Silmäpussit ovat normaali asia! Lue tarkkaan...

Anonyymi

Suurella todennäköisyydellä sinullakin on silmäpussit. Minullakin on. Siinä ei ole mitään pahaa tai häpeämistä.

Tässä en nyt puhu turvonneista silmänalusista. Turvonnut voi olla jotain ongelmallista ja hoitoakaipaavaa, mutta tässä mielipidekirjoituksessa puhun tavallisista silmänalusista.

Silmäpusseja on erilaisia. On mm. tummia silmänalusia ja "alas venyneitä" silmäpusseja. Ne ovat normaaleja.

Tummat silmänaluset johtuvat väsymyksestä tai huonosti nukutuista yöunista. Mutta muuten sellaiset ns. pitkäkestoiset, ns. alasvenyneet silmäpussit johtuvat ihan muusta.

Kun katson kuvia ajalta, jolloin olin muistaakseni 8-9-vuotias, minulla oli silmäpussit. Minulla on ne samat silmäpussit vielä tänäkin päivänä.
Se johtuu tästä...

"Silmäpussit voivat johtua parista eri asiasta. Ne voivat olla luontaista rasvakudosta, jota on kertynyt geneettisistä syistä tavallista enemmän silmien alle." (www.is.fi)

"Silmäpussit muodostuvat silmien alle osaksi sen vuoksi, että ihon tukena on vähemmän rasvaa, joten se muodostuu veltommaksi." (www.terve.fi)

"Silmäpussit voivat olla luontaista rasvakudosta. Osalle silmäpussit johtuvat geeneistä, ja omaa liaallista rasvakudosta voi olla silmien ympärillä jo nuorena." (www.helsinginuutiset.fi)

Halusin vain ilmoittaa teille, rakkaat ihmiset, että silmäpussit ovat ainakin meille länsimaalaisille täysin normaali näky. Joka toisella ihmisellä, jonka Suomessa ja Euroopassa näen, on "venyneet" silmäpussit.

On aika päästä tästä normaalien asioiden vähättelystä yhteiskuntana eroon. Kaikki haluaa piilotella ja peitellä asioita, jotka ovat täysin normaali osa elämää ja täysin normaali osa geeniperimäämme. Miksi?

Jos sinulla on silmäpussit, se ei tarkoita, että olet katsonut liika ruutua tai jättänyt yöunet vähille. Vain tummat aluset saattavat olla merkki siitä.

Pitäkää huoli itsestänne!

4

70

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Olen siis epänormaali keski-ikäinen koska mulla ei ole silmäpusseja.Onko noissa vinkkejä miten saa muuten kuin valvomalla ja heräämällä aamuyöstä.Hitsiläinen mäkin haluun silmäpussit,

  • Anonyymi

   Voin kuvitella, että ihmisillä jo keskiajalla oli semmoiset samankaltaiset silmäpussit kuin meillä nyt. Se vain on niin yleinen geneettinen piirre, ettei se yhtäkkiä jostain ole voinut tulla.

   Siispä. Mikäs siinä? Ei silloin ollut mitään meikkejä silmäpusseja peittämässä.

   Nyt on... ja koska nykyään on ihme halu "ihon sileyteen, pehmeyteen ja täydellisyyteen" niin ei mikään ihme. Esi-isiämme vähätellään. Silmäpusseista.

   • Anonyymi

    Ihohuokosia ei saa myöskään olla. Mainoskuvissa ihot photoshopattu sileiksi.

    Vanhat naiset ei saa olla ryppyisiä. Mielestäni se kertoo yhteiskunnan seksikeskeisyydestä. Naisen on ikuisesti näytettävä seksikkäältä ja nuorelta. Hedelmälliseltä. Jos et ole sitä, sinulla ei ole arvoa.

    Vaikka ihmislajilla on naarailla pitkä elinikä hedelmällisen iän jälkeen. Raamatussa käsketään arvostaa vanhuksia. Nykymaailmassa pitää yrittää näyttää nuorelta eikä vanhoja arvosteta sellaisenaan.


  • Anonyymi

   Saisinko vinkkejä silmäpussien saamiseen.En käytä meikkiä tai mitään voiteita silmänympärysiholle.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Siivooja Auri Kananen ei hätkähdä "mörskäkoteja": Tuhohyönteisiä, tiskit likoamassa pari vuotta...

   Kananen siivoaa järkyttävään kuntoon päässeitä koteja - ja elättää itsensä somesisällöillä. Vastaan on tullut kaikkea maan ja taivaan väliltä: vuosien
   Maailman menoa
   29
   1514
  2. Ok. Hyvä sait mut vihaamaan itseäsi

   Oletko nyt tyytyväinen . Hyvästi
   Ikävä
   168
   1369
  3. En oikein tiedä mitä mun pitäisi tehdä

   Mies, auttaisitko minua? Sinä olet ihana, mutta toisinaan aiheutat minulle ahdistusta. Olen niin sekaisin ja se on sun syy. Miksi tämä on niin vaikeet
   Ikävä
   81
   1234
  4. Persut erotti rokotekriitikon

   Turun ”korona­paasaaja” heitettiin ulos perus­suomalaisten ryhmästä: https://www.hs.fi/kotimaa/turku/art-2000009111451.html?share=b969f2bb00583cc8f0a2
   Maailman menoa
   191
   1072
  5. Onko sinulla ja hänellä

   kuinka paljon ikäeroa?
   Ikävä
   71
   977
  6. Mitä luulet muiden ajattelevan jos näkisi

   käsipuolessas hänen, sen ihmisen jota täällä ikävöit?
   Ikävä
   71
   913
  7. Ensitreffit alttarilla: Otto ja Assi hörppivät viiniä - Otto harmistuu Assin reaktiosta: "Mikä..."

   Otto ja Assi viettävät ekaa juhannusta yhdessä. Yhteinen viinihetki ei suju ihan kuin strömsössä… Tsemii Otolle, oot symppis! Varo juonipaljastuksi
   Ensitreffit alttarilla
   2
   841
  8. Se on mies nyt niin, että sydämeni ei kestä tätä

   Kaipuuta, eikä tätä radiohiljaisuutta. Voitko tehdä jotain?
   Ikävä
   47
   644
  Aihe