Mikä kehittyi ensin?

Anonyymi-ap

Mikä kehittyi ensin? Sydän, verisuonisto vai veri? En ymmärrä, miten evoluutio toimii, voisiko joku kertoa minulle mikä noista kehittyi ensin.

7

181

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Niistä on nykyisessäkin eläinmaailamssa lukuisia eri kehitysversioista. Esimerkiksi mustekaloilla on kolme sydäntä ja onkilierolla jopa viisi sydämen kaltaista elintä. Meduusalla taas ei ole lainkaan sydämeksi tunnistettavaa elintä.

   Kysymyksesi tarkoitus oli kai osoittaa, ettei verenkierto ja sydän voi kehittyä evoluution tuloksena, koska ilman toista ei olisi toistakaan. Ajatuksesi on kuitenkin väärä. Kaikkia välimuotoja löytyy. Palautumaton monimutkaisuus pysyy yhäkin kreatinistien haaveena, vaikka arvostettava biologi, Michael Behe , on käyttänyt sellaisen löytämiseen koko uransa. Behe uskoo älykkääseen suunnitteluun evoluution sijaan, mutta hänkään ei ole tieteellisestä koulutuksestaan huolimatta onnistunut löytämään luonnosta palautumatonta monimutkaisuutta.

   Et onnistu sinäkään ja yrityksesikin on huono. Behellä sentään oli varteen otettavia ajaytuksia, mutta kun ei niin ei. Sori vaan.

  • Anonyymi

   Aloitetaan polyypeista, joilla on kaksi solukerrosta: ektodermi ja endodermi. Näistä yleensä vain endodermin solut ottavat ravintoa ja ektodermi saa ravintonsa näiden solukerrosten välissä olevasta nesteestä tai "limasta", johon endodermin solut sitä erittävät.

   Jos tuota solukerrosten välistä nestettä jota on mm. polyypeillä, meduusoilla jne pidetään "alkuverenä", niin veri (tai sen "kantamuoto") oli ensin.

   Se oli eläimen ulkopuolisesta maailmasta (vedestä) eristettyä ravintopitoista nestettä. Missä vaiheessa solukerrosten väli "lokeroitui" niin selvästi kanaviksi, että noita kanavia voi kutsua "verisuoniksi" on makuasia. Esimerkiksi makkaramadoista yleensä sanotaan että niillä ei ole verenkiertoa vaikka niiden solukon välissä on nestettä, joka välittää ravintoa eläimen läpi. Makkaramadolla on peräpäässään myös kidusmaisia ulokkeita jotka ovat erikoistuneet hapen ottamiseen ympäröivästä vedestä.

   Aluksi ravinteikas ja joskus happipitoinen neste eläimen sisällä liikkui eläimen liikkumisen "sivutuotteena". Kun matomaiset eläimet vääntelehtivät liikkuakseen ja "saalistaakseen" niin sen sivutuotteena neste liikkui. Eläinten kasvaessa oli hyötyä, että jotkut lihassolut erityisesti liikuttivat "verta", jolloin syntyi putkimaisia "valtimoita" tai "putkisydämiä", joiden tehtävä oli vain pitää neste liikkeessä. Nämä sitten pienin askelin kehittyivät yhtä erikoistuneimmiksi verenpumppauselimiksi ja joillain eläimillä niiden määrä väheni jopa vain yhteen, kuten on tapahtunut selkärankaisilla ja hyönteisillä.

   Vielä hyöneisilläkin "veri" (jota kutsutaan hemolymfaksi) ei kuljeta happea vaan se kulkeutuu kehoon oman ilmaputkistonsa kautta. Jos verellä tarkoitetaan sekä ravintoa ja happea kuljettavaa nestettä, niin veri kehittyi viimeisenä. Vasta verisuonien ja sydämen (tai sydänten) jälkeen.

   Seuraava kysymys?

   • Anonyymi

    Eiköhän tämä tyyppi ole juossut jo aikoja sitten karkuun, eikä ikinä lue vastauksia. Voi sitten jatkaa saman kysymyksen viljelemistä vuodesta toiseen ja väittää ettei kukaan osaa vastata.

    Muistaakseni nämä samat kysymykset tulevat tänne noin vuoden välein yhä uudestaan. Kuten kaikessa muussakin, kreationisteja ei kiinnosta vastaukset.


   • Hyvin avattu asiaa maallikon ymmärtämällä tavalla. Eläinten sydänten yhteisestä alkuperästä todistaa tinman -geeni, joka löytyy niin ihmiseltä kuin banaanikärpäseltäkin.

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Tinman_(gene)


   • Anonyymi

    Ja todistapa tuo teoria fossiiliaineistolla.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Ja todistapa tuo teoria fossiiliaineistolla.

    Yhteiset geenit todistavat niin, ettei tarvita yhtäkään fossiilia. Kaikkien eläinten sydämen kehitykseen liittyy tinman -geeni. Kun katsot alkeellisempia eläimiä niin näet eri kehitysvaiheessa olevia sydämiä. Alussa on ollut vaik yksinkertainen pumppu, joka on liikutellut nestettä eläimen sisällä. Tällä on ollut heti alusta alkaen valtava valintaetu kun se on tehostanut aineenvaihduntaa.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Olet mielenkiintonen ja kiehtova. Erikoinen epänormaali ihminen

   Siksi kiinnostava. Hyvää yötä. Saan kai sanoa ystäväni? Saanhan ?
   Ikävä
   44
   1144
  2. Linnanjuhlat: Tiina Kaukasen asu aivan kauhea lankaviritelmä

   Ja loukkaus arvokkaita juhlia, maata, veteraaneja, Salea ja muita juhlijoita kohtaan. Siis miten joku kehtaa alittaa riman niin pahasti, koska voisi t
   Maailman menoa
   124
   1077
  3. Mikä nyt on

   Ihmisiä katoaa, ruumiita löytyy. Suntista löytynyt ruumis...
   Kokkola
   78
   1045
  4. Nyt mies ryhdistäydytään

   molemmat IRL. Jos molemmilla on tunteita. Ei heitetä niitä roskiin. Hyvää yötä.
   Ikävä
   122
   1044
  5. Oho! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki poseeraa sensuellissa pitsiasussa! Some kuumana: "Merenneito"

   Onko tämä sitten Suomineito vai merenneito? Helmi Loukasmäki tuli julkisuuteen Dannyn assistenttina. Nuori nainen on totuttu näkemään somessa varsin
   Kotimaiset julkkisjuorut
   25
   794
  6. Haapaveden hiippari

   Jokos sen kylillä pyörivät hiipparin henkilöllisyys on selvinny joka tuijottelee ikkunoista ja tulee yöllä taloihin sisälle?
   Haapavesi
   25
   686
  7. Mulle kyllä riittäisi

   🥰 kun ekaksi vaan pitäisit kädestä kiinni 🤝 ja katselisit silmiin. 👀
   Ikävä
   34
   600
  8. Sille Rakkaudelle joka on tarkoitettu

   Meijän on pakko yrittää kun muita vaihtoehtoja ei ole. Eikä sitä voi jättää tekemättä.
   Rakkaus ja rakastaminen
   74
   572
  9. Ano Turtiaisen kättely huipentaa Linnan juhlat!

   Koska kaikki kansanedustajat on aina kutsuttu Linnan juhlin, siellä tulee pian näkymään myös Ano Turtiaisen mahtava urheilijanvartalo! Ei ole epäilys
   Maailman menoa
   96
   534
  10. Nyt on irvokas kuva Sannasta

   Sanna Marinille lämmin vastaan­otto Albaniassa suomen itsenäisyyspäivänä https://is.mediadelivery.fi/img/658/c0b897a1f79adf3fb623b0485bdec65f.jpg.web
   Maailman menoa
   231
   525
  Aihe