Jos löytää rakkauden vasta 50-vuotiaana

Anonyymi

Niin ei se mitään. Minä olen 1990 syntynyt mies. Jos löydän rakkauden vasta vuonna 2040 niin ei se mitään. En ole kovin nuori silloin, mutta eivät ole minua nuoremmatkaan.

1

87

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Minusta tämä on huolista pienimpiä oikeasti. Näin yli 50- vuotiaana oppii elämään asioiden kanssa. Ajattelen itse niin, että rakkaus vaatii molemmilta paljon kunnioitusta ja arvostamista ja sitä en ole itse uskaltanut vastaanottaa, kun luottamusta toiseen on vaikea synnyttää pettymysten takia.

   Täälläkin saa paljon lukea epäonnistumisista ja pettämistä, jotka itse koen vaikeiksi asioiksi käsitellä omaa tilannetta ja hyväksyä. Toisen osalta kokenut ymmärryksen puutteen takia ylireakoimisia, jotka tehnyt itsestä entistä varovaisemmaksi. Haluan edelleen uskoa löytäväni rakkauden, sitä en ole kokenut vielä yli 50 ikäisenä, mut myönteisellä suhtautumisella jatkan eloa.

   Varovainen saa olla, minkä kokee toisesta hyväksytyksi itselle. Missä kulkee raja, että voisi toiseen luottaa sen verran, että rakkauskin voisi syntyä välille? Usko ollut kovilla muutamia kertoja, toivossa on parempi elää, kuin uhrata itseään väärälle ihmiselle, jonka kanssa yhdessäoloa vaikeampi toteuttaa.

   Yksinkin pärjää, jollei löydä rakkautta, ei ole maailmanloppu, jollei rakkautta löydä, näin olen jo itselleni antanut ymmärtää, suhteessa olevien kanssa vaikeampi kanssa käydä, kun siellä nähdään asiat monesti niin eri tavalla. Ja ehkä arvostuskin on alentava sinkkuutta kohtaan, kun ymmärrys puuttuu.

   Itseni olen ulkoistanut ystävistäni, kun aistinut, etten pärjää siellä samanarvoisena vaan tuntenut itseni enempi ulkopuoliseksi (tunne, että on väärässä seurassa). Isoissa porukoissa tällai voi käydä ja epäilyt herää.

   Epävarmuus syntyy, kun läsnäoloa ei ole toisessa aistittavissa. Osaltaan myös omaa epävarmuutta tukee, ettei olla läsnä tilanteissa ja luottamuksen puute toisia kohtaan syntyy. Erityisherkkyyttä on itsellä ja toisilla sama voi kärjistää asioita väärään suuntaan.

   Olen monta rakkautta jättänyt vastaanottamasta myös itseni takia, en siksi, että toinen olisi minulle riittämätön vaan siksi, etten koe olevani riittävä toiselle. Arvotaan toisen silloin itseäni paljon paremmaksi.

   Silloin usko suhteen kestävyydelle ei tunnu riittävältä ja se on itselle merkityksellinen. Oma heikkouteni taitaa olla luottamuksen puute, pettymykset ruokkii varovaisuuteen, samoin huonot kokemukset. Vaadin toiselta paljon ymmärrystä. Kohtaan tämän takia ymmärryksen puutetta monilta ja haluttomuutta ymmärtää.

   Anteeksi, tätä tarinaa, joka ei välttämättä anna paljoa vastauksia, joita todennäköisesti toivoit. Selkeys on monesti paras apu ulospääsylle tilanteista. Tunteiden ja järjen parempi kontrollointi. Itsensä arvostaminen ja rakastaminen, sitä löydän itsestäni vaikkei ehkä uskoisi tästä tarinastani, josta tuli turhan pitkä.

   Peukkua sulle, uskon, että onnistut paremmin kuin minä.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Lopullinen varmistus. Suomi ja Ruotsi eivät liity Natoon

   Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon on estetty Erdoganin toimesta: https://www.is.fi/politiikka/art-2000008826412.html Tämä on pieni askel Erdogani
   Maailman menoa
   618
   2398
  2. Uskallatko laittaa tuntomerkkejä

   Samaan kommenttiin sekä itsestäsi, että kaivatustasi?
   Ikävä
   109
   2162
  3. Mitä tapahtui? Bachelor-Timo paljastaa, miksi suhde Sonjaan ajoi karille: "Ehkä ei kuitenkaan..."

   Rovaniemeltä kotoisin oleva Timo Harvey, 32, halusi sitoutua, löytää rakkauden ja asettua aloilleen. Kauden viimeisessä jaksossa Bachelor-Timo valitsi
   Bachelor
   13
   1494
  4. Martiinan "Ikuinen rakkaus", hah hah haaa

   Onko tämä lippisressukka nyt sitten taas se ikuinen rakkaus ? ? miksi ikiteini mara on niinkin tyhmä ja nolo ?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   151
   885
  5. Stefulla taas korkki auki?

   Tästä taitaa tulla hieno päivä 😁
   Kotimaiset julkkisjuorut
   19
   760
  6. Zaharova yllättäisi sotilaallisesti

   Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Maria Zaharova sanoi keskiviikkona, että Venäjän vastaus Suomen Nato-jäsenyyteen tulee olemaan luonteeltaan sotilaa
   Maailman menoa
   167
   755
  7. Mies olet kaunis sisältä ja ulkoa

   Haluan sut omakseni. Sinä jos kuka kelpaat :)
   Ikävä
   77
   707
  8. Naton vastustajat pääosin kouluja käymätöntä, ja vähemmän älykästä porukkaa

   monet myös työttömiä. Paljolti samaa jengiä joka myös vastustaa koronarokotuksia, ja puolustaa venäjää. Uutiset luetaan mm. MV-lehdestä. Veikkaan ett
   Maailman menoa
   264
   670
  9. olis ihan fllirttailla sulle mies

   Katsella silmiin ja leijua sun lähellä.
   Ikävä
   47
   612
  Aihe