M U I S T A A K O KUKAAN

Anonyymi-ap

Kun aikanaan Sodankylästä hävisi/katosi kotoaan silloisen auto ja korjaamo liike Pohjolan Auton työn tekijä. Nimi oli muitaakseni Kaunisvaara. Liikkeen johdossa ja pomona oli tuolloin muuan paikkakunnalla pitkään asunut tunnettu henkilö. tämä liikkeen työntekijä , kadonnut mies löytyi saman talven keväällä Kemijoen kantavalta jäältä vaatetus päällällänsä makaamasta. Eli joidenkin tietojen mukaan oli ollut kuolleena jonkin aikaa mahdolisesti muutamia kuukausia ja mahdollisesti tapettu ja kuljetettu Sodankylästä , Valajaskosken voimalaitoksen yläpuolisen jääkanne päälle siinä uskossa että ruumis huuhtoutuu tulvaluukuista alas- . Ei siis jäältä löydettäessä ollut löydettäessä vedessä vaan lumisen jään päällä . Huhujen mukaan oli jopa karvalakki aseteltu päähän. Useita eri henkilöitä kuulusteltiin ja joitain mahdollisesti epäiltiin, mutta asiaa ei saatu koskaan selville kuka oli tämän teon tehnyt ja uhrin kuljettanut liki 300 km matkan tuonne ruumiin löytöpaikkalle. Huhujen mukaan ruumista säilöttiin Sodankylässä isossa pakastearkussa erään miehen varastossa ennen kuljetusta. Myös huhujen mukaan tuohon miehen kuolemaan olisi syynä miehen kieltäytyminen tekemästä vilppiä jo aikaisemmin aloitettuun mahdollisiin vakuutuspetostoksiin. Muistaakseni tuo kuollut mies (yksinäinen poikamies) asui autoliikkeen huoneistossa ja oli ikään kuin talonmies. tietääkseni kaikki mahdolliset tekoon liittyneet henkilöt joita epäiltiin tai jotain tiesivät on nyt kuolleet tavalla tai toisella.

16

1345

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      muistan lehtikirjoituksia tuosta tapauksesta ja huhujen mukaan siitä olisi yritetty suorittaa poliisi tutkimuksia ja asiasta voipi löytyä poliisin arkistosta tietoja

    • Anonyymi

      Onko tämä tapahtunut tällä vuosituhannella vai aikaisemmin?

    • Anonyymi

      Muistaakseni 1972
      Kyllähän sen joku tunnusti kuolinvuoteellaan huhujen mukaan, mutta hän oli aikalailla jo vanha ukko ja otettiinko hänen juttujaan kovin vakavasti. Ehkä apumiehenä?
      Tuskin edes autoa omisti.
      Väittävät, että Kaarlella olisi jäänyt asuntoonsa valot, radio päälle ja ovi auki. Tuskin outojen houkuttelemana olisi mihinkään lähtenyt. Rauhallinen, hiljainen nuori mies kouluajoilta tuttu.

      • Anonyymi

        kyllä muistat ihan oikein, oli jäänyt ovet auki ja vähän kuin väksin yllätäen tullut lähtö. Minä tunsin ulkonöltä tun pitkähkön silmälasipäisen kaverin. Tuon kuolin vuoteella tunnustuksia tehyt . olen senkin joskus tavannut erään yhtesen ystäväni luona ja kahveetkin juotiin. Jälkeen huhuinatietämään tyypin " osallisuuksia" avun antoa jos niin voipi sanoa. Muistan että tuo kadonnu kaveri oli tuossa Fordin liikkeessä ikänkuin talkkari ja asui kiinteistössä ja oli samalla yleismies jantunen. Pomon tuossa puljussa oli joku kille suutari muistan hujen mukaan, että olisi ollut joku epäilys pomon liittyvän katoamiseen.Muuten tuo apumies omisti auton ,kun voimissaan ollessaan kuljetti altaiden kalakuormia pakettiautollaan ja siltä sai suoraan ostaakkin kalaa, että joku totuushan tossa on mutta on vain yksi totuus sitä on vaikea mennä vannomaan, mutta se on ,että ei tuo kadonnut mies ole itse hankkinut itseään sine mistä se löytyi


    • Anonyymi

      Joo niinpä olikin "kalakauppias" ja siksi tuo pakastin juttukin sopii huhuun. Pakastin alkoi yleistyä 1970-luvulla. Vuonna 1971 vain joka kymmenes kotitalous omisti pakastimen.

      Killen kanssa en päässyt yksimielsyyksiin Fordin ostojutussani, joten hain autoni Rovaniemeltä. Mielestäni meinasi nuorta miestä hiukan vedättää. Täysin hän hallitsi paikkakunnan autokauppaa.

    • Anonyymi

      Kaarle Kaunisvaara oli siis tämä henkilö, joka oli kuljetettu.
      Kille on joku toinen henkilö josta emme ole kiinnostuneet(?) eikä hänen autokaupoistaan.

      • Anonyymi

        Ketkä eivät ole kiinnostuneet??? Mielenkiintoista


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ketkä eivät ole kiinnostuneet??? Mielenkiintoista

        Koska tänä päivänä on tilanne se ettei poliisi enää pysty auttamaan kansalaisia (surullista), nettihäiriköinnin takia, ei auta muuta kuin myöntää että emme ole kiinnostuneita vain uhreista vaan myöskin uhraajasta eli autokauppiaasta.
        Ja syyhän on uhrin itsepäisyys rikollisen painostuksen edessä eli suostumattomuus valehteluun vakuutusasiassa.


    • Anonyymi

      Mitään tuonimistä pomoa kille suutari tuossa puljussa tuskin on ollutkoskaan . Kalle tais olla noihin aikoihin, jos vanhan muisti ei petä.

      • Anonyymi

        joo muistat oikein ja minäkin muistelen, että etunimi oli ainakin Kalle, tuosta sukunimestä en ole vama, mutta oisko ollut Ylisuutari. Siis tämän niminen johtaja autoiikkeessä. Oli kuiteskiin kova kauppamies siihen entisaikaan.


    • Anonyymi

      Ja aloittajan muistikuva on että Kaunisvaara kielytyi osallistumasta vakuutuspetokseen.

      • Anonyymi

        Kielytyi, pitää olla 'kieltäytyi'


    • Anonyymi

      Ihan jännä jos tuo juttu pantiin ö-mappin, kuitenkin vaikuttaa, että pienet ympyrät. Vai tuliko tuomioita?

      • Anonyymi

        jos kyseessä tappo niin on rikoksena vanhentunut, mutta jos murha niin ei ole vanhentunut


      • Anonyymi

        Tuuletusta o-mappiin? Algoritmien puutteet huomioiden?


    • Anonyymi

      Tapaukseen taidettiin liittää myöhemmin eräs itsemurhakin , mutta se taisi johtua enemmänkin paineista syyllisyydentuntoon eräästä murheellisesta onnettomuudesta

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      81
      1650
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      71
      1313
    3. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      106
      1238
    4. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      179
      1065
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      153
      1019
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      55
      1004
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      892
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      61
      861
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      826
    10. Mitä kaipaat

      Usein elämässäsi
      Ikävä
      94
      784
    Aihe