Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Miksi Melartinin orkesterimusiikkia ei soiteta pääkaunpunkiseudulla?

Anonyymi

Suvereenisti parasta Melartinia on mielestäni eräissä säveltäjän monumentaalisen arkkitehtonisen muotorakenteen omaavissa sinfonioissa kuin lauluissa tai pianosävellyksissä ja ihmetellä sopiikin miksi niiden sinfonioiden apurahan turvin vasta valmistuneita uusia editioita ei esim. RSO:n konsertissa soiteta lainkaan, vaikka ne edustavat suomen parasta sinfoniakirjallisuutta mm. Tuukkasen, Saikkolan, myöhäisen Fordellin ja Aaltosen ohella, vaan siellä soitetaan vanhoista suomalaisista säveltäjistä, kuten muissakin Ylen radioimissa konserteissa, vain kansallissäveltäjän musiikkia. HKO:lla sentään on ohjelmistossa edes Leiviskän sinfonia brevis joka sekin on edellisen säveltäjän sinfonioita vaikuttavampi teos suppeudestaan huolimatta.

2

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Ottaa ja soittaa tai kirjoittaa viestin HPOn ja RSO intendentille, tai mikä se orkesterin propaganda sihteerin titteli sitten lieneekään, ja kysyy että miksi?

      Ehkä vastaus kysymykseen voisi olla että miksikö? No kun hyvää musiikkiakin on tarjolla. Ei vaiteskaan, vaan ehkä vastaus on että missä partituurit että voitaisiin niitä soittaa.

      Totta tosiaan, voi olla samoin kuin mitä kansallissäveltäjän viulukonserton 1. version kanssa kävi, siis että perikunta antoi yhdelle orkesterille yksinoikeuden siihen, niin ehkäpä se hindu- tai buddalaistemppeli jonka munkkina Melartin aikoinaan säveltelyn ohessa toimi ja jolle ehkä sitten testamenttasi teostensa tekijänoikeudet ei anna niille teoksille esityslupaa.

      Mutta olettakaamme että ne teokset ilmaantuvat jonkun tai joittenkin orkesterien ohjelmistoon, niin ihanne tilannehan olisi että varsinkin RSO innostuisi asiaan, kiitos TV-ohjelman RSO Musiikkitalossa koko kansakunta saisi tilaisuuden kuulla ne teokset toisinkuin mitä tapahtuu jos esittäjä olisi vaikkapa Helsinki tai Tampere tai Turku PO.

      • Anonyymi

        Kyllä Melartinin sinfonioiden uusia editioita on soitettu TFO:n eli Turun filharmonisen orkesterin konsertissa, Südwestdeutsche philharmonie orkesterin toimesta Konstanzissa saksassa ja mm. Korsholman musiikkifestivaaleilla, mutta niitä konsertteja ei ole kai taltioitu ja lähetetty Yleisradion toimesta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2485
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2173
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      83
      1829
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1621
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1586
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1565
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1528
    8. 60
      1396
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      89
      1319
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe