Olen harjoitellut muutaman vuoden saslikin grillausta.Marinadit mulla perustuu yleensä kahteen vaihtoehtoon, kefiiriin (maustamaton jogurtti käy)tai etikkaan, muut perusmausteet on sipuli ja adjika, ks. http://www.kolumbus.fi/rahola/sanastot/a.html#adji ,loput mausteet vähän mielialan mukaan. Etikan kannsa pitää olla tarkkana, se kun imee lihan aika helposti kuivaksi, itse olen enemmän kefiiri-koulukunnan puolesta. Grillaus itsessään tulee aina tehdä hiili- tai puugrillillä, kaasugrillillä tähän lihaan ei saa mitään makua. Parhaiten olen onnistunut lampaanlihan kanssa, tosin sen kanssa on aina pieni riski että jää se "villasukan" maku. Kassler on kuitenkin varmin lihavalinta onnistumisen kannalta. Kastikkeena syödessä käytän useimmiten granaattiomenamehutiivistettä, ja lisukkeina raaka porkkana, tomaatti, kurkku ja salaatinlehdet, perunoita yms. hiilihydraatteja kannataa välttää mikäli grillaus on intohimo kuten mulla (ks. Atkinsonin dietti). Jos teillä on hyviä kokemuksia saslikin tai muun varraslihan grillaamisesta niin jättäkää viestiä. Voin itsekin kertoa tarkemmin omista resepteistä
Saslikin grillaus & marinadi
33
23514
Vastaukset
- kels
Marinadiin ei saa lisätä suolaa, koska se vetää ne liemet ulos lihasta. Lammas on parasta saslikissa, mutta vanha häränfileekin on hyvää. Moskovasta kotoisin oleva ystävättäreni marinoi vain 1-2 tuntia, minä 1-2 vuorokautta lihaa jääkaapissa muovipussissa, välillä käännellen. Kun lihat laitetaan vartaisiin, ne ensin kuivataan puhtaaksi mausteista ja liemestä sekä pujotetaan tiiviisti toisiinsa kiinni vartaisiin.
Upea lisäke on paprikasäilyke ja marinoidut herkkutatit sekä suolakurkut ja smetana.- Markus
Olen joskus myös kokeillut häränfilettä, mutten oikein ole onnistunut (ehkä kokeilen väärin), tarvii harjoitella tänä kesänä lisää. Netistä havaitsin että myös muut käyttävät härkää, esim. http://ruscuisine.com/cooking-forums/viewtopic.php?topic=486&forum=3 .
Kastikkeeksi saslikiin sopii hyvin myös Tkemali, olen ostanut yleensä valmista Pietarista ja Tallinnasta, mutta paras tulee kuitenkin itse tekemällä, yksi resepti ks. linkki http://www.angelfire.com/ga/Georgian/cousine.html
Onko muuten jollakin kokemuksia Atkinsonin dieetistä? Näin kun grillauskausi lähestyy ja tulee syötyä kaikenlaista hyvää (mutta rasvaista) lihaa, niin syksyllä voi olla jokunen lisäkilo. - grillailija
Markus kirjoitti:
Olen joskus myös kokeillut häränfilettä, mutten oikein ole onnistunut (ehkä kokeilen väärin), tarvii harjoitella tänä kesänä lisää. Netistä havaitsin että myös muut käyttävät härkää, esim. http://ruscuisine.com/cooking-forums/viewtopic.php?topic=486&forum=3 .
Kastikkeeksi saslikiin sopii hyvin myös Tkemali, olen ostanut yleensä valmista Pietarista ja Tallinnasta, mutta paras tulee kuitenkin itse tekemällä, yksi resepti ks. linkki http://www.angelfire.com/ga/Georgian/cousine.html
Onko muuten jollakin kokemuksia Atkinsonin dieetistä? Näin kun grillauskausi lähestyy ja tulee syötyä kaikenlaista hyvää (mutta rasvaista) lihaa, niin syksyllä voi olla jokunen lisäkilo.Itse olen huomannut että ihan tuommoinen "roskaliha" käy hyvin saslikiin, vaikkapa sian etulapa tai muu äärimmäisen halpa liha, mutta ongelma on se että kunnon rasvaista ja läskistä lihaa on hankala löytää suomesta, saslik vaatii mielestäni sen läskin sinne mukaan jotta pysyy mehuisana, myöskin jos lammasta, niin sianlihaa mukaan vartaaseen.
Saslik onnistuu myöskin hyvin sitruunan mehulla, Armenialaiseen tyyliin, söin kerran eestin puolella, ja tykkäsin että hyvää, siihen oli laitettu ainakin rakuunaa kokonaisina, ilmeisesti timjamia, vähän vaikea sanoa mitä kaikkea yrttejä, mutta periaate oli että etikka korvattu sitruunalla, ja se oli annettu marinoitua ihan huoneenlämmössä (torilla lämpöisessä), ei tarvitse jääkaappia, ei satavarmasti mene pilalle päivässä... että liha kypsyy nopeammin kun valmiiksi lämmintä.
Juu, ja suola vasta grillatessa päälle.
Hapankaali sopii myöskin erinomaisesti saslikin kanssa, oletko kokeillut? - Markus
grillailija kirjoitti:
Itse olen huomannut että ihan tuommoinen "roskaliha" käy hyvin saslikiin, vaikkapa sian etulapa tai muu äärimmäisen halpa liha, mutta ongelma on se että kunnon rasvaista ja läskistä lihaa on hankala löytää suomesta, saslik vaatii mielestäni sen läskin sinne mukaan jotta pysyy mehuisana, myöskin jos lammasta, niin sianlihaa mukaan vartaaseen.
Saslik onnistuu myöskin hyvin sitruunan mehulla, Armenialaiseen tyyliin, söin kerran eestin puolella, ja tykkäsin että hyvää, siihen oli laitettu ainakin rakuunaa kokonaisina, ilmeisesti timjamia, vähän vaikea sanoa mitä kaikkea yrttejä, mutta periaate oli että etikka korvattu sitruunalla, ja se oli annettu marinoitua ihan huoneenlämmössä (torilla lämpöisessä), ei tarvitse jääkaappia, ei satavarmasti mene pilalle päivässä... että liha kypsyy nopeammin kun valmiiksi lämmintä.
Juu, ja suola vasta grillatessa päälle.
Hapankaali sopii myöskin erinomaisesti saslikin kanssa, oletko kokeillut?Olen kokeillut myös tosi läskistä lihaa, mutten henkilökohtaisesti ole niin rasvan ystävä. Löysin yhdeltä gruusialaiselta saitilta viime viikonloppuna ohjeen jota sovelsin vähän; tehdään tehosekoittimella sose sipuli-vihreä paprika 1:1-suhteessa, lisätään vähän öljyä,vettä,granaattiomenamehutiivistettä,mustapippuria,korianteria ja hitusen etikkaa, sitten lampaanliha 5cm kuutioina sekaan, jääkaappiin marinoitumaan n.12h ja sitten grilliin=> tuli aika hyvä (samantapaista olen joskus maistanut Abhaasiassa)
- Maistakaa
Markus kirjoitti:
Olen kokeillut myös tosi läskistä lihaa, mutten henkilökohtaisesti ole niin rasvan ystävä. Löysin yhdeltä gruusialaiselta saitilta viime viikonloppuna ohjeen jota sovelsin vähän; tehdään tehosekoittimella sose sipuli-vihreä paprika 1:1-suhteessa, lisätään vähän öljyä,vettä,granaattiomenamehutiivistettä,mustapippuria,korianteria ja hitusen etikkaa, sitten lampaanliha 5cm kuutioina sekaan, jääkaappiin marinoitumaan n.12h ja sitten grilliin=> tuli aika hyvä (samantapaista olen joskus maistanut Abhaasiassa)
Ehdotukseni grilli-lihan mausteeksi.
1 dl rypsiöljyä
1 dl ketsuppia
½ dl sinappia
½ tl jauhettua neilikkaa
1 tl suolaa
1 rl sokeria
vähän jauhettua valkopippuria
vähän jauhettua maustepippuria
Vatkaa seokset sähkövatkaimella hyvin.
Nuiji grillattava liha kevyesti lihanuijalla, suolaa makusi mukaan, voitele sen jälkeen ko. mauseseoksella ja grillaa välittömästi.
Vesisuihkepullo on hyvä lisävarustus jolla voidaan sammuttaa mahdollisen liika lämmön aiheuttama liekitys.
Näin maustettu liha on parhammillaan kuorineen grillattujen perunoiden kera, jotka saavat mustua grillissä aivan hiilipinnalle.
Syödään voin, lihan ja suolan kera sellaisinaan
eikä hiiltä saa poistaa perunasta.
Suosittelen lämpimästi. "Don Apetitt". - grillailija
Markus kirjoitti:
Olen kokeillut myös tosi läskistä lihaa, mutten henkilökohtaisesti ole niin rasvan ystävä. Löysin yhdeltä gruusialaiselta saitilta viime viikonloppuna ohjeen jota sovelsin vähän; tehdään tehosekoittimella sose sipuli-vihreä paprika 1:1-suhteessa, lisätään vähän öljyä,vettä,granaattiomenamehutiivistettä,mustapippuria,korianteria ja hitusen etikkaa, sitten lampaanliha 5cm kuutioina sekaan, jääkaappiin marinoitumaan n.12h ja sitten grilliin=> tuli aika hyvä (samantapaista olen joskus maistanut Abhaasiassa)
Kuulostaa hyvältä, voisi testata seuraavan kerran kun joku täällä pistää lampaan lihoiksi, itse pidän myöskin kovasti lampaanlihasta, jotkut moittii villaiseksi makua, mutta minusta tekotavassa on jotain silloin, tai sitten että lammas on ollut vanha. Mutta kyllä sitäkin pystyy vähän kompensoimaan kun antaa marinoitua ihan reilusti pari kolme päivää, niin etikka tai muu hapan tekee kyllä hommansa.... Kummallista on myöskin joskus se, että jos ihmisille ei sano että on lammasta, niin syövät kyllä hyvällä halulla, se on sitä arkipäivän psykologiaa kait.
Karitsan lihasta tulee kyllä aika erinomaista saslikia, mutta marinointiaika on tosi lyhyt sille, muutamia tunteja.
Juu, ja tuon läskin kanssa on se ongelma, että pitää olla hyvin syötettyä potsia, niin se läskikin on erittäin maukasta, ei "niljaista" ja sitkeää, vaan ihan täysin pehmeää. Se on tämä tehotuotanto mikä pilaa elukan, ymmärrän kyllä helposti miksi moni ei pidä läskisestä lihasta kovin paljoa. - Anonyymi
grillailija kirjoitti:
Kuulostaa hyvältä, voisi testata seuraavan kerran kun joku täällä pistää lampaan lihoiksi, itse pidän myöskin kovasti lampaanlihasta, jotkut moittii villaiseksi makua, mutta minusta tekotavassa on jotain silloin, tai sitten että lammas on ollut vanha. Mutta kyllä sitäkin pystyy vähän kompensoimaan kun antaa marinoitua ihan reilusti pari kolme päivää, niin etikka tai muu hapan tekee kyllä hommansa.... Kummallista on myöskin joskus se, että jos ihmisille ei sano että on lammasta, niin syövät kyllä hyvällä halulla, se on sitä arkipäivän psykologiaa kait.
Karitsan lihasta tulee kyllä aika erinomaista saslikia, mutta marinointiaika on tosi lyhyt sille, muutamia tunteja.
Juu, ja tuon läskin kanssa on se ongelma, että pitää olla hyvin syötettyä potsia, niin se läskikin on erittäin maukasta, ei "niljaista" ja sitkeää, vaan ihan täysin pehmeää. Se on tämä tehotuotanto mikä pilaa elukan, ymmärrän kyllä helposti miksi moni ei pidä läskisestä lihasta kovin paljoa.Kokeilkaapa jotain tummaa lihaa, esim. Somalialaista nuppineulanniskaa, na vot! Marinoi lihan omalla appendixilla ja maistata fileet heimon muilla jäsenillä niin ei maistu sukkamehu kun et itse syö, missään nimessä!
- Georgi
Kokeilin tänään otsikon tapaista marinadia, (riitti vain kahdelle hengelle):
-800g lampaanlihaa (prisman pakkasesta) leikataan 4x4x4cm paloiksi
Marinadi:
-1 iso sipuli ja vihreä paprika tehosekoittimella ihan puuroksi
-2 rkl oliiviöljyä
-1 rkl korianteria
-1 rkl kuivaa adjikaa (sain kurkkupurkillisen abhaasikaverilta)
-2 dl vettä
Laitoin jääkaappiin vuorokaudeksi, otin lihat pois seuraavana päivänä ja lisäsin 1 rkl etikkaa, lihat takaisin ja 2h kuluttua hiiligrilliin, grillasin ensin n. 10min rapean kuoren lihalle ihan punahehkuisen hiilen "iholla", sitten kypsennin 20 min vähän etäämmällä.
Naapuri sanoi että sillä kuola valui jo kilometrin päässä kun oli koiraa ulkoiluttamassa... olen kuullut tuosta granaattiomenasta että se syventää makua grillisavusta, tarvii kokeilla. Kiitti vinkistä - ceritano
Luin juuri kefiirimarinaadia koskevan kirjoituksesi.
Minulle heräsi muutama tarketava kysymys.
Minkälaisessa suhteessa käytät adjikaa ja sipulia jos kefiiriä on esim. litra?
Käytätkö marinaadiin muita mausteita?
Mitä teet granaattiomenamehutiivusteelle?
Toivoisin pikaista vastaustasi. Kiitos!
[email protected]- 1+5
Aika optimistista toivoa pikaista viestiä viisi vuotta sitten kirjoitettuun viestiketjuun...
- lississi
Kefiriin saa lisätä vähän saffron ja joku liha lientä. Myöskin saa marinoida lihaa mineraalivedessä, noin vuorokausi. Yleensä sipuli tarjoavat raakana saslikkin kansa, ja myöskin adjikaa. Adjikaa voit tehdä kotonakin: tuoret..mehukaiset!..kypsät tomatit murskata ja lisätä sinne valkosipili , suola, ja väääääähän etikka.
P.S. koska tekevät saslikki se pääle pitää kaataa viiniä..vettäkin saa - Hoida omat asiasti
1+5 kirjoitti:
Aika optimistista toivoa pikaista viestiä viisi vuotta sitten kirjoitettuun viestiketjuun...
Idiootteja on Suomi täynnä.
- Kefir Mikahottinen
Hyvä tulee myös, kun raastaa pari sipulia, myllystä vähän suolaa päälle, ja itkettää sipulimehut talteen siivilällä. Lihat mehunsekaan, mukaan vähän cayenne- ja mustapippuria, vähän etikkaa ja öljyä. Marinointiaika muutama tunti
- eesti perkeleesti
Asustelen täällä Virossa ja lumet ovat sulaneet. Ja ostin ulko grilliin juuri hiiliä.
Ja kaupasta ostin Rakveren Klassikaline saslikkia kilon verran liemessään, mutta 750 gramma pitäisi olla lihaa sihan lihaa, etiketin mukaan tagaosasta ja peekonist.
Kaupassa oli valmiiksi marinoituja saslik-valmisteita lähes enemmän kuin suomessa erilaisia grillimakkaroita. Ajattelin että kalssillinen olisi helpoin.
Mutta useimmin lihaa grillatessa olen ajoittain valellut lihaa sopivalla grillauskastikkeella.
Valmiiksi marinoituihin olen käyttänyt useimmiten sitä paketissa ollutta marinadia.
Voiko tuollaisella etikkapohjaista marinaadia käyttää grillikastikeena, tai tarvitaanko sitä edes, koska marinaadi on varmasti syvästi lihassa. Ainakin jos tekee sen 12 päivän päästä joka tuon purkin myyntiaika on.
Kannataako valella grillatessa jos kannattaa niin millä?
En halua uusia makuja grillikastikkeesta. No testaan ja valelen vain oliiviöljyllä jos tarvitsee. - eesti perkeleesti
Ihan helkatin hyvää tuli tuosta purkista ilman mitään grillikastikkeita, hiili grillillä grillasin noin 25 minuuttia.
Oli niin hyvää ettei tarvinnut mausteita kilon purkki maksoi vähmän kuin kabanossi paketti Suomessa.
Seuraaavaksi kokeilen jotain toista makua.
Tallinnassa jo käytte kannattaa ihmeessä ostaa valmissaslikpurkki vaikka junannuksena ihmeteltäväksi. Ylivoimainen saunaruoka, ja keskusteluakin riittää enemmän kabanossin ja vastaavien makkaroiden keskenään vertailu - Rillimies!
Hiiligrilli on ehdoton saslikin grillauksessa, marinadi ei. Lihan voi maustaa kuivamausteillakin ja siitä tulee aivan yhtähyvää kuin liemissä lionneestakin, mutta se on toki makuasia ja jokainen tekee kuten itse parhaaksi näkee.
Mutta kiva vinkki niille jotka hakevat vähän erilaista kuin suomen kaupat tarjoavat. Minulla on henk. koht. pelkkää hyvää sanottavana virolaisista lihatuotteista, etenkin ne pienet ja paksut grilliwiinerit ovat hyviä, etenkin juustoa sisältävät.
Terveisiä vain tallinnaan! Grillaillaan!!! - bar b q
itse en käytä ollenkaan öljyjä grillaus marinaadeissa, silloin välttyy niiltä turhilta liekityksiltä. Olen myös ostanu sellaisen marinaattorin joonka kannessa on venttiili ja pumpun avustuksella voi pumpata ilmat pois mikä avaa lihan/kanan/kalan syyt ja maku pääsee sisään, jopa 5-10 min marinoimis aika rittää silloin. suosittelen
- Kokeiltu on!
Oikealla grilliritilän valinnalla välttyy myös "liekitykseltä katso Vanahan Kokin hiiligrillin kuvat Kuvablokista. Valitse hakusanaksi elmeri 1941.
Tuolla ritilällä onnistuu öljyä tihkuvan lihankin valmistus ilman ikäviä liekkejä!
- Poro Tallinnasta
Tallinnan Pirosmani-ravintolan kokin saslik-ohje:
1 kg sian- tai lampaanlihaa
300 g sipulia viipaleina
suolaa ja pippuria
(lampaanlihalle myös maun mukaan sitruunaviipaleita)
Liha leikataan ohuehkoiksi viipaleiksi ja sekoitetaan sipuliviipaleiden, suolan ja pippurin kanssa. Lampaanlihalle voi lisätä myös maun mukaan sitruunaviipaleita. Lihat pannaan jääkaappiin vuorokaudeksi ja grillataan n. 15-20 min.
Marinaadiin ei siis käytetä etikkaa!!! - Saslikki!
Itseasiassa saslikia ei edes marinoida etukäteen. Kuivamausteet voidaan toki hieroa lihaan ennen grillausta, mutta mitään liemiä ei käytetä!
- saslik Virostapahan
raaka-aineet
http://www.eestimahe.ee/lihatooted
http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=9561
ja näpsästi aihiot purnukassa mukaan mm omenaviinietikassa.
Kokeltu on ja tosi maukasta !
muunlaista reseptiä ; on virolaisten kansallis-kesäruoka
http://www.toidutare.ee/retsept.php?otsi=1&string= alõkk
Hei Google-kääntäjä auttaa - marinadeja 283
http://www.toidutare.ee/retsept.php?g=22
ja õunasuitsulaast = omensavulastut maustaa lihan
tammi jne jos ei hikkori-puuta
Raparperimarinadi
MARINAAD
200 g Rabarber -pilkottunha
2 spl Oliiviõli
2 spl Valge veini äädikas
Sool
Must pipar
1 tl Suhkur
marinoi 3-4 tuntia
loppusilaus korianterin oksia
http://www.toidutare.ee/retsept.php?id=9587 - Kefir Mikahottinen
Tuo Pirosmanin kokin ohje on muuten yksinkertaisuudessaan toimiva, kokeiltu on lampaalla. Kannattaa muistaa, että grillaus pitää tehdä hiilillä tai puilla, koska savunmakua on saatava mukaan. Hisbillah!
- Conrad Mikahottinen
No niin, Georgiassa käyty ja ohjeet imetty Paikallisilta chef n coisson-menetelmään perehtyneiltä chain-de-roterrie-upon-avon-kokeilta:
Rasvaiset sianlihakuutiot pyöritellään ohuen ohueksi leikatuissa sipulisiivuissa, suolaa ja pippuria maun mukaan, tarvittaessa adjikaa kuivana, sitten punkkuun marinoitumaan vuorokaudeksi. Sipuli ja punkero mureuttavat lihaa käsittämättömän paljo. Marinadi poekkeen ja puuhiiligrilliin. Kaasulla näet ei makua saa.
Hisbillah, Cameroon!- Conrad Mikahottinen
Jahas, shaslok-kausi lähestyy! Ajattelin grillata: lammaslapa, kassler (ei islam), potc du beef ja ehkä kana?
- Edwin.J.Untti
Eikös saslik-vartaaseen kuulu sopivina paloina sianlihaa, maksaa, munuaista, sipulia, paprikaa, suolakurkkua ym.
Kumpaankin päähän tulpaksi paksuhko raaka porkkanansiivu.
Marinadit maun mukaan.
Parhaat grillitulet olen saanut 100-vuotiaasta männystä tehdyillä klapeilla, 80-vuotiaskin käy. - 46x47
Puugrillillä pasitetaan. Jos leppä / koivu hiillos on sattumoisin liian kuuma, niin sitä marinaadilientä kaadetaan vartaitten päälle varovasti, niin hiilos vähän hiipuu ja liha saa aromia. Vaikka ei uskoisi niin etikoitten maussakin on eroja kun marinaadia tehdään. Virolainen etikka on pehmeämmän makuista, jokin kitkeryys puuttuu mikä on rajamäen etikassa. Toki ei ole sama etikkahappo pitoisuuttakaan.
- Anonyymi
No älä nyt viinaetikkaa Rajamäki käytä, vaan valkoviini-etikkaa! Urpooot!
- SabraLuptak
I’ll immediately grab http://smarthomebusinessideas.org/ your rss feed as I can't find your http://makemoneyinhome.net/ e-mail http://whatisdepression.info/ subscription link or e-newsletter service. Do you've any? Kindly let http://makemoneyonlineguides.com/ me know in order that I could http://howtomakeamobileapp.org/ subscribe. Thanks.
- LamonicaCollons
I was just looking for this info for a while. After 6 hours of continuous http://bhwconference.com/ Googleing, at last I got it http://bhwconference.com/ in your site. I wonder what is the lack of Google strategy that do not rank this http://bhwconference.com/ type of informative sites http://bhwconference.com/ in top http://bhwconference.com/ of the list. Generally the top sites are full of garbage.
- Markus1967
Bongasin ihmeen kaupalla tämän 11v sitten aloittamani ketjun, joten laitetaan vähän kokemuksia tältä ajalta saslikista eli Khorovatsista.
Jostakin syystä viimeiset 5 vuotta on mennyt tällaisella reseptillä, ilmeisesti toimii kun vaimo ja lapsetkin ahmii aina ähkyksi asti:)
2-3kg kassleria, tarpeen mukaan
1L maustamaton jogurtti
1 nippu korianteria
n. 1/2 dl korianterijauhetta (ei välttämättä tarvi)
2 punaista paprikaa
3 - 4 sipulia
Tehosekoittimella paprikat, korianterinippu ja sipulit muusiksi, loraus vettä ennen sekoituksen aloittamista. Kaadetaan muusi maustamattomaan jogurttiin ja sekoitetaan. Itse käytän 5L muoviastiaa jossa ilmatiivis kansi.
Kassler laikataan n. 3,5-4cm kuutioiksi, ja laitetaan lihanpalat muoviasiaan ja sekoitetaan muovikauhalla kunnolla. Sitten kansi astiaan ja jääkaappiin noin kahdeksi vuorokaudeksi.
Helpointa saslikin grillaaminen on siihen tarkoitukseen valmistetulla grillillä, joita nykyään saa myös nettikaupoista, itse ostin viimeisimmän netraudasta. Samoin saslik-tikut on syytä olla siihen tarkoitettuja, eikä niitä ohuita joita saa joka kaupasta. Eli tikut joiden leveys noin 10mm, ja kahvan edessä on tanko kierteytetty jonka avulla varras pysyy kaikissa asennoissa paikallaan pyörähtelemättä. Laitan lihat tikkuihin noin tuntia ennen grillauksen aloittamista huoneen lämpöön. Hiiliä saa olla yksi pikkusäkillinen tai 1/2 - 3/4 isompaa säkillistä, riippuen lihan määrästä. Itse laitan hiilet keko-muotoon sytyttäessä, ja odotan sytyttämisen jälkeen noin 30min jonka kohdalla levitän hiilet tasaisesti ja siten että hehkuvia hiiliä enemmän reunoille ja vähemmän hiiltyneet hiilet keskelle. Tämän jälkeen sitten aloitetaan grillaus siten että alkuun n. 5 minuuttia per asento, ja käännellään 90 astetta 5 minuutin välein kunnes lihat on kiertyneet kerran ympäri ja saaneet grillauksesta väriä ja ohuen kuoren. Tämä kuoren muodostuminen on tärkeää koska sen avulla lihasta ei valu kaikki lihaneste pois. Jatketaan grillausta siten että loppuaika pyöritellään n. 15 sekunnin välein 90 astetta kerrallaan jotta liha ei pala. Normaalisti kassler-saslik on valmis syötäväksi 35-45 minuuttia grillaamisen aloittamisesta, riippuen lihan määrästä ja grillin kuumuudesta. Ja aina pitää olla vettä vieressä jolla tarpeen mukaan voi hillitä liikaa grillin kuumumista ja liekihtelyä.
Kastikesuosikki meidän perheessä on Narsharab granaattimehutiiviste, sitä saa nykyään edullisesti esim. Viipurista, mutta Tallinnassa se on kallista.
Hatshapuri juustoleipää haemme usein Cafe Pikku Georgiasta grillausta edeltävänä päivänä.
Alkuruokana meidän herkku on munakoisorullat, nam! Samoin kaikkea salaattia lihaa syödessä, mutta yleensä ei perunoita.
Suosikkujuoma saslikin kanssa on Saperavi-punaviini jota nykyään saa useista Alkoista Suomessa.
Viime kesänä Pärnussa kävimme armenialaisessa ravintolassa, ja sen saslikit oli niin hyviä etten muista saaneeni mistään gergialaisravintolastakaan niin hyvää saslikia. Paluumatkalla käväisimme Tallinnan Kaubamajan ruokaosastolla, ja sieltähän löytyi valmiiksi marinoitua armenialaissaslikia vakuumipakkauksessa, oli pakko ostaa kaikki 5 pakettia jotka hyllyssä oli jäljellä ja tuoda kotiin; oli aivan mahtavia!!!
Seuraavan kesän projekti tulee olemaan armenialaisen saslikin opettelu. Myös Svanetian suola pitäisi oppia. - Anonyymi
jos se saslik ei siinä alussa pala viiden minuutin kääntö välillä ei sitä saa mitenkään poltettua jos aluksi kääntelet sitä viidentoista sekunnin välein ja lopuksi viiden minuutiin tulee lopputuloksesta varmasti mehevämpi
- Anonyymi
Tehkääpä vartaat joskus pystyssä savitandoorissa, ensin pinnat hiilillä ja sitten hautumaan tandooriin tunniksi. Muistakaa valuttaa marinadia ylhäältä vähän väliä, myös omenaviinietikka/vesiseos spreijattuna kosteuttaa vartaita matkalla kohti uskomatonta mureutta!
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornosta
https://www.kymensanomat.fi/paikalliset/8081054 Kotkalainen Demari Riku Pirinen vangittu Saksassa lapsipornon hallussapi1102850Olen tosi outo....
Päättelen palstajuttujen perusteella mitä mieltä minun kaipauksen kohde minusta on. Joskus kuvittelen tänne selkeitä tap302395Vanhalle ukon rähjälle
Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen222334Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!
https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/15256631071947- 1141630
Hommaatko kinkkua jouluksi?
Itse tein pakastimeen n. 3Kg:n murekkeen sienillä ja juustokuorrutuksella. Voihan se olla, että jonkun pienen, valmiin k1701345Aatteleppa ite!
Jos ei oltaisikaan nyt NATOssa, olisimme puolueettomana sivustakatsojia ja elelisimme tyytyväisenä rauhassa maassamme.2861176- 801034
- 711024
Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi
Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi244991