Hesarin mielipidekirjoitus

Anonyymi

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008788378.html

Sosiologian dosentti Sanna Aaltosen mielipide Hesarissa pitkäaikaistyöttömien velvoittamista kuukausittaiseen jo etukäteen hyödyttömäksi tiedettyyn hakemusrulettiin:

---

"Ajatteleeko työvoimahallinnossa joku vilpittömästi, että tämä on realistista tai reilua työnhakijaa kohtaan? Tarvitaan joko suhteita tai harvinainen rekrytoija, jolla on vahva ymmärrys yhteiskuntavastuusta tai positiivisesta erityiskohtelusta.

Nyt Maarit Korhosen ja hänen kohtalotovereidensa aktiivisuus tuhlataan turhaan hakemusrulettiin, vaikka huomiota pitäisi kiinnittää myös siihen, millaisilla kannustimilla aktivoida työnantajia työllistämään työttömiä."

---

Kommenttiosiossa ihmetellään mitä Aaltonen tarkoittaa työnantajien kannustimilla. Aaltosen kirjoitus selvästi kritisoi ensisijaisesti esimerkkitapauksen kaltaisten työttömien, 13- vuotta työttömänä olleiden pakottamista taloudellisten sanktioiden uhalla tyhjänpäiväiseen hakemusrulettiin. Siinä ohessa hän vastuuttaa työnantajia työllistämään = palkkaamaan myös pitkäaikaistyöttömiä. En minäkään ymmärrä mitä hän tarkoittaa työnantajien "kannustimilla". Eikö esim. palkkatuki ole tällainen kannustin?

Kommentit loistavat taas kerran niitä ennakkoluuloja joita pitkäaikaistyöttömiin kohdistuu. Kommentoija Henri R. Helanto möläyttää ilmoille aika vitun loukkaavaa paskaa verraten pitkäaikaistyöttömiä "markkinoilla oleviin tuotteisiin joita kukaan ei halua ostaa":

Kommentoija Helanto:"Nyt alkaa jo kirjoittajalla lipsua pahemman kerran. Väite on identtinen sen kanssa että kun markkinoilla on tuotteita joita juuri kukaan ei oman harkintansa ja valintansa perusteella halua vapaaehtoisesti ostaa ja jotka ovat jääneet pölyttymään hyllyyn, syyllistettäisiin ihmisiä siitä että he eivät omalla kustannuksellaan osta mitä he eivät halua."

Suomi on oikeasti täynnä niin pösilöitä ihmisiä, että täällä kuvitellaan pitkään jatkuneen työelämästä poissaolon tekevän ihmisestä aivan vammaisen mitään osaamattoman vajakin. Lisäksi työnantajapoloisilla on kovin vaikeaa kun heiltä puuttuu aina näitä "osaajia". Ikään kuin työelämässä ei olisi yhtään sellaista työtä johon ei tarvita erityisosaamista.

Suomalaiset työnantajat ovat asennevammaisia mulkkuja jotka puhuvat työnhakijan työllistämisestä aina "riskinä" työnantajapoloiselle. Työntekijät joiden varassa yritykset pyörivät ovat yrittäjäparoille aina taloudellinen taakka, rekrytoiminen on aina iso "riski", ja työntekijätkin aina saikulla. Asenne on se että työntekijät ovat kuitenkin täysin paskoja. Suomalainen työnantaja ei tiedä että työsopimuksia ei yleensä koskaan tehdä kylmiltään vakituisiksi. Työsopimuksiin voidaan sisällyttää koeaika jonka aikana kumpikin sopimusosapuoli näkee miten homma pelittää. Vaan suomalainen työnantaja ei muuta osaa kuni uhriutua paskojen työntekijöidensä ja riskaabelien työnhakijoiden edessä.

Ehkä suomalaisten työnantajien kannattaa vain lopettaa rekrytoinnit kokonaan ja pyörittää yrityksensä omin lihasvoimin kun ne työntekijät ovat kuitenkin aina niin paskoja.

14

268

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Suomalainen työnantaja ei ole osaaja. Se on vastuuton itskeskeinen mulkku joka kusee itse omat bisneksensä ja sitten syyttää työntekijäkaartiaan ja tarjolla olevia työnhakijoita kun ei sieltä koskaan lödy niitä iänikuisiä OSAAJIA.

   • Anonyymi

    Se, joka osaa ratkaista ongelmat, ei ole puoliksikaan niin tehokas kuin se, joka tietää miten ne vältetään.
    Oisko sulla ollu jotain muutakin asiaa?


  • Anonyymi

   "... syyllistettäisiin ihmisiä siitä että he eivät omalla kustannuksellaan osta mitä he eivät halua."

   Oireellista että pitkäaikaistyöttömän oletetaan olevan henkilö, jonka pitäisi väkisin yrittää ängetä johonkin työpaikkaan tai työyhteisöön johon häntä ei ihan selvästi haluta.

   Pitkäaikaistyötön on jotakin joka "otetaan" työpaikalle kaikkien taakaksi ja riesaksi vain jos työnantajan ja työyhteisön on aivan pakko uhrautua. Ja tämän ajatellaan olevan pitkäaikaistyöttömään kohdistuvaa hyväntekeväisyyttä ja laupeudentyötä.

   Olen pitkäaikaistyötön eikä minulla ole minkäänlaista motivaatiota tai sisäistä tarvetta yrittää väkisin ängetä itseäni työpaikkaan johon minut mahdollisesti otettaisiin vastaan pitkin hampain, yhteisöön johon minua ei selvästikään haluta.

  • Anonyymi

   Kommentoija Henri H. Helanto lienee itse yrittäjä tai ainakin työnantajapuolen edustaja. Tällä tavalla Henri ilmeisesti markkinoi itseään työn ostajana työn myyjille. Ja ihmettelee uhriutunut naama pyöreenä että mikä niitä kaikkia muita vaivaa kun ei ole motivoitunutta työvoimaa tarjolla henrille. Vika on huonoissa työnahkijoissa koska ei se vika ainakaan työnantajapuolen omassa peilissä voi olla.

   Ajatelkaa.

   Tämä on aivan normaalien suomalaisten työnantajien ja yrittäjien käsitys normaalista asenteesta tiettyä työmarkkinaosapuolen edustajaryhmää kohtaan. Ja yleensä myös ihan omia työntekijöitäänkin kohtaan. Tämä asenne on niin normaali että henrikin puhuu noin hävyttömän törkeästi toisesta työmarkkinaosapuolesta aivan pidäkkeettä. Ikään kuin siinä ei mitään ihmeellistä olisikaan.

   ---

   "Nyt alkaa jo kirjoittajalla lipsua pahemman kerran. Väite on identtinen sen kanssa että kun markkinoilla on tuotteita joita juuri kukaan ei oman harkintansa ja valintansa perusteella halua vapaaehtoisesti ostaa ja jotka ovat jääneet pölyttymään hyllyyn, syyllistettäisiin ihmisiä siitä että he eivät omalla kustannuksellaan osta mitä he eivät halua.

   Joko tuoteselosteen perusteella tai kokeiltuaankaan, minkä moni on tehnyt.

   Homma ei nyt toimi sosiologisten teorioiden haihattelemalla tavalla. Realiteetit ovat kaukana niistä.

   Työvoimalla kuten kaikilla hyödykkeillä on tapauskohtainen käyttötarkoituksensa ja hintansa joka muotoutuu ostamisesta saatavan hyödyn perusteella. Jos hyötyä ei hintaan nähden ole saatavilla riittävästi tai väitettyä käyttötarkoitusta ei ole, kauppaa ei synny.

   Työnhakijat ovat myös kilpailutilanteessa toistensa kanssa. Kun tarjolla on selvästi parempaa samaan hintaan tai hieman kalliimmalla eli parempaa hinta/laatu/määrä -suhdetta, se valitaan luonnollisestikin ennenkuin huonomman ostamista voi edes harkita. Ylitarjonta lisää vain valinnanvaraa kun tarve on rajallinen eikä turhaa osteta.

   Ostopäätösten harkinta on erityisen tarkkaa yrityksissä koska niiden on oltava kustannusvastuullisia. Ei voida vain ostella mitä sattuu huvikseen. Kaikkea ei edes voi kokeilla koska tilanteeseen jää jumiin vaikka ostos osoittautuisi luokattomaksi. Lait on säädetty houreella että yritykset olisivat jättikonserneja joille pari vähän huonompaakin duunaria ei tunnu missään, vaikka todellisuudessa yli 90% on PK-yrityksiä joille yksikin virhrekry voi tuhota yrittäjän koko talouden.

   Siis yksi osapuoli kirjaimellisesti kantaa kaiken vastuun ja maksaa kaikki kulut, toinen nauttii kaikista oikeuksista ja saa kaikki saavutetut edut. Ja sitten vielä joku ihmettelee miksi rekrytointi ja työllistäminen on niin tarkkaa harkintaa ja tiukkaa seulaa vaativaa toimintaa.

   Sen on näissä puitteissa pakko olla. Riskit ovat varsinkin PK-yrittäjälle valtavat."

   ---

   Vain itsensä prostituoidun tasolle alentava omanarvontunnoton ihminen voisi ikinä suostua tekemään työsopimuksen henrin kaltaisen työn ostajan kanssa. Sehän olisi aivan huoraamista. Tuo kuvastaa vain henrin oman päänsisäistä realismia, henrin omaa narsistista, ylimielistä asennevikaista maailmaa.

   Vain täysin ja kokonaan itseään kunnioittamaton ihminen suostuisi ikinä sopimussuhteeseen työn ostajan kanssa jossa työn myyjän osalta edellytyksenä on olla "valtavan suuren riskin" roolissa taloudellisena taakkana uhriutuneelle työn ostajalle joka näkee sinut hyödykkeenä jolla on käyttötarkoitus. Työn ostaja on ikäänkuin se joka sinua käyttää, ja sinä olet se hyödyke jota käytetään.

   Hyi vittu. Oikein tyypillinen suomalainen mulkku työnantaja. Ei jatkoon.

   • Anonyymi

    "Työnhakijat ovat myös kilpailutilanteessa toistensa kanssa. Kun tarjolla on selvästi parempaa samaan hintaan tai hieman kalliimmalla eli parempaa hinta/laatu/määrä -suhdetta, se valitaan luonnollisestikin ennenkuin huonomman ostamista voi edes harkita."

    Henri elää maailmassa jossa paskat työnhakijat oikein kilpailevat verissä päin päästäkseen olemaan taloudellinen taakka ja riski henrille. Henri luulee että työnhakijat oikein odottavat että pääsevät todistamaan osaamistaan ja erinomaisuuttaan henrin kaltaiselle jumalalle jonka persettä pitää nuoleskella ja tossun alle ängetä itsensä väkisin. Tää on se kuvio miten henri näkee työnantajan ja työntekijän välisen dynamiikan.

    Tällaisella saatanan keskiajalla elää suomalainen mulkku työnantaja tai sen edustaja.

    Henri näkee itsensä älyllisenä realistina joka saarnaa kaikenlaisille sosiologisille haihattelijoille kovaa vaktaa ja markkinatalouden kylmiä periaatteita ikäänkuin kukaan muu ei niistä mitään tajuaisi.

    Kovaa elämän realiteettia ja vaktaa on myös se tosiasia että lähtökohtaisesti muita ihmisiä kunnioittamaton esineellistävä mulkku työnostaja yleensä saa vastareaktiona sitten itse samaa asennetta osakseen työnmyyjäkaartiltaan. Sitten on turha vinkua kun ei firma pyöri, työntekijät on loputtomilla saikuilla ja tulee konkurssi joka on aina näiden tämmöisten henrien mielestä muittensyytä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Työnhakijat ovat myös kilpailutilanteessa toistensa kanssa. Kun tarjolla on selvästi parempaa samaan hintaan tai hieman kalliimmalla eli parempaa hinta/laatu/määrä -suhdetta, se valitaan luonnollisestikin ennenkuin huonomman ostamista voi edes harkita."

    Henri elää maailmassa jossa paskat työnhakijat oikein kilpailevat verissä päin päästäkseen olemaan taloudellinen taakka ja riski henrille. Henri luulee että työnhakijat oikein odottavat että pääsevät todistamaan osaamistaan ja erinomaisuuttaan henrin kaltaiselle jumalalle jonka persettä pitää nuoleskella ja tossun alle ängetä itsensä väkisin. Tää on se kuvio miten henri näkee työnantajan ja työntekijän välisen dynamiikan.

    Tällaisella saatanan keskiajalla elää suomalainen mulkku työnantaja tai sen edustaja.

    Henri näkee itsensä älyllisenä realistina joka saarnaa kaikenlaisille sosiologisille haihattelijoille kovaa vaktaa ja markkinatalouden kylmiä periaatteita ikäänkuin kukaan muu ei niistä mitään tajuaisi.

    Kovaa elämän realiteettia ja vaktaa on myös se tosiasia että lähtökohtaisesti muita ihmisiä kunnioittamaton esineellistävä mulkku työnostaja yleensä saa vastareaktiona sitten itse samaa asennetta osakseen työnmyyjäkaartiltaan. Sitten on turha vinkua kun ei firma pyöri, työntekijät on loputtomilla saikuilla ja tulee konkurssi joka on aina näiden tämmöisten henrien mielestä muittensyytä.

    Ajatelkaa vielä lisää:

    Suomalainen työtön on taloudellisen rangaistuksen uhalla pakotettu h*oraamaan itseään tuollaisen asenteen omaaville työnantajille.

    Työnantaja osoittaa yleensä jo heti rekrytilanteessa olevansa ylimielinen suuruudenhullu tai sitten jo etukäteen uhriutunut 100% asennevikainen pissapäinen mulkku. Kysymykset ovat asenteellisia ja uhoavia tyyliin mikä säkin luulet olevasi.

    Ja sitten työttömän työnhakijan on pakko yrittää miellyttää tuollaista työnantajan edustajaa, maanitella itsensä tuollaisen työnantajan armoille alipalkatuksi tai peräti ilmaiseksi työntekijäksi.

    Muuten tulee 40%:n leikkaus toimeentulotuen perusosaan.

    Kauhea työvoimapula. Pitäisi olla työnhakijoiden markkinat.

    Suomessa tässäkin työmarkkinatilanteessa työnhakijat ja -tekijät pistetään kerjäämään työpaikkoja ja suostumaan paskalaarin rooliin taloudellisen sanktion uhalla.

    Suomessa työnhakijoihin suhtaudutaan vähän samaan tapaan kuin huoriin. Tosin oikeat prostituoidutkin ilmeisesti saavat tänä päivänä parempaa kohtelua osakseen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ajatelkaa vielä lisää:

    Suomalainen työtön on taloudellisen rangaistuksen uhalla pakotettu h*oraamaan itseään tuollaisen asenteen omaaville työnantajille.

    Työnantaja osoittaa yleensä jo heti rekrytilanteessa olevansa ylimielinen suuruudenhullu tai sitten jo etukäteen uhriutunut 100% asennevikainen pissapäinen mulkku. Kysymykset ovat asenteellisia ja uhoavia tyyliin mikä säkin luulet olevasi.

    Ja sitten työttömän työnhakijan on pakko yrittää miellyttää tuollaista työnantajan edustajaa, maanitella itsensä tuollaisen työnantajan armoille alipalkatuksi tai peräti ilmaiseksi työntekijäksi.

    Muuten tulee 40%:n leikkaus toimeentulotuen perusosaan.

    Kauhea työvoimapula. Pitäisi olla työnhakijoiden markkinat.

    Suomessa tässäkin työmarkkinatilanteessa työnhakijat ja -tekijät pistetään kerjäämään työpaikkoja ja suostumaan paskalaarin rooliin taloudellisen sanktion uhalla.

    Suomessa työnhakijoihin suhtaudutaan vähän samaan tapaan kuin huoriin. Tosin oikeat prostituoidutkin ilmeisesti saavat tänä päivänä parempaa kohtelua osakseen.

    Aaltosen mielipidekirjoituksen kommenttiosio on lyhyt mutta siitä tulee hyvin esille taas tämä koko mätäinen asenneilmasto joka suomen työmarkkinoita saastuttaa. Yleensä varsinkin yrittäjäpuolella valistetaan "sosialistista Suomea" vapaiden markkinoiden toimintaperiaatteista näin:

    Harri Savolainen kommentoi:

    "Yrityksen tehtävä ei ole työllistää, vaan tuottaa voittoa....

    Yhteiskuntavastuu toteutuu markkinavoimien kautta siten, että työntekijät, asiakkaat ja muut yhteistyökumppanit suosivat yrityksiä, jotka jakavat saman arvomaailman."

    Juuri noinhan sen pitäisikin mennä.

    Mutta sitten nämä tämmöiset Henri R. Helannot kiiruhtavat paikalle käyttämään tätä vapaiden markkinoiden ihannetta tekosyynä suhtautua ihmisiin alentavasti, puhua työmarkkinaosapuolista - tai ainakin tietystä työmarkkinaosapuolesta - aivan hävyttömän loukkaavasti. Joillakin on se käsitys että tällainen kapitalistinen markkinavoimien ehdoilla pyörivä yhteiskunta sisältää itsestäänselvästi käsityksen ihmisistä jonkilaisiana hyödykkeitä ja esineinä.

    Että siihen "kylmään epäinhimilliseen kapitalistiseen maailmaan" sisältyy muka jotenkin automaattisesti ihmisten näkeminen hyödykkeinä, esineinä joita arvotetaan esim. heidän koulutustaustansa, osaamisensa ja asiantuntijuutensa perusteella eri arvoiksiksi, joita käytetään ja hyödynnetään, ostetaan ja myydään eikä kunnioiteta pätkääkään.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Aaltosen mielipidekirjoituksen kommenttiosio on lyhyt mutta siitä tulee hyvin esille taas tämä koko mätäinen asenneilmasto joka suomen työmarkkinoita saastuttaa. Yleensä varsinkin yrittäjäpuolella valistetaan "sosialistista Suomea" vapaiden markkinoiden toimintaperiaatteista näin:

    Harri Savolainen kommentoi:

    "Yrityksen tehtävä ei ole työllistää, vaan tuottaa voittoa....

    Yhteiskuntavastuu toteutuu markkinavoimien kautta siten, että työntekijät, asiakkaat ja muut yhteistyökumppanit suosivat yrityksiä, jotka jakavat saman arvomaailman."

    Juuri noinhan sen pitäisikin mennä.

    Mutta sitten nämä tämmöiset Henri R. Helannot kiiruhtavat paikalle käyttämään tätä vapaiden markkinoiden ihannetta tekosyynä suhtautua ihmisiin alentavasti, puhua työmarkkinaosapuolista - tai ainakin tietystä työmarkkinaosapuolesta - aivan hävyttömän loukkaavasti. Joillakin on se käsitys että tällainen kapitalistinen markkinavoimien ehdoilla pyörivä yhteiskunta sisältää itsestäänselvästi käsityksen ihmisistä jonkilaisiana hyödykkeitä ja esineinä.

    Että siihen "kylmään epäinhimilliseen kapitalistiseen maailmaan" sisältyy muka jotenkin automaattisesti ihmisten näkeminen hyödykkeinä, esineinä joita arvotetaan esim. heidän koulutustaustansa, osaamisensa ja asiantuntijuutensa perusteella eri arvoiksiksi, joita käytetään ja hyödynnetään, ostetaan ja myydään eikä kunnioiteta pätkääkään.

    Ja OIREELLISTA on myös se että näissä keskusteluissa alkaa ennen pitkää aina näkyä kommentteja joissa työtön alleviivaa korkeaa koulutustaan. Sillä pyritään vihjailemaan että vain korkeasti koulutettujen työttömien ahdinko on erityisen kauheaa koska he eivät ainakaan ole niitä alhaisen koulutuksen omaavia huonoja omaan ahdinkoonsa syyllisiä työttömiä.

    Nykyisessä työttömyyskeskustelussa korkeasti koulutetut työttömät yrittävät tehdä hajuraon muihin työttömiin. Miksi?


   • Anonyymi

    henri joka ei iso alkukirjainta ansaitse, todellakin luulee houkuttelevansa motivoituneita työntekijöitä pyhään yritykseensä kuvailemalla työnhakijoita niin suureksi katastrofiksi että yksikin sellainen "voi tuhota yrittäjän koko talouden".

    En ihmettele jos henrille ei ole muita kuin huonoja työntekijöitä tarjolla.

    Tuo ei ole pienyrittäjänkään todellisuutta oikeassa elämässä. Pienyrittäjillä on aivan samat mahdollisuudet kuin muillakin käyttää määräaikaisia sopimuksia joita ei tarvitse määräajan päättyessä jatkaa. Pienyrittäjät voivat hakea myös palkkatukea jolloin valtio maksaa puolet määräaikaisen työntekijän palkasta. Työsopimuksiin voi sisällyttää koeajan. Harjoittelijoitakin on joka pikkuputiikki täynnä. Ei noihin sisälly mitään riskiä.

    Suomalaiset yrittäjät eivät muuta osaa kuin ulista ja uhriutua ja kiukutella sitten paskoille työntekijöilleen kun eivät itse saa oman asennevikaisuutensa takia hommaa pelittämään. Ja ihmettelevät mikä on kun ei ne työntekijät vaikuta yhtään kunnioittavan työnantajaa. Johan tässä nyt vittu pitäisi ryömiä rähmällään maassa ja palvoo maata jalkainsa alla.


  • Anonyymi

   Niin ne työkkäris ajattelee että työtön ei osaa mitään. Minulla kolme ammattia mutta työkkäris virkailija sanoi ettei minulla ole mitään taitoja jotta saisin töitä. 20 vuotta kuitenkin tein rakennustöitä muun muassa olkiluotoa olin rakentamassa 4 vuoden ajan.

   • Anonyymi

    On paljon töitä joita ei tarvitse osata etukäteen. Töitä joihin työntekijä ei tarvitse kuin perehdytystä ja aikaa oppia. Eli vähän viitseliäisyyttä työnantajapuolelta.

    Ei ole ainuttakaan OSAAJAA joka olisi ollut koko elämänsä osaaja. Jokainen työllinen on joskus päässyt työkokemattomana ja kenties aika moni osaamattomanakin siihen ensimmäiseen työpaikkaansa. Mutta joillekin työkokemattomuudesta on tehty lopullinen este päästä koskaan mihinkään.

    Ja sitten pitkässä juoksussa työkokemattomuudesta tehdään työttömän "itsetunto- ongelma" kun hän "ei usko omiin kykyihinsä" ja pälä pälä. Kun kyse on vain kokemuksen puutteesta (joka on ulkoapäin aiheutettu) aletaan työttömän kohdalla mennä henkilökohtaisuuksiin ja tehdä työkokemuksen puutteesta hänen henkilökohtainen persoonallisuuden heikkoutensa.

    Työnantajien vaatimukset ovat olleet jo vuosikymmeniä aivan järjettömiä jopa aloille jotka perinteisesti ovat olleet niitä sisäänheittoduuneja joihin mennään heti peruskoulun jälkeen kylmiltään jos ei opiskelemaan pääse.


  • Anonyymi

   Mä en välitä. Ukrainalaiset hoitaa hommat. Pääsevät näköjään Postiin, vaikka suomenkielen taito puuttuu.

  • Anonyymi

   jos olisi rahaa, niin pitäisin rahat itte, en maksaisi palkkaa kenellekkään hassuttelijalle.
   Tämä on sitä kapitalismia.

   Palautin just pulloja, sain muutaman euron, mutta en palkannut täysiaikaiseen työsuhteeseen yhtään ketään.....

  • Anonyymi

   "Suomi on ... täynnä pösilöitä ihmisiä, että täällä kuvitellaan pitkään jatkuneen työelämästä poissaolon tekevän ihmisestä aivan vammaisen mitään osaamattoman vajakin."

   No, ainakin minä tajusin, että olen luova luoja, ja nyt minulla on oma elämä, jota... kuka lie haluaakin tunnustaa?
   Olen kuin planeetta sopivalla etäisyydellä emotähdestä, ja tuotan elämää.
   Olen kuin tehdas, joka tuottaa varastoon.
   Olen kuin puu, joka tekee hedelmää, jota ei ole vielä löydetty, mutta muutamat ovat hedelmää maistaneet, ja ilahtuneet suuresti sen mausta.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Neljä viidestä on valmis luopumaan venäläisestä energiasta

   hinnannoususta huolimatta. Suomalaiset vastustavat tiukasti putinismia. https://yle.fi/uutiset/3-12446857
   Maailman menoa
   142
   2433
  2. Sale on loistava presidentti

   Tulipa joskus kirjoitettua, että natojäsenyys tulee saada aikaa "Salen" aikana ja nyt se alkaa realisoitua " natoon jo huomenna" - teeman on hyväksyny
   Maailman menoa
   208
   1882
  3. Kunpa voisin

   Edes lähettää viestiä sulle. Olet ajatuksissa sen verran paljon.
   Ikävä
   46
   1023
  4. Onko sinulla nainen sen miehen kanssa ihan älytön juttu?

   Vai mitä se tämä kaikki teidän pelinne täällä oikein on? Jospa se on vain sellaista kevyttä ja ohimenevää ihastumista..? Taitaa olla. Niin minä nyt vä
   Ikävä
   92
   975
  5. Ano Turtiainen: Suomi olisi voinut olla Pohjolan Sveitsi

   Mitä kenelläkään voisi olla tällaista mielikuvaa vastaan?
   Maailman menoa
   346
   911
  6. Toimintasi on vainoamista

   Luulisi aikuisen ihmisen jo ymmärtävän..
   Tunteet
   113
   896
  7. Eihän tää jää tähän mies?

   En ainakaan sitä haluaisi ✨
   Ikävä
   52
   697
  8. Eikö me nyt vaan

   Voitas.....kumpikin unohtaa toisemme ?
   Ikävä
   48
   687
  9. Miksi sä oot noin kylmä?

   Mitä tein väärin?
   Ikävä
   35
   657
  Aihe