PAM jätti noin 5000e palkkasaatava asian hoitamatta!

Anonyymi

JAKAKAA tätä tietoa kaikkialle (FB, twitter ym)!! Sori että on pitkä teksti.
Olen pitkäaikainen jäsen tuossa liitossa ja tarvitsin ammattiliiton apua palkkojen saamiseksi. Luotin siihen että kun olen tunnollisesti maksanut kaikki jäsenmaksuni että saan PAM ammattiliiton apua kun sitä tarvitsen koska sitä vartenhan tuo ammattiliitto on olemassa. Mutta toisin kävi....

Olin töissä Helsingin Herttoniemessä sijaitsevassa pienessä siivouspalvelu alan yrityksessä ja työpäiville tuli mittaa 8-10 tuntia/pv, välillä pidempiä päiviä ja 24/7 puhelimen/sähköpostin päivystystä. Pomo soitti aina virallisen työajan päättymisen jälkeen ja käski heti hoitaa työt ja kuitata ne hänelle heti kun on tehty, koskaan ei saanut jättää seuraavalle päivälle virallisena työaikana tehtäväksi. Ei mene kuin puoli minuuttia kun tämän teet jne..en tiedä vielä ainuttakaan autoa joka kulkisi puolessa minuutissa yli 60km....Minun autoni ei ole niin rivakka kulkuinen... Työsopimukseni irtisanottiin koeaikapurkuna. Työtunnit hyväksytin lähiesihenkilöllä yrityksen käsikirjan ohjeistusten mukaisesti joka kuukausi ja tunneista pidin tarkkaa kirjaa 2 kalenterissa sekä tein tarkkoja muistiinpanoja kaikesta mitä tein työaikana. Ja siis kaikki ylityötä koskevat työtunnit on tehty vain esihenkilön määräyksestä, tässä kohtaa siis yrityksen toimitusjohtajan määräyksellä. Mitään ylityötä ei ole tehty omasta aloitteesta niinkuin tuo toimistusjohtaja on väittänyt ammattiliitolle.
Toimitsija pyysi lisäselvityksien selvityksiä, Toimitin valokuvat kalentereista, muistiinpanoista yms muistilappusista yli 200 valokuvaa ja kirjoitin heille tarkan selvityksen töissä tehdyistä asioista jonka lähetin pdf:nä sähköpostilla. Sitten hän viime vuonna Elokuussa ilmoitti että laittaa asian PAM lakiosastolle ja sen jälkeen ns "katosi". Toimitsija ei vastannut mihinkään kysymyksiin, ei yhteydenottopyyntöihin ja soitin ja soitin, laitoin viestiä, mitään reagointia ei tullut!
Soitin uudelleen, puhelimessa tuli OHO HUPSIS minäpä kirjaan tänne sinun puhelun, haluatko oikeasti että esihenkilö ottaa sinuun yhteyttä.
Minä vaadin että toimitsijan esimiehen on otettava yhteyttä minuun.
No sekään ei reagoinut mihinkään yhteydenottopyyntöön eikä viesteihin!
Googletin liiton asianajaja tietoja ja hänelle laitoin viestiä niin sain asiani kiireellisenä PAM oikeusapuryhmä kokoukseen.
Pyysin toimitsija vaihtoa mutta mitään ei tapahtunut, ei vaihtunut.

Soitin uudelleen ja sanoin että haluan vastinetta jäsenmaksuille...päivystävä toimitsija sanoi minulle että Niin niin niinhän ne kaikki haluaa mutta ei saa ja sillä selvä. Löi luurin korvaan.

Ihan uskomatonta millainen toiminta.

Sitten käy näin: 2 päivää ennen palkkasaatavan vanhentumista pam ratkaisupäälliköltä tuli ilmoitus että oikeusapua ei myönnetty, työaikakirjanpito ja selvityksiäni ei pidetä uskottavana ja asian eteen intressejä ei ole asian pieni luontoisuuden huomioiden eli näin ollen sinun asiasi käsittely PAM ammattiliitossa päättyy mutta voitte toki omalla kustannuksellanne itse viedä asianne oikeuteen. Pahoittelut että näin kauan on kestänyt käsittely meillä mutta toisaalta et ole toimittanut materiaaleja jotka toimitsija on pyytänyt sinulta.

Pyysin selvitystä millä perusteella katsoivat ettei minun työaikakirjanpito (2 kalenteria), muistiinpanot yms ole riittäviä todistamaan asiaa?
Kysyn seuraavia asioita:
Mihin tarkoitukseen minun maksamat jäsenmaksut on käytetty?
Missä on oikeusturva jota jäsenmaksuilla maksetaan?
Missä vakuutusyhtiössä on oikeusturva vakuutus?
Miksi PAM ei lähtenyt viemään asiaa oikeuteen?

Pyysin selvityksen asiaan ja vastauksia kysymyksiini mutta PAM ammattiliiton aluepäällikkö, ratkaisupäällikkö ja järjestöpäällikkö välttelee kysymyksiäni eikä ole toimittanut selvitystä asiaan. Nyt on kulunut useita viikkoja ja joka viikko laitan selvityspyynnön ja kysymykset uudelleen mutta nuo välttelee vastaamista. Minä vaadin selvityksen ja vastaukset kysymyksiini. Minulla on oikeus saada ne! Minulla on oikeus tuosta siivouspalvelu yrityksestä saada palkkani tehdystä työstä!

Ja samaan aikaan luen iltalehdestä ja iltasanomista kuinka keskisuomessa joku irtisanottu työntekijä voitti omien työaikakirjanpitojen ansiosta palkkasaatava ja irtisanomis asian. Sille maksetaan korvauksia yli 70000€. Miksi tässä asiassa muistiinpanot ja kalenterimerkinnät oli uskottavia jos minun asiassa ei ole??

Miksi minä en saa apua ammattiliitolta? Tuo noin 5000€ voi olla PAM ammattiliitolle pieni raha mutta minulle se on suuri summa jonka tarvitsen laskujen maksamiseen. Koska olen työtön ja työttömyyskorvaus ei riitä kaikkeen niin tarvitsen ne rahat.

Nyt sitten itse olen kirjoittanut haastehakemuksen Helsingin käräjäoikeudelle, eli nostin kanteen siivouspalvelu yritystä vastaan jotta sain palkkasaatavan vanhentumisen katkaistua ennenkuin 2v tuli täyteen. Tuli täydennyskehotus ja sain oikeudelta lisäaikaa täydennyksen tekemiselle ja oikeusavustajan etsimiseen.

Toivottavasti saan oikeutta ja palkkani.

6

745

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Suomen hyvä veli systeemin tuotos on ettei liitot tee mitään selvissäkään tapauksissa.

      Liitot ovat myös osa hyvä velis systeemiä ja liittojen ukot ja akat istuvat saunomassa yksissä tuumin ja sopivat työnantajien kanssa keskenään etteivät puutu mihinkään kuin näön vuoksi johonkin asiaan silloin tällöin jotta saavat lehteensä esimerkin että tekevät jotain mukmas jäsentensä eteen.

      Mikään muu ei selitä nykyistä menoa työelämässä missä laittomuuksia on jokaisella työmaalla enemmin kuin koskaan.

    • Anonyymi

      Muutamalla lakitoimiston www-sivustoilla on tällainen maininta:
      On hyvä jos kuuluu sellaiseen työttömyyskassaan tai ammattiliittoon, joiden jäsenmaksuun sisältyy oikeusturvavakuutus työriitojen varalle (kotivakuutus ei tyypillisesti kata työriitojen kustannuksia) ja mahdollisuus käyttää valitsemaansa lakimiestä, sillä ammattiliittojen juristit eivät välttämättä ehdi viemään juuri sinun asiaasi oikeusprosessiin, jos liiton intressinä ovat esimerkiksi laajemmat kokonaisuudet, kuten esimerkiksi koronaviruksesta johtuvien joukkolomautuksien lainmukaisuuden selvittäminen.

      Onko oikeasti mahdollisuus käyttää valitsemaansa lakimiestä?
      Epäilen suuresti koska PAM lakiosastolta kommenttina tuli että ei ole mahdollisuutta itse valita lakimiestä, silloin jäsen vie itse asiansa oikeuteen ja mikäli liiton jäsen vie itse asiansa käräjäoikeuteen ilman oikeusaputyöryhmän päätöstä, niin liitto ei tässä tapauksessa vastaa kuluista vaan oikeudenkäyntikuluista vastuu on kokonaan jäsenellä.

      Eli nyt minuakin PAM ammattiliiton jäsenenä rupesi mietityttämään mistä mä oikein maksan jäsenmaksuja...Koska minä olen ammattiliiton jäsen vain ja ainoastaan tuon oikeusturvavakuutuksen vuoksi sekä jos tulee samanlainen ongelma kuin aloittajalla että saan ammattiliiton apua siihen. Nyt vaikuttaa siltä että ammattiliiton jäsenenä ei ole kannattavaa ollakaan, jos jäsenmaksuilla ei saa oikeusapua. Eli tuohan on törkeää rahastusta.

      • Anonyymi

        Kannattaa katsoa että se about kolme neljä kuukautta ( lukee datassa kun liityt) jäsenyyttä on täynnä niin sitten ajavat asiaasi sitä enben on luottamusmies palvelut ym sellainen käytössä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kannattaa katsoa että se about kolme neljä kuukautta ( lukee datassa kun liityt) jäsenyyttä on täynnä niin sitten ajavat asiaasi sitä enben on luottamusmies palvelut ym sellainen käytössä.

        Aloittajana kommentoin:
        Jäsenyyttä takana 12 vuotta PAM ammattiliitossa ja apua ei tullut palkkasaatava asiassani niin ei kannata huudella että jäsenyyden pituudella olisi asioiden ajamiseen jotain merkitystä. Koska sillä ei ole mitään merkitystä.

        Vuosittain yli 40000 yhteydenottoa tuohon ammattiliittoon ja vain 1% asioista PAM oikeasti hoitaa niin kyllä on huono liitto.

        Ja olen kyllä myös samaa mieltä klo 13.30 kommentoineen kanssa tuosta jäsenmaksu asiasta että on todella törkeää rahastusta.


    • Anonyymi

      Jakakaa tätä eteenpäin. Tämä on hyvä saada esille jotta totuus noista rahanahneista selkärangattomista liitoista ja työnantajista jotka jättää palkkoja maksamatta tulee julkisuuteen....

      Tuolle liitolle ei kannata maksaa yhtään mitään. He ei auta kun avuntarve on.
      PAM ammattiliiton jäsenet ei saa oikeutta.
      He vain naureskelee jäsenten tyhmyydelle.

      Miettikää nyt vähän jos liittoon ottaa 40 000 jäsentä yhteyttä joka vuosi ja vain yksi niistä johtaa aitoon toimenpiteeseen niin mitä järkee on maksaa jäsenmaksuja.
      Kannattaa säästää ne rahat sukanvarteen tai sijoittaa ne vaikka jollekin tavoitetilille korkoa kasvamaan, siellä ne tuottaa paremmin, koska kun maksat liitolle niin se on sama kuin repii setelit ja heittää ikkunasta ulos..vastine on sama.
      #PAMammattiliito

    • Anonyymi

      Aloittajana kommentoin:
      Olen pyytänyt selvitystä miksi jättivät hoitamatta, millä perusteella katsoivat että asiaani ei heidän tarvitse hoidella ja olen tämän pyyntöni esittänyt todella asiallisesti mutta tässä tämän hetkinen tilanne:
      PAM ammattiliitto ei ole vastannut mihinkään minun esittämiin kysymyksiin.
      PAM ammattiliitto ei ole toimittanut vieläkään mitään selvitystä asiasta.

      Huolellisuuden laiminlyönti on tapahtunut ja PAM ammattiliitto on aiheuttanut omalla toiminnallaan eli HUOLIMATTOMUUDELLAAN taloudellista vahinkoa jäsenmaksunsa maksaneelle pitkäaikaiselle jäsenelle.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      69
      1295
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1217
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      113
      1145
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      73
      1070
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      53
      840
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      75
      741
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      682
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      41
      681
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      362
      659
    10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

      Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
      Ikävä
      53
      646
    Aihe