Fatbiken gummit?

Anonyymi

Taitaa olla painoeroja noissa läski pyörien kumeissa vaikka olisi sama koko ja sama kuvio, olenko oikeassa?

3

281

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Kyylähän noissa Fat:n renkaissa on ihan kohtuulliset painoerot eri mallien välillä.
   Jos ajatellaan vaikka tuon kapeamman pään (eli 4":a) renkaita, niin kevyimmät mallit ovat alle 1kg painoisia (Kendan juggernaut taitaa olla jopa alle 900gr ja Jumbo Jim:n mallit 1kg molemmin puolin), sitten taas painavammat 4":set renkaat ovat jopa yli 1,5kg:n.
   Sitten jos mukaan otetaan normaali Fat biken sisärengas joka on siellä 350-400gr. välillä, niin silloin raskaamman pään rengas sisärenkaalla on helposti siellä 1,8-1,9kg./kpl, eli 3,6-3,8kg yhteensä.
   Kun taas jos kevyt Fat rengas varustetaan perinteisen sisärenkaan sijasta jokoa kevyellä TPU sisärenkaalla, taikka "litkutus" nesteellä, niin tälläisen yhdistelmän paino saadaan jäämään helposti johonkin 1,1-1,2kg./kpl väliin. eli 1,5kg:n painoero pelkästään renkaissa on hyvin mahdollinen, ja kun puhutaan vielä leveämmistä rengasmalleista, niin eroa tulee helposti vieläkin enemmän kevyimpien ja painavimpien versioiden välillä.

   • Tuli tänäin vaihdettua oman Fat:n (GZR Dominanc-e 2.0) Alkuperäiset VeeTiren Snow Avalance renkaat (eli 26*4.0" koossa) Schwalben Jumbo Jim:hin (myös samassa 26*4.0") ja kyllähän painoissa kova ero oli (punnitsin vaihdettaessa kaikki painot), Itse renkasissa oli painoeroa noin 400gr/kpl Jumbi Jim:n eduksi (1065gr. vs. 1485gr.), mutta nuo pyörän alkuperäiset sisäkumit olivat aika järkyttävän painavat, lähes 500gr./kpl jotka sitten vaihtuivat TPU (kalliimpi mutta todella paljon kevyempi materiaali) 160gr./kpl sisäkumeihin.
    Tällä vaihdolla kokonaiskevennys oli lähes 1,5kg. (tarkalleen ottaen 1480gr.) ja kun tämä tapahtui kokonaisuudessaan pyörivien massojen ulkokehältä, niin parannus maastoajettavuudessa oli ilmiömäinen, testilenkillä tuntui kuin olisi ajanut aivan toisella pyörällä kuin aikaisemmin, muuttui todella paljon ketterämmäksi ajaa (jos Fät:ä ikinä voi kauhean ketteräksi pyöräksi sanoa) ja vauhdissa tapahtuvat suunnanmuutokset helpottuivat todella huomattavan paljon.


   • santtu_1975X kirjoitti:

    Tuli tänäin vaihdettua oman Fat:n (GZR Dominanc-e 2.0) Alkuperäiset VeeTiren Snow Avalance renkaat (eli 26*4.0" koossa) Schwalben Jumbo Jim:hin (myös samassa 26*4.0") ja kyllähän painoissa kova ero oli (punnitsin vaihdettaessa kaikki painot), Itse renkasissa oli painoeroa noin 400gr/kpl Jumbi Jim:n eduksi (1065gr. vs. 1485gr.), mutta nuo pyörän alkuperäiset sisäkumit olivat aika järkyttävän painavat, lähes 500gr./kpl jotka sitten vaihtuivat TPU (kalliimpi mutta todella paljon kevyempi materiaali) 160gr./kpl sisäkumeihin.
    Tällä vaihdolla kokonaiskevennys oli lähes 1,5kg. (tarkalleen ottaen 1480gr.) ja kun tämä tapahtui kokonaisuudessaan pyörivien massojen ulkokehältä, niin parannus maastoajettavuudessa oli ilmiömäinen, testilenkillä tuntui kuin olisi ajanut aivan toisella pyörällä kuin aikaisemmin, muuttui todella paljon ketterämmäksi ajaa (jos Fät:ä ikinä voi kauhean ketteräksi pyöräksi sanoa) ja vauhdissa tapahtuvat suunnanmuutokset helpottuivat todella huomattavan paljon.

    Eilennä tuli käytyä ajamassa kunnollinen testiajo, hieman vajaan 9km. viitoitettu metsälenkki joka määritelty luokituksessa "vaativaksi" ja kun lenkin alkupuolella alkoi jo sataamaan ihan runsaastikkin ja ajoalusta kastui/liukastui niin reitti tosiaan oli allekirjoittaneet taitotasolle hyvin vaativa.
    Kun pariin kertaan sääti noiden Jumbo Jim:en paineita sopiviksi ja oikea taso löytyi, niin kyllä kyseisissä renkaissa on aina yllättävän hyvä pito, vaikka kuviointi niissä on selvästi "maltillisempi" kuin monella kipailija merkillä, ei mikään ihme että taitaa olla suosituimpia ellei jopa suosituin Fat Bike rengas markkinoilla.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mikamika missä mika

   Polliisi etsii https://poliisi.fi/-/epailty-henkirikos-torniossa?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter
   Tornio ja Haaparanta
   35
   3425
  2. Sofia kertoo et halusi luvan kokeiluihin seksin suhteen Lontoossa asuessaan..

   Katos nainen alkaa kertoa et seksikokeilut alkoi maistua, kun muutti Lontooseen.Marokkolainen räppäri ja tietenkin sekin on varsttu mies ja itse sen k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   199
   3237
  3. Mahdoton ymmärtää suomalaisia, jotka kannattaa Putinin venäjää

   ja jopa hyökkäystä Ukrainaan. Minkälainen ihminen tuollainen voi olla, kysyn vaan? Mitä hienoa on diktatuurissa, ja vaikka siinä ettei ole edes sanan
   Maailman menoa
   362
   2906
  4. Mua kiinnostais

   Aika paljon vietellä sut vielä J... ❤️❤️
   Ikävä
   58
   1420
  5. Aion ottaa yhteyttä sinuun

   ens tai seuraavalla viikolla. Tähän vaan tiedoksi että osaat varautua rakas :)
   Ikävä
   95
   1224
  6. Jos laittaisin viestin

   Laittaisn: vaan: Moi, mitäs kuuluu 😊 Se riittäisi kertomaan tarpeeksi kaiken jälkeen. Mitä itse laittaisit?
   Ikävä
   78
   1184
  7. Martina, Jasser ja kaik neljä tytärtä Järvisydämessä

   Sinne se Jasseri kiitää pitkin baanaa. Esko oli niin kiva, että antoi autonsa hälle. Noin toimii fiksu, avarakatseinen ex.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   155
   1123
  8. Miehelle muistutuksena

   Rakastan! Läpi tulen ja jään, minä tulen ja luoksesi jään (lainaus jostain). Odota minua! H
   Ikävä
   90
   1097
  9. Arvomaailma

   Miten kukin elämää arvottaa. Tuli noista vaatteista mieleen tuossa yhdessä ketjussa, että miten te arvotatte ihmisiä, millä perusteella ja miten? Mä
   Sinkut
   282
   962
  Aihe