Ajatukset "sumussa" koodarilla

Anonyymi-ap

Huh hoijakkaa! Noin 11v ollut nykyisessä työpaikassa koodarina, yhteensä 17v koodausta takana työnä, niin että vain normi kesälomat & talvilomat ollut lomaa.

Nyt alkaa tuntua että tökkii ja kympillä. Pää on välillä kuin sumussa, eikä ajatus kulje. Koodaus kyllä toimii ihan ok kun siihen pääsee keskittymään, mutta tämmöiset uudet käytännöt ei millään tartu takaraivoon ja ottaa aikansa, työkaverit varmaan ajattelee jo että olen joku dementikko?

Eniten mua ahistaa tämä scrum-käytäntö (ollut noin vuoden käytössä), koska tässä käytännössä jokainen sprintti toistaa samaa kaavaa ja "goaliin pääsyä", sitten on tämä tiketti-helvetti ja kaiken maailman pisteiden hierominen >:o yök! Tuntuu että nämä kaikki (muu kuin koodaus) syö kuluttaa patterin loppuun. Sanonkin tätä scrum rullassa juoksua (vähän kuin hamsterit) tai mini oravanpyörä oravanpyörän sisällä.

Tekis kyllä niin kutaa kun voisi ottaa tästä kaikesta paskasta 2-3 kuukauden tauon, mahollisesti jos löytyisi vielä koodaushommia perinteisimmillä tavoilla tai jos ei, niin opiskelis vaikka uuden ammatin?

6

71

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Itselläni samantyylisiä havaintoja. Tuntuu siltä, että tietotekniikka-alalla työaikaa ja energiaa kuluu paljon konsulttien tuomien uusien toimintatapojen hallintaan ja muuhun niiden vaatimaan oheistoimintaan. Nämä toimet pikemminkin haittaavat kuin parantavat tehokkuutta, vaikka tavoite on päinvastainen. Ikäänkuin työnteko muuttuisi somemaailmaksi, jossa tärkeintä on hyvä pöhinä, eivät todelliset aikaansaannokset.

      • Anonyymi

        Voihan se olla että joillekin tämä scum käy, mutta itse olen jo sen verran vanha pieru, ettei tämmöinen oikein maistu. Tämä työpaikka oli aikoinaan pieni "start-uppi" ja hommat tehtiin vuosi kausia perinteisellä tavalla, maaliin saatiin hommat silloinkin. Tuntuu että aikoinaan pystyi työssä myös enemmän innovoimaan, nykyään kun tämä yritys on paisunut isoksi ja on kansainvälinen meininki, tämä työ on muutettu robottimaiseksi toistoksi.

        Tästä scrum-mallista on käynyt mielessä myös se, että sen keksineet on ennemminkin miettinyt asian niin, että miten yrityksen työntekijöistä tehdään "koneen osia" ja imetään viimeisetkin mehupisarat kuiviin, kun vanha väsyy, otetaan uusi ja halvempi työntekijä tilalle, ehkä näin, ehkä ei?

        Jotain jatkoja tässä pyörii koko ajan mielessä, miettinyt jos jaksaisi tätä tuonne toukokuun loppuun ja sen jälkeen pitäisi kesäkuukaudet paussia, sitten kohti uusia vesiä.


    • Anonyymi

      Oli se sitten Scrum (en tunne) tai Lean tai mikä tahansa vastaava työn tehostus/hallintaideologia, niin jossakin on integroinnissa/implementoinnissa menty metsään jos työntekijät joutuvat aktiivisesti työn ohessa ajattelemaan, mikä osuus on "Scrumia" ja "miten olla Scrum". Perimmäinen tarkoitus olisi helpottaa, ei vaikeuttaa. En siis tosiaan tunne Scrumia, mutta luulen tuntevani ilmiön. Esimerkiksi yhdessä paikassa tuntui olevan kaikkein tärkeintä, että työntekijä osaa apteekin hyllyltä luetella viisi S-kirjaimella alkavaa sanaa jos työnantajan edustaja sitä testatakseen kysyy. Huhheijaa.

    • Anonyymi

      Sama juttu, yli 20v hommaa takana...mut minäpä otinkin lopputilin nyt kesän lopuksi. Nyt ollut 3kk joutenoloa..kylläpä elämä on ihanaa! Ajattelin sitten joskus helmikuussa mennä työkkäriin ja liitonrahoille, ehkä jopa matkustelemaan talveksi aasiaan. 10v päästä virallisesti eläkkeelle..sen verran pitää sit olla työkkäri "armoilla", koodaushommiin en enää ikinä lähde!

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      scrum on lähes täydellisessä ristiriidassa ohjelmistotuotannon tehokkuuden kanssa. Miksi sitä käytetään? Kukaan ei kyseenalaista, vaan tehdään kuten muut tekee ja tivissäkin on paljon juttuja ja jengi siellä makeille kuinka scrum ne on. Kyse on siis hypestä eikä järkevästä toiminnasta. Tämä toiminta ei ole mitenkään perusteltua. Yhdessäkin paikassa kun olin niin kaikki tyypit koodas samassa tilassa, varmaan 10 tyyppiä tai yli (kyllä paska haisi). Kyllä oli hälyä ja jatkuvia keskeytyksiä. Sitte koko remmi menee joka aamu kello 10 jonkun postit-lapputaulun eteen, jossa joku narsisti alkaa jengiä kyykyttämään. Sit nää tyypit kirjoittelee tussilla postit lappuja mistä kukaan ei saa selvää, sitten ne puhuu jotain mistä kukaan ei saa mitään selvää ja sitte ne länttää sen lapun siihen seinälle kaikkien muitten lappujen sekaan ja koko taulu muistuttaa vahvasti tunkiota. Miten tällainen voisi olla modernia ohjelmistotuotantoa, tämähän on täyttä pelleilyä! Sitten on on vielä sprint planning ja sitte tulee retro ja kaikkea muuta jaskaa! Hyi fittan. Miten internetin aikakaudella työtä pitää johtaa tunkion avulla? Eikö meillä ole mitään muita vehkeitä? Eikö todella?

      Mikä ohjelmistotuotannossa on oleellista? Ihmisen kyky ja tehokkuus tuottaa laadusta koodia ja sitä kautta laadukkaita tietojärjestelmiä. Eikö näin? No miten siihen päästään? Olisiko vaikka niin, että annetaan selkeä tavoite, että mitä pitää tehdä ja sen jälkeen annetaan täydellinen työrauha tavoitteen saavuttamiseksi. Kuulostako järkevältä? Kuulostaako tämä scrumilta? NO EI VARMASTI! Avokonttorin hälinässä ja jatkuvat keskeytykset ja jatkuvasti pitää askarrella postit lappuja ja kuunnella jotain jorinoita mistä ei ole yhtään kiinnostunut. Tämä ei varmasti ole järkevää ja on lähes täydellisessä ristiriidassa järkevän tekemisen kanssa.

      Joku on varmastikin joskus kuullut sanan flow tai flow-tila. Tämä tila on se tila jossa kaikkein tehokkaimmin syntyy nopeasti hyvää koodia. Tähän tilaan ei voi päästä kun partalatte hyypiö tulee esittämään sen postit lappua just kun yrität miettiä järjestelmän arkkitehtuuria. Miettii vaan etteikö se partalatte ääliö vois tunkee sitä postit lappua sinne mihin valo ei paista.

      Kaiken ohjelmistotuotannon pitää pyrkiä siihen, että on selkeä tavoite ja mahdollistetaan flow-tila koodaajalle. Koko homman ykkösprioriteetti on flow-tila ja scrum ja hyvä pöhinä kaikki tämä jaska on sen kanssa lähes täydellisessä ristiriidassa. Eli kaikki ne kaverit jotka ei koodaa tekevät aivan kaikkensa, että koodarilla on flow-tila ja koodarit sitte koodaa.

      Menkää töiihin sellaiseen paikkaan jossa flow-tila on ykkösprioriteetti. Flow-tila tuo hyvää oloa, työtyytyväisyyttä, tunteen tavoitteiden saavuttamisesta ennätysajassa, tunne uuden oppimisesta, tämä tuo todellista työn iloa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      20
      1690
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1329
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      64
      1224
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1132
    5. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1075
    6. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      1046
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      10
      1045
    8. Paske perse pillu

      Kulli seksi hiv
      Ikävä
      6
      1023
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      1009
    10. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      5
      1009
    Aihe