faktantarkastus mai ääs!

Anonyymi-ap

Kaikkea sitä!

https://yle.fi/a/3-12677346

"2. Onko kyseessä etninen puhdistus?

EI OLE, sillä uusi saamelaiskäräjien vaaliluettelo koottaisiin kokonaan uudelleen ja kaikkien tulisi erikseen hakeutua siihen. Ketään ei siis mielivaltaisesti poistettaisi luettelosta."

Jos on luettelossa ennen puhdistusta muttei sen jälkeen NIIN KYSEESSÄ ON ETNINEN PUHDISTUS!

4

130

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   A-studion toimittaja Lauri Miikkulainen YLE:lyö kertoo faktantarkistuksesta

   "Minä odotan ainakin sitä, että pystyttäisiin vaikuttamaan siihen, että miten keskustelua käydään. Tosiaan se yksittäinen väite, onko totta vai ei, niin ei ole niin olennaista. Kyse on siitä, että millaiseen puheeseen poliitikot ylipäätään sortuvat ja mistä he tavallaan uskovat pääsevänsä kuin koira veräjästä - että milloin he olettavat, että he joutuvat vastaamaan siitä, että millaisia väitteitä esittävät ja millaisiin faktoihin vetoavat."
   https://areena.yle.fi/1-50048975 (kohdasta 45:40 alkaen)

   Toisin sanoen faktantarkistuksessa tosiasioilla ei ole väliä. Tarkoitus on vain vahtia, ettei kukaan ilmaise punikkien mielestä epämiellyttäviä faktoja tai mielipiteitä.

  • Anonyymi

   Korjataanpa YLE:n "faktoja":

   Ensin YLE väitti, että saamelaismääritelmä ei kaventaisi saamelaismääritelmää. Uusi saamelaiskäräjälaki nimenomaan kaventaisi saamelaismääritelmää. Eräät porosuvut haluavat tehdä uudesta laista kielipainotteisemman, ettei monet vanhat Suomen puolen saamelaissuvut enää olisi virallisesti saamelaisia. Suomen laki ei sitäpaitsi tunne muita saamelaisia kuin ne, jotka saavat äänestää saamelaiskäräjävaaleissa.

   Toisekseen YLE väitti, että kyseessä ei olisi etninen puhdistus. Kukaan tuskin on edes väittänyt, että uusi laki olisi etninen puhdistus. Uusi laki on ainoastaan epäoikeudenmukainen, koska se evää saamelaisstatuksen monilta kielensä suomalaistamisen seurauksena menettäneiltä saamelaissuvuilta. Jos saamelaiskäräjät pysyisi lestissään ja olisi vain ja ainoastaan kieliorganisaatio, niin ongelmaa ei olisi. Nyt kuitenkin uusi laki kytkeytyy ILO169-sopimuksen ratifiointiin, joka puolestaan takaa ensisijaisesti saamelaisille suurimmat oikeudet pohjoisimman Suomen luonnossa. Ei siis ole yhdentekevää onko virallinen saamelainen vai ei, koska asiaan kytkeytyy maan ja veden käytön oikeuksia.

   Kolmanneksi YLE väitti, että saamelaiskäräjät ei pystyisi estämään maankäyttöhankkeita. Teknisesti ottaen ei pystyisikään. YLE kuitenkin Moskovan tapaan puhuu puolitotuuksia. Poliitikot ovat jo vuosia sitten todenneet, että uusi saamelaiskäräjälaki tulee olemaan alkusysäys ILO169 -sopimuksen ratifioinnille. Tuo ILO169 -sopimus käytännössä tulee antamaan saamelaiskäräjille veto-oikeuden maankäyttöasioissa.

  • Anonyymi

   Räikeää valehtelua ja harhaanjohtamista verorahoitteiselta medialta.

   • Anonyymi

    Räikeää valehtelua ja harhaanjohtamista, eli taattua nykyajan YLE:ä.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sinä olit jotain, mitä ei pitänyt olla olemassa

   Hei kaunis, maailmani pysähtyi, vaikka en ollut valmis pysähtymään. Yhtäkkiä, arvaamatta, olit siinä edessäni valmiina riisumaan kaiken. Ja voi armas
   Ikävä
   152
   1879
  2. Paperittomille täydet Kelan edut! Suomalaiset 1500:- kk palkalla töihin.

   Ohisalo ja vihreet vihaa Suomalaisia , kuinka paperittomalle joka livahtaa jostain vaan Suomeen .annetaan paremmat edut kuin Suomalaiselle?
   Helsinki
   149
   1401
  3. Mies, olen tullut siihen tulokseen

   ..Että tempperamenttini on sinulle liikaa.
   Ikävä
   122
   987
  4. Kyllä minä sen myönnän

   että minua varmasti joskus vtuttaa jos ja kun sinulla on joku, toivottavasti joku hyvä, ettet pilaa elämääsi. Ajattele järkevästi ja rauhoitu joskus
   Ikävä
   42
   815
  5. Rasmus Takaluoma

   Poliisi oli pahoinpidellyt Rasmuksen baarissa julkisesti. Virkaveljet salailevat nyt tapahtuneen julki tuomista. Usko meni poliisiin täysin.
   Kadonneet ihmiset
   4
   750
  6. Sannan "valtiovierailu" nyt

   Sanna pitänyt puheen valtiovierailun aluksi. Toimittajat aivan äimänä, kaikki vittuilee Sannalle ja kyselee mitä vittua se siellä tekee. Joku jopa ott
   Maailman menoa
   312
   740
  7. Saavuttamattomalle

   Leikin kotia täällä ja sydän vaeltaa jossain..
   Ikävä
   48
   736
  8. Marin myönsi, ei kunnon syytä matkustaa Uutseen-seelantiin ja Australiaan

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/b910963d-bfe4-4e77-9ad9-c501b10596d5 Kukaan muu pääministeri suomessa ei ole koskaan tehnyt vastaavaa matkaa. N
   Maailman menoa
   288
   653
  9. Hyvää yötä

   Mukavimmalle miehelle. Vältän yhtä tiettyä sanaa kun heti sotketaan.
   Ikävä
   98
   642
  10. Haavemaan ihmiset

   Mitä jos näkisitte toisenne, keskutelisitte... Yks asia johtaisi toiseen ja 💕💕
   Ikävä
   63
   537
  Aihe