Paul Raja-aho ja arkkisunnuntai 7.8.2022

Anonyymi

Kommenttia Paul Raja-ahon esiintymisestä em. sunnuntaina.

Lähde: https://www.youtube.com/watch?v=xhzP6ZPL4Sw


1) Ruusuja ja risuja?
-----------------------------

Positiivista ja kiitettävää on se, että Raja-aho käyttää puheissaan alustana Raamatun Sanaa!

Sitä ei voi sanoa kaikista saarnasmiehistä? Monilla on jokunen Raamatun jae, loppu on "puuta, heinää, olkia" ihmistason retoriikkaa" Joillakin on jokunen Raamatun jae siteeksi, loppu on ihmisten kosiskelua, sympatioiden ja suosion tavoittelua. Viihdettä. Ihmistason runtiinia.

Nämä samat elementit toki näkyvät myös Raja-ahon esiintymisessä. Hän on tyypillinen saarnamies, jonka on pysyttävä ihmisten suosiossa. Totutuilla keinoilla. On soviteltava sanaa, puhuttava korvasyyhyynkin, jotta ei puhujan suosio lopahtaisi? Niipä ei tälläkään kertaa MITÄÄN sanaa synnistä, parannuksesta, puhdistuksesta. . . Se EI KUULU Vapaakirkon protokollaan. On varottava ettei sanoisi poikkupuolista sanaa? Voivat kutsut vähetä?


Tämäkin esitys 7.8.2022 analysoituna oli mitä? Siitä lisää nyt. Paul on kuitenkin niitä hyvin harvoja puhujia, joiden esityksiä jaksaa kuunnella? Suuri osa tämän ajan "bisneskristillisyyden" hapattamista esiintyjistä ei kaikille kelpaa. . .


2) Ihmisille annetut aplodit?
---------------------------------

Raja-ahon esiintyminen oli hänelle hyvin ominaista ja tyypillistä. Siihen kuuluu jo vakiona, että yleisö antaa " aplodit" puhujan parhaille paloille! Raja-aho pitänee sitä kait normaalina "kristillisenä" perinteenä?

Raamattu ei sellaista "ihmisen ylistämistä" tunne. Sellainen kuuluu tämän maailman viihdeareenoille, joissa starat ova "jumalan sijalla" - joita ylistetään!

Tervehenkinen kristitty ylistää ja aplodeeraa VAIN ja ainoastaan Häntä, täydellistä Kaikkivaltiasta Jumalaa ja korottaa Herraa Jeesusta! Pyhä Henki? "Hän on minut kirkastava" - sanoi Jeesus!

3) Mikä ihmeen "toronton siunaus" - "kihniön siunaus"?
---------------------------------------------------------------------

Jostakin syystä Raja-aho jälleen kerran sortui "ihmisten kiittelyyn ja korottamiseen"! Se helmasynti sitoo häntä. Omassa kirjassaan "Ohittamaton Pyhä Henki" - tämä ihmisten, seurakuntien ja nimipuhujien kehuminen ohittaa Jeesuksen.

Paul korottaa jopa ohitse Raamatun sanan (kirjassa: Ohittamaton Pyhä Henki) sivulla 174 - että "surakunta olisi uskon takuu, uskossa pysymisen ehto.") Raamattu opettaa kyllä toisin? Jeesus on uskomme Alkaja ja Täydelliseksi tekijä.
Kristus on se kallio, jossa usko pysyy tai eI? ( Matt 7:24-27, 1 Kor 3:11,,)


• "Älköön kukaan kerskatko ihmisistä"... (1 Kor 3:21, 1:31)

Jumalan Sana on tässä Ylin Auktoriteetti. Raja-aho ei ymmärrä totella sitä?

Kun kehutaan ihmisiä, ihmissukuja (Kuten Kihniöön liittyen) korostus on väärällä tasolla! Siinä katseet suunnataan ihmisiin. Ja kuitenkin? Ei ole mitään todellista "siunausta" muuta kuin mitä Jumala armossaan suo.

Paulin puheista nousi vahva korostus, että se joku "suku" Kihniöllä olisi kuin itse siunauksensa hankkinut? Ja tietysti? Korostukseen liittyi korottaa Vapaaseurakuntaa! Ei Herraa, jonka armosta KAIKKI siunaus tulee! Mutta tämä on jo niin kroonista ja jopa jumittunutta Raja-ahon tyyliä, ettei siinä uutta.

Mitä ns. toronton siunaukseen tulee, on surullista ettei Raja-aho ole puhdistunut tuon hapatuksen saasteesta. Siihen kuuluu myös Stewe Hill - jonka Paul mainitsee "suosikkipuhujakseen"! Hill, joka etsi "voitelua" kuolleitten haudoilta . . .

Jokaisen totisen kristityn "suosikkipuhujat" löytyvät Raamatusta. Alkaen Herrastamme Jeesuksesta!


(aloitus jatkuu)

19

294

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      (aloitus jatkuu)

      Jatkoa aloitukseen: Paul Raja-aho ja arkkisunnuntai 7.8.2022


      4) Miten joku "voitelu" häviää taukojen aikana?
      -----------------------------------------------------

      Kovin omituinen oli tämä esitys?

      Raja-aho totesi, että kun hän puhui 1.7.2022, ja sitten uudelleen 7.8.2022 - se oli "liian pitkä väli"! Että puhujalla ei saisi olla pitkiä taukoja, miksi? Siksi että "voitelu" pysyy paremmin mukana. Onko kyseessä krooninen puheaddiktio?

      Tuollaiseen linjaukseen ei Raamattu anna tukea! Jos saarnamiehen pitää harjoittaa "puheripulia" siksi, että jokin "voitelu" ei väljähtyisi ? - niin pahasti on asiat!

      Aito Pyhän Hengen "voima ja voitelu" ei ole - eikä voi olla - kiinni ihmisistä! Jos Pyhä Henki antaa siunauksen, se ei mitenkään "vanhene"- vaikka olisi kulunut vuosi, 10 vuotta, pidempäänkin! Jos astia on puhdas, Pyhä Henki ei viivyttele!

      Raja-aho tarkoittanee sitä, että "sielullinen taso" ikäänkuin takertelee, jos tulee vaikka jopa 5 viikon tauko! ( 1.7.2022 - 7.8.2022)

      Toki sen ymmärtää? Puhujan rutiini on lomalla, puhetaito takkuilee? Mutta se on täysin inhimillinen taso, ei mikään Pyhän Hengen voitelun ongelma! Raja-ahon pitäisi oppia Paavalista?
      • " Niinpä, kun minä tulin teidän tykönne veljet, en tullut puheen tai viisauden loistolla teille Jumalan todistusta julistamaan." Vaan...? ( 1 Kor 2:1-5)

      Surulla onkin todettava, ettei Raja-ahon puheessa ollut sellaista Pyhän hengen aitoa voimaa, jota sopisi odottaa? Sielullinen "puheinto" kun ei ole sama asia kuin Hengen kirkas läsnäolo!

      5) Puheet koetuksista, menetyksistä, kuolemasta?
      -----------------------------------------------------------

      Hyvää ja rakentavaa asiaa oli se, miten Raja-aho koetti tukea ihmisiä, joilla ollut menetyksiä, syyllisyyden taakkaa, jne. Kiitettävästi hän rohkaisi!


      Omituista oli se, että hän kuitenkin esitti moitettakin niihin ihmisiin liittyen, jotka ovat kovia kokeneet?

      Ambivalenttia se oli siksi, että lähes jokaisessa puhetilaisuudessa Raja-aho ottaa ITSE esiin poikansa kuolemantapauksen! Se, että hän moittii toisia, että nämä olisivat jääneet "kiinni" joihinkin elämän ikäviin asioihin, hän siis ITSE toimii niin. Ja vasta vajaa puoli vuotta on kulunut pojan menetyksestä?

      On toki ymmärrettävää, että hänellä on akuutti surutyö aktuellissa vaiheessa. Mutta onko ihan välttämätöntä nostaa omaa kriisiään jatkuvasti, julkisesti? Hän suo sen (kriisin kertomisen) itselleen. Mutta toisille se ei olisi suotavaa.

      Annettakoon anteeksi tuollainen kyklooppimainen asenne. Koska vain Jumala yksin tietää, miten raskaita ovat koetukset kullekin yksilölle?

      Ehkä Raja-ahokin pääsee surutyönsä siteistä sen yläpuolelle? Ja oppii kiittämäänkin? Niinkuin moni muu lapsensa, perheensä, omaisuutensa ja kaiken menettäneet! Kun kymmeniä vuosia kuluu - koetukset ovat Uskoa vahvistavaa pääomaa!

      Job sanoi: "Herra antoi, Herra otti; kiitetty olkoon Herran nimi." ( Job 1. luku ( 21-22)


      6) Lopuksi
      ---------------

      Rukoilen, ja rukoilkaamme - että Raja-ahonkin sydämen istuimelle saisi itse Herra Jeesus astua ylimmäksi auktoriteetiksi! Että hän - kaikesta hyvästä puheesta ja hyvistä palvelusvuosistaan johtuen voisi olla "yksin Herran palvelija" - Mestarin jalanjäljissä! Että kuuluisi ja näkyisi terve ja raitis Herran palvelijan tunnus!

      Koska hän ilmeisesti ja aidosti odottaa apostolisten aikojen mukaisia siunauksen ja virvoituksen aikoja? Että hän puhdistuisi siitä kaikesta, joka nyt on ESTEENÄ täydelle Jumalan ilmestymiselle ja palvelulle!


      Johannes 15. luku

    • Anonyymi

      Raja-aho on tyypillinen yhden suunnan puhujamies!

      Liian pitkään yhden lahkon rajoitetussa tilassa!

      " sen leipää syöt, kenen lauluja laulat". . .

      Raja-aho saa haaveilla suurten saarnaajien ihmistulvasta.
      Sellaista ei tule. Jumalan asia ei ole "alennusmyynnissä". Hän ei te konsensuksia.

      Joka tahtoo nähdä "Herran väkeviä tekoja"---- pitää suostua olemaan Hänen palvelijansa. Kaikessa.

      Ei kirkkokunnan mainosmies!!

    • Anonyymi

      Joo.... katsoin sen videon. Tosiaan. Raja-aho ikäänkuin surkuttelee, että tuli liian pitkä tauko saarnaamiseen!!

      Heräs kysymys, että oliko se jokin vihje, että pyytäkää mua useammin saarnaamaan???

      • Anonyymi

        Vinkkinä, että jos haluaa keskustelun näyttävän siltä, ettei keskustele vain itsensä kanssa, kannattaa opetella selvästi keskenään erilaisia tyylejä kirjoittaa.


    • Anonyymi

      Raja-aho on tyypillinen saarnamies, rajoittunut. Kuvittelee, että herätys syntyy kun joku tarpeeksi erikoinen puhuja on pöntössä.

      Hän elää menneiden vuosikymmenien kuvitelmissa.

      Mutta, tuskin enää avartuu??

    • Anonyymi

      Näyttää olevan jumittunut vanhoihin kaavoihinsa ja unelmiin. Että kun on tarpeeksi kuuluisa tai muuta vastaavaa, niin saarnaaja pöntössäsaa aikaan herätyksen!!

    • Anonyymi

      >Mitä ns. toronton siunaukseen tulee, on surullista ettei Raja-aho ole puhdistunut tuon hapatuksen saasteesta.<

      Torontolaisuus oli ja on hölynpölyä.

      Paul Raja-aho eksyi siihen kuten helluntailaisten Seppo Pehkonen.

      Onneksi Paavo Hiltunen oli hereillä ja varoitti torontolaisuudesta.

      • Anonyymi

        Raja-aho on tyypillinen yhden suunnan "saarnamies"! Rajoittunut ja jumittunut siihen poteroon, jossa on toiminut! Ei näe metsää puilta, eikä puita metsän seassa!

        Hän on niin rajoittunut ja samalla sokeutunut, että latelee ihan Raamatun Sanan vastaisia teesejä ja (muka) totuuksia!

        Hän näyttää asettaneen itsensä korokkeelle, jossa lukee Vapaakirkko. Ja siltä korokkeelta hän "mittaa toisia uskovia". Hän olettaa tietävänsä, KUKA on oikeassa uskossa? Jos ei satu täyttämään Raja-ajon rajoittúneita "kriteereitä"!

        Surullista ja säälittävää. Mutta tuollainen rajoittuneisuus ja lahkohenkisyys on ihan tyypillistä tasoa nv. vapaiden suuntien puhujatyypeille.
        "Kenen leipää syöt, sen lauluja laulat..."

        Kun on vuosikymmeniä syönyt vapaakirkollista evästä, ei voi enää vanhuuden kynnykselläkään olettaa, että samasta pöntöstä kuuluisi "tervettä oppia" ja opetusta?
        Se opetustaso on värittynyt, astian makua ei voi piilottaa.


      • Anonyymi

        Paul Raja-aho on esittänyt erään "väitteen" (Kirjansa Ohittamaton Pyhä Henki, sivulla 174) joka ehdottomasti kaipaa kritiikkiä!

        ”Et voi olla parhaalla mahdollisella tavalla Pyhän Hengen ohjauksessa ilman aktiivista seurakuntayhteyttä.” (**)



        Hänelle on esitetty julkinen kysely. Koska ko. kirjahan on JULKINEN. Mutta Raja-aho lienee niin korkealla oleva persoona (?) ettei hän alennu vastaamaan?

        Kysymyksiä:

        1. Kelpaako aktiivisen seurakuntayhteyden paikoiksi seuraavat seurakunnat?
        Katolisen kirkon seurakunta, ortodoksinen seurakunta, ev.lut. Seurakunta, juutalaisten srk? Entä Helluntaikirkko, siitä erkaantuneet helluntaisuerakunnat? Baptisi-srk, metodisti-srk, adventti-srk, citykirkon seurakunnat, One Way? Kelpaako mielestäsi aktiiviseen srk-yhteyteen Kansanlähetys, Evankeeliset, herännäiset, lestadiolaiset? Ja kumpi niistä haaroista: Vahoillislestadiolaiset vai ne toiset? Entä Pelastusarmeija? Kelpuutatko sen? Entä mormonien tai Jehovan todistajien seurakunnat?

        2. Voisitko täsmentää asiaa? Kelpaako Sinulle nuo mainitut seurakunnat, vai onko Vapaakirkko-seurakunnat ainoa paikka Suomessa, jossa voi olla ”parhaalla mahdollisella tavalla Pyhän Hengen ohjauksessa”?

        -------------------------------------------------
        Kun Suomessakin on siis satoja eri porukoita, jotka nimeävät itsensä "seurakunnaksi"?- niin MIKÄ niistä oli Raja-ahon kelpuuttama joukko?

        No, toisille riittää tämä. Johannes 10:27-30. Ja tässä laumassa Itse PääPaimen on luvannut pitää huolta lampaistaan. Amen.


        Sitten, lisää…


    • Anonyymi

      Suuri osa vapaiden suuntien saarnamiehistä on kutistunut sellaiseen "näkyyn" että joku suuri herätys syntyisi jonkun mahtavan puhujan pöntön kautta!

      • Anonyymi

        Ja kuitenkin Raamattu sanoo, että "...viimeisinä päivinä on tuleva vaikeita aikoja." (2. Tim .3:1)

        ja " Mutta Henki sanoo selvästi, että tulevina aikoina moniaat luopuvat uskosta ja noudattavat villitseviä henkiä ja riivaajien oppeja" (1. Tim. 4:1)

        Onko jokin "suuri herätys" raamatullinen?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja kuitenkin Raamattu sanoo, että "...viimeisinä päivinä on tuleva vaikeita aikoja." (2. Tim .3:1)

        ja " Mutta Henki sanoo selvästi, että tulevina aikoina moniaat luopuvat uskosta ja noudattavat villitseviä henkiä ja riivaajien oppeja" (1. Tim. 4:1)

        Onko jokin "suuri herätys" raamatullinen?

        Ei sellaisesta UT opeta, ei Jeesus eikä apostolit!
        Se on ihmisten toiveajattelua, illuusiota. Sellaista sanaakaan kuin "herätys" ei UT tunne!


    • Anonyymi

      Järvenpään Vapaaseurakunta Arkki taitaa olla nykyään aika rauhallinen paikka jos vertaa siihen 90luvun lopun sekavaan toimintaan jota siellä Autotalolla harjoitettiin. Kaatamistoimintaa ja menestystologiaa ja ylistysmusiikkia oli jo ennen torontolaisuutta mutta siitä tuli valtavirtaa uuskarismaattisiin seurakuntiin.

      Peltola kirjoittaa täyttä asiaa:

      "Onko kaataminen eräs lopun ajan
      ihme ja merkki vai harhaa? ... 55
      Olavi Peltola"

      >>Kaatumisilmiössä on aina joku kaatajana. Mistä tämä kaataja
      on saanut tämän kyvyn, voiman, vallan ja halun vaikuttaa ihmisiin niin,
      että he menettävät tasapainonsa ja kaatuvat selälleen? Usein kaatamiseen
      liittyy myös otsaan painaminen. Benny Hinn saattaa puhaltaa, huutaa
      ’’tuli” tai vain lyödä kättään kohti ihmisiä ja ihmiset kaatuvat kuin jonkin
      väkevän voiman iskemänä

      >>Tämä päivän hengellisissä kokouksissa tapahtuvaa kaatamis manifestaatiota esiintyi ainakin Kathryn Kuhlmanin kokouksissa 1970-
      luvulla (Leo Meller ja ystävät: Kathryn Kuhlman Las Vegasissa, TV7:n
      arkisto, no 15). Näkyvimmin Suomeen toi tämän manifestaation Niilo
      Yli-Vainio vuosina 1977-1981 (YLE, Elävä arkisto, Niilo Yli-Vainio kaatoi ja paransi, 2.5.1978). Yli-Vainio vetosikin Kuhlmaniin oman toimintansa inspiroijana. Sen jälkeen on ollut Suomessa monia kaatajia.

      >> Sovimmekin niin, että me kaksi rukoilimme ihmisten kanssa alttarilla ja Pirkko Jalovaara saarnatuolin juurella, jossa ihmiset kävivät kaatumassa. Syntyi kaksi eri jonoa. Lopuksi Pirkko Jalovaarakin tuli alttarille. Ennen häntä oli kirkon
      tilaisuuksissa kaatanut pastori Seppo Juntunen. Koska olen joutunut henkilökohtaisesti tekemisiin Pirkko Jalovaaran kanssa, menen hänen taustaansa. Mistä hän on saanut tämän kaatamisvallan?

    • Anonyymi

      Kaikki uskonsuunnat ovat enmmän tai vähemmän hapantuneita.
      Se on lopunajan ilmiö.

      Vapaakirkkokin oli IHAN varmasti erilainen 100 vuotta sitten!

      On turha vedota että se ehkä historiassa oli vielä raitis?

    • Anonyymi

      jaktoa paulin storyyn

      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Anonyymi 2024-01-31 16:09:53

      "Vinkkinä, että jos haluaa keskustelun näyttävän siltä, ettei keskustele vain itsensä kanssa, kannattaa opetella selvästi keskenään erilaisia tyylejä kirjoittaa."
      ---------------------------------------------------------------------

      Joku kirjoitti kommenttia, kuten edellä.

      Tuollainen "konsultointi"? Ei tarvita.
      Kukin kirjoittaa, mitä kirjoittaa!

      Rehelliset ihmiset eivät harjoita harmaita konsteja. Eivät vedä päälleen erilaisia nuttuja? Jotta heitä ei voisi tunnistaa?

      Ei tarvita mitään keppaskonsteja, erilaisia tyylilajeja.

      Kukaan ei "keskustele itsensä kanssa" - vaikka kirjoittaa kommenttikenttään asioita. Joskus jatkosarjaa, jatkokertomuksen malliin!

      O nko tuota niin vaikea tajuta? Selvää asiaa?

      Siis, ei pienintäkään syytä leikkiä jotakin palsta-piilottelijaa!

      :)))

      smile:)


      JK_-Lukemisen "pakkoa" ei tietenkään ole....

      • Anonyymi

        kiitos vastauksesta ja selvennyksestä!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      115
      9124
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2678
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      140
      2450
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2009
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1766
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1560
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1517
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1448
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1306
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      6
      1295
    Aihe