Vaalensin tukkaa, tuloksena punainen

Anonyymi

Eli siis, tein sen perinteisen virheen ja hetken mielijohteesta yritin vaalentaa tukkaa muutaman asteen. Ostin Biozellin Rial vaalennusvoidetta, jonka luvattiin olevan hellävarainen ja vaalentavan hiuksia vain 2-3 astetta. En ole ikinä valkaissut tai värjännyt kestovärillä. Vuosia sitten ollut jotain hennaa tukassa, mutta siinäpä ne minun värjäyskokeilut.

Oma tukka oli vielä joitain vuosia sitten vaaleahko maantienruskea (oikea väri, ei värjätty), nykyään vanhenemisesta johtuen (keski-ikäinen hyvää vauhtia mummoutuva akka siis olen) tummunut lähes mustaksi harmahtavaksi, menettänyt ruskean sävynsä, joukossa myös nykyään oikeita harmaitakin siellä täällä irvistelemässä pitkin päätä (olisi edes paksumpina raitoina, niin saattaisin jopa tykätä). Ajattelin, että harmaat eivät irvistelisi niin näkyvästi vaaleamman tukan joukosta ja vaalennus voisi olla ratkaisu tähän "välitilaan" kun tukka harmaantuu koko ajan enemmän ja enemmän, kunnes on kokonaan valkoinen ja sitten antaisin sen olla taas luonnontilassa. Lisäksi tukka oli ruman ja likaisen näköinen koko ajan, eikä niin tumma sovi minulle, kun ei ole oikea alkuperäinen värini. Tekee kovan ja vielä rupsahtaneemman näköiseksi - ja muutenkin tukkani on inhottanut ja kyllästyttänyt minua jo pitkään, joten päätin kokeilla josko tuo Rial auttaisi.

No tuloksena siis toki vaaleampi, varmaan jopa 3 -astetta enemmänkin vaalentunut tukka, mutta tietysti kovin punainen. Latvat olisivat ihan ok. väriset, mutta juuresta räikeämpi, koska tietysti tyhmyyksissäni ajattelin ettei tuo pure näin tummaan tukkaan ja lähdin länttäämään vaalennusaineen juureen ja otsatukkaan, vasta sen jälkeen niskaan ja latvoihin, vaikka tiesin että järjestys pitäisi olla päinvastainen.

Tein kyllä tukkatupsuilla testit ennen vaalennusta ja yhdessä tupossa pidin vaalennusainetta 30 min, toisessa 40 min, kolmannessa 50 min. Paketissa suositeltiin vaikutusajaksi 30-50 min. No nuo kolme tuppoa vaalenivat kaikki täsmälleen saman verran, eikä vaikutusaika tehnyt mitään eroa niissä. Jokaisesta tuli myös ihan nätti, kullansävyinen vaaleanruskea, jopa lähellä omaa alkuperäistä väriäni oleva. Siksi ihmetyttää, että miksi sitten kun laitoin aineen päähäni, lopputulos on tämä. Onko syynä se, että nuo tupsut olivat leikattu pois tukastani ja ne prosessoituivat huoneenlämmössä ja oma kuuman höyryävä vaihdevuotinen pääni aiheutti tämän tuskanpunaisen, mikä tukassani nyt on?

Mitä teen tälle? Ostin jo Biozellin color maskia, sävynä hopea, ja laitoin sen tukkaan eilen. Kyllä se vähän sitä pahinta punaisuutta poisti, mutta vieläkin liian punainen. Tilasin Elean kevytvärin (sävynä myös hopea) ja sen länttään päähäni, kunhan paketti saapuu. Jos sekään ei poista liiallista punaisuutta, niin mikä auttaisi?

Entä mitä teen jatkossa? En haluaisi antaa enää kasvaa takaisin sen nykyisen luonnollisen värini, koska se on suoraan sanottuna niin saatanan ruma. Mielellään vaalentaisin ja sävyttäisin / värjäilisin jollain niin kauan, että tukka on kokonaan harmaantunut. Ei enää sitä haalistunutta mustanharmaata "väriä" jäljellä ollenkaan, vaan valkoiseksi harmaantunut.

Miten siis toimin seuraavalla kerralla, kun on aika värjätä juurikasvu - mitä väriä ostan, entä valkaisuainetta? Rialin kehite on 9%. Ilmeisesti sen ei pitäisi olla kovin vahvaa, vai..? Hyvin vahva kehite kai ainakin sulattaa tukan pois tai valkaisee ihan vitivalkoiseksi, mitä en myöskään halua. Mikä vahvuus kehitteessä olisi sopiva, että lopputuloksesta tulisi vain vähän vaaleampi vailla sitä punaisuutta? Myös helppokäyttöisyys olisi toivottavaa, koska en tosiaan ole valkaissut tai värjännyt tukkaani aiemmin, joten en osaa pensselillä sutia kovin nopeati ja tarkasti mitään aineita. Rial oli sentään helppo levittää tukkaan, ja ehkä tulos olisi siedettävämpi, jos olisin aloittanut aineen levittämisen latvoista ja takaraivosta. Tosin juurikasvua vaalentaessa saattaa tulla Rialinkin kanssa ongelmaa, koska pakostakin se levittyy minun taidoillani jo siihen ennestään vaalennettuun tukkaankin, joten onko sitten tuloksena joku valkean oranssihtava raita juurikasvun ja ennestään valkaistun tukan välissä? Miten tämä ongelma ratkaistaan?

Olen katsellut youtubesta Brad Mondon- ja joku toinen kampaaja, muistaakseni Hair Buddha -kanavia, ja molemmat tuntuvat olevan sitä mieltä, että kauppojen hyllyllä myytävät kestovärit on kaiken pahan alku ja juuri. Ilmeisesti juuri ne aiheuttavat kaikki suurimmat katastrofit, joissa lopputuloksena laikukas valko, ruskea, kelta, oranssi, sinivioletti, vihreänkirjava tukka, joka sulaa paikoittain päästä. Jos näin on, niin mistä tuo johtuu - ja mikä kampaajien käyttämissä kestoväreissä on sitten erilaista, että noita katastrofeja ei tapahdu?

3

86

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mene kampaajalle, niillä on se ammattitaito värien kanssa pelaamiseen, eikä ne koskaan värjää yhdellä värillä , vaan sekoittavat taittovärejä mukaan ja myös analysoivat sinun tukkasi värin ja niillä hapetteitakin montaa vahvuutta.

      • Anonyymi

        No kun ei ole tällä hetkellä varaa laittaa kampaajaan rahaa. Muuten kyllä menisinkin. Rial ja Elea on halpoja. Jos tukka menee omilla konsteilla vielä enemmän pilalle, vedän pääni kaljuksi ja kuljen pipo päässä, eli en sinänsä niin vakavasti ota näitä virheellisiä lopputuloksiakaan. Oma tukka on vaan niin ruma nykyisin, että olen oikeasti harkinnut jopa kaljuksi vetämistä. :D


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No kun ei ole tällä hetkellä varaa laittaa kampaajaan rahaa. Muuten kyllä menisinkin. Rial ja Elea on halpoja. Jos tukka menee omilla konsteilla vielä enemmän pilalle, vedän pääni kaljuksi ja kuljen pipo päässä, eli en sinänsä niin vakavasti ota näitä virheellisiä lopputuloksiakaan. Oma tukka on vaan niin ruma nykyisin, että olen oikeasti harkinnut jopa kaljuksi vetämistä. :D

        Kampaajaa minäkin suosittelisin. Mutta niin, niin... se maksaa.

        Kun hiukset alkavat harmaantua ja jo haarmaantuneiden hiusten kanssa ryhdytään värikäsittelyihin vain kampaajalla. Haarmaantuneiden hiusten värjääminen on ammattilaisten hommaa.

        Jos kampaajaan ei ole varaa, on viisainta antaa hiusten olla. Itse tehden hiukset ovat pian täysin pilalla. Tästä lähtien siis vain peset hiukset ja voit hyvin käyttää myös hoitoainetta. Mutta ei muuta!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2620
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      89
      1966
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      39
      1501
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1038
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      923
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      881
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      854
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      765
    Aihe