Fat renkaiden nastoitus

En ole oikein vajaan puolentoista vuoden aikana päässyt täysin "sinuiksi" (sähkö) fättini alkuperäisrenkaan (VeeTiren Snow Avalanche 4.0") kanssa ja päädyin nyt sitten tilaamaan "perusvarmat" Schwalben Jumbo Jimit tilalle, jotka asennen alle tulevaksi kesäksi.

Nyt sitten kuitenkin tulee mieleen noiden Snow Avalanchien kanssa, että ehkäpä voisinkin nastoittaa nuo tulevaa talvea silmällä pitäen, kun niissä on nastapaikat kuitenkin valmiina (ja samaa rengasta myydään myös tehdasnastoitettuna versiona).

Onko kenelläkään kokemusta Fat renkaiden (taikka muidenkin polkupyörän renkaiden) omatoimisesta nastoittamisesta. Oliko vaikeaa ja oliko lopputulos toimiva? (nastat pysyneet paikoillaan yms.)

8

1867

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tällä pääsee varmaan alkuun:

      https://www.youtube.com/watch?v=4mO6vVWwtK0

      Asiasta en mitään tiedä mutta valistunut arvaus on että sopivan nastan löytäminen voi olla haasteellista. Paras lopputulos syntyy varmaan jos käyttää samoja nastoja jotka renkaaseen on alunperin tarkoitettu. Kolot pitää saada todella puhtaiksi jos haluaa käyttää liimaa. Ja niitä koloja katselisin aika kriittisellä silmällä jos renkailla on ajettu paljon.

    • Anonyymi

      Laita rouskut.

    • Anonyymi

      Renkaan hyvyys riippuu siitä mitä haet. Veikkaisin orkkiksen märkäpito olevan parempi. Jos nuo uudet laittaa tubeleksina, niin ne kulkee paremmin, mutta pitää joka tilanteessa huonommin.. Toisaalta ovat pehmeämmät ajaa.

      • Itse mitä olen parilla vuokrapyörällä ajanut jotka ovat olleet varustettuja tuolla Jumbo Jim:llä, niin olen tykännyt sen toiminnasta tuota Snow avalancea enemmän (tosin nuo JJ:t ovat olleet leveämpiä, 4.4" ja 4.8" kuin tuo minun 4.0" Snow Avalance).
        Tietyntyyppisessä lumessa tuo Snow Avalance toimii kohtuullisesti, mutta esimerkiksi kovalla lumipinnalla toimii mielestäni huonohkosti. samoin tuon renkaan rullaavuus on heikohkoa (tosin söhköavusteisessa pyörässä kun on, niin sillä asialla ei niin isoa merkitystä ole).

        Kun tuosta Jumbo Jim:stä sattui löytymään halpa tarjous, niin ajattelin sitä testata seuraavaksi, josko toimisi "yleisrenkaana" hyvin ja sitten talveksi jääkeleille tuon Snow Avalancen sitten nastoittaisin ja testaisin sen ominaisuuksia nastoitettuna.

        Ja onhan tuossa vaihdossa vielä se hyvä puoli, että kun tuo Jumbo Jim on sieltä kevyimmästä päästä noita Fat renkaita, niin se vaihtamalla tippuu pyörivistä massoista tuollainen 800-900gr. painoa pois, joka jo on kohtuullisen paljon.

        Voihan sekin olla ettei tuo JJ:ään miellytä, mutta sitten koittaa vielä jotain toista vaihtoehtoa ja laittaa nuo JJ:t myyntiin vähän ajettuina.


    • Anonyymi

      Eikös Schwalben valikoimiin ole tullut myös nastallisiakin läskirenkaita? Vai oliko joku muu valmistaja?

      • Tällä hetkellä ainakaan Schwalben omassa luettelossa ei ole nastoitettua Fat rengasta.
        He ovat kyllä esitelleet (ja käsittääkseni siitä on jonkinlainen esisarja mennyt tehtaalta eteenpäin) Al Mighty nastoitetun Fat renkaan, mutta tällä hetkellä sitä ei taida olla saatavilla ja Scwhalbe ilmoitellut että seuraava sarja saattaa tulla vasta ensi talvelle (ja kuka sitä nastakumia kesällä tarvitsisikaan).


      • Anonyymi
        santtu_1975X kirjoitti:

        Tällä hetkellä ainakaan Schwalben omassa luettelossa ei ole nastoitettua Fat rengasta.
        He ovat kyllä esitelleet (ja käsittääkseni siitä on jonkinlainen esisarja mennyt tehtaalta eteenpäin) Al Mighty nastoitetun Fat renkaan, mutta tällä hetkellä sitä ei taida olla saatavilla ja Scwhalbe ilmoitellut että seuraava sarja saattaa tulla vasta ensi talvelle (ja kuka sitä nastakumia kesällä tarvitsisikaan).

        Bikeshopissa tosiaan näytti olevan tuota Schwalbe Al Mighty 4.8" nastarengasta. Suolainen hinta, 199€/kpl. Ilmeisesti tuosta on kahta versiota, tehtaalla nastoitettu ja kotinastoittajalle mikäli fat-bike.de sivuston käännöksestä jotain ymmärsin.

        Monta vuotta kestikin ennen kuin läskinastarenkaita tullut useampaa mallia markkinoille.


    • Anonyymi

      Fitnordilla ajaessa läskit saavat kyytiä, ja nastat paukkuvat.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      80
      3339
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1982
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1881
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1548
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1395
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1385
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1109
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1048
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      854
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      840
    Aihe