Äärinmäisiä sähkönsäästö menetelmiä

Anonyymi

Kahvin keittoa vain sen ajan kun kahvi on valmis, virta pois päältä heti kun veden nousu suodattimeen loppuu, pannukahvin laitto taitaapi olla kalliimpaa(?). Asunnon lämmitys erityisesti sähkölämmitteisessä talossa voi hyvinki lämpötilaa laskea reilusti kun sänkykohtaisesti sänkyjen korkeutta nostetaan, lisäksi laitetaan patjan ja lakanan väliin sähkölämmitteinen noin 1,5metriä pitkä alusta jossa usein miten on portaittainen 1,2,3 lämmitin. Itse käyttänyt jo vuosia sitä jota myyneet ClasOlsonissa. Muistelen sen olevan maksimi 60wattinen, käytän sitä maximi 2 :lla ne laitteet kun käytännössä eivät kestä kuuminta 3 ja lisäksi aika pian riittänyt asteikko 1. Ohjeet kieltää sen peittämistä, käyttänyt sitä kuitenki lakanan ja patjan välissä, sähköjohtokiinitys alustassa pitänyt ulkopuolella. Pelkkä lämpötyyny ei ole riittävä tasaiseen lämpöön, eikä hyvin kalliit lämpöpeitot tunnu lämmittävän. Taitaa noita olla hyvinki kaliita sijauspatjoja, sitä sitten ei tietoa miten paljon watteja niissä kuluu?
Monet vuodet jo käyttänyt menetelmää energian säästön vuoksi vapaa ajan asunnossa eli lämpöalusta jonka 1:llä vie ehkä 40wattia tunnissa, sänky tehty korkeammalle, kovilla pakkasilla vielä verhot kiinni sängyn sivulle joka ulotyuvat korkealle katonrajaan ja reilusti sängyn alapuolelle.

Kerrostaloissa, omakotitaloissa jossa haluat pitää kaikissa huoneissa lämmön tasaisena talveĺla, säästää voi jääkaapilla laittamalla sen kokonaan pois päältä niin olen tehnyt talvisin. Kerrostalossa jossa on taloyhtiön lämmitys voi erityisesti tehdä jääkaapin sellaisissa parvekkeissa jossa on sisä ja ulko ovi. Ovien väliin kapea hyllykkö ruoka ja juomat hyvin pysyneet kylmänä, seuraamalla päivittäisesti ulkolämpötiloja voi jo syksyllä ja keväällä ulko ovea raottamalla pidentää ruuan säilyttämistä ovien välissä.
Omakotitaloissaki kekseliäs varmasti löytää sopivia paikkoja, jotta voisi olla käyttämättä jääkaappia.
Ainaki yksi tärkeä sähkön säästämiskohde on ostamalla mahdollisimman paljon valmiita ruoka tuotteita jos niitä vain löytyy edullisia, nyt kun kuitenki on vaarana merkittävät sähkön hintojen korotukset ruuan lämmittäminen voi tulla kalliiksi? Ei ole suositeltavaa ainakaan tehdä ruokia jotka tarvitsevat paljon eri astioita joita tarvitsee pestä eikä laittaa ruokia joiden kypsentäminen kestää pitkään.
Mietippä jos saunaa lämmität voiko kiukaan pällä saman aikaisesti lämmiittää turvallisesti vaikkapa perheesi illallisen, kiuas kun jo lämmetessä, samalla ruoka lämpiäisi. Voisiko kiukaan yläpuolelle laitta padan roikkumaan kettingeistä jossa valmistuisi lohikeittosi, lihakeitosi tai muu ruokanne, huomaa että saunomisen jälkeeki saunatila on jonkun aikaa lämmin, silläkin voi olla vaikutusta ruuan valmistukseen, kiukaan kivetki on vielä lämpimät. Kettinkiä säätämällä alemmas kiukaan sammuttamistilanteessa lähemäs kiviä pitää padan kuumempana.
Ole kekseliäs, ei naapureiden tarvitse tietää miten sähköä säästät ellet sitten kerro vanhanaikaisista menetelmistäsi heille. Voipi olla parempi ettei kertostalo taloyhtiössä kannata kertoa ovenvälijääkaapista naapureille, vaikka käytännössä siinä ei sen erikoisemin sisätilat viilene siinähän on sisä- ja ulko ovi pakkassäillä kiinni.

25

1212

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mitä tuota sahköä säästää. Mitä enemmän säästetään sitä korkeammalle hinta nousee. Sähköpörssi aikoo tehdä vuosituhannen voiton. Sähköä olisi saatavilla yllinkyllin jos vain haluttaissiin ottaa käyttöön kaikki käytettävissä olevat resurssit. Mutta sitten hinta laskee. Valittavat veden puutetta vaikka ilmatieteenlaitoksen mukaan esim. Suomessa satanut enemmän kuin koskaan seurannan aikana. Tuuletonta ollut kuulemma vaikka joka päivä tuullut ainakin Kemissä enemmän kuin koskaan. Myllyt näyttää kuitenkin seisovan. Näin meitä kusetetaan. Ei muuta kuin kaikki valot palamaan ympäri vuorokauden niin pörssiyhtiö saan voittonsa ja meillä on mukava elää ja oleskella kuin sialla verkkokeinussa.

      • Anonyymi

        Uniperin vuoksi suomalaisille aiheutuu lukuisten miljardien eurojen tappiot. Velkainen ja köyhä Suomi joutuu maksamaan saksalaisten sähkölaskuja. Miksi Suomen pääministeri ei ollut paikan päällä Saksassa neuvottelemassa ja puolustamassa suomalaisia, vaan meni mieluummin festareille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uniperin vuoksi suomalaisille aiheutuu lukuisten miljardien eurojen tappiot. Velkainen ja köyhä Suomi joutuu maksamaan saksalaisten sähkölaskuja. Miksi Suomen pääministeri ei ollut paikan päällä Saksassa neuvottelemassa ja puolustamassa suomalaisia, vaan meni mieluummin festareille.

        uniperikokkouksessa ei olis saanu sanna jauhoja


    • Anonyymi

      Itse lämmitän saunan (9 kw kiuas) 2-4 krt vko.
      Mitä tuota sähköä säästelleen kun vielä melkein 2 v. Halpaa sähköä tulossa.
      Mukavuudesta en tingi ja kyllä minulla on oikeus sähköä käyttää niin paljon kuin sielu sietää.
      Lataavathan monet autojaankin nykyisin sähköllä vaikka bensiinillä tai dieselillä pääsee myös kulkemaan eikä tarvi yrittää säästellä menovettä.

      • Anonyymi

        Juuri näin..Ensin nämä järettömät Autojen lataukset kuriin..Sitten voivat vaatia säännöstellä tavallisesta elämän sähkön käytöstä.


    • Anonyymi

      Tuttavan pappa oli nuuka mies - otti jääkaapistakin lampun pois ettei kuluta sähköä….

    • Anonyymi

      Vai pata kettinkien varaan saunan kiukaan päälle. Jos tuohon mennään niin paras on tehdä havumaja ja sulattaa lumesta saikkavettä. Kaikenlaista säästöneuvojaa sitä nykyään on .Niin, telkkarin voi nostaa pihaan omenapuun oksien varaan ja katsella sitä siinä niin paljon kuin haluaa, ilman johtoja ja virtaa tietenkin.

      • Anonyymi

        Huh, huh, olipa kamalaa shittiä. Alkakaa vain laittamaan ruokaa saunakiukaalla niin taatusti monta monta asuntoa tupsahtaa palamaan. Tulipalo se kyllä kovasti lämmittää, mutta siinäpä se sitten olikin.

        Sänkyyn ei kannata viritellä mitään patjoja missä lukee, että ei saa peittää.

        Kaikenlaista kaistapäätä täällä on valistamassa, minä en taatusti paljon kulutustottumuksia muuta, kun aina olen toiminut säästeliäästi ja JÄRKEVÄSTI. Järkeä siinä ei ole piirun vertaa, että ei käytä jääkaappia, uunia tai liettä kun sellaiset on hankittu. Ruokaa voi laittaa kerralla enemmän, kun uuni lämpenee jne. Sauna päälle ja heti kylpemään, kun kiuas lämmennyt ja suihkussa ei lotrata pitkään.

        Tulipalot, ruokamyrkytykset ja hometalot saadaan aikaan moisella hysterialla. Aloittaja kun lopettaa tupakoinnin ja kaljan kittaamisen niin on varaa järkevään normisäästeliääseen sähkönkäyttöön!


    • Anonyymi

      Suomalainen on outo eläin. Kamala paniikki milloin mistäkin. Sähkön hinnan noustua alkoi härdelli ja mitä ihmeellisempien viritysten aalto. Korona kun tuli, ihmiset repivät kaupat tyhjiksi vessapapereista. Kyllä minä sanon, että jäitä hattuun, aina on selvitty, mitä tuota nyt vouhottamaan.

    • Anonyymi

      Paljonko kemin matkailu säästää sähköä lumilinnassa? Montako astetta nostanut lämpötilaa kohti - 1 astetta? Riittikö aurinkosähkö kesällä tuohon pakastimeen?

    • Anonyymi

      Kemissä on turhin sähkön kuluttaja: ympärivuotinen lumilina. Valtavat sähkölaskut joiden maksaja on....?

    • Anonyymi

      Valtiosihteereiden karenssikorvaukset

      Valtiosihteeri Karenssikorvaus, euroa
      Jukka Ihanus, 5 kk 50 690
      Raimo Luoma, 4 kk 50 880
      Jari Partanen, 4 kk 39 768
      Olli Koski, 2 kk 19 884
      Saila Ruuth, 2 kk 20 682

      Kesäkuun alusta lähtien erityisavustajille on voitu määrätä karenssia korkeintaan kuusi kuukautta. Valtiosihteereiden kohdalla karenssi voi kestää maksimissaan vuoden.

      – Esimerkiksi valtiosihteerin tehtävässä saa salassa pidettävää tietoa. Rajoitusajalla tavoitellaan virkatoiminnan puolueettomuuden suojaamista sekä mahdollisen korruption estämistä virkamiehen siirtyessä yksityiselle sektorille, hallitusneuvos Päivi Rissanen valtioneuvoston kansliasta sanoo.

    • Anonyymi

      Et voi olla tosissaan tuon kommentis kanssa..Aivan älytön..

    • Anonyymi

      Hyviä vinkki vitosia sinulla ja lämpö karkaa harakoille kun alat raottelee ovia.

    • Anonyymi

      Jps lähtee kotoa reissunpäälle kannattaisko katkasta sähköt ,mitä niitä pittää päällä ku siellä ei olla.
      Sitte taas virta päälle. Ja otsa lamput hyviä kotonakin kun pittää sähköö säästää.

    • Anonyymi

      Sähkön säästöä Kemissä. Täällä se olisi erittäin helppoa. Sammutettaisiin vain sähköt kokonaan pois sen verran pimeällä keskiajalla täällä on muutenkin kaikki touhu.

    • Anonyymi
      • Saadaanko tilalle Amaryllis sukkahousut?


    • Anonyymi

      Minä lämmittelen päiväpanojen merkeissä vällyjen alla. Säästyy sähköä.

    • Anonyymi

      Eilen tuotanto suurempi kuin kulutus. Pörssisähkön hinta yli 60 centtiä kilowatilta. Pelastakaa Fortum kamppanja jatkuu. 6 miljardin töppäykset maksatetaan kuluttajilla.

      • Anonyymi

        Ovatko tulvaluukut auki vai kiinni, käyttöpäällikkö Heikki Poikela Kemijoki Oy:stä?
        – Kaikki ovat auki. Ne eivät ole auki niin, että niistä näkyisi ilma läpi, mutta ne ovat enemmän kuin raollaan. Valajaskosken tulvaluukuista juoksutetaan vettä nyt 1 700 kuutiota sekunnissa ja vain 500 kuutiota menee koneisiin. Siellä on nyt kunnon kuohut! Ohijuoksutukset alkoivat 18. toukokuuta. Minkä takia ohijuoksutusta ja Ruotsista ja Norjasta ostetaan vesivoimalla tuotettua sähköä. Vuotoksen "allas" on tyhjänä. On meillä viisaat päättäjät.


    • Anonyymi

      Paras tapa säästää sähköä on sammuttaa valot pois, tilalle kynttilät palamaan, halpoja kynttilöitä voi valmistaa itse kynttilän jämistä joita hautausmaan roskis on pullollaan, sieltä vaan noutamaan. Kynttilöitä polttamalla syntyy myös lämpöä jota kylmä koti kaipaa. Näin selätämme talven ja karunan.

      • Anonyymi

        Ovatko tulvaluukut auki vai kiinni, käyttöpäällikkö Heikki Poikela Kemijoki Oy:stä?
        – Kaikki ovat auki. Ne eivät ole auki niin, että niistä näkyisi ilma läpi, mutta ne ovat enemmän kuin raollaan. Valajaskosken tulvaluukuista juoksutetaan vettä nyt 1 700 kuutiota sekunnissa ja vain 500 kuutiota menee koneisiin. Siellä on nyt kunnon kuohut! Ohijuoksutukset alkoivat 18. toukokuuta. Minkä takia ohijuoksutusta ja Ruotsista ja Norjasta ostetaan vesivoimalla tuotettua sähköä. Vuotoksen "allas" on tyhjänä. On meillä viisaat päättäjät.


    • Anonyymi

      IS-selvitys: Yksi tuuli­voima­yhtiö on saanut tukia 283 miljoonaa euroa – tuulivoimaa tuettu yhteensä lähes 1,5 miljardilla
      Suurimman tukirohmun Tuuliwatin pohjalta syntyi Tuulivoltti, joka myi välittömästi tuulipuistonsa. Energiayhtiö St1 sai kaupasta yli 73 miljoonan euron voiton.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      77
      2325
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      175
      1801
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      170
      1689
    4. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      50
      1412
    5. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1408
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      296
      1281
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      138
      1158
    8. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1094
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1083
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      55
      958
    Aihe