Äärinmäisiä sähkönsäästö menetelmiä

Anonyymi

Kahvin keittoa vain sen ajan kun kahvi on valmis, virta pois päältä heti kun veden nousu suodattimeen loppuu, pannukahvin laitto taitaapi olla kalliimpaa(?). Asunnon lämmitys erityisesti sähkölämmitteisessä talossa voi hyvinki lämpötilaa laskea reilusti kun sänkykohtaisesti sänkyjen korkeutta nostetaan, lisäksi laitetaan patjan ja lakanan väliin sähkölämmitteinen noin 1,5metriä pitkä alusta jossa usein miten on portaittainen 1,2,3 lämmitin. Itse käyttänyt jo vuosia sitä jota myyneet ClasOlsonissa. Muistelen sen olevan maksimi 60wattinen, käytän sitä maximi 2 :lla ne laitteet kun käytännössä eivät kestä kuuminta 3 ja lisäksi aika pian riittänyt asteikko 1. Ohjeet kieltää sen peittämistä, käyttänyt sitä kuitenki lakanan ja patjan välissä, sähköjohtokiinitys alustassa pitänyt ulkopuolella. Pelkkä lämpötyyny ei ole riittävä tasaiseen lämpöön, eikä hyvin kalliit lämpöpeitot tunnu lämmittävän. Taitaa noita olla hyvinki kaliita sijauspatjoja, sitä sitten ei tietoa miten paljon watteja niissä kuluu?
Monet vuodet jo käyttänyt menetelmää energian säästön vuoksi vapaa ajan asunnossa eli lämpöalusta jonka 1:llä vie ehkä 40wattia tunnissa, sänky tehty korkeammalle, kovilla pakkasilla vielä verhot kiinni sängyn sivulle joka ulotyuvat korkealle katonrajaan ja reilusti sängyn alapuolelle.

Kerrostaloissa, omakotitaloissa jossa haluat pitää kaikissa huoneissa lämmön tasaisena talveĺla, säästää voi jääkaapilla laittamalla sen kokonaan pois päältä niin olen tehnyt talvisin. Kerrostalossa jossa on taloyhtiön lämmitys voi erityisesti tehdä jääkaapin sellaisissa parvekkeissa jossa on sisä ja ulko ovi. Ovien väliin kapea hyllykkö ruoka ja juomat hyvin pysyneet kylmänä, seuraamalla päivittäisesti ulkolämpötiloja voi jo syksyllä ja keväällä ulko ovea raottamalla pidentää ruuan säilyttämistä ovien välissä.
Omakotitaloissaki kekseliäs varmasti löytää sopivia paikkoja, jotta voisi olla käyttämättä jääkaappia.
Ainaki yksi tärkeä sähkön säästämiskohde on ostamalla mahdollisimman paljon valmiita ruoka tuotteita jos niitä vain löytyy edullisia, nyt kun kuitenki on vaarana merkittävät sähkön hintojen korotukset ruuan lämmittäminen voi tulla kalliiksi? Ei ole suositeltavaa ainakaan tehdä ruokia jotka tarvitsevat paljon eri astioita joita tarvitsee pestä eikä laittaa ruokia joiden kypsentäminen kestää pitkään.
Mietippä jos saunaa lämmität voiko kiukaan pällä saman aikaisesti lämmiittää turvallisesti vaikkapa perheesi illallisen, kiuas kun jo lämmetessä, samalla ruoka lämpiäisi. Voisiko kiukaan yläpuolelle laitta padan roikkumaan kettingeistä jossa valmistuisi lohikeittosi, lihakeitosi tai muu ruokanne, huomaa että saunomisen jälkeeki saunatila on jonkun aikaa lämmin, silläkin voi olla vaikutusta ruuan valmistukseen, kiukaan kivetki on vielä lämpimät. Kettinkiä säätämällä alemmas kiukaan sammuttamistilanteessa lähemäs kiviä pitää padan kuumempana.
Ole kekseliäs, ei naapureiden tarvitse tietää miten sähköä säästät ellet sitten kerro vanhanaikaisista menetelmistäsi heille. Voipi olla parempi ettei kertostalo taloyhtiössä kannata kertoa ovenvälijääkaapista naapureille, vaikka käytännössä siinä ei sen erikoisemin sisätilat viilene siinähän on sisä- ja ulko ovi pakkassäillä kiinni.

9

543

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Mitä tuota sahköä säästää. Mitä enemmän säästetään sitä korkeammalle hinta nousee. Sähköpörssi aikoo tehdä vuosituhannen voiton. Sähköä olisi saatavilla yllinkyllin jos vain haluttaissiin ottaa käyttöön kaikki käytettävissä olevat resurssit. Mutta sitten hinta laskee. Valittavat veden puutetta vaikka ilmatieteenlaitoksen mukaan esim. Suomessa satanut enemmän kuin koskaan seurannan aikana. Tuuletonta ollut kuulemma vaikka joka päivä tuullut ainakin Kemissä enemmän kuin koskaan. Myllyt näyttää kuitenkin seisovan. Näin meitä kusetetaan. Ei muuta kuin kaikki valot palamaan ympäri vuorokauden niin pörssiyhtiö saan voittonsa ja meillä on mukava elää ja oleskella kuin sialla verkkokeinussa.

   • Anonyymi

    Uniperin vuoksi suomalaisille aiheutuu lukuisten miljardien eurojen tappiot. Velkainen ja köyhä Suomi joutuu maksamaan saksalaisten sähkölaskuja. Miksi Suomen pääministeri ei ollut paikan päällä Saksassa neuvottelemassa ja puolustamassa suomalaisia, vaan meni mieluummin festareille.


  • Anonyymi

   Itse lämmitän saunan (9 kw kiuas) 2-4 krt vko.
   Mitä tuota sähköä säästelleen kun vielä melkein 2 v. Halpaa sähköä tulossa.
   Mukavuudesta en tingi ja kyllä minulla on oikeus sähköä käyttää niin paljon kuin sielu sietää.
   Lataavathan monet autojaankin nykyisin sähköllä vaikka bensiinillä tai dieselillä pääsee myös kulkemaan eikä tarvi yrittää säästellä menovettä.

  • Anonyymi

   Tuttavan pappa oli nuuka mies - otti jääkaapistakin lampun pois ettei kuluta sähköä….

  • Anonyymi

   Vai pata kettinkien varaan saunan kiukaan päälle. Jos tuohon mennään niin paras on tehdä havumaja ja sulattaa lumesta saikkavettä. Kaikenlaista säästöneuvojaa sitä nykyään on .Niin, telkkarin voi nostaa pihaan omenapuun oksien varaan ja katsella sitä siinä niin paljon kuin haluaa, ilman johtoja ja virtaa tietenkin.

   • Anonyymi

    Huh, huh, olipa kamalaa shittiä. Alkakaa vain laittamaan ruokaa saunakiukaalla niin taatusti monta monta asuntoa tupsahtaa palamaan. Tulipalo se kyllä kovasti lämmittää, mutta siinäpä se sitten olikin.

    Sänkyyn ei kannata viritellä mitään patjoja missä lukee, että ei saa peittää.

    Kaikenlaista kaistapäätä täällä on valistamassa, minä en taatusti paljon kulutustottumuksia muuta, kun aina olen toiminut säästeliäästi ja JÄRKEVÄSTI. Järkeä siinä ei ole piirun vertaa, että ei käytä jääkaappia, uunia tai liettä kun sellaiset on hankittu. Ruokaa voi laittaa kerralla enemmän, kun uuni lämpenee jne. Sauna päälle ja heti kylpemään, kun kiuas lämmennyt ja suihkussa ei lotrata pitkään.

    Tulipalot, ruokamyrkytykset ja hometalot saadaan aikaan moisella hysterialla. Aloittaja kun lopettaa tupakoinnin ja kaljan kittaamisen niin on varaa järkevään normisäästeliääseen sähkönkäyttöön!


  • Anonyymi

   Suomalainen on outo eläin. Kamala paniikki milloin mistäkin. Sähkön hinnan noustua alkoi härdelli ja mitä ihmeellisempien viritysten aalto. Korona kun tuli, ihmiset repivät kaupat tyhjiksi vessapapereista. Kyllä minä sanon, että jäitä hattuun, aina on selvitty, mitä tuota nyt vouhottamaan.

  • Anonyymi

   Paljonko kemin matkailu säästää sähköä lumilinnassa? Montako astetta nostanut lämpötilaa kohti - 1 astetta? Riittikö aurinkosähkö kesällä tuohon pakastimeen?

  • Anonyymi

   Kemissä on turhin sähkön kuluttaja: ympärivuotinen lumilina. Valtavat sähkölaskut joiden maksaja on....?

  Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ökyä! Aki Manninen tykittää Putin-koiran ja mega-kärryn kanssa: "Känni ja kihlat, molemmista..."

   Kolme kovaa: Aki Manninen! Putin-koira! Öky-auto! Ja nyt Akilla on todellakin asiaa, sillä hän on kirjoittanut Instassa vaikeistakin asioista elämässä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   50
   4151
  2. No nyt! Vappu Pimiä hehkuttaa tätä "salaista asetta" - Peffa ei reagoi, kun sen sujauttaa alle

   No nyt on nokkela "salainen ase"! Pimiä on kyllä aikamoinen pakkaus, energiaa riittää. Hän varmasti herättää vahvoja tunteita suuntaan ja toiseen...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   10
   2935
  3. Iskeekö Venäjä Suomeen?

   Mitä mieltä ootte iskeekö Venäjä Suomeen? Pelottaako teitä miten tässä käy? Mä tunnustan että mua pelottaa. Mun äiti sanoi aikoinaan että Venäjältä
   Maailman menoa
   357
   1833
  4. Milloin sä olet viimeksi nähnyt kaipaamasi henkilön?

   Mä näin maanantaina pikaisesti naisen.
   Ikävä
   103
   1456
  5. Taas se nähtiin. USA on itse piru

   Miksi Venäjää syyllistetään omien kaasuputkiensa räjäyttämisestä, ja miksi radioon päästetään paskiaisia syyllistämään Venäjää, kun mitään ei ole todi
   Kokkola
   104
   953
  6. Taas kerran, anteeksi

   Anteeksi että turhaan huolestuin Vain koska mua aiemmin kaipasit Siitä mun pitäisi tajuta olla onnellinen Mut kiusaajan valheisiin takerruin Ja ihan o
   Romantiikka
   173
   941
  7. Tuijotan yhden ihmisen

   wa-kuvaa ja tekisi mieli kirjoittaa sinne pieni viaton viesti: Hyvää viikonloppua X! Tässähän se menee mitä varmimmin väärään osoitteeseen ja laitan s
   Ikävä
   41
   773
  8. Jari Sillanpää paljastaa huumearjen kiroista: "Kauanko voin ottaa, ennen kuin lähden..."

   Karua... Ex-tangokuningas jäi kiinni auton ratista metamfetamiinin eli kristallihuumeen vaikutuksen alaisena v. 2017. Hän sai tuomion ja ehdollista v
   Kotimaiset julkkisjuorut
   16
   765
  9. Venäjästä tulee hitaasti mutta varmasti supervalta

   Venäjä on pikkuhiljaa palautumassa samaan tilaan kuin Neuvostoliiton kulta-aikoina viime vuosisadan puolivälissä. Putin on täydellinen kapteeni ohjaam
   Maailman menoa
   288
   763
  10. Miksi media haluaa ylläpitää valheellista kuvaa Martinan urheilullisesta tasosta

   Martina on nätti ja sanavalmis ihminen, mutta urheilijana aivan kuntotasoa. Hyvän kuvan Martinan tasosta antaa hänen aikansa ja sijoituksensa tänä vuo
   Kotimaiset julkkisjuorut
   136
   753
  Aihe