Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Oma mielipide Suomen rekrytointiskenestä

Anonyymi

Monilla jättifirmoillakin on edelleenkin vielä 2022 vuonna aivan hirveät sivut ja samoja asioita kysytään moneen kertaan. Sivut saattavat pätkästä moneen kertaan prosessin aikana, mutta onneksi viime aikoina ei ole niitä ilmaantunut, mutta hyvä pitää se Word tai muu auki mihin ensin kirjoittaa ja sieltä liittää hakemukseen, jos kyseessä siis tekstikenttään tehtävä pitkä vastaus.

Lisäksi vaaditaan kirjaamaan työkokemus manuaalisesti, mutta toisaalta taas pyydetään liittämään cv, josta ne näkisi yhdellä silmäyksellä. Siinä sitten taas näpyttelet moneen kertaan turhaan missä olit minäkin aikajaksona töissä vuonna kivi ja nakki etsien kaikki tiedot sieltä cv:stä ja mitä tutkintoja opiskelit minäkin vuonna. Sitten pyydetään kaiken maailman tekstilaatikkoihin kirjoittamaan miksi haet tehtävää ja mitkä ovat osaamisalueistasi jne. ja ellet kirjoita eli liität vain kylmästi hakemuskirjeen voi olla, ettet vaikuta kiinnostuneelta.

Sitten nämä haastattelut ovat oma juttunsa vielä. Kylmäsydämiset haastattelijat ovat omaksuneet rapakon takaa kaiken maailman Wall Streeet opit ja vaativat jotain ihme temppuja haastattelun aikana. Kesken ihan normaalin hyvin sujuneen haastattelun/keskustelun alkoi heittämään kliseisiä "anna nyt joku myyntipuhe" tyyppisiä hokemia xD Kyse oli kuitenkin valmistuville opiskelijoille tarkoitetuista ohjelmasta eli en voinut melko vähäisellä työn kannalta relevantilta kokemuksellani sanoa, että nostin vaaikka yksikköni myyntiä 25 % ensimmäisen kk aikana tyyppisiä maarittelu kommentteja. Toki kerroin omat vahvuuteni jne. mut oli taas kyllä aika surkea kokemus.

Usein ei löydy selkeästi sopivaa HR-henkilöä listattuna yhteystietoineen johon voisi ottaa yhteyttä koskien jotain tiettyä toimipistettä ja ei myöskään paikkaa avoimelle hakemukselle. Joudut lähettämään viestin johonkin asiakaspalvelun tai myynnin henkilölle, jota ei voisi vähempää yleensä kiinnostaa ja et saa ikinä vastausta vaikka pyydät nöyrästi uudelleen ohjaamaan.

Sitten löydätkin jonkun HR-henkilön sähköpostin ja lähetät hakemuksen/tietosi, niin tulee tyly vastaus ettemme huoli rekrytointeja sähköpostin kautta ja kaikki vapaat paikat on listattu sivuillamme. Samalla pyydetään rekisteröitymään johonkin pilipalisivustolle ja sielläkään ei yllätys yllätys ole paikkaa avoimelle hakemukselle, joten mitä siitä hyötyy taaskaan kun vain ne sillä hetkellä avoimet siellä haettavissa? Kuitenkin monet kerrat hoettu, että tyyliin 80 % työpaikoista on ns. "pimennossa" eli ne eivät ole avoimessa haussa, joten kannattaa kysellä ohi ilmoitustenkin. Ihme sentään, että sieltä tietosuojabunkkeristaan pystyvät jotain vastaamaan, mutta itse olisin kaivannut vastausta tyyliin ei tai kyllä siihen onko jotain tietyn tyyppistä työtä tarjolla vai ei, mutta ohjataan vaan jonnekin pilipali sivustolle rekisteröitymään hahaa haaa Huomaa taas kuinka laiskoja pompottajia rekrytoijat ovat ja vaativat samat asiat kertomaan miljoonaan kertaan cv:ssä ja lomakkeella ja ties missä. Huomaa kyllä, että on ns. naistenlogiikkaa täynnä koko hakeminen omine kliseisine jenkeiltä kopioituine kieroine pelisääntöineen.


Sitten on nämä rekrytointifirmat, jotka soittaa, että täällä olisi töitä. Kysyt, että minkälaisia ja onko varma, että töitä on varmasi tarjolla jne. Saatetaan lisäksi oikein lyödä aikapaine, että on mistä valita mut tule nyt kiireellä ennen kuin viedään nokan alta. Ajat räntäsateessa kiireessä paikan päälle ensin tietysti hakien varta vasten työnhakukansion kotoa kun tulihan koko puhelu puun takaa. Paikanpäällä esittelyjen jälkeen ilmenee, ettei mitää työtä ole oikeasti nyt tarjolla, mutta yritykset tarvitsevat ruuhka-apua jatkuvasti, joten siksi lupasin, että töitä olisi. Eipä sitten mitään kuulunut seuraavaan 6 kuukauteen.

2

66

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Uskokaa jo rektyrointi firmat kusettaa olemattomilla työpaikoilla saadakseen yhden orjan kirjoilleen se on niin täysin kusetusta koko homma ettei sanat riitä kertomaan

    • Anonyymi

      Hyva oli kirjoituksesi. Moni sitä ei usko, että työnhaku on täyttä työtä.

      Ennen minulla oli 50 % prosentissa pääsin haastatteluun ja työpaikat sain yleensä aina. Nyt kun ikää ei ole enää niin helppoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2267
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1698
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1516
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1407
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1374
    8. 52
      1268
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1210
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe