Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Miksi Stravinsky on niin suosittu säveltäjä?

Anonyymi

Miksi ihmeessä Igor Stravinskystä on tullut niin tunnettu ja arvostettu, kuuluisa säveltäjä, kun hän kirjoitti niin pinnallista musiikkia, joka ei vaikuta millään tavoin ainakaan minun tunteisiini varsinkaan uusklassisilla sinfonioillaan jotka ovat mekaanisessa sävellystavassaan äärimmäisen tylsiä? Johtuuko se Kevätuhrin saamasta asemasta modernismin merkkipaaluna ja sen Pariisissa aiheuttamasta skandaalista jossa musiikin modernistisuudesta järkyttynyt yleisö häiritsi esitystä sillä minkäänlaista emotionaalista syvyyttä en ole kokenut Stravinskyn baleteista kuin sinfonioistakaan jota suurelta säveltäjältä sopisi kuitenkin odottaa ja mihin seikkaan tämän suuruuden luulisi perustuvan sillä pakahduin esim. jopa täysin unohdetun Sulho Rannan persoonallista uusklassismia edustavasta Piccola sinfoniasta paljon enemmän kuin Stravinskyn kovin pinnallisista ja sisäistä merkitystä vailla olevista uusklassista sinfonioista.

3

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Stravinsky Gouldin mukaan sitä paitsi käyttää väärin uusklassismin alkuperäistä tarkoitusta eivätkä hänen uusklassiset sinfoniansa pyri käyttämään uusklassismin rekonstruktiivista voimaa minkään teknisen jatkuvuusprobleemin ratkaisemiseen kuten Schönberg käytti klassisia muotoja ensimmäisissä dodekafonisissa teoksissaan tai Hindemith sonaattimaisia konstruktioita sävellyksissään ja Ranta esim. fuugamuotoa sinfonioissaan kuten muistaakseni Semplicassa ja Oratorio volgaressa. Gouldin mukaan Stravinsky ei ole koskaan kyennyt löytämään lukuunottamatta vaihtuvia idetiteettejään omaa todellista persoonallisuuttaan mikä on traagista.

    • Anonyymi

      Vastaan itse kysymykseen että Stravinskyn nimi on kuuluisa, ei niinkään hänen musiikkinsa. Minäkin nuorempana erehdyin luulemaan että Stravinsky on säveltänyt merkittävää ja syvällistä, sydäntä koskettavaa ja syvälle sieluun menevää musiikkia kun hän on niin tunnettu säveltäjänimi ja hankin hänen levyjään kokoelmiini ilman mitään käsitystä sen laadusta ja sitten osoittautuikin että tämän Stravinskyn musiikki on kuivaa ja tekotavaltaan jotenkin mekaanista ja kaavamaista rytmisestä draivistaan huolimatta ja petyin suuresti kun huomasin ettei hänen psalmisinfoniallaan ollut minulle mitään annettavaa vaikka alunperin luulin sen olevan merkittävä ja vaikuttava teos mutta joka oli tylsää ja kuivaa musiikkia vaikka kuinka yritin sitä kuunnella.

    • Anonyymi

      Kevätuhri ja erityisesti Tulilintu ovat tärkeitä teoksia venäläisten kulttuuriselle identiteetille. Tästä syystä venäläiset ovat nostaneet Stravinskin arvokkaimpien säveltäjiensä joukkoon (Tshaikovskin ja Rimski-Korsakovin rinnalle). Tämä heijastunee maailman yleiseen käsitykseen.

      Musiikillisen nerouden kanssa tällä ei tietenkään ole välttämättä mitään tekemistä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2247
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2073
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1688
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1506
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1397
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1364
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe