Saitko hyvän idean painonhallintaan?

Anonyymi

... tai muuten ruokavalioon? Onko tältä palstalta tai muualta tarttunut mukaan joku uusi idea tai tapa joka on mukana arjessa tai painonhallinnassa? Jota ennen ei ole hoksannut tai ei ole tullut vaan kokeilleeksi ennen mutta mikä toimii hyvin.

Minä kelasin omalta kohdalta asiaa ja pitää antaa propsit Hpv27:lle. Taisit jossain keskustelussa vuosi sitten mainita että leivän päälle voi sivellä majoneesia. Mulla oli voi loppu ja majoneesia oli niin muistin että täällähän oli juttua siitä laitoin sitä ja toimi hyvin. Joskus en laita mitään leivälle päällysten alle mutta kuivaa leipä tahtoo niin olla. Muitakin on mutta tämä tuli mieleen aamukahvilla istuskellessa. Tänään en laittanut mitään alle kun on juusto päällä.

T kn

15

218

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Ei siihen valitettavasti muuta konstia ole kuin lopettaa se leipien ja karkkien syönti kokonaan.Tai melkein kokonaan.Niillä minäkin olen aina lihonut aina kun olen lihonut.

   • Anonyymi

    "Ei siihen valitettavasti muuta konstia ole kuin lopettaa se leipien ja karkkien syönti kokonaan.Tai melkein kokonaan.Niillä minäkin olen aina lihonut aina kun olen lihonut."

    Juuri liiallinen ehdottomuus ja liika korkeat vaatimukset on varmin keino sortua ahmimiseen ja holtittomaan käytökseen. Kyllä karkkien ja leivän kanssa voi elää. Jokainen lihoo sillä mitä liikaa mahaansa laittaa. Kokonaan ei tarvi mistään luopua eikä elämä ole mielekästä kuluttaa pelkästään laihduttamalla. Pipoa saa vähän höllätä. Just semmonen outo käytös että kunhan nyt muutaman viikon laihdutan ja elän askeesissa niin saan sitten vetää kesällä jäätelöä on ihan addiktin touhua.

    Valintoja voi tehdä.


  • Anonyymi

   Yksi vnkki voisi olla, että ei katsele ollenkaan kaupan ruokatarjousilmoituksia.

  • Anonyymi

   Ei ideaa vaan järkeä.
   Makeiden mussuttaminen yhteen päivään viikossa.
   Höttöhiilarit pannaan ja suuhun vain kokojyvätuotteita.
   Siirtyessämme eläkkeille +50v vaiheessa niin vaihdoimme halkaisijaltaan 20cm ruokalautasen 15 senttiseen.
   Toimenpiteet kompensoivat vähentynyttä kulutusta ja bonuksena ilmeni rauhallinen painon laskeminen joka sittemmin hidastui. Suurin kato tapahtui vatsaontelon sisäkalujen rasvoissa.

   Noutopöydissä harkiten laji kerrallaan ajan kanssa. Salaatit. Sitten jatkon suunnittelu. Kalat rauhallisesti, lihaleikkeleet, muuta tarjonnasta riippuen. Ruokajuomana vettä.
   Lämpimää valikoimasta riippuen mutta aikaa kulunut sen verran, että ahneimmat ovat ehtineet mennä mussuttamaan.
   Jälkiruokien kanssa kontrollia. Hedelmät sopivat hyvin.
   Vaimoni kanssa meillä menee aikaa helposti 1,5 tuntia. Hidas rytmi antaa mahdollisuuden kylläisyyden tunteen kehittymiseen jo alkupalojen aikana.
   Periaatteena se, että pieninä annoksina koska ruoka ei pöydästä lopu.

   • Anonyymi

   • Anonyymi

    "Siirtyessämme eläkkeille +50v vaiheessa niin vaihdoimme halkaisijaltaan 20cm..."

    Hei tämä oli se toinen hyvä idea. Ruokalautasen koko. Mulla tämä kotioloissa, mutta ei toimi sitten muualla. Mulla just toi asetti on ruokalautasena.

    Eikö joku myös kommentoinut että voisi vaihtaa salaattilautasen ja ruokalautasen käyttöä keskenään. Salaattilautaselle pääruoka ja tsp.

    Meillä töissä on salaattilautaset poistettu käytöstä kokonaan. Se ikävä puoli että ruoka ja salaatti sotkeutuu keskenään vähän ikävän näköiseksi.

    T kn


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Siirtyessämme eläkkeille +50v vaiheessa niin vaihdoimme halkaisijaltaan 20cm..."

    Hei tämä oli se toinen hyvä idea. Ruokalautasen koko. Mulla tämä kotioloissa, mutta ei toimi sitten muualla. Mulla just toi asetti on ruokalautasena.

    Eikö joku myös kommentoinut että voisi vaihtaa salaattilautasen ja ruokalautasen käyttöä keskenään. Salaattilautaselle pääruoka ja tsp.

    Meillä töissä on salaattilautaset poistettu käytöstä kokonaan. Se ikävä puoli että ruoka ja salaatti sotkeutuu keskenään vähän ikävän näköiseksi.

    T kn

    Ennen työelämästä vetäytymistä olin eri mittaisilla komennuksilla ympäri Etelä- ja Keski-Suomea. Kestoiltaan 2pv > 7kk.
    Kyseisissä tehdasruokaloissa oli tarjolla eineskeittiöiden pöperöt.
    Mauttomia, rasvaisia ja suolaisia mössöjä.
    Työaikani ei ollut säädelty vaan puuhailu oli tavoitteellista joten työpäivät eivät koskaan jääneet muodolliseen.
    Tuosta johtuen en harrastanut lainkaan kuntoilua. Joo, joo! Aina sitä aikaa on mutta kun ei ollut. Kun touhuaa tehtaalla 10 - 12 tuntia ja sen jälkeen käsittelee päivällä hankitun materiaalin niin ainakaan minulla ei ollut aikaa eikä tarmoa liikkumiseen.
    Kehitin noiden vuosien aikana ylipainon, verenpaineen ja korkean kolestrolin.

    Jäätyäni kokoaikaiseksi kotimieheksi aloitin intensiivisen kuntoilun, söimme itse suunniteltua ja valmistettua kotiruokaa noilta pienemmiltä lautasilta.
    Puolessa vuodessa oli muutos havaittavissa. Veriarvoissa huomattavat ja painossa hidas mutta johdonmukainen.


  • Anonyymi

   Tarkkaile tuotteita, joiden on mainittu sisältävän fruktoosiglukoosisiirappia. Itse vältän niitä ostamasta, suurimmassa osassa jäätelöistäkin. Tämä nimitys voi vähän vaihdella, mutta suurin piirtein samaa halpaa siirappia niissä on. En nyt ole laihtunut mitenkään erityisesti, ( en ole laihduttanutkaan), mutta turvotusta ei ole niin paljoa.

   "Maissisiirappi ja soluvaurio
   Yksi haitallisimmista makeuttajista on maissisiirappi ts. fruktoosi-glukoosisiirappi (high-fructose corn syrup), jota lisätään halpana makeuttajana moniin elintarvikkeisiin ympäri maailmaa. Siinä on erittäin korkea määrä prosessoitua fruktoosia, joka metaboloituu kehossa eri tavalla kuin glukoosi. Tällainen makeutusaine voi lisätä elimistön glykaatiota eli proteiinien sokeroitumista jopa kymmenkertaisesti! Sen seurauksena keho muodostaa enemmän happiradikaaleja, josta seuraa kudosvaurio. Tapahtumaketju voi vahingoittaa myös rasvoja, kehon proteiineja ja jopa DNA:ta."
   https://www.healingfoodie.fi/sokeri-ei-enaa-aivosumua/
   https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/jouni-jamsa/miksi-kaikessa-on-glukoosi-tai-fruktoosisiirappia-oluessakin/
   https://www.tiede.fi/keskustelu/57859/ketju/glukoosi_fruktoosisiirappi_ja_halpaan_mennaan
   https://www.vauva.fi/keskustelu/3502786/onko-kotimaisissa-jaateloissa-aina-ollut-glukoosisiirappia

   • EU:ssa glukoosifruktoosisiirapin valmistusta säädellään ja se on kalliimpaa kuin sakkaroosi. Siinä on yleensä 55% fruktoosia kun sakkaroosissa sitä on 50%. HFCS on lisäksi makeampaa kuin sakkaroosi.

    Elintarviketeollisuus käyttää sitä lähinnä sen ominaisuuksien vuoksi. Se ei kiteydy ja se sitoo paremmin vettä niin se soveltuu paremmin jäätelöön, kekseihin ja sinappiin noin esimerkiksi.

    Ennen kuin markkinoille tuli glukoosia "panimosokeria" niin tein inverttisokeria keittämällä sokeria sitruunahapon kanssa.


  • Anonyymi

   Suurin muutos ruokailussani on se kun sain täältä parhaan neuvon että LAIHTUU,huomasin kirjoittaa karkkipussin päälle että ELÄ OTA niin heti aloin laihtua 1,2den kramman verran.Syön näitä pusseja vain 8deksasti päivässä.Mitä järkeä ostaa kallista suklaata vähän kerralla kun voi ostaa valtavan kassillisen karkkia halvalla ja piilottaa ne kellariin.Päälle täytekakkukahvit.Mutta vain 6desti päivässä ettei mene herkutteluksi.Lihon kyllä aina 5iisi kiloa viikossa mutta yhtenä päivänä laihdun valtavasti 1,2den kramman verran.Sitten voin taas syödä jäätelyä kun tulee kuumat ilmat.Kun olen pari viikkoa laihduttanut.

   • Anonyymi

    Ketonoviisi on puolustellut sinua, joten ihan hyvä että tulet sotkemaan vanhojen tätienkin ketjuja eikä vain vanhojen setien.


  • Anonyymi

   Yksi tuli taas mieleen, joka on kylläkin vanha neuvo mutta pätee hyvin edelleen.

   Eli ei kannata mennä nälkäisenä kauppaan. Siltä ei tietenkään voi aina välttyä jos kauppareissu on työpäivän jälkeen. Jos verensokeri pysyy tasaisena, ei tule kaupassa mielitekoja siinä määrin kuin jos on jo syönyt jotain jo mennessä.

   Itselläni huomasin että toimii hyvin kun syö pienen välipalan tai voihan sitä ateriaksikin kutsua, työpäivän päättyessä tai kolmen tienoilla. Esim mantelipussi tai juustoa tms joka kulkee mukana. Olen kotona ollessa yleensä varannut rahkaa ja mustikkakeittoa mihin sekoitan chiaa ja siemeniä ja marjoja aamulla jo turpoamaan. Tai voileipä, wrappi jne. Itse syön päivällisen arkena vasta klo 18.00 tienoilla ja se on viimeinen ateria päivässä. Eikä tule päivällisellä ahmittua kun on jo syönyt jonkun välipala-aterian. Olen yrittänyt opetella olemaan loppuillan ilman syömisiä.

   Pitää kaivaa esille se dr nown dieetti. Se oli vähäkalorinen, joskin askeettinen, mutta sai tarvittavat. Sen päälle voi sitten vähän jotain ylimääräistä syödä, esim suklaa tai jäätelö tai muu mitä ilman ei voi elää.

   T kn

   • Anonyymi

    Lisään vielä vähän itsereflektiota. Kun menette kauppaan niin jos mitä ostaisitte kaikkein mieluiten ja ekana jos ei olisi mitään huomioon otettavia terveydellisiä näkökulmia ruoan laadun suhteen? Jos vaikka kaikki myytävä olisi ravintoarvoltaan yhtä laadukasta?

    Mulla ekana tulee mieleen eineswrapit ja 5,5% lonkero, juustosnacks ja jäätelö. Hedelmätiskillä ananas.

    Niillä varmaan eläisin. Outoa kyllä ei suklaa ja makea ole ekana mielessä vaan just suolainen. Ja juomiset. Näiden kanssa on sitten säätämistä. Pulla ja herkkukakut ei käy mielessäkään vaikka ekana kauppaan astuessa tulee paistopistetuotteet ja niiden tuoksut vastaan.

    Wrapin (broiler-pekoni yleensä) syön joskus ateriana. Lonkeron korvaan ostamalla puhdistamon vihreä tee-kuohuvan. Persikka tai omena. Ei ole sokeria jne, on stevialla makeutettu. Tai sokerittoman Tonic-veden.

    Snäcksit olen jättänyt pois mielestä joskin perjantai tai lauantai on joskus snacks-päivä. Nyt ostin cittarista paahdettuja rapeita Parrot-maissisnackseja ja Japani-sekoitusta ja suolamanteleita. Perjantaina proseccoa pieni pullo.

    Olen perso kuplivalle ja rapealle. Myös kermaisuudelle. Se suutuntuma merkitsee. Hyvä jos löytyy jotain hieman terveellisempiä vaihtoehtojakin. Jäätelöllekin on vähäenergisempiä vahtoehtoja, nämä lohilot, ja nicksit sun muut. Harmi kun ei vaan lähikaupassa ole näitä.

    T kn


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Lisään vielä vähän itsereflektiota. Kun menette kauppaan niin jos mitä ostaisitte kaikkein mieluiten ja ekana jos ei olisi mitään huomioon otettavia terveydellisiä näkökulmia ruoan laadun suhteen? Jos vaikka kaikki myytävä olisi ravintoarvoltaan yhtä laadukasta?

    Mulla ekana tulee mieleen eineswrapit ja 5,5% lonkero, juustosnacks ja jäätelö. Hedelmätiskillä ananas.

    Niillä varmaan eläisin. Outoa kyllä ei suklaa ja makea ole ekana mielessä vaan just suolainen. Ja juomiset. Näiden kanssa on sitten säätämistä. Pulla ja herkkukakut ei käy mielessäkään vaikka ekana kauppaan astuessa tulee paistopistetuotteet ja niiden tuoksut vastaan.

    Wrapin (broiler-pekoni yleensä) syön joskus ateriana. Lonkeron korvaan ostamalla puhdistamon vihreä tee-kuohuvan. Persikka tai omena. Ei ole sokeria jne, on stevialla makeutettu. Tai sokerittoman Tonic-veden.

    Snäcksit olen jättänyt pois mielestä joskin perjantai tai lauantai on joskus snacks-päivä. Nyt ostin cittarista paahdettuja rapeita Parrot-maissisnackseja ja Japani-sekoitusta ja suolamanteleita. Perjantaina proseccoa pieni pullo.

    Olen perso kuplivalle ja rapealle. Myös kermaisuudelle. Se suutuntuma merkitsee. Hyvä jos löytyy jotain hieman terveellisempiä vaihtoehtojakin. Jäätelöllekin on vähäenergisempiä vahtoehtoja, nämä lohilot, ja nicksit sun muut. Harmi kun ei vaan lähikaupassa ole näitä.

    T kn

    Rottakokeissa on havaittu, että nimenomaan makean ja rasvan yhdistelmä addiktoi jyrsijöitä, ei jompikumpi yksinään.

    https://examine.com/nutrition/food-addiction-is-it-real-and-does-that-matter/


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Lisään vielä vähän itsereflektiota. Kun menette kauppaan niin jos mitä ostaisitte kaikkein mieluiten ja ekana jos ei olisi mitään huomioon otettavia terveydellisiä näkökulmia ruoan laadun suhteen? Jos vaikka kaikki myytävä olisi ravintoarvoltaan yhtä laadukasta?

    Mulla ekana tulee mieleen eineswrapit ja 5,5% lonkero, juustosnacks ja jäätelö. Hedelmätiskillä ananas.

    Niillä varmaan eläisin. Outoa kyllä ei suklaa ja makea ole ekana mielessä vaan just suolainen. Ja juomiset. Näiden kanssa on sitten säätämistä. Pulla ja herkkukakut ei käy mielessäkään vaikka ekana kauppaan astuessa tulee paistopistetuotteet ja niiden tuoksut vastaan.

    Wrapin (broiler-pekoni yleensä) syön joskus ateriana. Lonkeron korvaan ostamalla puhdistamon vihreä tee-kuohuvan. Persikka tai omena. Ei ole sokeria jne, on stevialla makeutettu. Tai sokerittoman Tonic-veden.

    Snäcksit olen jättänyt pois mielestä joskin perjantai tai lauantai on joskus snacks-päivä. Nyt ostin cittarista paahdettuja rapeita Parrot-maissisnackseja ja Japani-sekoitusta ja suolamanteleita. Perjantaina proseccoa pieni pullo.

    Olen perso kuplivalle ja rapealle. Myös kermaisuudelle. Se suutuntuma merkitsee. Hyvä jos löytyy jotain hieman terveellisempiä vaihtoehtojakin. Jäätelöllekin on vähäenergisempiä vahtoehtoja, nämä lohilot, ja nicksit sun muut. Harmi kun ei vaan lähikaupassa ole näitä.

    T kn

    Unohdin aurajuuston. Sitä ilman ei ole elämää. Aurajuustokastike. Oijoi.

    T kn


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onko sinulla nainen sen miehen kanssa ihan älytön juttu?

   Vai mitä se tämä kaikki teidän pelinne täällä oikein on? Jospa se on vain sellaista kevyttä ja ohimenevää ihastumista..? Taitaa olla. Niin minä nyt vä
   Ikävä
   132
   2094
  2. Oho! Susanna Laine Puoli seiskassa: "Kuinka outoo..." - Anniina Valtoselta suloinen viesti

   Herttaista meininkiä Susanna ja Anniina! Kunnon naisenergiaa ja toisen tsemppaamista! Susanna Laine on juontaja ja näyttelijä, joka juonsi Puoli seit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   7
   1504
  3. Uskallatko laittaa tuntomerkkejä

   Samaan kommenttiin sekä itsestäsi, että kaivatustasi?
   Ikävä
   56
   1015
  4. Lopullinen varmistus. Suomi ja Ruotsi eivät liity Natoon

   Suomen ja Ruotsin liittyminen Natoon on estetty Erdoganin toimesta: https://www.is.fi/politiikka/art-2000008826412.html Tämä on pieni askel Erdogani
   Maailman menoa
   357
   919
  5. Karmeita juttuja tapahtuu

   Pyöräilijä kuoli törmättyään betoni­porsaaseen alikulku­tunnelissa Kankaanpäässä – Tunneli oli pimeä, koska edellis­yönä oli alkanut ”kesä­sammutus”.
   Kankaanpää
   31
   841
  6. 188 - 8 oli Natoäänestyksen tulos eduskunnassa

   Nytkö sitten pulinat pois, kun on kansan(edustajat) puhuneet. Poissa oli 3 kansanedustajaa.
   Maailman menoa
   416
   830
  7. Taidat mies olla sellainen

   että minne menetkin,saat naiset ihastumaan itseesi.....vähän luulen,että useampi nainen on jäänyt kiinni sinuun....olet lempeä ja itsevarma,hymyilet j
   Ikävä
   33
   830
  8. Miksi syntymättömien lasten oikeutta elämään puolustavat saamme kurat niskaamme?

   😏 Eikö yhteiskunnan tule puolustaa sen heikoimpia ja seuraavaa sukupolvea joka tilanteessa?
   Luterilaisuus
   477
   809
  9. Rantis vähän pyöristynyt?

   Nikosta nyt tänään julkaistut kuvat näyttävät hänen olevan varsin hyvävointisen näköinen. Syyttäjähän ei vaadi hänelle lisää vankeutta tästä toisen s
   Kotimaiset julkkisjuorut
   72
   786
  10. Älä luovuta vielä

   jos vaan tykkäät. Otan yhteyttä jossain vaiheessa (mieheen), jos tää ei muuten onnistu.
   Ikävä
   51
   690
  Aihe