Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

En tunne ikävää enkä rakkautta

Anonyymi

Minua häiritsee kovasti se, että en koe tuntevani oikeasti mitään muita ihmisiä kohtaan.
Olen muuten hyvinkin tunteellinen ihminen, itken vuolaasti leffoja ja sarjoja katsoessa, itken kun kuulen/näen jotain koskettavaa muiden ihmisten elämässä. Koen tuskaa muiden kokemasta vääryydestä, voin itkeä ilosta muiden puolesta. Koen onnen tunteita, surua, yksinäisyyttä, läheisyyttä jne.

Mutta minua häiritsee suuresti se että tiedän rakastavani läheisiäni, enkä haluaisi heille ikinä mitään pahaa, mutta silti en oikeastaan koe niitä rakkauden tunteita, se on vain tavallaan jotain mitä tiedän että minun pitäisi tuntea. En tunne ikävää ihmisiä kohtaan, vaikka en näkisi jotain vuoteen, en missään vaiheessa koe ikävää. Ajattelen kyllä rakastavani puolisoani, mutta silti minulle ei tuota minkäänlaista ongelmaa ajatella elämääni ilman häntä, tunnetasolla siis... voin miettiä raha asioita, voin miettiä sitä että en halua aiheuttaa toiselle tuskaa ja voin miettiä mitä minusta puhuttaisiin. Mutta en mitenkään päin koe että itse ero tunnetasolla tekisi pahaa.

Tavallaan olen oppinut elämään asian kanssa itseni suhteen, koska toimin kuitenkin muuten normaalisti ihmisten kanssa, joten yritän seurata kalenteria että muistaisin nähdä ystäviä tarpeeksi usein koska tosiaan sitä ikävän tunnetta ei tule joten en sinällään tunne tarvetta yhtäkkiä nähdä ketään. Mutta vaikeuksia se tuottaa silloin kun esim isäni sanoo rakastavansa minua, en osaa sanoa sitä takaisin koska se tuntuu vain todella tyhmältä kun en oikeasti koe sitä rakkautta tuntevani. Ärsyttää kun joku sanoo että kai ymmärrät miten paljon sinua rakastan, no en ymmärrä, kun en tiedä miltä se tunne tuntuu

Olen todella vaivaantunut kun puolisoni puhuu lapsistaan, miten heitä rakastaa tai kuinka paljon heitä ikävöi kun eivät ole täällä. Koska taas kerran en osaa mitenkään päin ymmärtää näitä tunteita, minulle on aivan saman tekevää missä ne lapset on. En ole osannut muodostaa heihin minkäänlaista tunnesidettä, koen tästä huonoa omaatuntoa ja tunnen itseni hirveäksi ihmiseksi, mutta tosi asia vain on että minulle nuo lapset ovat täysin samantekeviä.

Elämä vain on monella tapaa niin hankalaa näin, enkä tiedä mitä asialle voisi tehdä.

1

152

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sdp tekee tuota. Katso vaikka mannasariinia. Pateettinen apaattinen tyhjä. Kun näitä kuuntelee ja maksaa näiden hulluutta niin on jo kävelevä ruumis. Sdp on elämän vastakohta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      71
      2348
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2123
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      79
      1745
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1557
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1546
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1495
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1459
    8. 55
      1323
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      78
      1268
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe