Kumpi lihottaa? Sokeri tai rasvaa? Herkuttelen enemmän sokerilla (herkku päivällä) vastauksia kiitos
Sokeri tai rasvaa?
15
67
Vastaukset
- Anonyymi
Jos haluat ymmärtää mistä asiassa on todellisuudessa kysymys niin kysäiseppä. Emailini varmaankin löydät näiltä sivuilta.
Ystävällisin terveisin Veijo - Anonyymi
Mietitäänpä. Oletetaan että syöt molempia. Sokerin elimistö käyttää energiaksi heti, ja ylimääräinen sokeri varastoidaan glukogeenina lihaksiin. Samanaikaisesti syöty rasva varastoituu rasvakudoksiin ja käytetään energiaksi myöhemmin. Jos ruoasta tulee kulutusta enemmän energiaa, rasva jää rasvakudoksiin pysyvästi.
- Anonyymi
"Mietitäänpä. "
2 2=5 ????
Söitkö pienenä rusinat pullista???
- Anonyymi
Mikään yksittäinen aine ruuassa ei lihota tai laihduta, vaan homma riippuu kokonaisuudesta. Moni ihminen syö ainakin yhden herkkuannoksen päivässä, eikä siltikään liho, koska muuten elämäntavat ovat kunnossa.
Jos ylipainoa oikeasti on, niin todennäköisesti laihtuu useita kiloja pelkästään sillä, että jättää kaiken lisätyn sokerin pois ruokavaliostaan. Tätä on testattukin joissain dokkariohjelmissa. Sokeri on kasvista eristettyä energiaa. Joutuisit järsimään päivässä kilokaupalla sokeriruokoa, jos haluaisit saada siitä saman verran sokeria, kuin mitä on isossa limppapullossa. Eli siltä kannalta sokeria kannattaa välttää. Etenkin juotua sokeria. Ei vain ole mitään järkeä syödä pelkkää energiaa ilman mitään muita ravitsemushyötyjä - ravitsemushaittoja sen sijaan sokerilla piisaa.
Kuulemma on vähän yksilöllistä, onko itselle hiilihydraatit vai rasvat pahempia. Itse en välttele rasvoja, mutta sokereita välttelen. Luonnollisia kuitupitoisia hiilihydraatteja syön. Paino-ongelmaa ei ole. Kun syö riittävästi ja riittävän monipuolisesti, ei ole kauheaa tarvetta herkutella. Yleensä nk. makeannälkä tarkoittaa vain sitä, että ruokavaliossa on jotain pielessä tai että yrittää pitää itsensä liian isossa nälässä, jolloin syntyy mielitekoja.
Mutta jos oikeasti haluat syödä päivässä yhden herkkupalan, niin valinta on omasi. Niin monet tekevät.- Anonyymi
"Eli siltä kannalta sokeria kannattaa välttää. Etenkin juotua sokeria. "
Juotu sokeri, esim,. appelsiinimhu on kuin pistäisi ruiskulla sokeria suoneen. Syö hedelä hedelmänä.
Muut osa tekstistä näyttää saman totuuden-pallo pahasti hukassa. Sokeriruo'ossa ja sokerijuurikkaassa on yli 10% sokeria painosta ja virvoitusjuomissa noin 10% eli ovat suhteellisen energiapitoisia kaikki kolme.
- Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Sokeriruo'ossa ja sokerijuurikkaassa on yli 10% sokeria painosta ja virvoitusjuomissa noin 10% eli ovat suhteellisen energiapitoisia kaikki kolme.
Jos haluat ymmärtää mistä asiassa on todellisuudessa kysymys niin kysäiseppä. Emailini varmaankin löydät näiltä sivuilta.
Ystävällisin terveisin Veijo - Anonyymi
hvp27 kirjoitti:
Sokeriruo'ossa ja sokerijuurikkaassa on yli 10% sokeria painosta ja virvoitusjuomissa noin 10% eli ovat suhteellisen energiapitoisia kaikki kolme.
Niinpä. Onhan niissä energiaa 100 g:ssa lähes yhtä paljon kuin 1 dl:ssa veteen keitettyä kaurapuuroa, yhdessä palassa (6,25 g) suklaata tai ruokalusikallisessa (10 g) pähkinöitä.
- Anonyymi
Molemmat lihottaa, mutta hyviä rasvoja kannattaa kuitenkin syödä. Sokeria saa hedelmistä, joten sitä ei kannata raffinoituna nauttia.
Herkuttelen rahkalla ja hedelmillä. Karkit eivät ole aikuisen ihmisen herkkuja.
Makuaisti muuttuu, kun syö terveellisesti eli ei mitään sellaista, minkä mukana elimistö ei saa rakennusaineita.- Anonyymi
"Herkuttelen rahkalla ja hedelmillä."
Rahka OK
Hedelmät ovat luonnon karamellejä - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
"Herkuttelen rahkalla ja hedelmillä."
Rahka OK
Hedelmät ovat luonnon karamellejäHedelmien mukana tulee niitä hyviä rakennusaineita, joita ei rahkasta saa. Sokeria toki on, mutta elimistö kuluttaa ne nopeasti
- Anonyymi
Ainakin osa sokerista muuttuu elimistössä rasvaksi.
Molempi pahempi, kuitenkin kohtuudella.- Anonyymi
Mitä ruoka-ainetta elimistö ei pysty muuttamaan rasvaksi?
Rasva varastoituu lähes häviöttömästi sellaisenaan. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Mitä ruoka-ainetta elimistö ei pysty muuttamaan rasvaksi?
Rasva varastoituu lähes häviöttömästi sellaisenaan.Rasva ei varastoidu sellaisenaan. Vain se rasva, mitä ei kuluteta, varastoituu. Niin käy välillisesti myös hiilihydraateille, harvoin myös proteiinille.
- Anonyymi
Jotkut rasvoista ovat elimistölle tärkeitäkin, eli on vain hyvä, ettei kaikki rasvat tule ulos.
Esim. joillain laihdutuslääkkeillä saadaan rasvaa poistumaan elimistöstä, ja voi käydä niin, että samalla tärkeätkin rasvat poistuvat, joka ei ole hyvä juttu.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Elämä valuu ohi ilman merkitystä
Olen 5-kymppinen korkeasti koulutettu hyvässä ja vaativassa työssä oleva mies. Erosin pitkästä parisuhteesta pari vuotta2723953Martina julkaisi romanttisia kuvia kihlajaisista
Ihana pari. Paljon onnea ja rakkautta heille 💞2711324Ilo, joka nousee silmiisi saakka
kun katseemme kohtaavat. Olet energinen, aito, ihana. Välillä tuijotat suoraan silmiini - enkä hämmenny, katson takaisin651295- 841076
Gekkosessa hyvä juttu Sofian Dubai "töistä"
"Vielä tammikuussa Belórf lupaili aloittavansa jälleen verkkovalmennukset, mutta tämä projekti näyttää kuihtuneen kaikes971070eerikäinen novassa sanoi ei kukaan enää aja manuaalivaihteilla
meillä on 3 autoa talissa ja kaikissa manuaalilaatikot, on meillä vielä tämmöiset vaikka toisin puhutaan.96991Jokaisella on omat syntinsä
Minä olisin niin mielelläni sinun. Ehkä joskus viittasitkin siihen. Olet nainen ajatuksissani jatkuvasti ja taidat tietä56946En oikeasti
Tiennyt että sinulla on ollut vaikeuksia ja huonoja aikoja. Olen oikeasti pahoillani, ja olisin myös toiminut eritavoin118926- 169883
Palsta sekosi lopullisesti?
Taidan mennä päikkäreille. Oliko hän nyt muka oikeasti äsken täällä ja kirjoitti, että täytyy unohtaa? Todistakaa se. Ki14824