Mitä pitäisi tehdä?

Anonyymi-ap

Hei! Täällä puhuu 11- vuotiaan pojan äiti.
Poikani on alkanut viimeisen parin viikon aikana todella useasti 3-6 kertaa viikossa piietelemään omiin käsivarsiinsa. Hänellä on pari kaveria, joiden seurassa he näitä 'käsitatuointeja" tekevät. Olen ottanut yhteyttä hänen kavereidensa vanhempiin, jotka ovat asiasta yhtä huolissaan kuin minäkin. Aina kun koulu päättyy, poikani menee kavereidensa kanssa jonnekkin ostareille, jossa he sitten toisilleen näitä piirtelyitä tekevät. Usein heidän iltansa venyy lähemmäksi 23:00, jolloin poikani tulee kotiin kämmenselästä olkapäähän asti käsivarret musteen peitossa.

Olen myös huomannut heidän viettävän aikaansa jo yläaste ikäisten poikien kanssa, jotka myös piirtelevät lapseni käsivarsiin. Olen myös vähän huolissani siitä, että kuulemani mukaan nämä yläasteikäiset pojat ovat polttaneet sähkötupakkaa eli vapea lapseni seurassa ja mahdollisesti antaneet sitä myös lapselleni käytettäväksi.

Olen puhunut asiasta lapseni kanssa, mutta se ei tunnu auttavan. Mitä pitäisi tehdä?

9

213

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Jonkinlainen keskustelu yhteys olisi hyvä saada lapsen kanssa ja jollain tavalla opetettua lapselle että kaikkeen hölmöön ei tarvi eikä pidä lähteä mukaan tai suostua tekemään mitään täysin älytöntä sähkötupakan haitoista ei ole täyttä varmuutta joidenkin puheiden mukaan on jopa vaarallisempaa terveydelle kuin ihan perinteinen tupakka ehdoton kielto ei ole koskaan toimivin vaihtoehto yrität pikemminkin esimerkkien avulla opettaa poikaasi käyttämään omaa harkintaa

  • Anonyymi

   Kun puheet on pidetty eikä ole mitänän vaikutusta, lähdet pojan mukaan!

  • Anonyymi

   Voi vi...! 11 vuotias poika ei mene ostareille koulun jälkeen. Eikä ole ulkona noin myöhään. Kasvata lapsesi idiootti!

  • Anonyymi

   Kotiintuloaika. Niin mitä pitäisi tehdä? Mietipä sitä ihan ite.

  • Anonyymi

   Ensinnäkään ei 11 vuotias lapsi tavallisesti saa olla ulkona 23.00
   Ja kerro sille pojallesi että kaiken maailman kynät on tarkoitettu käytettävän paperin kanssa , koska niissä aineissa on myrkyllistä ainetta joka saattaa aiheuttaa sairautta.
   Laita se muksu kuriin, ensinnäkin kotiintulo ajat 11 vuotiaalla on väärät jos saa olla poissa puoliyöhön , sitten pitäisi opettaa että olet vastuussa hänestä niin kauan kun hän on alaikäinen, ja jos et onnistu saamaan kuriin häntä niin ota yhteyttä perheneuvojan jonne menet hänen kanssaan keskustelemaan hänen väärästä käytöksestään .
   On se ihmeellistä että nykyaikana ei saada muksuja käsittämään asioita , vaan saavat tehdä mitä haluavat , niin että laita rajat lapsen käyttäytymiselle

   • Anonyymi

    Joten musta tuntuu, että tuo aloittaja oli provo. Ainakin toivottavasti.


  • Anonyymi

   Komenna poika pesulle pesemään itsensä puhtaaksi. Muuten ei ole asiaa ruokapöytään eikä sänkyyn.

  • Anonyymi

   Sano sille lapsellesi että kynsissä on myrkyllisiä aineita jotka voi mennä vereen kun piirteleee ihonsa , ne kynät on tarkoitettu ihan toiseen asiaan se kun piirtelemällä ihoon.
   Sitten mielestäni tuon ikäinen poika ei saisi juoksennella ulkona myöhään illalla, viimeistään seitsemältä pitäis olla sisällä tuossa iässä.
   Jos jotain sille sattuu myöhään illalla niin sinun kasvatus menetelmät kyseenalaistetaan vanhempana olemisesta , sillä vanhemmilla on vastuu aina alaikäiseltä lapsesta . Joten otapa poika puhutteluun asiasta että hän ymmärtää oman osansa yhteiskunnassa .
   Tiedän että se ei ole helppoa laittaa rajoja lapsille, mutta lapsi jolla on rajat on usein enemmän tasapainoinen. Joten tottakai ne protesteeraa mutta näytä hänelle että se olet sinä joka määrää teidän perheessä asiat, eikä hän.

  • Anonyymi

   11-vuotiaan lapsen ei kuulu olla omilla teillään ulkona klo 18 jälkeen. Jos on oikeaa, asiallista asiaa ulos myöhään illalla, vanhemman on oltava mukana. Olisiko sinusta siihen?

   Lapsesi on huonossa seurassa! Kavereiden on vaihduttava. Lapselle on tarjottava hyvä harrastus, jonka parissa hän voi saada siistejä ja terveitä kavereita.

   11-vuotiaan lapsen pitää olla nukkumassa omassa sängyssään klo 21. Ja läksyt pitää olla hyvin tehtynä sitä ennen. Vanhemman kuuluu olla mukana lapsen elämässä ja on huolehdittava lapsesta.

   Ellei muutosta tule hyvin pian, kohtaa kolkuttaa ovella lastensuojelu ja/tai poliisi.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Viiskymppisenä

   Ja alan olla kyllä aina vaan enemmän sitä mieltä, mikä on kyllä ihan tieteellinen faktakin, että elämä viiskymppisenä alkaa olla turhista turhinta. Uu
   Sinkut
   417
   1751
  2. Suomalaislääkäri katosi matkalla Pattayalle

   Ei siis tietoa pääsikö Pattayalle saakka vai minne suunnisti? Tuntomerkeistä päätellen ei ole kantasuomalaisia lääkäreitä. https://www.iltalehti.fi/ko
   Pattaya
   27
   1362
  3. Kuka Turkulainen lääkäri kadonnut Thaimaassa?

   Lehdissä oli siitä juttua, mutta nimi on nyt Iltasanomista otettu pois
   Turku
   13
   1073
  4. Martinan häät

   Ottaako miehen nimen? Rouva Aitolehti -Bajamaja.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   142
   940
  5. Pitäisikö lähettää lapsille viesti: älkää tulko jouluksi tänne sähköä tuhlaamaan?

   Kun kaikki työelämässä niin mitä varten niiden pitää tulla tänne tuhlaamaan kallista eläkeläisten sähköä? Pysykööt omillaan. Harmittaa koko joulu.
   Maailman menoa
   73
   873
  6. Olet mielenkiintonen ja kiehtova. Erikoinen epänormaali ihminen

   Siksi kiinnostava. Hyvää yötä. Saan kai sanoa ystäväni? Saanhan ?
   Ikävä
   35
   848
  7. Nyt mies ryhdistäydytään

   molemmat IRL. Jos molemmilla on tunteita. Ei heitetä niitä roskiin. Hyvää yötä.
   Ikävä
   92
   751
  8. Mikä nyt on

   Ihmisiä katoaa, ruumiita löytyy. Suntista löytynyt ruumis...
   Kokkola
   51
   662
  9. Selviytyjät-voittaja Sami Helenius juhli voittoa huvilalla finaalin jälkeen - Skoolaus "Mestarille!"

   Onnea Sami Selviytyjät-voitosta! Kyllä ansaitsit voiton! Ex-jääkiekkoilija Sami Helenius on Selviytyjät Suomi -voittaja vm 2022. Ex-NHL-tähti voitt
   Suomalaiset julkkikset
   13
   567
  10. Ajankohtainen TV-leffa: Lupaus kertoo suomalaisten lottien tarinaa sodassa - Iso kiitos lotille!

   Iso kiitos ja kunnianosoitus lotille, jotka tekivät tärkeää työtä kotirintamalla ja sodan keskellä Suomen ja Venäjän sodissa. Lupaus-elokuva kertoo
   Maailman menoa
   32
   523
  Aihe