Ei vai kyllä vakuutus?

Anonyymi-ap

Perukirjan lopussa merkinnät otsakkeen alla: merkittiin,ettei edunsaajille ole suoritettu perintö- ja lahjaverolain 7a tarkoitettua vakuutuskorvausta tai sellaiseen vakuutukseen verrattavaa taloudellista tukea.
Mitä tämä tarkoittaa? Tai,ja miksi oikeustaho on näin merkinnyt perukirjaan,ellei varmasti mitään vakuutusta ole ollut?

7

146

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   No se tarkoittaa just sitä mitä siinä lukee. Eli perilliset ei oo saaneet mistään vakuutuksesta korvauksia kuoleman johdosta. Tämä perustuu perillisten, tai lähinnä pesän ilmoittajan antamiin tietoihin. Jos joku ei kerro saaneensa vakuutuskorvausta niin eihän sitä voi silloin perukirjan laatijakaan tietää. Verottajalle kyllä menee tieto suoraan vakuutusyhtiöltä.

   • Anonyymi

    Juurikin näin, eli kyseesšä on selvennys, koska kyseinen saaminen voidaan laskea perintöosuutta, (perukirja on omaisuusluettelo, että perinnönjakoa ohjaava asiapaperi) vähentäväksi saannoksi ja koskee yleensä jälkeenjäänyttä aviopuolisoa taikka rintaperillistä.

    Aviopuolisolle saanto lasketaan tietenkin omaisuuden lisäykseksi.

    Kyllä tuollainen, jos perikunta/leski on rehellinen, ilmenee mahdollisesta esitetystä vakuutuskirjastakin.


  • Anonyymi

   Eli joko on vakuutus,josta ei ole haettu korvausta? Tai edunsaaja on jokin muu taho kuin perilliset.
   Miksi mistään olemattomasta vakuutuksesta tehtäisiin viitteellunen merkintä perukirjaan? Ihan piti useampaan kertaan lukea se teksti,mutta en millään ymmärtänyt mitä varten edes perukirjaan laitettaisiin verottajaa varten tieto jostain jota ei ole.
   Ei leskeä,leski kuollut.
   Pesänhoitaja( haltuunottanut) ei osannut kertoa,vaikka oli pesän ilmoittaja,mitä kys merkintä merkitsee.

   • Anonyymi

    No laitetaanhan sinne perukirjaan muitakin merkintöjä mitä "ei ole".
    Esim. "Vainaja ei ollut tehnyt testamenttia". "Vainaja ei ollut antanut ennakkoperintöjä tai lahjoja.. tms" "Puolisoilla ei ollut avioehtoa" Ne nyt vaan lain ja verottajan ohjeiden mukaan kuuluu merkitä sinne omiin kohtiinsa, oli niitä tai ei.


  • Anonyymi

   Toisen vanhempani perukirjassa ei ollut mitään epäselviä ilmaisuja.
   Maininta,ettei testamenttia oli,muttei mitään mihinkään vakuutuksiin viittavaa.

  • Anonyymi

   Esim. mun näkemässä tuoreahkossa Perukirjassa oli mm. alla mainitut - asioita hyvin selventäneet - maininnat, mitkä olivat kotoisin niin perijöiltä kuin uskotuilta miehiltä.   "Perittävä ei ollut tehnyt testamenttia.

   Perinnönjättäjä ei ole antanut ennakkoperintöä, lahjaa tai muuta etuutta, joka olisi otettava huomioon perintöveroa määrättäessä.

   Perittävällä ei ollut henkivakuutusta, joten kuoleman johdosta ei ole suoritettu PerVL 7a §:ssä mainittuja vakuutuskorvauksia tai taloudellista tukea."   Henkivakuutushan on käsittääkseni kokonaan muusta perinnöstä (ja/tai testamenttisaannosta) erillistä saantoa eli sen mainintaa ei tarvittane sen takia, että perintö- tai testamenttiosuudet sen myötä muuttuisivat(??)

   Sen sijaan noi henkivakuutuksethan verotellaan vähän riippuen, ollaanko I vai II kategorian perillisiä - ja siihen touhuun ko. infolla on merkitystä.


   Ainakin yhden puolitutun tapauksessa oli niin, että hänellä oli pieni henkivakuutus kahdesta yhtiöstä, joista toinen oli myös hänen pankkinsa. Tällöin tämän vakuutuksen olemassa olo paljastui pankin lähettämistä saldotodistuksista liitteineen. Toisen yhtiön vakuutustiedon Perukirjaan ilmaantuminen jäi minulle epäselväksi mutta ilmeisesti vastaava tositesetti sieltäkin oli tullut - tai sitten joku oli tiennyt siitä ja osannut sitä ko. yhtiöltä tivata.

   • Anonyymi

    ..jatketaan vielä hieman ed. kirjoittamaani..

    Mikään siis ei estä ilmoittamasta Perukirjaan myöskään ns. itsestäänselviä "ei ole" -asioita. Monesti niiden myötä katoaa erinäisiä epävarmuuksia...

    Mikään ei myöskään estä pesänhoitajia tekemästä pienen soittokierroksen pankki-/vakuutuslaitoksiin ja kysyä, jotta "Olikohan NN.llä teillä tiliä/vakuutusta, kun ei ainakaan ole kuulunut mitään ja hän joskus mainitsi, että yhtiössännekin jotain asiakkuuksia taisi olla". Tällöin sit ko. laitos pyytänee jotain asiakirjoja, mitkä pesän (hoidon) osakkuuden todistaa - ja sitten saa vastauksia jonkin ajan kuluttua....


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kaksi kuollut ulosajossa lauantai-iltana Loimaalla

   On tainnut olla melkoinen ylinopeus kun on tuollaista jälkeä tullut. Onneksi ei kuitenkaan sivullisia menehtynyt https://viranomaisuutiset.fi/ulosajo-
   Loimaa
   268
   12219
  2. 735
   4706
  3. Haittaako se, että olen sua nuorempi?

   Mulle ikäerolla ei ole mitään väliä, mutta voiko naista se haitata, jos on vanhempi miestä?
   Ikävä
   158
   2249
  4. Kaikkea hyvää

   Emme enää tapaa.
   Ikävä
   184
   1782
  5. Hoosiannaa samban tahdissa

   Tallensin tänä aamuna klo 10 Helsingin Paavalin kirkosta (Hermannissa) tulleen Adventti-jumalanpalveluksen. Aloitus, eli kirkkoherra Kari Kanalan ja
   Luterilaisuus
   171
   1739
  6. Näin sinuakin kytätään - näyttöihin upotetut kamerat

   On tultu uuteen vaiheeseen , jota monet eivät vieläkään ymmärrä. Uusimpiin puhelimiin sekä tietokoneisiin on ilmeisesti häivytetty/piilotettu kamerat
   Maailman menoa
   221
   1163
  7. Haittaako mies

   Että mulla on seksuaalisia haluja sua kohtaan? Onko se sun mielestä outoa? Oot vaan niin kuuma mies. 🤤
   Ikävä
   49
   1104
  8. Sanna Marin: Suomessa romahtaa nyt kaikki!

   - Pisatutkimus kertoo koulutuksen tason romahduksesta. - Olkiluoto 3 kertoo suomalaisen teollisuusosaamisen tason. - Vanhusten hoito retuperällä. - So
   Maailman menoa
   189
   1090
  9. Kysymys haavemaihin

   Hei haaveileva mukava nainen, miten meni viikonloppu?
   Ikävä
   226
   1010
  10. Kumpa tietäisin mies

   Mitä päässäsi liikkuu. Niin tietäisi miten toimia..
   Ikävä
   117
   959
  Aihe