Anna tilaa nopeammalle uimarille edes päädyssä (uima-allasetiketistä)

Anonyymi

Kävin uimahallissa, joka on kaupunginosassaan uusi. Uima-allasetiketti oli hukassa ainakin ratojen käyttämisessä. Nopeiden uimarien radalla oli hitaita, jotka eivät antaneet tietä edes päädyssä, vaikka olin uinut kannoilla jo useamman altaanmitan ja olin aina ollut altaan päädyissä parin metrin päässä niin että se hidas oli varmasti huomannut minut.

Kaikki eivät vaan hoksaa. Ehkä valittavat kavereilleen jälkeenpäin kovaäänisesti, kun joku ui koko ajan kannoilla. Toivottavasti kaverit kysyvät siltä, että miksi tämä valittaja ei yksinkertaisesti päästänyt sitä nopeampaa ohi.

Joku voi kysyä, että miksi en itse ohittanut. Oli vastaantulijoitakin silloin tällöin, että en olisi päässyt kunnolla ohi.
Joku voi kysyä, että miksi en kääntynyt ennen päätyä. Haluan tehdä koko suorituksen päädystä päätyyn (uin matkaa). Ja oletan, että hitaampi antaa tilaa viimeistään päädyssä, jossa se olisi erittäin helppoa.

Itse uin kuntouimariksi hieman keskimääräistä nopeammin ja siksi joudun välillä uimaan nopeiden radalla, jossa olen sitten yleensä keskimääräistä hitaampi (paitsi tällä kertaa, kun pääosa siellä oli minua hitaampia). Annan itse aina tilaa kääntöpaikalla jo ennen kuin kukaan joutuu odottamaan. Eli jos joku selvästi nopeampi on tulossa aika lähellä ja itse olen päädyssä, niin jään odottamaan, että se nopea tulee, kääntyy ja menee ennen kuin itse jatkan. En aio jäädä tientukkeeksi (vain jos radalla on minun lisäksi vain se yksi nopea, niin tiedän että hänen on helppo ohittaa enkä silloin ihan aina jää odottamaan pidemmäksi aikaa).

1

118

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Löytyi myös ohjeet
   https://www.urheiluhallit.fi/fi/palvelut/uinti/uima-allasetiketti.html

   Ohitus
   Jos perässäsi uiva henkilö on sinua nopeampi, kannattaa uida päädyssä vasemmanpuoleiseen reunaan, pysähtyä ja antaa toisen mennä käännöksessä ohi.

   Valitse oikea rata
   Valitse rata - aina kun mahdollista - jolla uidaan suunnilleen samaa vauhtia kuin itsekin uit. Näin kaikki pääsevät nauttimaan uinnistaan omalla vauhdilla.

   Huomioi muut
   Samalle radalle mahtuu yllättävän monta uimaria, kun otat toiset huomioon. Käytä oikeanpuoleista liikennettä eli pidä kaikki raajasi omalla puolellasi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seiska: Sofia Belorf haki terapeutilta apua - Avautuu Stefan Thermanista: "Räjähdysherkkä ilotulite"

   Sofia Belórf avautuu miesystäviensä Stefan Thermanin ja Niko Ranta-ahon yhteisistä piirteistä Seiskalle. Therman heitti Sofian tavarat ulos ikkunasta
   Kotimaiset julkkisjuorut
   96
   5011
  2. Raju tilitys Stefan T, nyt aloitti Sofia haukkumiset ja käy terapiassa.

   Siitä nähtiin taas, Sofia alkoi heti syyttelyt ja kaikki kertonut Seiskassa,ei osannut tätäkään nainen pitää suutaan kiinni erosta.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   397
   3375
  3. Rane lähettää terveisiä Sofialle ja Stefulle instassa

   Case: 2020-luvun Matti ja Mervi Näiden kahden sankarin elämään en ole liittynyt enää pariin vuoteen. Olen vankilaan asti kuullut mitä hurjimpia tarino
   Kotimaiset julkkisjuorut
   214
   1338
  4. Sofian piti taas matkia Martina ja ostaa samanlainen nahkatakki.

   Miksi seuraa Martina ja pukeutuu ja ostaa samoja vaatteita, on kuin kiusan tekoa .?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   152
   845
  5. Millä vitun mandaatilla Sanna Marin

   Menee Ukrainaan heilumaan, sehän antaa Venäjälle, lisäsyyn operoida Suomeenkin?! :x
   Maailman menoa
   304
   821
  6. Ukrainalaiset varastivat kaikki ruoat

   Olimme leipäjonossa, kuten ennen eläkepäivää muutenkin. Oli jo hyvissä ajoin Ukrainan pojat tulleet. Kun ovet aukesivat, niin kaksin käsin kantoivat
   Maailman menoa
   172
   737
  7. Vanhemmalle södelle naiselle

   Olithan ihan mukava, ei siinä mitään mutta pysy jo kauempana minusta. Sydämeni kuuluu nyt naiselle joka voisi ikänsä puolesta olla sinun oma tyttäresi
   Tunteet
   69
   684
  8. Mä haluisin niin paljon nähdä

   Sinut.. voi tätä haluamisen määrää.. :(
   Ikävä
   27
   680
  9. Et sä kehtaisi kumminkään

   Et kehtaisi seistä vierelläni! Vai kehtaisitko? naiselle mieheltä
   Ikävä
   48
   651
  Aihe