Sielun olemassaolo

Anonyymi

En ole koskaan ollut uskonnollinen enkä uskonut mihinkään yliluonnolliseen. Kohdalleni on sattunut läheisen ihmisen kuolema ja sen tapauksen jälkeen olen alkanut tuntea, että kyseinen henkilö on ajoittain jossain lähelläni. Olen jo iäkäs ja kohdannut omien vanhempieni ja monien sukulaisteni ja ystävieni poismenon ja lukemattomat muut hautajaiset tähän mennessä.

Mitään selvää yhteydenottoa ei ole tapahtunut ja asiaa ajateltuani olen tullut siihen tulokseen, että läheisen ihmisen muisto vain joskus palailee mieleen. Se lienee normaalia kaikille.

Kuolemantapauksesta on jo lähes vuosi mennyt ja nämä tuntemukset ovat vasta nyt viimeaikoina tulleet esiin.
Se minusta on hieman outoa ja olenkin miettinyt, että onko sittenkin mahdollista, että ihmisellä on joku sielu tms. joka elää jossain ulottuvuudessa mihin elävillä ei ole pääsyä.

Paljon on tarinoita ja kertomuksia tapauksista missä on esiintynyt outoja tapahtumia merkillisine yhteensattumisineen sekä räyhähenkineen ja tavaroiden liikkumisineen jne.
On arvoituksia mihin tieteellä ei ole oikeita vastauksia eikä selitystä. Ja tuskin koskaan tulee olemaankaan.

7

184

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Henkilön sielu "elää" vielä henilön kuoleman jälkeenkin lähimmäisten aivojen neuroniverkoissa. Joidenkin merkkihenkilöiden "sielu" voi elää tällä tavoin useammankin sukupolven ajan.

   • Anonyymi

    Ei ole näkynyt tarinoita, että joku olisi kohdannut tuonpuoleisesta jonkun itselleen täysin tuntemattoman niin, että osaisi kohtaamisen perusteella kertoa tästä paikkansa pitäviä yksityiskohtia.


  • Anonyymi

   "Paljon on tarinoita ja kertomuksia"
   Selittää ne.

  • Anonyymi

   Juu kyllä ihminen on hengellinen olento ja sielu on ihmisen elämä tietysti syntimme sovitettiin ristillä ✝️ niin sehän jo kertoo että on muutakin kuin näkyvä maailma.

  • Anonyymi

   Kummittelukulttuuri, mytologia yms. "ohjelmoi" mielemme kokemaan asioita yliluonnollisella tavalla, varsinkin sillon, kun kokemusta ei kyetä selittämään luonnollisesti. Aivot voivat myös itsenäisesti tuottaa sekä tuntemuksia, että audiovisuaalisia ilmiöitä ilman todellista aiheuttajaa.

   "Sielu" tai "henki" on todennäköisesti peräisin ajalta, jolloin ihmisen äly alkoi kehittymään eläimellisestä yksinkertaisemmasta vaistonvaraisuudesta ja sen myötä uteliaisuus ja tutkiminen, jota seurasi oppiminen yms.. Silloin elämä ja kuolema oli uutta ja tuntematonta, joka herätti pohdiskelua, joka varsinkin kommunikaation kehittymisen myötä alkoi saada verbaalista vastinetta koetulle, joka taas mahdollisti tiedon luomisen ja sen vakiintumisen.

   Koska asia oli tuntematon ja ihminen oppi luomaan käsitteitä, syntyi elämästä ja kuolemasta sellaisia omintakeisesti luomalla niitä tyhjältä pöydältä. Koska kehosta elämän päätyttyä tuntuu puuttuvan jotain (kehon itseohjaaminen ja toiminta, sekä reagointi yms.), se osa sai omia määritelmiä ja nimikkeitä. Tämä lienee karkeasti dualismin syntymän perusteita.

   Kymmeniä tuhansia vuosia myöhemmin sielu ja henki oli jo vakiintuneita asioita ihmisten uskomusmaailmassa ja niitä pidettiin todellisina. Koska uskomuksellisuus on osa psyykettämme, se voidaan ohjelmoida uskonnollisella informaatiolla kokemaan uskonnoliset asiat todellisiksi, ja siten selittämättömät tapahtumat, tuntemukset yms. voidaan kokea uskonnollisuuden, eli ohjelmoinnin, kautta. Syvästi ohjelmoitu (uskonnollinen) ihminen voi kokea uskonnollisia asioita ilman mitään ulkopuolisia asioita. Koska tiedämme "yliluonnollisen" informaatioperusteisesti, voimme mm. tuntea kuolleen ihmisen "läsnäolon". Se kokemus voi lohduttaa, mutta tieteellinen ajattelu kuivattaa.

  • Anonyymi

   Minä myin sieluni saatanalle jo kymmeniä vuosia sitten eikä ole tullut saatana sitä takaisin tyrkyttämään. Suosittelen kaikille tuommoista kauppaa.

   • Anonyymi

    Kiinnostava ajatus kaupasta. Kuinka se tehdään?


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko sinulla nainen sen miehen kanssa ihan älytön juttu?

   Vai mitä se tämä kaikki teidän pelinne täällä oikein on? Jospa se on vain sellaista kevyttä ja ohimenevää ihastumista..? Taitaa olla. Niin minä nyt vä
   Ikävä
   139
   2892
  2. Oho! Susanna Laine Puoli seiskassa: "Kuinka outoo..." - Anniina Valtoselta suloinen viesti

   Herttaista meininkiä Susanna ja Anniina! Kunnon naisenergiaa ja toisen tsemppaamista! Susanna Laine on juontaja ja näyttelijä, joka juonsi Puoli seit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   20
   2890
  3. Lopullinen varmistus. Suomi ja Ruotsi eivät liity Natoon

   Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon on estetty Erdoganin toimesta: https://www.is.fi/politiikka/art-2000008826412.html Tämä on pieni askel Erdogani
   Maailman menoa
   542
   1848
  4. Uskallatko laittaa tuntomerkkejä

   Samaan kommenttiin sekä itsestäsi, että kaivatustasi?
   Ikävä
   96
   1724
  5. Karmeita juttuja tapahtuu

   Pyöräilijä kuoli törmättyään betoni­porsaaseen alikulku­tunnelissa Kankaanpäässä – Tunneli oli pimeä, koska edellis­yönä oli alkanut ”kesä­sammutus”.
   Kankaanpää
   62
   1244
  6. Taidat mies olla sellainen

   että minne menetkin,saat naiset ihastumaan itseesi.....vähän luulen,että useampi nainen on jäänyt kiinni sinuun....olet lempeä ja itsevarma,hymyilet j
   Ikävä
   66
   1213
  7. Rantis vähän pyöristynyt?

   Nikosta nyt tänään julkaistut kuvat näyttävät hänen olevan varsin hyvävointisen näköinen. Syyttäjähän ei vaadi hänelle lisää vankeutta tästä toisen s
   Kotimaiset julkkisjuorut
   82
   1108
  8. Miksi syntymättömien lasten oikeutta elämään puolustavat saamme kurat niskaamme?

   😏 Eikö yhteiskunnan tule puolustaa sen heikoimpia ja seuraavaa sukupolvea joka tilanteessa?
   Luterilaisuus
   507
   975
  9. 188 - 8 oli Natoäänestyksen tulos eduskunnassa

   Nytkö sitten pulinat pois, kun on kansan(edustajat) puhuneet. Poissa oli 3 kansanedustajaa.
   Maailman menoa
   429
   941
  10. Älä luovuta vielä

   jos vaan tykkäät. Otan yhteyttä jossain vaiheessa (mieheen), jos tää ei muuten onnistu.
   Ikävä
   51
   799
  Aihe