haluun kuolla tai syntyä uudelleen

Anonyymi

on kauan aikaa jo jostain 10v asti tuntunu että elämällä ei oo mitään tarkotusta, ei tapahdu mitään yms. vihaan itteäni ihan vitusti ja käyttäydun muille joskus aika mulkkumaisesti. oon porukoille ihan saatanasti rahaa velkaa, ja tuntuu että kaikki vihaa mua. tää ei oo mitään depressed lil peep piipitystä mut suoraan että haluun kuolla tai syntyä uudelleen.

11

64

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sä et voi syntyä uudelleen.Oot varmaan sen ikänen että tiedät miten lapsia tehdään ja miten ne syntyy.Kai sä ymmärrät ettet sä pääse enää äitisi kohtuun.Sä et mahdu sinne vaikka kuinka yrittäisit sinne itteäs änkeä.Sä et voi muuttua enää sikiöksi ja jos muuttusit niin kuka sut laittais sun äidin kohtuun?

    • Hei,

      Itsetuhoisista ajatuksista kannattaisi jutella ammattilaisen kanssa. On olemassa monenlaisia auttavia tahoja, joihin voi olla yhteydessä anonyymisti ja matalalla kynnyksellä. Näistä palveluista voi halutessaan saada tukea ja myös vinkkejä muuhun avun hakemiseen.

      - Tukinet.net - Tukipisteesti netissä https://tukinet.net/

      Tukinetistä saa itselleen tukihenkilön, jonka kanssa voi keskustella kahden kesken mistä tahansa hankalasta elämäntilanteesta tai mielessä olevasta huolesta. Tukihenkilö löytyy mm. Mieli Tukisuhteesta. https://tukinet.net/teemat/mieli-tukisuhde/tukisuhteet/

      Tukinetissä on myös monenlaisia keskusteluryhmiä ja chattejä, joista voi saada vertaistukea sekä ammattilaisten neuvoja. Esimerkiksi joka viikko maanantaista torstaihin klo 15-19 on Solmussa-chat päivystys, jossa voi jutella kahden kesken päivystäjän kanssa. Tukinet on avoinna kellon ympäri vuoden jokaisena päivänä.

      - Valtakunnallinen kriisipuhelin

      Jos soittaminen tuntuu omimmalta vaihtoehdolta, niin valtakunnallinen kriisipuhelin päivystää24/7 numerossa 09 2525 0111.

      - Kriisikeskukset

      Ympäri Suomea toimii myös kriisikeskuksia, joihin voi mennä keskustelemaan paikan päälle. Osassa yksiköistä myös etävastaanotto on mahdollinen. Yhteystiedot löytyvät mm. MIELI Suomen Mielenterveys ry:n nettisivuilta: https://mieli.fi/tukea-ja-apua/keskusteluapua-kriisivastaanotoilla/

      Lämpimin terveisin
      SOS-kriisikeskus/Kata

    • Anonyymi

      Voit syntyä uudelleen jonnekin sotivaan kehitysmaahan. Sellainen on karman laki. Kannattasi elää tämä arvokas elämä täällä mahdollisimman hyvin. Olet saanut lahjana hienon elämän hienossa paikassa. Laita oma elämä itse kuntoon.

    • Anonyymi

      Tuota uudelleen syntymistä on joissakin uskonnollisissa piireissä. Otapa selvää, ehkä sinäkin voit syntyä uudelleen.

    • Anonyymi

      Ihmiset uskovat eri tavoin, joten on vähän vaikea sanoa uskon asioissa, että älä usko noin. Joka tapauksessa kannattaa miettiä myös sitä vaihtoehtoa, että sielunvaellusta ei ole olemassa. Kuoleman takana joko on - tai sitten ei ole - taivas, helvetti ja/tai sielunvaellus. Eli varaudu ensinnäkin siihen, että 1) elämä voi päättyä lopullisesti ja 2) itsemurhayritys epäonnistuu, ja vammaudut pysyvästi ja jäät toisten avun ja armeliaisuuden varaan.

      Olen itse mielenterveyssyillä eläkkeellä. Voin sanoa, että petät itseäsi jos väität, ettet ole masentunut. Touhusi kuulostaa ihan muulta. Ilmeisesti olet nuori, ja sinua olisi mahdollista vielä auttaa. Elämä olisi vielä edessä. Olet sen suhteen risteysvaiheessa. Voit valita elämän tai elämättömän elämän. Nimittäin itsemurhan tekeminen on lopulta hyvin vaikeaa. Tarkoituksettomuus ja itsetuhoisuus kuitenkin estää elämän ja tulevaisuuden suunnittelemista terveellä tavalla. Tästä seuraa elämätön elämä.

      Sen verran muistelen ammoisista koulunopeista, että sielunvaellusopissa on merkitystä sillä, miten on tämän elämänsä elänyt. Karman laki seuraa seuraavaan elämään. Jos tekee itsemurhan, niin seuraavassa elämässään saa kärsiä tämän elämän ratkaisuistaan.

      Sinun kannattaisi puhua jonkun ammattilaisen kanssa omista ongelmistasi.

    • Anonyymi

      Itseään voi tavallaan uusia tarvitsematta syntyä uudelleen.
      Voi alkaa elää uudesti, ts. uudella tavalla.
      Lakata vihaamasta itseään, lakata tiuskimasta toisille, eli omaa käyttäytymistä voi yrittää muuttaa.

      Eihän sen uudelleen syntymisen tarvitse olla ihan sitä miten se käsitetään.
      Kannattaa miettiä, mikä elämässä on sellaista, mikä ei ole nyt hyvin, ja miettiä, mitä asialle voisi tehdä.
      Pitäisikö yrittää muuttaa omia asenteita käytöksen lisäksi, ajattelutapojaan voi muuttaa.
      On aika paljon sellaista, mihin itsessään pystyy vaikuttamaan, jos niin haluaa.
      Ehkä se on yrityksen halusta suurimmaksi osaksi kiinni, ja aina kannattaa yrittää.

      Omalla kohdallanikin tapahtui joitain vuosia sitten isoja muutoksia, ja tavallaan ajattelin, että sain uuden elämän, uuden mahdollisuuden. Mutta sen eteen piti myös minun itseni haluta osallistua, että se mahdollistui.

      • Anonyymi

        Lisään vielä, että pidän hyvänä asiana sitä, ettei tarvinnut kokonaan ns. syntyä uudelleen, koska nyt on edelleen muistissa kaikki entinen, ja sen kautta osaan olla uusimatta virheitäni ym.

        Jos olisin joutunut täysin syntymään uudelleen, saattaisin toistaa kaikki typeryydet ja hankaluudet, johtuen siitä ettei minulla olisi niistä vielä kokemusta.
        Eli itse ajattelen, parempi näin.


    • Anonyymi

      Mitä jos yrittäisit kohentaa elämääsi ja toiset huomaisivat että olet kuin uudesti syntynyt/ toinen mies.
      Yritä korvata vanhemmillesi velkaa auttamalla heitä jos voit näin aluksi kun velka vaivaa.
      Yritä miettiä mikä käytöksessäsi on tuhoisaa ja korjata sitä. Ota virheistä opiksi.
      Ole muita kohtaan sellainen kuin toivot mitenkä sinua kohtaan käyttäydytään.
      Ota arkiseen puurtamiseen mielekästä ja järkevää tekemistä. (Harrastus, opiskelu. Jokin mikä vie eteenpäin elämässä.) Se lisää tyytyväisyyttä.

    • Anonyymi

      Ja jumalatkin ihminen loi omiksi kuvikseen
      Hän synnyttää ja kuolee pois ja syntyy uudelleen

    • Anonyymi

      Ei tilanne taida kuolemalla parantua. Vaihtoehto on raahautua tämän elämän läpi alati heikentyvässä kehossa ja sitten kuolla. Valinta on siinä. Elämässä on joitain kivojakin juttuja ja elämäänsä voi kehittää. Voi mennä esim. juomaan tuoppia jonnekin, että siinäkin on elämää, sen tuopin tyhjentäminen kun on kivaa (itse tosin en enää juo kuin harvoin, mutta kokemusta on, ja silloin se oli ihan kivaakin). Elämä on täynnä mahdollisuuksia. Lopulta millään tosin ei taida olla väliä, ja kuolemalla aikasemmin, ei tarvii kohdata vahenemisen ja elämän ongelmia. Jos haluaa ottaa varman päälle, ratkaisee ongelmansa, kehittää elämäänsä, elää, ja vasta vanhana kuolee.

      • Anonyymi

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/17883955/bhagavad-gita--matka-ajattomaan-viisauteen
        Joka päivä vaihdamme vaatteet: otamme likaiset vaatteet pois ja puemme puhtaat päälle. Kun vaatteet kuluvat loppuun, emme pue niitä uudelleen. Aineellisessa maailmassa jiva vaihtaa kehoja aivan kuten keho vaihtaa vaatteita. Kun ruumis vanhenee tai tuhoutuu sairauden vuoksi, sielu jättää sen ja hankkii uuden. Yksi kerrallaan se vaihtaa kehoa syntymän ja kuoleman aaltojen myötä. Jiva ei koskaan häviä ruumiin kuoleman myötä. Se on ikuinen, tuhoutumaton, aktiivinen ja tietoisuuden täyttämä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1355
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1086
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      78
      910
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      817
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      65
      747
    6. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      716
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      708
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      701
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      61
      694
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      43
      675
    Aihe