Vety on siis pakollinen myös autoiluun

Anonyymi

16

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Esko siis pelkää että sähkö loppuu sähköautojen ja tarvitaan vetyvarastoja sekä vetyautoja sähkön saantia turvaamaan. Ei ole vain tutustunut asiaan lukuina vaan MIELIKUVINA. Meillä on vielä monta vuotta matkaa että meillä olisi EDES 250 000 sähköautoa ja sinä aikana varmasti nousee lisää sähköntuotantoa sekä kantaverkkoa vahvistetaan.

      "Sähköautokeskustelijat kysyvät usein, riittääkö Suomessa energiaa kasvavien sähköautomäärien tarpeisiin. Eli riittääkö sähköä kaikille sähköautoille?

      Eskoa ei ilmeisesti huoleta ollenkaan vetyautojen kalliimpi energia, kalliimmat huollot, lyhyempi elinkaari (vetytankkien vanheneminen) ja reipas arvonalennus kuten muissa maissa on käynyt.... eikä nämä ole mitään "järjestelmävirheitä"?

      Kysymys on aiheellinen, mutta huoli sähköenergian riittämisestä on turha.

      – Jos kaikki Suomen liikenteessä olevat henkilöautot muutettaisiin kerralla sähköautoiksi, sähköenergian kulutus kasvaisi noin 10 prosenttia. Näin ollen 250 000 sähköautoa – noin nyt vaikka aluksi – kasvattaisi sähköenergian kulutusta vain yhden prosentin verran, toppuuttelee asiantuntija Esa Niemelä Energiateollisuus ry:stä."

      https://www.is.fi/autot/art-2000005601500.html

      • Anonyymi

        oliko siinä vetyautossa jotain huollon tarvetta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        oliko siinä vetyautossa jotain huollon tarvetta?

        On ja paljon. Siihen on vaihdettava määrävälein kalliita suodattimia. Vetysäiliöt ja polttokenno ovat lyhytikäisiä akkuihin verrattuna.


    • Anonyymi

      Polttomoottoriakin voidaan ajaa vedyllä. Ei tarvise kallista polttokennoa.

      • Anonyymi

        Niin, tarvitaan vain kuutiometrin kokoinen vetytankki ja pirun kallista polttoainetta... nerokasta!


    • Anonyymi

      Näin tämä maailma vain menee, kun täällä peräkylillä päättäjät lukevat maailman suuntaukset Ilta-Sanomien uutisista niin perseelleen menee ja aika moni asia. Niin meni tämäkin…..ja kukaan eduskuntalosta ei uskalla avata suutaan, että täyssähköautoilun tuet ja hypetys meni pieleen…..veikattiin väärää hevosta….taas!

      Täyssähköautoilusta puhumattakaan hybridiautotkaan eivät ole kehittyneet mitenkään harppauksin sitten vuoden 2008 hybridi lexuksesta….hieno oli peli silloin. Eikä kehitysvauhti tule näillä näkymin ihmeesti muuttumaan. Vetyautoilla kehityksessä on taas potentiaali, josta viimeisenä Toyotan ennätys 1360 km kantamasta.

      Mitä tekevät muut maat? Saksa esimerkiksi luopuu kokonaan sähköautoilun tuista ja on siirtänyt jo pääpainon vetyautoihin ja vetyinfraan. Tähän ovat myös jo reagoineet saksalaiset autonvalmistajat….lukekaa Saksan uutisia….jakelufirmat vaihtavat jo täyssähkökalustojaan vedyllä toimiviksi pelkästään lataukseen liittyvän ongelman (lähinnä ajankäyttö) vuoksi.

      Ja paljonko Suomessa on tuhlattu jo euroja tämän kaiken tukemiseen?!!!!?!??!!


      PS. Kauanko kesti matka matkapuhelimilla älypuhelimiksi…huoletta voidaan odotella samaa kehityskaarta täyssähköautoilulta…..ja edelleen heikoin lenkki on akku 😳

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        10 miljardia on aivan älytön määrä vetyautoilun tukemiseen. Vaikka vetytankkausasemia olisi Suomi täynnä, tuskin edes 10000 vetyautoa ostetaan. Ehkä 5000. Infrakulut YHTÄ vetyautoa kohti olisivat tällöin 2 miljoonaa euroa.


      • Anonyymi

        Jollainhan niitä persaukisia suomalaisia täytyy pelotella….oletko valmis nostamaan verojasi ja maksamaan halvemmat polttoainekulut ja sähkölaskut sekä ilmaiset asuntoremontit suomenrajojen ulkopuolelle vai mitä tässä onkaan tehty viime vuodet 🤣🤣🤣

        En sano, että Suomeen kannattaa edes laajaa verkostoa rakentaa, mutta pääseehän vetyautolla ajamaan jo suomen päästä päähän tankkauksesta….miten se olikaan täyssähköautolla, saati talvella pakkasessa 🙄

        Tosiasia on vain, että täyssähköautojen kehityksen junnatessaan paikoillaan Suomi tulee menemään samaan suuntaan kuin muu maailma eikä toisin päin….mutta niin vetyautoilu, kun sähköautoilu tulee viemään suomen osalta aikaa…..pystytät sitten sähkötolppia tai vetyasemia eli bensa- ja dieselautoilla ajetaan vielä pitkäääääään…..

        Nopea vihersiirtymä on illuusio, josta puhuminen on tai oli pääosin politiikkaa ja kaiken hypen jälkeen tulee vaivihkaa loppumaan…….Täyssähköauto on vaihtoehto pienelle osalle suomalaisia, tukien ratkaisu ei edes auta autokannan lisäämiseen (tämän ovat jo Saksassakin tajunneet)….ja miten se hallitus kaikessa hiljaisuudessa tekikään päätöksen vetyautoilun verottomuudesta…..eipä ollut varaa paukutella henkseleitä, kun suomi ei ollutkaan enää maailman suunnannäyttäjä täyssähköautoilussa……kuului POKS kuin ilmapallosta 🤣🤣🤣

        Suomi ottaa ne autot käyttöön mitä autonvalmistajat tulevat tänne tarjoamaan eikä toisinpäin. Näin se oli jo bensa- ja dieselautoja kanssa…..markkinoiden pienuuden vuoksi jopa värit ja varusteet ovat olleet pääsääntöisesti autovalmistajien päättämiä Suomen osalta, jos et sitten tilannut uutta autoa tehtaalta ja odottanut sitä kuukausia…..

        Se siitä…..

        En olen pessimisti enkä Suomen vihaaja, mutta näköalattomuuus maailman menosta on pienen maan ja sitä johtavien poliitikkojen suurin ongelma…. Suomi on kaikilta osin valitettavasti niin pieni tekijä maailmassa ja Nokia kannattaisi jo unohtaa….se oli ja meni…..on todellakin ihme, jos jokin SUURI keksintö vielä kenenkään nykyihmisen eläessä syntyisi Suomessa . Muulta löytyy niin paljon enemmän resursseja, joilla on menty ja mennään ohi oikealta ja vasemmalta suomalaisten ollessa vielä lähtötelineissä.

        Suomen olisi pitänyt panostaa voimakkaasti verkostoitumiseen Suomen ulkopuolelle jo useamman kymmenen vuoden ajan, jolloin sinänsä hyvästä koulutustasosta ja osaamisesta olisi oikeasti jotain mitä ammentaa suuremmassa mittakaavassa, nyt kaikki hyvä tuppaa jäämään omaksi puuhasteluksi ja vähäisen varallisuuden jakamiseksi muiden kehittymiseksi. Ja tätä julistetaan kuin oltaisiin maailman ykkösiä yhdessä, jos toisessa asiassa….on kevytautoja, biodieseliä….jatkakaa vain samalla radalla, vaihtoehto on myös miettiä asioita uusiksi🙄


    • Anonyymi

      Oootamma kunnon käyttövoimaa juu

    • Anonyymi

      ja akumineraalit loppuu kesken jo parin vuoden päästä kertoo uutiset

      • Anonyymi

        Onneksi iinesmineraaleja vielä riittää. Samoin akkumineraaleja, riittävästi 8 miljardiin autoon. Koska akkuja voi myös kierrättää yli 92%:sti tämä riittää tuhansiksi vuosiksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onneksi iinesmineraaleja vielä riittää. Samoin akkumineraaleja, riittävästi 8 miljardiin autoon. Koska akkuja voi myös kierrättää yli 92%:sti tämä riittää tuhansiksi vuosiksi.

        Ja akkujahan piisaa kierrätettäväksi.....ihan oikeasti joku voisi laskea näiden päästöt uusiksi koko elinkaaren ajalta!!!! Toivottavasti akkukehitystä kuitenkin tapahtuu, ettei samat asiat ole edelleen ongelmina jopa tuhansien vuosien päästä, nythän on mennyt kohta jo ensimmäinen 100 vuotta tapahtumatta isossa mittakaavassa mitään mullistavaa!!!!


    • Anonyymi

      Näköalattomuutta on myös kannattaa vetyautoja fanaattisesti ja pokkana sivuuttaa tosiasia että vetyautoilua on koitettu edistää MONESSA maassa jo MONEN vuoden ajan.... siinä onnistumatta aitoon läpimurtoon. Jopa Kaliforniassa 18v jälkeen sivistyneessä osavaltiossa ei ole saatu vetyinfraa toimivaksi ja sen takia EDELLEEN kinutaan veronmaksajien rahaa vetyinfran parantamiseen. Se jos jokin on näköalattomuutta kun historiasta ei suostuta ottamaan opiksi kun mitään aidosti mullistavaa vetyautoilun tekniikassa ei ole keksitty.

      Ja juuri sen takia se vetyautokanta on jäänyt pyöreästi 0,0% kaikissa maissa koska ihmiset kokevat vetyauton kalliiksi ja hankalaksi tavaksi autoilla. Vetyauto ja sen infra ei ole tarpeeksi toimiva tuote vaikka vetyfanaatikot muuta hypettävät ohittaen oikean maailman tilastot.

      https://keskustelu.suomi24.fi/t/17254273/vetyautojen-maarat-eri-maissa-prosentteina

    • Anonyymi

      Hoh hoijaa....toivottavasti nämä viestit on luettavissa vielä 2030, kun hallituksen idealistiset ilmasto ja sähköautokaavailut on jo kuopattu ja todettu ettei se ihan näin mennytkään.....jos se ei ole vety, niin se on joku muu kuin täyssähköautoilu, joka rulettaa tulevina vuosikymmeninä .....ehkä jopa nykyiset polttoaineet!

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      224
      13641
    2. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

      Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
      Sinkut
      313
      2504
    3. Sille yhelle vaa

      Viime aikoina oon miettinyt sun juttuja aika paljon. Vaikka en oo saanu susta vielä kunnolla selvää kuvaa, jotenkin tunt
      Ikävä
      89
      1551
    4. Tuomas Sakari Matias Salminen. S.2005

      Nimi on ihan julkista tietoa. Ei tarvitse poistaa. Julkaistu monilla sivuilla.
      Valkeakoski
      22
      1418
    5. Kiitos kun annoit värejä elämääni

      Edes pienen hetken. Sellasiakin mitä en muuten näe ;) ❤️
      Ikävä
      55
      1107
    6. Hiljaista on

      Ei kuulu viestiä 😘 pallo on sinulla Mies, odotan!
      Ikävä
      61
      1012
    7. Farmasia valintakoe 2024

      Miten meni farmasia valintakoe teillä? Minun mielstä se oli ihan oko en voi sano, että se oli tosi vaikea.
      Pääsykokeet
      43
      968
    8. Onhan sulla

      Nainen nyt varmasti kaikki hyvin.
      Ikävä
      60
      947
    9. Olen ylpeä sinusta

      nainen. Vaikutat "vanhalta" tekijältä. Olet aarre tälle touhulle ja uskon että pääset vielä pitkälle jos haluat. Ehkä sa
      Tunteet
      35
      922
    10. Kysymys iltaan

      Kuinka kuuma kaivattusi on celsius-asteikolla?
      Ikävä
      55
      913
    Aihe