Suomen viikingit

Anonyymi-ap

Ruotsalaiset ovat aina pitäneet muinaista Suomen aluetta köyhänä syrjäseutuna, ja kerskailleet viikingeillään joita heidän mielestään muka Suomessa ei ollut.
Tutkimukset ja löydöt kertovat kuitenkin ihan muuta.

"Uutuuskirja paljastaa: Suomi oli viikinkimiekkojen suurvalta

Arkeologi ja miekkaseppä Mikko Moilasen teos Viikinkimiekat Suomessa paljastaa, että Skandinavian köyhänä syrjäseutuna pidetty Suomi onkin viikinkimiekkojen suurvalta. Upeasti kuvitettu teos johdattaa lukijan viikinkiajan Suomeen ja Eurooppaan, ajan väkivaltaiseen kulttuuriin ja uskomuksiin.

Mikko Moilasen tutkimukset ovat paljastaneet, että Suomesta on löytynyt yli 400 viikinkiajan miekkaa. Miekkalöytöjen suuri määrä haastaa syvälle juurtuneet käsitykset viikinkiajan Suomesta köyhänä syrjäseutuna.

”Erityisesti viikinkiajalla miekan on ajateltu myös heijastavan kantajansa tai omistajansa korkeaa yhteiskunnallista tai taloudellista asemaa. Miekka on saatettu liittää hienoutensa, kalleutensa ja kenties maagisten ominaisuuksiensa ansiosta kuninkaisiin, päälliköihin ja sukujen päämiehiin. Yllättävää sen sijaan on, että köyhänä pidetystä Suomesta on tehty lukuisia miekkalöytöjä viikinkiajalta. Suomen viikinkiajan miekkojen korkea lukumäärä ei viittaakaan ainoastaan päälliköihin, vaan niitä ovat ilmeisesti hankkineet kaikki, joilla on ollut siihen varaa.”

Miekka oli viikingille sekä ase että statusesine ja perintökalleus. Muihin viikinkiajan aseisiin verrattuna miekalla on ollut erityinen asema: miekkaan on liitetty yliluonnollisia ominaisuuksia ja myyttisinä pidettyjä miekkoja on jopa nimetty."

https://www.epressi.com/tiedotteet/kulttuuri-ja-taide/uutuuskirja-paljastaa-suomi-oli-viikinkimiekkojen-suurvalta.html

11

305

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Viikingeissä nyt ei ole paljoakaan kehumista. Ryöstivät ja raiskasivat minkä ehtivät. Kukaan järkevä ihminen ei moista kulttuuria ihannoi.

      • Anonyymi

        Kunpa vaan voisi kääntää kelloa taaksepäin ja elää tuossa ajassa, Olishan se aivan mahtavaa kulkea sarvikypärä päässä ja ottaa nainen kuin nainen illan päätteeksi ja köyriä siellä missä haluttaa, vaikka baaritiskillä. Pelkäämättä että virkavalta keskeyttää toiminnan.


      • Anonyymi

        Kaikki valloittajat ja sotaretkeläiset tekivät samaa pitkälle 1900 luvulle asti, kunnes sivistyivät ja oppivat että siviilit eivät ole syyllisiä valtion johdon toimintaan.
        Poikkeuksena Putlerin terroristi-venäjä, joka sitä ei ole oppinut vielä tänäkään päivänä.


    • Anonyymi

      Kyllä, putinin kommunistitnatsit yrittävät valloittaa koko maan.

      • Anonyymi

        Vaiha jo levyä, tai lääkitystä.


      • Anonyymi

        Mutta ajattele että työstät jotain varattuja naisia baari tiskillä ollessasi viikinki. 🤤🤪


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta ajattele että työstät jotain varattuja naisia baari tiskillä ollessasi viikinki. 🤤🤪

        Saattaa naisellaki olla jotain sanomista ja kylmä teräs uppoutuu nivusiin ja pudottaa pallis. Ei ne muoritkaan mitään eilisen teereen likkoja ollut.


    • Anonyymi

      Suomessa ei ollut viikinkejä, muuta kuin ne jotka Ruotsista tänne tulivat, kauppaa käymään, tai ryöstämään. Monesti heille kävi kyllä köpelösti, minkä nuo miekkalöydöt myös osoittavat.

    • Anonyymi

      Suomessa ei pysyvää viikinkiasutusta ole ollut. Täältä ei löydy sen ensimmäistäkään riimukiveä eikä viikinkihautaa. Toki viikingit kävivät täällä ryöstelemässä ohikulkumatkalla, tosin täällä ei nyt ollut juurikaan ryösteltävää. Viikinkiaikaisia miekkoja löytyy nahistelun ja tilapäisen oleskelun seurauksena. Suomea asuttivat etelää myöten saamelaiset, alkuperäisväestö. Yhtään isompaa kaupunkia ei Suomessa ollut eikä suuria asutuskeskuksia. Suomi oli silkkaa korpea etelää myöten. Täällä ei ollut korkeakulttuuria ei kirjoitustaitoa eikä merenkulkutaitoa, kuten esim. viikingeillä. Viikingit olivat huippuunsa taitavia merenkulkijoita ja kauppamiehiä.

      • Anonyymi

        Mutta mikä selittää että Suomesta on löytynyt lähes yhtä paljon Ulfberht-miekkoja kuin Norjasta?
        Siis paljon enemmän kuin Ruotsista.
        Ovatko ne seurausta käydyistä verisistä taisteluista Suomalaisia vastaan, ja näin viikingit hautasivat toverinsa miekkoineen maahan?

        Mutta mikä on ollut viikinkien yleisin hautaus tapa?
        Onko heidän muinainen uskontonsa suosinut enemmän polttohautausta?
        Esim. vainaja aseteltu lautassa olevan kokon päälle, sytytetty palamaan, ja jätetty merelle ajelehtimaan?
        https://historianet.fi/sivilisaatiot/viikingit/haudattiinko-viikingit-laivoissa

        Varmaan on haudattu myös maahankin:

        "Tutkija Joonas Ahola Helsingin yliopistosta on perehtynyt viikinkiaikaan, joka ajoittuu myöhäiselle rautakaudelle vuosien 800–1050 paikkeille. Hän on yksi Fibula, Fabula, Fact: The Viking Age in Finland -julkaisun kirjoittajista.

        Kuningas Olavi Haraldinpojan saagassa kerrotaan, kuinka tämä 1000-luvun alussa teki ryöstöretken Etelä-Suomeen "roihujen rannikolle", mutta sisämaassa hänen joukkonsa lyötiin. Roihuilla viitataan täällä loimunneisiin varoitustuliin.

        Egillin saagassa puolestaan kerrotaan kainuulaisista, jotka sotivat pohjoisnorjalaisten kanssa karjalaisia vastaan. Kirveet ja miekat ovat siis heiluneet ja kypärät kolisseet.

        Aholan mukaan suomalaisista viikinkiajan haudoista on löytynyt huomattavan paljon aseita.

        Suomessa vaihtokauppaa käytiin turkiksilla, viljalla, kuivatulla ja suolatulla kalalla ja lihalla, hylkeenrasvalla sekä käsitöillä, joita valmistettiin puusta, luusta ja savesta.

        Kankaat, vaatteet ja erityisesti purjeet olivat arvokkaita, koska raaka-aineet ja valmistus oli työn takana. Kankaita valmistettiin villasta ja pellavasta, joita oli Suomessa hyvin saatavilla."

        https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/uutiset/7ffa7c35-aa7a-5113-b632-c0642079c155

        Eli kyllä Suomesta löytyi viikingeille erittäin arvokasta ja hyödyllistä tavaraa, tosin kaupankäynti oli vaihtokauppaa, tai sitten ryöstelyä.
        Voi olla että yksi kaupankäynnin muoto oli myös palvelut, esim. oppaaksi suostuminen Venäjän jokisuistoille.
        Tosin nykytiedon valossa ihmiskauppa on ollut viikinkien eniten harjoittamaa kaupankäyntiä, mutta sen uhriksi suomalaiset eivät todennäköisesti joutuneet.


      • Anonyymi

        "Reportaasi: Viikinkien jäljillä Rosalassa – Miksi viikingit pakenivat Suomesta tuhat vuotta sitten pakokauhun vallassa?

        Laajoja alueita ympäri maailmaa valloittaneet viikingit tunsivat Suomen rannikot hyvin. Mutta miksi he eivät perustaneet Suomeen siirtokuntia?
        Suomessa ei ollut kuningaskuntaa tai sellaista yhteiskuntajärjestelmää, jonka voisi ottaa haltuun.”
        Historia tuntee muutamia tapauksia, jolloin suomalaiset ajoivat rannikoilleen saapuneet viikingit ja heidän päällikkönsä pahasti lyötyinä pakoon. Olavi Pyhä kävi Suomessa kaksi epäonnista taistelua, joissa hän miehistöineen joutui suomalaisten sissitaktiikan uhriksi. Suomalaiset näkivät laivan ja piiloutuivat metsiin eikä kylissä ollut ryöstettävää.

        Kun Olavi miehineen oli palaamassa tyhjin käsin laivalleen, alkavat asiat mennä todella pahasti pieleen, ja Olavi säilyttää henkensä vain töin tuskin.

        Kun viikingit kävelivät metsäpolulla, hyökkäsivät suomalaiset yllättäen puiden takaa jousillaan ampuen. Viikingit joutuivat pakenemaan laivaansa juosten eivätkä saagan mukaan edes kunnolla käsittäneet, mikä heihin iski.

        Myös toinen Olavin seikkailu Suomessa päättyy kujanjuoksuun, mutta nyt metsän sijaan merellä.
        Viikinkisaagoissa Suomen lounaissaaristoa kutsutaan Roviorannikoksi, eikä suotta. Roviot eli merkkitulet oli sijoitettu rannikon korkeimmille vuorille. Tulet sytytettiin, kun haluttiin varoittaa lähestyvästä vaarasta.

        Merkkitulien käyttö vei täysin viikinkien yllätysmomentin. Pitkin rannikkoa sijoitetut merkkitulet syttyivät toinen toisensa perään, eikä Olavi löytänyt mistään paikkaa maihinnousulle. Lopulta hänen miehineen oli jälleen paettava avomerelle.

        Vaikka sotaonnea ei Suomessa ollut, Olavi jatkoi uraansa ja nousi kuuluisaksi Norjan soturikuninkaaksi. Hän sai surmansa taistelussa vuonna 1030, ja kuolema enteili monin tavoin viikinkien aikakauden loppua. Norjassa, Tanskassa ja Ruotsissa siirryttiin kohti kristinuskoa, ja nykyiset pohjoismaiset kuningaskunnat alkoivat hahmottua"

        https://seura.fi/ilmiot/reportaasit/reportaasi-viikinkien-jaljilla-rosalassa-miksi-viikingit-pakenivat-suomesta-tuhat-vuotta-sitten-pakokauhun-vallassa/


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      78
      1550
    2. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1277
    3. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      119
      1255
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      78
      1176
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1044
    6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      86
      852
    7. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      782
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      42
      775
    9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      382
      758
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      125
      716
    Aihe