Lapponian päivystystoimintaa supistetaan

Anonyymi

Kemijärvellä Hyvinvointikeskus Lapponian päivystystoimintaa supistetaan 17.1.2022 alkaen. Aukioloaikaa supistetaan arkipäivisin nykyisestä klo 08-18 kahdella tunnilla klo 08-16. Viikonlopun päivystysaikaa ei muuteta. Muutos on tilapäinen ja jatkuu enintään toukokuun loppuun saakka. Nykyiseen aukioloaikaan voidaan palata jo aikaisemminkin, jos kokonaistilanne paranee. Muutoksesta on keskusteltu viime päiviin asti LSHPn kanssa ja sille aiheutuva lisäkuormitus on arvioitu kohtuulliseksi.
Aukioloajan supistaminen johtuu koronaepidemian vaatimasta lisätyöstä, henkilökuntavajeesta sekä potilastietojärjestelmän muuttumisesta. Näihin asioihin on jo reagoitu ennakoivasti muilla tavoin, mutta ne eivät enää riitä. Näitä muita keinoja ovat olleet mm. lääkärietävastaanoton ja asumispalveluyksiköiden lääkäripalvelujen hankkiminen Pihlajalinnalta, vuokratyövoiman käyttö sekä esim. oppisopimuskoulutuksen lisääminen.

EI VARMAAN PALAA.....Kemijärvellä ei vaan ole tapahtunut kasvua muualla kuin poismuutossa ja hautuumaalla. Nythän kaikki halukkaat voi huoletta käyttää rovaniemen palvelua,,,onhan se Lapponia aina niin hyvin haukuttu arvauskeskus,niin kokeillaan nyt sitten rovaniemen arvauksia....

26

1050

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Onko jostakin syystä pulmia rekrytoida lääkärikuntaa? Sieltä lähtee 1 erikoistumaan ja joku muu Rovaniemelle, kuulin ma. Korjatkaa, jos olen väärin infottu.

      Ei ole hoitajiakaan jonoksi asti. Mikä mättää?

      Joko sotehommat alkavat purra eli pienennetään toimintaa ja siten toimintasäde kasvaa?Rovaniemelle lähettäminen voi toistua jatkossa, eritoten vaalien jälkeen.

      Alasajoa on ollut pitkin vuotta: vuodeosaston minimointi ja nyt vastaanottoaikojen supistusta. Keskussairaalassa ja Oulun yliopistollisessa joudutaan makuuttamaan syystä, etteivät halvemmat sairaalayöt ole mahdollisia. Näin olin lukuvinani lehdestä.

      Pian sieltä Roista lähdöt annetaan. Vakavan laakin saanut sukulaiseni kotiutettiin 2 vrk:n kuluttua Lapponiaan. Onneksi sattui olemaan tilaa Kemijärvellä. Halpenivat yöt. Hyvin meni viikko Lapponiassa. Ei siinä mitään sillä kertaa.

    • Anonyymi

      Paremminkin pitäs lisätä päivystysaikaa korona aikaan, eikä vähentää. Tuntuu että ajavat koko päivystyksen alas.

    • Anonyymi

      Ei hoitajia tunnuta saavan mihinkään päin Lappia, vaikka käytössä on kaikki KVTES:in mahdollistamat lisät. Mutta lääkäripula taitaa olla monin osin itse aiheutettua. Kaupunginjohtaja ei ole tainnut ymmärtää, että lääkärit on tosissaan ja nyt on sitten myöhäistä. Sote tulee ja pelastaa, jos pelastaa.

      • Anonyymi

        KVTES on alaraja maksuille aina voi maksaa enemmän.
        Miksi tulla Kemijärvelle sitä on sama mennä Ruotsiin. Siellä on inhimilliset työajat ja olot ei sellaisia sika aikoja tai oloja kuin Suomessa.

        Kun pannaan työ-olot ja ajat kuntoon niin työntekijöiden poistuminen alalta loppuu ja uudet jäävät alalle.
        Minunkin tyttö lähti vakituisesta sairaanhoitajan virasta juurikin sikamaisten työ-olojen ja työ aikojen takia.


    • Anonyymi

      Malli on jo valmiina: Kemijärven osuuspankki, joka on unohtanut missions kokonaan. Sen kassa on auki klo 10 - 14 torstaisin.

      Ikävä kyllä joskus joulu, uusivuosi, loppiainen, helatorstai jne ovat torstaina. Silloin pankki on auki vasta seuraavan viikon torstaina.

      Kuolemaan kallellaan olevat veteraanit ja muut ikäihmiset saavat odottaa 2 viikkoa. Armoa ei ole. Edes vesikannua tai -automaattia ei ole tarjolla aukioloikoinakaan.

      Joten Lapponian ja Kemijärven toimet lähentelevät toisiaan. Nämä jouduttavat ihmisten pahoinvointia ja tuovat 4 ruumisliikkeelle ennenaikaisia tulonmuodostuksia.

    • Anonyymi

      Nyt on sairaudet ja onnettomuudet ajoitettava virka-aikaan. Paha juttu ovat nämä äkkiarvaamatta iskevät vaivat, jotka eivät välttis vaadi keskussairaalatasoista hoitoa, mutta tapahtuvat virka-ajan ulkopuolella. Maksaa sekin varmaan, kun rampataan lanssilla ja taksilla näitä välejä.

      Onkohan suuntaus ihan loppuun asti ajateltu? Näin meidän vanhuksiamme ja sairaita palvellaan - entistä suppeammin.

      Osuuspankin suuntaan ollaan menossa.

    • Anonyymi

      Täytyy sanoa, etä on HULLUA ja tyhmää tulla kemijärvelle eläkepäiviään viettämään.... hoidosta ei mitään takeita ja sääliksi suorastaan käy tuo vähäisten hoitajien työtaakka.
      En yhtään ihmettele jatkossa SH joukkopakoa kohti Rovaniemeä , Oulua, Kemiä kohti.

      Vai olisiko terveyskeskuksen itälapin pääpaikka oltava Sallassa,,, siellä kumminkin lääkäreitä paikalla, toisin kuin kemijärvellä.

      Jossain täytyy olla pahasti vikaa, jos lääkäri kiertää kemijärven kuin ruton .... ei aina luonmto ja maisemat riitä...lie suurin vika henkilöstöpolitiikassa ?

      • Anonyymi

        Henkilöstöpolitiikassa se suurin syy taitaa olla.


      • Anonyymi

        En saanut sairauteeni hoitoa ,enkä lääkitystä Kemijärven hyvinvointikeskuksessa.
        7,1,2022 eikä vastattu puhelimeen 8,1,2022 toistatuntia jonotin maksullisella linjalla, se maksoi minulle=7 €.
        Mehiläisessä (Roi) asia hoitui ja apteekista lääkkeet . Oli puhelinaika lääkärille.

        Kenen vastuulla on hyvinvointikeskuksen toiminta .
        Kenelle lähetän laskun?
        Onko tämä syrjintää,kun ei pääse hoitoon?


    • Anonyymi

      Vika on johtamisessa! Aluejohtaja on peruskoulunopettaja, ylilääkäri sekä työhönsä että toimeensa leipääntynyt ja motivaationsa kadottanut.

      Konsultin annettiin mulkata systeemit tälle mallille, jossa on kaksi tiimiä, jossa ammattitaitoisia vähän.

      Tk olisi tarvinnut nuoremman ja motivoituneemman ylilääkärin.

      Kuntapäättäjät täysin pihalla koko aiheesta. Jos täällä olisi ollut järkeä ja pitkäkatseisuutta, olisi yhteistyökuvio rakennettu naapurikuntien kanssa hyvälle pohjalle, ei kmjläiselle nylkyperiaatteelle.

      Lapponiaan yöpäivystys, onhan alueella kuitenkin 13500 asukasta. Se, mikä sillä olisi säästetty ambulanssirallissa, sillä olisi maksettu päivystyskorvaukset ja yötyöt kevyesti ja jäänyt lakkariinkin jotain.

      Aluejohtaja kun ei ole muuhun kyennyt, saati muuta ymmärtänyt, niin luulo, että vuodepaikkoja pudottamalla homma pelastuu!! Jos mikä, niin se on älytöntä.

      LKSssa maksanee tuplasti sen mikä omassa tkssa ja tällä matikalla tyhjien sänkyjen parkkeeraus muutamassa huoneessa olisi ollut mielekästä ja halvempaa.

      Mutta kun johtajaksi on valittu sopivin, ei pätevin, niin jälki alkaa näyttää juuri tältä. Kaupunginjohtajan uroteot odottavat!!!

      Lopputulos tästä kaikesta on näivettynyt tk, supistetuin palveluin.

      Salla on suututettu vuosien varrella ylihinnoittelulla ja ylimielisellä ja sanelevalla politiikalla. Sallassa menee hyvin! Savukoski ja Pelkosenniemi siirsivät yöpäivystyksen kehittyneeseen Sodankylään!

      • Anonyymi

        Eli kemijärvi voi kadota rauhassa kartalta.....


      • Anonyymi

        Sitä yöpäivystyksen lupaa ei olisi ministeriöstä saatu kiitos päivystysasetuksen.

        https://yle.fi/uutiset/3-8536923

        Ja mitä sitten tulee Sallaan, niin eipä heille yhteistyö kelpaa muuta kuin silloin, kun isommat eli sairaanhoitopiiri pakottaa tai itse kokevat siitä hyötyvänsä. Vuodepaikkoja ovat vähentäneet kaikki kunnat. Paitsi olipa meillä eräs Alaräisänen, jonka aikana vuodeosastopaikkojen määrä tuplaantui. Se oli aika kallis tuplaus.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitä yöpäivystyksen lupaa ei olisi ministeriöstä saatu kiitos päivystysasetuksen.

        https://yle.fi/uutiset/3-8536923

        Ja mitä sitten tulee Sallaan, niin eipä heille yhteistyö kelpaa muuta kuin silloin, kun isommat eli sairaanhoitopiiri pakottaa tai itse kokevat siitä hyötyvänsä. Vuodepaikkoja ovat vähentäneet kaikki kunnat. Paitsi olipa meillä eräs Alaräisänen, jonka aikana vuodeosastopaikkojen määrä tuplaantui. Se oli aika kallis tuplaus.

        Yhteistyön pohja on särjetty niinä vuosina, kun Salla vielä mukana oli. Kmj lateli hinnat ja niinhän se kävi Pelkosenniemen ja Savukosken kanssa myös, menivät Sodankylään!

        Täältä on puuttunut ja edelleen puuttuu rakentava, kokonaisedun ymmärtävä ja samalla kaupungin menestystä ja hyvää ymmärtävä henki!!

        Pässinpäitä koko joukko ja virkamiehiksi valittu aina heikoimmasta päästä ja se kyllä näkyy, tuntuu ja kuuluu!

        Toivoa paremmasta ei ole, eikä tule!


    • Anonyymi

      Uusi sopivampi nimi Lappoonialle= ANNAN-SILMÄ.

    • Anonyymi

      Kuolevathan ne ihmiset kuitenin. Mitä sitä tyhyjää hengissä pitelemään väenvängällä? Haluavajkko kaikki nii elääkään?

      Jo sitä vain joutais tässä kuolemaan pois kuleksimasta, uusien aluevaltuutettujen riesana vain maataan. Niillä, valtuutetuilla on puuhaa muutenin, terveittenkin kans, erittäinkin olis vaivasten.

      Mitästä tyhyjää, solekko nukkuva pois.

    • Anonyymi

      Työilmapiiri on ylimalkaan ensisijainen asia työpaikalla.
      Jos esimies ei jaksa tai viitsi kuunnella alaisiaan, paha siinä on innostua.

      Itse olin toisella alalla työmaailmassa, mutta jo oli itteensä ja ihmisiin ylipäätään suivautunut esimies jonkin aikaa. Jokin siinä esimies-alaissuhteissa hiersi, vaikka esimiehet vaihtuivatkin.

      Tässä meillä suomalaisilla on opittavaa. En sitä dano, saattoi ne alaistaidotkin olla välistä hujanhajan.

      Sairaala on vielä hierarkisempi kuin opettajamaailma. Kohtaanto-ongelmasta voi olla Lapponiassakin kysymys vai kuinka, Lapponian väki?

      • Anonyymi

        Eiköhän kemijärvellä ole kautta rantain paikat jaettu sisäsiittoisesti...kaverin kaverille / sukulaisen sukulaiselle.... Miten voi tulla muutosta toimintaan kun paikat jaettu siskonpeti periaatteella.... Tätnykyä kemijärven avoinna oleviin paikkoihin ei taida olla hakijoita ulkopuolelta , koska tietävät ,että hakemin turhaa ajankäyttöä kun valinnat tehdään ed mainituin tavoin... MITEN voi tulla muutosta toimintatapoihin , koska näkemystä ei ole muualta kuin omasta kunnasta :(


    • Anonyymi

      Hyvä kun loppuu, ihan turhaa rahan haaskua tuollaista on täällä pitää.

      • Anonyymi

        Hyvinvointialue korjaa tilanteen. Edellyttää tietenkin osaavaa johtoa. Yks iso työnantaja määrää toimipisteet missä hoidetaan. Nythän pikkukuntien lääkärit "lukevat säännöt" ja palkat itelleen. Hyvivointialue määrää lääkärikunnan töihin uudelleen organisoimalla tehtävät. "Kirsintykset " loppuu.


    • Anonyymi

      Yleinen uskomus on, että heikot sortuu elon tiellä. Se on niin nähtu, että sivutoimipisteet, pienet kunnat ja muu syrjäyttävä tekijä näivettävät eloa ja oloa.

      Että nämä vaalit kaiken muuttaisivat parempaan suuntsan, uskoa se vaatii. Vaikka hitusen patantaisikin tilannetta, tämä kuoleman suintaan kallellaan oleva kulmakunta ei olennaisesti asemoidu kokonaisuudessa parempaan suuntaan. Huutavan ääni ei kuulu korvessa.

      Vanhukset ja heikot ovat huonoa vaalikarjaa. Kuka huutaa tykimmin, se on voittajataho. Olemme entistä tiiviimpi satelliittikohde Rovaniemelle js Ouluun.

      Mutta vielä kuitenkin harkitsen äänestystä. Teoiksi aikeeni muuttuu tai sitten ei

      • Anonyymi

        en äänestä etsin ja yritän löytää tarpeeksi tyhmän paluumuuttajan ostamaan taloni


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        en äänestä etsin ja yritän löytää tarpeeksi tyhmän paluumuuttajan ostamaan taloni

        Tragikoomisuudessaan ja pessimismissään täm ä oli hauska aloitus päivälle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tragikoomisuudessaan ja pessimismissään täm ä oli hauska aloitus päivälle.

        Kyllä sammaa mieltä... minä voisin kans myydä taloni, jos joku hullu ostaisi


    • Anonyymi

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/4ae0e9e3-c7bc-4087-8090-9525432c61ee

      UUTISETKOTIMAA
      Tytär kertoo: Äiti teholle, isä viikoiksi sairaalaan – hengitysvaikeus ja halvaus eivät riittäneet kyyteihin ambulansseilla
      Vasta toinen apuun hälytetty ambulanssi suostui viemään sairaalaan hengitysvaikeuksista kärsineen koronapotilaan, joka tarvitsi tehohoitoa.

      KEMIJÄRVELLÄ EI SAA YHTEYTTÄ EDES PUHELIMELLA.
      Äänestäkää,tulette yllättymään mitä seuraa.
      Vähäinenkin apu tulee puuttumaan
      Tallentakaa puhelimeen yksityislääkärin numero ja taksin numero (Kemijärven taksin).
      Kokemusta on.

      • Anonyymi

        Teitkö kantelun jos et niin turha huutaa tällä palstalla. vain kantelu tehoaa.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4643
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2269
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1794
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1461
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe