Eduskuntavaalit

Anonyymi-ap

Johan heräävät Lapin kansanedustajatkin, kun keväällä eduskuntapaikka katkolla. Tänään lehdessä kantoivat huolta Lapin ja pohjoisen asioista. Tykkäävät, että huonosti hoidettu eikä ole huolehdittu Lapin tärkeydestä maallemme. No joopa joo, siellä istuneet kokonaisen edustuskauden ja osa ollut jo vuosikymmeniä parlamentissa. Miksi eivät ole hoitaneet hommaa?????
Ojala -Niemelää haastateltu ja nimi näkösällä. Mistä moinen "herätys"? Siellä istua posottanut pitkään eikä ole kyllä Lapin puolesta ääntä pitänyt, päinvastoin haalinut lisää hommia, on valtuustoa ja aluehallintoa ym. Hoitais edes sen edustajan pestin sillä tapaa jotta meillä olisi aihetta kiitellä!

42

82

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Keväällä raikkaat tuulet puhaltamaan ja uutta virkeää väkeä valitsemaan ja heitä äänestetään. Nämä "elinkautista istuvat" pois, ovat jo osaamisensa näyttäneet.
      Joku märisee, että uusilla menee aikaa ennen kuin perehtyvät eduskunnan toimintaan, mutta onhan sekin nähty kuinka pian oppivat ns. maan tavoille elikkä taksiajelut, kulukorvaukset ja eduskunnan Visan vingutukset.

      Saavat sitten eduskunnan pudokkaat näyttää kykynsä kelpuutetaanko mihinkään oikeaan työhön. Kummasti niille on ennenkin ökyvirkoja löytynyt, ei tarvitse olla pätevä, sopiva riittää. Monta räikeää esimerkkiä ihan näiltä vuosilta. Eikä näitä pudokkaita kannata sääliä, hyvä edustajan sopeutusraha kilahtaa tilille joka kuukausi. Saavat kepeästi moneen kertaan enemmän kuin me matalapalkka-alalla vuosikymmenet puurtaneet. Minä 44 v työelämässä, eläke 1286 €. Nyt taas joku huutelee, että se on oma syy ja valinta, mutta jonkun ne on tässä maassa pitänyt ne paskaduunitkin tehdä.

      • Anonyymi

        Uudet tuulet pitää tulla eli uusia ehdokkaita äänestämään! Mieluusti ei mistään puolueesta, ne pettää aina. eihän noiden pudokkaiden tarvitse olla huolissaan nehän ovat taikoneet itselleen sen sopeutumisrahan, jota maksetaan maailman tappiin. Ei niiden tarvitse työn perään rientää, jos sattuvat olemaan vielä "omassa yrityksessä" nostavat sieltä osingot ja sopeutumisrahan.
        Tavalliset työssäkävijät joutuvat työttömyysetuudelle, joka kohta lopetetaankin.


    • Anonyymi

      ojala-niemelähän on täysin työkyvytön psykoosissa koko ajan ei tajua omaa tilaansa niin sekaisin on täysin suojatyöpaikka hymyileekin kuin sairas.

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/sanna-marin-mtv-lle-sdp-ei-ole-valmis-vm-n-miljardien-leikkauksiin-puolueen-sopeutusarviota-saadaan-odottaa-en-tassa-kohtaa-mitaan-lukua-poytaan-lyo/8589046?fbclid=IwAR0yvSkqFq2zsdsthnH0FT2svHafTB44QbNj6BQgygs033eKAR_MFwZ8ZvU#gs.l2d02z

        Kyllä on vaikeaa tyhjästä nyhjäistä.

        Tällä hetkellä rakenteilla tai suunnitteilla on 2440 hiilivoimalaa ympäri maapalloa.

        Katsoin juuri videon Oulujoen yhdestä voimalasta, lähes kaikki vesi päästettiin tulvaluukuista ohi turbiinien. Samaa tehdään myös muualla koska vesivoimakapasiteetti on ~3000Mw ja nyt vesivoima tuottaa verkkoon ~800Mw teholla. Sähkön tuonti on tällä hetkellä ~1200Mw.

        En mitään muuta syytä keksi kuin sen että sähkön hinta laskisi jos tuotettaisiin kaikki itse ja Fortun ja valtio tekee hirmuista tiliä kun sähköä pihdataan

        Vesivoimaa on yli omankin tarpeen.
        Suomi joutuu ostamaan sähköä ulkomailta. Minkä takia saasteetonta energiaa (vettä) juoksutetaan joka kevät tulvaluukuista perämereen,koneistojen ohi,noin 500GWh.Se vastaa lähes 114000 kotitalouden vuotuista sähkönkulutusta.


    • Anonyymi

      Saattaa se kirpaista jos putoaa pois eduskunnasta. Missä muualla on tuollaista duunia? Työpäiviä vain kolme ja puoli viikossa, kun maanantait on istunnoista vapaata ja perjantaista kertoivat lehdet, että edustajat häippäsevät jo puoliltapäivin. On jouduttu jopa äänestyksiä siirtämään perjantai-päivinä, kun väki vähissä. Tuohon työmäärään nähden hyvä liksa ja paljon muita etuja eikä minkähän näköistä tulosvastuuta.
      Eduskunnan Visalla saa ajaa takseilla mielin määrin ja juottaa kavereita ravinteleissa. Lahjuksia tippuu joka puolelta kuin Manulle illallista, pääsylippuja kiekkomatseihin, festareille, konsertteihin jne.
      Sitten kun tulevat kuntavierailulle niin heitä pokkuroidaan ja tarjotaan gurmeeta seudun parhaissa syöttölöissä.

      Me äänestäjät olemme nyt tosissaan niitä tuloksien mittaajia, ulos jos ei ole tehnyt tulosta! Sori vaan, että loppuu ne eliitin edutkin samalla mutta juokseehan sopeutumisraha. Tämä narri ei äänestä yhtäkään nyt istuvaa kansanedustajaa!

    • Anonyymi

      Ensimmäiset vaalimainokset jo lehdissä. Kohta se alkaa sen turkasenmoinen kampanjointi, luvataan sata hyvää ja kymmenen kaunista. Lupaukset unohtuu suit sait just sillä hetkellä, kun läpi mennyt ehdokas nostaa sen voitonmaljan huulilleen.

    • Anonyymi

      Joulu tulla jollottaa ja yritykset ja sidosryhmät kantaa lahjoja sekä lahjuksia kansanedustajille. Ne saa lähettää joulukortitkin yhteiskunnan rahalla. Kun livautat satoja joulukortteja sinne ja tänne niin ei nimi unohdu ja se poikii lisää lahoja.

      Joka vuosi pressallekin tuodaan kuusi, ruokaa ym. lahjuksia.

      Just näille lahjuksia kenellä sen verran hyvät tulot, etteivät enää ilmaisia lahjoja tarvi, viinatkin saavat lahjuksina. Miksi minä en saa mitään vaikka oon köyhä?

      • Anonyymi

        Avustajathan ne kortit lähettää, kun käsky käy! Ei ne ite, niillä on halvemmat rengit.


    • Anonyymi

      Rovaniemellä on nyt kuuma blondi ehdolla huh huh

    • Anonyymi

      Kokoomuksen kansanedustaja Marko Kilpi kertoo Facebookissa kysyneensä Espanjassa asuvalta henkilöltä, miten siellä pärjätään sähkölaskujen kanssa.

      – Hyvin. Ei mitään ongelmaa. Valtio tukee reippaalla kädellä niiden kanssa. Ja sama on ollut muuten tilanne polttoaineidenkin kanssa, kokoomusedustaja toteaa henkilön vastanneen.

      Kilpi kirjoittaa, että Espanjan lisäksi monessa muussa maassa valtiolta tulee apua. Esimerkiksi Saksassa tuen suuruus on 200 miljardia euroa.

      – Valtio auttaa kansalaista tässä vaikeassa tilanteessa. Meillä ei. Miksi?

      Kokoomusedustajan mukaan syy on pääministeri Sanna Marinin (sd.) hallituksen talouspolitiikassa.

    • Anonyymi

      Veikkaukseni Maanantain jälkeen kepuleita ei äänestä kukaan joka tarvii sähköä lämmitykseen?

      • Anonyymi

        Spekulointia.
        Nyt Lapin alueelta valitaan vain 6 edustajaa.

        Mustajärvi ei asetu ehdolle ja Kärnä pyrkii Uudeltamaalta.

        Autto ei mene läpi, saa taas suojatyöpaikan jostain, viimeksi kun putosi niin hyväveljet räätälöi sille pestin Lapin yliopistolle.
        Ojala-Niemelä istunut eduskunnassa jo liian pitkään, hakekoon oikeita töitä kun ei ole koskaan vielä tehnyt.

        Uudet edustajat Lapista Persujen Seppänen, Kepun Riipi ja Sdp:n Näkkäläjärvi.
        Paikkansa uusivat Kepun Kulmuni ja perus Juuso. Viimeinen paikka ehkä vasemmiston, mutta onko sittenkään Mustajärven manttelin perijää? Vai saaneeko Perussuomalaiset kolmannen edustajan? Nähtäväksi jää uusiiko Lohi paikkansa, kun totuttu äänestämään tuttuja ja Ranua taannee äänet Lohelle.

        Mielenkiintoista, elämme jännittävien vaalien aikaa.

        Laittakaapas veikkauksia.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Nythän kuulosti näin vaalien alla puolueilla olevan menossa huutoäänestys kuinka alas hintakatto painetaan.
      13 c/kwh johtaa. Pistääkö kukaan paremmaksi?

      • Anonyymi

        Vaalikiimassa lupailevat. Se on aivan sama miten tuuli huulia heiluttaa, kun politiikan tekijät aina valehtelevat äänien toivossa.


    • Anonyymi

      Ei ihme että ruoka on kallista jo logistiikka kustannukset älyttömiä kun joka kulmassa on pikku K-Marketit, ne pitäs lopettaa tyystin. Isommat jättikaupat toimii paremmin volyymilla hinnat tippuis ja samalla logistiikka kustannukset sen seurauksena polttaineen kulutus vähenis ja ympäristöäkin säästys. Näitä paska kauppoja jotka nippa nappa tulevat toimeen vielä yhteiskunnan rahoilla tuetaan ei mitään järkeä ei muutako lopettaa kaikki kannattamattomat K-Marketit niitä täällä lapissa paljon jopa rovaniemellä keskustassa yhteiskunnan tukemia K-Market kauppoja siis haloo veromaksajat maksaa tuplana näille kusipää kauppialle sossu pummeille.Maksetaan SIKSI RUOKA ON KALLISTA KAUPPIAS ON AHNE YHTEISKUNNAN RAHOILLA ELÄVÄ SYÖPÄ K-MARKET KAUPPIAAT
      KESKUSTALAISET MAATALOUDEN TAPPAJAT LAPIN TAPPAJAT

      • Anonyymi

        Pitääkö tosissaan tämä sairas jollotus postata jokaiseen keskusteluun? Eikö päässäsi pyöri enää mitään muuta? Lopeta se juoksukaljojen hakeminen kaupoista ja rauhoitu. Yksikään ei todellakaan halua nähdä tätä jaaritustasi. Häpäiset vain itsesi!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitääkö tosissaan tämä sairas jollotus postata jokaiseen keskusteluun? Eikö päässäsi pyöri enää mitään muuta? Lopeta se juoksukaljojen hakeminen kaupoista ja rauhoitu. Yksikään ei todellakaan halua nähdä tätä jaaritustasi. Häpäiset vain itsesi!!!

        vidukkaakos luuseri kauppiasta hahahaha


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pitääkö tosissaan tämä sairas jollotus postata jokaiseen keskusteluun? Eikö päässäsi pyöri enää mitään muuta? Lopeta se juoksukaljojen hakeminen kaupoista ja rauhoitu. Yksikään ei todellakaan halua nähdä tätä jaaritustasi. Häpäiset vain itsesi!!!

        Ei ihme että ruoka on kallista jo logistiikka kustannukset älyttömiä kun joka kulmassa on pikku K-Marketit, ne pitäs lopettaa tyystin. Isommat jättikaupat toimii paremmin volyymilla hinnat tippuis ja samalla logistiikka kustannukset sen seurauksena polttaineen kulutus vähenis ja ympäristöäkin säästys. Näitä paska kauppoja jotka nippa nappa tulevat toimeen vielä yhteiskunnan rahoilla tuetaan ei mitään järkeä ei muutako lopettaa kaikki kannattamattomat K-Marketit niitä täällä lapissa paljon jopa rovaniemellä keskustassa yhteiskunnan tukemia K-Market kauppoja siis haloo veromaksajat maksaa tuplana näille kusipää kauppialle sossu pummeille.Maksetaan SIKSI RUOKA ON KALLISTA KAUPPIAS ON AHNE YHTEISKUNNAN RAHOILLA ELÄVÄ SYÖPÄ K-MARKET KAUPPIAAT
        KESKUSTALAISET MAATALOUDEN TAPPAJAT LAPIN TAPPAJAT


    • Anonyymi

      Kokoomus uhkaa kyläkauppoja – puolue leikkaisi lähes 180 kyläkaupan nostaman tuen
      Pekka Pohjolainen 17.12.2022 15:39, muokattu 17.12.2022 15:51
      Jaa Twiittaa Lähetä Jaa
      A–A
      KyläkaupatKokoomuksen ajamat leikkaukset tietäisivät vaikeuksia Suomen vielä jäljellä oleville kyläkaupoille ja myymäläautoille.

      PUOLUEesittää vaihtoehtobudjetissaan, että hallituksen ensi vuoden budjettiesitykseen sisältyvä kahden miljoonan euron kyläkauppatuki leikattaisiin pois. Hallituksen esitykseen sisältyy myös tukijärjestelmän vakinaistaminen ensi vuodesta lähtien.

      Edellisessä jaossa viime tammikuussa Ruokavirasto myönsi maaseudun päivittäistavarakaupille tarkoitettua kyläkauppatukea 174 kyläkaupalle ja neljälle myymäläautolle. Hakukierroksella tukialuetta laajennettiin koskemaan kaikkia maaseutualueita, ei ainoastaan harvaan asuttua maaseutua.

      Tukea myönnettiin lähes kaikille sitä hakeneille kauppiaille lähes 11 000 euroa kyläkauppaa kohden. Myymäläautopalvelua tarjoava kyläkauppa saa noin 15 000 euron tuen.

      TUENtavoitteena on ollut turvata ja edistää päivittäistavarakauppapalveluiden saatavuutta maaseudulla ylläpitämällä ja lisäämällä palveluiden monipuolisuutta. Kyläkaupoissa päivittäistavarapalveluiden lisäksi saatavilla esimerkiksi käteisnosto-, posti-, polttoainejakelu- ja apteekkipalveluita.

      Tuen on toivottu edistävän myös omistajan- ja sukupolvenvaihdoksia ja rohkaisevan uutta yrittäjää jatkamaan maaseudun elinvoiman kannalta tärkeää tehtävää. Kyläkauppiaiden keski-ikä on korkea, ja uhkana on, että eläköitymisten yhteydessä kaupoille ei löydy jatkajaa.

      Kyläkauppatukea voi käyttää esimerkiksi kaupan palveluvalikoiman ylläpitämiseen ja monipuolistamiseen. Viime kierroksella tukea saaneet kyläkauppiaat sitoutuivat toiminnan pyörittämiseen kesäkuun 2023 loppuun saakka ja tarjoamaan lisäksi joko postipalvelua, käteisnostopalvelua, apteekkipalvelua tai polttoainejakelua.

      Myymäläauton tulee palvella vähintään kymmentä harvaan asutulla maaseudulla sijaitsevaa pysäkkiä viikossa. Viikottaista reittiajoa on oltava vähintään sata kilometriä.


      Tukea myönnettiin lähes kaikille sitä hakeneille kauppiaille lähes 11 000 euroa kyläkauppaa kohden. Myymäläautopalvelua tarjoava kyläkauppa saa noin 15 000 euron tuen.
      TUOREESSAKoillis-Savo -lehdessä Tuusniemen Kosulassa tuettua kyläkauppaa pyörittävä Risto Heiskanen kertoo lopettavansa kaupan toiminnan ensi kesänä, kun velvoite ylläpitoon päättyy.

      Kyläkaupan pito sujui Heiskasen mukaan ”tosi hyvin” vuoteen 2015 saakka, jolloin valtioneuvosto vapautti aukioloajat, ja isot kaupat saivat olla auki miten tahtoivat.

      – Juhannukset ja pääsiäiset, jotka olivat olleet todella hyviä tulopiikkejä, hävisivät kokonaan. Emme voineet enää palkata vierasta, Heiskanen kertoo.

      Lue myös

    • Anonyymi

      Kokoomuksen Välitalo esittää lehdessä että Sote menoja säästetään kun ihmiset siirretään aikaisemmin saattohoitoon. Kuulemma mummojen ja pappojen ajeluttaminen on rahan haaskausta. Yllättävän oikeistolainen veto tältä Hölötalolta.

      • Anonyymi

        Eutanasia Suomessakin käyttöön. Kukapa meistä haluaa olla huonon ala-arvoisen hoivan kohteena heikoimmillaan , kun tulos on kuitenkin kuolema. Jos minä olen vanhuudenpäivinä kivulias ja hoito on mitä on niin jos pyydän eutanasiaa niin se pitää minulle sallia!

        Jos päättäjät eivät ole älynneet ajoissa huolehtia hoitohenkilöstön kouluttamisesta ja riittävyydestä niin päättäkööt edes sen lain eutanasian mahdollisuudesta. Jääpähän heille enemmän jaettavaa, kun köyhät ja sairaat eliminoidaan pois kuluttamasta yhteiskunnan varoja sekä resursseja.


    • Anonyymi

      Mä äänestän ketä haluan vaikka Ahokasta jos halua

    • Anonyymi

      Nazima enentekiön johtoon

      sekoitti jo Helsingin asiat

    • Anonyymi

      Tuli vaan mieleen, että aika hiljaa nämä vakio istujat ovat. Jos kantaa kysytään ei ole vielä. Kun vaalit lähestyy aletaan kantaa kylttejä maantien laitaan haitaksi asti. Harva tietää kuka on Ojala-Niemelä tai Autto. En ihmettele kun perussuomalaiset tulevat ryminällä. Ei tarvitse olla kikkelikuvia että julkisuuteen pääsee vaan lapin asiat. Rehdisti ongelmat esiin,rahaa on turhuuteenkin. Äänestän henkilöä en puoluetta.

    • Anonyymi

      Vaali lupauksia satee varmaan,
      Maria Ohisalolta positiivinenkin vaalilupaus odotettavissa. Menkää köyhät ja pieni eläkeläiset töihin älkääkä pajattako.
      Sanna Marin haluaisi jatkaa, kun kämppäkin on ostettu eduskuntatalon nurkalta, vaalilupaushan on, boomerit laittakaa jäitä hattuunne.
      Suomalaiset painikaa vittuun.
      Puolue kohtaiset vaalilupauksethan ovat.
      Vihreät sähkön hinta ylös ja ruuan pula, kylmät asunnot ja kalliit vuokrat. Veroja, niitä tulee maksaa, kuten kommunistien, tukea yhteiskuntaa.
      Sostemit, syöty on, en tiedä milloin on maksettu.
      -mistä lie ruoka tullut
      KOK, työperäistä maahanmuuttoa, sitä osaavaa.
      Kristilliset ja Timo Soini, kun ihmistä ei voi jättä, niitä on autettava, siks´niitä tul´ viimekerralla 35000, joita autettiin, eikö se paavikin sanonut jo, että rahaa kun riittävästi annat, sielu taivaaseen vilahtaa kuoltuas.

    • Anonyymi

      Huumeet

    • Anonyymi

      Niinhän ne kaikki kansanedustajat Hangosta Utsjoelle alkaa vaalien alla "huolehtimaan" kovasti kansalaisista ja alueistaan. Voi sitä "huolien" määrää. "Äänestäkää minua, hoidan kaikki kuntoon" ja muita, mitä utopistisimpia valheita suoltavat ja kehtaavatkin valehdella. Sanovat raitilla päivää ja pokkuroivat. Jos sattuukin pääsemään hillotolpalle, ei sen jälkeen ole näkevinäänkään ja taas seuraavien vaalien alla samaa paskanjauhantaa ja imelää valehtelua.
      Siksipä en enää äänestä. Nuo valheet ja paskanjauhannat on nyt nähty.

    • Anonyymi

      Pelasta Suomi
      Äänestä Henttusta
      Isänmaan mies!

    • Anonyymi

      seuraa puolueet suomi24

      extyökkäri-Ataman-Moktar Gubta-Aragoni jne

      trollaus on kova laji mutta mainosraha liikkuu

    • Anonyymi

      Kissantappajakin haluaa eduskuntaan.

    • Anonyymi

      Äänestän sitä kuumaa blondia Rovaniemeltä! Aivan uskomaton misukka!

    • Anonyymi

      Anna aani auto, ei menna hukka

      • Anonyymi

        Todelliset Rovaniemen kansan ihmiset äänestää Henttusta eikä mitään herrasväen ehdokkaita. Työtätekevä sorrettu kansa nousee vaaleissa ja nyt on köyhien ihmisten puolustajan, heikkojen puolustajan vuoro ja Rovaniemellä kaikki keskittää äänet Henttuselle, että saadaan koko Suomen kansalle sitä "HYVYYS-KEITTOA" poliittisten tekojen muodossa!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Todelliset Rovaniemen kansan ihmiset äänestää Henttusta eikä mitään herrasväen ehdokkaita. Työtätekevä sorrettu kansa nousee vaaleissa ja nyt on köyhien ihmisten puolustajan, heikkojen puolustajan vuoro ja Rovaniemellä kaikki keskittää äänet Henttuselle, että saadaan koko Suomen kansalle sitä "HYVYYS-KEITTOA" poliittisten tekojen muodossa!

        Jopa vitsin nakkasit. En taatusti äänestä Henttusta. Yrittäkää nyt hyvänen aika muistaa millaisia juttuja suolsi, kun koronarajoitukset sulki juottolansa. Ei taatusti puolusta heikkoja, sehän kävi ilmi jo.
        Ilmeisesti joku trollaa ja laittaa näitä Henttus-kehuja siksi, että me asiat oikein ymmärtäneet laittaisimme vasta-argumentteja.
        Se hyvyys-keittokin on maksettu muiden rahalla!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jopa vitsin nakkasit. En taatusti äänestä Henttusta. Yrittäkää nyt hyvänen aika muistaa millaisia juttuja suolsi, kun koronarajoitukset sulki juottolansa. Ei taatusti puolusta heikkoja, sehän kävi ilmi jo.
        Ilmeisesti joku trollaa ja laittaa näitä Henttus-kehuja siksi, että me asiat oikein ymmärtäneet laittaisimme vasta-argumentteja.
        Se hyvyys-keittokin on maksettu muiden rahalla!

        Henttunen on hyvä tyyppi ja itse keittää sen keito


    • Anonyymi

      Varulainen pavo on huva tulle paaljo aani

    • Anonyymi

      SE ON PAKKO HERÄTÄ.
      RAHAN JAKO TULEE LOPETTAA AKOILLE JA UKOILLE, KUN UDUSKUNNAN PORTAITA PERSIILLE ÄÄNESTÄJÄ POTKAISEE.

    • Anonyymi

      Onko Rovaniemeltä ehdokkaana esim. Ahokas?

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2560
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      85
      1950
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1489
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Yli puolella maahanmuuttajalapsista ei ole tietoja ja taitoja, joilla selviää yhteiskunnassa

      Miksi Suomeen otetaan väkeä jolla on älyvajetta? https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010730220.html
      Maailman menoa
      273
      1028
    6. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      67
      903
    7. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      881
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      860
    9. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      844
    10. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      765
    Aihe