Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Liiat vaatimukset työpaikkailmoituksissa

Anonyymi

Miksi työnantajat vaativat liikaa, kun katsoo noita työpaikkailmoituksia. Pitäisi olla monen vuoden kokemus jostain, vaikka miten sitä on jos ei oteta sinne hankkimaan sitä kokemusta. Voi hyvänen aika te työnantajat mikä teitä riivaa?

11

117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      rippuu millaista työtä on hakemassa. On edelleenkin tyrkyllä töitä joissa työkokemusta eikä koulunpenkillä istumista edellytetä. Tosin niissä sellaisissa hommissa palkat ei kaksisia ole, eikä työolosuhteissakaan ole hurraamista.

    • Anonyymi

      Ainakin noihin palkanlaskijan tehtäviin vaaditaan usein monen vuoden kokemus. Kun ei sitä ole. Pitäisi jonkun ottaa töihin ja perehdyttää siihen palkanlaskentaan, sitten sitä kokemusta saisi. Perusteet on kauppaoppilaitoksessa käyty. (Minulla)

    • Anonyymi

      Yksityisellä puolella ne ovat toiveita ei vaatimuksia. Virkoja täyttäessä ne ovat sitten soviteltu jo virkaan valitun hakijan pätevyyksiin sopivaksi. Yksityisellä puolella mikään ei estä hakemasta vaikka ei nyt ihan kaikkia toiveita täyttäisikään, kyllä sieltä se sopivin valitaan vaikka ei kaikkia toiveita täyttäisikään.

      • Anonyymi

        Totta. Julkiselle palkataan omia tuttuja ja meriitit sorvataan sen mukaisesti että saadaan oma tuttu tai muu samanhenkinen loisimaan veronmaksajien laskuun.


    • Anonyymi

      Itse nostan palkkavaatimusta aina 100e/kk per vaatimus työantajalta.

      • Anonyymi

        Positiivinen asenne: 100e/kk
        Aina iloinen: 100e/kk
        Hyvä fyysinen kunto: 200e/kk (hyvä ja fyysinen)

        jne


    • Anonyymi

      hyvin monella aikuisella on vuosien työkokemusta omalta alaltansa. Suurimmalla osalla siis. Etenkin jos ei ole työttömänä ikinä ollut.

      • Anonyymi

        Mitään työkokemusta ei voi arvostaa kuin pari vuotta. Yli 5 vuotta vanha työkokemus on periaatteessa menetetty. Monesti työntekijän pitäisi olla erittäin spesifi moniosaaja,


    • Anonyymi

      Ei ne työpaikkailmoitukset ole todellisia.
      Jos paikka on oikeasti auki, sinne on jo
      katsottu työntekijä valmiiksi,
      se ilmoitus on mainos... ei ... avoinna oleva paikka.

      Eli se on valhe.

      • Anonyymi

        suurin osa yksityisen puolen avoimista työpaikoista menee suoraan ilman että tarvitsee erikseen ilmoitella missään. Monastikin juuri tuttujen kautta. Siksi suurin osa työpaikkailmoituksista (yksityinen sektori) on varmasti todellisia. Ei ne mainoksia ole. Entisaikana kun avoimet työpaikat oli vain lehdissä työpaikkailmoitukset olivat myös mainoksia. Jos katsoo TE-sivuilta tai monsterissa olevia työpaikkailmoituksia niin ne ovat hyvin lakonisia tekstejä ilman raflaavuutta. Eihän niitä ilmoituksia kukaan muu katso ja skrollaa kuin työnhakijat (työttömät ja töissä jo olevat työnhakijat) . Valtaosa työpaikoista täytetään ensisijaisesti työpaikanvaihtajilla. Harvemmin työttömillä.


    • Anonyymi

      Ennen työnantajat ymmärsivät että muuten hyvästä työntekijästä saa kyllä koulutettua hyvän työntekijän vuosikymmeniksi firmaan vaikkei hänellä juuri nyt olisi kokemusta siltä alalta. Nykyään pitäisi olla valmis huippuosaaja, mutta palkkatoive tessin minimi. Typerää, mutta tähän on menty. Ikää pitää olla alle 30, paljon kokemusta pitää olla ja palkkaa tarjotaan silti ihan taulukon pohjalta. Höhö, sitten valitetaan kun ei löydy työntekijöitä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2257
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1698
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1506
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1407
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1374
    8. 52
      1268
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe