Muistin virkistämiseksi.

Anonyymi-ap

Saramo oli ryhmäpuheessa kertonut käyneensä Puolassa, ja miten enää 2  000 Valko-Venäjän puolella olevaa turvapaikanhakijaa ei muodosta uhkaa Puolalle, jonka rajalla on monikertainen määrä rajavartijoita, poliiseja ja sotilaita.

Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd) ihmetteli ensimmäisenä Saramon puheita ja sanoi Saramon pitävän pakolaiskriisiä Puolan luomana kriisinä.

Saramo hiiltyi Räsäsen kommentista, ei kuitenkaan Räsäselle.– Totta kai Valko-Venäjä on syyllinen tähän siirtolaisten väärinkäyttöön, kuten sanoin. Totesin, että Puola on itse jatkanut tätä kriisiä sulkemalla rajat avulta, tiedotusvälineiltä, pitkittämällä kriisiä, työntämällä siirtolaisia takaisin, jättämällä tilanteen hoitamatta, Saramo sanoi.

Varsinaisen kiukkunsa Saramo kohdisti kokoomukseen, joka oli lähtenyt mukaan perussuomalaisten välikysymykseen.

Saramo jätti puheenvuoronsa lopuksi kutsumasta kokoomusta hyödylliseksi idiootiksi.


– Tässä on kyse todella halpahintaisesta populistisesta politiikasta, jota perussuomalaiset tässä salissa harjoittavat aina, lietsotte vihaa kaikkia siirtolaisia kohtaan. Kysymys kuuluu, miksi kokoomus on lähtenyt tähän mukaan.

– Ulkomailta tiedämme, että ette te siitä kostu. Miksi kukaan äänestäisi perussuomalaisten kevytversiota? Te olette joka tapauksessa huonompi versio tästä vihanlietsonnasta. Te avaatte sille tien. Te olette hyödyllisiä — anteeksi, te ehkä tiedätte sen sanonnan. No, tiedätte sen itsekin, Saramo sanaili.

113

792

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   ”Valko-Venäjä pyrkii huojuttamaan EU:n yhtenäisyyttä ja turvallisuutta ja onnistuu siinä, mikäli jäsenmaat alkavat joustaa ihmisoikeuksien kunnioittamisessa.”


   Vasemmistoliiton kansanedustaja Veronika Honkasalo ja europarlamentaarikko Silvia Modig toteavat Puolan rikkovan lakia estäessään Valko-Venäjän rajalla olevia henkilöitä hakemasta turvapaikkaa.

   Honkasalon mukaan Valko-Venäjän ja Puolan rajalla on diktatuurin pelinappuloiksi joutuneita ihmisiä, joista osa on haavoittuvassa asemassa olevia ja haluaa hakea turvapaikkaa. Oikeudessa hakea turvapaikkaa on kyse perusoikeuksien ytimestä, oikeudesta elämään.

   – Turvapaikkaa hakevat ihmiset eivät aiheuta kriisiä. Kriisin aiheuttaa se, jos ihmisoikeuksia ei enää noudateta ja tämä hyväksytään. On surullista, miten helposti diktatuurit saavat eurooppalaiset päättäjät luopumaan yhteisistä arvoista ja kansainvälisestä sopimusjärjestelmästä, Honkasalo toteaa.

   Turvapaikkaprosessissa selvitetään, onko ihminen vaarassa joutua muun muassa kidutuksen kohteeksi. Henkilöllä on EU-lainsäädännön mukaan myös oikeus saada kansainvälistä suojelua, mikäli hän on vaarassa joutua kotimaassaan perustavanlaatuisten ihmisoikeusloukkausten kohteeksi. Palautuskielto on ehdoton.

   – Kun Puola väkivaltaisesti käännyttää rajalta ihmisiä, jotka haluavat hakea turvapaikkaa, se toimii laittomasti, sanoo Modig.

   Kaksikon mukaan tämä laiton toiminta olisi hyvä todeta suoraan. Nyt sen sijaan puhutaan laittomasta siirtolaisuudesta ja laittomista turvaa hakevista.

   Valko-Venäjä horjuttaa EU:n yhtenäisyyttä

   Molempien mielestä Puolan pitäisi sallia riippumattoman median paikalle saapuminen ja kansalaisjärjestöjen avustustoiminta rajalla. EU:n pitäisi myös varmistaa ihmisoikeuksien toteutuminen rajalla.

   – Valko-Venäjä pyrkii huojuttamaan EU:n yhtenäisyyttä ja turvallisuutta ja onnistuu siinä, mikäli jäsenmaat alkavat joustaa ihmisoikeuksien kunnioittamisessa. Tämä on jälleen kerran esimerkki siitä, että EU tarvitsee toimivan, ihmisoikeuksien kunnioittamiseen perustuvan maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikan, joka tarjoaa myös turvallisia, laillisia reittejä saapua EU:hun, Modig toteaa.

   Honkasalo ja Modig ovat huolissaan siitä, että EU:n oikeusvaltioperiaate on vaarassa murentua, jos EU ei kaikissa tilanteissa puolusta ihmisoikeuksien loukkaamattomuutta ja oikeusvaltioperiaatetta. Oikeus turvapaikkaan kuuluu ihmisoikeuksien ydinkysymyksiin. Ihmisoikeuksien tulisi EU:ssa määritellä kaikkea toimintaa, myös haastavissa tilanteissa.

  • Anonyymi

   Perussuomalaisten uudessa kriminaalipoliittisessa ohjelmassa esitetään vakaviin rikoksiin syyllistyneiden karkottamista sekä ulkomaalaisten vankien siirtoa suomalaisista vankiloista kotimaidensa vankiloihin. Perussuomalaisten 1. varapuheenjohtaja, kansanedustaja Leena Meri korostaa, että Suomeen ei kenenkään tarvitse tulla rötöstelemään. – Jos ulkomailta tulee tänne, niin sitten on elettävä yhteiskunnan tapojen mukaisesti, Meri sanoi eilen Alfa-TV:lla.

   Ulkomaalaisten rikollisuus Suomessa on karkaamassa käsistä. Perussuomalaisten mielestä ulkomaalaisista rikollisista on päästävä eroon, ja puolueen äskettäin julkaistussa kriminaalipoliittisessa ohjelmassa esitetäänkin linjaus, että ulkomaalaiset vangit on siirrettävä suomalaisista vankiloista kotimaidensa vankiloihin.

   Ulkomaalaisperäisten rikollisten viruttaminen suomalaisissa vankiloissa käy kalliiksi veronmaksajille, sillä yksi vuosi suljetussa vankilassa maksaa yli 80 000 euroa per vanki. Vuosi avovankilassa kustantaa sekin yli 60 000 euroa.

   Tällä hetkellä laki ei velvoita karkottamaan

   Perussuomalaisten kansanedustaja Leena Meri korostaa, että Suomeen ei kenenkään tarvitse tulla ulkomailta tekemään rötöksiä

   – Jos ulkomailta tulee tänne, niin sitten on elettävä yhteiskunnan tapojen mukaisesti. Lähtökohta on se, että rikoksia tehnyt henkilö siirretään suorittamaan rangaistustaan suomalaisesta vankilasta kotimaansa vankilaan, Meri sanoo.

   Tällä hetkellä laki myös mahdollistaa, mutta ei velvoita rikokseen syyllistyneen ulkomaalaisen karkottamista, vaikka perusteet karkottamiselle olisivatkin olemassa. Karkottaminen ei edellytä, että henkilö on tuomittu nimenomaan vankilaan, vaan karkottaminen voi perustua myös esimerkiksi ehdolliseen vankeusrangaistukseen tai sakkorangaistukseen.

   – Meidän mielestämme vakavista rikoksista vankeusrangaistuksiin tuomitut tulisi aina karkottaa. Myös esimerkiksi Tanskassa on esitetty, että kaikki ehdottomaan vankeuteen tuomitut tulisi karkottaa, Meri toteaa.

   • Anonyymi

    Perussuomalaiset (puolue) ovat tolkun ihmisiä ,ensin oma kansa sitten vasta muut.


  • Anonyymi

   Saramo isänmaan_petturi, ne aivot.

   • Anonyymi

    Saramo ei ole aivot. Saramo on ainoastaan iso suu. Aivot eivät ole Suomessa. Aivot ovat venäjällä.


  • Anonyymi

   Lapin Kansan lukijat ovat ihmetelleet Rovaniemen kaupungin alapuolella sijaitsevan Valajaskosken patoluukkuja, jotka näyttävät olleen ainakin osittain kiinni.

   Ovatko tulvaluukut auki vai kiinni, käyttöpäällikkö Heikki Poikela Kemijoki Oy:stä?
   – Kaikki ovat auki. Ne eivät ole auki niin, että niistä näkyisi ilma läpi, mutta ne ovat enemmän kuin raollaan. Valajaskosken tulvaluukuista juoksutetaan vettä nyt 1 700 kuutiota sekunnissa ja vain 500 kuutiota menee koneisiin. Siellä on nyt kunnon kuohut! Ohijuoksutukset alkoivat 18. toukokuuta.

  • Anonyymi

   Yksikään valtiosääntöoikeuden asiantuntija tai valistunut kansalainen tuskin kyseenalaistaa sitä, että presidentti johtaa Suomen ulkopolitiikkaa.

  • Anonyymi

   Hallituksen ilman oleskeluoikeutta maassa olevia koskeva hanke on etenemässä eduskunnan käsittelyyn marraskuun alussa. Valmistelussa olevassa laissa työllistyneet kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet henkilöt voisivat saada oleskeluluvan minkä tahansa työn perusteella.

   Ulkomaalaisasioita käsittelevän hallintovaliokunnan perussuomalaiset kansanedustajat tyrmäävät hallituksen aikeen.

   – Hallitus tekee juuri sen, mistä olemme varoittaneet. Se haluaa vesittää koko turvapaikkajärjestelmän myöntäessään oleskelulupia niille, joille ei turvapaikkaa ole herunut. Perussuomalaisten ehdottomana kantana on, että henkilön, joka ei ole oikeutettu turvapaikkaan, on poistuttava maasta, hallintovaliokunnan puheenjohtaja Riikka Purra linjaa.

   Oleskelulupa jopa ilman henkilöllisyystodistusta

   Hallituksen luonnoksessa ulkomaalaislakiin tehtäisiin muutos, joka mahdollistaisi oleskeluluvan ja muukalaispassin myöntämisen hakijalle, jolta puuttuu matkustusasiakirja oleskeluluvan edellytyksistä.

   Tämä mahdollistaisi oleskeluluvan myöntämisen ilman henkilöllisyystodistuksia jopa sellaisissa tapauksissa, joissa kielteisen päätöksen saanut hakija työskentelee ilman työnteko-oikeutta.

   – Hallitus on luomassa automaatin, jossa jokainen maahantulija saa myös tänne jäädä. Jatkossa ei ole varmuutta, keitä tulijat ovat ja esitys mahdollistaa oleskelulupien saannin minkä tahansa työn kautta millä tahansa ehdoin. Tämä tulee väistämättä lisäämään ihmiskaupan kaltaisia ilmiöitä, eikä suinkaan vähentämään niitä. Keskustan jalkapannat ovat vaihtuneet oleskelulupiin ja passeihin, kansanedustaja Mari Rantanen kummastelee.

   Lisäksi hallintovaliokunnan jäsenet hämmästelevät miten Suomessa on ylipäänsä mahdollista työskennellä, avata pankkitili ja maksaa veroja, jos henkilöllisyys ei ole kenenkään varmentama.

   Poliisilta kritiikkiä

   Poliisihallinnon mielestä hakijalle, jolla ei ole työnteko-oikeutta, ei tulisi myöntää oleskelulupaa tai muukalaispassia. Suojelupoliisin mukaan esityksellä on turvapaikkajärjestelmän uskottavuutta ja lain noudattamista heikentävä vaikutus. Lisäksi Supon mukaan esitys asettaa eriarvoiseen asemaan ne henkilöt, jotka noudattavat saamaansa lainvoimaista maastapoistamispäätöstä verrattuna niihin, jotka eivät noudata.

   – Hallituksen esityksessä palkitaan ne, jotka ovat keplotelleet itsensä maahan ja vältelleet maasta poistamista. Esitys on jälleen yksi kutsuhuuto laittomille maahantulijoille, kansanedustaja Mauri Peltokangas toteaa.

   SDP:n ja keskustan ryhmät aiemmin esitystä vastaan

   Vuosi sitten lähettämässään tiedotteessaan SDP:n ja keskustan valiokuntaryhmät vastustivat laittomasti maassa olevien kertalaillistamista hallitusohjelman vastaisena.

   – Hallituksen uusi esitys menee vielä kertalaillistamistakin pidemmälle. Toivottavasti siis voimme luottaa siihen, että SDP:n ja keskustan kansanedustajat äänestävät valiokunnassa perussuomalaisten kanssa esityksen kumoon, Purra sanoo.

   • Anonyymi

    Huh huh?!


   • Anonyymi

    "Isä" joka ei ole isä joutuu maksamaan elatusapua näin toimii Suomi.


   • Anonyymi

    Eikös nämä paperittomat ole tulleet jo vuonna 2016. Kysynkin miksi ne päästettiin rajan yli että olisi tiedetty ketä ne oli. Miksi silloin niitä jotka sai kielteisen päätöksen laitettu takaisin mistä tulivat, Eikö Perussuomalaiset huomanneet silloin kyseistä tilannetta, olihan teidän ministerit hallituksen johtavilla paikoilla. Paha on nyt haikailla kun alkaa köntsät olla housuissa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eikös nämä paperittomat ole tulleet jo vuonna 2016. Kysynkin miksi ne päästettiin rajan yli että olisi tiedetty ketä ne oli. Miksi silloin niitä jotka sai kielteisen päätöksen laitettu takaisin mistä tulivat, Eikö Perussuomalaiset huomanneet silloin kyseistä tilannetta, olihan teidän ministerit hallituksen johtavilla paikoilla. Paha on nyt haikailla kun alkaa köntsät olla housuissa.

    Kuka/ketkä olivat sisäministerinä/pääministerinä-pomona?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kuka/ketkä olivat sisäministerinä/pääministerinä-pomona?

    Orpo oli sisäministerinä ja tässä tulos.
    Tornioon tuotiin varusmiehiä Jääkäriprikaatista – tällaiset tehtävät heillä on
    Turvapaikanhakijoiden järjestelykeskus on aloittanut toimintansa Torniossa tiistaina. Poliisi on pyytänyt virka-apua puolustusvoimilta erilaisiin tehtäviin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Orpo oli sisäministerinä ja tässä tulos.
    Tornioon tuotiin varusmiehiä Jääkäriprikaatista – tällaiset tehtävät heillä on
    Turvapaikanhakijoiden järjestelykeskus on aloittanut toimintansa Torniossa tiistaina. Poliisi on pyytänyt virka-apua puolustusvoimilta erilaisiin tehtäviin.

    https://static.mvlehti.net/uploads/2016/04/Armeija-kantaa-laukkuja-GIF.gif

    Video ei valehtele.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    https://static.mvlehti.net/uploads/2016/04/Armeija-kantaa-laukkuja-GIF.gif

    Video ei valehtele.

    Turvallisesta maasta tulevaa pakolaista ei tarvitse päästää maahan. Miten blogisti selittää sen, että Tanska ja Ruotsi sulkivat rajansa eli ottivat tullimuodollisuudet käyttöön, jolloin ilman asianmukaista matkustusasiakirjaa ei päässyt Saksasta Tanskaan tai Ruotsiin. Miten tämä onnistui, mutta Suomelta se ei muka onnistuisi?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Turvallisesta maasta tulevaa pakolaista ei tarvitse päästää maahan. Miten blogisti selittää sen, että Tanska ja Ruotsi sulkivat rajansa eli ottivat tullimuodollisuudet käyttöön, jolloin ilman asianmukaista matkustusasiakirjaa ei päässyt Saksasta Tanskaan tai Ruotsiin. Miten tämä onnistui, mutta Suomelta se ei muka onnistuisi?

    Mitä teki Perussuomalainen puolustusministeri Niinistö. Häpäisi armeijan ja laittoi väsyneet sotilaat kantamaan tulijoiden laukkuja. Kyseessähän ei olleet maahanmuuttaja vanhukset, vaan terveet riskit miehet, jotka ei halunneet puolustaa maataan.

    Alentuisiko nykyinen puolustusministeri Kaikkonen tuollaiseen toimintaan?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Turvallisesta maasta tulevaa pakolaista ei tarvitse päästää maahan. Miten blogisti selittää sen, että Tanska ja Ruotsi sulkivat rajansa eli ottivat tullimuodollisuudet käyttöön, jolloin ilman asianmukaista matkustusasiakirjaa ei päässyt Saksasta Tanskaan tai Ruotsiin. Miten tämä onnistui, mutta Suomelta se ei muka onnistuisi?

    Tarvitaan enemmän pohjoismaista yhteistyötä ja vähemmän EU:ta. Jospa voisimme jatkossa korvata EU:n uudistuneella Pohjoismaiden neuvostolla, Pohjolan unionilla, jota baltit voisivat vahvistaa.” Näin rohkeasti visioi kansanedustaja Lulu Ranne (ps.). Hän muistuttaa, ettei Pohjolan Unioni olisi keinotekoinen kerho, kuten EU, vaan perustuisi laajaan ja luontevaan yhtenäisyyteen.

    – Pohjoismaat ovat maailman vertailut kestävä, poikkeuksellisen yhtenäinen ja monella tapaa samat arvot omaava yhteisö.

    Entä mitkä olisivat hyvän pohjoismaisen yhteistyön tärkeitä tavoitteita?

    – Kriisinkestävyys ja turvallinen arki, Ranne tiivistää. Sellainen olisi vahva Pohjola: huoltovarma, omavarainen ja kohtuuhintainen, asukkailleen turvallinen koti.
    Pohjoismaisen yhteistyön tabut: maahanmuutto ja rajat

    Ranteen mainitsema Pohjoismaiden neuvosto on Pohjoismaiden parlamenttien ja hallitusten välinen yhteistyöelin, joka perustettiin 1952. Sen puheenjohtajamaana toimii tänä vuonna Suomi, presidenttinään Erkki Tuomioja (sd.) ja varapresidenttinä Lulu Ranne (ps.).

    Erkki Tuomiojan lähdettyä Pohjoismaiden neuvoston toimintaan 1970-luvulla, oli puolustuspolitiikka aiheena tabu. Nykypäivän tabuaihe on Lulu Ranteen havaintojen mukaan maahanmuutto, vaikka esimerkiksi Ruotsin uusi hallitus näyttääkin nyt ottaneet ongelmat tosissaan. – Tämän tabun olen huomannut monissa keskusteluissa, Ranne kertoo ja muistuttaa, että myös rajoista on vaikeaa puhua.

    – Rajojen pitää aina suojella itsenäisiä valtioita ja niiden kansalaisia erilaisilta uhkilta kuten huumeilta, rikollisuudelta, väkivallalta ja sodilta. Tämän sanominen ääneen on kuitenkin vaikeaa, Ranne toteaa.

    Hän toivoo Pohjoismaiden laativan yhteisiä strategioita siitä, miten jatkossa selvitään yhdessä koronan tai maahanmuuton kaltaisilta uhkilta. – Suomen puheenjohtajuuskauden ohjelmassa lukee, että vaadimme Pohjolalle esimerkiksi yhteistä kyberturvallisuusstrategiaa.


  • Anonyymi

   ”Taitaapa ministerit avata nyt pandoran lippaan. Lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö on lievempi rikosnimike niin suomessa kuin Irakinkin silmissä. Kun asia muutetaan automaattisesti raiskaus-rikokseksi, poistuu lopullisesti mahdollisuus lähettää Irakilaisia pois maasta tuomion suorittamisen jälkeen. Lapsen raiskaus kun on Irakin lain mukaan rikos, josta voidaan tuomita kuolemaan. Eikä Suomesta saanut siis lähettää ketään mihinkään, jos kohteessa on kuoleman mahdollisuus olemassa.

   Näinollen hommahan menee ihan päälaelleen ja todella vaaralliseksi lapsille. Kun turvapaikan hylkypäätös tulee, Irakilaisen siis ennemminkin KANNATTAA hyväksikäyttää lapsia! Ja jäädä siitä vieläpä kiinni. Näin lyhyen olemattoman vankilatuomion jälkeen Irakilainen voi hakea turvapaikkaa vedoten tuohon saamaansa tuomioon, sekä tuomion myötä tulleeseen kotimaansa viralliseen kuolemauhkaan. Asiaa ei edes tarvitse perustella sen enempää, helppo hakemus. Maahanmuuttovirasto ei voi sanoa yhtään mitään. Hakemus on pakko hyväksyä.

  • Anonyymi

   Totuus, kokoomus haukkui muitten mukana persuja rasisteiksi koska puhuivat aitaamisesta NYT kokoomus lesoaa aidan puolesta niin kuin he sitä olisivat ainoana puolueena esittämässä.

   • Anonyymi

    https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/timoandersson/168628-missa-ovat-venajamielisen-aarioikeiston-juuret/

    Kannattaa avata linkki ja lukea tarkalleen Perussuomalaisten juuret, ja mikä heidän todellinen linjansa on. On hyvin vaikean pysyä tavallisen seuraajan matkassa kun suunta vaihtuu tuulien mukaan.
    Perussuomalaisten juuret ovat äärioikeistossa, vaikkakin nyt vaalien lähestyessä esitetään kovinkin Putin vastaisuutta, koska Putinin puolustaminen olisi tuho. Kannattaa ottaa selvää missä Suomen Perussuomalaiset ovat EU:ssa siitä selviää jo paljon. Kansan pitäisi perehtyä faktatietoihin eikä kuunnella kansankiihotusta , joka ei perustu todellisuuteen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/timoandersson/168628-missa-ovat-venajamielisen-aarioikeiston-juuret/

    Kannattaa avata linkki ja lukea tarkalleen Perussuomalaisten juuret, ja mikä heidän todellinen linjansa on. On hyvin vaikean pysyä tavallisen seuraajan matkassa kun suunta vaihtuu tuulien mukaan.
    Perussuomalaisten juuret ovat äärioikeistossa, vaikkakin nyt vaalien lähestyessä esitetään kovinkin Putin vastaisuutta, koska Putinin puolustaminen olisi tuho. Kannattaa ottaa selvää missä Suomen Perussuomalaiset ovat EU:ssa siitä selviää jo paljon. Kansan pitäisi perehtyä faktatietoihin eikä kuunnella kansankiihotusta , joka ei perustu todellisuuteen.

    "Sano" yksi etes yksi persu joka on tehnyt yhteistyötä venäjällä_venäläiselle?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Sano" yksi etes yksi persu joka on tehnyt yhteistyötä venäjällä_venäläiselle?

    Kaikista puolueista löytyy Venäjän Ruotsin Norjan jne yhteiskummaneita joissain puolueissa enempi esim Kepussa ja sdp:ssä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    "Sano" yksi etes yksi persu joka on tehnyt yhteistyötä venäjällä_venäläiselle?

    Tiedät hyvin ettei ne persut julkisesti nyt esiinny, paitsi Turtiainen joka on Perussuomalaisten äänillä valittu, mutta on senverran periaatteen mies ettei takkia kääntele tuulien mukaan. Jos seurailet valtakunnallisesti Persujen palstoja kyllä sieltä Putiinille myötämielisyyttä löytyy.

    Perussuomalaisten puoluekartta on äärioikeistolainen, ja katsokaa missä ryhmässä Perussuomalaiset ovat EU:ssa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tiedät hyvin ettei ne persut julkisesti nyt esiinny, paitsi Turtiainen joka on Perussuomalaisten äänillä valittu, mutta on senverran periaatteen mies ettei takkia kääntele tuulien mukaan. Jos seurailet valtakunnallisesti Persujen palstoja kyllä sieltä Putiinille myötämielisyyttä löytyy.

    Perussuomalaisten puoluekartta on äärioikeistolainen, ja katsokaa missä ryhmässä Perussuomalaiset ovat EU:ssa.

    Jokainen tolkun ihminen tietää miksi Turtiainen ei ole enään persu...jollekkin se kuitenkin on jäänyt ainoaksi harhaksi jota pitää jatkuvasti tuoda esille onhan se ymmärrettävää kun on heikoilla keskusteluissa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jokainen tolkun ihminen tietää miksi Turtiainen ei ole enään persu...jollekkin se kuitenkin on jäänyt ainoaksi harhaksi jota pitää jatkuvasti tuoda esille onhan se ymmärrettävää kun on heikoilla keskusteluissa.

    Minä en ole koskaan heikoilla keskusteluissa, koska en kuuntele tietojani "hevosmiehiltä" vaan kaikki perustuu Faktatietoihin joita saa netistä. Kirjoitin Turtiaisen menneen hillotolpalle Perussuomalaisten äänillä. Kirjoitin myös Perussuomalaisten olevan puoluekartalla äärioikeistolainen puolue. Siitä linkki.
    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uutiset/df46631c-582b-5b77-ae9f-ad6f2b693998

    Jos vielä joku asia on epäselvä, mitä olen tänne kirjoittanut kerro, minulla on siihen todisteet.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Minä en ole koskaan heikoilla keskusteluissa, koska en kuuntele tietojani "hevosmiehiltä" vaan kaikki perustuu Faktatietoihin joita saa netistä. Kirjoitin Turtiaisen menneen hillotolpalle Perussuomalaisten äänillä. Kirjoitin myös Perussuomalaisten olevan puoluekartalla äärioikeistolainen puolue. Siitä linkki.
    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uutiset/df46631c-582b-5b77-ae9f-ad6f2b693998

    Jos vielä joku asia on epäselvä, mitä olen tänne kirjoittanut kerro, minulla on siihen todisteet.

    Mikä siinä on kun ihmiset haluavat tulla kuulluksi ja persujen äänillä päästä eduskuntaan ja kun ovat päässeet (pettäneet äänestäjät) loikkivat muihin puolueisiin?
    Minäpä kerron, Eivät muuten olisi päässeet. On Persut niin antoisa puolue.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mikä siinä on kun ihmiset haluavat tulla kuulluksi ja persujen äänillä päästä eduskuntaan ja kun ovat päässeet (pettäneet äänestäjät) loikkivat muihin puolueisiin?
    Minäpä kerron, Eivät muuten olisi päässeet. On Persut niin antoisa puolue.

    Siniset ja missä ovat nyt?
    Mikään puolue4 ei huoli loikkareita.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Siniset ja missä ovat nyt?
    Mikään puolue4 ei huoli loikkareita.

    Pakkotilassahan puolue hajosi. Puoluekokouksessa tehtiin Halla-ahon manipiloima vallankaappaus jossa Soini syöstiin vallasta. Hallituksessa ulkoministerin pakalla ollutta Soinia kehoitettiin luopumaan ja paikalle olisi tullut Halla-ahon määräämä henkilö.

    Jotta hallitus ei olisi kaatunut oli tehtävä tämä jako Sinisiin. Silloiseen hallitukseen valittiin Perussuomalaisista parhaat voimat, niinkuin jokainen puolue tekee. Nykyinen Perussuomalainen eduskunta ryhmä koostuu muutamasta älyköstä , muut ovat paperilapusta lukijoita jotka osaavat pääasiassa vain rumasti räkyttää.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Siniset ja missä ovat nyt?
    Mikään puolue4 ei huoli loikkareita.

    Kemijärvellä kokoomus otti Vaaralan -meni persujen äänillä se on jo petos.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Pakkotilassahan puolue hajosi. Puoluekokouksessa tehtiin Halla-ahon manipiloima vallankaappaus jossa Soini syöstiin vallasta. Hallituksessa ulkoministerin pakalla ollutta Soinia kehoitettiin luopumaan ja paikalle olisi tullut Halla-ahon määräämä henkilö.

    Jotta hallitus ei olisi kaatunut oli tehtävä tämä jako Sinisiin. Silloiseen hallitukseen valittiin Perussuomalaisista parhaat voimat, niinkuin jokainen puolue tekee. Nykyinen Perussuomalainen eduskunta ryhmä koostuu muutamasta älyköstä , muut ovat paperilapusta lukijoita jotka osaavat pääasiassa vain rumasti räkyttää.

    Voe kristus...missä nämä parhaat voimat nyt ovat?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Pakkotilassahan puolue hajosi. Puoluekokouksessa tehtiin Halla-ahon manipiloima vallankaappaus jossa Soini syöstiin vallasta. Hallituksessa ulkoministerin pakalla ollutta Soinia kehoitettiin luopumaan ja paikalle olisi tullut Halla-ahon määräämä henkilö.

    Jotta hallitus ei olisi kaatunut oli tehtävä tämä jako Sinisiin. Silloiseen hallitukseen valittiin Perussuomalaisista parhaat voimat, niinkuin jokainen puolue tekee. Nykyinen Perussuomalainen eduskunta ryhmä koostuu muutamasta älyköstä , muut ovat paperilapusta lukijoita jotka osaavat pääasiassa vain rumasti räkyttää.

    Halla-aho oli liian viisas mies Sipilä ja Orpolle siinä syy.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kemijärvellä kokoomus otti Vaaralan -meni persujen äänillä se on jo petos.

    Vaarala kylttejä ilmestynyt?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kemijärvellä kokoomus otti Vaaralan -meni persujen äänillä se on jo petos.

    Rumasti teki Vaarala. Historian mukaan näillä loikkareilla jää loikka liian lyhyeksi.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mikä siinä on kun ihmiset haluavat tulla kuulluksi ja persujen äänillä päästä eduskuntaan ja kun ovat päässeet (pettäneet äänestäjät) loikkivat muihin puolueisiin?
    Minäpä kerron, Eivät muuten olisi päässeet. On Persut niin antoisa puolue.

    Ja nyt Sorainen istuu tutkintavankedessa, koska vaimo on puhelias.


  • Anonyymi

   Callupit eivät äänestä kylläkin ohjaavat heikkoja äänestäjiä ,kokoomusta hehkutetaan ,vaikka ei ole kukaan vielä äänestänyt. Moni tulee taas yllättymään.

  • Anonyymi

   Kun ihminen elää yli varojensa, tulee hänestä maksukyvytön.
   Yhtiö menee konkursiin varojen loppuessa.
   Mutta kun Suomen valtio ylivelkaantuu, siitä ei monen poliitikon mielestä seuraa mitään.

   • Anonyymi

    Eikös tämä sama tilanne ole Kemijärvelläkin? Miten kävisi jos velat tulisi maksuun?


  • Anonyymi

   Hallitus avaa ovet ankkurilapsille – PS tyrmää kaavailut perheenyhdistämisten helpottamisesta   Perussuomalaisten Riikka Purra, Mari Rantanen ja Mauri Peltokangas jättivät eilen hallintovaliokunnassa vastalauseen hallituksen esitykseen, jolla kansainvälistä tai tilapäistä suojelua saavan alaikäisen henkilön perheenjäsenen oleskeluluvan edellytyksenä ei enää olisi turvattu toimeentulo. Perussuomalaiset esittivät, että koko lakiehdotus hylätään.

   Perussuomalaisten mukaan esitys luo huomattavan vetovoimatekijän Suomelle sosiaalisesti ja taloudellisesti kestämättömälle sosiaaliperusteiselle maahanmuutolle. Esitetyt lakimuutokset tulevat lisäämään humanitääristä maahanmuuttoa entisestään nimenomaan Afrikasta ja Lähi-idästä.

   – Hallitus pyrkii lisäämään maahanmuuttoa maista, joista saapuvien tulijoiden kotoutumisennuste on käytettävissä olevan tiedon varassa heikko tai jopa olematon. Tämä ei ole hallitun maahanmuuton edistämistä, joka toisi helpotusta kestävyysvajeen kaltaisiin ongelmiin. Esityksellä on päinvastoin toteutuessaan erittäin merkittäviä negatiivisia ja kauaskantoisia vaikutuksia julkistalouteen sekä koko yhteiskuntaan, perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra toteaa.
   Ankkurilapsi-ilmiö kasvaa

   Hallituksen esitys tulee näkymään niin sanotun ankkurilapsi-ilmiön yleistymisenä, kun yhä useampi lähettää lapsensa vaaralliselle matkalle saadakseen itse oleskeluluvan helpommin. Perussuomalaiset kyseenalaistavat, onko lapsen edun mukaista elää vanhemman kanssa, joka on valmis vaarantamaan lapsensa terveyden ja jopa hengen, jotta itse pääsisi muuttamaan korkeamman elintason maahan.

   – Esitystä perustellaan lapsen edulla, vaikka se tulee väistämättä lisäämään alaikäisten hyväksikäyttöä maahantulon välineenä, kansanedustaja Mari Rantanen ihmettelee.

   Perussuomalaisten näkemyksen mukaan oleskelulupa tulee voida jatkossakin jättää myöntämättä, jos arvioidaan, että tapaukseen liittyy lapsen hyväksikäyttöä tai perheenyhdistäminen Suomessa olisi muutoin vastoin lapsen etua. Alaikäinen on lähtökohtaisesti heikoin osapuoli tilanteissa, joissa aikuisten tai yhteiskunnan edut ovat ristiriidassa lapsen edun kanssa. Viranomaisten tehtävänä onkin valvoa, että lapsen etu toteutuu.

   – Esitys tulee lisäämään 17-vuotiaiksi iäkseen kertovien maahantuloa, ja sitä kai hallitus maahanmuuttokiihkossaan haluaakin, Rantanen jatkaa.
   Vaikutusarviointi puutteellista

   Perussuomalaiset nostivat esille esityksen puutteellisen vaikutusarvioinnin. Esityksessä ei oteta mitenkään kantaa haittamaahanmuutosta suomalaiselle yhteiskunnalle koituvaan laskuun tai muihin aiheutuviin ongelmiin. Asiantuntijalausunnoista ilmenee, että perustoimeentulotuen, työttömyysetuuden ja asumistukien saajissa korostuvat ne kansalaisuusryhmät, joita perheenyhdistämisen helpottaminen koskettaa.

   – Esityksessä ei ole arvioitu, kuinka haitallinen maahanmuutto heikentää suomalaisten turvallisuutta sekä julkista taloutta. Hallitus tekee hartiavoimin töitä pitääkseen meidät Ruotsin tiellä, kansanedustaja Mauri Peltokangas hämmästelee.

   • Anonyymi

    Ittu vielä 6kuukautta tätä mädätystä.


   • Anonyymi

    Nämä ankkurilapset pitää heti palauttaa vanhemmilleen ,vanhemmat tässä ovat rikollisia ja haluttaisi sanoa myös nykyinen hallitus.


  • Anonyymi

   Jospa sitä muistia pitäisi virkistää ettei menisi aivan ropakanta puolelle. Ensinnäkin Rerussuomalaiset ovat äärioikeistilainen puolue joka on hyvinkin venäjämielinen, näin aivanakin vielä vuonna 2019.

   https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aripesonen1/276200-jussi-halla-aho-miksi-puolueesi-kannattaa-venaja-pakotteista-luopumista/

   Kannattaa avata linkki ja mitä sanoivat Perussuomalaisten johtavat politikot Huhtasaari, Eeerola ja monet muut. Onko nyt vaalienalla takki kääntynyt vain mistä näennäinen suunnanmuutos johtuu.

   Vielä miksi Perussuomalaisten EU-palleilla Huhtaraari, ja Hakkarainen ovat äärioikeistolaisessa ryhmässä. Kertokaa äänestäjille mikä on tällähetkellä linja oletteko oikeammalla kuin Kokoomus?

   • Anonyymi

    Venäjä-myönteinen puolue on kepu...ollut jo 40 vuotta jos on epäselvää käydä esim uimahallissa tai kaljoilla Hotelli Kemijärvessä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Venäjä-myönteinen puolue on kepu...ollut jo 40 vuotta jos on epäselvää käydä esim uimahallissa tai kaljoilla Hotelli Kemijärvessä.

    Yleensäkin uimahalleissa ei eroitella kansalaisuuksia kuka saa niitä käyttää. Jospa ajattelisit minkälaisen maineen Kemijärvi olisi saanut jos uiminen olisi kielletty vain venäläisiltä.
    Hotelli myytiin ei muille kalvannut luin venäläiselle, en tiennyt että Keskustapuolue olisi ollut myyjänä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Yleensäkin uimahalleissa ei eroitella kansalaisuuksia kuka saa niitä käyttää. Jospa ajattelisit minkälaisen maineen Kemijärvi olisi saanut jos uiminen olisi kielletty vain venäläisiltä.
    Hotelli myytiin ei muille kalvannut luin venäläiselle, en tiennyt että Keskustapuolue olisi ollut myyjänä.

    Mitä sielä uimahallin katolla lukee?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mitä sielä uimahallin katolla lukee?

    Meikäläinen on sinivalkoinen persu eikä muuksi muutu ja ainoa asia mitä olen venäjää kehunut on hyvä rajojensa suojelija ,sieläkö laitetaan rajat kiinni niin ne laitetaan eikä vetvota kuukausi tolkulla.
    Persut ovat vastustaneet jopa venäläisten turistien vapaata liikkuvuutta ja asuntojen myyntiä venäläisille jonka lapsikin on ymmärtänyt ettei kaikki muumin ole veneessä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mitä sielä uimahallin katolla lukee?

    Ryssät juhli railakkaasti uuttavuotta kemijärven uimahallissa ja torilla puhuttiin ei positiivisesti.


  • Anonyymi

   https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/aripesonen1/276200-jussi-halla-aho-miksi-puolueesi-kannattaa-venaja-pakotteista-luopumista/

   Eiköhän tuo lehtijuttu kerro suuremmista linjoista kuin siitä mitä Kemijärven uimahallin katolla lukee. Jos uutenavuotena venäläiset ovat Kemijärvelle tulleet juhlimaan ei se ole ihme koska koko Suomi o silloin täyttynyt venäläisistä, mutta ei täyty enään.
   Tuo lehtijuttu kertoo kuinka äärioikeistolaiset puolueet ovat venäjämyönteisiä, niinkuin voi päätellä Perussuomalaistenkin olevan. Kannattaa tuo lehti lukea tarkkaan.
   Onhan Huhtasaari, ja Hakkarainen EU:ssa äärioikeiston riveissä.

   • Anonyymi

    Uimahallin katolla lukee venäjäksi myös hotelli on myöty venäläisille myös Kallaanvaaran koulu venäläiselle sotilaalle ei tarvi mennä johonkin Huhtasaaren sanomisiin kun oma kaupunki on venäläistynyt teoilla.


   • Anonyymi

    Jussi on viisain mies mitä on pitkään aikaan kuultu.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Uimahallin katolla lukee venäjäksi myös hotelli on myöty venäläisille myös Kallaanvaaran koulu venäläiselle sotilaalle ei tarvi mennä johonkin Huhtasaaren sanomisiin kun oma kaupunki on venäläistynyt teoilla.

    Varmasti on venäläisillä ja Suomessa paljon muutakin, esim Hartwal areenakin.
    Kenen omistuksessa hotelli oli? Uimahallin katolla jos on venäjänkielinen kyltti ei lie turvallisuus uhka.

    Meinaatko tosissaan että Huhtasaaren, Eerolan ym Perussuomalaisten poliitikkojen
    sanomisilla ei ole mitään merkitystä. Taidat olla niitä harvoja Perussuomalaisia jotka tuon on huomannut. Olen samaa mieltä puheet riippuu paljon siitä, mistäpäin tuulee.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Varmasti on venäläisillä ja Suomessa paljon muutakin, esim Hartwal areenakin.
    Kenen omistuksessa hotelli oli? Uimahallin katolla jos on venäjänkielinen kyltti ei lie turvallisuus uhka.

    Meinaatko tosissaan että Huhtasaaren, Eerolan ym Perussuomalaisten poliitikkojen
    sanomisilla ei ole mitään merkitystä. Taidat olla niitä harvoja Perussuomalaisia jotka tuon on huomannut. Olen samaa mieltä puheet riippuu paljon siitä, mistäpäin tuulee.

    Mainitsemasi politiikot ovat erittäin isänmaallisia ihmisiä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mainitsemasi politiikot ovat erittäin isänmaallisia ihmisiä.

    Kauan tuo vasemmistoliitto liehitteliki itänaapurin kaa. Nyt näemmä tuloksia tästä ystävyyestä. Rauhan tyys-sija ?


   • Anonyymi

  • Anonyymi

   Kiinteistövero nousee n.10% Saarikon aivopieru.

  • Anonyymi

   Esko Aholta yllätysveto – ryhtyy kehittämään Kiinan-kauppaa
   Esko Aho johtaa jatkossa suurten suomalaisyritysten perustamaa China Officea.

   Ei nämä keput opi yhtään mitään, just päästiin Venäjästä irti niin hirttosilmukkaa Aho on rakentamassa. Trumppi sanoi oikein: Se sopii mutta työ tehdään Amerikassa.

   • Anonyymi

    Kiina tukee Venäjää Ukrainan sodassa ja Aho tukee Kiinan kauppaa.
    Voi mikä isänmaan petturi ja bulvaani.
    Entinen Suomen pääministeri ja kepulainen.


  • Anonyymi

   Nyt on uskovaisten vaalit tulossa, muistin virkistämiseksi...Vaarala istuu väärillä äänillä valtuustossa...meni persujen äänillä mutta istuu kokoomuksen leivissä.

   • Anonyymi

    Ei ihme että vaalikyltit saa kyytiä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ei ihme että vaalikyltit saa kyytiä.

    Herra on kyltittänyt jopa toisten maille.


  • Anonyymi

   Korona ja sota eivät selitä kuin osan hallituksen 40 miljardin velkasaldosta – uusia menoja yli 8 miljardia !

   • Anonyymi

    Älä hätäile kyllä ehditään näkemään toisenlaista aikaakin. Tuskimpa ensivuonna enään ylimääräisiä koronarahoja tulee jolla pidettiin Kemijärvenkin taloutta kunnossa.

    Lupaattehan että ette valita kurkkusuorana kun leikkaukset lähtevät käyntiin. Minulle sopii hyvin Kokoomuksen ja Perussuomalaisten verojen alentaminen ja julkisten menojen leikkaaminen. Täällä etelässä nyt jo joutuu menemään yksityisiin palveluihin kun julkisiin ei pääse. Siksi ei ollenkaan tee mieli rahoittaa muiden menoja. Tiedän että juurikin syrjäseuduille nämä leikkaukset tekevät hallaa, mutta sitähän suuri osa haluaa.
    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mt-porvaripuolueiden-kannattajat-vahentaisivat-valtion-velkaantumista-karsimalla-hyvinvointipalveluja/8023234#gs.ha07m3


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Älä hätäile kyllä ehditään näkemään toisenlaista aikaakin. Tuskimpa ensivuonna enään ylimääräisiä koronarahoja tulee jolla pidettiin Kemijärvenkin taloutta kunnossa.

    Lupaattehan että ette valita kurkkusuorana kun leikkaukset lähtevät käyntiin. Minulle sopii hyvin Kokoomuksen ja Perussuomalaisten verojen alentaminen ja julkisten menojen leikkaaminen. Täällä etelässä nyt jo joutuu menemään yksityisiin palveluihin kun julkisiin ei pääse. Siksi ei ollenkaan tee mieli rahoittaa muiden menoja. Tiedän että juurikin syrjäseuduille nämä leikkaukset tekevät hallaa, mutta sitähän suuri osa haluaa.
    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mt-porvaripuolueiden-kannattajat-vahentaisivat-valtion-velkaantumista-karsimalla-hyvinvointipalveluja/8023234#gs.ha07m3

    Puheenjohtajat Petteri Orpo (kok) ja Riikka Purra (ps) mittelivät keskenään noin tunnin politiikan toimittajien tilaisuudessa.

    Yhtä mieltä oppositiojohtajat eivät olleet juuri mistään muusta kuin veronalennusten ja velkaantumisen hillitsemisen tarpeesta.

    Kiivainta keskustelua Purra ja Orpo kävivät siitä mistä puolueet ovat yhtä mieltä: velkaantumisen hillitsemisestä.

    Purran mielestä julkinen sektori on paisunut, mutta hoitajista ja opettajista ei voi leikata.

    – Se, että voisimme priorisoida oleellisia osia kuten hoitajia ja sote-palveluita, se edellyttää, että rahaa on otettava jostain pois, Purra sanoi.

    Perussuomalaiset on perinteisesti halunnut leikata maahanmuutosta ja kehitysavusta.


   • Anonyymi

    Tuet pois niin alkaa työ maistumaan se on paras lääke työttömyyteen näin on ollut aina.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Puheenjohtajat Petteri Orpo (kok) ja Riikka Purra (ps) mittelivät keskenään noin tunnin politiikan toimittajien tilaisuudessa.

    Yhtä mieltä oppositiojohtajat eivät olleet juuri mistään muusta kuin veronalennusten ja velkaantumisen hillitsemisen tarpeesta.

    Kiivainta keskustelua Purra ja Orpo kävivät siitä mistä puolueet ovat yhtä mieltä: velkaantumisen hillitsemisestä.

    Purran mielestä julkinen sektori on paisunut, mutta hoitajista ja opettajista ei voi leikata.

    – Se, että voisimme priorisoida oleellisia osia kuten hoitajia ja sote-palveluita, se edellyttää, että rahaa on otettava jostain pois, Purra sanoi.

    Perussuomalaiset on perinteisesti halunnut leikata maahanmuutosta ja kehitysavusta.

    Se pitää lopettaa heti..oma kansa ensin.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Se pitää lopettaa heti..oma kansa ensin.

    Vanhusten ja terveydenhoidosta , jokainen joutuu ottamaan enemmän vastuuta. On aivan väärin jos vanhukset hoidetaan yhteiskunnan varoilla ja lapset tappelevat perinnöistä.

    Terveyskeskuksista vähennettävä lääkäreitä, ja yksityislääkäreitä tilalle.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Vanhusten ja terveydenhoidosta , jokainen joutuu ottamaan enemmän vastuuta. On aivan väärin jos vanhukset hoidetaan yhteiskunnan varoilla ja lapset tappelevat perinnöistä.

    Terveyskeskuksista vähennettävä lääkäreitä, ja yksityislääkäreitä tilalle.

    Sanovat että et romaani saavat ilmaisen asun ,taskuhameen ja röyhelypuseron mitä lie miespuoliset saavat. Se ei ole oikein! Ostakoot omilla rahoilla niin tekee muutkin ihmiset.


  • Anonyymi

   Aina kun on demarit vallassa maat ovat velassa ja haittamaahanmuutto rehottaa.

   • Anonyymi

    Näin myös USA:ssa.


   • Anonyymi

    Näin Ruotsissa.

    Kansainvälistäkin huomiota on saanut hallituksen päätös leikata kansainvälistä apua ensi vuonna 7,3 miljardilla kruunulla eli noin 674 miljoonalla eurolla. Vuonna 2024 leikataan vielä 2,2 miljardia kruunua eli noin 203 miljoonaa euroa lisää.

    Milloin Suomi menee Ruotsin tielle?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Näin Ruotsissa.

    Kansainvälistäkin huomiota on saanut hallituksen päätös leikata kansainvälistä apua ensi vuonna 7,3 miljardilla kruunulla eli noin 674 miljoonalla eurolla. Vuonna 2024 leikataan vielä 2,2 miljardia kruunua eli noin 203 miljoonaa euroa lisää.

    Milloin Suomi menee Ruotsin tielle?

    Persuille jälleen oppitunti olisi paikallaan.. Asiat pitää käsitellä kokonaisuutena eikä irrottaa jotakin yhtä summaa.

    https://www.kansalainen.fi/ruotsi-kayttaa-vuonna-2021-enemman-rahaa-kehitysapuun-kuin-poliisivoimiin/

    Eikös siellä Ruotsissa olekkin mitä leikata.


   • Anonyymi

   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kuulin facessa että täälä poistetaan mielipiteitä?

    Etkä kuullut.
    Mutta saatoit ehkä lukea. Se on eri asia.


  • Anonyymi

   Janne Sankelo pitää kokoomuksen ryhmäpuheenvuoron. Hän muistelee mitä kaikkea vuonna 1952 tapahtu. Koneellistumisen vuodet olivat vasta edessä maaseudulla. Hän sanoo, ettei näe järkevänä luonnon palauttamista vuoden 1952 tasolle. Hän katsoo, että maanomistaja näkee mikä on hyväksi luonnolle.

   "Ennallistamisasetus puuttuu Suomen metsäpolitiikkaan kohtuuttomasti", Sankelo sanoo. Hän katsoo, että kyse ei ole luonnon monimuotoisuuden vastustamisesta vaan keinoista, joilla ennallistamista tehdään. Hän kysyy hallitukselta, onko oikein että suomalaiset joutuvat per henki maksamaan moninkertaisesti saksalaisiin verrattuna.

   Sankelo kysyy suostuisivatko kreikkalaiset vastaavaan rajoittamiseen koskien oliivin viljelyä. Hallituksen kanta on ollut levällään puoli vuotta näin tärkeässä asiassa. Hän katsoo ministeri Kurvisen puhuvan yhtä ja ministeri Ohisalon toista. Hallitus on jättänyt asian hoitamatta Sankelon mukaan. "Emme voi museoida metsiämme", Sankelo sanoo.

   Hän kehoittaa kansanedustajia lukemaan välikysymyksen tarkasti. "Suomalaiset haluavat, että linjan muutos ennallistamisesitykseen tehdään tässä ja nyt", Sankelo sanoo.

   Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra pitää ryhmäpuheenvuoron. Hän moittii hallituksen EU-poliittikkaa. Taloudelliset takaukset ja lainanotto ei näy julki. Tekoset jäävät Purran mukaan piiloon. Hän sanoo, että miljardin euron kustannusarvion ohella syntyy vielä muita kustannuksia, joista ei ole edes arviota. Hän mainitsee esimerkkinä metsäteollisuuden vaikeuden saada puuta.

   "Puuta kaadetaan muualla, tehtaat pyörivät muualla, töitä tehdään muualla", Purra sanoo. Lisäksi hän sanoo, että asetus pyrkii aivan konkreettisesti palauttamaan Suomen vuoteen 1952. Purran mukaan perussuomalaiset pyrkivät estämään tämän. Purra puhuu perikadosta, jota tukee Elokapina sekä "ilmastoguru" Greta Thornberg. "Rahat, joita jaatte eivät ole teidän vaan kansalaisten", Purra sanoo.

   Lisäksi moittii hallitusta siitä, että hallitus piti kantaansa pöytälaatikossa koko kesän eikä neuvotellut siitä tai pyrkinyt vaikuttamaan asiaan. Hän katsoo, että hallitus joutuu taikatempuilla kääntämään kannatustaan. Purra sanoo, että ps:lle ei kelpaa metsien ryöstäminen. Hän katsoo hallituksen ilmastopolitiikan olevan yltiöpäistä.

   • Anonyymi

    Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah esittää heidän ryhmäpuheenvuoron. Hän nostaa esiin, että hallitus on myöhässä vaikuttamisen kanssa. Hän sanoo, ettei tämä ole voittava strategia. Eduskunnalla pitäisi olla "aito mahdollisuus" harkita toissijaisuushuomiota, mutta Essayahin mukaan nyt ei ole niin tapahtunut. Hän sanoo, että sen jälkeen kun Ruotsi ilmaisi toissijaisuushuomautuksensa, niin Suomi ei siinä onnistunut.

    Essayahin mukaan Suomelle esitys on erityisen ongelmallinen. Suomi joutuisi maksamaan eniten. Hän sanoo, että komissio ei ole kyennyt kertomaan mihin laskelmat perustuvat. Hän pitää ongelmana yhden sektorin siirtymistä (metsäpolitiikka) pois kansallisesta päätöksenteosta. Essayahin mukaan rahaa on valunut Etelä-Euroopan energiaremontteihin. Lisäksi Suomi on ottanut hoitaakseen "Euroopan luontomuseon tehtävät".


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah esittää heidän ryhmäpuheenvuoron. Hän nostaa esiin, että hallitus on myöhässä vaikuttamisen kanssa. Hän sanoo, ettei tämä ole voittava strategia. Eduskunnalla pitäisi olla "aito mahdollisuus" harkita toissijaisuushuomiota, mutta Essayahin mukaan nyt ei ole niin tapahtunut. Hän sanoo, että sen jälkeen kun Ruotsi ilmaisi toissijaisuushuomautuksensa, niin Suomi ei siinä onnistunut.

    Essayahin mukaan Suomelle esitys on erityisen ongelmallinen. Suomi joutuisi maksamaan eniten. Hän sanoo, että komissio ei ole kyennyt kertomaan mihin laskelmat perustuvat. Hän pitää ongelmana yhden sektorin siirtymistä (metsäpolitiikka) pois kansallisesta päätöksenteosta. Essayahin mukaan rahaa on valunut Etelä-Euroopan energiaremontteihin. Lisäksi Suomi on ottanut hoitaakseen "Euroopan luontomuseon tehtävät".

    Janne Sankelo (kok.) sanoo, että asetus puuttuu Suomen metsäpolitiikkaan kohtuuttomasti. Samalla puhutaan myös 600 000 suomalaisen metsänomistajan päätäntävallasta omaisuuteensa.

    – Emme ymmärrä miten hallitus on voinut ottaa tähän asetukseen myönteisen kannan. Joku on nukkunut pommiin ja tämä esitys on pommi myös kustannusten osalta.

    Sankelon mukaan Suomi kantaa suurimman osuuden asetuksen kustannuksista.

    – Suomalaiset maksavat 117 euroa per henkilö vuodessa kun saksalaiset maksavat 2 euroa. Onko tämä hallituksesta oikeudenmukaista? Sankelo tivaa.

    EU on per*eestä aina Suomi joutuu eniten maksamaan. Jatkuvaa rahan kerjäämistä, rikkoo omia sääntöjä.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Janne Sankelo (kok.) sanoo, että asetus puuttuu Suomen metsäpolitiikkaan kohtuuttomasti. Samalla puhutaan myös 600 000 suomalaisen metsänomistajan päätäntävallasta omaisuuteensa.

    – Emme ymmärrä miten hallitus on voinut ottaa tähän asetukseen myönteisen kannan. Joku on nukkunut pommiin ja tämä esitys on pommi myös kustannusten osalta.

    Sankelon mukaan Suomi kantaa suurimman osuuden asetuksen kustannuksista.

    – Suomalaiset maksavat 117 euroa per henkilö vuodessa kun saksalaiset maksavat 2 euroa. Onko tämä hallituksesta oikeudenmukaista? Sankelo tivaa.

    EU on per*eestä aina Suomi joutuu eniten maksamaan. Jatkuvaa rahan kerjäämistä, rikkoo omia sääntöjä.

    Ketkä nuita vassuja ja vihreitä oikein äänestää ? Nää "Suomen syöjät " ajavat meidät 1940-luvulle. Mistähän luukusta ne luulee sit saavansa ilmaasta rahaa ?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Janne Sankelo (kok.) sanoo, että asetus puuttuu Suomen metsäpolitiikkaan kohtuuttomasti. Samalla puhutaan myös 600 000 suomalaisen metsänomistajan päätäntävallasta omaisuuteensa.

    – Emme ymmärrä miten hallitus on voinut ottaa tähän asetukseen myönteisen kannan. Joku on nukkunut pommiin ja tämä esitys on pommi myös kustannusten osalta.

    Sankelon mukaan Suomi kantaa suurimman osuuden asetuksen kustannuksista.

    – Suomalaiset maksavat 117 euroa per henkilö vuodessa kun saksalaiset maksavat 2 euroa. Onko tämä hallituksesta oikeudenmukaista? Sankelo tivaa.

    EU on per*eestä aina Suomi joutuu eniten maksamaan. Jatkuvaa rahan kerjäämistä, rikkoo omia sääntöjä.

    Tästä asiastahan ei ole vielä eu:ssa päätöksiä tehty vasta on alettu keskustelemaan. Pääministerihän sanoi että komission esitys tälläisenä ei kelpaa ja jos muutoksia ei tule Suomi äänestää vastaan.
    Ihmettelen Kokoomuksen ulustuloa antaa kuvaa niinkuin asiasta olisi jo päätetty.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tästä asiastahan ei ole vielä eu:ssa päätöksiä tehty vasta on alettu keskustelemaan. Pääministerihän sanoi että komission esitys tälläisenä ei kelpaa ja jos muutoksia ei tule Suomi äänestää vastaan.
    Ihmettelen Kokoomuksen ulustuloa antaa kuvaa niinkuin asiasta olisi jo päätetty.

    Ennallistaminen? Osittain Vihreät ovat oikeassakin. Onko soiden ojituksilla saatu se hyöty jota haettiin.
    Itse olen seurannut omaa kotipalstaani, ja kadun miksi annettiin ojittaa .Puut eivät ole toivotulla tavalla kasvaneet, ja meni pilalle hyvät hilla suot.
    Mikä pahinta, Lapin vesistöt on pilattu metsäojituksilla. Vesistöt ovat humuspitoisia , jotka sitovat ilmasta tulleet saasteet. Pitkäikäisten kalojen syöntiä ei suositella kuten hauen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Tästä asiastahan ei ole vielä eu:ssa päätöksiä tehty vasta on alettu keskustelemaan. Pääministerihän sanoi että komission esitys tälläisenä ei kelpaa ja jos muutoksia ei tule Suomi äänestää vastaan.
    Ihmettelen Kokoomuksen ulustuloa antaa kuvaa niinkuin asiasta olisi jo päätetty.

    Sama virsi niin kuin aina kun on rahasta kysymys. Pakotetaan maksamaan etelä-eurooppalaisten velat ja huonosti hoidetut metsät. Sankelo puhuu totta ja on aidosti huolissaan niin kuin persut, kristilliset ja Harkimo. Marinin porukka on lahjoittanut miljardeja ympäri maailman.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sama virsi niin kuin aina kun on rahasta kysymys. Pakotetaan maksamaan etelä-eurooppalaisten velat ja huonosti hoidetut metsät. Sankelo puhuu totta ja on aidosti huolissaan niin kuin persut, kristilliset ja Harkimo. Marinin porukka on lahjoittanut miljardeja ympäri maailman.

    Eihän tässä velanmaksusta ole kyse, vaan kunnostusraha tulee Suomesta, ja Suomeen jää.
    Ei ole Persujen politiikkakaan oikeaa, kun ajatellaan vaan kuukausi eteenpäin. Ei välitetä ilmastonmuutoksesta, kaikki on ilmastohömppää. Joka osaa ajatella järjellisesti toimii toisin.
    Puhutte kovin valtionvelasta, kuka teistä on joutunut maksamaan sitä? Luulempa että Kemijärvenkin Persuista suurin osa aiheuttaa valtiolle enemmän menoja kuin tuloja.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eihän tässä velanmaksusta ole kyse, vaan kunnostusraha tulee Suomesta, ja Suomeen jää.
    Ei ole Persujen politiikkakaan oikeaa, kun ajatellaan vaan kuukausi eteenpäin. Ei välitetä ilmastonmuutoksesta, kaikki on ilmastohömppää. Joka osaa ajatella järjellisesti toimii toisin.
    Puhutte kovin valtionvelasta, kuka teistä on joutunut maksamaan sitä? Luulempa että Kemijärvenkin Persuista suurin osa aiheuttaa valtiolle enemmän menoja kuin tuloja.

    Sinä siis et ole tahallasi tietoinen mitä Sankelo on sanonut tulevista maksuista.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eihän tässä velanmaksusta ole kyse, vaan kunnostusraha tulee Suomesta, ja Suomeen jää.
    Ei ole Persujen politiikkakaan oikeaa, kun ajatellaan vaan kuukausi eteenpäin. Ei välitetä ilmastonmuutoksesta, kaikki on ilmastohömppää. Joka osaa ajatella järjellisesti toimii toisin.
    Puhutte kovin valtionvelasta, kuka teistä on joutunut maksamaan sitä? Luulempa että Kemijärvenkin Persuista suurin osa aiheuttaa valtiolle enemmän menoja kuin tuloja.

    Arhinmäki sanoi: Ei niitä velkoja tartte maksaa takaisin.

    Suomen kansalaiset maksavat Suomen valtion ulkomaan velat.
    Ilman kansaa ei ole valtiota.

    Suomen valtionvelka kasvaa vauhdilla, mutta asiantuntijat ...https://yle.fi › Yle Uutiset › Talous
    1.8.2022 — Valtion velka asukasta kohden on kasvanut kymmenessä vuodessa 15300 eurosta 24450 euroon.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Eihän tässä velanmaksusta ole kyse, vaan kunnostusraha tulee Suomesta, ja Suomeen jää.
    Ei ole Persujen politiikkakaan oikeaa, kun ajatellaan vaan kuukausi eteenpäin. Ei välitetä ilmastonmuutoksesta, kaikki on ilmastohömppää. Joka osaa ajatella järjellisesti toimii toisin.
    Puhutte kovin valtionvelasta, kuka teistä on joutunut maksamaan sitä? Luulempa että Kemijärvenkin Persuista suurin osa aiheuttaa valtiolle enemmän menoja kuin tuloja.

    Ei ole velkaa centtiäkään ja se on tosi, eikä nyt ole kyse onko jollakin velkaa KOSKA jos on sitä ei kukaan maksa puolestasi.
    Suomi lahjoittaa rahaa velkarahalla muille maille sitä on vaikea ymmärtää.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ennallistaminen? Osittain Vihreät ovat oikeassakin. Onko soiden ojituksilla saatu se hyöty jota haettiin.
    Itse olen seurannut omaa kotipalstaani, ja kadun miksi annettiin ojittaa .Puut eivät ole toivotulla tavalla kasvaneet, ja meni pilalle hyvät hilla suot.
    Mikä pahinta, Lapin vesistöt on pilattu metsäojituksilla. Vesistöt ovat humuspitoisia , jotka sitovat ilmasta tulleet saasteet. Pitkäikäisten kalojen syöntiä ei suositella kuten hauen.

    Lapin kaloissa ei mitään tauteja ,kalat ovat puhtaita. Soitten ojittaminen oli virhe niin kuin moni muukin asia ,työt Kiinaan ,omavaraisuus heikkoa jne.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Lapin kaloissa ei mitään tauteja ,kalat ovat puhtaita. Soitten ojittaminen oli virhe niin kuin moni muukin asia ,työt Kiinaan ,omavaraisuus heikkoa jne.

    Minunkin muisti virkistyi.
    Kun täällä nyt veloista ja maksamisestakin möristään niin tuli mieleen viime kesänä jonkun kirjoittajan loppukaneetti että " kissa on lopettanut naukumisen".
    Se toteamus löytyi Muonion palstalla ja aihe oli vesimaksut.
    Tämä nyt oikeastaan siksi että Kriston tutkintavankeus jatkuu j a äänet muuttuvat aika huvittaviksi, mörinästä huolimatta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Minunkin muisti virkistyi.
    Kun täällä nyt veloista ja maksamisestakin möristään niin tuli mieleen viime kesänä jonkun kirjoittajan loppukaneetti että " kissa on lopettanut naukumisen".
    Se toteamus löytyi Muonion palstalla ja aihe oli vesimaksut.
    Tämä nyt oikeastaan siksi että Kriston tutkintavankeus jatkuu j a äänet muuttuvat aika huvittaviksi, mörinästä huolimatta.

    Vaalikissasta joku kommetoi, oli siinä etuliitekin.
    Mutta en pysty jatkamaan sitä muistelua kun en m uista, missä siitä kissasta höpöteltiin.


  • Anonyymi

   Perustuslaki kieltää elvytyspaketin jopa sen äänestämisen?!

   • Anonyymi

    Halla-aho: “Oikeus muuttaa Suomeen ilman laillista lupaa ei ole ihmisoikeus”    Perussuomalaisten ja Vasemmistoliiton puheenjohtajat ottivat rajusti yhteen A-studion keskustelussa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden palautuskeskuksista: Li Andersson puhui jopa “saarille perustettavista vankileireistä”.


    – Perussuomalaiset kannattavat sitä, että sekä turvapaikkapäätöstä odottavat henkilöt että varsinkin kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet henkilöt otetaan säilöön tai heidät sijoitetaan maantieteellisesti siten, että heillä ei ole pääsyä muuhun yhteiskuntaan, Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho totesi keskustelussa.

    Halla-aho perusteli palautuskeskuksia sillä, että kielteisen päätöksen saanut turvapaikanhakija tyypillisesti katoaa tai pahimmillaan ryhtyy sellaisiin tekoihin, mitä nähtiin nyt Turussa.

    – Ja näitä on tapahtunut ennenkin Euroopassa. Ruotsissa muutama vuosi sitten kielteisen päätöksen saanut turvapaikanhakija puukotti kaksi ihmistä kuoliaaksi ja ilmoitti sen olevan kosto yhteiskunnalle.

    Lisäksi turvapaikkajärjestelmän uskottavuus tavallisten veronmaksajien silmissä rapisee, jos henkilö voi tosiasiallisesti joka tapauksessa jäädä maahan riippumatta siitä, onko päätös kielteinen vai myönteinen, Halla-aho sanoi.

    – Ja kuten Australian mallissa tarkoitus on ennen kaikkea vähentää sellaisia tekijöitä jotka houkuttelevat turvapaikkaturisteja maahan.

    Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen korosti säilöönottoa parhaana keinona suurimman riskin yksilöihin. Kokoomuksen ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen toisti puolueensa kannan, jonka mukaan palautuskeskuksia voidaan harkita.

    Vasemmistoliiton Li Anderssonin kanta palautuskeskuksiin oli odotetusti kategorisen kielteinen, ja populistinen retoriikka sen mukaista. Andersson puhui “saarille perustettavista vankileireistä” ja että “turvapaikan hakeminen ei edelleenkään ole rikos”

    – Turvapaikan hakeminen ei ole rikos, mutta kielteisen päätöksen saaneiden henkilöiden tapauksessa viranomainen on todennut sen että henkilö ei ole suojelun tarpeessa, hänellä ei ole oikeutta olla maassa, eikä se käy laatuun että tälle ihmiselle tosiasiallisesti annetaan kuitenkin mahdollisuus jäädä maahan. Nämä ihmiset yleensä katoavat, Halla-aho totesi.

    Halla-aho tarkensi, että palautuskeskus ei ole “vankilasaari”, vaikka se sijaitsisi saarella. Keskuksesta voi aina lähteä vapaasti omaan kotimaahansa.

    Kai Mykkänen piti Halla-ahon ehdotusta kaikkien palautettavien säilöönotosta tai sijoittamisesta palautuskeskuksiin, joista ei ole pääsyä muualle Suomeen, ihmisoikeuksien kannalta ongelmallisina.

    – Oikeus muuttaa Suomeen ilman laillista lupaa ei ole ihmisoikeus, Halla-aho muistutti.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Halla-aho: “Oikeus muuttaa Suomeen ilman laillista lupaa ei ole ihmisoikeus”    Perussuomalaisten ja Vasemmistoliiton puheenjohtajat ottivat rajusti yhteen A-studion keskustelussa kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden palautuskeskuksista: Li Andersson puhui jopa “saarille perustettavista vankileireistä”.


    – Perussuomalaiset kannattavat sitä, että sekä turvapaikkapäätöstä odottavat henkilöt että varsinkin kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet henkilöt otetaan säilöön tai heidät sijoitetaan maantieteellisesti siten, että heillä ei ole pääsyä muuhun yhteiskuntaan, Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho totesi keskustelussa.

    Halla-aho perusteli palautuskeskuksia sillä, että kielteisen päätöksen saanut turvapaikanhakija tyypillisesti katoaa tai pahimmillaan ryhtyy sellaisiin tekoihin, mitä nähtiin nyt Turussa.

    – Ja näitä on tapahtunut ennenkin Euroopassa. Ruotsissa muutama vuosi sitten kielteisen päätöksen saanut turvapaikanhakija puukotti kaksi ihmistä kuoliaaksi ja ilmoitti sen olevan kosto yhteiskunnalle.

    Lisäksi turvapaikkajärjestelmän uskottavuus tavallisten veronmaksajien silmissä rapisee, jos henkilö voi tosiasiallisesti joka tapauksessa jäädä maahan riippumatta siitä, onko päätös kielteinen vai myönteinen, Halla-aho sanoi.

    – Ja kuten Australian mallissa tarkoitus on ennen kaikkea vähentää sellaisia tekijöitä jotka houkuttelevat turvapaikkaturisteja maahan.

    Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen korosti säilöönottoa parhaana keinona suurimman riskin yksilöihin. Kokoomuksen ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen toisti puolueensa kannan, jonka mukaan palautuskeskuksia voidaan harkita.

    Vasemmistoliiton Li Anderssonin kanta palautuskeskuksiin oli odotetusti kategorisen kielteinen, ja populistinen retoriikka sen mukaista. Andersson puhui “saarille perustettavista vankileireistä” ja että “turvapaikan hakeminen ei edelleenkään ole rikos”

    – Turvapaikan hakeminen ei ole rikos, mutta kielteisen päätöksen saaneiden henkilöiden tapauksessa viranomainen on todennut sen että henkilö ei ole suojelun tarpeessa, hänellä ei ole oikeutta olla maassa, eikä se käy laatuun että tälle ihmiselle tosiasiallisesti annetaan kuitenkin mahdollisuus jäädä maahan. Nämä ihmiset yleensä katoavat, Halla-aho totesi.

    Halla-aho tarkensi, että palautuskeskus ei ole “vankilasaari”, vaikka se sijaitsisi saarella. Keskuksesta voi aina lähteä vapaasti omaan kotimaahansa.

    Kai Mykkänen piti Halla-ahon ehdotusta kaikkien palautettavien säilöönotosta tai sijoittamisesta palautuskeskuksiin, joista ei ole pääsyä muualle Suomeen, ihmisoikeuksien kannalta ongelmallisina.

    – Oikeus muuttaa Suomeen ilman laillista lupaa ei ole ihmisoikeus, Halla-aho muistutti.

    Turvapaikkashoppailijat eivät ole hädässä

    Kokoomuksen mukaan perussuomalaisten mielestä ihmisoikeudet eivät kuuluisi kaikille. Halla-aho vastasi, ettei väite pidä paikkaansa.

    – Ihmisoikeudet kuuluvat kaikille, mutta esimerkiksi oikeus tulla Suomeen ja asettua tänne elätettäväksi veronmaksajien rahoilla ei ole mikään ihmisoikeus. Viime vuosina suurin osa turvapaikanhakijoista on tullut Ruotsista ja sitä ennen seitsemän tai kahdeksan turvallisen maan läpi. Me katsomme, että nämä ihmiset eivät ole todellisessa hädässä, vaan he ovat turvapaikkashoppailijoita, Halla-aho sanoi.

    Orpon mukaan perussuomalaisten ja kokoomuksen suurin ero ilmenee siinä, että perussuomalaiset ylipäätään suhtautuu nuivasti maahanmuuttoon, myös työperäiseen maahanmuuttoon.

    – Minusta tässä on meidän puolueidemme suurin ero, kokoomusjohtaja sanoi.

    Halla-aho tarkensi, että perussuomalaiset haluaa lopettaa humanitaarisen maahanmuuton, koska se on ensinnäkin kustannustehoton tapa auttaa ihmisiä ja toiseksi se on vahingollista vastaanottavalle yhteiskunnalle.

    – Työperäistä maahanmuuttoa sinänsä emme vastusta. Me kyllä vastustamme halpatyövoiman maahanmuuttoa, koska se vääristää työmarkkinoitamme ja aiheuttaa monenlaisia yhteiskunnallisia ongelmia.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Turvapaikkashoppailijat eivät ole hädässä

    Kokoomuksen mukaan perussuomalaisten mielestä ihmisoikeudet eivät kuuluisi kaikille. Halla-aho vastasi, ettei väite pidä paikkaansa.

    – Ihmisoikeudet kuuluvat kaikille, mutta esimerkiksi oikeus tulla Suomeen ja asettua tänne elätettäväksi veronmaksajien rahoilla ei ole mikään ihmisoikeus. Viime vuosina suurin osa turvapaikanhakijoista on tullut Ruotsista ja sitä ennen seitsemän tai kahdeksan turvallisen maan läpi. Me katsomme, että nämä ihmiset eivät ole todellisessa hädässä, vaan he ovat turvapaikkashoppailijoita, Halla-aho sanoi.

    Orpon mukaan perussuomalaisten ja kokoomuksen suurin ero ilmenee siinä, että perussuomalaiset ylipäätään suhtautuu nuivasti maahanmuuttoon, myös työperäiseen maahanmuuttoon.

    – Minusta tässä on meidän puolueidemme suurin ero, kokoomusjohtaja sanoi.

    Halla-aho tarkensi, että perussuomalaiset haluaa lopettaa humanitaarisen maahanmuuton, koska se on ensinnäkin kustannustehoton tapa auttaa ihmisiä ja toiseksi se on vahingollista vastaanottavalle yhteiskunnalle.

    – Työperäistä maahanmuuttoa sinänsä emme vastusta. Me kyllä vastustamme halpatyövoiman maahanmuuttoa, koska se vääristää työmarkkinoitamme ja aiheuttaa monenlaisia yhteiskunnallisia ongelmia.

    Olisi mielenkiintoista nähdä persut vallankahvassa ,ehkä Suomi olisi suomalaisten ja ettei EU kusettaisi niin kuin se nykyisin tekee.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Turvapaikkashoppailijat eivät ole hädässä

    Kokoomuksen mukaan perussuomalaisten mielestä ihmisoikeudet eivät kuuluisi kaikille. Halla-aho vastasi, ettei väite pidä paikkaansa.

    – Ihmisoikeudet kuuluvat kaikille, mutta esimerkiksi oikeus tulla Suomeen ja asettua tänne elätettäväksi veronmaksajien rahoilla ei ole mikään ihmisoikeus. Viime vuosina suurin osa turvapaikanhakijoista on tullut Ruotsista ja sitä ennen seitsemän tai kahdeksan turvallisen maan läpi. Me katsomme, että nämä ihmiset eivät ole todellisessa hädässä, vaan he ovat turvapaikkashoppailijoita, Halla-aho sanoi.

    Orpon mukaan perussuomalaisten ja kokoomuksen suurin ero ilmenee siinä, että perussuomalaiset ylipäätään suhtautuu nuivasti maahanmuuttoon, myös työperäiseen maahanmuuttoon.

    – Minusta tässä on meidän puolueidemme suurin ero, kokoomusjohtaja sanoi.

    Halla-aho tarkensi, että perussuomalaiset haluaa lopettaa humanitaarisen maahanmuuton, koska se on ensinnäkin kustannustehoton tapa auttaa ihmisiä ja toiseksi se on vahingollista vastaanottavalle yhteiskunnalle.

    – Työperäistä maahanmuuttoa sinänsä emme vastusta. Me kyllä vastustamme halpatyövoiman maahanmuuttoa, koska se vääristää työmarkkinoitamme ja aiheuttaa monenlaisia yhteiskunnallisia ongelmia.

    Joko vasujen aitaa on rakennettu monta metriä?


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Joko vasujen aitaa on rakennettu monta metriä?

    Hourailua se aidan rakentaminen. Marinin rahankäyttö on niiiin tunnekysymys.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Hourailua se aidan rakentaminen. Marinin rahankäyttö on niiiin tunnekysymys.

    Aidan rakentamisesta oli eduskunta yksimielinen, myös Persut.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Aidan rakentamisesta oli eduskunta yksimielinen, myös Persut.

    So what?


  • Anonyymi

   Näissä kirjoituksissa on on paljon mielikuvitusta, joka käytännössä ei tule toteutumaan.
   Orpo puhuu pehmoisia, aikoo keventää verotusta kaikissa tuloluokissa miljardilla vuodessa, samalla lyhentää velkaa myös miljardilla vuodessa. Kokoomushan ei ole hyvätuloisten kimpussa jokainen saa arvata mistä nämä rahat otetaan.

   Persut taas puhuu EU-politiikasta jota Suomi ei yksin pysty toteuttamaan, siellä kun on yhteisiä sääntöjä paljon. Kokoomuksella ja Perussuomalaisilla on EU politiikassa suuria eroja. Jos hallitus yhteistyöhön meinataan mennä arvakkaapa kumpi joutuu muuttamaan linjaansa.

   • Anonyymi

    Ollaan EU:ssa vaikka itse ei voida omista asioista päättää? Huh huh ollaan kaulaa myöten kusessa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Ollaan EU:ssa vaikka itse ei voida omista asioista päättää? Huh huh ollaan kaulaa myöten kusessa.

    Me ei tarvita eu-ta varsinkaan kun ollaan natossa, markka takaisin ulos eurosta., Ruotsi teki viisaasti piti oman rahan.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Me ei tarvita eu-ta varsinkaan kun ollaan natossa, markka takaisin ulos eurosta., Ruotsi teki viisaasti piti oman rahan.

    Samaa mieltä irti eu-sta ja otetaan mallia Norjasta, joka ei ole eu.ssa. Olen seurannut kymmenien vuosien aikana norjalaisia koska siellä on suomalaisia tuttuja.

    Norjassa ei hyysätä ihmisiä kuten täällä, siellä ei sossu ole kovin herkästi apua antamassa yksilö saa pitkälti vastata itsestään. Palkkataso on parempi ja työtä on koska työ luo uutta työtä. Elintarvikkeet ovat kalliinpia olisiko tuottajille valtion tuki pienempää.

    Kouluruokailua Nojassa ei koskaan ole ollut jokaisella on omat eväät. Ajatelkaapa kuinka suuri säästö tässäkin olisi. Säästettäisi henkilökunnassa, ja ruuassa, eikä kenenkään tarvitsisi valittaa kun itse saa valita ruokansa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Samaa mieltä irti eu-sta ja otetaan mallia Norjasta, joka ei ole eu.ssa. Olen seurannut kymmenien vuosien aikana norjalaisia koska siellä on suomalaisia tuttuja.

    Norjassa ei hyysätä ihmisiä kuten täällä, siellä ei sossu ole kovin herkästi apua antamassa yksilö saa pitkälti vastata itsestään. Palkkataso on parempi ja työtä on koska työ luo uutta työtä. Elintarvikkeet ovat kalliinpia olisiko tuottajille valtion tuki pienempää.

    Kouluruokailua Nojassa ei koskaan ole ollut jokaisella on omat eväät. Ajatelkaapa kuinka suuri säästö tässäkin olisi. Säästettäisi henkilökunnassa, ja ruuassa, eikä kenenkään tarvitsisi valittaa kun itse saa valita ruokansa.

    Eikä tarvis miettiä ruokavalioita.


  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Hauskasti kommentoitu!


  • Anonyymi

   Se on kuulkaa niin että persut voittaa vaalit. Jes.

   Kokoomus haluaa muualta työvoimaa.
   Kepu on vasujen vasu.
   Demukat maksaa muitten maitten hyvinvoinnin.
   Vasu vihreä pilaavat kaiken suomalaisten elämän.
   Rkp ministeri kiimaisin puolue vähiten ääniä mutta eniten päätöksiä saaneena, hävetkää.

   • Anonyymi

    Jos niin hullusti kävisi että Perussuomalaiset voittaisi vaalit. Kuka kertoo minulle ketä se saa hallitukseen että saataisi enemmistöhallitus?

    Luulempa ettei tähän ei pysty kukaan vastaamaan. Sitä sananhelinää kyllä pystytään suoltamaan mutta tosipaikan tullen ollaan hiljaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Jos niin hullusti kävisi että Perussuomalaiset voittaisi vaalit. Kuka kertoo minulle ketä se saa hallitukseen että saataisi enemmistöhallitus?

    Luulempa ettei tähän ei pysty kukaan vastaamaan. Sitä sananhelinää kyllä pystytään suoltamaan mutta tosipaikan tullen ollaan hiljaa.

    Kaikki puolueet ovat kiimassa ...on ministerinä oleminen niin mahtavaa.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Kaikki puolueet ovat kiimassa ...on ministerinä oleminen niin mahtavaa.

    Asiahan on niin ettei Persuille taida löytyä muita kavereita kuin Kristilleset, Jallis, ja Turtiainen.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Asiahan on niin ettei Persuille taida löytyä muita kavereita kuin Kristilleset, Jallis, ja Turtiainen.

    Se jää nähtäväksi.


  • Anonyymi
   • Anonyymi

    Vain yksi kaino kysymys:
    "Poliisi tutkii tapausta nyt murhana ja on ottanut kiinni yhden henkilön ..."

    Tarvittinko tulkkia ?


  • Anonyymi

   Tänään venäläisiä miehiä Lidlissä.

  • Anonyymi

   Purra: Maataloudessa menee huonommin kuin vuosikymmeniin – jopa kolme tilaa lopettaa joka päivä.
   Näin kepu on asiat hoitanut.

   • Anonyymi

    En ole kepulainen kuitenkin pitäisi politiikkaa katsomaan ylhäältä päin ja syventyä miettimään miksi ollaan tässä tilanteessa. Kaiken helpointa on juurikin se toisten syyttely.

    Ukraina sota on nostanut energian hintaa samalla lannoitteiden hinnat ovat nousseet. Persuilla on lääkkeenä valtion tuki niin sähkölle kuin muullekkin. Nämä tuet kiihdyttää inflaatiota mistä taas hallitus on saanut pyyhkeitä.

    Ekonomistit ovat sitä mieltä että tukemisia pitäisi välttää juurikin inflaation takia ja antaa markkinoiden hoitaa tilanne.
    Politiikassa on aina yksi asia nostaa tikunnokkaan ajattelematta laajemmin. Perussuomalaiset vaativat kaikkia tukemaan, seuraavassa lauseessa vaativat valtion velan leikkaamista.


  Ketjusta on poistettu 14 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

   On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
   Loimaa
   147
   6249
  2. Kerro jotain kaivatustasi

   jotain mitä teille on sattunut keskenään? Ei silmiin katsomista kun sitä on kaikilla. Jotain mistä hän voisi tietää että olet täällä...
   Ikävä
   124
   1878
  3. Sofian kylppärikuva.

   Pyllistys! Miten voi tuon ikäinen nainen olla noin pissis ja lapsellinen? Hoh hoijaa...
   Kotimaiset julkkisjuorut
   121
   1775
  4. 491
   1504
  5. Haittaako se, että olen sua nuorempi?

   Mulle ikäerolla ei ole mitään väliä, mutta voiko naista se haitata, jos on vanhempi miestä?
   Ikävä
   120
   1283
  6. Illat ilman sua (mies)

   ovat niin turhia! Toivittavasti sulla on kaikki hyvin. Miettii yksi pieni sydän ikävissään!
   Ikävä
   105
   989
  7. Jos meistä tulis jotain,

   niin sulle mies pitäis eka opettaa hieman käytöstapoja. Mut ootkohan sä liian vanha oppimaan yhtään mitään? 🤔
   Ikävä
   62
   959
  8. Iso vaalee vauhdissa

   Onko hyvä vai paha jotta tällä muutamalla taitaa olla aika huono itsetunto kun pitää jokapaikassa ja tilanteessa tuoda oma erinomaisuutensa ja muiden
   Suomussalmi
   14
   873
  9. Rikoin sun sydämen.

   Se oli silti sulle oikein.
   Tunteet
   69
   864
  10. Kysymys haavemaihin

   Hei haaveileva mukava nainen, miten meni viikonloppu?
   Ikävä
   224
   846
  Aihe