.

   • Anonyymi

    Itsenäisyyskin luovutettiin EU-Brysselille.


  • Anonyymi

   Venäjä oli hetken NATOn rauhankumppani!
   Sitten venäjän kleptokraatit tajusivat ettei demokraattisessa maassa voi vapaasti kupata valtiota ja kansaa. Siksi Putin, vanha KGBn palkkamurhaaja, otettiin kaapista, monessakin mielessä. Sen koommin rauha ei ole ollut vaihtoehto venäjälle. Onhan vastakkainasettelu ainut mikä pitää tunkion kasassa.

   • Anonyymi

    Masha Gessenin kirjan mukaan "kuppaaminen" tapahtuu siten, että oligarkki saa pyynnön - joka on käytännössä käsky - investoida esim sairaalaan ja siitä summasta kleptokraattieliitti pidättää osan itselleen.


  • Anonyymi

   Ilkka on NATOn parhaimpia asiamiehiä.

   Idioottimainen hokeminen Krim kuuluu Venäjälle muistuttaa suomalaisia, että Venäjällä ei ole mitään pidäkkeitä hyökkäyssodan aloittamiseen - varsinkin kun Putin vaatii Suomea etupiirikseen.

   Poikakirjamaisen naivit tarinat Naton hyökkäyksestä Lapista Venäjälle ovat niin naurettavia, ettei hän usko niihin itsekkään.

  • Anonyymi

   Presidentti Niinistön uudenvuodenpuheessa jäi vähälle huomiolle hänen mainintansa, että etupiiriajattelu ei ole nykypäivää. Eikös tämä viittaa myös Natoon ja Yhdysvaltoihin, jotka ärhäkkäästi tukevat Ukrainaa?

   Toinen Niinistön puheen merkittävä kohta oli se, jossa hän päätteli näin: "Moni eurooppalainen on kysynyt, eikä ensimmäistä kertaa: puhutaanko meistä meidän yli? Vaikka haaste on esitetty Yhdysvalloille ja Natolle, Eurooppa ei nyt voi olla vain kuulolla. Useamman jäsenmaan, myös Ruotsin ja Suomen, suvereniteettia on unionin ulkopuolelta kyseenalaistettu. Tämä tekee EU:sta asianosaisen. EU ei saa tyytyä vain tekniseen pakotekoordinaattorin rooliin. "

   Kärjistäen arvioituna Niinistö tarkoittaa, että Yhdysvallat on kaapannut Euroopan ulkopolitiikan käsiinsä. Jos kriisi syntyy, pakotteet kalahtavat myös Suomen nilkkaan ilman mahdollisuutta päättää kokonaisuudesta.

   • Anonyymi

    Ei, sillä oikeusvaltiot tukevat Ukrainan itsenäisyyttä ja vastustavat Putinin hyökkäyssotia.

    Arviointisi on täysin perseestä, silla jopa YKn yleiskokous on tuominnut Putinin hyökkäyksen Ukrainaan.


  • Anonyymi

   Asettaa aivan uuteen valoon Suomen "etupiirin", joka olisikin turvallisuusvyöhyke, kuten on USA:lla, Kiinalla ja Venäjällä.

   • Anonyymi

    Paskanmarjat. USAlla on Kuuba etupiirissään, Kiinalla pelkkiä vihollisia tai pelkkiä näennäisystäviä naapurinaan ja Venäjällä jopa viisi NATOn jäsenmaata rajoillaan.


  • Anonyymi

   Suomen ainoa tie on puolueettomuus!

  • Anonyymi

   Suomi on jo USA:n etupiirissä!

  • Anonyymi

   Kansakuntamme palaa takaisin natottomuuteen, kun media lopettaa Venäjän uhan lietsonnan!

   • Anonyymi

    Eipä ole lopettanut, vaan kiihdyttänyt lisää!


  • Anonyymi

   Ainoa oikea tapa huolehtia suomalaisten turvallisuus on tämä sotilaspoliittinen puolueettomuus!

  • Anonyymi

   Suomen tie on vain ja ainoastaan puolueettomuus!

  • Anonyymi

   Suomen tärkein etupiiri on oma itsellisyys, omavaraisuus ja puolueettomuus kaikkiin sotilasliittoihin.

  • Anonyymi

   - oma itsenäinen valtio -

  • Anonyymi

   Voi voi, kun aina ei voi valita. Ja geopoliittista asemaa ei koskaan.

   Suomen asema muuttui imperialistisen brutaalia sotaa käyvän valtion naapuriksi. Suomi oli sama, rauhantahtoinen, vakaa ja hyvin neutraali kannanotoissaan. Ennen.

   Voi nääs,nääs, nääs, kun pussailtiin kolmasti poskille ja puhuttiin koko ajan rauhasta. Kaipaan niitä aikoja.

   Nyt on nyt. Peto ei käsitä kuin rautaa. Siellä halveksitaan nössöjä jotka neuvottelee! Rauha on niin kallis asia, että sitä kannattaa puolustaa pysäyttämällä julmuus, kauhu ja tuho kaikin keinoin.

   Maailma näyttäis nyt erilaiselta ja aikanaan kukaan ei olisi sanonut Hitlerille EI.

  • Anonyymi

   Jenkit ei enää tykkää mistään puolueettomista maista, he on sanoneet joko olet meidän puolella tai meitä vastaan,valinta on sinun.
   Parempi kuulua vapaan maailman kannattajiin kuin niiden vastustajiin.

  Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. 4 vuotias kuollut, vanhempia epäillään

   Rantakylässä riihisärkänkadulla ilmeisesti tapahtunut.
   Joensuu
   253
   13693
  2. Lauri Tähkä raiskasi naisen

   Mikähän himo joillain on raiskaamiseen, Laurillekin taatusti bändäreitä riittäisi jonoksi asti vapaaehtoisina valmiina k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   268
   7859
  3. Joensuussa lapsen kuolema-Lieksalainen äiti

   Näin kirjoitellaan. Surullinen tapaus. Todella surullinen.
   Lieksa
   70
   5207
  4. KT: Ella Kanninen paljastaa vakavasta syöpäepäilystä: "Valmistauduin pahimpaan"

   Ella Kanninen on mm. Puoli seitsemän ja Ellan matkassa -sarjojen toimittaja-juontaja. Pari vuotta sitten hän sai järkytt
   Suomalaiset julkkikset
   37
   4909
  5. Onko laastarisuhde ainoa keino päästä yli?

   Olisiko mitään ideaa aloittaa laastaritapailusuhde sellaisen ihmisen kanssa, jolle tietäisi myös itse olevansa laastari?
   Ikävä
   79
   2014
  6. Jos merkitsen sulle jotain

   Niin ujuta tänne joku pieni varma tunniste, jonka vain me kaksi voisimme tietää. Olen niin rikki ja epätoivoinen ilman
   Ikävä
   75
   1357
  7. En unohda sinua koskaan

   Tiedän vain ja tunnen sen sydämessäni, etten tule koskaan unohtamaan ja pääsemään yli sinusta. No, jos näin kovaa kolaht
   Ikävä
   53
   1287
  8. Tekisi mieli muuttaa

   Suosittele hyvää paikkakuntaa. Mä saan töitä mistä vaan. Mitä kauemmaksi pääsen yhdestä miehestä, niin unohdan varmasti.
   Ikävä
   155
   1151
  9. Leikki-ikäinen lapsi kuollut Joensuussa

   kirjoitti Iltalehti verkkosivuilla, että syyllinen on toinen vanhempi ja huoltaja. Karmeaa. Pitäisi sosiaalityöntekijöid
   Joensuu
   14
   1149
  10. Porkka jaksaa jatkaa pridekeskustelujaan somessa

   Kyllä vetää tiukille pridepuheen pitämisen jälkeenkin. Kuinka ihminen voikaan olla noin huomion hakuinen? Somekanavilla
   Lieksa
   131
   1059
  Aihe