Hyvän mielen juttuja - suut makiaksi

39

370

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Olikohan oikea nimi karvaanmakuiset ananastapit?

      • Mahdollisesti juu. Saatto se tietysti olla myös Karvanmakuiset Anusnapit, josta sitten hiukan tultiin kohti soveliaisuutta...


    • Choco Lakrits nimistä tuli juuri syötyä. Karamellin makuisella valkosuklaalla kuorrutettua salmiakkilakritsia.

      • Aivan vieras tuote itselleni 😳
        En kyllä ymmärrä, miksi valkosuklaa pitäisi maustaa karamellilla kun se itsessäänkin on riivatun makeaa, mutta varmasti valmistajan maku-asiantuntijat ovat minua fiksumpia.


    • Anonyymi

      voi ei. En kyllä söis 😂
      t.sxth

      • No mitä? Ihan perusnamusiahan ne vaan on 😂
        Jos en väärin arvaa, niin saattaa noita lipsahduksia ilmestyä lisääkin Urjalasta tulevaisuudessa...


      • Anonyymi
        randombypasser kirjoitti:

        No mitä? Ihan perusnamusiahan ne vaan on 😂
        Jos en väärin arvaa, niin saattaa noita lipsahduksia ilmestyä lisääkin Urjalasta tulevaisuudessa...

        No sitä vaan, et voihan deiteillä tapahtua vaikka mitä vaan tämän palstan neuvoilla, ja jos syliin tyrkätään vielä anusnapit, niin tilanne on alkaa olla aika sietämätön :"D t.sxth


      • Anonyymi kirjoitti:

        No sitä vaan, et voihan deiteillä tapahtua vaikka mitä vaan tämän palstan neuvoilla, ja jos syliin tyrkätään vielä anusnapit, niin tilanne on alkaa olla aika sietämätön :"D t.sxth

        Eikö tilanne olisi silloin lähinnä kutkuttava? Ekat treffit ja sokerilla pinnoitetut anustapit sylissä? 😂


      • Anonyymi
        randombypasser kirjoitti:

        Eikö tilanne olisi silloin lähinnä kutkuttava? Ekat treffit ja sokerilla pinnoitetut anustapit sylissä? 😂

        Mikäli sellaista tilannetta sellaiseksi kutsutaan, kun joutuu miettimään kylmä hiki otsalla miten siitä tilanteesta ulos lutviudutaan. No en tiedä, jotain noloinmista noloimpia tilanteita tulee mieleen XD
        t.sxth


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mikäli sellaista tilannetta sellaiseksi kutsutaan, kun joutuu miettimään kylmä hiki otsalla miten siitä tilanteesta ulos lutviudutaan. No en tiedä, jotain noloinmista noloimpia tilanteita tulee mieleen XD
        t.sxth

        Huumorilla, tietty. Sitä voi aina kysyä treffikumppanilta, että kummalle ne sokerodut tapit oli tarkoitettu, kun itsellä ei ole mitään erikoisia fetissejä... 😂


    • Anonyymi
      • Jep, Lauri on pelottavan näkönen pikku-ukkeli ilman klovnimeikkiäkin ;)


    • Karvasta tappia!

      Tuola mtv3:n uutisessa oli mainittu et tuo kompiaisten työnimi olis ollu tuon Timon letkautus,

    • No meillä tehtaalla uusille tuotteille annetaan ennen virallista nimeämistä työnimi. Ja se ei koskaan ole se, mikä asiakkaille annetaan tiedoksi.

      Virallinen työnimikin muuttuu yleensä työntekijöiden huulilla tuotteen ominaisuuksiin vastaavaksi, yleensä hieman korniksi versioksi siitä.

      Mutta toi oli hauska vahinko, joka tuli myyntihitiksi. Sillä vahinko toi selvästi oli. Kuka helvattu nimeäisi jonkun syötävän anustapiksi? Sehän on perseestä...

      • Vahinko hyvinkin, siltä se vaikuttaa, mutta tokko jää viimeiseksi vahingoksi mediahuomion jälkeen.

        Eihän käyttämätön anustappi ole perseestä, vaan matkalla... Tai no jätän tän nyt tähän...


      • randombypasser kirjoitti:

        Vahinko hyvinkin, siltä se vaikuttaa, mutta tokko jää viimeiseksi vahingoksi mediahuomion jälkeen.

        Eihän käyttämätön anustappi ole perseestä, vaan matkalla... Tai no jätän tän nyt tähän...

        Juu, ehkä on parempi jättääkin.. kohta taas joku jolla vanne kiristää pääpöä alkaa kitisemään että seksijutut kuuluu seksipalstalle jne...

        Ai sä sit maistoit Marsalkkaa. Ajattelinkin heti, et liian pliisu sun makuusi. Minulle kolahti se jo ensimmäisellä hörpyllä. Maukasta ja sopivaa janojuomaksi. Mä kun en tykkää kitkeristä sitten ollenkaan. Mutta ei noi sun suosittelemat ole ollut yhtään hullumpia.

        Joudun vetämään mielipiteeni siitä etten tykkää ipasta pois, sillä osaa niissäkin olla hyviä. Jos on nöyriä ja pehmeitä. Noin minun makuuni.


      • Pikku-pirpana kirjoitti:

        Juu, ehkä on parempi jättääkin.. kohta taas joku jolla vanne kiristää pääpöä alkaa kitisemään että seksijutut kuuluu seksipalstalle jne...

        Ai sä sit maistoit Marsalkkaa. Ajattelinkin heti, et liian pliisu sun makuusi. Minulle kolahti se jo ensimmäisellä hörpyllä. Maukasta ja sopivaa janojuomaksi. Mä kun en tykkää kitkeristä sitten ollenkaan. Mutta ei noi sun suosittelemat ole ollut yhtään hullumpia.

        Joudun vetämään mielipiteeni siitä etten tykkää ipasta pois, sillä osaa niissäkin olla hyviä. Jos on nöyriä ja pehmeitä. Noin minun makuuni.

        Olihan sinällään pliisu, peruslager, mutta kuten kuvailit itsekin, hyvä janojuoma. Ja kyllä sen ihan olueksi tunnisti, oli hyvät maltaisuudet.

        Ne IPAt on hankalia ja äkkivääriä otuksia, persoonia löytyy laidasta toiseen ja välillä laidan tuolta puolenkin. Toit silloin makusi selkeästi esille, niin teki paljon helpommaksi yrittää miettiä nöyrempiä ipanoita ehdolle. Jatkan viitoittamallasi tiellä ja kerron jos tulee jotain nohevaa vastaan.

        Sehän noissa ipanoissa on, että sieltä todella löytyy sellaisia katkeroainepommeja, etten minäkään niistä tykkää, on tullut paritkin sellaiset happomäjäykset korkattua. Mutta silläkin oppii, kun nykyisin onneksi kaikissa itseään kunnioittavissa ipanoissa on mainittu katkeroaineaste (EBU) ja maistelija voi keskittyä poimimaan miedompia niistä EBU alle 30), saa sitten ehkä maistellessa paremmin kiinni itse oluen ja sen humaloinnin aromeista.


      • Pikku-pirpana kirjoitti:

        Juu, ehkä on parempi jättääkin.. kohta taas joku jolla vanne kiristää pääpöä alkaa kitisemään että seksijutut kuuluu seksipalstalle jne...

        Ai sä sit maistoit Marsalkkaa. Ajattelinkin heti, et liian pliisu sun makuusi. Minulle kolahti se jo ensimmäisellä hörpyllä. Maukasta ja sopivaa janojuomaksi. Mä kun en tykkää kitkeristä sitten ollenkaan. Mutta ei noi sun suosittelemat ole ollut yhtään hullumpia.

        Joudun vetämään mielipiteeni siitä etten tykkää ipasta pois, sillä osaa niissäkin olla hyviä. Jos on nöyriä ja pehmeitä. Noin minun makuuni.

        Jaa, no se seuraava maisteltava löytyi sitten hiivatin nopeasti. Sanoo olevansa ”jokamiehenolut”, mutta ei silti varmaan naisiltakaan kielletty...

        Nato-olut
        https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008820531.html


      • randombypasser kirjoitti:

        Jaa, no se seuraava maisteltava löytyi sitten hiivatin nopeasti. Sanoo olevansa ”jokamiehenolut”, mutta ei silti varmaan naisiltakaan kielletty...

        Nato-olut
        https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008820531.html

        Ja millaistahan on tuo "joka miehen" litku..?
        Jutusta selvisi, että se on olutta, mikä ei kerro paljoakaan.

        Mulla itselläni kaapissa yksi tämmöinen..

        https://images.app.goo.gl/8FmXBwDyKccyG8WN9

        Pitänee joku päivä maistaa. Sinulta sain idean kokeilla kotimaisia oluita.


      • Pikku-pirpana kirjoitti:

        Ja millaistahan on tuo "joka miehen" litku..?
        Jutusta selvisi, että se on olutta, mikä ei kerro paljoakaan.

        Mulla itselläni kaapissa yksi tämmöinen..

        https://images.app.goo.gl/8FmXBwDyKccyG8WN9

        Pitänee joku päivä maistaa. Sinulta sain idean kokeilla kotimaisia oluita.

        Varmaan joku perusbulkkituote, ns. helposti juotava kesäbisse eli maltailla, humalalla ja alkoholilla maustettua hiilihapotettua vettä vrt. Pirkka-olut jne.

        https://www.hartwall.fi/juomat/oluet/lahden-erikois/lahden-erikois-summer-2022-pale-ale--50/
        Katkerot EBU: 32

        Ei kauhean rapea tuolla tiedolla, voi olla hyväkin ja en siis ole itse maistanut. Muistelen, että tuossa käytetty Cashmere-humala on aika rehevä ja hedelmäinen, ei niinkään katkera, mutta saatan muistaa päin hongikkoa, en ole niin tarkasti kuitenkaan noita oluita maistellut.


      • randombypasser kirjoitti:

        Varmaan joku perusbulkkituote, ns. helposti juotava kesäbisse eli maltailla, humalalla ja alkoholilla maustettua hiilihapotettua vettä vrt. Pirkka-olut jne.

        https://www.hartwall.fi/juomat/oluet/lahden-erikois/lahden-erikois-summer-2022-pale-ale--50/
        Katkerot EBU: 32

        Ei kauhean rapea tuolla tiedolla, voi olla hyväkin ja en siis ole itse maistanut. Muistelen, että tuossa käytetty Cashmere-humala on aika rehevä ja hedelmäinen, ei niinkään katkera, mutta saatan muistaa päin hongikkoa, en ole niin tarkasti kuitenkaan noita oluita maistellut.

        Kas .. minähän opin sinulta uutta.
        Toi EBU oli minulle vieras käsite ennen tätä päivää..
        Eli se on kuin kahveissa paahtoaste, paitsi nyt kyse on siitä, että mitä korkeampi EBU .. sen todennäköisemmin mä kaadan sen lavuaariin..

        Heh. No kyllä se tulee juotua, kunhan vaan saapi aikaiseksi.

        Meillä on työpaikalla kevätjuhlat ensi viikonloppuna. Voisin ottaa ton laittautumisolueksi. Kylkeen voisi heittää Breezerin, niin jos on ihan kökkö olut, huuhtelee maun pois sillä.

        Sokerilitkua se on, mutta jäi yli Tallinnan reissusta, enkä ole saanut aikaiseksi korkata sitä. Nyt mä painelen pehkuihin katselemaan leffaa kännyltä. Hyvää yätä.


      • Pikku-pirpana kirjoitti:

        Kas .. minähän opin sinulta uutta.
        Toi EBU oli minulle vieras käsite ennen tätä päivää..
        Eli se on kuin kahveissa paahtoaste, paitsi nyt kyse on siitä, että mitä korkeampi EBU .. sen todennäköisemmin mä kaadan sen lavuaariin..

        Heh. No kyllä se tulee juotua, kunhan vaan saapi aikaiseksi.

        Meillä on työpaikalla kevätjuhlat ensi viikonloppuna. Voisin ottaa ton laittautumisolueksi. Kylkeen voisi heittää Breezerin, niin jos on ihan kökkö olut, huuhtelee maun pois sillä.

        Sokerilitkua se on, mutta jäi yli Tallinnan reissusta, enkä ole saanut aikaiseksi korkata sitä. Nyt mä painelen pehkuihin katselemaan leffaa kännyltä. Hyvää yätä.

        Breezerithän on ihan kivoja limppareita, kyllä niitä voi särpiä.

        No ei se EBU nyt ihan siinä mielessä paahtoastekaan ole, mutta yksi oluen luonteenpirteen määrite. Ao. linkissä on tiiviissä paketissa aika hyvin perustietoa, riittää hyvin maistelijoille.

        https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/78d2d7f3-b324-4a14-bae7-a61fa3fa3981

        Jepu, hyvät yät!


      • randombypasser kirjoitti:

        Breezerithän on ihan kivoja limppareita, kyllä niitä voi särpiä.

        No ei se EBU nyt ihan siinä mielessä paahtoastekaan ole, mutta yksi oluen luonteenpirteen määrite. Ao. linkissä on tiiviissä paketissa aika hyvin perustietoa, riittää hyvin maistelijoille.

        https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/78d2d7f3-b324-4a14-bae7-a61fa3fa3981

        Jepu, hyvät yät!

        Dänks. Oli oikein avaava tietopaketti. Ihan sillain maallikolle sopivaa tekstiä. Mä nyt osaan saanoa, että mun raja menee siinä
        40- 50 tietämillä EBU:ssa. Taidan kyllä olla enempi sellainen 20-30 oluiden maistelija. Ei kyllä mikään lappari putoa, eli saa oluessa makua olla, kunhan ei ihan tervaa ole.

        Meillä oli exän kanssa tapana ostella erikoisoluita aina silloin ja tällöin. Tehtiin me joskus vuonna nakki ja muussi itsekin premium olutta. Työläs prosessi ja puhtauden kanssa sai olla tarkkana. Mutta hyvää se oli. Ja varastoinnin kanssa oli välistä pulmia, kun piti kypsyttää sitä pulloissa se kolmisen kuukautta.

        Itsehän en tykännyt oluesta ennenkuin tapasin exän. Mun mielestä olut oli pahaa ja olinkin viinin lipittäjä. Jotenkin exä sai manipuloitua minusta oluen juojan. Ja nykyään nautin oluista ja nimenomaan sen mausta.


      • Pikku-pirpana kirjoitti:

        Dänks. Oli oikein avaava tietopaketti. Ihan sillain maallikolle sopivaa tekstiä. Mä nyt osaan saanoa, että mun raja menee siinä
        40- 50 tietämillä EBU:ssa. Taidan kyllä olla enempi sellainen 20-30 oluiden maistelija. Ei kyllä mikään lappari putoa, eli saa oluessa makua olla, kunhan ei ihan tervaa ole.

        Meillä oli exän kanssa tapana ostella erikoisoluita aina silloin ja tällöin. Tehtiin me joskus vuonna nakki ja muussi itsekin premium olutta. Työläs prosessi ja puhtauden kanssa sai olla tarkkana. Mutta hyvää se oli. Ja varastoinnin kanssa oli välistä pulmia, kun piti kypsyttää sitä pulloissa se kolmisen kuukautta.

        Itsehän en tykännyt oluesta ennenkuin tapasin exän. Mun mielestä olut oli pahaa ja olinkin viinin lipittäjä. Jotenkin exä sai manipuloitua minusta oluen juojan. Ja nykyään nautin oluista ja nimenomaan sen mausta.

        No sehän on hyvä, että oli toimiva esitys. Muistin, että joskus taannoin jossain lehdyskässä oli ollut tuollainen helppo setti, joka ei mene turhaan omistautuneen harrastajan tasolle, niin löytyihän se pienellä googlettimen niskalenkillä.

        Joku vuosi takaperin ostin Alkosta jonkun erikoisvalikoimaoluen, Brittein saarilta se oli ja EBUt oli noin 80. No, se ei enää maistunut ittelekään :)
        Itelle sopivat EBUt, humalalajikkeista riippuen, osuu jonnekin 40-50 kohdille, ainakin sen perusteella mitkä litkut maistuvat. Toki varmasti moni muukin asia niiden oluiden persoonassa maistumiseen vaikuttaa, mutta niistähän minä en ymmärrä pätkääkään.

        Junnuna, kultaisella ysärillä, pidin useamman vuoden kiinni siitä, että yhteenkään markettiin tahi alkoon ei ilmestynyt olutta, jota en olisi maistellut vähintään kahdesti. Kuulostaa ehkä hiukan hikiseltä hommalta, mutta ei niitä siihen aikaan juurikaan tullut, niitä joutui oikeasti kyttäämään ja ettimään. Ja sama päti silloin Alkon viskivalikoimaan, joka ainoa tuli sekä maisteltua vähintään pariin otteeseen, että osa niistä myös kunnolla ryypiskeltyä. Kunnes Alkoon alkoi tulemaan viskejä liukuhihnalta sekä niitä, joihin minun lompakkoni ei venynyt.

        Vielä vähän sitäkin junnumpana tein minäkin itse olutta ja jatkuihan se leikki kyllä sinne parinkympin alkupuolellekin. Mutta ei todellakaan ollut premiumista kyse, vaan puhtaasti poikaporukan edullisista känneistä. Joka käymiserän yhteydessä kyllä tuli kokeiltua kaikkea poikkeavaa toisessa, pienemmässä pannussa, hitaasti ja hartaudella. Sitä ns. tavoitetuotetta voi kyllä kutsua olueksi, ehkä, kai, mutta sana laatu ei mahdu edes samalle sivulle. Vaan hyvin se aina valui kurkuista alas ja hauskaa oli, halavalla.
        Joo, mullakin oli varastointiongelmia, mutta päinvastaisia, pullot lähti käsistä liiankin nopeasti. Ollakseen kuraa se oli liian hyvää kuraa, olis pitäny tehdä vaan kiljua.

        Minä taas en pitänyt oikeastaan mistään viinistä ennen kolmea kymppiä, hyi yökötys. No roseé-viini ei tipu vieläkään vaikka maun vivahteet ovatkin kiinnostavia, mutta saan siitä välittömän migreeniä muistuttavan päänsärynpoikasen jo parin siemauksen jälkeen. Jo pelkkä tuoksu saa päänahan ja leuat kiristymään.


      • randombypasser kirjoitti:

        No sehän on hyvä, että oli toimiva esitys. Muistin, että joskus taannoin jossain lehdyskässä oli ollut tuollainen helppo setti, joka ei mene turhaan omistautuneen harrastajan tasolle, niin löytyihän se pienellä googlettimen niskalenkillä.

        Joku vuosi takaperin ostin Alkosta jonkun erikoisvalikoimaoluen, Brittein saarilta se oli ja EBUt oli noin 80. No, se ei enää maistunut ittelekään :)
        Itelle sopivat EBUt, humalalajikkeista riippuen, osuu jonnekin 40-50 kohdille, ainakin sen perusteella mitkä litkut maistuvat. Toki varmasti moni muukin asia niiden oluiden persoonassa maistumiseen vaikuttaa, mutta niistähän minä en ymmärrä pätkääkään.

        Junnuna, kultaisella ysärillä, pidin useamman vuoden kiinni siitä, että yhteenkään markettiin tahi alkoon ei ilmestynyt olutta, jota en olisi maistellut vähintään kahdesti. Kuulostaa ehkä hiukan hikiseltä hommalta, mutta ei niitä siihen aikaan juurikaan tullut, niitä joutui oikeasti kyttäämään ja ettimään. Ja sama päti silloin Alkon viskivalikoimaan, joka ainoa tuli sekä maisteltua vähintään pariin otteeseen, että osa niistä myös kunnolla ryypiskeltyä. Kunnes Alkoon alkoi tulemaan viskejä liukuhihnalta sekä niitä, joihin minun lompakkoni ei venynyt.

        Vielä vähän sitäkin junnumpana tein minäkin itse olutta ja jatkuihan se leikki kyllä sinne parinkympin alkupuolellekin. Mutta ei todellakaan ollut premiumista kyse, vaan puhtaasti poikaporukan edullisista känneistä. Joka käymiserän yhteydessä kyllä tuli kokeiltua kaikkea poikkeavaa toisessa, pienemmässä pannussa, hitaasti ja hartaudella. Sitä ns. tavoitetuotetta voi kyllä kutsua olueksi, ehkä, kai, mutta sana laatu ei mahdu edes samalle sivulle. Vaan hyvin se aina valui kurkuista alas ja hauskaa oli, halavalla.
        Joo, mullakin oli varastointiongelmia, mutta päinvastaisia, pullot lähti käsistä liiankin nopeasti. Ollakseen kuraa se oli liian hyvää kuraa, olis pitäny tehdä vaan kiljua.

        Minä taas en pitänyt oikeastaan mistään viinistä ennen kolmea kymppiä, hyi yökötys. No roseé-viini ei tipu vieläkään vaikka maun vivahteet ovatkin kiinnostavia, mutta saan siitä välittömän migreeniä muistuttavan päänsärynpoikasen jo parin siemauksen jälkeen. Jo pelkkä tuoksu saa päänahan ja leuat kiristymään.

        Mä nukuin vähän venähtäneet päikkärit.. just hetki sitten heräsin. Yleensä olen arkisin tähän aikaan jo suosiolla unten mailla. Kas kun aikaisin kukonlaulun aikaan on herätys ja muutenkin on terveydelleni hyväksi antaa riittävästi palautumisaikaa. Ja uni on parasta siihen. Enkä mä yleensä mitään päikkäreitä ota, mutta nyt tuli vetästyä semmoinen 5 tuntia unta palloon. Tuli kai tarpeeseen.

        Voi, kertaalleen vielä kiitos tuosta tietopläjäyksestä. Sä näit vaivaa mun vuoksi. Olen otettu.

        Mä alan seurailemaan tuota EBU:a niin opin tunnistamaan missä on mun makumieltymykseni. Selvästi miedompi kuin sinulla, mutta ei ehkä kuitenkaan sittenkään se kaikista miedoin. Mä pidän yleisesti ottaen pohjahiivaoluista.. tosin menee pintahiivaisetkin. Riippunee niin paljon siitä humalasta ja tästä uudesta tuttavuudestani EBU:sta.

        Meillä exän kanssa oluiden maistelu alkoi ensimmäisellä ulkomaan matkallamme. Käytiin hotellin lähikaupasta hakemassa olutta hotellille.
        Kolmantena päivänä myyjä kysyi että mistä olette kotoisin.. me siihen, et Suomesta.
        Myyjä nauroi meille päin naamaa;
        " Te tulette Suomesta Puerto Ricoon ja te ostatte Austraalialaista olutta!"
        Niin ..
        Sen jälkeen on juotu vain paikallisia oluita.

        Ja siitä se harrastus lähti. Tai mikään harrastus ole ollut. Sellainen ehkäpä mieltymys paremminkin.
        Toki muistan ajan kun erikoisoluet piti ostaa Alkosta. Nykyään kaupasta saa hyvin laajalti erilaisia oluita.

        Viinaksiin totuin vasta myöhemmällä iällä. Nyt opettelen vähän niin kuin sitä. Viskeistä en tiedä juuri mitään, olen kerran maistanut ja en tykännyt. Exä nyt tykkäsi viskistä. Sen perusteella ostin viinashyllyilleni Tallinnan reissulta vierasvaraksi yhden Black Labelin. Muistelin että exä piti sitä hyvänä viskinä.

        Saattaahan tuo mun viski mennä itselläkin, kunhan sekoittaa sen vaikka siihen pepikseen. Raaka viina ei minulla mene alas edes kirveellä uhatessa.
        Olenkin aika luovasti " keksinyt" uusia drinksuja. Jotkut hyviä.. toiset ei niin.
        Ja todella mietoja paukkujahan mä juon.

        Pitäisi varmaan kokeilla ihan oikeita paukkuja tehdä. Sillain virallisesti. Jos vaikka innostuisi siitä seuraavaksi.
        Niih, eipä taida kuitenkaan jaksaa..


      • Anonyymi
        Pikku-pirpana kirjoitti:

        Mä nukuin vähän venähtäneet päikkärit.. just hetki sitten heräsin. Yleensä olen arkisin tähän aikaan jo suosiolla unten mailla. Kas kun aikaisin kukonlaulun aikaan on herätys ja muutenkin on terveydelleni hyväksi antaa riittävästi palautumisaikaa. Ja uni on parasta siihen. Enkä mä yleensä mitään päikkäreitä ota, mutta nyt tuli vetästyä semmoinen 5 tuntia unta palloon. Tuli kai tarpeeseen.

        Voi, kertaalleen vielä kiitos tuosta tietopläjäyksestä. Sä näit vaivaa mun vuoksi. Olen otettu.

        Mä alan seurailemaan tuota EBU:a niin opin tunnistamaan missä on mun makumieltymykseni. Selvästi miedompi kuin sinulla, mutta ei ehkä kuitenkaan sittenkään se kaikista miedoin. Mä pidän yleisesti ottaen pohjahiivaoluista.. tosin menee pintahiivaisetkin. Riippunee niin paljon siitä humalasta ja tästä uudesta tuttavuudestani EBU:sta.

        Meillä exän kanssa oluiden maistelu alkoi ensimmäisellä ulkomaan matkallamme. Käytiin hotellin lähikaupasta hakemassa olutta hotellille.
        Kolmantena päivänä myyjä kysyi että mistä olette kotoisin.. me siihen, et Suomesta.
        Myyjä nauroi meille päin naamaa;
        " Te tulette Suomesta Puerto Ricoon ja te ostatte Austraalialaista olutta!"
        Niin ..
        Sen jälkeen on juotu vain paikallisia oluita.

        Ja siitä se harrastus lähti. Tai mikään harrastus ole ollut. Sellainen ehkäpä mieltymys paremminkin.
        Toki muistan ajan kun erikoisoluet piti ostaa Alkosta. Nykyään kaupasta saa hyvin laajalti erilaisia oluita.

        Viinaksiin totuin vasta myöhemmällä iällä. Nyt opettelen vähän niin kuin sitä. Viskeistä en tiedä juuri mitään, olen kerran maistanut ja en tykännyt. Exä nyt tykkäsi viskistä. Sen perusteella ostin viinashyllyilleni Tallinnan reissulta vierasvaraksi yhden Black Labelin. Muistelin että exä piti sitä hyvänä viskinä.

        Saattaahan tuo mun viski mennä itselläkin, kunhan sekoittaa sen vaikka siihen pepikseen. Raaka viina ei minulla mene alas edes kirveellä uhatessa.
        Olenkin aika luovasti " keksinyt" uusia drinksuja. Jotkut hyviä.. toiset ei niin.
        Ja todella mietoja paukkujahan mä juon.

        Pitäisi varmaan kokeilla ihan oikeita paukkuja tehdä. Sillain virallisesti. Jos vaikka innostuisi siitä seuraavaksi.
        Niih, eipä taida kuitenkaan jaksaa..

        Black label on blended-kuraa. Single malt on oikeaa viskiä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Black label on blended-kuraa. Single malt on oikeaa viskiä.

        Nooh.. minä kun en tiedä viskeistä tuon taivaallista. Saapi nyt kelvata vierasvaraksi. Mulle oikeastaan riittää, että mun kaapista löytyy viskiä. Se tieto on ihan riittävä mulle.

        Minulla sellainen tapa hamstrata itselleni viunaa.. ihan vain siksi, että sitä olisi. Vaikka otan naukun silloin tällöin, ei ole mitään tarkoitusta tyhjentää viinavarastoani ja täydennän sitä säännöllisesti.

        Tällä hetkellä minulla on 15 avaamatonta viinapulloa ja kolme korkattua. Lisäksi pari pulloa viiniä. Ja noista avaamattomista 6 on litran pulloja. Että joo..


      • Pikku-pirpana kirjoitti:

        Mä nukuin vähän venähtäneet päikkärit.. just hetki sitten heräsin. Yleensä olen arkisin tähän aikaan jo suosiolla unten mailla. Kas kun aikaisin kukonlaulun aikaan on herätys ja muutenkin on terveydelleni hyväksi antaa riittävästi palautumisaikaa. Ja uni on parasta siihen. Enkä mä yleensä mitään päikkäreitä ota, mutta nyt tuli vetästyä semmoinen 5 tuntia unta palloon. Tuli kai tarpeeseen.

        Voi, kertaalleen vielä kiitos tuosta tietopläjäyksestä. Sä näit vaivaa mun vuoksi. Olen otettu.

        Mä alan seurailemaan tuota EBU:a niin opin tunnistamaan missä on mun makumieltymykseni. Selvästi miedompi kuin sinulla, mutta ei ehkä kuitenkaan sittenkään se kaikista miedoin. Mä pidän yleisesti ottaen pohjahiivaoluista.. tosin menee pintahiivaisetkin. Riippunee niin paljon siitä humalasta ja tästä uudesta tuttavuudestani EBU:sta.

        Meillä exän kanssa oluiden maistelu alkoi ensimmäisellä ulkomaan matkallamme. Käytiin hotellin lähikaupasta hakemassa olutta hotellille.
        Kolmantena päivänä myyjä kysyi että mistä olette kotoisin.. me siihen, et Suomesta.
        Myyjä nauroi meille päin naamaa;
        " Te tulette Suomesta Puerto Ricoon ja te ostatte Austraalialaista olutta!"
        Niin ..
        Sen jälkeen on juotu vain paikallisia oluita.

        Ja siitä se harrastus lähti. Tai mikään harrastus ole ollut. Sellainen ehkäpä mieltymys paremminkin.
        Toki muistan ajan kun erikoisoluet piti ostaa Alkosta. Nykyään kaupasta saa hyvin laajalti erilaisia oluita.

        Viinaksiin totuin vasta myöhemmällä iällä. Nyt opettelen vähän niin kuin sitä. Viskeistä en tiedä juuri mitään, olen kerran maistanut ja en tykännyt. Exä nyt tykkäsi viskistä. Sen perusteella ostin viinashyllyilleni Tallinnan reissulta vierasvaraksi yhden Black Labelin. Muistelin että exä piti sitä hyvänä viskinä.

        Saattaahan tuo mun viski mennä itselläkin, kunhan sekoittaa sen vaikka siihen pepikseen. Raaka viina ei minulla mene alas edes kirveellä uhatessa.
        Olenkin aika luovasti " keksinyt" uusia drinksuja. Jotkut hyviä.. toiset ei niin.
        Ja todella mietoja paukkujahan mä juon.

        Pitäisi varmaan kokeilla ihan oikeita paukkuja tehdä. Sillain virallisesti. Jos vaikka innostuisi siitä seuraavaksi.
        Niih, eipä taida kuitenkaan jaksaa..

        No kyllä se uni varmaan tarpeeseen tuli. Itekkin nukun vuodessa noin 1,5 päikkärit, mutta sillon niille tosiaan on ollut tarve. Ehkä määrä alkaa kasvamaan iän kanssa...

        Eipä mitiä, ole hyvä vain. Ja kannattaa EBUjen lisäksi seurailla mitä humalalajikkeita mihinkin olueen on törkätty, silloin kun asia erikseen mainitaan astiassa. Niitäkin oppii tunnistamaan, toki mm. sitruksiset oppii nopeastikin, semminkin kun niitä käytetään lähinnä kahta lajiketta, cidra on se toinen, napakampiarominen ja toista en nyt kylmiltään muista, miedompi aromiltaan.

        Oi niitä aikoja, kun erikoisempia oluita sai vain Alkosta 🤗
        Ja onneksi ne ajat myös päättyivät 😁

        Eri viinaksethan on varsin hyviä, drinksuissakin joo, mutta itse tykkään myös riipaista raakana eri viinaksia, oppii sitten sen maun ilman muita "mausteita". Tai no tykkäsin, nyttemmin on noi viinakset jääneet vähemmistöön, on niitä ehtinyt maistella riittävästi. Tai no jos jotain tiukkaa on otettava, niin vodkat, ginit ja viskit kiitos sellaisenaan, vaikka drinksuna GT onkin yksi lemppareista.

        Ala ihmeessä opettelemaan ns. virallisiakin drinksuja, kannustan voimakkaasti! Itse harjoittelin niiden kanssa junnuna sinne lähemmäs kolmeakymppiä, olihan siitä pirusti iloa kun osasi perusdrinksut ja vähän päälle vääntää kavereille ja siipalle vielä melko notkeassakin kunnossa. Ja moni niistä klassikoista on hyviä drinksuja.

        Kuten tuossa toinen jo kommentoikin, niin viskien lyhyt oppimäärä sanoo, että blendedit (sekoitetut, montaa eri viskiä yhdessä pullossa) on ns. janojuomaa ja sain single maltit (yhtä ainoaa pidempään kypsytettyä viskiä pullossa) ovat nauttimis/maisteluviskejä. Mutta Black Label on varsin kelpo juomaviski ja sopii oikein hyvin juomasekoituksiin, kokeile ihmeessä colan kanssa.


      • randombypasser kirjoitti:

        No kyllä se uni varmaan tarpeeseen tuli. Itekkin nukun vuodessa noin 1,5 päikkärit, mutta sillon niille tosiaan on ollut tarve. Ehkä määrä alkaa kasvamaan iän kanssa...

        Eipä mitiä, ole hyvä vain. Ja kannattaa EBUjen lisäksi seurailla mitä humalalajikkeita mihinkin olueen on törkätty, silloin kun asia erikseen mainitaan astiassa. Niitäkin oppii tunnistamaan, toki mm. sitruksiset oppii nopeastikin, semminkin kun niitä käytetään lähinnä kahta lajiketta, cidra on se toinen, napakampiarominen ja toista en nyt kylmiltään muista, miedompi aromiltaan.

        Oi niitä aikoja, kun erikoisempia oluita sai vain Alkosta 🤗
        Ja onneksi ne ajat myös päättyivät 😁

        Eri viinaksethan on varsin hyviä, drinksuissakin joo, mutta itse tykkään myös riipaista raakana eri viinaksia, oppii sitten sen maun ilman muita "mausteita". Tai no tykkäsin, nyttemmin on noi viinakset jääneet vähemmistöön, on niitä ehtinyt maistella riittävästi. Tai no jos jotain tiukkaa on otettava, niin vodkat, ginit ja viskit kiitos sellaisenaan, vaikka drinksuna GT onkin yksi lemppareista.

        Ala ihmeessä opettelemaan ns. virallisiakin drinksuja, kannustan voimakkaasti! Itse harjoittelin niiden kanssa junnuna sinne lähemmäs kolmeakymppiä, olihan siitä pirusti iloa kun osasi perusdrinksut ja vähän päälle vääntää kavereille ja siipalle vielä melko notkeassakin kunnossa. Ja moni niistä klassikoista on hyviä drinksuja.

        Kuten tuossa toinen jo kommentoikin, niin viskien lyhyt oppimäärä sanoo, että blendedit (sekoitetut, montaa eri viskiä yhdessä pullossa) on ns. janojuomaa ja sain single maltit (yhtä ainoaa pidempään kypsytettyä viskiä pullossa) ovat nauttimis/maisteluviskejä. Mutta Black Label on varsin kelpo juomaviski ja sopii oikein hyvin juomasekoituksiin, kokeile ihmeessä colan kanssa.

        Älä hitto.. mulle kävi samoin tänään kuin eilenkin.. just heräsin.

        Se varmaan kun olen vaihtanut hieman hommia aiheuttaa tätä ..
        Enemmän ravaamista kuin ennen, se tai sitten nukun varastoon viikonlopun rientoja varten.

        Mä lieneen aloitan sen EBU:n sisäistämisestä.. tahti mulla kun on semmoinen että ehkä kuusi olutta 7-8 kuukauteen, niin ei paljoa pääse harjoittelemaan. Mulle tulee kausia, kun olut ei vain maistu.

        Et muuten ikinä arvaisi, että minunkin lempidinksu olisi sellainen kuin GT. Tosin nykyään teen sitä yleensä limemehulla höystettynä. Ennen käytin sitruunaa, mutta helppouden vuoksi siirryin lisäämään tujauksen vain sitruunamehua. Nyt mulla on vain limen mehua, joten käytän sitä. Ja myöskin käytän erilaisia tonicvesiä.

        Ginistä teen myös erilaisia lonkeroita. Turaus mausteeksi mehua (käytän funlightejä) tai sodastreamin maustelientä ja hapot sodastreamilla. Saa sokeritonta lonkeroa halvalla. Kesällä kiva.

        Nyt edelliseltä reissulta tarttui mukaan kolme giniä. Perusgini, Gordons pink gin ja sininen Bombay Saphire. Tuo sininen gin on minulle uusi tuttavuus. En tiedä miten sitä käyttäisin, mutta ehkäpä kuukkeli tietää.

        Olen joskus ostanut Kyrö giniä alkosta, mutta minun makuuni ehkä hieman tujua. Niin prossiltaan kuin maultaankin. Ja hinnaltaan.
        Ehkäpä makuni kultivoituu, mutta minun lempiginini on Finsbury.

        Juu, tosiaankaan en tiedä juuri mistään mitään ja viskeistä sen vähemmän.. heh. Jos tuli janoviski ostettua, ni kai se pitänee maistaa jossakin välissä. Colan kanssa.
        Itse pidän enemmän rommista colan kanssa ja sitä hyllyltä löytyykin neljä pulloa.

        Minä en ole koskaan tykännyt alkoholin mausta, siksipä ei putoa raakana. Ja paukutkin ovat mietoja. Alkoholia mausteena, ei täytteenä.


      • Anonyymi
        randombypasser kirjoitti:

        No kyllä se uni varmaan tarpeeseen tuli. Itekkin nukun vuodessa noin 1,5 päikkärit, mutta sillon niille tosiaan on ollut tarve. Ehkä määrä alkaa kasvamaan iän kanssa...

        Eipä mitiä, ole hyvä vain. Ja kannattaa EBUjen lisäksi seurailla mitä humalalajikkeita mihinkin olueen on törkätty, silloin kun asia erikseen mainitaan astiassa. Niitäkin oppii tunnistamaan, toki mm. sitruksiset oppii nopeastikin, semminkin kun niitä käytetään lähinnä kahta lajiketta, cidra on se toinen, napakampiarominen ja toista en nyt kylmiltään muista, miedompi aromiltaan.

        Oi niitä aikoja, kun erikoisempia oluita sai vain Alkosta 🤗
        Ja onneksi ne ajat myös päättyivät 😁

        Eri viinaksethan on varsin hyviä, drinksuissakin joo, mutta itse tykkään myös riipaista raakana eri viinaksia, oppii sitten sen maun ilman muita "mausteita". Tai no tykkäsin, nyttemmin on noi viinakset jääneet vähemmistöön, on niitä ehtinyt maistella riittävästi. Tai no jos jotain tiukkaa on otettava, niin vodkat, ginit ja viskit kiitos sellaisenaan, vaikka drinksuna GT onkin yksi lemppareista.

        Ala ihmeessä opettelemaan ns. virallisiakin drinksuja, kannustan voimakkaasti! Itse harjoittelin niiden kanssa junnuna sinne lähemmäs kolmeakymppiä, olihan siitä pirusti iloa kun osasi perusdrinksut ja vähän päälle vääntää kavereille ja siipalle vielä melko notkeassakin kunnossa. Ja moni niistä klassikoista on hyviä drinksuja.

        Kuten tuossa toinen jo kommentoikin, niin viskien lyhyt oppimäärä sanoo, että blendedit (sekoitetut, montaa eri viskiä yhdessä pullossa) on ns. janojuomaa ja sain single maltit (yhtä ainoaa pidempään kypsytettyä viskiä pullossa) ovat nauttimis/maisteluviskejä. Mutta Black Label on varsin kelpo juomaviski ja sopii oikein hyvin juomasekoituksiin, kokeile ihmeessä colan kanssa.

        Blended = monen eri tislaamon tisleitä samassa pullossa. Single malt = yhden tislaamon tisleitä. Black label kuten muutkin blended bulkit, sopii drinkkeihin mutta sellaisenaan paloviinaa. Single maltit juodaan sellaisenaan ilman jäitä tai joutuu kadotukseen. Pienkin pala jäätä tuhoaa juoman tekstuurin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Blended = monen eri tislaamon tisleitä samassa pullossa. Single malt = yhden tislaamon tisleitä. Black label kuten muutkin blended bulkit, sopii drinkkeihin mutta sellaisenaan paloviinaa. Single maltit juodaan sellaisenaan ilman jäitä tai joutuu kadotukseen. Pienkin pala jäätä tuhoaa juoman tekstuurin.

        Eli jos hyvän viskin haluaa ostaa, nii singleä ja hitonmoinen hinta. Okei, nyt tiedän. Kiitos.


      • Pikku-pirpana kirjoitti:

        Älä hitto.. mulle kävi samoin tänään kuin eilenkin.. just heräsin.

        Se varmaan kun olen vaihtanut hieman hommia aiheuttaa tätä ..
        Enemmän ravaamista kuin ennen, se tai sitten nukun varastoon viikonlopun rientoja varten.

        Mä lieneen aloitan sen EBU:n sisäistämisestä.. tahti mulla kun on semmoinen että ehkä kuusi olutta 7-8 kuukauteen, niin ei paljoa pääse harjoittelemaan. Mulle tulee kausia, kun olut ei vain maistu.

        Et muuten ikinä arvaisi, että minunkin lempidinksu olisi sellainen kuin GT. Tosin nykyään teen sitä yleensä limemehulla höystettynä. Ennen käytin sitruunaa, mutta helppouden vuoksi siirryin lisäämään tujauksen vain sitruunamehua. Nyt mulla on vain limen mehua, joten käytän sitä. Ja myöskin käytän erilaisia tonicvesiä.

        Ginistä teen myös erilaisia lonkeroita. Turaus mausteeksi mehua (käytän funlightejä) tai sodastreamin maustelientä ja hapot sodastreamilla. Saa sokeritonta lonkeroa halvalla. Kesällä kiva.

        Nyt edelliseltä reissulta tarttui mukaan kolme giniä. Perusgini, Gordons pink gin ja sininen Bombay Saphire. Tuo sininen gin on minulle uusi tuttavuus. En tiedä miten sitä käyttäisin, mutta ehkäpä kuukkeli tietää.

        Olen joskus ostanut Kyrö giniä alkosta, mutta minun makuuni ehkä hieman tujua. Niin prossiltaan kuin maultaankin. Ja hinnaltaan.
        Ehkäpä makuni kultivoituu, mutta minun lempiginini on Finsbury.

        Juu, tosiaankaan en tiedä juuri mistään mitään ja viskeistä sen vähemmän.. heh. Jos tuli janoviski ostettua, ni kai se pitänee maistaa jossakin välissä. Colan kanssa.
        Itse pidän enemmän rommista colan kanssa ja sitä hyllyltä löytyykin neljä pulloa.

        Minä en ole koskaan tykännyt alkoholin mausta, siksipä ei putoa raakana. Ja paukutkin ovat mietoja. Alkoholia mausteena, ei täytteenä.

        Tarve kuin tarve, kannattaa ottaa siitä vaarin ja tirsat, kyllä kroppa tietää.

        Enpä olisi IKINÄ arvannut, että GT olisi lempidrinksujasi, siskoseni. Ja toi lime sitruunan tilalla on kokeiltu myös ja hyväksi havaittu...

        Ns. talon lonkeroita on tullut toisinaan tehtyä, niistä kun saa niin oman makuisia, mutta sittemmin jäänyt vähemmälle. Semminkin kun itse en puolla mitään keinomakeutettua tuotetta, vaan pitäisi olla "luonnollista", siis oikealla sokerilla.

        Itse olen naperosta lähtien tykännyt perinteisistä brittiläisistä gineistä, klassinen Gordons Dry edelleen suosikkina, olisi sitten raakana tai lantrattuna. Bombayta joskus maistelin raakana, mutta siihen se ei sovellu, kuten oli baarimikko kaveri ehtinyt varoittaakin. Bombay on ehdottomasti drinkkitavaraa. Kyrön tuotteita en ole maistanut, vaikka niitä suuresti arvostetaan, ne jäi listalta kun ei enää oikein maistunut raaka viina. Tai kai se sinällään snapseina maistuisikin, mutta jotenkin ei niin paljoa, että jaksaisi ostaa mitään pulloa sen tähden.

        Itse en voi sietää viskicolaa, pidän sitä jopa huonon viskin pilaamisena, mutta rommicola sitruunalla tai limellä toimii kuin junan vessa. Myös eri rommit raakana toimivat, yksi pehmeä suosikki oli perinteinen Bacardi ja myös tuoreempi tuote Bacardi Oakheart on hyvä. Pehmeitä molemmat, eivät sovellu sellaisille jotka kaipaavat ärhäkämpää luonnetta rommilta, etenkin tummalta rommilta. Ja tietysti molemmat toimivat hyvin myös drinksuissa.


      • Pikku-pirpana kirjoitti:

        Eli jos hyvän viskin haluaa ostaa, nii singleä ja hitonmoinen hinta. Okei, nyt tiedän. Kiitos.

        Näin. Tosin hyvän viskin sellaisenaan nautittavaksi, drinksuihin en käyttäisi, on tullut piruuttaan kokeiltua ja ei toimi. Lagavulin 16yo, olisko Alkossa ~70€ pullo, pirun hyvä single malt, todella syvät aromit, parin snapsin jälkeen sen maistaa suussaan vielä seuraavana päivänäkin mikä ei ole välttämättä kivaa, mutta ei todellakaan toimi drinksuihin.


      • randombypasser kirjoitti:

        Tarve kuin tarve, kannattaa ottaa siitä vaarin ja tirsat, kyllä kroppa tietää.

        Enpä olisi IKINÄ arvannut, että GT olisi lempidrinksujasi, siskoseni. Ja toi lime sitruunan tilalla on kokeiltu myös ja hyväksi havaittu...

        Ns. talon lonkeroita on tullut toisinaan tehtyä, niistä kun saa niin oman makuisia, mutta sittemmin jäänyt vähemmälle. Semminkin kun itse en puolla mitään keinomakeutettua tuotetta, vaan pitäisi olla "luonnollista", siis oikealla sokerilla.

        Itse olen naperosta lähtien tykännyt perinteisistä brittiläisistä gineistä, klassinen Gordons Dry edelleen suosikkina, olisi sitten raakana tai lantrattuna. Bombayta joskus maistelin raakana, mutta siihen se ei sovellu, kuten oli baarimikko kaveri ehtinyt varoittaakin. Bombay on ehdottomasti drinkkitavaraa. Kyrön tuotteita en ole maistanut, vaikka niitä suuresti arvostetaan, ne jäi listalta kun ei enää oikein maistunut raaka viina. Tai kai se sinällään snapseina maistuisikin, mutta jotenkin ei niin paljoa, että jaksaisi ostaa mitään pulloa sen tähden.

        Itse en voi sietää viskicolaa, pidän sitä jopa huonon viskin pilaamisena, mutta rommicola sitruunalla tai limellä toimii kuin junan vessa. Myös eri rommit raakana toimivat, yksi pehmeä suosikki oli perinteinen Bacardi ja myös tuoreempi tuote Bacardi Oakheart on hyvä. Pehmeitä molemmat, eivät sovellu sellaisille jotka kaipaavat ärhäkämpää luonnetta rommilta, etenkin tummalta rommilta. Ja tietysti molemmat toimivat hyvin myös drinksuissa.

        No niin velisein.. mä tykkään Bacardin Spiced rommista, tosin Captain Morgan Spiced Goldistakin.
        Nyt uutuutena Virosta tuli mukaan myös tälläinen

        https://balcohols.com/fi/bacardi-carta-oro-fin/

        Toki löytyy Bacardia kirkkaana ja Spicediä hyllystä.
        Edellinen rommi jota join oli Epsanjalaista Ron Tabua. Sitä tuli maistettua jopa raakana. Semmoinen hunajainen ja täyteläinen.

        Tummasta rommista en niin piittaa. Turhan äkkiväärää minun makuuni. Mitä katselin, niin kiinnostuin tuosta Oakheartista.
        Mulla on pullo Jallun tammitynnyri editionia ja se on ihan maittavaa ollut. Eiköhän tuo Bacardi ole vain juomasekoitus joka kypsytettu tammitynnyrissä. Pitänee perehtyä paremmin joku kerta.


      • randombypasser kirjoitti:

        Näin. Tosin hyvän viskin sellaisenaan nautittavaksi, drinksuihin en käyttäisi, on tullut piruuttaan kokeiltua ja ei toimi. Lagavulin 16yo, olisko Alkossa ~70€ pullo, pirun hyvä single malt, todella syvät aromit, parin snapsin jälkeen sen maistaa suussaan vielä seuraavana päivänäkin mikä ei ole välttämättä kivaa, mutta ei todellakaan toimi drinksuihin.

        Enhän mä uskalla ostaa noin kallista pulloa vain jos sattuu tulemaan vieras joka vaatii eliittiviskiä. Exä kävisi sen juomassa pois. Jo sitä Black Labelia piilottelen takarivissä exältä.

        Kuten aiemmin jo mainitsin, niin minä en ole pitänyt viskin mausta koskaan.. syynähän voipi olla myös se, että olen maistanut huonoa viskiä. Tarkoituksena oli ostaa joku viski vierasvaraksi. Mutta ei ole mitään mieltä sijoittaa 70 egee pulloon joka vaan pölyttyy hyllyllä tai ahnas naapuri käy sen juomassa pois.

        Eri asia jos siitä sijoituksesta olisi jotakin iloa itselleenkin. Se, että exä kaataa sen laatuviskin kurkustaan alas, ei kauhiasti tuota iloa. Vitutusta lähinnä.

        Mun viinan hamstraaminen johtuu yksinomaan exästä. En itse juo kovinkaan paljoa ja ennen vieläkin vähemmän. Kimpassa ollessa mua otti päähän kun pullosta jonka olin ostanut, minä sain naukun tai kaksi. Ja koska join harvoin, oli pullo tyhjä aina kun olisin halunnut sen kolmannen.

        Piruuttani aloitin keräämään viinaa kun erosin. Ihan siitä ilosta, että kukaan ei juo mun viinojani pois. Mutta tuo harrastus mennyt hieman yli. Minulla on sitä ihan varmasti pitkäksi ajaksi. Riippunee osatekijöistä.
        Tosin.. exä käynyt pariin otteeseen salaa omilla avaimillaan poissa ollessani mun viinaksia verottamassa.

        Kyllähän me exän kanssa tullaan toimeen hyvin, mutta exä on exä. Toki meillä yhdistää erilaiset yhteiset projektit, sekä vastuut. Vaikka emme ole parisuhteessa enää, meillä on yhteinen perhe. Se ei muutu siitä mihinkään, vaikka kimpassa ei ollakkaan. Ja siksi toisekseen ollaan seinänaapureita, joten toimeen on tultava.


      • Pikku-pirpana kirjoitti:

        No niin velisein.. mä tykkään Bacardin Spiced rommista, tosin Captain Morgan Spiced Goldistakin.
        Nyt uutuutena Virosta tuli mukaan myös tälläinen

        https://balcohols.com/fi/bacardi-carta-oro-fin/

        Toki löytyy Bacardia kirkkaana ja Spicediä hyllystä.
        Edellinen rommi jota join oli Epsanjalaista Ron Tabua. Sitä tuli maistettua jopa raakana. Semmoinen hunajainen ja täyteläinen.

        Tummasta rommista en niin piittaa. Turhan äkkiväärää minun makuuni. Mitä katselin, niin kiinnostuin tuosta Oakheartista.
        Mulla on pullo Jallun tammitynnyri editionia ja se on ihan maittavaa ollut. Eiköhän tuo Bacardi ole vain juomasekoitus joka kypsytettu tammitynnyrissä. Pitänee perehtyä paremmin joku kerta.

        Jaa jaa, eli susta kuoriutui esiin rommiasiantuntija, hyvä!

        Enpä muista Oakheartin myyntipuhetta, mutta lienet oikeassa, sen verran notkea nautittava se on.


      • Pikku-pirpana kirjoitti:

        Enhän mä uskalla ostaa noin kallista pulloa vain jos sattuu tulemaan vieras joka vaatii eliittiviskiä. Exä kävisi sen juomassa pois. Jo sitä Black Labelia piilottelen takarivissä exältä.

        Kuten aiemmin jo mainitsin, niin minä en ole pitänyt viskin mausta koskaan.. syynähän voipi olla myös se, että olen maistanut huonoa viskiä. Tarkoituksena oli ostaa joku viski vierasvaraksi. Mutta ei ole mitään mieltä sijoittaa 70 egee pulloon joka vaan pölyttyy hyllyllä tai ahnas naapuri käy sen juomassa pois.

        Eri asia jos siitä sijoituksesta olisi jotakin iloa itselleenkin. Se, että exä kaataa sen laatuviskin kurkustaan alas, ei kauhiasti tuota iloa. Vitutusta lähinnä.

        Mun viinan hamstraaminen johtuu yksinomaan exästä. En itse juo kovinkaan paljoa ja ennen vieläkin vähemmän. Kimpassa ollessa mua otti päähän kun pullosta jonka olin ostanut, minä sain naukun tai kaksi. Ja koska join harvoin, oli pullo tyhjä aina kun olisin halunnut sen kolmannen.

        Piruuttani aloitin keräämään viinaa kun erosin. Ihan siitä ilosta, että kukaan ei juo mun viinojani pois. Mutta tuo harrastus mennyt hieman yli. Minulla on sitä ihan varmasti pitkäksi ajaksi. Riippunee osatekijöistä.
        Tosin.. exä käynyt pariin otteeseen salaa omilla avaimillaan poissa ollessani mun viinaksia verottamassa.

        Kyllähän me exän kanssa tullaan toimeen hyvin, mutta exä on exä. Toki meillä yhdistää erilaiset yhteiset projektit, sekä vastuut. Vaikka emme ole parisuhteessa enää, meillä on yhteinen perhe. Se ei muutu siitä mihinkään, vaikka kimpassa ei ollakkaan. Ja siksi toisekseen ollaan seinänaapureita, joten toimeen on tultava.

        Niin, se on totta, ettei sitä kallista pulloa kannata ostaa kaappiin, jos on riski että joku juo sen kyselemättä. Omilla avaimillaan :)

        Vierasvaraksi viskijanoisille käy miltei mikä tahansa viskin nimeä kantava, Black Label on siihen tarkoitukseen enemmän kuin hyvä. Ja jos vierailijan viskihammasta sattuu kolottamaan, myös helposti juotava.

        Exät on exiä, yleensä hyvästä syystä. Jos niiden kanssa tulee edelleen hyvin juttuun, se on aika hyvin se. Oli seinä- tai kattonaapuri :)


    • Anonyymi

      Minä löysin vanhan filmirullan joka oli täynnä kuvia, kehitin hah, paljon kuvia, ihmisiä ja maisemia, tämä taitaa olla Disse, eräs kuvissa esiintyvistä hahmoista: https://ibb.co/P46H37z

      Aivan varmasti on Disse!

    • Anonyymi

      Itselläni on vähän kuin skannaan tietokokneelle vanhoja luultavasti 80-luvun valokuvia, jotain esineitä mitä näkyy kuvissa, niin niistä voisin päätellä tarkan vuoden ja keitä mahdolliset ihmiset ovat :D

      Lultavasti ikähaarukkaa 55-65 jotain... tunnistamattomia ihmisiä paitsi nyt tuo Jenni Haukion enismmäinen alaston pornoesiintyminen :D

      Tuo onkin kallis kuva.

      T. Master Blackmailer.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Seiska: Sofia Belorf haki terapeutilta apua - Avautuu Stefan Thermanista: "Räjähdysherkkä ilotulite"

      Sofia Belórf avautuu miesystäviensä Stefan Thermanin ja Niko Ranta-ahon yhteisistä piirteistä Seiskalle. Therman heitti Sofian tavarat ulos ikkunasta
      Kotimaiset julkkisjuorut
      87
      4143
    2. Raju tilitys Stefan T, nyt aloitti Sofia haukkumiset ja käy terapiassa.

      Siitä nähtiin taas, Sofia alkoi heti syyttelyt ja kaikki kertonut Seiskassa,ei osannut tätäkään nainen pitää suutaan kiinni erosta.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      382
      2960
    3. Sofia ilmestyi eilen illalla instaansa, on silmät surulliset ja koko kasvojen olemus .

      Ei ole koskaan helppoa eroa olemassa, vaikka kuinka sitä toisin jotkut väittävät.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      69
      1972
    4. Voitko kertoa rakas

      mikä sen muutoksen sinussa aiheutti?
      Ikävä
      149
      1577
    5. Tampereen sanna lähti lomalle Ukrainaan

      Suomessakin olisi asioita hoidettavana, ja siellä vaan ulkomailla patsastelee. Milloin on seuraavat eduskuntavaalit? Valtion velkaantumisen on loputt
      Tampere
      414
      1103
    6. Marin jälleen poliittisia irtopisteitä keräämässä, matkusti Ukrainaan

      Saamme varmasti kuvasarjoja liikuttuneesta Marinista itkemässä ja surkuttelemasta ukrainalaisia. Loistava tilaisuus taas kerätä itselleen
      Maailman menoa
      370
      1092
    7. Varoituksen sana

      Älkää satuttako sitä ihmistä ketä rakastatte. Jos niin teette, edessä on katumuksen täyteinen pitkä yksinäisyys. Itsellä se varmaan jatkuu koko loppue
      Ikävä
      74
      994
    8. Tekis mieli kertoa

      Miten pahalta tää on tuntunut ja mitä mietin mut en uskalla ottaa riskiä että sattuu vaan yhä enemmän. Ei näille tunteille voi mitään. Olisin vaan toi
      Ikävä
      28
      885
    9. Mies eikä me voitas nähdä

      viikonloppuna? :) ai niin ootko muuten varattu?
      Ikävä
      108
      882
    Aihe