Hesarin mielipidekirjoitus

Anonyymi

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000008788378.html

Sosiologian dosentti Sanna Aaltosen mielipide Hesarissa pitkäaikaistyöttömien velvoittamista kuukausittaiseen jo etukäteen hyödyttömäksi tiedettyyn hakemusrulettiin:

---

"Ajatteleeko työvoimahallinnossa joku vilpittömästi, että tämä on realistista tai reilua työnhakijaa kohtaan? Tarvitaan joko suhteita tai harvinainen rekrytoija, jolla on vahva ymmärrys yhteiskuntavastuusta tai positiivisesta erityiskohtelusta.

Nyt Maarit Korhosen ja hänen kohtalotovereidensa aktiivisuus tuhlataan turhaan hakemusrulettiin, vaikka huomiota pitäisi kiinnittää myös siihen, millaisilla kannustimilla aktivoida työnantajia työllistämään työttömiä."

---

Kommenttiosiossa ihmetellään mitä Aaltonen tarkoittaa työnantajien kannustimilla. Aaltosen kirjoitus selvästi kritisoi ensisijaisesti esimerkkitapauksen kaltaisten työttömien, 13- vuotta työttömänä olleiden pakottamista taloudellisten sanktioiden uhalla tyhjänpäiväiseen hakemusrulettiin. Siinä ohessa hän vastuuttaa työnantajia työllistämään = palkkaamaan myös pitkäaikaistyöttömiä. En minäkään ymmärrä mitä hän tarkoittaa työnantajien "kannustimilla". Eikö esim. palkkatuki ole tällainen kannustin?

Kommentit loistavat taas kerran niitä ennakkoluuloja joita pitkäaikaistyöttömiin kohdistuu. Kommentoija Henri R. Helanto möläyttää ilmoille aika vitun loukkaavaa paskaa verraten pitkäaikaistyöttömiä "markkinoilla oleviin tuotteisiin joita kukaan ei halua ostaa":

Kommentoija Helanto:"Nyt alkaa jo kirjoittajalla lipsua pahemman kerran. Väite on identtinen sen kanssa että kun markkinoilla on tuotteita joita juuri kukaan ei oman harkintansa ja valintansa perusteella halua vapaaehtoisesti ostaa ja jotka ovat jääneet pölyttymään hyllyyn, syyllistettäisiin ihmisiä siitä että he eivät omalla kustannuksellaan osta mitä he eivät halua."

Suomi on oikeasti täynnä niin pösilöitä ihmisiä, että täällä kuvitellaan pitkään jatkuneen työelämästä poissaolon tekevän ihmisestä aivan vammaisen mitään osaamattoman vajakin. Lisäksi työnantajapoloisilla on kovin vaikeaa kun heiltä puuttuu aina näitä "osaajia". Ikään kuin työelämässä ei olisi yhtään sellaista työtä johon ei tarvita erityisosaamista.

Suomalaiset työnantajat ovat asennevammaisia mulkkuja jotka puhuvat työnhakijan työllistämisestä aina "riskinä" työnantajapoloiselle. Työntekijät joiden varassa yritykset pyörivät ovat yrittäjäparoille aina taloudellinen taakka, rekrytoiminen on aina iso "riski", ja työntekijätkin aina saikulla. Asenne on se että työntekijät ovat kuitenkin täysin paskoja. Suomalainen työnantaja ei tiedä että työsopimuksia ei yleensä koskaan tehdä kylmiltään vakituisiksi. Työsopimuksiin voidaan sisällyttää koeaika jonka aikana kumpikin sopimusosapuoli näkee miten homma pelittää. Vaan suomalainen työnantaja ei muuta osaa kuni uhriutua paskojen työntekijöidensä ja riskaabelien työnhakijoiden edessä.

Ehkä suomalaisten työnantajien kannattaa vain lopettaa rekrytoinnit kokonaan ja pyörittää yrityksensä omin lihasvoimin kun ne työntekijät ovat kuitenkin aina niin paskoja.

62

6113

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Suomalainen työnantaja ei ole osaaja. Se on vastuuton itskeskeinen mulkku joka kusee itse omat bisneksensä ja sitten syyttää työntekijäkaartiaan ja tarjolla olevia työnhakijoita kun ei sieltä koskaan lödy niitä iänikuisiä OSAAJIA.

      • Anonyymi

        Se, joka osaa ratkaista ongelmat, ei ole puoliksikaan niin tehokas kuin se, joka tietää miten ne vältetään.
        Oisko sulla ollu jotain muutakin asiaa?


      • Anonyymi

        Suomalainen yrittäjä on vaan valtiota lypsävä yritystukiloinen
        Ei maksa veroja ja velkaanuttaaa kansakunnan lopullista.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suomalainen yrittäjä on vaan valtiota lypsävä yritystukiloinen
        Ei maksa veroja ja velkaanuttaaa kansakunnan lopullista.

        Yhä vahvemmin siltä todella vaikuttaa.


      • Anonyymi

        Kerrankin suoraa puhetta. Näin on.


    • Anonyymi

      "... syyllistettäisiin ihmisiä siitä että he eivät omalla kustannuksellaan osta mitä he eivät halua."

      Oireellista että pitkäaikaistyöttömän oletetaan olevan henkilö, jonka pitäisi väkisin yrittää ängetä johonkin työpaikkaan tai työyhteisöön johon häntä ei ihan selvästi haluta.

      Pitkäaikaistyötön on jotakin joka "otetaan" työpaikalle kaikkien taakaksi ja riesaksi vain jos työnantajan ja työyhteisön on aivan pakko uhrautua. Ja tämän ajatellaan olevan pitkäaikaistyöttömään kohdistuvaa hyväntekeväisyyttä ja laupeudentyötä.

      Olen pitkäaikaistyötön eikä minulla ole minkäänlaista motivaatiota tai sisäistä tarvetta yrittää väkisin ängetä itseäni työpaikkaan johon minut mahdollisesti otettaisiin vastaan pitkin hampain, yhteisöön johon minua ei selvästikään haluta.

    • Anonyymi

      Kommentoija Henri H. Helanto lienee itse yrittäjä tai ainakin työnantajapuolen edustaja. Tällä tavalla Henri ilmeisesti markkinoi itseään työn ostajana työn myyjille. Ja ihmettelee uhriutunut naama pyöreenä että mikä niitä kaikkia muita vaivaa kun ei ole motivoitunutta työvoimaa tarjolla henrille. Vika on huonoissa työnahkijoissa koska ei se vika ainakaan työnantajapuolen omassa peilissä voi olla.

      Ajatelkaa.

      Tämä on aivan normaalien suomalaisten työnantajien ja yrittäjien käsitys normaalista asenteesta tiettyä työmarkkinaosapuolen edustajaryhmää kohtaan. Ja yleensä myös ihan omia työntekijöitäänkin kohtaan. Tämä asenne on niin normaali että henrikin puhuu noin hävyttömän törkeästi toisesta työmarkkinaosapuolesta aivan pidäkkeettä. Ikään kuin siinä ei mitään ihmeellistä olisikaan.

      ---

      "Nyt alkaa jo kirjoittajalla lipsua pahemman kerran. Väite on identtinen sen kanssa että kun markkinoilla on tuotteita joita juuri kukaan ei oman harkintansa ja valintansa perusteella halua vapaaehtoisesti ostaa ja jotka ovat jääneet pölyttymään hyllyyn, syyllistettäisiin ihmisiä siitä että he eivät omalla kustannuksellaan osta mitä he eivät halua.

      Joko tuoteselosteen perusteella tai kokeiltuaankaan, minkä moni on tehnyt.

      Homma ei nyt toimi sosiologisten teorioiden haihattelemalla tavalla. Realiteetit ovat kaukana niistä.

      Työvoimalla kuten kaikilla hyödykkeillä on tapauskohtainen käyttötarkoituksensa ja hintansa joka muotoutuu ostamisesta saatavan hyödyn perusteella. Jos hyötyä ei hintaan nähden ole saatavilla riittävästi tai väitettyä käyttötarkoitusta ei ole, kauppaa ei synny.

      Työnhakijat ovat myös kilpailutilanteessa toistensa kanssa. Kun tarjolla on selvästi parempaa samaan hintaan tai hieman kalliimmalla eli parempaa hinta/laatu/määrä -suhdetta, se valitaan luonnollisestikin ennenkuin huonomman ostamista voi edes harkita. Ylitarjonta lisää vain valinnanvaraa kun tarve on rajallinen eikä turhaa osteta.

      Ostopäätösten harkinta on erityisen tarkkaa yrityksissä koska niiden on oltava kustannusvastuullisia. Ei voida vain ostella mitä sattuu huvikseen. Kaikkea ei edes voi kokeilla koska tilanteeseen jää jumiin vaikka ostos osoittautuisi luokattomaksi. Lait on säädetty houreella että yritykset olisivat jättikonserneja joille pari vähän huonompaakin duunaria ei tunnu missään, vaikka todellisuudessa yli 90% on PK-yrityksiä joille yksikin virhrekry voi tuhota yrittäjän koko talouden.

      Siis yksi osapuoli kirjaimellisesti kantaa kaiken vastuun ja maksaa kaikki kulut, toinen nauttii kaikista oikeuksista ja saa kaikki saavutetut edut. Ja sitten vielä joku ihmettelee miksi rekrytointi ja työllistäminen on niin tarkkaa harkintaa ja tiukkaa seulaa vaativaa toimintaa.

      Sen on näissä puitteissa pakko olla. Riskit ovat varsinkin PK-yrittäjälle valtavat."

      ---

      Vain itsensä prostituoidun tasolle alentava omanarvontunnoton ihminen voisi ikinä suostua tekemään työsopimuksen henrin kaltaisen työn ostajan kanssa. Sehän olisi aivan huoraamista. Tuo kuvastaa vain henrin oman päänsisäistä realismia, henrin omaa narsistista, ylimielistä asennevikaista maailmaa.

      Vain täysin ja kokonaan itseään kunnioittamaton ihminen suostuisi ikinä sopimussuhteeseen työn ostajan kanssa jossa työn myyjän osalta edellytyksenä on olla "valtavan suuren riskin" roolissa taloudellisena taakkana uhriutuneelle työn ostajalle joka näkee sinut hyödykkeenä jolla on käyttötarkoitus. Työn ostaja on ikäänkuin se joka sinua käyttää, ja sinä olet se hyödyke jota käytetään.

      Hyi vittu. Oikein tyypillinen suomalainen mulkku työnantaja. Ei jatkoon.

      • Anonyymi

        "Työnhakijat ovat myös kilpailutilanteessa toistensa kanssa. Kun tarjolla on selvästi parempaa samaan hintaan tai hieman kalliimmalla eli parempaa hinta/laatu/määrä -suhdetta, se valitaan luonnollisestikin ennenkuin huonomman ostamista voi edes harkita."

        Henri elää maailmassa jossa paskat työnhakijat oikein kilpailevat verissä päin päästäkseen olemaan taloudellinen taakka ja riski henrille. Henri luulee että työnhakijat oikein odottavat että pääsevät todistamaan osaamistaan ja erinomaisuuttaan henrin kaltaiselle jumalalle jonka persettä pitää nuoleskella ja tossun alle ängetä itsensä väkisin. Tää on se kuvio miten henri näkee työnantajan ja työntekijän välisen dynamiikan.

        Tällaisella saatanan keskiajalla elää suomalainen mulkku työnantaja tai sen edustaja.

        Henri näkee itsensä älyllisenä realistina joka saarnaa kaikenlaisille sosiologisille haihattelijoille kovaa vaktaa ja markkinatalouden kylmiä periaatteita ikäänkuin kukaan muu ei niistä mitään tajuaisi.

        Kovaa elämän realiteettia ja vaktaa on myös se tosiasia että lähtökohtaisesti muita ihmisiä kunnioittamaton esineellistävä mulkku työnostaja yleensä saa vastareaktiona sitten itse samaa asennetta osakseen työnmyyjäkaartiltaan. Sitten on turha vinkua kun ei firma pyöri, työntekijät on loputtomilla saikuilla ja tulee konkurssi joka on aina näiden tämmöisten henrien mielestä muittensyytä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Työnhakijat ovat myös kilpailutilanteessa toistensa kanssa. Kun tarjolla on selvästi parempaa samaan hintaan tai hieman kalliimmalla eli parempaa hinta/laatu/määrä -suhdetta, se valitaan luonnollisestikin ennenkuin huonomman ostamista voi edes harkita."

        Henri elää maailmassa jossa paskat työnhakijat oikein kilpailevat verissä päin päästäkseen olemaan taloudellinen taakka ja riski henrille. Henri luulee että työnhakijat oikein odottavat että pääsevät todistamaan osaamistaan ja erinomaisuuttaan henrin kaltaiselle jumalalle jonka persettä pitää nuoleskella ja tossun alle ängetä itsensä väkisin. Tää on se kuvio miten henri näkee työnantajan ja työntekijän välisen dynamiikan.

        Tällaisella saatanan keskiajalla elää suomalainen mulkku työnantaja tai sen edustaja.

        Henri näkee itsensä älyllisenä realistina joka saarnaa kaikenlaisille sosiologisille haihattelijoille kovaa vaktaa ja markkinatalouden kylmiä periaatteita ikäänkuin kukaan muu ei niistä mitään tajuaisi.

        Kovaa elämän realiteettia ja vaktaa on myös se tosiasia että lähtökohtaisesti muita ihmisiä kunnioittamaton esineellistävä mulkku työnostaja yleensä saa vastareaktiona sitten itse samaa asennetta osakseen työnmyyjäkaartiltaan. Sitten on turha vinkua kun ei firma pyöri, työntekijät on loputtomilla saikuilla ja tulee konkurssi joka on aina näiden tämmöisten henrien mielestä muittensyytä.

        Ajatelkaa vielä lisää:

        Suomalainen työtön on taloudellisen rangaistuksen uhalla pakotettu h*oraamaan itseään tuollaisen asenteen omaaville työnantajille.

        Työnantaja osoittaa yleensä jo heti rekrytilanteessa olevansa ylimielinen suuruudenhullu tai sitten jo etukäteen uhriutunut 100% asennevikainen pissapäinen mulkku. Kysymykset ovat asenteellisia ja uhoavia tyyliin mikä säkin luulet olevasi.

        Ja sitten työttömän työnhakijan on pakko yrittää miellyttää tuollaista työnantajan edustajaa, maanitella itsensä tuollaisen työnantajan armoille alipalkatuksi tai peräti ilmaiseksi työntekijäksi.

        Muuten tulee 40%:n leikkaus toimeentulotuen perusosaan.

        Kauhea työvoimapula. Pitäisi olla työnhakijoiden markkinat.

        Suomessa tässäkin työmarkkinatilanteessa työnhakijat ja -tekijät pistetään kerjäämään työpaikkoja ja suostumaan paskalaarin rooliin taloudellisen sanktion uhalla.

        Suomessa työnhakijoihin suhtaudutaan vähän samaan tapaan kuin huoriin. Tosin oikeat prostituoidutkin ilmeisesti saavat tänä päivänä parempaa kohtelua osakseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ajatelkaa vielä lisää:

        Suomalainen työtön on taloudellisen rangaistuksen uhalla pakotettu h*oraamaan itseään tuollaisen asenteen omaaville työnantajille.

        Työnantaja osoittaa yleensä jo heti rekrytilanteessa olevansa ylimielinen suuruudenhullu tai sitten jo etukäteen uhriutunut 100% asennevikainen pissapäinen mulkku. Kysymykset ovat asenteellisia ja uhoavia tyyliin mikä säkin luulet olevasi.

        Ja sitten työttömän työnhakijan on pakko yrittää miellyttää tuollaista työnantajan edustajaa, maanitella itsensä tuollaisen työnantajan armoille alipalkatuksi tai peräti ilmaiseksi työntekijäksi.

        Muuten tulee 40%:n leikkaus toimeentulotuen perusosaan.

        Kauhea työvoimapula. Pitäisi olla työnhakijoiden markkinat.

        Suomessa tässäkin työmarkkinatilanteessa työnhakijat ja -tekijät pistetään kerjäämään työpaikkoja ja suostumaan paskalaarin rooliin taloudellisen sanktion uhalla.

        Suomessa työnhakijoihin suhtaudutaan vähän samaan tapaan kuin huoriin. Tosin oikeat prostituoidutkin ilmeisesti saavat tänä päivänä parempaa kohtelua osakseen.

        Aaltosen mielipidekirjoituksen kommenttiosio on lyhyt mutta siitä tulee hyvin esille taas tämä koko mätäinen asenneilmasto joka suomen työmarkkinoita saastuttaa. Yleensä varsinkin yrittäjäpuolella valistetaan "sosialistista Suomea" vapaiden markkinoiden toimintaperiaatteista näin:

        Harri Savolainen kommentoi:

        "Yrityksen tehtävä ei ole työllistää, vaan tuottaa voittoa....

        Yhteiskuntavastuu toteutuu markkinavoimien kautta siten, että työntekijät, asiakkaat ja muut yhteistyökumppanit suosivat yrityksiä, jotka jakavat saman arvomaailman."

        Juuri noinhan sen pitäisikin mennä.

        Mutta sitten nämä tämmöiset Henri R. Helannot kiiruhtavat paikalle käyttämään tätä vapaiden markkinoiden ihannetta tekosyynä suhtautua ihmisiin alentavasti, puhua työmarkkinaosapuolista - tai ainakin tietystä työmarkkinaosapuolesta - aivan hävyttömän loukkaavasti. Joillakin on se käsitys että tällainen kapitalistinen markkinavoimien ehdoilla pyörivä yhteiskunta sisältää itsestäänselvästi käsityksen ihmisistä jonkilaisiana hyödykkeitä ja esineinä.

        Että siihen "kylmään epäinhimilliseen kapitalistiseen maailmaan" sisältyy muka jotenkin automaattisesti ihmisten näkeminen hyödykkeinä, esineinä joita arvotetaan esim. heidän koulutustaustansa, osaamisensa ja asiantuntijuutensa perusteella eri arvoiksiksi, joita käytetään ja hyödynnetään, ostetaan ja myydään eikä kunnioiteta pätkääkään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aaltosen mielipidekirjoituksen kommenttiosio on lyhyt mutta siitä tulee hyvin esille taas tämä koko mätäinen asenneilmasto joka suomen työmarkkinoita saastuttaa. Yleensä varsinkin yrittäjäpuolella valistetaan "sosialistista Suomea" vapaiden markkinoiden toimintaperiaatteista näin:

        Harri Savolainen kommentoi:

        "Yrityksen tehtävä ei ole työllistää, vaan tuottaa voittoa....

        Yhteiskuntavastuu toteutuu markkinavoimien kautta siten, että työntekijät, asiakkaat ja muut yhteistyökumppanit suosivat yrityksiä, jotka jakavat saman arvomaailman."

        Juuri noinhan sen pitäisikin mennä.

        Mutta sitten nämä tämmöiset Henri R. Helannot kiiruhtavat paikalle käyttämään tätä vapaiden markkinoiden ihannetta tekosyynä suhtautua ihmisiin alentavasti, puhua työmarkkinaosapuolista - tai ainakin tietystä työmarkkinaosapuolesta - aivan hävyttömän loukkaavasti. Joillakin on se käsitys että tällainen kapitalistinen markkinavoimien ehdoilla pyörivä yhteiskunta sisältää itsestäänselvästi käsityksen ihmisistä jonkilaisiana hyödykkeitä ja esineinä.

        Että siihen "kylmään epäinhimilliseen kapitalistiseen maailmaan" sisältyy muka jotenkin automaattisesti ihmisten näkeminen hyödykkeinä, esineinä joita arvotetaan esim. heidän koulutustaustansa, osaamisensa ja asiantuntijuutensa perusteella eri arvoiksiksi, joita käytetään ja hyödynnetään, ostetaan ja myydään eikä kunnioiteta pätkääkään.

        Ja OIREELLISTA on myös se että näissä keskusteluissa alkaa ennen pitkää aina näkyä kommentteja joissa työtön alleviivaa korkeaa koulutustaan. Sillä pyritään vihjailemaan että vain korkeasti koulutettujen työttömien ahdinko on erityisen kauheaa koska he eivät ainakaan ole niitä alhaisen koulutuksen omaavia huonoja omaan ahdinkoonsa syyllisiä työttömiä.

        Nykyisessä työttömyyskeskustelussa korkeasti koulutetut työttömät yrittävät tehdä hajuraon muihin työttömiin. Miksi?


      • Anonyymi

        henri joka ei iso alkukirjainta ansaitse, todellakin luulee houkuttelevansa motivoituneita työntekijöitä pyhään yritykseensä kuvailemalla työnhakijoita niin suureksi katastrofiksi että yksikin sellainen "voi tuhota yrittäjän koko talouden".

        En ihmettele jos henrille ei ole muita kuin huonoja työntekijöitä tarjolla.

        Tuo ei ole pienyrittäjänkään todellisuutta oikeassa elämässä. Pienyrittäjillä on aivan samat mahdollisuudet kuin muillakin käyttää määräaikaisia sopimuksia joita ei tarvitse määräajan päättyessä jatkaa. Pienyrittäjät voivat hakea myös palkkatukea jolloin valtio maksaa puolet määräaikaisen työntekijän palkasta. Työsopimuksiin voi sisällyttää koeajan. Harjoittelijoitakin on joka pikkuputiikki täynnä. Ei noihin sisälly mitään riskiä.

        Suomalaiset yrittäjät eivät muuta osaa kuin ulista ja uhriutua ja kiukutella sitten paskoille työntekijöilleen kun eivät itse saa oman asennevikaisuutensa takia hommaa pelittämään. Ja ihmettelevät mikä on kun ei ne työntekijät vaikuta yhtään kunnioittavan työnantajaa. Johan tässä nyt vittu pitäisi ryömiä rähmällään maassa ja palvoo maata jalkainsa alla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aaltosen mielipidekirjoituksen kommenttiosio on lyhyt mutta siitä tulee hyvin esille taas tämä koko mätäinen asenneilmasto joka suomen työmarkkinoita saastuttaa. Yleensä varsinkin yrittäjäpuolella valistetaan "sosialistista Suomea" vapaiden markkinoiden toimintaperiaatteista näin:

        Harri Savolainen kommentoi:

        "Yrityksen tehtävä ei ole työllistää, vaan tuottaa voittoa....

        Yhteiskuntavastuu toteutuu markkinavoimien kautta siten, että työntekijät, asiakkaat ja muut yhteistyökumppanit suosivat yrityksiä, jotka jakavat saman arvomaailman."

        Juuri noinhan sen pitäisikin mennä.

        Mutta sitten nämä tämmöiset Henri R. Helannot kiiruhtavat paikalle käyttämään tätä vapaiden markkinoiden ihannetta tekosyynä suhtautua ihmisiin alentavasti, puhua työmarkkinaosapuolista - tai ainakin tietystä työmarkkinaosapuolesta - aivan hävyttömän loukkaavasti. Joillakin on se käsitys että tällainen kapitalistinen markkinavoimien ehdoilla pyörivä yhteiskunta sisältää itsestäänselvästi käsityksen ihmisistä jonkilaisiana hyödykkeitä ja esineinä.

        Että siihen "kylmään epäinhimilliseen kapitalistiseen maailmaan" sisältyy muka jotenkin automaattisesti ihmisten näkeminen hyödykkeinä, esineinä joita arvotetaan esim. heidän koulutustaustansa, osaamisensa ja asiantuntijuutensa perusteella eri arvoiksiksi, joita käytetään ja hyödynnetään, ostetaan ja myydään eikä kunnioiteta pätkääkään.

        Yrityksen tehtäon tuottaa voittoa
        Tuntuu kun yrityksen tehtävä on vaan nostaa yritystukee
        Ja myydään hiekkaa arabeille mua jäätä eskimoille
        Ja siihen haetaan yritystukee onnistuu vaan suomessa

        Jos yritystoiminta ei ole kannttava. Menkää töihin siivoomaan on ohjetällö muilekin


      • Anonyymi

        Rikas tehtaanjohat taas antaa neuvoja
        Äänestä kokoomsuta jos elät pääomatuloilasi


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja OIREELLISTA on myös se että näissä keskusteluissa alkaa ennen pitkää aina näkyä kommentteja joissa työtön alleviivaa korkeaa koulutustaan. Sillä pyritään vihjailemaan että vain korkeasti koulutettujen työttömien ahdinko on erityisen kauheaa koska he eivät ainakaan ole niitä alhaisen koulutuksen omaavia huonoja omaan ahdinkoonsa syyllisiä työttömiä.

        Nykyisessä työttömyyskeskustelussa korkeasti koulutetut työttömät yrittävät tehdä hajuraon muihin työttömiin. Miksi?

        Siksi, että ovat parempia työttömiä. Kai nyt olet huomannut, että esim media lässyttää ainoastaan ja vain "korkeasti koulutettuja insinöörejä on työttöminä niin ja niin paljon".
        Enpä ole kuullut saatikka nähnyt "siivoojia/ henkilökohtaisia avustajia.."


      • Anonyymi

        Henri R Helanto harrastaa pientä hedelmäkauppaa jossain Hirvensalmella.


    • Anonyymi

      Niin ne työkkäris ajattelee että työtön ei osaa mitään. Minulla kolme ammattia mutta työkkäris virkailija sanoi ettei minulla ole mitään taitoja jotta saisin töitä. 20 vuotta kuitenkin tein rakennustöitä muun muassa olkiluotoa olin rakentamassa 4 vuoden ajan.

      • Anonyymi

        On paljon töitä joita ei tarvitse osata etukäteen. Töitä joihin työntekijä ei tarvitse kuin perehdytystä ja aikaa oppia. Eli vähän viitseliäisyyttä työnantajapuolelta.

        Ei ole ainuttakaan OSAAJAA joka olisi ollut koko elämänsä osaaja. Jokainen työllinen on joskus päässyt työkokemattomana ja kenties aika moni osaamattomanakin siihen ensimmäiseen työpaikkaansa. Mutta joillekin työkokemattomuudesta on tehty lopullinen este päästä koskaan mihinkään.

        Ja sitten pitkässä juoksussa työkokemattomuudesta tehdään työttömän "itsetunto- ongelma" kun hän "ei usko omiin kykyihinsä" ja pälä pälä. Kun kyse on vain kokemuksen puutteesta (joka on ulkoapäin aiheutettu) aletaan työttömän kohdalla mennä henkilökohtaisuuksiin ja tehdä työkokemuksen puutteesta hänen henkilökohtainen persoonallisuuden heikkoutensa.

        Työnantajien vaatimukset ovat olleet jo vuosikymmeniä aivan järjettömiä jopa aloille jotka perinteisesti ovat olleet niitä sisäänheittoduuneja joihin mennään heti peruskoulun jälkeen kylmiltään jos ei opiskelemaan pääse.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On paljon töitä joita ei tarvitse osata etukäteen. Töitä joihin työntekijä ei tarvitse kuin perehdytystä ja aikaa oppia. Eli vähän viitseliäisyyttä työnantajapuolelta.

        Ei ole ainuttakaan OSAAJAA joka olisi ollut koko elämänsä osaaja. Jokainen työllinen on joskus päässyt työkokemattomana ja kenties aika moni osaamattomanakin siihen ensimmäiseen työpaikkaansa. Mutta joillekin työkokemattomuudesta on tehty lopullinen este päästä koskaan mihinkään.

        Ja sitten pitkässä juoksussa työkokemattomuudesta tehdään työttömän "itsetunto- ongelma" kun hän "ei usko omiin kykyihinsä" ja pälä pälä. Kun kyse on vain kokemuksen puutteesta (joka on ulkoapäin aiheutettu) aletaan työttömän kohdalla mennä henkilökohtaisuuksiin ja tehdä työkokemuksen puutteesta hänen henkilökohtainen persoonallisuuden heikkoutensa.

        Työnantajien vaatimukset ovat olleet jo vuosikymmeniä aivan järjettömiä jopa aloille jotka perinteisesti ovat olleet niitä sisäänheittoduuneja joihin mennään heti peruskoulun jälkeen kylmiltään jos ei opiskelemaan pääse.

        Mitä harhaa
        Ei. Nykyään enää töissä kouluteta pitää olamjos valmis mutta ei liian pätevä koska silloin olet uhka tuöhönottajalle


      • Anonyymi

        Työkkärin asiantuntijan/omavalmentajan tehtävä on kerätä itselleen palkan bonukset siirtämällä jokainen työnhakija jonnekin palveluihin tai koulutukseen. Tämä tapahtuu haukkumalla työnhakija ja väittämällä hänen osaamisensa olemattomaksi. Tämä siitä huolimatta, onko juuri koulusta valmistunut, vuosikausia töissä ollut, juuri työttömäksi jäänyt tai oman alansa ammattilainen, jolla on jo uusi työpaikka tiedossa.

        Kyse on psykologisesta painostamisesta, jota työkkärin työntekijä käyttää oman etunsa tavoitteluun. Pääasia on saada työnhakija itse uskomaan tuohon henkiseen alistamiseen. Sitä on nykyajan työkkärin toiminta. Osa alistuu helpommin ja uskoo väitteisiin. Bonukset pamahtaa työkkärin asiantuntijan/omavalmentajan tilille. Onhan palkka vain n.2400e, ja bonukset jopa 45% palkasta. Hänen esihenkilönsä on tyytyväinen, kun tulostavoitteet ovat täyttyneet. Poliitikko, joka sääti lain, joilla toimintaa perustellaan, on saanut haluamansa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Työkkärin asiantuntijan/omavalmentajan tehtävä on kerätä itselleen palkan bonukset siirtämällä jokainen työnhakija jonnekin palveluihin tai koulutukseen. Tämä tapahtuu haukkumalla työnhakija ja väittämällä hänen osaamisensa olemattomaksi. Tämä siitä huolimatta, onko juuri koulusta valmistunut, vuosikausia töissä ollut, juuri työttömäksi jäänyt tai oman alansa ammattilainen, jolla on jo uusi työpaikka tiedossa.

        Kyse on psykologisesta painostamisesta, jota työkkärin työntekijä käyttää oman etunsa tavoitteluun. Pääasia on saada työnhakija itse uskomaan tuohon henkiseen alistamiseen. Sitä on nykyajan työkkärin toiminta. Osa alistuu helpommin ja uskoo väitteisiin. Bonukset pamahtaa työkkärin asiantuntijan/omavalmentajan tilille. Onhan palkka vain n.2400e, ja bonukset jopa 45% palkasta. Hänen esihenkilönsä on tyytyväinen, kun tulostavoitteet ovat täyttyneet. Poliitikko, joka sääti lain, joilla toimintaa perustellaan, on saanut haluamansa.

        Kannattaa lukea perusteluja, joilla tuota työnhakukeskustelu/pakkohakulakia eli pohjoismaista työvoimapalvelumallia perusteltiin lakia käsitellessä. Työnhakijoiden ohjaaminen palveluihin tai koulutukseen on keskeinen tavoite. Uusia työpaikkoja arveltiin syntyvän n.10 000, niistä suuri osa työkkäriin tai työttömiä palveleviin organisaatioihin. Parlamenttisampo -palvelu näyttää käytetyt puheenvuorot lakia säätäessä. Työhön pääseminen on sivuseikka tuossa mallissa.


    • Anonyymi

      Mä en välitä. Ukrainalaiset hoitaa hommat. Pääsevät näköjään Postiin, vaikka suomenkielen taito puuttuu.

      • Anonyymi

        Postilla ei ole koskaan tarvinnut osata lukea tai kirjoittaa.


    • Anonyymi

      jos olisi rahaa, niin pitäisin rahat itte, en maksaisi palkkaa kenellekkään hassuttelijalle.
      Tämä on sitä kapitalismia.

      Palautin just pulloja, sain muutaman euron, mutta en palkannut täysiaikaiseen työsuhteeseen yhtään ketään.....

      • Anonyymi

        Ei sillä ole mitään vaikutusta näihin ongelmiin eletäänkö kapitalismissa vai sosialismissa. Yrittäjä/työnantaja on jokatapauksessa omaan napaan tuijottava itsekäs moraaliton mulkku jonka ainoa intressi on että oma tilipussi kasvaa toisten tekemällä työllä.

        Sosialismin idea oli taata työväenluokan asemaa mm. verotuksen avulla. Esim. sosiaaliturvajärjestelmän tarkoitus on taata ettei työväestön tarvitse olla niin riippuvaisia työnantajasta kuin miten kapitalistisessa järjestelmässä työväestö joutuu elämään. Nyt sosiaaliturvajärjestelmästä itsestään on tullut uusi riippuvuuden muoto työväestölle. Työväestö on riippuvainen SEKÄ työnantajan maksamasta minipalkasta ETTÄ sosiaaliturvasta, koska kummallakaan ei yksin tule toimeen.

        Työnantajapuolelle sosiaaliturvajärjestelmästä on tullut uusi hyväksikäytettävä instanssi. Työnantajat pääsevät käyttämään sosiaaliturvan varassa elävien työpanosta hyväkseen eikä tarvitse luoda minkäänlaista suoraa työsuhdetta työntekijöihin.

        Sekä kapitalistinen että sosialistinen järjestelmä on epäonnistunut työväestön hyvinvoinnin lisäämisessä. Kumpikin sementoi työväestön riippuvuuteen ja yleensä myös köyhyyteen.

        En tiedä mikä olisi ratkaisu. Mitään ratkaisua ei tähän ongelmaan ole olemassa niin kauan kuin työnantajapuoli/omistava osa maailmaa alkaa toimia moraalisesti oikein. Tai sitten luodaan järjestelmä jossa työväestöä ei ole, vaan kaikki toimivat ikäänkuin yksinyrittäjinä ja tekevät töitä vain itselleen. En tiedä miten se olisi mahdollista.


    • Anonyymi

      "Suomi on ... täynnä pösilöitä ihmisiä, että täällä kuvitellaan pitkään jatkuneen työelämästä poissaolon tekevän ihmisestä aivan vammaisen mitään osaamattoman vajakin."

      No, ainakin minä tajusin, että olen luova luoja, ja nyt minulla on oma elämä, jota... kuka lie haluaakin tunnustaa?
      Olen kuin planeetta sopivalla etäisyydellä emotähdestä, ja tuotan elämää.
      Olen kuin tehdas, joka tuottaa varastoon.
      Olen kuin puu, joka tekee hedelmää, jota ei ole vielä löydetty, mutta muutamat ovat hedelmää maistaneet, ja ilahtuneet suuresti sen mausta.

    • Anonyymi

      työkkäristä on tullut joku sosiaalitoimisto jossa vanhuksia pidetään työkykyisinä hautaan asti ..maksetaan päiväraha jos olet raato ja raihnainen, ei tarvitse kuin hakea yhteenpaikkaan tai ei ollenkaa.....nämä tuskin koskaan työlistyy ja silti roikutaan te-toimiston piirissä..ei sitten mitään järkeä...ja vanhuksien määrä nelinkertaistuu...

      • Anonyymi

        Tuo ei ole työkyvyttömien vika, systeemi vaan on sellainen että on oltava työnhakijana, jotta saa turvaa vanhempikin ihminen elämään. Eiköhän uusi laki joskus tule?


    • Anonyymi

      Henri R. Helanto (vai pitäisikö kirjoittaa sankarin itsensä tavoin, oikeinkirjoitussääntöjen vastaisesti, Henri R Helanto), on eräs rasittavimmista HS-kommenttiautomaateista ja elävä esimerkki siitä, miten vähiten asioista ymmärtävät pitävät eniten ääntä.

      Helanto on mielestään kaikkien ideologioiden yläpuolella, ja tietää empiristisesti totuuden asioista, joista koko tiedeyhteisö ja yhteiskunnan päättäjät ovat väärässä. Ei ole mitään teoriaa, mitä Helanto ei voisi kokemuspohjaisella tiedollaan kumota, eikä mitään teoriaa, mikä ei Helannon mielestä olisi ideologisesti perusteltu. Helannon itsensä "en halua maksaa veroja, en halua nopeusrajoituksia, olen maailman fiksuin ihminen ja kaikki muut väärässä"-sössötys taas on kiistatonta faktaa ilman ideologista taustaa. Tutkimuksen vaikkapa nopeusrajoitusten vaikutuksesta väylien välityskykyyn voi kuitata tyhjentävästi "koen että autolla pitäisi saada ajaa niin lujaa kuin haluaa, ja silloin ei myöskään olisi ruuhkia - kaikki tutkijat ovat kommunisteja ja idiootteja" -tyyppisellä julistuksella.

      On vaikeaa nähdä, missä vaiheessa päivää Helanto on supertuottava sankariyrittäjä, joka vain yksin kannattelee suomalaista talouselämää harteillaan ja joka vain yksin tietää totuuden yhteiskunnallisista asioista. Enemmänkin näyttää siltä, että Helanto kyttää Hesarin julkaisemia artikkeleja päivät pitkät siltä varalta, että voisi kirjoittaa vakiokommenttinsa talous- tai liikenneaiheesta. Kommentin sisältö on pohjimmiltaan aina sama - muut ovat ideologisesti saastuneita ja aina väärässä, Helannon kokemuspohja selittää maailman tyhjentävästi, ja Helannon oman hyvinvoinnin maksimointi on ainoa merkittävä asia maailmassa. Mitään keskustelua tällaisen tyypin kanssa ei voi käydä - eihän kukaan keskustelukumppani voi tietää mistään yhtä paljon kuin Helanto.

      Sankariyrittäjyyden sijaan näyttääkin siltä, että Helanto puuhastelee päivät pitkät netissä narsistisia projektejaan, ja perheen elannosta pitää huolen suhteellisen täyspäinen vaimo. Mutta mitäpä voisi odottaa mies-Helannolta, joka ei ole onnistunut valmistumaan suomalaisesta korkeakoulusta vaan joutui ostamaan huuhaatutkinnon Amerikasta? Kaiken järjen mukaan kyseessä ei ole kukkulan kuningas, joka pärjää omilla ansiollaan ja potkii nahkasaappaallaan heikompia ihmisiä. Kyseessä onkin perässä vedettävä muiden elätti, jolla ei ole kykyä oman käsityskykynsä rajoista.

      Tähän asiaan tuskin on tulossa muutosta. Helannon suuruudenhullua tykittelyä on saanut lukea netistä jo liki 30 vuotta. Mitään itsereflektion kykyä ei ole eikä tule, puhumattakaan empatiasta. Veikkaan paskan roiskinnan jatkuvan tappiin asti.

      • Anonyymi

        Jos olisi oikeasti menestynyt yrittäjä niin ei olisi aikaa pyöriä netissä kirjoittelemassa kaikkea mielipideosastoilla..


      • Anonyymi

        Vanha sanonta on että mitä tyhmempi ihminen sitä suuremmat luulot omista kyvyistä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos olisi oikeasti menestynyt yrittäjä niin ei olisi aikaa pyöriä netissä kirjoittelemassa kaikkea mielipideosastoilla..

        Ihmettelen ihan samaa!


    • Anonyymi

      HS on hienostomummojen lehti. Eihän sitä kukaan normaalijärkinen pysty nauramatta lukemaan kahta sivua enempää.

      • Anonyymi

        Onko Kati Helanto samaa sukua. Kati on Suomen surkein välittäjä. Lupaa paljon, niin kuin entinen likka. Hirveä selittelemään. Ihan saamaton.


    • Anonyymi

      Tuo Helantohan on tietääkseni trumppilainen perusjuntti, joka kuvittelee Suomen, länsimaalaisen demokratian, olevan joku Teksasin perähikiä.

      Eikös tuo tyyppi ole toiminut kivääriyhdistyksen (sen jenkkijunttien ilmentymän) Suomen osaston varapuheenjohtajakin, jos ja kun kyseessä sama hahmo. Sama järjestö muuten väittää, että juutalaiset hallitsee Euroopan Unionia ja Yhdysvallat on Ukrainan sodan takana.

      Toki aina mahdollista, että kyseessä on myös tarkoituksellinen trolli, niitä on nykyään nettipalstoilla aika paljon. Joka tapauksessa mistään oppineesta tai edes varakkaasta porvarista ei ole kyse.

      • Anonyymi

        Helanto on polttanut rakennusalalla vaurastuneen faijansa perintöä jo 40 vuotta, ja siitä 30 vuotta huudellut köyhiä kyykkyyn netissä. Miehen omat bisnekset eivät ole ikinä lähteneet lentoon, ja siitä kai hän onkin katkeroitunut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Helanto on polttanut rakennusalalla vaurastuneen faijansa perintöä jo 40 vuotta, ja siitä 30 vuotta huudellut köyhiä kyykkyyn netissä. Miehen omat bisnekset eivät ole ikinä lähteneet lentoon, ja siitä kai hän onkin katkeroitunut.

        Eli aikalailla samanlainen kuin suuri idolinsa Donalt Trump,varsinainen ajatusten vantaa.


      • Anonyymi

        Eikä ainakaan sivistyneestä,vaikka (turhia) sivistyssanoja tykkääkin viljellä.


    • Anonyymi

      Meillä on työkkärissä paljon vanhempaa väkeä jotka on olleet yhdistyksien ja työkkörin välissä, osa jopa 30 vuotta, väliin päivärahalla ja yhistyksellä palkkatuella, tällaisia nyt yritetään pakkotyöllistää yrityksiin jotka ei varmaan ikinä tule palkkaamaan heitä.. Jottai jörkeä tähön työllistämiseen...

      • Anonyymi

        Pitkäaikaistyötön ei ole yhtä kuin vanhus.

        Pitkäaikaistyötön on normaali henkilö joka on ollut työttömänä yli vuoden.

        Pitkäaikaistyötön on suuremmalla todennäköisyydellä terve ja normaali kuin ansiotyössä käyvä.


    • Anonyymi

      Toimittajat eivät koskaan kysy työvoimapulan toitottajilta miksi lehdissä on päivittäin henkilökohtaisia tarinoita siitä kuinka ihmisiä ei palkata työhön ankarasta työnhausta, koulutuksesta ja pitkästä kokemuksesta huolimatta. Faktisesti tilanne on muodostunut niin että 80-luvulla ja sitä ennen työhön valittava koulutettiin työpaikalla työtehtäviinsä ja annettiin rauhassa oppia työtehtävänsä. Vanhempi opasti nuorempiansa. Perehdytystä annettiin joka työlpaikassa, vaikka vielä tuolloin ei käytetty sanaa perehdyttäminen. 90-luvun laman jälkeen kaikki muuttui. Työhön perehdyttäminen lopetettiin ja siitä asti on haettu vain täysin valmista ukkoa työtehtäviin. Työpaikoilla ei ole enää aikaa opettaa työtehtäviin. Pitää olla täsmäkoulutus ja täsmäkokemus.

      • Anonyymi

        Työnhakijoiden heikko laatu on vain työnantajien loppuunkulunut tekosyy jonka siivellä he voivat käyttää ilmaista tai puoli- ilmaista työvoimaa. Hokema ettei työnantajapoloisille ole "osaavaa työvoimaa" tarjolla on työnhakijoita loukkaava fraasi jolla työnantajat perustelevat oman laiskuutensa ja itsekkyytensä sekä ahneutensa. Vika on heikossa työnhakijoiden laadussa, ei suinkaan suomalaisten työnantajien asenteissa. Kun ei tarvitse tehdä kunnollisia työsopimuksia, kun ei tarvitse maksa kunnollista palkkaa, ja kun voi kierrättää erilaisia 9 euron orjia milloin minkäkin "työvoimakoulutuksen" ja "harjoittelun" tekosyyllä, kertyy muiden tekemästä työstä saatu tulos omistajien omaan taskuun.

        Eivät katsos suomalaiset asennevammaiset työnantajat ole koskaan olleet asenteiltaan kuten vaikkapa jenkeissä, että kun yritys menestyy, se näkyy automaattisesti työntekijöiden palkkapussissa. Koska työnantaja itse hokaa että se on oikein. Suomalainen aivokääpiö työnantaja on kuin Hesen Salmela, joka lähettää oman kuvansa ja pari konvehtia työntekijöille, niin sitten niille tulee hyvä miäli. Tai kuten sen resortin omistava suomalainen torvi joka sai jopa rääväsuun Gordin Ramsayn helisemään ku ei ne sosiaalisettaidot riitä tajuamaan miten ollaan normaalilla tavalla toisten ihmisten kanssa tekemisissä saati mtne johdetaan yritystä.

        Suomalainen työnantaja toimii siten että työntekijöiden on saatava ansaitsemansa palkankorotukset ja vaadittava oikeuksiaan aina työtaisteluiden kautta. Työnantaja ei itse oma- aloitteisesti tee koskaan sitä mikä on moraalisesti oikein vaan toimii siten että työntekijöiden on riitautettava asioita ja vaadittava ja kiristettävä kaiken maailman lakkoiluilla työnantajaa saadakseen ansaitsemansa osan menestyksestä. Se toimii tasan oman etunsa mukaan ja riistää työntekijöitä aina kun siihen on mahdollisuus.

        Eritoten suurten ikälokkien 90- luvun laman jälkeen kasaan kyhäämä valtiorahoitteinen tempputyöllistämisjärjestelmä on mahdollistanut työnantajille työntekijöiden hyväksikäytön, sosiaalipummiyrittäjyyden ja kaikenlaisen kunnollisista työsopimuksista laistamisen jo kolkyt vuotta putkeen. Meillä on keski- ikäistyvä sukupolvi täynnä ihmisiä jotka eivät enää edes tiedä millaista normaalin työelämän pitäisi olla.


    • Anonyymi

      Onkohan koskaan ollut tutkimusta siitä että onko työnantaja täysin raitis.... Suomessa pitäisi järjestää työnatajille pakollinen huumetutkimus..

      • Anonyymi

        persoonallisuustestit myös työnantajille. jos häikkää persoonallisuuden kehityksessä, ei saa palkata työvoimaa.


    • Anonyymi

      Joo, tää Henri R muistaa usein mainita kuinka kommentit ovat "älyllisesti" köyhiä ja "älyllisesti" höttöä - tykkää korostaa omaa ylivertaista älyään ja polkea muiden epä-älyllistä, tyhmää höttöajattelua, koska on nyt vaan niin älykäs ja oikeassa. Oksettava, omahyväinen hahmo.

      • Anonyymi

        Tuo R tarkottaa varmaankin Runkkaria?


    • Anonyymi

      Luin satoja Henri R Helannon kommentteja, ja jos on ihan aikuinen mies, onpa todella lapsellinen. Lisäksi jutut ovat yleensä sitä itseään. Mies on täysin pihalla.

      Henkan parhaimpia:

      "Saksalainen lankomies, Mercedes-Benzin johtoryhmän jäsen, ilmestyi viimeksi Stuttgartista Suomeen dieselillä ja kun kysyin että eikö firman EQS olisi automatkailuun ok, hän meinasi tukehtua nauruun. "Ne ovat vain poseerauskäyttöön tiedotusvälineiden kameroiden edessä, ei niillä ajojaan aja muuten kukaan". En voinut kuin nyökätä ja hymyillä ymmärtävästi."
      "Huomenna on miitti verosuunnitteluammattilaisen kanssa ja tavoitteena on pudottaa nyt toteutuva noin viidenkymmenen prosentin veroasteeni ensi vuoden jälkeen alle kymmeneen."

      "Jokaisen maahanmuuttajan aiheuttama ympäristövaikutus on tietenkin länsimaiden alkuperäisväestöä vastaava, monissa kolmannen maailman maissa tosiasiallisesti vielä suurempikin jo valmiiksi."

      "Jos tuolle linjalle lähtee, kannattaa sitten katsoa todellisia ravintoaineita. Kunnon hampurilaisessa tai Bolognese-pizzassa on kaikkia ravintoaineita, aivan erityisesti vitamiineja, enemmän kuin hyvin kirjaimellisesti missään kasvisruoka-annoksessa."

      "Olen monesti todennut että liiketoimintaa ei tule harjoittaa maassa jossa on mahdollista agitoida lakkoja ilman kattavaa vahingonkorvausvelvollisuutta niiden aiheuttamista tuhoista."

      "Tasokkaamman pään nelivetoinen hyvillä nastarenkailla ja reilulla maavaralla on oiva ratkaisu jos tekeekin elämällään jotain merkityksellistä."

      "Aikoinaan huomasi varsin nopeasti että yökerhot olivat tietysti täynnä tälläytyneitä vastakkaisen sukupuolen edustajia mutta tilanne oli kuin olisi onkinut akvaariossa joka on täynnä jo valmiiksi kylläisiä kylmiä lahnoja. Joten lopetin sen ja tein mitä huvitti.

      Hietsun rannan koripallokenttä veti puoleensa ohikulkijoita ja veneen pysäköinti viikonloppuisin Palacen eteen tai silloin uuden Wäiskin laituriin Hietalahteen oli suoranainen magneetti, keskustelujakaan ei usein tarvinnut availla itse."

      "Rekryän itse mielelläni hyvin älykkäitä henkilöitä joilla on oikea perusosaaminen taustalla. Se helpottaa kommunikointia kun monimutkaisiakaan asioita ei tarvitse selittää moneen kertaan ja henkilö alkaa muodostaa niihin ratkaisuja itse, nopeasti.

      Tämä periaate on ruokkinut brainstorming-sessioita joiden seurauksena on ollut liikesalaisuuksia, patentteja ja aivan uutta korkean tason teknologiaa, jonka kaupalliset sovellukset ovat herättäneet huomiota kansainvälisiä konserneja myöden."

      "Jos tästä päättäneet politrukit haluavat päästöoikeuksia ostaa, voin metsänomistajana myydä niitä aika paljon, huomattavasti enemmän kuin itse "käytän". Vai onko kyseessä ihan puhdas politisoitunut tyhjästä luodun mielikuvan kauppa jossa myytävälle anekaupalle ei ole tarkoituskaan olla mitään konkreettista vastinetta?"

      "Olin Kaliforniassa reilun sadan mailin päässä järistyksen keskuksesta edellisen samanlaisen 6.4 magnitudin järistyksen aikaan ja en yhtään ihmettele että tuhoja on tullut. Kaverin uima-allas läikkyi yli vähän isommalla tavalla mikä kertoo voimista ja pahimpien heilahdusten aikana oli pystyssäpysyminen haasteellista."

      "Vain laiskojen mielestä kilpailuvietissä on jotain paheksuttavaa. Esimerkiksi ilman omaani Suomi ei olisi ollut kolmas maa maailmassa jossa Internet-yhteyksiä oli kaupallisesti saatavilla yli 30 vuotta sitten, vaan sekin olisi tapahtunut jopa puolisentoista vuotta jälkijunassa."

      "Lihalla ei ole koskaan havaittu mitään syy-yhteyttä elintarvikeperäisiin sairauksiin. Lihavuusongelmatkin ovat käytännössä aina kasviperäisten elintarvikkeiden aiheuttamia."

      "Sulatusvaurioiden välttäminen? Pakasteiden matalan lämpötilan pakastekuivaus. Tällöin marjat säilyvät jopa vuosisadan tuoreen veroisina huoneenlämmössä, olettaen tietenkin että myös pakastusprosessi on tehty oikein."

      "Esimerkiksi minut on yli viisikymppisenä headhuntattu toimitusjohtajaksi toiseen firmaan, ilman että olen erikseen hakenut uralle lisää nousua. Tarjous oli vain liian houkutteleva että siitä olisi kieltäytynyt ja kun sekä CV että erikoistuneen kasvualan osaaminen olivat kohdallaan, en ollut yllättynyt että tarjous tuli. Ei ollut ensimmäinen eikä todennäköisesti jää viimeiseksi vaikken tästä nuorene yhtään. "

      Ja niin edelleen ja niin edelleen.

    • En jaksa lukea koko juttua, koska jo otsikossa ollut sana "sosiologi" tarkoittaa jokseenkin läpeensä mätää ituhippipunaviherkommunistia.

      Suomessa on huutava työvoimapula, luulisi sosiologin sen verran tajuavan. Tästä huutavasta pulasta päästään ainoastaan päästämällä maahan satoja tuhansia kovaäänisiä ihmisiä, joilla ei ole ammattitaitoa miltään alalta.

      Jos työtön ei kykene kilpailemaan työmarkkinoilla työvoimapulan vallitessa kieltä osaamattoman ja kouluttamattoman ulkomaalaisen kanssa, on vikaa joko työmarkkinoissa taikka työttömissä.

      Byrokratia, jolla työttömyyttä hoidetaan on toissijaista. Työttömän tarkoitus on mennä töihin, ei hoitaa työttömyyttään.

      • Anonyymi

        Suomessa ei ole työvoimapulaa.


      • Anonyymi

        Tämän yhden viisastelijan mukaan se on aina se työtön joka "ei kykene".

        Millon suomalaiset työnantajat ajattelivat alkamaan kykenemään johonkin? Suomalaiset työnantaja tuovat täysin kykenemättömiä autisteja ja sitäkin suuremmat luulot itsestään. Tyypillinen yrittäjä on tyhmä suuruuden hullu narsisti paska. Ilmeisesti se ja sama mikä maa ja mikä planeetta. Eikä eroa edes sillä ollaanko yksityisellä vaiko julkisella puolella. Samat ongelmat kaikkialla.


        https://m.youtube.com/watch?v=bYjo0fXO390&pp=ygURR29yZG9uIHJhbXNheSBpbm4=

        Tämä rytmimunakin kannanotoilan kerta toisena jälkeen osoittaa että jo tapa miten suomalaisista työttömistä työnhakijoista puhutaan paljastaa missä suunnalla se asenneonglema on.

        Sekä suomalaiset työnantajat että suomalaiset työyhteisöt ovat pääsääntöisesti täyttä paskaa. Paskaa asenteiltaan, paskaa sosiaalisilta taidoiltaan, paskaa osaamiseltaan, paskaa johtamiskyvyiltään. Mutta työttömyyden osalta aina se vika palaa siihen kehitysvammaisen tasoiseen mitään "osaamattomaan" työttömään kelalomailijaan.

        Kuka helvetti soikoon normaali itseään kunnioittava ihminen ikinä edes haluaisi huprata itseään töihin jollekin mulkulle joka osoittaa heti kättelyssä olevansa ylenkatseellinen tyhmä narsistinen mulkku joka räkii ja paskoo työntekijöitä jo rekryvaiheessa naamalle? Ja sitten vaatii että työnantajaa pitää nöyristellä ja kumarrella kuin jotain jumalaa istumassa taivaan valtaistuimella?

        Suomalainen työnantaja oli se yrittäjä tai julkisen sektorin työnantaja on munaton selkärangaton vastuuntunnoton itsekäs paska.


      • Anonyymi

        Työttömyys ei johdu siitä ettei työtön kykene.

        Työttömyys johtuu siitä ettei työnantaja kykene.


    • Anonyymi

      Tuo Helanto ilmeisesti kärsii jonkinlaisesta mielenterveyden häiriöstä. Vai millainen ”ihminen” suoltaa tällaista paskaa häpeilemättä omalla nimellään: ”Ainoa kysymys johon tilannetta ulkopuolelta seuraavat ex-stadilaiset loikkarit haluavat morbidilla mielenkiinnolla nähdä vastauksen on että minkälaista revohkaa näihin tukittavan väylän varteen tehogryndattaviin minkkitarhoihin, kyyhkyslakkoihin ja muihin ghettokoppeihin oikein asutetaan. Todennäköisesti sen lämpimän ja mukavan tunteen - pääasiallisesti vahingonilon - kokemiseksi että itse on tämän toteutuessa nostanut hyvissä ajoin kytkintä eikä ole enää lähimaillakaan.”

      • Anonyymi

        Eihän tuo Helanto voi oikeasti olla kuin trolli. Toinen vaihtoehto on avohoitopotilas, niitähän Suomessa nykyään riittää. Veikkaan kuitenkin ensimmäistä vaihtoehtoa. Tahallaan vetää asiat niin överiksi ja sitten huvittuneena seuraa ihmisten kommentointia?

        Ilmeisesti jotain nakkikioski -kokoluokan bisneksiä hänellä on oikeasti ollut, mutta ei ole yhdessäkään niissä onnistunut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän tuo Helanto voi oikeasti olla kuin trolli. Toinen vaihtoehto on avohoitopotilas, niitähän Suomessa nykyään riittää. Veikkaan kuitenkin ensimmäistä vaihtoehtoa. Tahallaan vetää asiat niin överiksi ja sitten huvittuneena seuraa ihmisten kommentointia?

        Ilmeisesti jotain nakkikioski -kokoluokan bisneksiä hänellä on oikeasti ollut, mutta ei ole yhdessäkään niissä onnistunut.

        On palkannut vajakkisukulaisiaan, ja nää on saaneet työpaikkansa "suhteilla". Ei olisi kannattanut.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eihän tuo Helanto voi oikeasti olla kuin trolli. Toinen vaihtoehto on avohoitopotilas, niitähän Suomessa nykyään riittää. Veikkaan kuitenkin ensimmäistä vaihtoehtoa. Tahallaan vetää asiat niin överiksi ja sitten huvittuneena seuraa ihmisten kommentointia?

        Ilmeisesti jotain nakkikioski -kokoluokan bisneksiä hänellä on oikeasti ollut, mutta ei ole yhdessäkään niissä onnistunut.

        Viimeksi kun googlailin niin löyty joku hedelmäfirma ja jotain vuokrabisneksiä,liikevaihto jotain alle 200 000e ja liikevoitto suunnilleen normi duunarin vuosipalkan verran,kaveri kuitenkin kehuskelee lukuisilla patenteilla ym ym


    • Anonyymi

      Kun on paljon työhalutonta ainesta, näitä selkärangattomia vetelyksiä jotka ovat tietentahtoen jääneet tukien varassa eläjiksi ja näitä tapauksia on jo ihan liikaa niin ei ihme että valtiovalta ja päättäjät alkaa puuttumaan asioihin. Ja kun ei hyvällä niin sitten pahalla, keinot on sitten paljon kovempia. Myös ne jotka näitä käenpokasia omasta työstään kerättävillä verovaroilla elättää ja ylläpitää alkaa olemaan kyllästyneitä rooliinsa

      • Anonyymi

        En viitsi edes ääneen sanoa mikä "tapaus" sinä itse olet vetelät housussa.


    • Anonyymi

      Henri tykittää taas:

      "Mitäs jos "tuettaisiin" eli ei todellakaan tuettaisi vaan ei vain huidottaisi raivoisalla veroraipalla niitä veronmaksajia joista arvon emeritusprofessori tässä kovaan ääneen nyt puhuu? Kaivoon kannetulla vedellä eli tulonsiirroilla ei mitään veronmaksajia kasvateta, muilta otetuilla rahoilla elelemiseen kun pätee se kiistaton totuus että minkä nuorena oppii sen vanhana taitaa.

      Hyödyllisyydestä progressiivisella verotuksella rankaiseminen ja vetelyydestä aina vain turpoavilla vastikkeettomilla tuilla palkitseminen ohjaa yhä suuremman osan väestöstä tekemään siten kuin mihin poliitikot heitä tällä kannustavat.

      Seuraamukset ovat surkeita. Niinkuin on jo nähty. Jospa ei eskaloitaisi fiaskoa tällä enää enempää vaan myönnetään virheet ja lopetetaan tämä katastrofaalinen tulonsiirtopolitiikka, vihdoinkin."

      • Anonyymi

        tällaiset kommentit antaa aina mukavaa sysäystä jatkaa tukiloisintaa niin kauan kuin suinkin mahdollista


      • Anonyymi

        Yhtälailla on yrittäjiä jotka kierättää harjoittelijoita ja 9€ työkokeiljoita koskaan niitä palkkaamatta vaikka kuinka hyvä ja ahkera olisi.

        Myös kuntouttava työtoimta on joten ei ole mitään vastikkeettomia tukia.
        Myöskin jos hakee töitä niin ei niitä töitä tänäpäivänä niin vaan saa.
        Eli meille ei kaikille riitä töitä.


      • Anonyymi

        On toi uskomatonta miten hävyttömäsn törkeällä tavalla sosiaaliturva orjia on lupa nimitellä.

        Työttömällä ei ole kunniaa jota voisi loukata näiden tämmöisen debiilien pullamössöjen maailmassa.

        Mikä on "vetelä" työtön?

        Voin osoittaa aika monta verorahaloisivaa vetelehtijää ihan muualta kuin työttömien suuresta joukosta. Mitä hyvää hyödytön Henri on elämässään saanut aikaan? Elänyt elämänsä kuin tsunami jättäen jälkeensä vain tuhoa ja hävitystä. Sitten osoittelee moralisoivaa sormea joka ilmansuuntaan kuin yleinen syyttäjä. Henrillä on varmasti moraalisesti varaa tällaiseen.

        Miten voi jumalauta ihminen olla noin tyhmä?


    • Anonyymi

      Tää Henri on luultavasti joku latauksessa oleva narsisti,tai työtön kun on aikaa ottaa kantaa joka asiaan,no mulkku nyt ainakin.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      2
      14871
    2. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      3069
    3. Becky Steele

      🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑 💋 ­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­a­­­n­­i -> https://x18.fun/girl05250014#BeckySteele 🔞❤️💋❤️
      Arkkitehtuuri
      0
      3065
    4. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      3064
    5. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      3064
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      3060
    7. Stephanie Love

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 ❤️ ­­N­y­­­m­f­­o­­m­­­a­a­­n­­­i -> https://x18.fun/girl01692207#StephanieLove 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Lappi
      0
      3056
    8. Molly Graham

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 😍 ­­N­­­y­­m­­­f­­­o­­m­­a­a­n­i -> https://x18.fun/girl02277975#MollyGraham 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️
      Puhelimet
      0
      3055
    9. Rachelle Reynolds

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 🔞 ­N­­­y­­m­f­­­o­­m­­­a­­a­n­i -> https://x18.fun/girl03175674#RachelleReynolds 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Etelä-Savo
      0
      3055
    10. Nancy Taylor

      😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍 ❤️ ­­­N­­­y­m­­­f­o­m­­­a­­­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl01560856#NancyTaylor 🔞💋❤️💋❤️💋
      Kauris
      0
      3054
    Aihe