Joko grillikausi on avattu?

Mä tässä kun selvisin (ehkä) pahimmista kevätkiireistä ja ylppärihööhötyksistä, keksin että onhan mulla grillikin. 😁

Pistin kanafileitä ja halloumijuustoa grillaten, jos tekis huomenna ja ylihuomenna kanasalaattia töihin evääks. Toisen salaatin teen jostain kesäsalaattisysteemipussista ja toinrn on tacosalaatti. Sitten vielä raejuustoa sekaan ja niillä ajetaan pari päivää.

Pennuille tein lasagnee vuoallisen kotiin. Saavat nassuttaa sitä täällä kotona.

Mitä tykkäätte grillata? Mä pidän lihasta, grillijuustosta ja joskus oon ostanut juureksia ja pottuja maustettuna foliolla. Maissit on hyviä myös, mutta jotain vois vielä keksiä repertuaariin lisää...😋

162

620

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Eipä oo avattu. Viime kesänä ei tullut grillattua kertaakaan, että jos nyt tänä kesänä yrittäis vaikka kerran. Jos vaikka jussina.

      • No itse vähän jo aiemmin käräytellyt, mutta jun nää "helteet" tuli, tuli mieleen, että kaiken ylimääräisen lämmön vois koittaa pitää pihalla. No muksut ei diggaa grillisapuskoista, niin niille nyt tein uunissa sapuskan, mutta itselle tein omsn menyyn. 😁

        Kalaa vois kyllä joskus koettaa grillata... pitäis katsoo ihan ohje jostain...loimutettuna lohikin on parasta. 😋


    • Ei ole avattu. Puoliso ei tykkää grillata ja mä en taas juuri välitä enää grillatusta ruoasta.

      • No se on pallogrilli päässyt teillä eläkkeelle? 😁


      • Disseisback kirjoitti:

        No se on pallogrilli päässyt teillä eläkkeelle? 😁

        On se. Onneksi ei ole kallis kaasugrilli, sylettäs semmonen jättää käyttämättömänä nurkkiin lojumaan.


      • Bätääs kirjoitti:

        On se. Onneksi ei ole kallis kaasugrilli, sylettäs semmonen jättää käyttämättömänä nurkkiin lojumaan.

        Mulle pruukaa tulla vatsavaivoja grillatusta ruoasta, silläpä ei oikein enää maita. Uunissa teen pääosin omat evääni. :D


      • Bätääs kirjoitti:

        Mulle pruukaa tulla vatsavaivoja grillatusta ruoasta, silläpä ei oikein enää maita. Uunissa teen pääosin omat evääni. :D

        Jaa? Se karsinogeeni vai? 🤔


      • Disseisback kirjoitti:

        Jaa? Se karsinogeeni vai? 🤔

        Käristetty ja rasvaisuus on ne mitkäärsyttää vatsaa.


      • Bätääs kirjoitti:

        On se. Onneksi ei ole kallis kaasugrilli, sylettäs semmonen jättää käyttämättömänä nurkkiin lojumaan.

        No se niissä kaasuvehkeissä on, että ovat vähän tyyriitä ja sit aikamoisia puhdistettavia...

        Sellainen puhdistamatta jossain varastossa kaksi vuotta, niin pitäis jollain präkliinillä huuhtoa koko grilli alkuun. 🤣


      • Bätääs kirjoitti:

        Käristetty ja rasvaisuus on ne mitkäärsyttää vatsaa.

        No käristäähän ei tartte ja rasvaisuuskin on kiinni siitä, mitä grillataan. Nytkin grillasin kanaa, joka oli pyöritelty vaan johonkin korpputsydemiin. Halloumijuustosta en tiedä, mutta melkein voisin väittää, että tuossa lasagnessa on rasvaa enempi. 😄


      • Disseisback kirjoitti:

        No se niissä kaasuvehkeissä on, että ovat vähän tyyriitä ja sit aikamoisia puhdistettavia...

        Sellainen puhdistamatta jossain varastossa kaksi vuotta, niin pitäis jollain präkliinillä huuhtoa koko grilli alkuun. 🤣

        Niinpä. Se kannattas myydä sitten jo pois, ennen kun säilöä varastossa jos joku päivä tarttee. :)


      • Disseisback kirjoitti:

        No käristäähän ei tartte ja rasvaisuuskin on kiinni siitä, mitä grillataan. Nytkin grillasin kanaa, joka oli pyöritelty vaan johonkin korpputsydemiin. Halloumijuustosta en tiedä, mutta melkein voisin väittää, että tuossa lasagnessa on rasvaa enempi. 😄

        Vaikkei siinä näy käristymistä, silti käy vatsaan. Ja öljykin. Sen jälkeen kun sappirakko poistettiin on ollut entistäkin herkempi vatsa ärsyyntymään mitä ennen sen poistoa. :(


      • Bätääs kirjoitti:

        Vaikkei siinä näy käristymistä, silti käy vatsaan. Ja öljykin. Sen jälkeen kun sappirakko poistettiin on ollut entistäkin herkempi vatsa ärsyyntymään mitä ennen sen poistoa. :(

        Lasagnea en syö ollenkaan, yökkistä. :P


      • Bätääs kirjoitti:

        Niinpä. Se kannattas myydä sitten jo pois, ennen kun säilöä varastossa jos joku päivä tarttee. :)

        No kyllä kaasugrillaajan kannattaa olla aktiivinen. Mökillä joskus oli sellainen ja kyllä se ei tuottanut hääppöistä iloa, edes uutena. Ehkä sit ei kukaan osannut käyttää oikein, tai se oli huono, mutta kyllä se loppuajasta oli niin tukossa rasvasta, että ei muuta kuin savus...

        Kaverilla on viimeisen päälle hulppea kaasugrilli ja ei minusta siinäkään tullut samanlaista pihviä kuin hiiligrillissä... mutta jotkut tykkää.. ja onneks on tarjolla vaikka minkälaista käkötintä tähänkin touhuun. 😄


      • Bätääs kirjoitti:

        Lasagnea en syö ollenkaan, yökkistä. :P

        No itsekin oon kyllästynyt, mutta nakerot tykkää ja vetää sitä himona. 😁


      • Disseisback kirjoitti:

        No kyllä kaasugrillaajan kannattaa olla aktiivinen. Mökillä joskus oli sellainen ja kyllä se ei tuottanut hääppöistä iloa, edes uutena. Ehkä sit ei kukaan osannut käyttää oikein, tai se oli huono, mutta kyllä se loppuajasta oli niin tukossa rasvasta, että ei muuta kuin savus...

        Kaverilla on viimeisen päälle hulppea kaasugrilli ja ei minusta siinäkään tullut samanlaista pihviä kuin hiiligrillissä... mutta jotkut tykkää.. ja onneks on tarjolla vaikka minkälaista käkötintä tähänkin touhuun. 😄

        Heh, liian hienoja jo monet grillit mitä olen K-raudassa katsellut käydessäni hakemassa kompostiin kuiviketta. Alkaa olla hintaakin kun autolla. :D


      • Bätääs kirjoitti:

        Vaikkei siinä näy käristymistä, silti käy vatsaan. Ja öljykin. Sen jälkeen kun sappirakko poistettiin on ollut entistäkin herkempi vatsa ärsyyntymään mitä ennen sen poistoa. :(

        Joo. Ei ksikki käy herkkävatsaisille...

        Siskolla joskus sappivaivoja aiheutti viinirypäleet...oli karsea olo sillä hetken..ihsn sairaalaan joutui. 😳


      • Disseisback kirjoitti:

        No itsekin oon kyllästynyt, mutta nakerot tykkää ja vetää sitä himona. 😁

        Meilläkin toinen muksu tykkää, toinen taas ei yhtään. Isäntä kyllä ahmii lasagnea mielellään. Napa rutajaa. :D


      • Bätääs kirjoitti:

        Heh, liian hienoja jo monet grillit mitä olen K-raudassa katsellut käydessäni hakemassa kompostiin kuiviketta. Alkaa olla hintaakin kun autolla. :D

        Joo. Siis onhsn niissä kiva, että voi osan eväistä laittaa yläritsille pysymään lämpöisenä ja hautumaan, sit keitellä potut vaikka ja soosin samalla siinä levyillä jne... mutta mä en ehkä niin professionaali kokki ole... pitäis sit olla joku Trollikka, mikä sykyilee kun myrskytuuli siinä js kokkaa pää kolmsntena jalkana apetta isolle jengille. Mut täälläkin oon vaan mä yleensä niitä syömässä. 😁


      • Disseisback kirjoitti:

        Joo. Ei ksikki käy herkkävatsaisille...

        Siskolla joskus sappivaivoja aiheutti viinirypäleet...oli karsea olo sillä hetken..ihsn sairaalaan joutui. 😳

        Joo, ne on karseita vaivoja. Ne kivet teki kipiää, kuten tekee virtsakivetkin.

        Tosi tarkka saa olla mitä syö sappirakon poistonkin jälkeen. Tuntuu, että virtaa välillä suuhunkin se sappineste ja kirvelee suuta hapan. Refluksi nyt vielä siinä. Kahvikin on jätettävä välillä väliin, vaikka mieli tekis, kun tulee niin kipeeksi, että kaksin kerroin saa hiki päässä kärvistellä.


      • Bätääs kirjoitti:

        Meilläkin toinen muksu tykkää, toinen taas ei yhtään. Isäntä kyllä ahmii lasagnea mielellään. Napa rutajaa. :D

        No meilläkin poika tykkää lasagnesta, mutta ei lasagnetesta, se missä on niitä irtopastoja ja kaikki sekaisin...kuulemma suutuntuma ei oo kiva. 🤣


      • Disseisback kirjoitti:

        Joo. Siis onhsn niissä kiva, että voi osan eväistä laittaa yläritsille pysymään lämpöisenä ja hautumaan, sit keitellä potut vaikka ja soosin samalla siinä levyillä jne... mutta mä en ehkä niin professionaali kokki ole... pitäis sit olla joku Trollikka, mikä sykyilee kun myrskytuuli siinä js kokkaa pää kolmsntena jalkana apetta isolle jengille. Mut täälläkin oon vaan mä yleensä niitä syömässä. 😁

        Joo, asialle omistautunut ja innokas grillimaisteri kyllä voi sellaisesta saada rahalle vastinettakin.

        Meillä ei olis mitään järkeä taas sellasta grilliä hommata.


      • Bätääs kirjoitti:

        Joo, ne on karseita vaivoja. Ne kivet teki kipiää, kuten tekee virtsakivetkin.

        Tosi tarkka saa olla mitä syö sappirakon poistonkin jälkeen. Tuntuu, että virtaa välillä suuhunkin se sappineste ja kirvelee suuta hapan. Refluksi nyt vielä siinä. Kahvikin on jätettävä välillä väliin, vaikka mieli tekis, kun tulee niin kipeeksi, että kaksin kerroin saa hiki päässä kärvistellä.

        Joo... voin vaan kuvitella...🤯

        Mä oon muuten luonnollisesti vähentänyt kahvin juontia.. ei oikeen erikoisemmin enää maistu vaan. 🙄 Poika nyt killittää siitäkin edestä, mutta ei mulle maistu monesti kuin aamukahvi...se vielä on tärkeä. 😊


      • Disseisback kirjoitti:

        No meilläkin poika tykkää lasagnesta, mutta ei lasagnetesta, se missä on niitä irtopastoja ja kaikki sekaisin...kuulemma suutuntuma ei oo kiva. 🤣

        Okei, joo tiedän lasagneten. Sitä on tullut tehtyä myös. Jos on herkkäsuinen, niin siinä on kyllä montaa ruoka-ainetta just sattumana suussa. Tykkääkö poika keitoista? :)


      • Bätääs kirjoitti:

        Joo, asialle omistautunut ja innokas grillimaisteri kyllä voi sellaisesta saada rahalle vastinettakin.

        Meillä ei olis mitään järkeä taas sellasta grilliä hommata.

        No ne keittolevyt periaatteessa ois hyvät, mutta saahan niitäkin sähkömallisena... mutta sama tuo on 8 metrin päässä sisällä käydä liesilevyllä laittamassa nekin...


      • Bätääs kirjoitti:

        Okei, joo tiedän lasagneten. Sitä on tullut tehtyä myös. Jos on herkkäsuinen, niin siinä on kyllä montaa ruoka-ainetta just sattumana suussa. Tykkääkö poika keitoista? :)

        No ei se liioin.. mutta kyllähän tuo syö, kun muuta ei oo. Nyt se on ronkelimpi kuin tyttö. Tyttö taas vetää kaikkee tyytyväisenä. 😊


      • Disseisback kirjoitti:

        Joo... voin vaan kuvitella...🤯

        Mä oon muuten luonnollisesti vähentänyt kahvin juontia.. ei oikeen erikoisemmin enää maistu vaan. 🙄 Poika nyt killittää siitäkin edestä, mutta ei mulle maistu monesti kuin aamukahvi...se vielä on tärkeä. 😊

        On ne kyllä kaikki suolistovaivatkin sellaisia tuskaisia, että kylmä hiki tulee pintaan, kun oikein polttaa ja kouristaa, viiltää kun puukkoa työntäs läpi.

        Oli se virtsakivikin taannoin pari kuukautta sitten ihan karsea. Sattu niin saakelisti munuaisen kohdalle ja alavatsaan, kusetti kuin virtsiksessä ja tuli ihan selvää verta pissaten. Vielä on reilun 5mm kivi kiinni munuaisessa, joka pitäis murskata sillä täryllä. Jahka nyt kutsuvat toimenpiteeseen.

        Oli kiiree, kunnes tuli hoitajalakko. Loppu kiire siihen.

        Kahvi onkin vatsan ärsyke äkki ja oikeestaan ei edes hyvää, kun harvoin.


      • Disseisback kirjoitti:

        No ei se liioin.. mutta kyllähän tuo syö, kun muuta ei oo. Nyt se on ronkelimpi kuin tyttö. Tyttö taas vetää kaikkee tyytyväisenä. 😊

        Hehe, kummasti aina toinen muksu on ronkelimpi. Niin meilläkin.


      • Bätääs kirjoitti:

        On ne kyllä kaikki suolistovaivatkin sellaisia tuskaisia, että kylmä hiki tulee pintaan, kun oikein polttaa ja kouristaa, viiltää kun puukkoa työntäs läpi.

        Oli se virtsakivikin taannoin pari kuukautta sitten ihan karsea. Sattu niin saakelisti munuaisen kohdalle ja alavatsaan, kusetti kuin virtsiksessä ja tuli ihan selvää verta pissaten. Vielä on reilun 5mm kivi kiinni munuaisessa, joka pitäis murskata sillä täryllä. Jahka nyt kutsuvat toimenpiteeseen.

        Oli kiiree, kunnes tuli hoitajalakko. Loppu kiire siihen.

        Kahvi onkin vatsan ärsyke äkki ja oikeestaan ei edes hyvää, kun harvoin.

        Joo... no jospa ne sen tärryyttäis pois... saattaa olla paras vaihtoehto. Eivät mielellään nykyään sorkkis...sekin aina o.a riskinsä...


      • Bätääs kirjoitti:

        On ne kyllä kaikki suolistovaivatkin sellaisia tuskaisia, että kylmä hiki tulee pintaan, kun oikein polttaa ja kouristaa, viiltää kun puukkoa työntäs läpi.

        Oli se virtsakivikin taannoin pari kuukautta sitten ihan karsea. Sattu niin saakelisti munuaisen kohdalle ja alavatsaan, kusetti kuin virtsiksessä ja tuli ihan selvää verta pissaten. Vielä on reilun 5mm kivi kiinni munuaisessa, joka pitäis murskata sillä täryllä. Jahka nyt kutsuvat toimenpiteeseen.

        Oli kiiree, kunnes tuli hoitajalakko. Loppu kiire siihen.

        Kahvi onkin vatsan ärsyke äkki ja oikeestaan ei edes hyvää, kun harvoin.

        Se on se IBS:kin sellainen yks perkeleen elämänriesa, kun on pahana. Heikentää kummasti elämänlaatua ja vaikuttaa syömisiin merkittävästi reissussakin.

        Ei tarvi paljon säätää pieleen, kun on niin kipee ettei suorin jaloin liikkua kykene.


      • Bätääs kirjoitti:

        Hehe, kummasti aina toinen muksu on ronkelimpi. Niin meilläkin.

        Joo, vielä vuorotellen... no kohta saa juippi valtion eväitä ja sit saa kohta opetella kokkaamaan omiaan, jos ei sitten tyttökaverin kaa muuta yhteen...saa nähdä mihin he menevät opiskelemaan. Siellä saavat tonnikalalla ja makaroonilla tulla toimeen.

        Viikonloppuisin vaan isin patojen ääreen. 😁


      • Disseisback kirjoitti:

        Joo... no jospa ne sen tärryyttäis pois... saattaa olla paras vaihtoehto. Eivät mielellään nykyään sorkkis...sekin aina o.a riskinsä...

        Urologi sitä tärytintä ehdotti, kun munuainen tihkutti verta pitkään. Ja kun se sitten lähtee irti ja virtsateihin, niin sen kokoinen jo saattaa tukkia virtsatiet ja sitten on munuaiset vaarassa.

        Se onneks tehdään tosta kyljen päältä se murskaaminen, ei tartte kajota sisuksiin. :)


      • Disseisback kirjoitti:

        Joo, vielä vuorotellen... no kohta saa juippi valtion eväitä ja sit saa kohta opetella kokkaamaan omiaan, jos ei sitten tyttökaverin kaa muuta yhteen...saa nähdä mihin he menevät opiskelemaan. Siellä saavat tonnikalalla ja makaroonilla tulla toimeen.

        Viikonloppuisin vaan isin patojen ääreen. 😁

        Niin poika lähtee armeijaan. Tyttöjen serkkupoika on saman ikäinen ja talvella lähtee inttiin hänkin.

        Isin padat nostaa kummasti tunnelmaa, kun niitä ei saakkaan enää kuin harvoin. :)


      • Bätääs kirjoitti:

        Urologi sitä tärytintä ehdotti, kun munuainen tihkutti verta pitkään. Ja kun se sitten lähtee irti ja virtsateihin, niin sen kokoinen jo saattaa tukkia virtsatiet ja sitten on munuaiset vaarassa.

        Se onneks tehdään tosta kyljen päältä se murskaaminen, ei tartte kajota sisuksiin. :)

        Se tärryytys ja sitten rintojen pienennysleikkaus. Siinä olis lähitulevaisuuden toimenpiteet tällä tietoa. :)


      • Bätääs kirjoitti:

        Se on se IBS:kin sellainen yks perkeleen elämänriesa, kun on pahana. Heikentää kummasti elämänlaatua ja vaikuttaa syömisiin merkittävästi reissussakin.

        Ei tarvi paljon säätää pieleen, kun on niin kipee ettei suorin jaloin liikkua kykene.

        No kaikfnlaisia vitsauksia sitä onkin...mutta kyllä sitä tännepäin roppa on tempukkaampi. Enää ei voi mitään tehdä ilmsn seuraamuksia. 🙄


      • Bätääs kirjoitti:

        Urologi sitä tärytintä ehdotti, kun munuainen tihkutti verta pitkään. Ja kun se sitten lähtee irti ja virtsateihin, niin sen kokoinen jo saattaa tukkia virtsatiet ja sitten on munuaiset vaarassa.

        Se onneks tehdään tosta kyljen päältä se murskaaminen, ei tartte kajota sisuksiin. :)

        No nykyään on niin monet toimenpiteet helpottunut, että enää ei tarvita puukkoa, eikä välttämättä avohaavojakaan. Munkin polveen ei tullut kuin pari reikää ja 5 cm viilto... ja sieltä ne poraili ja napsivat jänteen ja sitoivat sekä naulasivat polven eturistisiteet kuntoon. Ja eilenkin vaan katusäbää jyräsin kuin kenenkä pojat. 😁👌


      • Disseisback kirjoitti:

        No kaikfnlaisia vitsauksia sitä onkin...mutta kyllä sitä tännepäin roppa on tempukkaampi. Enää ei voi mitään tehdä ilmsn seuraamuksia. 🙄

        Joo. Itellä kun on koko ajan vaan tullu lisää sairauksia vanhojen lisäksi, niin ei ne enää tunnu henkisesti oikeen miltään. On jotenkin tottunu että näitä nyt tulee kun sieniä sateella ja niitten kanssa vaan eletään kuten kyetään.

        Mutta harvoin sitä vanhetessa terveemmäksi tulee.


      • Bätääs kirjoitti:

        Niin poika lähtee armeijaan. Tyttöjen serkkupoika on saman ikäinen ja talvella lähtee inttiin hänkin.

        Isin padat nostaa kummasti tunnelmaa, kun niitä ei saakkaan enää kuin harvoin. :)

        Joo. Heinäkuussa lähtee...

        No saattaa tulla tilausta, että mikä maistuis, kun lomat alkaa. 😁


      • Disseisback kirjoitti:

        No nykyään on niin monet toimenpiteet helpottunut, että enää ei tarvita puukkoa, eikä välttämättä avohaavojakaan. Munkin polveen ei tullut kuin pari reikää ja 5 cm viilto... ja sieltä ne poraili ja napsivat jänteen ja sitoivat sekä naulasivat polven eturistisiteet kuntoon. Ja eilenkin vaan katusäbää jyräsin kuin kenenkä pojat. 😁👌

        Se on hyvä, paranemisajat ja saikuttelut on lyhyemmät ja riskitkin pienemmät. :)


      • Disseisback kirjoitti:

        Joo. Heinäkuussa lähtee...

        No saattaa tulla tilausta, että mikä maistuis, kun lomat alkaa. 😁

        Hän on kesän alokkaita. :)

        No mutta sää veivaat varmaan mielellään. Onhan se rakkaudella tehtyä.


      • Bätääs kirjoitti:

        Se tärryytys ja sitten rintojen pienennysleikkaus. Siinä olis lähitulevaisuuden toimenpiteet tällä tietoa. :)

        No kannuja ei ehkä ryystetä vajaammiks ihan pistohaavasta, mutta ei niihinkään kai isoa kolosta tartte...on ne tekniikat muuttuneet. Ohitusleikkauskin on 20 min homma. Joko ranteesta tai nivusesta menevät sondilla ja pallolaajentavat ja verkko siihen.

        Siinä ei akkiloida pitkään, eikä tartte puukko näyttää.


      • Bätääs kirjoitti:

        Joo. Itellä kun on koko ajan vaan tullu lisää sairauksia vanhojen lisäksi, niin ei ne enää tunnu henkisesti oikeen miltään. On jotenkin tottunu että näitä nyt tulee kun sieniä sateella ja niitten kanssa vaan eletään kuten kyetään.

        Mutta harvoin sitä vanhetessa terveemmäksi tulee.

        Joo. No mun koputettava puuta, että vähin ongelmin olen päässyt. Mutta vois tuota jo koittaa taas vähän katsella miten elelee...ollut vähän toissijaisena elintavat...ollut ksikkee hässäkkää pari vuotta...


      • Bätääs kirjoitti:

        Se on hyvä, paranemisajat ja saikuttelut on lyhyemmät ja riskitkin pienemmät. :)

        Joo. No mitä pienempi reikä, sen vähempi pöpöriskejä... nehän ne on nykyajan vitsaukset ne sairaalspöpöt..


      • Disseisback kirjoitti:

        No kannuja ei ehkä ryystetä vajaammiks ihan pistohaavasta, mutta ei niihinkään kai isoa kolosta tartte...on ne tekniikat muuttuneet. Ohitusleikkauskin on 20 min homma. Joko ranteesta tai nivusesta menevät sondilla ja pallolaajentavat ja verkko siihen.

        Siinä ei akkiloida pitkään, eikä tartte puukko näyttää.

        Se leikkaushaava on ankkurin mallinen ja nänni siirretään sitten oikeeseen uuteen kohtaan. Että melkoinen leikkaus. Ja mulle lääkäri totesi, että rinnat tulee pienenemään paljon toimenpiteen myötä. Siksi hän käski laihduttaa kaiken mitä laihduttaa meinaan.

        Ettei vain leikkausta varten. Vaan yli sen rajankin mitä vaaditaan jotta leikataan, jos tavoite on olla vielä kevyempi.

        https://www.duodecimlehti.fi/xmedia/duo/duo15701a.PNG

        Kuvassa sommitelma jonkun rinnoista.


      • Disseisback kirjoitti:

        Joo. No mun koputettava puuta, että vähin ongelmin olen päässyt. Mutta vois tuota jo koittaa taas vähän katsella miten elelee...ollut vähän toissijaisena elintavat...ollut ksikkee hässäkkää pari vuotta...

        Juu, terveyttä pitää äkkiä ittestään selvänä, kun ei ole sairauksia. Kunnes se terveys menee, sitten se on pitkään terveenä eläneille usein pahempi shokki kun meille jotka on ikänsä lapsesta sairastaneet.

        Kannattaa miettiä vielä kun on terve tosiaan.


      • Disseisback kirjoitti:

        Joo. No mitä pienempi reikä, sen vähempi pöpöriskejä... nehän ne on nykyajan vitsaukset ne sairaalspöpöt..

        Sekin joo ja arpien umpeutumiset yms.


      • Bätääs kirjoitti:

        Se leikkaushaava on ankkurin mallinen ja nänni siirretään sitten oikeeseen uuteen kohtaan. Että melkoinen leikkaus. Ja mulle lääkäri totesi, että rinnat tulee pienenemään paljon toimenpiteen myötä. Siksi hän käski laihduttaa kaiken mitä laihduttaa meinaan.

        Ettei vain leikkausta varten. Vaan yli sen rajankin mitä vaaditaan jotta leikataan, jos tavoite on olla vielä kevyempi.

        https://www.duodecimlehti.fi/xmedia/duo/duo15701a.PNG

        Kuvassa sommitelma jonkun rinnoista.

        Niin...tosiaan...onhan siinä muutakin kuin sisältö...🙄


      • Bätääs kirjoitti:

        Juu, terveyttä pitää äkkiä ittestään selvänä, kun ei ole sairauksia. Kunnes se terveys menee, sitten se on pitkään terveenä eläneille usein pahempi shokki kun meille jotka on ikänsä lapsesta sairastaneet.

        Kannattaa miettiä vielä kun on terve tosiaan.

        No miettiihän sitä, vaan kun ei kiireessä muista.. 🙄


      • Disseisback kirjoitti:

        Niin...tosiaan...onhan siinä muutakin kuin sisältö...🙄

        Juu on. Nahkaakin. :D

        Se riski siinnä on, että jos nännien verenkierto ei pelitä, tulee kuolio ja joutuu poistamaan nännin. Sitten on nännitön tissi. Ja tunto nänneissä heikkenee kuulemma usein. Mikä ei taas mua haittaa, kun en muutenkaan ole nänneistä ruuvattava käyntiin. :D

        Mutta komplikaatio lähinnä pelottaa. Verenvuodot ja nukutus. Arpien paraneminen.


      • Bätääs kirjoitti:

        Juu on. Nahkaakin. :D

        Se riski siinnä on, että jos nännien verenkierto ei pelitä, tulee kuolio ja joutuu poistamaan nännin. Sitten on nännitön tissi. Ja tunto nänneissä heikkenee kuulemma usein. Mikä ei taas mua haittaa, kun en muutenkaan ole nänneistä ruuvattava käyntiin. :D

        Mutta komplikaatio lähinnä pelottaa. Verenvuodot ja nukutus. Arpien paraneminen.

        Ja saan taas napapiikkejä mukaan, kun mulla on geneettinen taipumus tukoksiin. Vähän myös diabetes jännittää, miten leikkauksesta toipuu.


      • Disseisback kirjoitti:

        No miettiihän sitä, vaan kun ei kiireessä muista.. 🙄

        Sehän se on, ettei kiireessä jaksakkaan noudattaa kaikkia järkeviä ohjeistuksia.


      • Bätääs kirjoitti:

        Ja saan taas napapiikkejä mukaan, kun mulla on geneettinen taipumus tukoksiin. Vähän myös diabetes jännittää, miten leikkauksesta toipuu.

        No onhan se normaaliakin pelätä ja olla varovainen... mäkin suhtauduin omaan koipihommaan iisisti, kunnes menin magneettikuvän...sit iski totuus. Oon rikki. 😳
        Piti ihan väkisillä mennä sinne, etten karannut....

        Tunteet teetättää kaikkee, mutta en ois kyllä tykännyt koivesta siten kun se oli...holtiton klenkka..


      • Bätääs kirjoitti:

        Ja saan taas napapiikkejä mukaan, kun mulla on geneettinen taipumus tukoksiin. Vähän myös diabetes jännittää, miten leikkauksesta toipuu.

        No erikoisen tarkka haavojen hoito. Se on diabetespotilaalle tärkrää ja nesteytys tukosriskiselle..

        Ja muutenkin kannattaa ottaa erikoistarkasti se eka kuukausi.


      • Bätääs kirjoitti:

        Sehän se on, ettei kiireessä jaksakkaan noudattaa kaikkia järkeviä ohjeistuksia.

        No se mitä syö ja miten on vaikeaa, kun meinaa unohtua koko syöminen ja juominenkin.. 🙄


      • Disseisback kirjoitti:

        No onhan se normaaliakin pelätä ja olla varovainen... mäkin suhtauduin omaan koipihommaan iisisti, kunnes menin magneettikuvän...sit iski totuus. Oon rikki. 😳
        Piti ihan väkisillä mennä sinne, etten karannut....

        Tunteet teetättää kaikkee, mutta en ois kyllä tykännyt koivesta siten kun se oli...holtiton klenkka..

        En mä muuten pelkää, on niin paljon sorkittu ja selvitty, mutta lähinnä mietin lapsiani. Haluan selvitä hengissä kotiin heidän luokse.

        Se, että kumpikin tissi vaikka jäis sinne kirurgille ei haittaa. Tissit ei ole tärkeet, mutta henki on.

        Juu, ymmärrän. Isäni sairastumista seurattuani nään sen pelon mikä uuden edessä on silmissä. Mihin mä taas olen joutunut kasvamaan jo nuorena ja lapsena.

        Se on erilaista huolta, ei pelota rikki oleminen mutta hengissä pitäisi pysyä.


      • Disseisback kirjoitti:

        No erikoisen tarkka haavojen hoito. Se on diabetespotilaalle tärkrää ja nesteytys tukosriskiselle..

        Ja muutenkin kannattaa ottaa erikoistarkasti se eka kuukausi.

        Jep. :)


      • Bätääs kirjoitti:

        En mä muuten pelkää, on niin paljon sorkittu ja selvitty, mutta lähinnä mietin lapsiani. Haluan selvitä hengissä kotiin heidän luokse.

        Se, että kumpikin tissi vaikka jäis sinne kirurgille ei haittaa. Tissit ei ole tärkeet, mutta henki on.

        Juu, ymmärrän. Isäni sairastumista seurattuani nään sen pelon mikä uuden edessä on silmissä. Mihin mä taas olen joutunut kasvamaan jo nuorena ja lapsena.

        Se on erilaista huolta, ei pelota rikki oleminen mutta hengissä pitäisi pysyä.

        Silloinkin kun oli se urosepsis 2012. Kävin lähellä kuolemaa, munuainen oli laajentunut kuivumisesta, kaliumarvot romahti, koko verenkierrossa jylläsi bakteeri.

        Pelkäsin hirveesti, että en enää saa elää tämän puolisoni kanssa, vastahan me tavattiin, tuore pari 2 vuotta vasta oltiin yhdessä oltu. Se särki sydäntäni, pelko että elämä loppuu ja en nää enää ikinä rakastani.


      • Disseisback kirjoitti:

        No se mitä syö ja miten on vaikeaa, kun meinaa unohtua koko syöminen ja juominenkin.. 🙄

        Oijoi. :(




      • Bätääs kirjoitti:

        En mä muuten pelkää, on niin paljon sorkittu ja selvitty, mutta lähinnä mietin lapsiani. Haluan selvitä hengissä kotiin heidän luokse.

        Se, että kumpikin tissi vaikka jäis sinne kirurgille ei haittaa. Tissit ei ole tärkeet, mutta henki on.

        Juu, ymmärrän. Isäni sairastumista seurattuani nään sen pelon mikä uuden edessä on silmissä. Mihin mä taas olen joutunut kasvamaan jo nuorena ja lapsena.

        Se on erilaista huolta, ei pelota rikki oleminen mutta hengissä pitäisi pysyä.

        No sama pelko mullekin tulee, miten muksut pärjää, jos on tunne, että henki vois luiskahtaa...
        On joskus pumppu renannut ja ollut vaikka mitä muuta...

        Mutta jotenkin sen saa aikanaan pikkuisen järjellä vaimennettua...sen tunteen ja saa ehkä pikkuisen myös "backuppia" mennä se fiilis läpi..

        Sama se on, kun on jotain muuta kangertavaa mielessä, niin pikkuisen pitää jankuttaa itselleen, että kyllä näistä selvitään aikanaan...aina on selvitty. Ja niinhän sitä on menty...Eroja iso kasa, isän kuolema, polvileikkaus, rahaongelmia sata, ainainen kiire, muksujen ongelmat.... Jos sitten sattuiskin, että henki luiskahtais, niin eipä sille mitä voi....ja itseasiassa sitten ei edes harmittais, vaikka tunteella saattaa nyt niin tuntea. :oD

        Noi tunteet yleensäkin teetättää vaikka sun mitä....uusia tunteita ja jopa fyysisiä oireita...


      • Bätääs kirjoitti:

        Silloinkin kun oli se urosepsis 2012. Kävin lähellä kuolemaa, munuainen oli laajentunut kuivumisesta, kaliumarvot romahti, koko verenkierrossa jylläsi bakteeri.

        Pelkäsin hirveesti, että en enää saa elää tämän puolisoni kanssa, vastahan me tavattiin, tuore pari 2 vuotta vasta oltiin yhdessä oltu. Se särki sydäntäni, pelko että elämä loppuu ja en nää enää ikinä rakastani.

        Menettämisen pelko on vahva tunne.. Se saa aikaan vaikka mitä oireitakin...Mä oon 2 kertaa vahvasti sen kokenut... Kerran muksuna, kun luulin menettäneeni äidin ja toisen kerran sen naisen kanssa, jonka kanssa olin kihloissakin...

        Siihen tarvii selkeästi henkistä tukea itseltä enemmän käsittelyyn... Jos sä käyt juttelee ammattilaisen kanssa, ota se puheeksi...


      • Bätääs kirjoitti:

        Oijoi. :(

        No joo.... vähän on lipsunut tää elo taas turhankin kiireiseksi... Ääripäästä ääripäähän mennään...ja se heijaaminen pitäis lopettaa...


      • Disseisback kirjoitti:

        No sama pelko mullekin tulee, miten muksut pärjää, jos on tunne, että henki vois luiskahtaa...
        On joskus pumppu renannut ja ollut vaikka mitä muuta...

        Mutta jotenkin sen saa aikanaan pikkuisen järjellä vaimennettua...sen tunteen ja saa ehkä pikkuisen myös "backuppia" mennä se fiilis läpi..

        Sama se on, kun on jotain muuta kangertavaa mielessä, niin pikkuisen pitää jankuttaa itselleen, että kyllä näistä selvitään aikanaan...aina on selvitty. Ja niinhän sitä on menty...Eroja iso kasa, isän kuolema, polvileikkaus, rahaongelmia sata, ainainen kiire, muksujen ongelmat.... Jos sitten sattuiskin, että henki luiskahtais, niin eipä sille mitä voi....ja itseasiassa sitten ei edes harmittais, vaikka tunteella saattaa nyt niin tuntea. :oD

        Noi tunteet yleensäkin teetättää vaikka sun mitä....uusia tunteita ja jopa fyysisiä oireita...

        Ihmisen elämä on aika tunneviidakko, kaikenlaista tulee vastaan ja on opittava niiden kanssa elämään.

        Täällä ketjussa on mielensäpahoittaja, kun jutut lipesi ruoasta muuhun. Niin kuittaan nyt peukulla loput. :)


      • Bätääs kirjoitti:

        Joo, ne on karseita vaivoja. Ne kivet teki kipiää, kuten tekee virtsakivetkin.

        Tosi tarkka saa olla mitä syö sappirakon poistonkin jälkeen. Tuntuu, että virtaa välillä suuhunkin se sappineste ja kirvelee suuta hapan. Refluksi nyt vielä siinä. Kahvikin on jätettävä välillä väliin, vaikka mieli tekis, kun tulee niin kipeeksi, että kaksin kerroin saa hiki päässä kärvistellä.

        Itse jätin kahvin jotain noin kaksi kuukautta sitten pois ja nyt varmaan lopullisesti. En ole juonut myöskään mustaa ja vihreää teetä ollenkaan. Rooibosta sitten litkin aamuun, päivään ja iltaan (rooibos kofeiiniton yrttijuoma, afrikkalaisen punapensaan lehdistä tehty). Kofeiini ei oikein sovi mulle. Olen sille yliherkkä. Nyt ei ole esim. hiostanu niin paljon, kun en ole juonnu kofeiinipitoisia juomia.

        Tykkään kyllä kahvista, yhteen aikaan join kofeiinitonta kahvia, mutta se on aika kallista, niin en ole nyt ostanu. Kahvista on mulle tullu joskus myös närästystä, varsinkin silloin tuli kun yhteen aikaan join kahvia mustana. Musta kahvi ei ole oikein hyvää, kyllä jotain valkaisua mualla pitää olla seassa, esim. manteli-tai kaurajuomaa tai niiden puutteessa esim. kermaa.

        Aina kun olen yrittänyt olla juomatta kahvia (kerran olin vuoden ja toisella kerralla puoltoista vuotta juomatta kahvia ja sitten olen ollut joskus vaikka kuukauden), niin alussa kahvia on tehnyt kauheasti mieli ja olen meinannut sortua. Joskus olen sortunut ihan muutaman päivän päästä juomaan kahvia ja yritys lopettaa on kaatunut siihen. Nyt en ole onneksi sortunut, vaan olen pitänyt pintani eikä nyt ole edes tehnyt mieli kahvia, ei ainakaan kauheasti.

        Jotain kuumaa juotavaa mun täytyy kuitenkin aina litkiä vähintään aamulla ja rooibos on tullut siihen saumaan. Join rooibosta joskus jo aiemmin, mutta nyt saatan juoda monta kupillista päivässä.


      • Bätääs kirjoitti:

        Se on se IBS:kin sellainen yks perkeleen elämänriesa, kun on pahana. Heikentää kummasti elämänlaatua ja vaikuttaa syömisiin merkittävästi reissussakin.

        Ei tarvi paljon säätää pieleen, kun on niin kipee ettei suorin jaloin liikkua kykene.

        Mullakin maha ärtyy välillä ja turpoaa. Kahvi ainakin saattoi olla yksi turvottaja, mutta luulen, että ehkä vehnäkin saattaa olla. Ruiskin ehkä (no, nyt ostin taas Real-ruisleipää, kun kävin kaupassa, tykkään). Tykkään syödä myös aika paljon erilaisia papuja, laitan esim. uunipellille muiden uunivihannesten sekaan ja saatan joskus leivän päälläkin syödä sekä erilaisissa pataruuissa ja salaateissa. Nekin voi ehkä turvottaa ja aiheuttaa kaasua. Miten ilman kertyminen suolistoon voikin joskus sattua ja nipistellä enemmän ja vähemmän. Ei hyvä. Mutta pavuista en haluis luopua, jos täytyy niin sitten vaikka ruisleivästäkin. Vehnästä luopuminen ei niin sapettais (olen aatellu joskus kokeilla olla jonkun aikaa ilman vehnää nyt kun olen jättäny kahvin ja ollu jonkun aikaa ilman), paitsi pulla joskus, kun tykkään siitä, varsinkin rusinapulla ja voisilmäpulla.

        Mun kurkkukin on nykyään sellainen, etten kauheasti voi syödä mitään kovin karkeaa, esim. hapankorppu ja näkkileipä, jotka yhteen aikaan mun herkkua (vieläkin olis) on täytyny jättää pois, kun saattaa yskittää ja muutenkin ärsyttää.


      • Bätääs kirjoitti:

        Se on se IBS:kin sellainen yks perkeleen elämänriesa, kun on pahana. Heikentää kummasti elämänlaatua ja vaikuttaa syömisiin merkittävästi reissussakin.

        Ei tarvi paljon säätää pieleen, kun on niin kipee ettei suorin jaloin liikkua kykene.

        Välillä tuntuu, että maha turpoaa, vaikka ei olisi syönyt paljon mitään. Paisuu kuin ilmapallo.


      • Norppa83 kirjoitti:

        Itse jätin kahvin jotain noin kaksi kuukautta sitten pois ja nyt varmaan lopullisesti. En ole juonut myöskään mustaa ja vihreää teetä ollenkaan. Rooibosta sitten litkin aamuun, päivään ja iltaan (rooibos kofeiiniton yrttijuoma, afrikkalaisen punapensaan lehdistä tehty). Kofeiini ei oikein sovi mulle. Olen sille yliherkkä. Nyt ei ole esim. hiostanu niin paljon, kun en ole juonnu kofeiinipitoisia juomia.

        Tykkään kyllä kahvista, yhteen aikaan join kofeiinitonta kahvia, mutta se on aika kallista, niin en ole nyt ostanu. Kahvista on mulle tullu joskus myös närästystä, varsinkin silloin tuli kun yhteen aikaan join kahvia mustana. Musta kahvi ei ole oikein hyvää, kyllä jotain valkaisua mualla pitää olla seassa, esim. manteli-tai kaurajuomaa tai niiden puutteessa esim. kermaa.

        Aina kun olen yrittänyt olla juomatta kahvia (kerran olin vuoden ja toisella kerralla puoltoista vuotta juomatta kahvia ja sitten olen ollut joskus vaikka kuukauden), niin alussa kahvia on tehnyt kauheasti mieli ja olen meinannut sortua. Joskus olen sortunut ihan muutaman päivän päästä juomaan kahvia ja yritys lopettaa on kaatunut siihen. Nyt en ole onneksi sortunut, vaan olen pitänyt pintani eikä nyt ole edes tehnyt mieli kahvia, ei ainakaan kauheasti.

        Jotain kuumaa juotavaa mun täytyy kuitenkin aina litkiä vähintään aamulla ja rooibos on tullut siihen saumaan. Join rooibosta joskus jo aiemmin, mutta nyt saatan juoda monta kupillista päivässä.

        Kahvi tosiaan osaa ärsyttää vatsaa. Juotko koskaan jääteetä? Se on näin kesällä hyvää, vielä jos muutaman jääpalan laittaa joukkoon..

        Tuleeko sulle kofeiinista vieroitusoireita, kuten päänsärkyä? Mulle tulee. :(


      • Norppa83 kirjoitti:

        Mullakin maha ärtyy välillä ja turpoaa. Kahvi ainakin saattoi olla yksi turvottaja, mutta luulen, että ehkä vehnäkin saattaa olla. Ruiskin ehkä (no, nyt ostin taas Real-ruisleipää, kun kävin kaupassa, tykkään). Tykkään syödä myös aika paljon erilaisia papuja, laitan esim. uunipellille muiden uunivihannesten sekaan ja saatan joskus leivän päälläkin syödä sekä erilaisissa pataruuissa ja salaateissa. Nekin voi ehkä turvottaa ja aiheuttaa kaasua. Miten ilman kertyminen suolistoon voikin joskus sattua ja nipistellä enemmän ja vähemmän. Ei hyvä. Mutta pavuista en haluis luopua, jos täytyy niin sitten vaikka ruisleivästäkin. Vehnästä luopuminen ei niin sapettais (olen aatellu joskus kokeilla olla jonkun aikaa ilman vehnää nyt kun olen jättäny kahvin ja ollu jonkun aikaa ilman), paitsi pulla joskus, kun tykkään siitä, varsinkin rusinapulla ja voisilmäpulla.

        Mun kurkkukin on nykyään sellainen, etten kauheasti voi syödä mitään kovin karkeaa, esim. hapankorppu ja näkkileipä, jotka yhteen aikaan mun herkkua (vieläkin olis) on täytyny jättää pois, kun saattaa yskittää ja muutenkin ärsyttää.

        Pavut ja herneet on kyllä pieruntekijöitä. Sipulitkin.

        Ruisleipäkin osaa kerätä ilmaa pötsiin. Juureen tehty ainakin.


      • Bätääs kirjoitti:

        Kahvi tosiaan osaa ärsyttää vatsaa. Juotko koskaan jääteetä? Se on näin kesällä hyvää, vielä jos muutaman jääpalan laittaa joukkoon..

        Tuleeko sulle kofeiinista vieroitusoireita, kuten päänsärkyä? Mulle tulee. :(

        En ole havainnu, että kofeiinista tulis mulle vieroitusoireita, mutta muunlaisia oireita kyllä, kun on kofeiinipitoisia juomia nauttinu ja varsinkin kahvia kuten vaikka hikoilua ja huimausta.


      • Bätääs kirjoitti:

        Pavut ja herneet on kyllä pieruntekijöitä. Sipulitkin.

        Ruisleipäkin osaa kerätä ilmaa pötsiin. Juureen tehty ainakin.

        Sipulia en syö. Joskus harvoin paisttuna, mutta raakana en ollenkaan.


    • Anonyymi

      On avattu jo tammikuussa eli metsätöitä ja tauolla välillä grillataan

      • No mäkin joskus mietin, että miks ei talvellakin vois grillata? Mutta ei taida olla kaupoissa hiiliä?

        Pitäis syksyllä ostaa varastoon. 😄


      • Anonyymi
        Disseisback kirjoitti:

        No mäkin joskus mietin, että miks ei talvellakin vois grillata? Mutta ei taida olla kaupoissa hiiliä?

        Pitäis syksyllä ostaa varastoon. 😄

        Kaasugrilli oikea grilli


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kaasugrilli oikea grilli

        No jonkun muun mielestä voi olla, mutta ei minun...

        Kyllä hiili on ainoa oikea. Liekki ja hiillos on aivan eri juttu...ja siinä rasvaiset laavakivet tai parila ei muuta mitään...😄


      • Anonyymi
        Disseisback kirjoitti:

        No jonkun muun mielestä voi olla, mutta ei minun...

        Kyllä hiili on ainoa oikea. Liekki ja hiillos on aivan eri juttu...ja siinä rasvaiset laavakivet tai parila ei muuta mitään...😄

        Hiili on oikea.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hiili on oikea.

        Hiili antaa sen maun.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Hiili antaa sen maun.

        Siis se on se hiillos....ei tuli, vaan hiillos.. Tuli ei ole ihan yhtä lämmin tms.


      • Anonyymi
        Disseisback kirjoitti:

        Siis se on se hiillos....ei tuli, vaan hiillos.. Tuli ei ole ihan yhtä lämmin tms.

        Niin, se juuri hiilestä hiillos :)


      • Anonyymi kirjoitti:

        Niin, se juuri hiilestä hiillos :)

        Joo, mä mietin, että ehkä kaasulla se liekki ei oo niin kuuma ja kuiva.... Jotenkin grillaukset jää nahkeeks...tms.


    • Anonyymi

      Rillaan joka päivä. Tänään rillasin yhden nakin ulkona.

      • No nakkia varten en ehkä grilliä lämmittäis, mutta eihän siinä mitään, jos malttaa vaikka sen nskinkin grillata. 😁


    • Anonyymi

      "Joko grillikausi on avattu?"
      Kahdesti jo tämän alkukesän aikana, ensimmäiset oli suunnitellut, toiset tuli sattuneesta syystä! Sukulaisia ja hyviä ystäviä muutama ylimääräinen yllätysvieras.

      Tänään aamupäivä töissä ja iltapäivä puutarhassa sekä sisähommissa kotona. Siivousta, Mimmin järjestämää pyykinpesua, tilausten tekoa, ja ruuan lämmitystä.

      Iltapaksi sain Tapolan mustaa makkaraa, puolukka survosta ja grahamsämpylän.
      Huushollin vakiasukkaiden Faijan ja Mikon tarjoamaa; grillimakkaraa mulle, toiset söivät jotain Edvarttia... loput makkarat ahmi Poju suuhunsa kun ihmiset oli osansa saaneet. Mimmi ei grilliruokia vielä syö, ehtii kyllä hieman vanhempanakin oppia suolasyöpöksi. Makkarat ovat liian suolaisia vuoden ikäiselle, Mimmi popsi vispipuuroa ison annoksen ja joi maitoa. Siellä hän on sängyssään tuhissut jo parituntia.

      Mä olen aina välillä palstaillut ja tehnyt muita askareita siinä sivussa. Ens viikonlopuksi mennään systerin ja Mimmin kanssa Kustaviin ja viedään Pojukin nauttimaan taas kesästä... aidatulle pihalle. Toivottavasti ei montaa kukkamaata tällä kertaa kaivele pilalle... omaksi ilokseen.
      Hyvät yöt, kaikille palstaa lukeville!
      trollikka

      • No sä tuot mieleen mun mummon nuorempana.... siis niille pärähti aina vieraita yks kaks ja se tikoi aina vähistä varoista aina isommallekin porukalle ruokaa. Se oli karjalainen tapa, että isäntä/emäntäväki tarjoaa... Ja se oli varsinkin maalla joskus ihan kerseen kovaa hommaa, kun ei ollut pakkasia ja lähikauppoja, eikä edes saanut rahallakaan aina paljoa lihaa tai kalaa...pottuja ja sipulia kyllä oli.

        Mutta niin vaan taikoi mummo eväät. Usein se oli joko karjalan piirakoita, paistia ja pottuja. Paistettuja muikkuja ja samat lisukkeet.
        Ei ollut grillejä, eikä sitä myötä makkaroitakaan, mutta muuten syntyi evästä ja voissa ei säästelty, sekä kermaa vissiin oli myös... :oD

        Kiva tapahan tuo vieraille on ollut, mutta mummopoloselle se ei varmaan ollut kiva. Ja kun ukki oli ainoa suvun miehistä elossa, niin ainahan ne sukulaiset meille sinne änkes...ja muut asui kaupungeissa...ne tuli sit lomaks maaalle... No onneks osa otti sentään heinähommat haltuun ja olivat apuna niissä.


      • Anonyymi
        Disseisback kirjoitti:

        No sä tuot mieleen mun mummon nuorempana.... siis niille pärähti aina vieraita yks kaks ja se tikoi aina vähistä varoista aina isommallekin porukalle ruokaa. Se oli karjalainen tapa, että isäntä/emäntäväki tarjoaa... Ja se oli varsinkin maalla joskus ihan kerseen kovaa hommaa, kun ei ollut pakkasia ja lähikauppoja, eikä edes saanut rahallakaan aina paljoa lihaa tai kalaa...pottuja ja sipulia kyllä oli.

        Mutta niin vaan taikoi mummo eväät. Usein se oli joko karjalan piirakoita, paistia ja pottuja. Paistettuja muikkuja ja samat lisukkeet.
        Ei ollut grillejä, eikä sitä myötä makkaroitakaan, mutta muuten syntyi evästä ja voissa ei säästelty, sekä kermaa vissiin oli myös... :oD

        Kiva tapahan tuo vieraille on ollut, mutta mummopoloselle se ei varmaan ollut kiva. Ja kun ukki oli ainoa suvun miehistä elossa, niin ainahan ne sukulaiset meille sinne änkes...ja muut asui kaupungeissa...ne tuli sit lomaks maaalle... No onneks osa otti sentään heinähommat haltuun ja olivat apuna niissä.

        Jos sun mummos oli karjalaisia, kyllä löytyi talosta aika suolakalaa, muutama sianlihan palanen suolattuna, perunia, sipulia ja juureksia. Ryynejä ja jahoja, ehkä maitoa ja kermaakin, niin ja siirappia, suola ja sokeria. Noista aineksista tekee vaikka puolelle kylää maistuvaa muonaa.

        Perunansuikaleita, sipulia, munamaito päälle ja muutama sirpale läskiä päälimmäiseksi; aito karjalainen laatikkoruoka uunista! Leipää ja voita,kotikaljaa juotavaksi, kahvit tai teetä hunajalla. Siinä se, eikä maksa paljon... tai vastaavasti silakkalaatikkoa suolakalasta.
        Kuivakakkua syntyy samalla uuninlämmöllä tai omenapiirakkaa, vaikka omenahillolla maustettuna.
        Mummoilta ja Emolta; mä noita ruokajuttuja olen oppinut, ja sen miten "penniä venytetään" tarpeen vaatiessa. Tosin noita reseptejä on tullut vähän uudistettua... silakkalaatikko ei oikein nuoremmille maistu, yli 5-kymppisten herkkua sekä minun.

        Mä puolestani asun kaupungissa, mutt kesäisin mä änkeydyn maalle, jos se mitenkään on mahdollista. Maalaistalosta haen käsittelemätöntä raakamaitoa, teen viilit jukurtit ja pitkää piimää. Lättytaikinat on aitoon maitoon tehtyinä, suussa sulaavia, mutt lihottavia.
        Tänä kesänä mä en ehdi yhtä paljon mökille, mulla on puutarhani täällä esikaupunki alueella, joka tarvitsee huomiotani, Mimmin lisäksi.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jos sun mummos oli karjalaisia, kyllä löytyi talosta aika suolakalaa, muutama sianlihan palanen suolattuna, perunia, sipulia ja juureksia. Ryynejä ja jahoja, ehkä maitoa ja kermaakin, niin ja siirappia, suola ja sokeria. Noista aineksista tekee vaikka puolelle kylää maistuvaa muonaa.

        Perunansuikaleita, sipulia, munamaito päälle ja muutama sirpale läskiä päälimmäiseksi; aito karjalainen laatikkoruoka uunista! Leipää ja voita,kotikaljaa juotavaksi, kahvit tai teetä hunajalla. Siinä se, eikä maksa paljon... tai vastaavasti silakkalaatikkoa suolakalasta.
        Kuivakakkua syntyy samalla uuninlämmöllä tai omenapiirakkaa, vaikka omenahillolla maustettuna.
        Mummoilta ja Emolta; mä noita ruokajuttuja olen oppinut, ja sen miten "penniä venytetään" tarpeen vaatiessa. Tosin noita reseptejä on tullut vähän uudistettua... silakkalaatikko ei oikein nuoremmille maistu, yli 5-kymppisten herkkua sekä minun.

        Mä puolestani asun kaupungissa, mutt kesäisin mä änkeydyn maalle, jos se mitenkään on mahdollista. Maalaistalosta haen käsittelemätöntä raakamaitoa, teen viilit jukurtit ja pitkää piimää. Lättytaikinat on aitoon maitoon tehtyinä, suussa sulaavia, mutt lihottavia.
        Tänä kesänä mä en ehdi yhtä paljon mökille, mulla on puutarhani täällä esikaupunki alueella, joka tarvitsee huomiotani, Mimmin lisäksi.

        No se pisti perunalaatikkoon kyllä tikkumuikun palasia ja peruna oli lastuina. Sipulia kylläkin ja voita....kermasta en tiedä?

        Mutta kyllä se aina jotain taikoi ja oikeastaan taikoo mun mutsikin. :o)

        Ruisleipää muuten oli aina ja piimää. Mummo teki itse taikinanjuureen, mikä taisi säilyä mun mutsille asti? Mummo oli kovasti hiivaleipää vastaan...Höhötti, että jotkut sitä vaan ruuaks syö pullaa. :oD

        Mutta rasvaa käytettiin roisisti...karjalanpaistista jos kävi illalla lihapalasen piirakan päälle, siihen jäi kolonen rasvaan. :oD


      • Anonyymi
        Disseisback kirjoitti:

        No se pisti perunalaatikkoon kyllä tikkumuikun palasia ja peruna oli lastuina. Sipulia kylläkin ja voita....kermasta en tiedä?

        Mutta kyllä se aina jotain taikoi ja oikeastaan taikoo mun mutsikin. :o)

        Ruisleipää muuten oli aina ja piimää. Mummo teki itse taikinanjuureen, mikä taisi säilyä mun mutsille asti? Mummo oli kovasti hiivaleipää vastaan...Höhötti, että jotkut sitä vaan ruuaks syö pullaa. :oD

        Mutta rasvaa käytettiin roisisti...karjalanpaistista jos kävi illalla lihapalasen piirakan päälle, siihen jäi kolonen rasvaan. :oD

        "No se pisti perunalaatikkoon kyllä tikkumuikun palasia ja peruna oli lastuina."
        Sun lastus ja mun suikaleet taitaa oikeesti olla 2-3 mm paksuja perunaviipaleita.
        Tietty muikkuja jos niitä vaan on tarjolla. Täälläpäin maata ne täytyy ostaa kaupasta, eikä niitä aina ole edes saatavilla... sen sijaan silakkaa saa aina; savustettuna, tuoreena friteerattuna ja vielä pakasteesta; tuoretta perattuna ja paketoituna.

        Mun mummo teki vieraille valkosipuli/kermaperunia ja kanaa, jos vaan mitenkään oli mahdollista; eli ne kanat keitettiin mausteliemessä, niin kypsiksi ett luut lähtivät melkein, kun kanoja nostettiin padasta kinkkuvadille. Jos mummo tiesi etukäteen ett vieraita piti kestitä; pari vanhemmista kanoista ainakin pääsi hengestään, kirves heilahti puuvajan puolella.


      • Anonyymi kirjoitti:

        "No se pisti perunalaatikkoon kyllä tikkumuikun palasia ja peruna oli lastuina."
        Sun lastus ja mun suikaleet taitaa oikeesti olla 2-3 mm paksuja perunaviipaleita.
        Tietty muikkuja jos niitä vaan on tarjolla. Täälläpäin maata ne täytyy ostaa kaupasta, eikä niitä aina ole edes saatavilla... sen sijaan silakkaa saa aina; savustettuna, tuoreena friteerattuna ja vielä pakasteesta; tuoretta perattuna ja paketoituna.

        Mun mummo teki vieraille valkosipuli/kermaperunia ja kanaa, jos vaan mitenkään oli mahdollista; eli ne kanat keitettiin mausteliemessä, niin kypsiksi ett luut lähtivät melkein, kun kanoja nostettiin padasta kinkkuvadille. Jos mummo tiesi etukäteen ett vieraita piti kestitä; pari vanhemmista kanoista ainakin pääsi hengestään, kirves heilahti puuvajan puolella.

        Täällä vielä nyttenkin jotkut käy myymässä muikkuja ovelta ovelle maalla. Saattaa olla, ettei mene rahat ihan reskontran läpi. :oD


      • Anonyymi
        Disseisback kirjoitti:

        Täällä vielä nyttenkin jotkut käy myymässä muikkuja ovelta ovelle maalla. Saattaa olla, ettei mene rahat ihan reskontran läpi. :oD

        No joo, mutt on varmaan niin pientä yksityistä palvelua, ett pitäähän siitä saada myyjänkin osuutensa. Valtio on aina verottamassa muutenkin, täälläkin vietnamilaisnainen myy metsämarjoja ovelta ovelle syksyisin... suunnilleen torihinnoilla. Itse poimii, puhdistaa ja myy marjat pitkin Portsaa, vanhemmat ihmiset, (eläkeläisille) jotka ei enää itse metsään kykene, ovat vakituisia asiakkaita. Säästyy mummuilta bussirahatkin torille ja takaisin, eli hyöty on molemmin puolinen. Tuskin ketään kyseisestä toiminnasta käräyttää, se olis aika härskiä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        No joo, mutt on varmaan niin pientä yksityistä palvelua, ett pitäähän siitä saada myyjänkin osuutensa. Valtio on aina verottamassa muutenkin, täälläkin vietnamilaisnainen myy metsämarjoja ovelta ovelle syksyisin... suunnilleen torihinnoilla. Itse poimii, puhdistaa ja myy marjat pitkin Portsaa, vanhemmat ihmiset, (eläkeläisille) jotka ei enää itse metsään kykene, ovat vakituisia asiakkaita. Säästyy mummuilta bussirahatkin torille ja takaisin, eli hyöty on molemmin puolinen. Tuskin ketään kyseisestä toiminnasta käräyttää, se olis aika härskiä.

        Minusta marjoja saakin myydä noin ihan laillisesti... ehkä kalojakin? 🤔



    • Anonyymi

      Dissen kirjoituksia on joskus kiva seurata, olen seurannut jo useamman vuoden. Osaa tehdä arjesta merkityksellistä ❤

      • Hulinaa se on suurimmaks osaks. 😄


    • Anonyymi

      Onko tää niinku nyt ruokaketju vai epikriisiketju?

      • Molemmat. :P


      • Anonyymi
        Bätääs kirjoitti:

        Molemmat. :P

        Ei naurata. Aiheet pilataan kun ei välissä horisijat muista aloitusta.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ei naurata. Aiheet pilataan kun ei välissä horisijat muista aloitusta.

        Harvoin me Dissen kanssa turistaan, silloin kun turistaan voi jutut meillä rönsyillä. Ei liene maailman loppu?


      • Bätääs kirjoitti:

        Harvoin me Dissen kanssa turistaan, silloin kun turistaan voi jutut meillä rönsyillä. Ei liene maailman loppu?

        No joskus ehkä innokkaammin, mutta nyt on ollut hiljasempaa täällä. Mutta voijaanhan myö toistakin väylää pitkin juttua laittaa, eikä ketään muuta häiritse? :o)


      • Disseisback kirjoitti:

        No joskus ehkä innokkaammin, mutta nyt on ollut hiljasempaa täällä. Mutta voijaanhan myö toistakin väylää pitkin juttua laittaa, eikä ketään muuta häiritse? :o)

        Joo. En ole täällä kauheesti viittinyt lyöttäytyä juttusille, kun aina joku marisee meidän keskusteluista. Välillä tuntuu, että joku on mustasukkainenkin.


      • Bätääs kirjoitti:

        Joo. En ole täällä kauheesti viittinyt lyöttäytyä juttusille, kun aina joku marisee meidän keskusteluista. Välillä tuntuu, että joku on mustasukkainenkin.

        No juu... Ehkä sit turistaan mesessä.... Onhan sulla vielä se mahku?


      • Disseisback kirjoitti:

        No juu... Ehkä sit turistaan mesessä.... Onhan sulla vielä se mahku?

        Täytyy ladata mese takas puhelimeen. Kävästään kaupassa tässä välissä, porukat tulee kylään. Mutta mä lataan sen mesen puhelimeen. :)


      • Anonyymi
        Bätääs kirjoitti:

        Harvoin me Dissen kanssa turistaan, silloin kun turistaan voi jutut meillä rönsyillä. Ei liene maailman loppu?

        kyllä on


      • Anonyymi kirjoitti:

        kyllä on

        Pienestähän se jonkun maailma sitten loppuu.


    • Anonyymi

      Jos tää on ruokaketju niin tee jauhelihalla ja juustolla täytetyt paprikat grillissä. Maustetut lohkoperunat (jätä puolet kuoresta). Tai laita folioon kasa valkosipulinkynsiä ja voita, suolaa ja anna hautua grillissä. Mitäs vielä….
      Halloumi on tosi hyvää! Tai täytä aurajuustolla perunat.
      Kaupoissa on valmiit hyvät viljapossun grillipekonivartaat. Aah, hyvää. Just name it, vaiks mitä.

      • Hei, aurajuusto ja pekoni...totta. pekonillahan voi vuorata vaikka mitä ja se on hyvää... nam. 😋

        Täytetyt paprikat vaikuttais hyvälle... ne ehkä vaatii pitkän ja matalan lämpötilan...? Voiskohan ne siinä loppumetreillä kietaista pekoniin? Ja sitä auraa sisään? Nam..

        Hyvä tälleen aamusta jo kuolaa valuutella. 😄


      • Anonyymi
        Disseisback kirjoitti:

        Hei, aurajuusto ja pekoni...totta. pekonillahan voi vuorata vaikka mitä ja se on hyvää... nam. 😋

        Täytetyt paprikat vaikuttais hyvälle... ne ehkä vaatii pitkän ja matalan lämpötilan...? Voiskohan ne siinä loppumetreillä kietaista pekoniin? Ja sitä auraa sisään? Nam..

        Hyvä tälleen aamusta jo kuolaa valuutella. 😄

        Laita myös varrastikkuun halloumia, makkaranpaloja ja persikkaa.

        Isoja tomaattejakin voit täyttää millä tahaan mielitäytteelläsi.

        Parsaa ja pekonia.
        Herkkusienet ja pekonia kyllä mitä vaan.

        Heitä jauhelihapihvit grilliin ja päälle cheddarjuustopalat sulamaan.

        Grillaa kanaa ja tee joghurtista kastike ja tyrkkää lämmitetyn pitaleivän sisään.

        Mähän siis olen itse ehtinyt kokeilla nämä kaikki jo alkukesästä ja hyvää tuli!


      • Anonyymi
        Disseisback kirjoitti:

        Hei, aurajuusto ja pekoni...totta. pekonillahan voi vuorata vaikka mitä ja se on hyvää... nam. 😋

        Täytetyt paprikat vaikuttais hyvälle... ne ehkä vaatii pitkän ja matalan lämpötilan...? Voiskohan ne siinä loppumetreillä kietaista pekoniin? Ja sitä auraa sisään? Nam..

        Hyvä tälleen aamusta jo kuolaa valuutella. 😄

        Jauhelihan käristät ensin kypsäks hellalla, pannulla, mutta muutoin sitten noin joo, ei kovalla tulella vaan hitaasti. Täytetyistä paprikoista tykkää vanhat ja nuoret. Auraa, hyvin maustettu liha (texmex, mustapippuri, suola, grillimausteet) sisälle paprikaan ja juustoraasteet ripottelu vielä päälle.

        Herkkusieneen juustopalat ja ne pekonilla kiinni. Paprikan päälle ei ehkä mielell. pekonia tai…noh jos makuyhdistelmästä tykkäät, it’s up to you :)


      • Anonyymi
        Disseisback kirjoitti:

        Hei, aurajuusto ja pekoni...totta. pekonillahan voi vuorata vaikka mitä ja se on hyvää... nam. 😋

        Täytetyt paprikat vaikuttais hyvälle... ne ehkä vaatii pitkän ja matalan lämpötilan...? Voiskohan ne siinä loppumetreillä kietaista pekoniin? Ja sitä auraa sisään? Nam..

        Hyvä tälleen aamusta jo kuolaa valuutella. 😄

        Keitä ensin perunat, lohko, jätä kuorta, öljyä ja hyrskytä erään firman valkosipuliyrttijauhe mausteessa ja noin kymmenisen minuuttia grillissä.

        Halloumista taas on tullut ”ranskalaiset”-makuversio, kokeile viipaloituna tikkuina grillissä!

        Persikka on kyllä yllättävän hyvää. Ei olis arvannut. Tuo pehmeyttä, raikkautta raskaampien ruokien keskelle.


      • Anonyymi
        Disseisback kirjoitti:

        Hei, aurajuusto ja pekoni...totta. pekonillahan voi vuorata vaikka mitä ja se on hyvää... nam. 😋

        Täytetyt paprikat vaikuttais hyvälle... ne ehkä vaatii pitkän ja matalan lämpötilan...? Voiskohan ne siinä loppumetreillä kietaista pekoniin? Ja sitä auraa sisään? Nam..

        Hyvä tälleen aamusta jo kuolaa valuutella. 😄

        CHEDDAR-JALAPENOTÄYTTEISET PAPRIKAT
        AINEKSET
        6 suippopaprikaa
        6 viipaletta säilöttyjä jalapenoja
        250 g viherpippurisulatejuustoa
        100 g kypsytettyä cheddaria
        1 tl savupaprikajauhetta
        TYÖVAIHEET
        Halkaise paprikat kantoineen. Poista siemenet. Pakkaa paprikat.
        Hienonna jalapenoviipaleet. Paloittele sulatejuusto ja raasta cheddar. Yhdistä jala­penot, juustot ja savupaprika ja painele seos haarukalla karkeaksi tahnaksi. Pakkaa täyte eri astiaan kuin paprikat.
        Kuumenna grilli. Painele juustotahna pap­rikanpuolikkaisiin ja asettele ne kuoripuoli alaspäin grilliin, hieman sivuun hiillokselta. Paahda noin 5 minuuttia, kunnes juusto su­laa ja alkaa kuplia. Nosta paprikat lastalla varovasti tarjoiluvadille. (Soppa365).

        Siinä on makua!


      • Anonyymi
        Disseisback kirjoitti:

        Hei, aurajuusto ja pekoni...totta. pekonillahan voi vuorata vaikka mitä ja se on hyvää... nam. 😋

        Täytetyt paprikat vaikuttais hyvälle... ne ehkä vaatii pitkän ja matalan lämpötilan...? Voiskohan ne siinä loppumetreillä kietaista pekoniin? Ja sitä auraa sisään? Nam..

        Hyvä tälleen aamusta jo kuolaa valuutella. 😄

        Grillaa kanaa ja grillikanan päälle grillissä sulatettu vuohenjuustokiekko.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Laita myös varrastikkuun halloumia, makkaranpaloja ja persikkaa.

        Isoja tomaattejakin voit täyttää millä tahaan mielitäytteelläsi.

        Parsaa ja pekonia.
        Herkkusienet ja pekonia kyllä mitä vaan.

        Heitä jauhelihapihvit grilliin ja päälle cheddarjuustopalat sulamaan.

        Grillaa kanaa ja tee joghurtista kastike ja tyrkkää lämmitetyn pitaleivän sisään.

        Mähän siis olen itse ehtinyt kokeilla nämä kaikki jo alkukesästä ja hyvää tuli!

        No tomaatista saan aina sellaisen hotpoppaikinäeijäähdy-efektin...pitäis vissiin ekstrapitkään antaa jäähtyy... :oD (poltan kielen ja koko suun)

        Herkkusieneen en koske pitkällä tikullakaan, eikä parsakaan natsaa, mutta hampparit vois olla kyllä jees. Vois ihan tehdä keitettyyn pottuun noi jauhelihapihvit, ne grillattuna ois varmaan hyviä. Siis korppujauhon tilalle keitettyä pottua. :oP

        Maustamaton yogurtti sopii kyllä kivasti varsinkin tulisen lihan kanssa ja siihenhän vois ryhdittää satsia jalapenolla.... senkinhän voi grillata ja pilkkoo sit. :o) Johan alkaa tulla ideaa... :oD


      • Anonyymi
        Disseisback kirjoitti:

        No tomaatista saan aina sellaisen hotpoppaikinäeijäähdy-efektin...pitäis vissiin ekstrapitkään antaa jäähtyy... :oD (poltan kielen ja koko suun)

        Herkkusieneen en koske pitkällä tikullakaan, eikä parsakaan natsaa, mutta hampparit vois olla kyllä jees. Vois ihan tehdä keitettyyn pottuun noi jauhelihapihvit, ne grillattuna ois varmaan hyviä. Siis korppujauhon tilalle keitettyä pottua. :oP

        Maustamaton yogurtti sopii kyllä kivasti varsinkin tulisen lihan kanssa ja siihenhän vois ryhdittää satsia jalapenolla.... senkinhän voi grillata ja pilkkoo sit. :o) Johan alkaa tulla ideaa... :oD

        Grilliin voi heittää mitä tahansa, siksi se on paras tapa tehdä ruokaa. Talvellahan en sitten syökään mitään sillä keittiöön en mene :D :D


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jauhelihan käristät ensin kypsäks hellalla, pannulla, mutta muutoin sitten noin joo, ei kovalla tulella vaan hitaasti. Täytetyistä paprikoista tykkää vanhat ja nuoret. Auraa, hyvin maustettu liha (texmex, mustapippuri, suola, grillimausteet) sisälle paprikaan ja juustoraasteet ripottelu vielä päälle.

        Herkkusieneen juustopalat ja ne pekonilla kiinni. Paprikan päälle ei ehkä mielell. pekonia tai…noh jos makuyhdistelmästä tykkäät, it’s up to you :)

        No pekonia en oo vielä grilliin laittanut, mutta herkkusienestä en tykkää, joten pitäis pyöritellä johonkin muualle... Nehän vois tietty kovan folion päällä grillata ja sit viskata salattiinkin ihan siltänään. Kun mietin sitäkin, että tuppaa grilliruuat olla noin muuten kertasyötävää, että seuraavana päivänä ne vois salaattiin pilkkoa ja vetää silleen kylmänä.


      • Anonyymi
        Disseisback kirjoitti:

        No pekonia en oo vielä grilliin laittanut, mutta herkkusienestä en tykkää, joten pitäis pyöritellä johonkin muualle... Nehän vois tietty kovan folion päällä grillata ja sit viskata salattiinkin ihan siltänään. Kun mietin sitäkin, että tuppaa grilliruuat olla noin muuten kertasyötävää, että seuraavana päivänä ne vois salaattiin pilkkoa ja vetää silleen kylmänä.

        Mikä herkkusienessä mättää? Maista. Eihän se edes maistu miltään muulta kuin siltä, mitä sen kyytiin laittaa :D Vai onko se sienen tekstuuri mikä tökkää?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Keitä ensin perunat, lohko, jätä kuorta, öljyä ja hyrskytä erään firman valkosipuliyrttijauhe mausteessa ja noin kymmenisen minuuttia grillissä.

        Halloumista taas on tullut ”ranskalaiset”-makuversio, kokeile viipaloituna tikkuina grillissä!

        Persikka on kyllä yllättävän hyvää. Ei olis arvannut. Tuo pehmeyttä, raikkautta raskaampien ruokien keskelle.

        No persikka vois olla kiva kyllä... Ananaskin menee kivasti, mutta enemmän itsekin tuosta persikasta pidän raakana, kuin ananaksesta.

        Jotkut tacomausteet vois olla hyviä ja dipit...siis mausteena ihan...


      • Anonyymi kirjoitti:

        CHEDDAR-JALAPENOTÄYTTEISET PAPRIKAT
        AINEKSET
        6 suippopaprikaa
        6 viipaletta säilöttyjä jalapenoja
        250 g viherpippurisulatejuustoa
        100 g kypsytettyä cheddaria
        1 tl savupaprikajauhetta
        TYÖVAIHEET
        Halkaise paprikat kantoineen. Poista siemenet. Pakkaa paprikat.
        Hienonna jalapenoviipaleet. Paloittele sulatejuusto ja raasta cheddar. Yhdistä jala­penot, juustot ja savupaprika ja painele seos haarukalla karkeaksi tahnaksi. Pakkaa täyte eri astiaan kuin paprikat.
        Kuumenna grilli. Painele juustotahna pap­rikanpuolikkaisiin ja asettele ne kuoripuoli alaspäin grilliin, hieman sivuun hiillokselta. Paahda noin 5 minuuttia, kunnes juusto su­laa ja alkaa kuplia. Nosta paprikat lastalla varovasti tarjoiluvadille. (Soppa365).

        Siinä on makua!

        Menee testiin. :o)


      • Anonyymi kirjoitti:

        Grillaa kanaa ja grillikanan päälle grillissä sulatettu vuohenjuustokiekko.

        Vuohenjuusto muuten on ihan unohtunut... siihen rakastuin sellaisessa konttiravintolassa.... oli jonkun hampparin välissä. :oP


      • Anonyymi
        Disseisback kirjoitti:

        Menee testiin. :o)

        Jeeeee! kiva :)


      • Anonyymi
        Disseisback kirjoitti:

        No persikka vois olla kiva kyllä... Ananaskin menee kivasti, mutta enemmän itsekin tuosta persikasta pidän raakana, kuin ananaksesta.

        Jotkut tacomausteet vois olla hyviä ja dipit...siis mausteena ihan...

        Mausteet, öljy, kastikkeet ovat tärkein osa - siitä tulee se makusäväys.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mausteet, öljy, kastikkeet ovat tärkein osa - siitä tulee se makusäväys.

        Voitele aina ennen grillausta


      • Anonyymi kirjoitti:

        Grilliin voi heittää mitä tahansa, siksi se on paras tapa tehdä ruokaa. Talvellahan en sitten syökään mitään sillä keittiöön en mene :D :D

        No itsekin tykkään grillatusta, kun se on oikein grillattu... Hiiligrillissä on mahkuja säädellä lämpöä, kun siinä on kunnon sulkimet alla ja päällä. Ja sitten lihasta tai grillattavasta riippuen joskus pitää äkäisellä lämmöllä "sulkea" liha ja vasta sitten miedolla kypsentää, ettei kuivu. Mä kyllä tykkään naudastakin ihan kypsänä...

        No mä just mietin, että vois koettaa muistaa ostaa hiiliä talveksikin, että voi grillata tammikuussakin. :oD


      • Anonyymi
        Disseisback kirjoitti:

        Vuohenjuusto muuten on ihan unohtunut... siihen rakastuin sellaisessa konttiravintolassa.... oli jonkun hampparin välissä. :oP

        Sitäkin on grillattavana versiona kaupassa. Nopea puolelta toiselle kääntö, sen verran, että sulaa ja se on valmis. Ei pidä pitkään pitää tulella. Sulaa ihanasti broiskuun. Parasta.

        Sitten kokeile grillata vesimelonin viipaleita ja laita fetaa niiden päälle. Yllättävää, hyvää, kohtuull. kepeää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitäkin on grillattavana versiona kaupassa. Nopea puolelta toiselle kääntö, sen verran, että sulaa ja se on valmis. Ei pidä pitkään pitää tulella. Sulaa ihanasti broiskuun. Parasta.

        Sitten kokeile grillata vesimelonin viipaleita ja laita fetaa niiden päälle. Yllättävää, hyvää, kohtuull. kepeää.

        Tsiisus nyt on lähdettävä aamupalalle, tuli kiljuva nälkä :)


      • Anonyymi kirjoitti:

        Voitele aina ennen grillausta

        Toi voitelu mun pitää opetella... :o)


      • Anonyymi
        Disseisback kirjoitti:

        Toi voitelu mun pitää opetella... :o)

        Jep. Muutes eväs käprähtää, kuivahtaa eikä vedä niitä kaikkia makuja. Voit hyrskyttää öljyjen kanssa myös suljetussa pussissa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Tsiisus nyt on lähdettävä aamupalalle, tuli kiljuva nälkä :)

        No arvaa vaan onko itsellä nälkä...mutta töissä iski ihan helkkarinmoinen hässäkkä....

        Pitää vetästä aamupuurot ja leipää, jos on. Ja keittää kahvia, kunhan kiireet helpottaa. :o)


      • Anonyymi kirjoitti:

        Sitäkin on grillattavana versiona kaupassa. Nopea puolelta toiselle kääntö, sen verran, että sulaa ja se on valmis. Ei pidä pitkään pitää tulella. Sulaa ihanasti broiskuun. Parasta.

        Sitten kokeile grillata vesimelonin viipaleita ja laita fetaa niiden päälle. Yllättävää, hyvää, kohtuull. kepeää.

        Vesimeloni..? Maistuuks se millekään? Tietty jos fetaa laittaa, niin siinähän se menee ja sopivat kyllä hyvin yhteen... :o)


      • Anonyymi kirjoitti:

        Jep. Muutes eväs käprähtää, kuivahtaa eikä vedä niitä kaikkia makuja. Voit hyrskyttää öljyjen kanssa myös suljetussa pussissa.

        Joo, tästäkin lajista ois vaikka mitä opeteltavaa ja uutta vielä....

        Hitto kun ois vaan aikaa ja sitten kun ois, niin keksis sit grillata. :oD


      • Anonyymi kirjoitti:

        Mikä herkkusienessä mättää? Maista. Eihän se edes maistu miltään muulta kuin siltä, mitä sen kyytiin laittaa :D Vai onko se sienen tekstuuri mikä tökkää?

        Suutuntuma ja makukin...ei oo sienet mun juttu. :oD


    • Anonyymi

      Disse mielistelee naisia jopa grillausvalinnoillaan.

      • Anonyymi

        Niin mitenköhän?


      • Anonyymi

        Sinä mielistelet venäläisiä etkä puolusta ukrainalaisia.


      • Anonyymi

        Et näytä saavan nukutuksi asian vuoksi kun kommentin lähetysaika on 02:31 😅


      • Anonyymi kirjoitti:

        Et näytä saavan nukutuksi asian vuoksi kun kommentin lähetysaika on 02:31 😅

        Jooh, niin onkin....onko mun grillausketju perhana vienyt tyypiltä yöunet? Ihmekään kun kiukuttelee.... :oD


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et näytä saavan nukutuksi asian vuoksi kun kommentin lähetysaika on 02:31 😅

        🤣🤣🤣 joo, sillä tekee tiukkaa!


    • Anonyymi

      Minä grillasin naapurissa, asuvia ukrainalaisia, kun mölisivät niin paljon.

    • Anonyymi

      Avasin jo silloin kun oli vielä hanget.

    • Mitä juusto sano peilikuvalleen?
      -Hallou mii!

      Mut eipä oo omaa grilliä, eikä viihti tonne kerrostalon takapihalle edes halpaa pallogrilliä laittaa, se ku joko pöllitään tai säretään tai molempia,

      Mietin josko juhannuksena menis porukoille sit rillaamaan, perinteisiä kasvis-lihapulla-vartaita taikka sit kasvis-tofu (kasviksina kesäkurpitsa, paprika, kirsikkatomaatti). Pekoniin käärityt herkkusienet on kans hyviä grillattuna, mut en tiiä jaksaako sit väsätä..
      En oo mitenkäån innokas grillaaja ja yleensä noista vartaistakin osa palasista tipahtelee ritilän väliin tai ovat toiselta puolen palaneita tai näpit palaa käånnellessä tai sääskiä on liikaa tai muuten vaan menee herrmot😬

      • No minäkin oon miettinyt, että voisko grilleissä olla sellainen suht pienireikäinen verkko, että ei kaikenmaailman pikkuhärpäkkeet putoile sinne väliin ja sitten ketuttaa ruokahävikki ja se jumalaton käry, mikä siitä palaessa lähtee....

        Mutta ehkä se on tekniikastakin kiinni...???

        Mutta voin taas nähdä sielun silmin, kun hermoilet ja lyöt luukun kii ja suuntaat mäkkärille. :oD


      • Disseisback kirjoitti:

        No minäkin oon miettinyt, että voisko grilleissä olla sellainen suht pienireikäinen verkko, että ei kaikenmaailman pikkuhärpäkkeet putoile sinne väliin ja sitten ketuttaa ruokahävikki ja se jumalaton käry, mikä siitä palaessa lähtee....

        Mutta ehkä se on tekniikastakin kiinni...???

        Mutta voin taas nähdä sielun silmin, kun hermoilet ja lyöt luukun kii ja suuntaat mäkkärille. :oD

        Siis tarkoitin grillaustekniikasta... Pitäis asetella ne ohuet ja pienet jutut oikein ja käyttää oikeanlaisia työkaluja...lisäksi vartaisiin saattaa olla ihan joku oma telinekin...???

        Muuten noista kasvispullista tuli mieleen...joskus jossain Porvoossa taisin hotellisssa aamupalalla katsoo, että onpas hulppeen näköisiä lihapullia ja mätin niitä joku 8 lautaselle....olikin falafel-pullia... no kerta otin, niin söin pekonin kanssa väkisin, mutta ei ollut mun suulle kääpäsiä. :oD Jäi kammo....


      • Disseisback kirjoitti:

        No minäkin oon miettinyt, että voisko grilleissä olla sellainen suht pienireikäinen verkko, että ei kaikenmaailman pikkuhärpäkkeet putoile sinne väliin ja sitten ketuttaa ruokahävikki ja se jumalaton käry, mikä siitä palaessa lähtee....

        Mutta ehkä se on tekniikastakin kiinni...???

        Mutta voin taas nähdä sielun silmin, kun hermoilet ja lyöt luukun kii ja suuntaat mäkkärille. :oD

        😁 paitsi et porukat asuu niin mettässä ettei sieltä asti viitti mäkkäriin lähtiä, mut ihan hyvä pitseria löytyy samalta kylältä,

        Mut kai niistä vartaista kuitenki sen verran onnistuu et nälkä lähtee, ja makkaraa kyytipojaksi,

        Joskus lapsuudessa isä ruukas grillata juhannuksena possunkylkeä, eli ribsejä, mikä oli ihan älyttömän hyvää


      • m.wurst kirjoitti:

        😁 paitsi et porukat asuu niin mettässä ettei sieltä asti viitti mäkkäriin lähtiä, mut ihan hyvä pitseria löytyy samalta kylältä,

        Mut kai niistä vartaista kuitenki sen verran onnistuu et nälkä lähtee, ja makkaraa kyytipojaksi,

        Joskus lapsuudessa isä ruukas grillata juhannuksena possunkylkeä, eli ribsejä, mikä oli ihan älyttömän hyvää

        No sit tuohtuneena odotat haarukka ja veitsi pystyssä opera speciaalia savu korvista nousten. :oD

        No ne kylkipalat on kyllä hyviä, kun on kunnon grillimaustettuja...vaikka lihaahan niissä on aika vähän...mutta onhan ne sit hyviä, kun on oikein maustettu ja tehty....saavat olla aika pirun kypsiä, että liha irtoo puhaltamallakin. :o)


      • Disseisback kirjoitti:

        Siis tarkoitin grillaustekniikasta... Pitäis asetella ne ohuet ja pienet jutut oikein ja käyttää oikeanlaisia työkaluja...lisäksi vartaisiin saattaa olla ihan joku oma telinekin...???

        Muuten noista kasvispullista tuli mieleen...joskus jossain Porvoossa taisin hotellisssa aamupalalla katsoo, että onpas hulppeen näköisiä lihapullia ja mätin niitä joku 8 lautaselle....olikin falafel-pullia... no kerta otin, niin söin pekonin kanssa väkisin, mutta ei ollut mun suulle kääpäsiä. :oD Jäi kammo....

        Joo, falafelit saattaa olla kuivakkaa, ja tietty jos on odottanut hyviä käsintehtyjä lihapullia, nii tottahan siinä suu järkyttyy,
        Mää oon nuissa vartaissa käyttäny sitä palana myytävää tofua, jos oon vegevaihtoehtoa kaivannu.
        Olin tossa toissavuonna melkein koko vuoden syömättä punaista lihaa & kanaa nii tuli testattua nuita vegejuttuja. Kanaa en syö edelleenkään, jotenki tullu semmone ällö sitä kohtaan


      • m.wurst kirjoitti:

        Joo, falafelit saattaa olla kuivakkaa, ja tietty jos on odottanut hyviä käsintehtyjä lihapullia, nii tottahan siinä suu järkyttyy,
        Mää oon nuissa vartaissa käyttäny sitä palana myytävää tofua, jos oon vegevaihtoehtoa kaivannu.
        Olin tossa toissavuonna melkein koko vuoden syömättä punaista lihaa & kanaa nii tuli testattua nuita vegejuttuja. Kanaa en syö edelleenkään, jotenki tullu semmone ällö sitä kohtaan

        No vähän sama efekti kuin oot juomassa maitoa ja se onkin piimää.... :oO

        No mua ei kasvis noin muuten haittaa, mut jotenkin käy aina pakkiin.... Jos ei muuta, niin sit on olo kuin ilmapallolla... :o(

        Kana on aika kuiva kanssa...tai se on niin oikein kypsennettävä...ehkä se tarttee jotain voitelua kylkeen....se ois opeteltava...


      • Disseisback kirjoitti:

        No vähän sama efekti kuin oot juomassa maitoa ja se onkin piimää.... :oO

        No mua ei kasvis noin muuten haittaa, mut jotenkin käy aina pakkiin.... Jos ei muuta, niin sit on olo kuin ilmapallolla... :o(

        Kana on aika kuiva kanssa...tai se on niin oikein kypsennettävä...ehkä se tarttee jotain voitelua kylkeen....se ois opeteltava...

        Suurin osa nuista vegetuotteista ku tuppaa olemaan jotain palkokasvia, nii niillä voi olla se ikävä sivuvaikutus että kaasuttaa,

        Mulla tuos kanassa nykyään tökkii kai se maku ja raakan kananlihan haju (vaikkei ole siis pilaantunutta). Tai tuo haju on kyl tökkiny aina,


      • m.wurst kirjoitti:

        Suurin osa nuista vegetuotteista ku tuppaa olemaan jotain palkokasvia, nii niillä voi olla se ikävä sivuvaikutus että kaasuttaa,

        Mulla tuos kanassa nykyään tökkii kai se maku ja raakan kananlihan haju (vaikkei ole siis pilaantunutta). Tai tuo haju on kyl tökkiny aina,

        No sehän se mulla on... mä oon allerginen raa'alle herneelle ja kypsennetty sit tuottaa reippaasti kaasuja, niin ei huvita jotenkin pelkän syömisen vuoksi kaasutella vuorokautta. Rajansa silläkin riemulla. (Pieru)

        Pyykkipoika nokkaan, kunnes valmista. 🤣


      • Disseisback kirjoitti:

        No sehän se mulla on... mä oon allerginen raa'alle herneelle ja kypsennetty sit tuottaa reippaasti kaasuja, niin ei huvita jotenkin pelkän syömisen vuoksi kaasutella vuorokautta. Rajansa silläkin riemulla. (Pieru)

        Pyykkipoika nokkaan, kunnes valmista. 🤣

        Joo ei kyl paatuneinkaan pieruhumoristi kaikkee kestä,


      • m.wurst kirjoitti:

        Joo ei kyl paatuneinkaan pieruhumoristi kaikkee kestä,

        Joo, mun vegeilyvastustus ei ole siis mitään muuta kuin huumorin rajallisuutta oikeestaan. :oD


    • Grillattu lohi vois olla hyvää, samoin grillattu kana sekä grillatut vihannekset. Tykkään uunivihanneksista ja uunijuureksista, teen aika usein kesällä ja syksyllä.

      Mulla ei ole grilliä. Eipä tossa parvekkeella (oikeammin terassi, kun maan tasalla) vois oikein grillaillakaan. Makkarasta en kauheasti välitä näin kesäaikaan. Makkara ja nakit mulla enemmän syksy-ja talviruokaa, mutta silloinkaan en syö niitä jatkuvasti. Kesäruoka mulla yleensä vähän kevyempää kuin syksyllä ja talvella.

      Kanasalaatti kuulostaa hyvältä =)

      • No tässä tään ketjun aikana mulle tuli paljon ideoita mitä vois grillata. Kasviksia vois enempi tehdä, se kala ja sit vuohenjuustoa. Lisäksi voitelu pitää ottaa kuvioihin...ehkä mun grillaukset on hinen kuivahkoja...

        Kanasalaatti oli hyvää. Se oli tänään joku kesäsekoitus....jota muuten oli yli puolet lautasellisesta ja huomenna on tacosalaatti... :oP


    • No ehkä jossain retkellä, jossa mahdollisuus nuotiolla paistamiseen voisin kesälläkin syödä vaikka yhen makkaran.

      • No mäkin syön makkaraa lähinnä talvella, kun käyn maalla saunassa...se jotenkin sopii hitsin hyvin sinne. Siinä luukun edessä istua kökötän ja paistan makkaran ja nautin sen kylmässä eteisessä. Siellä kun ei kerkeekään laitella aina mitään ruokaa, niin tuossa se menee tunnelmanluojanakin. :o)

        Mä oon kyllä pitkään haaveillut tästä grillaamisesta, että vielä sen otan ihan kunnolla haltuun ja repertuaariini... :o)


      • Disseisback kirjoitti:

        No mäkin syön makkaraa lähinnä talvella, kun käyn maalla saunassa...se jotenkin sopii hitsin hyvin sinne. Siinä luukun edessä istua kökötän ja paistan makkaran ja nautin sen kylmässä eteisessä. Siellä kun ei kerkeekään laitella aina mitään ruokaa, niin tuossa se menee tunnelmanluojanakin. :o)

        Mä oon kyllä pitkään haaveillut tästä grillaamisesta, että vielä sen otan ihan kunnolla haltuun ja repertuaariini... :o)

        Kun olin lapsi, niin meillä paistettiin kiukaalla tai höyrystettiin HK:N sinistä lenkkiä ja sitten saunan jälkeen syötiin sinapin tai ketsupin kanssa ja juoma oli yleensä Pommac-limpsa, Hatwallin omenalimpsa tai vichyvesi.


      • Disseisback kirjoitti:

        No mäkin syön makkaraa lähinnä talvella, kun käyn maalla saunassa...se jotenkin sopii hitsin hyvin sinne. Siinä luukun edessä istua kökötän ja paistan makkaran ja nautin sen kylmässä eteisessä. Siellä kun ei kerkeekään laitella aina mitään ruokaa, niin tuossa se menee tunnelmanluojanakin. :o)

        Mä oon kyllä pitkään haaveillut tästä grillaamisesta, että vielä sen otan ihan kunnolla haltuun ja repertuaariini... :o)

        Kesällä sitten grillattiin pihassa grillillä, jonka isä oli itse tehnyt.


      • Norppa83 kirjoitti:

        Kun olin lapsi, niin meillä paistettiin kiukaalla tai höyrystettiin HK:N sinistä lenkkiä ja sitten saunan jälkeen syötiin sinapin tai ketsupin kanssa ja juoma oli yleensä Pommac-limpsa, Hatwallin omenalimpsa tai vichyvesi.

        No mäkin muistan ne pussukat, mihin sain makkarat....mutta likipitäin sama kuin keittäis ne. :oD

        Mäkin kyllä muistan, miten yyberhienoo oli saada perjantaina saunan jälkeen jotain hyvää. Just limppari, namia ja pala vaniljajäätelöä ja pakastemansikoita sulatettuna....Hartaasti ne mussutettiin. :oD


      • Norppa83 kirjoitti:

        Kesällä sitten grillattiin pihassa grillillä, jonka isä oli itse tehnyt.

        Minäkin muistan kyllä mökillä sellaisen nuotiopaikan kivellä, mihin oli tiilistä ladottu tulisija, missä oli ritilä. Siinä isä ja muut miehet tummensivat ainakin lihaa ja makkaraa. :oD Yleensä ne oli aika mustia...

        Nuotiomakkarahan on päältä nokinen ja sisältä kylmä. :oD

        Joskus eno grillasi hiilillä ihan pihassaan, mutta en muista kun että oli jonkinlainen pallogrilli, mutta en muista, että olisi käyttänyt kantta päällä, kuten itse teen, kun tarvitsee miedompaa lämpöä. :o)


    • Anonyymi

      On tässä jo grillattu kuukausikin Meillä on pihalla ja mökillä grilli. Puugrilli on paras ja muurasin itse grillin mökille tiilistä joita olen ottanut remontti työmailta.. Kotipihalla on vain kivistä tehty grilli. Usein kyllä grillataan makkaraa, vihanneksia ja pihviä. Eihän tää suomen kesä kovn pitkä ole joten pihalla vietetään aikaa kuitenkin ja grilli päällä kuitenkin aika usein.

      • Joo. Grillauksen ohessahan voi viettää aikaakin pihalla. Nyt muksut ei ehkä ole innokkaimpia seuralaisia, mutta ehkä vanhempana... ja osaanpa mä pihalla öllöttää yksinkin. 😊

        Mutta grillaus on myös sosiaalisuutta. 😊


    • Grillailin viimeksi itsetehdyllä tiiligrillillä, oisko siitä suunnilleen 30 vuotta jo

      • No olisiko jo korkea aika uusia suoritus? :oD


      • Disseisback kirjoitti:

        No olisiko jo korkea aika uusia suoritus? :oD

        Oishan tuossa autotallissa velipojan tuoma vanha pallogrilli, tiiä vaik innostuis kokeilemaan


      • pujotteIija kirjoitti:

        Oishan tuossa autotallissa velipojan tuoma vanha pallogrilli, tiiä vaik innostuis kokeilemaan

        Heti uuvestaan. 😄👌


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      143
      1892
    2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      114
      1477
    3. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      91
      1285
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      169
      1272
    5. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      89
      1195
    6. Minä vaan masennun yksinäni

      Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
      Ikävä
      207
      1081
    7. Hyvää yötä naiselle.

      Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
      Ikävä
      98
      997
    8. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

      ulkonäöllisesti?
      Ikävä
      46
      977
    9. Venäjä lähettää 480 tuhannen sotilaan armeijan Suomen rajalle

      Miten Suomessa vastataan Venäjän uhkaan sotilaallisesti
      Maailman menoa
      204
      952
    10. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      76
      838
    Aihe