Mitä mieltä ootte tästä?

Anonyymi

Elikäs mielipiteitä tulemaan. Aloitin aikoinaan uudessa työpaikassa, kun avattiin uusi yksikkö alueelle. Meitä oli siinä noin 20 työntekijää, suurin osa mun ikäistä porukkaa eli 20-30 ikääsiä. Eli nuorta sakkia, muutama 50v. Huomasin vähitellen että muut klikkaantuivat keskenään, ja itse jäin porukasta johon olisin halunnut päästä mukaan. Aina meni näin että mua ei pyydetty lounaalle ja ihan sama kuka näistä mun ikäsistä niin pyytelivät toisia tupakille/lounaalle. Myös vapaa-aikana kaikki viettivät keskenään aikaa, mua ei näistä kukaan pyytänyt mukaan.
Töiden lomassa koetin oma-aloitteisesti jutella kenen kanssa vaan että saisi jotakin juttua, mutta vastaukset olivat lyhyitä.
Eikä todellakaan pahemmin mun kanssa aloitettu mitään keskustelua. 🤷‍♀️

Lähdin sieltä lopulta, koska en jaksa tuommoista syrjintää ja nyt 5 vuoden päästä törmäsin yhteen mieheen (joka siis liittyy tähän tarinaan)
Aloin deittailla tätä miestä ja kyseli missä oon ollut töissä. Hänellä oli yksi ystävä naispuolinen töissä justiin siinä firmassa, josta lähdin pois.
Näin tätä miestä jonku aikaa, kunnes paljastui tälle naiselle että hänen kaveri tapailee mua. No ei mikään ihme, mies otti etäisyyttä muhun. Mutta tiesin tämän tapahtuvan paljon aikaisemmin kun kuulee joltakin juttuja.

Monet on ihmetellyt, ketkä mut oikeasti tuntee että miksi mua on noin syrjitty ja puhuttu paskaa. Olen kumminkin sosiaalinen, mukava, nätti ja fiksu niinku muutkin. Että kuinka muka erilainen että voisi noin käyttäytyä ja porukkaan en päässyt mitenkään.

Mitä mieltä ootte, onko tuo teidän mielestä syrjintää ollut vai miksi käyttäytyivät kaikki noin mua kohtaan? 🙄

3

98

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kateutta, tai ulos sulkemista sen vuoksi, että olet normin, juoruilevan, heikkolahjaisen mielestä poikkeava ?

      Suuri epäilys, että joku kateellinen on laittanut sinusta jutun liikkeelle, jonka kaikki on niellyt totuutena. Tilanne on kärjistynyt, kun ovat saaneet jonkun jota voi arvostella ja osoitella. Etenkin naisvaltaisessa työyhteisössä tämä on enemmän kuin malli. Sinun puhumiasi saatetaan ruotia ja väännellä omalle heikolle itsetunnolleen sopiviksi. Syyllisiä ei kuulemma etsitä, mutta heistä on mukava osoittaa se.

      Itse olen juuri suljettu ulos porukasta. Syy siihen on se, että yritän tehdä työni kunnolla ja toisia arvostelematta. Ja noudatan sääntöjä, mikä ei kaikista ole mukavaa. Mutta, tarvittiin vain yksi, joka alkoi tekemään myyrän työtä taustalla ja toinen joka lähti tähän mukaan. Esimieheni näkee tämän vain turhana draamana ja on sitä mieltä, että minä olen ongelma, jos muut eivät tule juttuun kanssani. Takaisin yläasteelle siis. Haluaisinko vaihtaa luokkaa kun minulla on rankkaa kiusaajieni kanssa.

      Kiusatun stigmasta ei pääse eroon, oli minkä ikäinen tahansa. Ihan kuin muut haistaisivat sen. Stigman saat kun
      A. haluat tehdä toisin kuin kiusaajat
      B. olet liian kaunis, kiltti ja/tai tunnollinen
      C. olet liian fiksu ja saat siksi toiset tuntemaan itsensä typeriksi

      Työelämässä valitettavasti porskuttaa pahuus ja ne, jotka ovat valmiina tallomaan muita. Mutta, onneksi karma korjaa nämä aikanaan.

    • Anonyymi

      Aika mahdoton on sanoa lyhyen kuvauksen perusteella, miksi joku yksittäinen henkilö joutuu syrjäytetyksi yhteisössä. Mutta yleisesti ottaen tässä henkilössä on jotain, mihin muiden huomio kiinnittyy. Toisaalta myös yhteisöllä voi olla jotain kiusatusta henkilöstä riippumatonta ongelmaa. Yhden kiusaaminen ei ole ihmisluonteeseen kuuluva sääntö, vaan jossain on jotain vialla.

      Poikkeavuuden ei tarvitse olla suuri, kun joutuu syrjityksi. Tietty sulkeutuneisuus on sellaista, mitä yhteisön on vaikea sietää. Sulkeutuneisuus jättää niin paljon tilaa väärin ymmärryksille, luuloille ehkä jopa peloille, että tällaista ihmistä helposti hyljeksitään, vaikka hän sinänsä tekisi työnsä hyvin.

    • Anonyymi

      erikoista että aloittajaa harmitti ettei häntä otettu työkavereiden vapaa-ajan rientoihin mukaan. Miksi ihmeessä työkavereiden tulisi hengailla vapaa-ajallakin yhdessä? Sellainen ei taida missään olla kovin yleistä. Jopa hyvin outoa että työkaverit viettävät vapaa-aikaa keskenänsä. Häntä harmitti ettei muut ottaneet häntä mukaan sauhulle ja röökille?? Kummallinen duunipaikka jossa nuoret ihmiset joukolla tupruttelevat, Olihan siellä niitä 50v vuotiaita muutama. Varmaan vielä ulkopuolisempia kuin aloittaja, Aloittaja olisi voinut mennä heidän kanssansa syömään jos ikätoverinsa eivät kelpuuta samaan ruokapöytään murkinalle, Jotain oleellista aloittaja on tarkoituksella jättänyt kertomatta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      112
      8443
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2565
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2287
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1684
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1509
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1462
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1409
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      13
      1193
    Aihe