Putoaminen, melkein maneesin seinään! Tarina...

Anonyymi-ap

Moi olen 11-vuotias tyttö ja ratsastanut yli vuoden. Minulla on ratsastustunti kerran viikossa, keskiviikkona. Olen yleistunnilla. Ratsastin tänään isolla, toffeen värisellä ponilla, joka on vasta 5-6-vuotias. Se opettelee vielä ratsastusjuttuja ja silleen, se on uusi tallillamme. Olen ratsastanut sillä 3 kertaa tänään oli siis 3 kerta. Alussa kaikki meni täydellisesti, sitten hyvin ja sen jälkeen hullusti ja sitten taas hyvin. No niin kerronpa pienen tarinan tämän päivän ratsastustuntiini liittyen.

Kun tunti oli ehkä puolessa välissä, päätimme ottaa laukkaa ja ensimmäinen kerta meni tosi hienosti. Mutta entä toinen kerta?... No minä tulin puomireitiltä ravissa ja yritin maneesin kulmassa nostaa laukkaa. Edellämme, hyvän matkan päässä suoralla meni pieni valkoinen poni. Laukkasimme ponini kanssa pari askelta sitten... tunsin kuinka ponin kaula meni yhtäkkiä ihan alas, tunsin miten peppuni nousi ylöspäin... Poni pukitti ja kunnolla! Kaikki tapahtui alle sekunnissa, mutta silti tunsin kuinka melkein pysyin selässä mutta sitten tipahdin kyljen vasemmalle puolelle ja oikea jalustin irtosi jalasta... Pelkäsin ettei vasen jalustin irtoaisi ja raahautuisin hevosen perässä. Onneksi jalustin irtosi. Tipuin kaulan vasemmalta puolelta. Lensin hiekkaan seinän ja ponin väliin makaamaan. Poni lähti laukkaamaan ja pukittelemaan toiseen suuntaan.
Niin se edellämme ollut valkoinen poni lähti kiitolaukkaan silloin kun ponini pukitti. Senkin ratsastaja putosi ja kuului pamaus. Ilmeisesti hän tai hevonen osui seinään. Nousin aika nopeasti maasta, koska pelkäsin jääväni hevosten jalkojen alle. Yhtäkkiä katsoin, kun kolme ponia laukkasi ilman ratsastajaa, ryhmässämme oli tänään 4 ratsastajaa. Minun ratsuni saatiin melkein heti kiinni, mutta toiset ponit menivät kiitolaukkaa maneesin ympäri ainakin 4 minuuttia. Sitten ne saatiin kiinni. Lopputunti meni hyvin ja meitä vähän nauratti. Kukaan, edes ponit eivät loukkaantuneet onneksi!

Kertokaa teidän tippumisia!

11

262

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Niin tällä hetkellä minulla on migreeni "kohtaus". Ja kun tipuin peppuuni, jalkaani, käteeni ja päähäni sattui. Nyt ei satu kuin päähän. Ja niin, onneksi oli turvaliivit, enkä lentänyt maneesin seinään!;) Lensin siis mahalleni/kyljelleni kädet edellä, jalat ilmassa viuhuen painavina mukana.

    • Anonyymi

      Siis tämä ei ole tippuminen. Talutin besistäni hänen tunnillaan ja yhtäkkiä ravista se poni jota tautin hyppää sivulle minua päin. Kaadun ja jään hetkeksi selälleen makaamaan. Kaverini putoaa suoraan toisen kylkeni päälle eikä ratsastuksen opettaja sano muuta kuin "Ottakaa Zorro kiinni(se poni oli Zorro)" Olin hämmentynyt ja säikähdin. Jos en olisi kaatunut nopeasti Zorron jalat olisivat osuneet minua vatsaan. Ketään ei sattunut pahasti joten kaikki hyvin!

      • Anonyymi

        ::0


    • Anonyymi

      Haluaako joku kertoa tippumisiaan? Olisi mukavaa kuulla miten olette tippuneet.:) Itse olen tippunut tähän mennessä 2 kertaa, tipuin ensimmäisen kerran ennen tuota melkein maneesin seinään tippumista.👆👆👆 Kummassakaan ei sattunut pahemmin. Ekalla tippumisella maha meni päiväksi kahdeksi taksi ja tuolla 👆👆👆 kerralla käsi jäätävän kipeäksi kolmeksi päivää tippumisen jälkeen... P*rseeseenkin vähän kyllä tuntui tuo tömähdys... Tänään menen jälleen ratsastamaan...


      (Kokemuksen kertoja, aloittaja)

      • Anonyymi

        Siis ärsyttää tää puhelin! Tää väärentää nää mun kirjoittamat sanat>:(... Eli maha meni päiväksi kahdeksi _kipeäksi_, ei taksi!;)


    • Anonyymi

      Itse ratsastan kolmatta vuotta ja on sieltä selästä lennetty hienosti kerran kun menin 4.v suokki ruunalla (tiesin että pilkettä on silmäkulmassa ja saattaa innostua jostain liiankin paljon) nii menin kentällä ihan normaalisti ravia ja laukkaa jne sit yhen laukan noston aikana alkoi kunnon pukki rodeo tipuin suoraan kentän aidan raosta seinää päin en onneksi siihen osunut mutta se näytti varmasti todella hienolta kun vaan lennän aidan raosta

      • Anonyymi

        Voi ei!


    • Anonyymi

      Olin viime syksynä ratsastus ryhmäni kanssa maastossa ja minulle oli annettu hevonen joka oli maastossa todella haastava eli pukkeja ja vikurointia oli luvassa hevonen oli siis todella kiltti ja kentällä ihan erilainen kun maastossa mutta mennään itse asiaan maastossa alkuun meni todella hyvin alkuun muutama pienempi pukki ja kettuun myös törmättiin mutta ei ollut siitä moksiskaan mutta loppupäässä hevonen otti yhtäkkiä ison pukin ja lensin kunnon kaaressa maahan ja tipuin myös toisen kerran kun mentiin vesiesteestä niin hevonen innostui ja lensin kivasti suoraan vesiesteeseen mitään ei sattunut mutta läpimärkänä ratsastaminen ei ole kivaa puuhaa

      • Anonyymi

        Voi olla aika hauskannäköistä kun lentää vesiesteeseen!😁😅👍🏻 Minäkin olen joskus nähnyt veteen syöksyn! Hyvä ettei sattunut!


    • Anonyymi

      Juu, eli olen aloittaja ja haluaisin kertoa uuden tippumisen, tai no ei tämä mikään hirmu uusi ole, tipuin noin kuukausi sitten.

      Joo, eli olin siellä samalla tallilla ratsastamassa maneesissa. Olin saanut tunnille herkän, kauniin ja suuren ponin (melkein hevonen). Poni on yleensä oikein kiltti ja kuuliainen, mutta on se joskus käynyt aika kuumanakin ja välillä mennyt omia teitään väkisin yms, mutta yleensä siis todella kiltti, mutta herkkä.
      Tunti oli jo aika loppupuolella kunnes yhtäkkiä tapahtui jotain todella yllättävää, nimittäin seuraavan ryhmän ratsastaja oli tulossa maneesiin ja hän tietysti pamautti sen maneesinoven täysillä kiinni, josta herkkä ratsuni tietysti pillastui! :( Olimme juuri tekemässä loppulaukkoja ja menimme vähän silleen jonossa, että yksi aina teki pääty-ympyrän ravissa ja nosti laukan, sillä välin muut odottivat ja seuraava tuli taas tehtävälle. Minä olin juuri siinä tehtävällä siinä maneesinoven vieressä tehnyt sen raviympyrän ja olin juuri nostamassa laukkaa, kunnes se oli pamahti kiinni. Se ovi oli vielä hyvin siinä meidän takana, joten hevonen ei voinut nähdä mistä ääni tuli ja se säntäsi laukkaan. Itse pysyin yllättävän rauhallisena, yritin tehdä pidätteitä ja saada hevosen edes vain ravaamaan, mutta se piti päätänsä niin alhaalla etten saanut sitä kunnolla hallittua. Sanoin monesti "pruuut" ja sitten se tapahtuikin: ilmalento. Ratsuni vaihtoi laukassa puolta koko ajan ja se juoksi henkensä edestä, sitten se kääntyi salamana sivulle ja kamppailumme loppui siihen, jalustimeni irtosivat jaloistani, ohjat lähtivät käsistäni ja raippani lensi jonnekin, näin vain ponin kaulan vilisevän silmissäni, johon yritin vielä tarttua. Minä lensin suoraan kyljelleen vasemman käteni päälle ja jäin vielä siihen pystyyn hetkeksi, kunnes vielä kaaduin siitä selälleni. Päässäni tärisi yhä ja sitten tajusin mitä tapahtui. Seuraavaksi tulikin jo toinen aika pelottava tilanne, nimittäin kun makasin siinä maassa, näin ponin jalkojen olevan vain noin metrin päässä kehostani. Poni näytti niin suloiselta ja anteeksianovalta sieltä maasta katsottuna, että mieleni valtasi suunnaton kiukku: Minä jonkun toisen toopen takia lennän hänen takiaan pillastuneen hevosen selästä ja ties mitä olisi voinut tapahtua!!! Ratsuni katsoi ja nuuhkaisi minua, kunnes kuulin ratsastuksenopettajani äänen:
      - Sattuiko sinuun?
      Opettaja juoksi luokseni. Nousin ylös ja sanoin, "vähän".
      Opettajani huusi muille:
      - Poni irti! Ratsastajat alas selästä!
      Ja niin he laskeutuivat, juuri kun opettajani oli ottamassa hevostani kiinni, se lähti karkuun. Ratsuni laukkasi kunnes se sitten takertui ohjiin, sen jalka jäi niihin kiinni. - Sekin vielä!!! Ajattelin. Mokomat toopet, eivät edes ovea osaa hiljaa laittaa kiinni! Poni oli äsken vielä ihan paniikissa pudottuani, mutta kun opettaja otti sen kiinni, se rauhoittui. -Hienosti kyllä pysyit pitkään selässä, hän kehui minua, johon vastasin -Niin. Eipä siinä sitten muuta, nousimme selkään ja jokainen sai laukata vielä kerran, myös minä ja se oli kivaa, ei minua yhtään pelottanut, luotin ratsuuni. Otimme loppuravit ja käynnit ja opettaja torui pitkään tyttöä, joka oli oven pamauttanut. "Ihan oikein", ajattelin.
      Mutta joo, tunti oli muuten todella onnistunut ja kiva, ponini on yksi lemppareistani sillä tallilla. :)

    • Anonyymi

      Siis minä, aloittaja putosin taas tänään! Tänään oli viimeinen vakiotunti kyseisellä tallilla. (Käyn vielä kesäleirin siellä.) Ratsastimme tänään ilman satulaa, se on todella kivaa. Minulla on ihan hyvä tasapaino, että sen takia en sinänsä tippunut (ehkä), vaan hevonen laittoi pään laukkapohkeiden aikana ihan yhtäkkiä ihan alas! Minä valun kaulalle, koska hevonen pitää päätään vieläkin alhaalla. Yritän hivuttautua takaisin selkään, mutten pääse, joten tiputtaudun. Mutta....Niin, en tiedä miten olisi pitänyt pudota oikein tuollaisessa tilanteessa, mutta itse vain pudottauduin uran ulkopuolelle.... Mutta kyllä se taas p*rseeseen, alaselkään ja vähän vasempaan jalkaan sattui! Ja mikä hauskinta... putoaminen tallentui videolle! Kyllä kun sitä videota katsoi niin haarat levällään sieltä alas tulin todella hölmön näköisesti! Saatan huomenna kävellä vähän oudosti linkuttaen..😂😂😂 Kerrankin on tippuminen, joka naurattaa. Muut ovat oikeasti olleet hieman pelottavia ja kivuliaampia...
      Mutta, kertokaa ihmeessä teidän tippumisia!!! :)
      Aloittaja

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      129
      3299
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      109
      1331
    3. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1285
    4. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1116
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      15
      1062
    6. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1061
    7. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      57
      989
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      976
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      944
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      46
      854
    Aihe