Miten auton avain älyää aukaista oikeat ovet?

Anonyymi

Uusien autojen ovet saa auki tai kiinni autoa koskettamatta painamalla avaimen nappeja. Miten tuo oikein on mahdollista? Siis että lukituskäsky osuu oikeaan autoon parkkipaikalla?

6

182

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Kyllä sen avaimen koodattu signaali osuu kaikkien lähietäisyydellä olevien autojen signaalivastaanottimiin - mutta kun signaali on digitaalisesti koodattu, niin ne autot, joille koodi on väärä, eivät reagoi signaaliin mitenkään (paitsi, että lyhyeksi hetkeksi parkkipaikalla seisovan auton sähkönkulutus lisääntyy, kun BCM:n prosessori joutuu heräämään virransäästötilasta prosessintitilaan vastaanottaakseen avaimen signaalin, ja tarkistaakseen: a) liittyykö se juuri tähän autoon ja b) jos liittyy, onko turvakoodi oikein).

   BCM = Body Control Module.

   Yksi järkevimmistä toteutuksista voisi olla tällainen:

   Kun avausnappia painetaan, avain sisäisesti käsittelee useita lukuja:

   a) Avaimen sarjanumero (julkinen tieto)
   b) Kiinteä koodi (salainen)
   c) Puolikiinteä koodi (vaihtuu, jos avain jää ilman pariston antamaa virtaa; saattaa vaihtua kun paristo vaihdetaan, ja saattaa avaimesta riippuen olla vaihdettavissa muutenkin)
   d) vaihtuva koodi, joka voi olla kokonaisluku, joka suurenee yhdellä aina, kun nappia painetaan

   e) esim. SHA256 -tiiviste, joka lasketaan kaikista tiedoista a..d.

   Lopuksi avain lähettää tietopaketin, jossa on:

   a, c,d,e. Koodia b ei siis koskaan lähetetä langattomasti.

   Joko se siirretään langallisesti kun ensimmäisen kerran muodostetaan looginen pari auto - avain tai jos ei siirretä, niin silloin autolla pitäisi olla lista jolla Avaimen sarjanumerosta saisi tuon koodin b. Järkevämpää olisi, että siirretään, koska jos ei, niin silloin sellainen autovaras, jolla on itsellään samanlainen auto, voisi pyrkiä hakkeroimaan autosta tuollaisen koodilistan, jota voisi käyttää muihin autoihin murtautumiseen.

   Tuollainen systeemi on sikäli murtovarma, että oikeaa SHA-256 -koodia ei voi laskea tietämättä tuota salaista koodia b, ja jos sitä ei koskaan siirretä langattomasti, niin sitä ei voi kaapata radiosignaalista !

   Tuo koodin c merkitys on se, että koodi d eli vaihtuva koodi usein nollautuu paristoa vaihdettaessa tai jos paristo pääsee kokonaan tyhjenemään, ja muuttamalla koodia c tässä yhteydessä vältetään se, ettei samaa SHA-256 -koodia käytännössä koskaan käytetä uudelleen. Vaikeuttaa siis mahdollisia koodinmurtamisyrityksiä.

   Teknologia on muuten murtovarma, mutta yksi heikkous siihen jää silti (mikä ei nappia painamalla toimivissa avaimissa ole niin iso ongelma) mutta uusimmissa avaimissa, joissa ei edes paineta nappia, vaan avaimen vienti auton lähelle riittää, niin niissä tämä heikkous on pahempi:

   Mitä, jos 2 autovarasta (tai autovaras ja varkaan apuri) toimivat yhdessä:

   Varkaan apuri kävelee auton omistajan tai haltijan lähellä esim. kauppakeskukseen siten, että apurilla oleva laite kommunikoi omistajan taskussa olevan avaimen kanssa sekä varkaalla olevan laitteen kanssa kun varas on auton lähellä:

   näin kahden laitteen sekä näiden välisen tietoliikenneyhteyden avulla varas ja varkaan apuri voivat hämätä autoa luulemaan, että avain on aivan auton vieressä, jolloin kun auto avaa ovien lukituksen luullessaan avaimen olevan vieressä, autovaras pääsee autoon !

   Vanhempien napillisten avainten tapauksessa tuollainen temppu autovarkaalta apureineen onnistuu vain, jos avaimen nappi tahattomasti painuu esim. taskussa, muuten ei. Mutta nämä uusimmat, joissa ei edes paineta nappia, ovat tässä kaikista turvattomimpia ja on vain ajan kysymys, koska tällä tekniikalla tehdyt autovarkaudet yleistyvät.

   Ja vakuutusyhtiöiden mielestä ajonestolla varustetut autot ovat sellaisia, joita ei voi varastaa !

   Kysymys:

   Jos rakennan tällaisen laiteparin, joka osaa teeskennellä autolle, että avain on auton vieressä, kunhan laiteparin toinen osa on avaimen lähellä (esim. kävelemällä autonomistajan perässä kauppakeskuksessa), voinko ansaita tällä laiteparilla rahaa millään laillisella tavalla ?

   Laiton tapa varmaan olisi myydä tällaisia laitepareja autovarkaille, mutta onko laillisia tapoja ansaita rahaa tällaisella laiteparilla ?

  • Anonyymi

   ai että ihan painamalla avaimen nappeja ja uusissa autoissa.kauko-ohjattava keskuskukitus on ollut autoissa saatavilla jo jonkun kymmenen vuoden ajan.

   • Anonyymi

    Ensimmäisiä kai oli jo 80-luvulla, mutta olivat kuin television kaukosäätimiä, infrapunasignaalilla toimivia.


  • Anonyymi

   Tästä aiheesta tuli offtopicina mieleen Peugeotin kaukosäädin: Avaimesta sai painikkeella takakontin luukun nousemaan, mutta samalla napsahtivat myös ovet auki, vaikka keskuslukitukselle oli omat napit lukkoon/auki.

   Tämä suunnittelumoka jättää helposti vahingossa ovet auki, kun takaluukun painaa luukun napista kiinni ja lukkoon. Turvariski.

   • Anonyymi

    Muisa autoisa ovet lukkiutuu takas jos niitä ei avaa. Hetken päästä.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mitä tapahtui? Bachelor-Timo paljastaa, miksi suhde Sonjaan ajoi karille: "Ehkä ei kuitenkaan..."

   Rovaniemeltä kotoisin oleva Timo Harvey, 32, halusi sitoutua, löytää rakkauden ja asettua aloilleen. Kauden viimeisessä jaksossa Bachelor-Timo valitsi
   Bachelor
   22
   2638
  2. Stefulla taas korkki auki?

   Tästä taitaa tulla hieno päivä 😁
   Kotimaiset julkkisjuorut
   51
   2152
  3. Maisa Torppa miehensä kanssa lomalla

   Espanjan Alicantessa. https://www.seiska.fi/Kotimaa/Vauva-jai-kotiin-Maisa-Torppa-karkasi-rakkaansa-kanssa-aikuisten-lomalle-Espanjaan-kuva
   Kotimaiset julkkisjuorut
   147
   1609
  4. Bachelor-Tuomakselta ikävä yllätys - Hanna tyrmistyi miehen käytöksestä: "Kun kamerat sammuivat..."

   No voihan… Hanna sai kuvausten aikana Tuomaksesta lämpimän, ystävällisen ja avoimen kuvan. Kun kamerat sammuivat, kuinkas sitten kävikään... https://
   Bachelor
   15
   1531
  5. Mies olet kaunis sisältä ja ulkoa

   Haluan sut omakseni. Sinä jos kuka kelpaat :)
   Ikävä
   125
   1200
  6. Lasta odottava Johanna Harlin hehkuu Cannesin juhlissa - Some ylistää: "Maailman kaunein mama"

   Oi, mitkä kuvat suoraan Ranskan Rivieralta. Onnea loppuodotukseen, Johanna ja Renny Harlin! Oletko muuten katsonut The Harlins -realityä? Mielipiteit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   16
   902
  7. Venäjän sotilaiden raiskaama 1 vuotias poika kuoli vammoihinsa

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/fac86480-df24-41b8-be6c-6ab6ff6476e4 Järkyttävää tämä jatkuva raiskaaminen. patriarkka Kirilin mielestä p
   Maailman menoa
   215
   803
  8. Ihan sekaisin susta taas

   Miksi piti näin rakastua, jos en sua (miestä) koskaan voi saada?
   Ikävä
   83
   699
  9. Haluan lämmittää välejämme

   Haluan saada ja antaa sulle nautintoja, onko se väärin? 💜 Se riittää jos et halua muuta, en tarvitse enempää.
   Ikävä
   50
   681
  10. Tämä oikeasti sattuu

   Alan ymmärtää sua paremmin.
   Ikävä
   44
   658
  Aihe