Meinasitko äänestää aluevaaleissa?

Oletko jo äänestänyt tai aiotko mennä? Miksi kyllä tai miksi ei? Oletko jonkin julki-kannattaja vai onko puoluekanta tabu? Oletko jonkun puolueen fanaattinen fani vai valitseeko enemmän asiakysymysten mukaan?

Itse ajattelin mennä, kohta. Pitää ensin tehdä ruokaa lapsille. En ole fanaatikko (missään asiassa) ja kierrän kaukaa sekä ääriliikkeet ja ääripolitiikkaa tekevät puolueet sekä yhden asian liikkeet. Äänestän, koska haluan vaikuttaa edes jotenkin siihen miten yhteiskunnan asioita hoidetaan ja minkälaiseksi yhteiskunta muuttuu.

Sinänsä olen kasvatettu lapsena niin, että äänestyskäyttäytyminen on jollain tasolla tabu, vaikka kotona on puhuttu paljonkin politiikkaa lähelle osuvaa asiaa.

19

71

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Helsinkiläisiä syrjitään.

      • Anonyymi

        Helsinkiläiset ovat etuoikeutettuja.


      • Osaatko perustella vai mutullako mennään?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helsinkiläiset ovat etuoikeutettuja.

        eivät äänioikeutettuja näissä vaaleissa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        eivät äänioikeutettuja näissä vaaleissa

        Siksi juuri etuoikeutettuja kun ei tarvitse äänestää eikä tehdä mitään muutakaan, jatkaa vaan samaan malliin.


    • Anonyymi

      Äänestetty on, tänään jännätään tulosta, vaikkei siinä olekaan mitään jännäämistä. Siinä on miten huonosti soteasiat alkavat mennä.

    • pujotteIija

      En äänestä. Jos netin kautta voisi äänestää, niin todennäköisesti äänestäisin

      • Anonyymi

        Ei kiinnosta lähipalveluiden kohtalo?


    • Anonyymi

      Ajattelin äänestää, parin tunnin sisällä.

    • Anonyymi

      Äänestys on kansalaisvelvollisuus. Olkaa nöyrinä, että se oikeus on teille annettu!

    • Anonyymi

      Helsingissä ei voi äänestää. Demokraattisuuden kannalta homma kiikun kaakun, kun äänestää noin puolet.
      Alussa olisi hyvä olla enempi asiantuntijavaltuutettuja, puoluemaallikot sössivät ja politikoivat aluksi eikä säästöjä tule.
      Jatkossa aika näyttää.

      • Anonyymi

        Äänestämättömät antavat äänestäjien päättää. Vaikka en sinänsä usko, että tulokseen kovin vaikuttaisi vaikka kaikki äänestäisivät.


    • Anonyymi

      Äänestäminen ei kannata. Ehdokkaat ne valehtelee kansalaisille että muka ajaisi jotain tärkeää asiaa äänestäjien puolesta mutta eivät ne tee mitään äänestäjien eteen.

      • Väitän, että jos ääri-oikeisto tai ääri-vasemmisto tai konservatiivit olisi vallassa, olisi Suomi aika erilainen kuin nyt on (enkä puhu nyt keski-aluetta lähempänä olevasta oikeistosta/vasemmistosta ns. Niinistökin siteraamaa värit näkevistä tolkun ihmisistä).

        Sillä kuka päättää on väliä ja se vaikuttaa yhteiskuntaan. Koronan pitkittäminen taitaa tarkoittaa välttämättä, että joko otetaan lainaa tai sitten leikataan. Kumpi valitaan? Keneltä leikataan? Mitä säilytetään? Sote-asiat on iso osa tuota pakettia. Voin suoraan sanoa, etten ole perehtynyt millään lailla sote-politiikkaan. Olisi varmaan pitänyt, mutta ei ole aikaa jäänyt. Joudun luottamaan ihmiseen ja puolueeseen ketä äänestän. Sen toki olen tarkastanut, että ääni menee ihmiselle ja puolueelle joka tärkeissä asioissa ajattelee samalla lailla kuin itse. Mielummin annan oman ääneni järkevälle taholle kuin tuen äänestämällä jättämistä ääri-aineksia.

        Politiikka ei ole yhden ihmisen eikä yhden puolueen päätöksiä. Olisi hölmöä luulla, että voivat luvata jotain asioita… se on mahdollista vain Putinin yhteiskunnassa, jossa on aika erilainen päätöksenteko kulttuuri. Puolueet korkeintaan pystyvät ajamaan asioita ja herättämään keskustelua. Itse päätöksen teko tapahtuu usein kompromissina.

        Kohta pitäisi lähteä kävelylle ja äänestämään.


    • Anonyymi

      SDP pettää aina.

      • Anonyymi

        Keskusta pettää aina.


    • Olen äänestästänyt.

      Ei mulla ole mitään puolueuskollisuutta, koska en varsinaisesti ole minkään poliittisen ideologian kannattaja. Sanotaanko niin, että valitsen pienimmän pahan, kuin sen suurimman pahan. Politiikka itsessään on kuitenkin vehkeilyä, jakuvaa sotaa puoluieden ja edustajien kesken, riitaa ja vääntämistä. Aina se kansalainen - ihminen - tyytyy ja joutuu tyytymään siihen, mitä saa käteen. Eikä se ole koskaan yksittäisten ihmisten tai puoluieden ansiota, vaan koko systeemin.

      Aluevaaleisssa itselleni merkkaa tietysti se, että tietyllä alueella pysyy ne palvelut, joita ennnekin on tarvittu ja tullaan tarvitsemaan jatkossa. Otetaan esimerkkinä tuo pelastustoimi. Jos siihen ei saada tarpeeksi rahoitusta oman maakunnan alueelle tai se syrjäytetään palveleman kauempaa, on kyse hoitoviiveestä. Ja se tarkoittaa esimerkiksi enemmän menehtymisiä ja hoidon huonompaa tulosta jotka pelastustoimia/ensihoitoa sattuu tarvitsemaan.

      Terveyskeskusten palveluiden suhde on myös askarruttava seikka. Kun näitä lakkautetaan, niin ihminen joutuu hakemaan hoitoansa tk-palveluissa yhä kauempaa joka tarkoittaa hoitoon päsyn vaikeutumisena. Oli sitten kyse vanhuksesta, jolla on hengenahdistusta, neuvola-asiakkaasta, lapsiperheen tarpeista, sosiaalityöntekijälle pääsystä, hammaslääkäristä, kuntoutuksesta... anyway. Puhumattakaan kotihoidon tarjoamista palveluista ja etenkin heidän resursseista.

      Aluevaltuusto toki päättää mihin raha käytetään. Mutta se on toinen inrtessi joka päättää, paljon tällä alueella on sitä hilloa käytössä. Ja voin vakuuttaa, että tasan ei tule käymään onnenlahjat tässä tapauksessa. Koska on vaikea maalittaa rahakasaa aluehallintoihin siten, että se täyttäisi kaikkien eri-ikästen ja elämänvaiheessa olevien ihmisten palvelut. Ja mikä on kysiesisen aluahallinnot verotulo.

    • Anonyymi

      Kokkelipuoluetta ei kannata äänestää kun ne ei edes tiedä missä ihmisen sydän sijaitsee.

    • Kävin äänestämässä ja uskon että tää toimii. Ahvenanmaallahan on äänestetty maakuntavaaleissa jo vuosikausia ja se on kuitenkin selvästi Suomen pienin maakunta. Ainoo erikoisuus on toi Uusimaa, joka on jaettu ihan ihmeellisiin palasiin ja Helsinki on kokonaan erillään. Tosin Venäjälläkin Pietari ja Moskova muodostaa oman alueensa, että sen puolesta ymmärrettävää, mutta muun Uudenmaan palastelu on erikoinen, vaikka omapahan on ongelmansa. Meillä täällä Hämeessä on paha ristiriita Sote alueen ja Poliisin välillä. Kun Kanta Häme on Taysin piirissä ja Päijät Häme siirrettiin yllättäen Hyksiin. Kuitenkin Poliisilaitos on yhteinen. Molemmat järjestelmät on kansalaisen kannalta erittäin tärkeät ja yhteydet viranomaisten välillä pitää toimia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Anna minulle anteeksi

      Anna minulle anteeksi. Minä pyydän.
      Ikävä
      159
      2446
    2. Kun viimeksi kohtasitte/näitte

      Mitä olitte tekemässä? Millainen ympäristö oli? Löydetään toisemme...
      Ikävä
      136
      1915
    3. Olet kyllä vaarallisen himokas

      Luova, kaunis, määrätietoinen, pervo, mielenkiintoinen, kovanaama, naisellinen ja erikoinen.
      Ikävä
      106
      1755
    4. Mikä on hän on ammatiltaan?

      Vai tiedätkö mitä kaivattusi tekee työkseen?
      Ikävä
      77
      1411
    5. Mitä ajattelit silloin kun

      Löysit hänet?
      Ikävä
      76
      1378
    6. Anna vielä vähän vihreää valoa

      Teen sitten siirtoni, nainen. Tiedän, että olet jo varovaisesti yrittänyt lähestyä, mutta siitä on jo aikaa. Jos tunnet
      Ikävä
      21
      1347
    7. Syksyinen aamuketju suden

      Hyvää huomenta ja kaunista syyspäivää. 🌞🍁🍂☕
      Ikävä
      228
      1086
    8. Oletko tutustunut muihin

      Samalla tavalla kuin häneen?
      Ikävä
      71
      884
    9. Miksi homous puhuttaa konservatiiveja vuodesta toiseen?

      Kysymykseen on vastattukin Kansanlähetyksen osalta: "Miksi sukupuoleen ja seksuaalisuuteen liittyvät asiat ovat konserv
      Luterilaisuus
      213
      850
    10. Uskotko että kohdataan vielä?

      Kysymys otsikossa, aloitukseen ei muuta lisättävää.
      Ikävä
      46
      810
    Aihe