Jukolan huijarit !!!

Onko juku vielä niin lapsenuskoinen, suorastaan typerä, että luulee tai olettaa tämänpäivän suunnistuksessa TARVITTAVAN KARTTAA ja KOMPASSIA. Ei tarvita , ne on rekvisiitta menneisyydestä. Hurrit juoksevat gps-laitteiden kanssa =navikaattorin kanssa , herätkää hölmöt. Juha Mieto hiihti aikoinaan puusuksilla ,sanotaanko viimeiseen asti, ollen puolimatkassa ,kun lasikuitusuksilla hiitäjät menivät suihkuun. Mieto kun tuli maaliin hiihti puusukset jalassa suikutiloihin ja sanoi, perkele, nyt löytyi pitoa. EHKÄ ensivuonna jukolassa KAIKKI KÄYTTÄVÄT "NAVIKAATTORIA", ettei vaan hurrit.

30

2468

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tämän tasoisiin kirjoituksiin kannattaa suhtautua Mauno Koiviston viisaan lausahduksen lailla:
      "Ei kannata alkaa provisoriksi vaikka projisoidaan."

      • "Jotain pitäis tehrä" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    • Anonyymi

      Tämän tason tarinat kuuluu salaliittoteoriat osastolle.

    • Anonyymi

      Aika alkeellista provosointia aloitus, mutta osoittaa myös täydellistä tietämättömyyttä huippusuunnistuksesta.
      Oravapolkutasoinen harrastelija voisi ehkä voittaa ajallisesti teknisten laitteiden kanssa sähläämällä, kun on ensin onnistunut eksymään.

      • Alkeellista totisesti,,,,,,,,,,,totisesti alkeellista, lisäksi täysin sääntöjen vastaistata hurrien toiminta suunnistuksen parissa kuten hiihtoladuilla, näin se vaan , totuus ei pala tulessakaan, sinä ykinkertaisuus, todista hurrien "puhtaus". EI OLE ENÄÄN SUUNNISTUKSESTA KYSE, jos ESIM. Topi Raisen tasoiselle juokijalle annetaan käteen" REITTIOHJELMA", tai jos Iivo Niskasen tasoiselle hiitäjälle sallitaan lisähappilaitteet tai turskien ja hurrien käyttämät lisähappikapselit, Tämä on tätäpäivää, ÄLÄ MENETÄ LAPSENUSKOASI ,älä myöskään EPÄtoivoasi , mutta ennenkaikkea ÄLÄ PROVOSOIDU ..............TOTUUKSISTA.


    • Anonyymi

      Periaatteessa on mahdollista käyttää suunnistussuorituksen aikana GPS-laitetta, mutta minulle tuli mieleen muutama käytännön ongelma.

      Ensinnäkin käytettävän laitteen tulee olla pieni eli sen näyttö on hyvin pieni.
      Toiseksi GPS-laitteeseen ei saa suunnistuskarttaa. Laitteen kartan vertaaminen suunnistuskarttaan voi olla hankalaa, koska siitä puuttuu yksityiskohtia ja korkeuskäyrätkin ovat usein erilaiset.

      Kolmanneksi siinä ei voi näkyä koko rastiväli kerralla eli reitinvalintaa ei sen avulla voi tehdä.

      Neljänneksi kyllä se yösuunnistuksessa paljastuu, kun näyttö loistaa ranteessa.

      GPS-laitteesta voi olla etua tilanteessa, jossa todella putoaa kartalta ja joutuu sitten käyttämään aikaa laitteen kanssa näpertelyyn. Kyllä mä sanon, että tässä vaiheessa kärki menee jo kaukana karkuun.

      Kyllä ne ruottalaiset osaa yösuunnistuksen ihan siitä syystä, että siellä suunnistuskausi jatkuu läpi pimeän talven, koska Etelä-Ruotsissa ei ole liikaa lunta. Siitä tulee aikamoinen rutiini.

      Kyllä Etelä-Suomessakin voi joskus suunnistaa tammikuuhun asti, mutta eipä täällä ole mitään isompia suunnistustapahtumia. No hiihtosuunnistus on, mutta se on eri juttu. Jos lunta on vähän, voi suunnistaa, mutta on se kuitenkin todella erilaista silloin. Olen suunnistanut talvella lumettomana aikana ja lumisena aikana keskipäivällä ja pimeässä.

      • Muistatko FRIDA KARLSONIN ruosalaishiihtjä joka voitti kauden kaksi ensimmäistä kilpailua. Suomalais-selostaja ylisti friidan uskomatonta hapenottokykyä. Kolmas kilpailu ja friida hiihti ja VAAHTO PURSUI SUUSTA , tarkkanäköinen TOLKUNMIÄS kysyi tällä palstalla , mihin toimenpiteisiin ryhdytään LISÄHAPPI kapseleiden takia. ......Kilpailukielto, kaikille hurreille kuten Venäläisille. No friida karlsonnia ei valtavine hapenottokykyineen laduilla näkynyt.


      • Anonyymi
        tarkkanäköinen kirjoitti:

        Muistatko FRIDA KARLSONIN ruosalaishiihtjä joka voitti kauden kaksi ensimmäistä kilpailua. Suomalais-selostaja ylisti friidan uskomatonta hapenottokykyä. Kolmas kilpailu ja friida hiihti ja VAAHTO PURSUI SUUSTA , tarkkanäköinen TOLKUNMIÄS kysyi tällä palstalla , mihin toimenpiteisiin ryhdytään LISÄHAPPI kapseleiden takia. ......Kilpailukielto, kaikille hurreille kuten Venäläisille. No friida karlsonnia ei valtavine hapenottokykyineen laduilla näkynyt.

        Rysssät urheilevat nykyisin valkorysssien kanssa itäslaavien mm-kisoissa. Hyvä näin.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Rysssät urheilevat nykyisin valkorysssien kanssa itäslaavien mm-kisoissa. Hyvä näin.

        Selvähän se, eivät halua saastuttaa itseään, pitävät kiinni puhtaudestaan, se on hieno asia. Tulostaso ei ilmeisesti tule olemaan samaa tasoa kuin lännen demokraattien sätkynukeilla ns, "urheilijoilla". Rehellisyys maan perii, mutta EPÄrehellisyys rahan.


      • Anonyymi
        tarkkanäköinen kirjoitti:

        Selvähän se, eivät halua saastuttaa itseään, pitävät kiinni puhtaudestaan, se on hieno asia. Tulostaso ei ilmeisesti tule olemaan samaa tasoa kuin lännen demokraattien sätkynukeilla ns, "urheilijoilla". Rehellisyys maan perii, mutta EPÄrehellisyys rahan.

        Venäjä on monikansallinen liittovaltio ja venäläiset ovat "sekarotuinen" kansa.


    • Älkää suotta poistako viestejä (tähän mennessä jo kaksi). Se tekee meitsin surulliseksi. Poistopäätökset on toki teidän, mutta onko teidän totuus se ainoa oikea????? Antakaa tämän totuuden olla, KOLMAS KERTA TODEN SANOO!!!!!!!!!!! Hurrilan suunnistajia on KUOLLUT KYMMENKUNTA. Ensimmäisessä erässä meni neljä. EPÄILTIIN JOTAIN VIRUSTA. Toisessa erässä (muutama vuosi ILMAN KUOLEMIA) huippusuunnistajajia kuoli peräjälkeen 5-7 EPÄILTIIN HYTTYSEN AIHEUTTAMIKSI????????. Nyt on "LÄÄKE" löytynyt hurrit on suunnistaneet ILMAN KUOLEMIA noin kaksivuosikymmentä. Suomalainen uhanalainen luonnonvara = tarkkanäköinen tolkunmiäs , lähettää terveisiä läpsenuskoisille tällä ja kaikille asianosaille lahden toiselle puolelle. ps. miettikää rapiat kymmene alle kolmekympistä TERVETTÄ HUIPPUURHEILIJAA. Onko kyseessä valtion tasoinen dobinig????????????????????????????????????????

      • Anonyymi

        Ruotsalaisten suunnnistajien kuolemat selittyivät EPOn käytöllä ja väärällä metodilla hyödyntää sitä. Saivat aluksi aikaan vain veritulppia.


    • Anonyymi

      Katsokaa GPS seuranta.net - Tulospalvelu.fi sivustolta naisten EM keskimatka. Rastiväli 11 - 12. Gps seuranta pallero katoaa yhteysongelmien takia, ja samalla rastivälillä hajoaa monen suunnistus. Esim Alexandersson haahuilee maastossa monta minuuttia pudoten sijoituksissa toiselle kymmenelle, vaikka väli on suunnistuksellisesti oravapolku tasoa. Onkohan aloittajan jutussa sittenkin perää?

      • Osuit naulankantaan. Hurrien "SUUNNISTUSTAITO" katoaa samantien, kun gps häirintä otetaan käyttöön ,se voidaan rajata suunnistusreittialalle. Nuo hurrien paremmuutteen uskovat, lapenuskoiset hassut tulevat tämän toimenpiteen kohtapuoliin näkemään. Nuo pösilöt häpeävät tyhmyyttään, jos osaavat, epäilen toki sitäkin ja paheksun ko. toimintaa. Tajuavatko he sittenkään kun ko. toimenpide otetaan käyttöön . HUIJAREILTA mitallit pois. frida garsson hiihti Lahdenkisoissa VAAHTO PURSUI SUUSTA. UMPIsokea ylen selostaja kehui , että fridalla on valtava hapenottokyky. Reppana kun oli saanut käyttöönsä turskien=norjalaisten "lääkityksen", mutta ei osannut sitä käyttää, vaan oli pureksinut LISÄHAPPIKAPSELIN väärässä paikassa, tai annostus oli "väärä" . Näin toimii lännen demokratian airueet. Mutta eivät nuo yksinkertaisuudet tarkkanäköistä Suomalaista TOLKUNMIÄSTÄ pysty huijaamaan,


      • Anonyymi
        tarkkanäköinen kirjoitti:

        Osuit naulankantaan. Hurrien "SUUNNISTUSTAITO" katoaa samantien, kun gps häirintä otetaan käyttöön ,se voidaan rajata suunnistusreittialalle. Nuo hurrien paremmuutteen uskovat, lapenuskoiset hassut tulevat tämän toimenpiteen kohtapuoliin näkemään. Nuo pösilöt häpeävät tyhmyyttään, jos osaavat, epäilen toki sitäkin ja paheksun ko. toimintaa. Tajuavatko he sittenkään kun ko. toimenpide otetaan käyttöön . HUIJAREILTA mitallit pois. frida garsson hiihti Lahdenkisoissa VAAHTO PURSUI SUUSTA. UMPIsokea ylen selostaja kehui , että fridalla on valtava hapenottokyky. Reppana kun oli saanut käyttöönsä turskien=norjalaisten "lääkityksen", mutta ei osannut sitä käyttää, vaan oli pureksinut LISÄHAPPIKAPSELIN väärässä paikassa, tai annostus oli "väärä" . Näin toimii lännen demokratian airueet. Mutta eivät nuo yksinkertaisuudet tarkkanäköistä Suomalaista TOLKUNMIÄSTÄ pysty huijaamaan,

        Taitaa rysssiä ketuttaa kun saavat kilpaurheilla vain valkorysssien kanssa Neuvostoliiton mestaruuksista. Haaveilevat että saisivat Ukrainankin mukaan uuteen kansallissosialistiseen Neuvostoliittoonsa. Turhaan haaveilevat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Taitaa rysssiä ketuttaa kun saavat kilpaurheilla vain valkorysssien kanssa Neuvostoliiton mestaruuksista. Haaveilevat että saisivat Ukrainankin mukaan uuteen kansallissosialistiseen Neuvostoliittoonsa. Turhaan haaveilevat.

        Tälläinen pieni korjaus lapsenuskoisen /aivopestyn reppan riipustuksiin ,nämä lännen natsi demokraatit ja ns. eu-pösilöt ovat niitä natsien jälkeläisiä ELI KANSALLIS-SOSIALISTEJA


      • Anonyymi

        Katsoin tämän salaliittoteoreetikon mainitseman rastivälin. Alexandersson on ainoa merkittävästi pummaava ruotsalainen, Tjernlund hieman. Viisi muuta nopealla selauksella löytynyttä eivät pummaa.
        Suomalaisista Harju ja Tuomisto tekevät ison pummin, Westerlund ajautuu välillä vinoon. Ehkä väli ei ollutkaan "suunnistuksellisesti oravapolku tasoa"?
        Kirjoituspöydän äärellä voisi keskittyä suomen oikeinkirjoitukseen ja oikeisiin fuctoihin.


    • Anonyymi

      Näitä viestejä lukiessa ymmärtää, miksi suunnistuksesta jotain ymmärtävät harvoin viitsivät tänne kirjoitella.

    • Anonyymi

      Ainakin stadissa kun oli pienellä alueella juoksut meni ristiin GPS sakkasi.
      Mahtavaa että ala-tikkurilan shelliltä löytyneet hemohes letkut on unohdettu.

    • Anonyymi

      Älkää nyt hyvät ihmiset enää ruokkiko trollia.

      Ainoa tapa saada tällainen pois palstalta on ettei _kukaan_ vastaa _kertaakaan_ näihin provoihin. Trolli ei kauan jaksa viestitellä itsensä kanssa, vaikka olisi kuinka innokas.

      • Jos minä olen trolli, niin mikähän sinä lienet??????????


    • Anonyymi

      Frida Karlsson sai kahdesti lyötyä Terese Johaugin, sitten tuli eteen montunpohja. Veti aivan ylikierroksille, jollain aineilla, ja Terese putsasi pöydän loppukauden osalta. Tosin Olympialaisissa Kepa meinasi tehdä ihmeen, mutta taipui lopussa 0,4 sek. Silti ihme, kun naturaalina veti mömmöturskaa vastaan.

    • Anonyymi

      Olen nyt vuosien varrelle kokeillut suunnistamista myös erilaisilla GPS - tekniikoilla. Soveltuvat kyllä vaeltamiseen jotenkin, jos sitä maastokarttaa ei ole eikä kiire. Kuntorasteilla järjestäjät eivät taatusti odota niin kauan, että "kepsillä" hakisit kymmenen rastia! Ja yksinkertainen kyssäri: Kun avaat kepsin, niin mistä tiedät, missä on rasti? Missä yli puolitoistametriset kivet? Missä jyrkänteet? Missä notkot, nenät, supat, kumpareet.....
      Että KILPAsuunistusta kepsillä????
      Nyt olen nähnyt hyvin "viisaan" aloituksen! HYVIN VIISAAN!!!!!

      • taitaa tämän yliviisaan hurrimielisen venkeet olla ajalta NMT 450-900.


      • Anonyymi
        tarkkanäköinen kirjoitti:

        taitaa tämän yliviisaan hurrimielisen venkeet olla ajalta NMT 450-900.

        Ja "Tarkkanäköinen" ryssämielisenä stallarina ihailee neuvosto-Venäjää, joka harrastaa hyökkäyssotaa Ukrainassa ja on tehnyt sotilaallisia iskuja monissa muissakin naapurimaissaan.

        Taitaapi tämä "Tarkkanäköinen" peppu pystyssä jo odotella itärajalla neuvostosotilaita, jotka "vapauttavat Suomen kansan fasisteista ja porvareista".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja "Tarkkanäköinen" ryssämielisenä stallarina ihailee neuvosto-Venäjää, joka harrastaa hyökkäyssotaa Ukrainassa ja on tehnyt sotilaallisia iskuja monissa muissakin naapurimaissaan.

        Taitaapi tämä "Tarkkanäköinen" peppu pystyssä jo odotella itärajalla neuvostosotilaita, jotka "vapauttavat Suomen kansan fasisteista ja porvareista".

        Toi Tarkkis oli aikaisemmin kova Halla-aho- fani mutta se käänsi takkinsa kun tajusi ettei Nato-Jussi ole neukkujen perseennuolija....


    • Anonyymi

      Gps:llä kilpasuunnistusta??? Menepä kokeilemaan! Tämä oli kevennys!!

    • Anonyymi

      Provoilu on vaikea laji eikä onnistu kaikilta.
      Mut asiasta kiinnostuneille. Olen ollut tapahtumassa jossa kaikki apuvälineet oli sallittuja ja kuinkas kävikään... tulos oli että kartalla ja kompassilla mentiin paljon nopeammin ja erot olivat vieläpä suuret. Niin suuret että jopa minä suunnistajana yllätyin, porukat veti gepsin nuolen mukaan kaikkiin vesakoihin ja vellisuolle.

    • Anonyymi

      Ok, lähdetään siitä ajatuksesta, että "hurrilla" on GPS-laite käytössä Jukolassa. Kun lähtö pamahtaa, hän avaa paperikartan ja toteaa, ettei rastipisteitä ja rastikoodeja ole merkattu hänen GPS-laitteeseen eikä siinä ole (ainakaan ajantasaista) suunnistuskarttaa.

      Niinpä hän eksyy pystyvihreään, törmää kiellettyyn alueeseen, joutuu kahlaamaan ison ojan yli, vaikka vähän matkan päässä olisi silta jne. Ja siinä samalla hän sitten joutuu vertailemaan GPS:n näyttämää suunnistuskarttaansa.

      Olen joskus harrastukseni alkuaikoina harjoituksissa joutunut katsomaan sijaintini puhelimen Maastokartasta ja siitä ei kyllä kovin tarkasti näe paikkaa ainakaan sujuvaa rastinottoa varten.

      Sitten jossain sopivassa peitteisessä kallionkolossa (erityisesti sadesäällä) GPS pallero pysähtyy tai hyppää muutama sata metriä. Siitäkös vasta hauska alkaa. :) Hetken panikoinnin jälkeen hurri puristaa kiriin ja kompastuu kolauttaen GPS-laitteensa kiviin.

      Enemmänkin siis pitäisi epäillä, että Jukolan hitaimmat käyttävät GPS:ää.

      • Anonyymi

        GPS-laitteen avulla ei voi tehdä reitinvalintaa mikä on erittäin ratkaisevassa asemassa monissa maastotyypeissä. Ainakaan itse en haluaisi mitään GPS-laitetta.

        GPS-laitteen näyttö on liian pieni esim. 4 kilometrin rastivälin nopeaan silmäilyyn. Enkä halua juosta mikään 32-tuumainen telkkarikaan kainalossa.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1878
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1828
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      118
      1819
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      82
      1606
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1432
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1246
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1138
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1138
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe