Suomessa 99 % liikaa koiria

Koiria

Suomessa yli 500 000 koiraa.
Jos yhdelle menee ruokaa noin 100€/kk = 12*100=1200€/vuosi = 600 miljoonaa €/vuosi.
Suuri osa siitä tuontitavaraa (noin 80%) joten tuonti siitä PUOLI MILJOONAA €/vuosi.
Suunatonta rahojen tuhlausta.
Lisäksi erilaisia tarvikkeita kuluu paljon.
Suurin osa tuontitavaraa.
Lääkkeitä paljon jotka kaikki tuontitavaraa.
Koirien älyttömät hinnat.
Paljon työtä joka ei hyödytä kansantaloutta.
Lisäksi koirien vuoksi rikkoutuneita ihmissuhteita.
Vahinkoja ihmisille (puremisia ym).
Allergiasairauksien ja astman lisääntymistä joiden hoidon maksaa yhteiskunta.
Enempää erittelemättä koirien tuottama tappio Suomen kansantaloudelle varovaisesti arvioiden 4 - 5 miljardia €.
Eikö tuollaiseen jo pitäisi puuttua.
Jos tuo summa jaettaisiin kaikkien kesken niin siitä riittäisi noin 1000€/henkilö.
Koirat vie vielä Suomen konkurssiin.
Jos käyttäisimme saman rahan EU:n kehittämiseen niin maineemme maailmalla olisi aivan toinen.
Nyt se on koirien pilaama takapajula.
Onko esittää faktoja vastaan vaiko ainoastaan tunnepitoisia ulinoita.

177

6700

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • auslese

      Tunnepitoiselta ulinalta sunkin viestis.

    • jees

      tsiisus mitä antipatioita sulla on koiria kohtaan.. ja haluun nähdä sen kääpiökoiran joka saa syötyä 100e kuussa..

    • myös

      suomessa näyttää olevan paljon noita anaisia urputtajia."kyllä joka kylästä löytyy ainakin yksi k..pä, joka ei osaa pitää muista kuin toisten tekemisistä huolta. Kyllä koirat syö muutakin kuin tehdasruokaa!

    • kuule

      se REHELLINEN ystävyys ja uskollisuus minkä koiralta saa.Entäs se apu minkä koira antaa? Koira tekee pitkiä työpäiviä ruoka-ja rapsutuspalkalla.
      Koira työllistää kotimaista väkeä terveyden- ja turkin hoidossa,tarvikeliikkeissä ym.Koira on lapsella turvana illalla jos äiti on iltavuorossa ja 10-vuotias koiran kanssa kotona.Kyllä näitä syitä löytyy,mutta tärkein lienee se että koirat on hauskoja ja rakkaita otuksia.

    • issu56

      99,99% liikaa turhasta valittavia ihmisiä!!!

    • Sulo

      Kato nyt ja ajattele mitä kirjotat ja soita heti huomenna mielenterveystoimistoon.

    • Koirakko

      että meille mahtuisi vielä yksi karvaturri;)

    • Jenu_85

      Mä olen tässä jo pitemmän aikaa ihmetellyt, et miks ihmeessä tämmösiä turhan päiväsiä viestejä tänne kirjotellaan... Jos on jotain valittamista koirista yms. ni pitäkö sitä heti tulla valittaan ja ärsyttämään tahallaan tänne koiran omistavia ihmisiä...????

      Ja pieni korjaus tohon sun väitteeseen, että koirat aiheuttavat allergiaa... Eli on oikein TUTKITTU, että koira eikä myöskään mitkään muutkaan eläimet AIHEUTA allergiaa niille ihmisille, joilla ei ole taipumusta eläin allergiaan. On tutkittu että, eläimet jopa estävät allergioiden muodostumista, niillä ihmisillä joilla on eläimiä...

      Allergiaa aiheuttaa ennemminkin liian puhdas ympäritö, mitä koiran omistajilla ei tod. ole =)... Kannattais ehkä ensin paneutua asiaan ennen kuin tulee väittämään tällasia asioita... Tässä sulle täyttä faktaa...

    • noi

      Jätä noi tilastojen tekemiset, vähän viisaammille. Koiraharrastus on yhtä hyvä tai huono, kuin joku muu harrastukseksi luettava harrastus. Pääasia kait ,että ihminen viihtyy harrastuksen parissa oli se mikä tahansa!

    • Koiria

      auslese - tunnepitoista ulinaa

      jees - tunnetta ja kevyt väite

      myös - tunnepitoista ulinaa

      Jenu_85 - tunnepitoinen asiantuntematon viesti ja faktaton

      kuule - tuo apu ja turva perusteltua työllistäminen juuri kansantaloudellista tuhlausta sillä ei lisää vientiä vaan tuontia

      issu56 - alkeellista tunteenpurkausta

      Sulo - ehkä issu56:n kaksoisveli

      Koirakko - postraumaattinen reaktio

      noi - alkeellista puolustelua kansantaloudelle vahingolliseen asiaan

      Ei siis mitään asiallista vaan tunnepitoista ulinaa ja räkytystä kuten koiriltakin.

      • omilla

        siinähän ei oo mitään järkeä, että eläinlääkari asemat työllistää hyvin paljon ihmisiä. taiat olla oikein joku rakmies amisviiksillä ja Bush`in aivolla varustettu......!


      • issu56

        Mihin nyt mahdatkaan moisella sepustuksella oikein pyrkiä? Et taida päästä alkua pitemmälle kylläkään! Ja olisin kyllä ikionnellinen, jos mulla olis edes yksi veli. Ja mikä taas sitten on alkeellista ja mikä ei, niin kyllä pistää nyt sekin tuossa sepustuksessasi miettimään, sillä ei järin nykyaikaiselta vaikuttanut sekään kyllä!!


      • PTSD

        "Lisäksi koirien vuoksi rikkoutuneita ihmissuhteita" Kolahtaako? Traumaperäinen stressihäiriökö?


      • kuule

        vähän tätä:Millaiseen tulokseen kuvittelisit hirviporukan pääsevän jos minä,vanhahko akka porhaltaisin pitkin korpia hirvien perässä,eikä mun koirat,joilta homma sujuu tosiaan HUOMATTAVASTI tehokkaammin.


    • Janna

      Niin paljon kun suomen koirat on tätä maata kartalle tuoneet!Käyppä kattomas vko.n lopun eestin näyttelyn bis kehän tulokset esim! Toki saat käyttää omat rahasi mihin haluat pistä eu keräys lippaaseen vaikka:)

    • että

      koirat ei vie perikatoon,kuin omistajansa, ja eu ei tartte tukea,joutaa romuttaa koko hoito.

    • "Suomessa yli 500 000 koiraa.
      Jos yhdelle menee ruokaa noin 100€/kk = 12*100=1200€/vuosi = 600 miljoonaa €/vuosi. "
      Käsittääkseni ihmiset maksavat nämä itse tienaamillaan rahoilla, jotka menisivät paljon turhempaankin jos koiraa ei olisi. Ja harvoille koirille menee ruokaan 100e/kk. Toiseksi mietippä kuinka paljon rahaa menee kissoihin, kaloihin ja muihin lemmikkieläimiin. Koirista tulee myös hyvin paljon tuottoa, esim.koiraveroista, näyttelytoiminnasta, koirat työllistävät eläinlääkäreitä, eläinliikkeiden pitäjiä, koirien kouluttajia, tuomareita, koirahoitoloiden pitäjiä ym.

      "Enempää erittelemättä koirien tuottama tappio Suomen kansantaloudelle varovaisesti arvioiden 4 - 5 miljardia €."
      Olisiko parempi, että nuo rahat menisivät viinaan, tupakkaan, karkkiin ym.? Koirat eivät tuota mielestäni mitään tappiota Suomen taloudelle, koska on jokaisen ihmisen oma asia mihin rahansa käyttää. Toiset käyttävät sen koiraharrastukseen, toiset alkoholiin, toiset tupakkaan, toiset rullaluisteluun, toiset ratsastukseen tai muihin harastuksiin. Suomen valtiolle ei varmasti tulisi yhtään sen enempää rahaa vaikka jokainen koira Suomesta hävitettäisiinkin, koska silloin rahat käytettäisiin todennäköisesti johonkin muuhun lemmikkieläimeen.

      Suomen valtio hyvin vähän kustantaa mitään koirille, kyllä he rahaa keräävät (esim.koiraveron muodossa) mutta harvoin rahoille saadaan mitään vastinetta.

      Kannattaisi todellakin harkita ennenkuin kirjoittelee tuollaista hölynpölyä palstalle. Mietippä huumekoiria, poliisikoiria, vammaisten koiria, rauniokoiria, vesipelastuskoiria ym.

    • Koiramainen

      Kirjoituksessasi oli faktaa ja fiktiota sekaisin ja niin ovelasti että joku herkkäuskoinen voi pitää noita totena.
      Koiramäärä oli aika oikea, mutta mistä tuo ruokakustannus tuli. Ei kaikki koirat ole jotain mastiffeja. Eikä niilläkään mene noin paljon.
      Tuo että ruuista suurin osa olisi tuontitavaraa ei aivan pidä paikkaansa. Valmisruuista kylläkin pitää ja niiden raaka-aineista. Kuitenkin moni syöttää aika paljon kotiruokaakin.
      Niistä tarvikkeista. Niitä tehdään paljon Suomessa, osa tietysti tuodaankin.
      Lääkkeistä sitten. Ei koirat jatkuvasti sairasta ja tarvitse kalliita lääkkeitä. Moni ei tarvitse paljon muuta kuin rokotukset ja matolääkkeet.
      Koirien älyttömät hinnat sitten. Eihän se raha mene ulkomaille. Paitsi tietysti tuontiyksilöissä ja niitä on todella pieni osa kaikista.
      Paljon työtä sitten. Kyllä sellainenkin työ hyödyttää kansantaloutta sillä se lisää kansantulon määrää. Ei ainoa tärkeä työ ole vientiteollisuus.
      Sitten rikkoutuneet ihmissuhteet. Tietysti joskus voi tulla riitaa koirankin takia, mutta olen aivan varma että koira paremminkin parantaa ihmissuhteita paljon useammin kuin rikkoo.
      Terveyshaitat sitten. Puremiset, no sitä en voi kiistää, mutta ei nuo puolimiljoonaa koiraa ole jatkuvasti pureksimassa ihmisiä. Varmaan aika harvinaisia tapauksia. Allergiat ja astma ei ole koirien vika, mutta kieltämättä ne silloin yleensä aina pahenee jos perheeseen jossa näitä on otetaan koira. Ei koiria senvuoksi tarvitse vähentää jos joku ei ymmärrä tätä asiaa vaan ottaa koiran.
      Luuletko tosiaan että jos koirat poistettaisiin niin rahaa tulisi jostain jakoon. Ei tule jakoon vaan sijoitetaan Natoon.
      Oletko joku EU-komissaari vai muuten kiihkoilet sen puolesta. Tuo ehdotuksesi osoitti melkoista ajatusmaailman köyhyyttä.
      Jos noin käyttäisimmme rahamme niin meille nauraisi Euroopan koiratkin eikä enää kylän koiratkin.

      • Koiramainen

        Analysoippas nyt ne tietosi ja tietolähteesi, sekä tunteesi sekoittaminen asiaan. Luulen ettet pidä koirista ja nyt yrität sen todistella jotenkin jaloksi asiaksi.


    • mietihän tätä

      Olethan kuuullut vanhan vertauksen; vale - emävale - tilasto...
      Asioilla on aina vähintään kaksi puolta. Koirat ja muut kotieläimet ovat tärkeitä ihmisille, on tutkittu tosiasia, että kun silittelet koiraa niin stressitasosi laskee. Kuinka paljon sitten yhteiskuntamme säästää sairauspoissaoloja ym. vain siksi, että ihmisillä on kotieläimiä? Oletko ajatellut sitä, että koiria on ulkoilutettava monta kertaa päivässä ja tämä tarkoittaa sitä, että ihmiset, joilla on koira, liikkuvat paljon ulkona ja pysyvät siksi terveempinä kuin kanssaihmisensä, jotka eivät syystä tai toisesta liiku yhtä paljon. Monille yksinäisille ihmisille koira on ainoa elävä olento, jonka kanssa on mahdollisuus kommunikoida säännöllisesti - koira kuuntelee aina ja kaiken, mitä sille jutellaan - yksinäisenkään koiranomistajan ei välttämättä ole tarvis lähteä hakemaan henkistä tukea psykologilta/psykiatrilta, vaikka ahdistaisi kuinka, koska kotona on aina kuulija. Lisäksi koiranomistajat tutustuvat helposti kaltaisiinsa; aina syntyy keskustelua, kun tapaa toisen koirallisen.

      Kaikenlaisia mielipiteitä voi aina esittää ja summia pyöritellä, mutta on hyvä muistaa, että asioita kannattaa miettiä monelta kantilta - ja aina löytää uusia ulottuvuuksia ; )

      • Koiria

        Matemaattisilla laskelmilla voidaan osoittaa ja todistaa jopa atomien pienimpien osien oleminen ja liikkeet - matemaattinen laskelma ja tilasto on eri asia - oikein tehty tilasto on totuus


      • issu56
        Koiria kirjoitti:

        Matemaattisilla laskelmilla voidaan osoittaa ja todistaa jopa atomien pienimpien osien oleminen ja liikkeet - matemaattinen laskelma ja tilasto on eri asia - oikein tehty tilasto on totuus

        sieltä tietystä paikasta kotoisin! Riippuu hyvin pitkälti minkin tilaston mistäkin tarkoitusperästä miten totuudenmukainen se milloinkin on tai ei ole, jonka varmaankin ymmärrät itsekin...tai sitten et!


      • laskelmasta
        Koiria kirjoitti:

        Matemaattisilla laskelmilla voidaan osoittaa ja todistaa jopa atomien pienimpien osien oleminen ja liikkeet - matemaattinen laskelma ja tilasto on eri asia - oikein tehty tilasto on totuus

        JKL-Jämsä junarata on tehty joskus 80-luvuntaiteessa, jossa ei ole liikuntasaumoja, joka perustuu lämpölaajenemiseen on nääs hitsattu ei juna jyskytä kuinka kävikään rataan rupesi tulemaan murtumia ja jopa kisko petti- siis laskelma virheellinen- histori esi-isät ne vaan jätti niitä liikuntasaumoja eikä tarvineet kalkulaattoreita, että kyllä se historiakin kannattaa pitää mukana täällä elämän melskeessä!Tämähän ei liity koiriin mutta on näitä tosiasioita ja kyllä kait tätä keskustelua pitäisi käydä tuolla politiikka palstalla!


      • ja kukkuuu
        Koiria kirjoitti:

        Matemaattisilla laskelmilla voidaan osoittaa ja todistaa jopa atomien pienimpien osien oleminen ja liikkeet - matemaattinen laskelma ja tilasto on eri asia - oikein tehty tilasto on totuus

        Odotankin edelleen laskelmia, jotka todistavat jotain todellista... Laitatko tulemaan?


      • Koiria
        issu56 kirjoitti:

        sieltä tietystä paikasta kotoisin! Riippuu hyvin pitkälti minkin tilaston mistäkin tarkoitusperästä miten totuudenmukainen se milloinkin on tai ei ole, jonka varmaankin ymmärrät itsekin...tai sitten et!

        Tilastoja käytetään paljon väärin - tehdään vahvistamaan jotain - esimerkki oikeasta todellisesta - vaikka maamme väkiluku vuosittain - tilastoja koiria vastaan voidaan vääristellä - tilastoja koirien puolesta voidaan vääristellä paljon valhetta liikkeellä - kaikissa asioissa


      • Koiria
        laskelmasta kirjoitti:

        JKL-Jämsä junarata on tehty joskus 80-luvuntaiteessa, jossa ei ole liikuntasaumoja, joka perustuu lämpölaajenemiseen on nääs hitsattu ei juna jyskytä kuinka kävikään rataan rupesi tulemaan murtumia ja jopa kisko petti- siis laskelma virheellinen- histori esi-isät ne vaan jätti niitä liikuntasaumoja eikä tarvineet kalkulaattoreita, että kyllä se historiakin kannattaa pitää mukana täällä elämän melskeessä!Tämähän ei liity koiriin mutta on näitä tosiasioita ja kyllä kait tätä keskustelua pitäisi käydä tuolla politiikka palstalla!

        Jos koirat liittyy politiikkaan - keskustelua käytävä koirapalstalla - koiranomistajia kuultava - tämä on demnokratiaa - diktatuurissa koirista puhutaan politiikkapalstalla - ei kuulla koiranomistajia - metallialan ammattimiesten taidon puute ei todista matematiikka vääräksi - todistaa käyttäjien taitamattomuuden


      • Koiria
        ja kukkuuu kirjoitti:

        Odotankin edelleen laskelmia, jotka todistavat jotain todellista... Laitatko tulemaan?

        Kukaan ole kumonnut kuin tunteella alun numeroita - ei ole kyse mielipiteen muokkauksesta - vain silloin perusteellisia laskelmia - nyt voi jäädä ilmaan


      • luepa itse
        Koiria kirjoitti:

        Kukaan ole kumonnut kuin tunteella alun numeroita - ei ole kyse mielipiteen muokkauksesta - vain silloin perusteellisia laskelmia - nyt voi jäädä ilmaan

        Luepa tosiaan itse alun numerot ;) Mitä todistavat? Mihin perustuvat?


      • on laskelmien
        Koiria kirjoitti:

        Jos koirat liittyy politiikkaan - keskustelua käytävä koirapalstalla - koiranomistajia kuultava - tämä on demnokratiaa - diktatuurissa koirista puhutaan politiikkapalstalla - ei kuulla koiranomistajia - metallialan ammattimiesten taidon puute ei todista matematiikka vääräksi - todistaa käyttäjien taitamattomuuden

        tehty ei metllimies nykyään laske muuta kun palkkasa


      • issu56
        Koiria kirjoitti:

        Tilastoja käytetään paljon väärin - tehdään vahvistamaan jotain - esimerkki oikeasta todellisesta - vaikka maamme väkiluku vuosittain - tilastoja koiria vastaan voidaan vääristellä - tilastoja koirien puolesta voidaan vääristellä paljon valhetta liikkeellä - kaikissa asioissa

        omassasikin, eikö vain?
        Kaikkia juttuja et ole ottanut huomioon, kunhan vaahtoat omaksi iloksesi.


    • Vai muuten vaan outo. Luulisi sinunlaisesi saavan joskus tarpeekseen provoilusta täällä palstoilla.
      Se mitä kukin koiraansa kuluttaa ovat omia ansaittuja rahoja, eivät muilta pois. Kuinka paljon lemmikkieläin jutut työllistävät nykysuomessa. Joten sinä provoilija juokse siihen hölmolän junaan ehdit vielä,

    • hajettiin oikein

      tässä kirjoituksessa oikein hajettiin että täällä ruvettais taas riitelemään! kaikki sen tietää että joku pöhkö oli tuon kirjoittanut, oli vissiin jäänyt muutama tabletti ottamatta päivä lääkkeestä! että jotku osaa sitten pilata ihmisen hyvin alkaneen päivän.

    • jupinaa

      jos tuntuu että suomessa on liikaa koiria, menepä käymään ranskassa ja erityisesti pariisissa..

      Ehkä siellä saisit siedätyshoitoa koirille ;)

      ihme valitusta.. jokainen huolehtii itse mihin rahansa laittaa!

    • savannahh-4

      Vinksahtaneita ollaan itse kun vastataan tällaiseen... Joku outo lintu nyt on laskenut muutaman kerran yhteen ja sitten jakanut... Ei liene kovinkaan tärkeää puolustella itseään tällaisissa ketjuissa...

    • Koiria

      Jos uskaltaa arvostella koirahullutusta niin heti leimataa -- provo - hullu - vinksahtanut - lääkkeet ottamatta - asioita tuntematon - ynnä muuta tunnepitoista raivoamista.

      Perustelunne koirille -- tekee ihmisen rauhalliseksi ja hoitaa jotenkin henkisesti ( vastaajissani ei ilmeisesti yhtään koiran omistajaa raivosta päätellen) - lisää jotenkin sosiaalista valmiutta (missä enemmän riidellään ja haukutaan toisia kuin koirapuolella ja mikä rikkoo enemmän välejä kuin koirankakat ja räksyttävät rakit) -- terapiakäyttö - ainoa asiallinen käyttö jossa on järkeä on avustaja ja terapiakoirat sekä vartiokoirat - niistä se 1% kertyykin -- koiranomistajat muka maksaa veroa - ei maksa kuin joissain kunnissa --- ette saa koiravihaa vähenemään tuollaisella argumentoinnilla sillä nyt taas nähtiin ettei asiallisuutta löytynyt kuin parista vastauksesta jonkinverran - tunne niistäkin paistoi läpi -- olette surkea vähemmistö Suomessa -- ei ihme ettette saa asiotanne ajettua koska ette osaa alkeellisimpiakaan keskustelutapoja - se on vain hyvä - saimme juuri valtuustossa estettyä koirapuiston rakentamiseen - miksi pitäisikään - parempi olla ottamatta jo kansantaloudenkin ja monen muun kannalta

      • Ajattele tunteella

        Ajattele tunteella!


      • Koiria
        Ajattele tunteella kirjoitti:

        Ajattele tunteella!

        On asioita jotka täytyy ajatella ilman tunteita pelkällää järjellä -- saatava valtakunnallinen koiravero - samansuuruinen kuin autovero - koiranpito luvanvaraiseksi


      • ajattele tunteella
        Koiria kirjoitti:

        On asioita jotka täytyy ajatella ilman tunteita pelkällää järjellä -- saatava valtakunnallinen koiravero - samansuuruinen kuin autovero - koiranpito luvanvaraiseksi

        pistää rintakehää. Huhhuh... et ajattele ollenkaan millaista hyötyä koirat tuovat ihmisille. Ei millään veroilla ole minusta mitään väliä.


      • että
        Koiria kirjoitti:

        On asioita jotka täytyy ajatella ilman tunteita pelkällää järjellä -- saatava valtakunnallinen koiravero - samansuuruinen kuin autovero - koiranpito luvanvaraiseksi

        Ei enempää veroja (auto-veronkin ,siis käyttömaksun piti olla tilapäinen avustus valtiolle,jos muistat :))


      • makseta

        eiköhän noissa koiranruuissa ole veroa sinun laskutavan mukaan ihanriittävästi!


      • Hekotius
        Koiria kirjoitti:

        On asioita jotka täytyy ajatella ilman tunteita pelkällää järjellä -- saatava valtakunnallinen koiravero - samansuuruinen kuin autovero - koiranpito luvanvaraiseksi

        Vastaapas sinä vuorostasi minun kysymykseeni tuossa alempana.


      • realist56

        se koiraharrastus nyt sitten muka on?
        Niitä euroja menee yhtä paljon ja vielä enemmänkin monessa muussa harrastuksessa ja aivan yhtä "turhaan", esim. moottoripyöräily, -kelkkailu ja -veneily sekä huviautoilu. Kaikki nämä myös aiheuttavat monenlaista kiusaa muille ihmisille, mukaanlukien koiraharrastajat. Mutta käyvätkö esim. koiraharrastajat ko. palstoilla provoilemassa. En itse kyseisiä palstoja moottoriurheilupalstaa lukuunottamatta ole lukenut mutta epäilenpä, että vähemmän.

        Jokaisen harrastuksen parista löytyy niitä vähemmän fiksuja yksilöitä, jotka sitten saavat aikaan muiden ihmisten kielteisen suhtautumisen ko. harrastukseen. Koiraharrastajissa on niitä, jotka jättävät koiran paskat vaikka keskelle jalkakäytävää, valitettavasti. Moottoripyöräharrastajissa on niitä, jotka ajavat tolkutonta ylinopeutta taajama-alueilla vaarantaen sivullistenkin turvallisuuden. Moottorivene- ja varsinkin vesijettiharrastajissa on niitä, jotka vähät välittävät mökkinaapurin sunnuntairauhasta.

        Tämä ihmisten piittaamattomuus kanssaihmisistä on vain totisinta totta ja sen kanssa on kyettävä elämään. Jos ei voi niitä koiranpaskoja katsella tai ei siedä muiden harrastusten aiheuttamia kiusoja niin sitten on parempi muuttaa jonnekkin korpeen viettämään yksinäistä erakkoelämää.


      • Koiria
        realist56 kirjoitti:

        se koiraharrastus nyt sitten muka on?
        Niitä euroja menee yhtä paljon ja vielä enemmänkin monessa muussa harrastuksessa ja aivan yhtä "turhaan", esim. moottoripyöräily, -kelkkailu ja -veneily sekä huviautoilu. Kaikki nämä myös aiheuttavat monenlaista kiusaa muille ihmisille, mukaanlukien koiraharrastajat. Mutta käyvätkö esim. koiraharrastajat ko. palstoilla provoilemassa. En itse kyseisiä palstoja moottoriurheilupalstaa lukuunottamatta ole lukenut mutta epäilenpä, että vähemmän.

        Jokaisen harrastuksen parista löytyy niitä vähemmän fiksuja yksilöitä, jotka sitten saavat aikaan muiden ihmisten kielteisen suhtautumisen ko. harrastukseen. Koiraharrastajissa on niitä, jotka jättävät koiran paskat vaikka keskelle jalkakäytävää, valitettavasti. Moottoripyöräharrastajissa on niitä, jotka ajavat tolkutonta ylinopeutta taajama-alueilla vaarantaen sivullistenkin turvallisuuden. Moottorivene- ja varsinkin vesijettiharrastajissa on niitä, jotka vähät välittävät mökkinaapurin sunnuntairauhasta.

        Tämä ihmisten piittaamattomuus kanssaihmisistä on vain totisinta totta ja sen kanssa on kyettävä elämään. Jos ei voi niitä koiranpaskoja katsella tai ei siedä muiden harrastusten aiheuttamia kiusoja niin sitten on parempi muuttaa jonnekkin korpeen viettämään yksinäistä erakkoelämää.

        Tämäkö on parhain vastine sille että tuo esiin koiraharrastuksen haittapuolia - toinenko on se että on muutakin pahaa - onko pikkurikokset sallittu sillä perusteella jos joku tekee suuria - esitetyn logiikan mukaan ilmeisesti on


      • issu56
        Koiria kirjoitti:

        Tämäkö on parhain vastine sille että tuo esiin koiraharrastuksen haittapuolia - toinenko on se että on muutakin pahaa - onko pikkurikokset sallittu sillä perusteella jos joku tekee suuria - esitetyn logiikan mukaan ilmeisesti on

        hiton haittaa sinulle on muiden ihmisten koiraharrastuksista?
        Oletko kenties jäänyt siinä sivussa itse jostain pitsi?
        Lopettaisit nyt jo tuon turhan höhhelön, sillä et edelleenkään pääse puuta pitemmälle!!


      • Koiria
        issu56 kirjoitti:

        hiton haittaa sinulle on muiden ihmisten koiraharrastuksista?
        Oletko kenties jäänyt siinä sivussa itse jostain pitsi?
        Lopettaisit nyt jo tuon turhan höhhelön, sillä et edelleenkään pääse puuta pitemmälle!!

        Tekstin tutkiminen kiihkottomasti ehkä avaisi ymmärrystä - lienee liikaa vaadittu - tuli varmuus koiravastaisen taistelun oikeellisuudesta - täällä ei saa mitään aikaiseksi näköjään - vain kiihkoilijat vastailevat - yhteiskunnassa voi saada aikaiseksi - viimeksi valtuustossa hylkäys koirapuiston perustamiseen - yhdellä äänellä ratkesi - voi teidän keinoja poistaa mielestänne vääryyttä - sosiaaliset taidot heikommat kuin koirillanne


      • Koiria
        ajattele tunteella kirjoitti:

        pistää rintakehää. Huhhuh... et ajattele ollenkaan millaista hyötyä koirat tuovat ihmisille. Ei millään veroilla ole minusta mitään väliä.

        Jos veroilla ei ole merkitystä niin verot voimaa - vain 1% koirista on hyödyllistä


      • realist56
        Koiria kirjoitti:

        Tämäkö on parhain vastine sille että tuo esiin koiraharrastuksen haittapuolia - toinenko on se että on muutakin pahaa - onko pikkurikokset sallittu sillä perusteella jos joku tekee suuria - esitetyn logiikan mukaan ilmeisesti on

        ole pikkurikokset sallittuja sillä perusteella, että joku tekee suuria. Mutta kun ihmiset ovat mitä ovat niin niitä pieniä ja suurempiakin rikoksia on pakko sietää.
        Ja jos rikoksista puhutaan niin taitaapi ne koiranomistajien rikokset olla vähän hemmetin monta kertaluokkaa pienempiä kuin esim. noiden mainitsemieni eliittiharrastajien tekemät.


      • issu56
        Koiria kirjoitti:

        Tekstin tutkiminen kiihkottomasti ehkä avaisi ymmärrystä - lienee liikaa vaadittu - tuli varmuus koiravastaisen taistelun oikeellisuudesta - täällä ei saa mitään aikaiseksi näköjään - vain kiihkoilijat vastailevat - yhteiskunnassa voi saada aikaiseksi - viimeksi valtuustossa hylkäys koirapuiston perustamiseen - yhdellä äänellä ratkesi - voi teidän keinoja poistaa mielestänne vääryyttä - sosiaaliset taidot heikommat kuin koirillanne

        tuskin tulet nyt kuitenkaan onnistumaan tavoitteessas, mutta yritys hyvä kymmenen, tulos nolla!


      • Koiria
        realist56 kirjoitti:

        ole pikkurikokset sallittuja sillä perusteella, että joku tekee suuria. Mutta kun ihmiset ovat mitä ovat niin niitä pieniä ja suurempiakin rikoksia on pakko sietää.
        Ja jos rikoksista puhutaan niin taitaapi ne koiranomistajien rikokset olla vähän hemmetin monta kertaluokkaa pienempiä kuin esim. noiden mainitsemieni eliittiharrastajien tekemät.

        Eläinrääkkäykseen koirien kohdalla syylistyy koiranomistaja - tänä iltana tuli televisiosta hyvinkin järkyttäviä kuvia koiranomistajien tekosista - moottorivenettä ei voi rääkätä


      • Koiria
        issu56 kirjoitti:

        tuskin tulet nyt kuitenkaan onnistumaan tavoitteessas, mutta yritys hyvä kymmenen, tulos nolla!

        Ei kannata mitään kirjoittaa kun ei kerran ole lukutaitoa - koirapuisto hylättiin on tapahtunut tosiasia ei tulevaisuuden aihe - jos on luetun ymmärtämisessä vaikeuksia niin ei tietysti ymmärrä lukemaansa


      • realist56
        Koiria kirjoitti:

        Eläinrääkkäykseen koirien kohdalla syylistyy koiranomistaja - tänä iltana tuli televisiosta hyvinkin järkyttäviä kuvia koiranomistajien tekosista - moottorivenettä ei voi rääkätä

        kusipäitä mahtuu joka sakkiin.
        Mutta moottoriveneellä voi "rääkätä" ihmisiä, samanlaisia "suvaitsemattomia" ihmisiä kuin itsekkin tunnut olevan.


      • issu56
        Koiria kirjoitti:

        Ei kannata mitään kirjoittaa kun ei kerran ole lukutaitoa - koirapuisto hylättiin on tapahtunut tosiasia ei tulevaisuuden aihe - jos on luetun ymmärtämisessä vaikeuksia niin ei tietysti ymmärrä lukemaansa

        ymmärtää myöskin kirjoittamansa, jottei samaa asiaa tarvisi jauhaa puolelta toiselle?


      • Koirat tuovat onnen ja ilon tullessaan perheeseen. Koirat aktivoivat omistajia liikkumaan , osa liittyy rotunsa yhdistyksiin ja paikallisiin. Alkaa yhdistystoiminta. Löytää saman henkisiä ystäviä jne. Tämä on kaikki positiivista. Nykyaikana näyttelytoiminta on laajentunut valtavasti ja ulkomaisiin näyttelyihin lähdetään entistä useammin. Matka toimistot ja muutamat muut tahot järjestävät näitä matkoja, samalla työllistetään matkailualaa. On koira trimmareita. uusina ammatteina on tullut mm. pieneläin hoitajat, koiranomit. Koirien positiivinen vaikutus ulottuu jo vanhainkoteihin kaverikoira toiminnassa. Listaa voisi jatkaa loputtomiin.
        Niin ja koira urheilu eli agility on tullut jäädäkseen. Suomella on jo muutamia MM- kulta mitaleita.
        Myös politiikassa on koiraihmisiä aina eduskuntaa myöten. Myös kennelpolitiikka kukoistaa. Meillä on muutamia koko maailmassa tunnettuja ja todella arvostettuja edustajia FCI:ssä, misä myös pienen Suomen sana painaa enemmän kuin Eu politiikassa.
        Koirat ovat myös kautta aikojen tuoneet turvaa perheisiin ja suojelleet omistajansa omaisuutta.
        Auttaneet aina ihmistä.

        Niin keroppa nyt selväsanaisesti mikä sinua tässä pännii, mitä sinulta on pois koirien vuoksi? Väitit ettei meitä arvosteta. Väitän vastaan kyllä arvostetaan.


      • Koiria
        umalehtinen kirjoitti:

        Koirat tuovat onnen ja ilon tullessaan perheeseen. Koirat aktivoivat omistajia liikkumaan , osa liittyy rotunsa yhdistyksiin ja paikallisiin. Alkaa yhdistystoiminta. Löytää saman henkisiä ystäviä jne. Tämä on kaikki positiivista. Nykyaikana näyttelytoiminta on laajentunut valtavasti ja ulkomaisiin näyttelyihin lähdetään entistä useammin. Matka toimistot ja muutamat muut tahot järjestävät näitä matkoja, samalla työllistetään matkailualaa. On koira trimmareita. uusina ammatteina on tullut mm. pieneläin hoitajat, koiranomit. Koirien positiivinen vaikutus ulottuu jo vanhainkoteihin kaverikoira toiminnassa. Listaa voisi jatkaa loputtomiin.
        Niin ja koira urheilu eli agility on tullut jäädäkseen. Suomella on jo muutamia MM- kulta mitaleita.
        Myös politiikassa on koiraihmisiä aina eduskuntaa myöten. Myös kennelpolitiikka kukoistaa. Meillä on muutamia koko maailmassa tunnettuja ja todella arvostettuja edustajia FCI:ssä, misä myös pienen Suomen sana painaa enemmän kuin Eu politiikassa.
        Koirat ovat myös kautta aikojen tuoneet turvaa perheisiin ja suojelleet omistajansa omaisuutta.
        Auttaneet aina ihmistä.

        Niin keroppa nyt selväsanaisesti mikä sinua tässä pännii, mitä sinulta on pois koirien vuoksi? Väitit ettei meitä arvosteta. Väitän vastaan kyllä arvostetaan.

        Nyt löytyy jo joitain asiallisiakin vastauksia - sisältää paljon asioita joita ei ehkä ole tullut ajateltua - ei ollut tarkoitus leimata kaikkea koiriin liittyvää pahaksi - kuitenkin yli 90% on turhia - ehkä ei sittenkään 99% - perustelut oli sitä luokkaa - mielisairaaksi ja provoksi leimaaminen ei vakuuta ketään - jos aiotte viedä asiaane eteenpäin niin olkaa asiallisia - jos valtuuston kokouksessa olisi ollut tuollainen selittäjä - ehkä äänestystulos olisi ollut toinen - tulossa seuraavaan kokoukseen avustusanomus pienen näyttelyn pitoon - joku juniorien järjestämä - viestin lopun ilkeilyn olisi voinut jättää esittämättä - ei mitään ole poissas henkilökohtaisesti muuta kuin kansantalouden kautta


      • Laiska koira

        En saanut oikein selvää viestistäsi, mutta ymmärsinkö, että osaat oikein keskustella, olet siis vakaasti asiasi kannalla, etkä vain ärsyttämässä täällä ihmisiä?

        Maailman talouden kannaltahan nyt olisi fiksuinta se, että ihmiset lopettaisivat lisääntymisen. Sikäli jos otetaan humaamimpi kanta, niin se että ihmiset lopettaisivat lisääntymisen olisi luonnon ja maailman muun elämän (eläinten) kannalta se paras vaihtoehto. Mutta sinua nyt ilmeisesti kiinnosti vain suomen talous? No jonkun näkökannaltahan sekin voi olla SE juttu tässä elämässä. Oletko joku paikallispolitikko? Avaa silmäsi ja katso ympärillesi, maailmassa on suurempaakin hätää kuin suomen talous.

        Niinkuin viestissäsi jo kerroitkin, sinua ei siis kiinnosta inhimillinen hätä, edes täällä suomessa, tunteellista höpinää, joten ohitetaan tyystin yksinäisten ihmisten hätä, johon koira ihmisen luotetuinpana ja läheisimpänä lemmikkinä tuo helpotusta. Aivan totta, eihän sillä ole mitään tekemistä The rahan kanssa, joten se on toisarvoista.

        Suomen talous lähtisi nousuun kun Suomalaiset eivät siis enää lisääntyisi, joten suomalaiset loppuisivat sukupuuttoon, jolloin kenenkään ei tarvitsisi kantaa huolta olemattomasta taloudesta. Maailman tilannetta ajatellen tämä olisi varsinainen helpotus, sillä jos joku jättää lisääntymättä on se aina helpotus ylikansoittuneelle maailmalle.

        Miten siis vähennämme tuota ylikansoittumista? Vähentämällä suomesta 99% koirista? Koulutus ja sivistyksen lisääntyminen on se juttu. Kun köyhiin maihin, jotka nyt paremman tietonsa puuttuessa tekevät meille halvalla kulutushyödykkeitä, kuten koirien tavaroita, viedään sivistystä, alkaa sielläkin lapsiluvut vähentyä ja hinnat nousta. Enää ei kannattaisi tuottaa siellä kaulapantoja, sillä täällä tekisivät yhtä halvalla. Eli viekäämme siis sivistystä köyhiin maihin, näin saamme suomalaisen tavaran tuottamisen olemaan suhteessa halvempaa. Yhä edelleenkään ei unohdeta sitä liika kansoittamista, mistä kaikki tämän maailman köyhyys johtuu, siihenki helpotuksen tuo koulutus.

        Niin, mutta kun kiinnosti vain se suomen retuperällä oleva talous...

        Koiran vaikutukset ihmisen terveyteen tuovat paljon huomattavammat säästöt, kuin se että ihmiset eivät ostaisi koirien kulutustavaroita tai ruokaa. Tässä kohdin en muuten ymmärtänyt; Miksi se on jostain pois, että ihminen ostaa koiralleen jotain? Kuten tiedät kaikesta mitä tänne ulkomailtakin tuodaan maksetaan alv, kauppias ottaa siitä leipänsä, ja tullikin ottaa jo rajalla, että ei valtiokaan jää varmasti ilman. Suurin osa suomalaisista ostaa kotimaista ruokaa koiralleen, suuri osa koirista syö samaa ruokaa kuin ihminen ja nyky sivistynyt ihminen suosii kotimaista, eettisesti tuotettua ostoksissaan. Suomen taloudelle on hyvä, että ihmiset kuluttavat ansionsa, raha täytyy saada kiertämään.

        Suomen historiassa koiralla on ollut suuri taloudellinenkin merkitys. kuten tiedämme on koira ollut metsästystoverina kun perheelle on ennen einestä hankittu. Koira on toiminut paimenena ja haukkunut ne oravannahat isännälleen, joihin suomenkin talous on joskus perustunut. Sillä koira on osa historiaamme taloudellisestikin, olisi erittäin kornia nyt alkaa väittämään, että koirasta ei ole mitään hyötyä ja niitä on liikaa ja ne eivät kuulu osaksi suomalaista kulttuuriamme. Hävittääkö pitäisi?

        En ymmärtänyt ehkä, mutta sanoitko koirien omistajien olevan surkea vähemmistö suomessa? Vähemmistö ryhmistä kun puhutaan tarkoitetaan esimerkiksi jonkin tietyn maan pakolaisia, jotka muodostavat ryhmän. Siis yleensä pakolaisetkin, joita on huomattavasti vähemmän kuin koiria, edustavat jo montaa vähemmistöä. Eikö koirien määrä jo kerro jotain? Ei ihan pieneltä vähemmistöltä minusta kuullosta. Ihan mielenkiinnosta haluaisin tietää miten monta sataa tuhatta teitä ihmisiä on jotka haluaisivat hävittää suomesta 99% koirista. Niin, en minäkään usko, että kovin montaa, tuskin yhtäkään...

        Muten jos terapia käyttö on mielestäsi ainut ok koirien pito touhu, niin eikö silloin 100% koirista ole tarpeen? Jokainen lemmikki on terapeuttinen vähintään omistajalleen.

        Mikäli haluat keskustella kanssani enemmän taloudesta, niin mielellään suuremmassa mittakaavassa kuin suomesta, on niin vaikea eritellä yhtä osasta erikseen, kun kaikki vaikuttaa kaikkeen. Ylätit kyllä täysin, mikäli oikeasti olet oikeasti asiasta juttelemassa, sillä suoraan sanottuna jutussasi ei ole järjen hiventä. Siis mikäli ymmärsin oikein, että mielestäsi suomen talous kohenee, jos ihmisillä ei olisi koiria ja koirat olisivat osasyy talouden ahdinkoon.


      • ilpo
        Koiria kirjoitti:

        Eläinrääkkäykseen koirien kohdalla syylistyy koiranomistaja - tänä iltana tuli televisiosta hyvinkin järkyttäviä kuvia koiranomistajien tekosista - moottorivenettä ei voi rääkätä

        90luvun pankkikriisi. Mene oikeisiin töihin niin saat vähän sisältöä elämään!


      • Sulo
        issu56 kirjoitti:

        ymmärtää myöskin kirjoittamansa, jottei samaa asiaa tarvisi jauhaa puolelta toiselle?

        En saanut unta niin nousin vielä laittamaan yhden jutun sulle. huomasitko kun tuo yksi huuko sano minua sinun veljeksi. ensin huvitti. sitten vilkasin sieltä kalleriasta kuvas ja meinasin tipahtaa housunlahkeesta lattialle koko mies. olet minun nuoreman siskon näkönen ihan justiinsa. luulis sukulaiseksi ja ihan tosiaan siskoksi. se vielä kun se sisko meni jonkun himmeen riepupään kanssa naimisiin ja läksi lomalle käymään sen kotiin. sen jälkeen on tullu vaan kirjeitä ja nekin koneella kirjotettu. lukee vaan kaksi sanaa että hyvin menee. se on ollu siellä kohta kolme vuotta. sen takia minä vähän järkytyn ja valvon ja mietin sitä siskoo. pitää myöntää jotta on vähän huoli siitä. mikähän tuo alottaja kahjo oikein on en oikein pysy ajtuksessa. joo älä pahastu vaikka sanon tuossa sinuu siskoksi ei sitten varmasti millään pahalla. minä olen vähän sellanen kirveellä veistetty koko jätkä luonne ja kaikki.


      • Koiria kirjoitti:

        Nyt löytyy jo joitain asiallisiakin vastauksia - sisältää paljon asioita joita ei ehkä ole tullut ajateltua - ei ollut tarkoitus leimata kaikkea koiriin liittyvää pahaksi - kuitenkin yli 90% on turhia - ehkä ei sittenkään 99% - perustelut oli sitä luokkaa - mielisairaaksi ja provoksi leimaaminen ei vakuuta ketään - jos aiotte viedä asiaane eteenpäin niin olkaa asiallisia - jos valtuuston kokouksessa olisi ollut tuollainen selittäjä - ehkä äänestystulos olisi ollut toinen - tulossa seuraavaan kokoukseen avustusanomus pienen näyttelyn pitoon - joku juniorien järjestämä - viestin lopun ilkeilyn olisi voinut jättää esittämättä - ei mitään ole poissas henkilökohtaisesti muuta kuin kansantalouden kautta

        sory että nimittelin tuolla aiemminkin, en taas ymmärtänyt mitä ajoit takaa.
        Lisäisin tähän koiranpito juttuun vielä: Vuosia sitten kun olin enempi mukana työelämässä, tein sijaisuutta yhdessä psykiatrian avo osastolla, se oli pieni yksikkö. Siellä oli silloin jo osastonjohtajana avarakatseinen ihminen. Asukkailla oli yhteisenä lemmikkinä kaksi kissaa ja osaston työtekijöiden koiria. Hoidokit olivat sellaisia jotka oli tarkoitus pitkän sairaalassa olon jälkeen kotiuttaa pikkuhiljaa, ja katsoa onko heillä edes olemassa resursseja ulkomaailmaan. Nämä koirat auttoivat uskomattoman paljon. Koiran ulkoilun ollessa kyseessä, nämä usein sulkeutuneet ja arat ihmiset suostuivat lähtemään hoitajan kanssa kauemmaksikin lenkille, esim. yleiseen puistoon, jossa kesäaikana istuttiin usein penkilläkin. Siitä monen kohdalla lähti homma etenemään pikkuhiljaa.

        Nykyisinkin koirat poistavat yksinäisyyttä merkittävissä määrin. Ja rotu jota et tunne ovat koiraihmiset. Sen avuliaimpia ja toisia huomioonottavia saa hakea. Eiväthän toki kaikki ole sellaisia, mutta valtaosa jotka harrastavat koiransa kanssa. Siinä opitaan puhaltamaan yhteen hiileen. Ominnaista on myös se, että sinut hyväksytään joukkoon, katsomatta mikä olet ammatillisesti. Samoissa toimikunnissa pystyvät toimimaan niin suuri johtaja kuin työtön taikka siivooja. Nämä ovat lähinnä näitä paikallistason kerhoja joissa monia eri rotuja mukana kuten sekarotuisetkin koirulit.

        Tutustu meihin aitoihin koiraihmisiin, saatat yllättyä.


      • issu56
        Sulo kirjoitti:

        En saanut unta niin nousin vielä laittamaan yhden jutun sulle. huomasitko kun tuo yksi huuko sano minua sinun veljeksi. ensin huvitti. sitten vilkasin sieltä kalleriasta kuvas ja meinasin tipahtaa housunlahkeesta lattialle koko mies. olet minun nuoreman siskon näkönen ihan justiinsa. luulis sukulaiseksi ja ihan tosiaan siskoksi. se vielä kun se sisko meni jonkun himmeen riepupään kanssa naimisiin ja läksi lomalle käymään sen kotiin. sen jälkeen on tullu vaan kirjeitä ja nekin koneella kirjotettu. lukee vaan kaksi sanaa että hyvin menee. se on ollu siellä kohta kolme vuotta. sen takia minä vähän järkytyn ja valvon ja mietin sitä siskoo. pitää myöntää jotta on vähän huoli siitä. mikähän tuo alottaja kahjo oikein on en oikein pysy ajtuksessa. joo älä pahastu vaikka sanon tuossa sinuu siskoksi ei sitten varmasti millään pahalla. minä olen vähän sellanen kirveellä veistetty koko jätkä luonne ja kaikki.

        Niinkö kävi, on joku muukin joskus sanonut mulla olevan kaksoisolennon jossain ;). Katotaan vain, niin nyt sitten alkaa lentää juttu sisko ja sen veli, mutta hälläkö väliä...ei haittaa mitään. Mulla kun oikeasti ei ole veliä, niin nyt onkin sitten virtuaalisellainen...heh-hee.
        Ymmärrän hyvin, että olet huolissasi sillä kukapa ei olisi.
        No en nyt tosiaankaan pahastunut, ei mun huumorilla ihan jokaisesta asiasta sentään.
        Vaan päivänjatkoja sulle, meikä menee pihatöihin.


      • järki

        kyllä itse syyllistyit jo tossa alussa leimaamiseen! "Tunnepitoista ulinaa ja rääkytystä ja lisäksi vertaat ihmisiä koiraan, että sitä saa mitä tilaa! Tässä maassa on aivan liikaa poliitikkoja, ekonomeja, professoreita, maistereita,halme, jotka ovat vain omia ja läheisten etuja ajavia hännystelijöitä vailla minkäänlaista moraalia tavoittena oma tai puolueen etu johon sinäkin näytät kuuluvan ainakin vielä tämän vaalikauden ajan! Jos oikeasti olisit asialla niin toki olisit ÄÄNESTÄNYT sen koira puiton puolesta, olisihan ainakin noista jätoksistä osa pois kadunvarsilta jne.


      • Koiria
        umalehtinen kirjoitti:

        sory että nimittelin tuolla aiemminkin, en taas ymmärtänyt mitä ajoit takaa.
        Lisäisin tähän koiranpito juttuun vielä: Vuosia sitten kun olin enempi mukana työelämässä, tein sijaisuutta yhdessä psykiatrian avo osastolla, se oli pieni yksikkö. Siellä oli silloin jo osastonjohtajana avarakatseinen ihminen. Asukkailla oli yhteisenä lemmikkinä kaksi kissaa ja osaston työtekijöiden koiria. Hoidokit olivat sellaisia jotka oli tarkoitus pitkän sairaalassa olon jälkeen kotiuttaa pikkuhiljaa, ja katsoa onko heillä edes olemassa resursseja ulkomaailmaan. Nämä koirat auttoivat uskomattoman paljon. Koiran ulkoilun ollessa kyseessä, nämä usein sulkeutuneet ja arat ihmiset suostuivat lähtemään hoitajan kanssa kauemmaksikin lenkille, esim. yleiseen puistoon, jossa kesäaikana istuttiin usein penkilläkin. Siitä monen kohdalla lähti homma etenemään pikkuhiljaa.

        Nykyisinkin koirat poistavat yksinäisyyttä merkittävissä määrin. Ja rotu jota et tunne ovat koiraihmiset. Sen avuliaimpia ja toisia huomioonottavia saa hakea. Eiväthän toki kaikki ole sellaisia, mutta valtaosa jotka harrastavat koiransa kanssa. Siinä opitaan puhaltamaan yhteen hiileen. Ominnaista on myös se, että sinut hyväksytään joukkoon, katsomatta mikä olet ammatillisesti. Samoissa toimikunnissa pystyvät toimimaan niin suuri johtaja kuin työtön taikka siivooja. Nämä ovat lähinnä näitä paikallistason kerhoja joissa monia eri rotuja mukana kuten sekarotuisetkin koirulit.

        Tutustu meihin aitoihin koiraihmisiin, saatat yllättyä.

        Oli sellainen josta ei ollut pahaa sanottavaa - asiallinen ja ajatteluttava


      • Koiria
        Laiska koira kirjoitti:

        En saanut oikein selvää viestistäsi, mutta ymmärsinkö, että osaat oikein keskustella, olet siis vakaasti asiasi kannalla, etkä vain ärsyttämässä täällä ihmisiä?

        Maailman talouden kannaltahan nyt olisi fiksuinta se, että ihmiset lopettaisivat lisääntymisen. Sikäli jos otetaan humaamimpi kanta, niin se että ihmiset lopettaisivat lisääntymisen olisi luonnon ja maailman muun elämän (eläinten) kannalta se paras vaihtoehto. Mutta sinua nyt ilmeisesti kiinnosti vain suomen talous? No jonkun näkökannaltahan sekin voi olla SE juttu tässä elämässä. Oletko joku paikallispolitikko? Avaa silmäsi ja katso ympärillesi, maailmassa on suurempaakin hätää kuin suomen talous.

        Niinkuin viestissäsi jo kerroitkin, sinua ei siis kiinnosta inhimillinen hätä, edes täällä suomessa, tunteellista höpinää, joten ohitetaan tyystin yksinäisten ihmisten hätä, johon koira ihmisen luotetuinpana ja läheisimpänä lemmikkinä tuo helpotusta. Aivan totta, eihän sillä ole mitään tekemistä The rahan kanssa, joten se on toisarvoista.

        Suomen talous lähtisi nousuun kun Suomalaiset eivät siis enää lisääntyisi, joten suomalaiset loppuisivat sukupuuttoon, jolloin kenenkään ei tarvitsisi kantaa huolta olemattomasta taloudesta. Maailman tilannetta ajatellen tämä olisi varsinainen helpotus, sillä jos joku jättää lisääntymättä on se aina helpotus ylikansoittuneelle maailmalle.

        Miten siis vähennämme tuota ylikansoittumista? Vähentämällä suomesta 99% koirista? Koulutus ja sivistyksen lisääntyminen on se juttu. Kun köyhiin maihin, jotka nyt paremman tietonsa puuttuessa tekevät meille halvalla kulutushyödykkeitä, kuten koirien tavaroita, viedään sivistystä, alkaa sielläkin lapsiluvut vähentyä ja hinnat nousta. Enää ei kannattaisi tuottaa siellä kaulapantoja, sillä täällä tekisivät yhtä halvalla. Eli viekäämme siis sivistystä köyhiin maihin, näin saamme suomalaisen tavaran tuottamisen olemaan suhteessa halvempaa. Yhä edelleenkään ei unohdeta sitä liika kansoittamista, mistä kaikki tämän maailman köyhyys johtuu, siihenki helpotuksen tuo koulutus.

        Niin, mutta kun kiinnosti vain se suomen retuperällä oleva talous...

        Koiran vaikutukset ihmisen terveyteen tuovat paljon huomattavammat säästöt, kuin se että ihmiset eivät ostaisi koirien kulutustavaroita tai ruokaa. Tässä kohdin en muuten ymmärtänyt; Miksi se on jostain pois, että ihminen ostaa koiralleen jotain? Kuten tiedät kaikesta mitä tänne ulkomailtakin tuodaan maksetaan alv, kauppias ottaa siitä leipänsä, ja tullikin ottaa jo rajalla, että ei valtiokaan jää varmasti ilman. Suurin osa suomalaisista ostaa kotimaista ruokaa koiralleen, suuri osa koirista syö samaa ruokaa kuin ihminen ja nyky sivistynyt ihminen suosii kotimaista, eettisesti tuotettua ostoksissaan. Suomen taloudelle on hyvä, että ihmiset kuluttavat ansionsa, raha täytyy saada kiertämään.

        Suomen historiassa koiralla on ollut suuri taloudellinenkin merkitys. kuten tiedämme on koira ollut metsästystoverina kun perheelle on ennen einestä hankittu. Koira on toiminut paimenena ja haukkunut ne oravannahat isännälleen, joihin suomenkin talous on joskus perustunut. Sillä koira on osa historiaamme taloudellisestikin, olisi erittäin kornia nyt alkaa väittämään, että koirasta ei ole mitään hyötyä ja niitä on liikaa ja ne eivät kuulu osaksi suomalaista kulttuuriamme. Hävittääkö pitäisi?

        En ymmärtänyt ehkä, mutta sanoitko koirien omistajien olevan surkea vähemmistö suomessa? Vähemmistö ryhmistä kun puhutaan tarkoitetaan esimerkiksi jonkin tietyn maan pakolaisia, jotka muodostavat ryhmän. Siis yleensä pakolaisetkin, joita on huomattavasti vähemmän kuin koiria, edustavat jo montaa vähemmistöä. Eikö koirien määrä jo kerro jotain? Ei ihan pieneltä vähemmistöltä minusta kuullosta. Ihan mielenkiinnosta haluaisin tietää miten monta sataa tuhatta teitä ihmisiä on jotka haluaisivat hävittää suomesta 99% koirista. Niin, en minäkään usko, että kovin montaa, tuskin yhtäkään...

        Muten jos terapia käyttö on mielestäsi ainut ok koirien pito touhu, niin eikö silloin 100% koirista ole tarpeen? Jokainen lemmikki on terapeuttinen vähintään omistajalleen.

        Mikäli haluat keskustella kanssani enemmän taloudesta, niin mielellään suuremmassa mittakaavassa kuin suomesta, on niin vaikea eritellä yhtä osasta erikseen, kun kaikki vaikuttaa kaikkeen. Ylätit kyllä täysin, mikäli oikeasti olet oikeasti asiasta juttelemassa, sillä suoraan sanottuna jutussasi ei ole järjen hiventä. Siis mikäli ymmärsin oikein, että mielestäsi suomen talous kohenee, jos ihmisillä ei olisi koiria ja koirat olisivat osasyy talouden ahdinkoon.

        Tarkoitus tuoda esiin ja tietoon eräs näkökanta - ensisijainen tehtävä hoitaa omaa maata - syy - asuu ja elää Suomessa - jostain on maailmanparannus aloitetava - Suomi suomalaiselle tärkein - historialla ei voi puolustaa koiraa - historiassa tärkeä - nyt suurin osa hyödytön - historiassa tuohivirsut tärkeät nyt hyödyttömät - inhimillinen hätä helpottuu talouden nousulla - vähäosaisten auttamiseen tarvitaan rahaa - koirat vie siitä osan - on järkevää poistaa hätää - ei jää kasvualustaa levottomuuksille


      • hätääkö vain
        Koiria kirjoitti:

        Tarkoitus tuoda esiin ja tietoon eräs näkökanta - ensisijainen tehtävä hoitaa omaa maata - syy - asuu ja elää Suomessa - jostain on maailmanparannus aloitetava - Suomi suomalaiselle tärkein - historialla ei voi puolustaa koiraa - historiassa tärkeä - nyt suurin osa hyödytön - historiassa tuohivirsut tärkeät nyt hyödyttömät - inhimillinen hätä helpottuu talouden nousulla - vähäosaisten auttamiseen tarvitaan rahaa - koirat vie siitä osan - on järkevää poistaa hätää - ei jää kasvualustaa levottomuuksille

        ja kirjoita tuolla alempana EU:n talousmahdista Sotilaallisesti varsinkaan siihen satsaamalla täällä meillä ai vähäosoisten hätä parane eikä muuallakaan EU:n alueella taita olla vähän tunneta ja vähän järkeä pelissä!


      • Laiska koira
        Koiria kirjoitti:

        Tarkoitus tuoda esiin ja tietoon eräs näkökanta - ensisijainen tehtävä hoitaa omaa maata - syy - asuu ja elää Suomessa - jostain on maailmanparannus aloitetava - Suomi suomalaiselle tärkein - historialla ei voi puolustaa koiraa - historiassa tärkeä - nyt suurin osa hyödytön - historiassa tuohivirsut tärkeät nyt hyödyttömät - inhimillinen hätä helpottuu talouden nousulla - vähäosaisten auttamiseen tarvitaan rahaa - koirat vie siitä osan - on järkevää poistaa hätää - ei jää kasvualustaa levottomuuksille

        Historia ei ole hyödytöntä.

        Tarkoitin lähinnä, että koirat ovat aina kuuluneet elämäämme. Nyt ehkä ovat tarpeettomia siihen verrattuna, mutta ovat osa historiaamme/kulttuuriamme, kuten tuohivirsut. Olemme tottuneet niiden täällä olemiseen, monissa perheissä kulkee suvun perintönäkin se, että taloudessa kuuluu olla koira, tai käsityönä osataan tehdä tuohivirsut. Miksi nyt hävittää? Keinohedelmöityksen aikakautena koko mies sukupolvi, jota siis ennen käytettiinkin johonkin, joutaa siis hävittää, sillä ekonomisesti se rasittaa taloutta kun puolet ihmisistä ovat "hyödyttömiä"?

        Yhäkään en ole ymmärtänyt, mihin koirat vievät suomesta rahaa? Siis ne ulkomaalaiset ruuat ja tarpeet joita käytetään?

        Yhä on älytöntä ajatella vain oman maan sisäpuolella, suomen taloudelliset ongelmat ovat heijastumia muun maailman rappiollisesta menosta. Meillä ei ole hätää, jos puhutaan todellisesta hädästä, mitä maailmassa on. Voi miettiä kumpi tarvitsi enemmän ne senttoset, mitkä tuottaja saa vaikka kaulapannasta, jotka jäävät, valtion, maahantuojan, jälleenmyyjän (kaikki kotimaisia) jälkeen. Tarvitseeko niitä enemmän köyhä kiinalainen vai suomalainen köyhä. (Luonnollisetikin kuitenkin kannattavampaa on ostaa kotimaista aina kun mahdollista)

        Ja edelleen maailmaa ei paranneta todellakaan auttamalla lisää meitä köyhiä rikkaita länsimaalaisia, vaan sen avun on lähdettävä aivan toisaalta. Vai uskotko maailman pelastuvan, kun jonnekin päin suomea saadaan palkattua vaikka yksi lähihoitaja lisää terveyskeskukseen, kahdeksi kuukaudeksi, niillä rahoilla, jotka säästyvät kun kaikki kunnat luopuvat koirapuistojensa pidosta.


      • järki
        Laiska koira kirjoitti:

        Historia ei ole hyödytöntä.

        Tarkoitin lähinnä, että koirat ovat aina kuuluneet elämäämme. Nyt ehkä ovat tarpeettomia siihen verrattuna, mutta ovat osa historiaamme/kulttuuriamme, kuten tuohivirsut. Olemme tottuneet niiden täällä olemiseen, monissa perheissä kulkee suvun perintönäkin se, että taloudessa kuuluu olla koira, tai käsityönä osataan tehdä tuohivirsut. Miksi nyt hävittää? Keinohedelmöityksen aikakautena koko mies sukupolvi, jota siis ennen käytettiinkin johonkin, joutaa siis hävittää, sillä ekonomisesti se rasittaa taloutta kun puolet ihmisistä ovat "hyödyttömiä"?

        Yhäkään en ole ymmärtänyt, mihin koirat vievät suomesta rahaa? Siis ne ulkomaalaiset ruuat ja tarpeet joita käytetään?

        Yhä on älytöntä ajatella vain oman maan sisäpuolella, suomen taloudelliset ongelmat ovat heijastumia muun maailman rappiollisesta menosta. Meillä ei ole hätää, jos puhutaan todellisesta hädästä, mitä maailmassa on. Voi miettiä kumpi tarvitsi enemmän ne senttoset, mitkä tuottaja saa vaikka kaulapannasta, jotka jäävät, valtion, maahantuojan, jälleenmyyjän (kaikki kotimaisia) jälkeen. Tarvitseeko niitä enemmän köyhä kiinalainen vai suomalainen köyhä. (Luonnollisetikin kuitenkin kannattavampaa on ostaa kotimaista aina kun mahdollista)

        Ja edelleen maailmaa ei paranneta todellakaan auttamalla lisää meitä köyhiä rikkaita länsimaalaisia, vaan sen avun on lähdettävä aivan toisaalta. Vai uskotko maailman pelastuvan, kun jonnekin päin suomea saadaan palkattua vaikka yksi lähihoitaja lisää terveyskeskukseen, kahdeksi kuukaudeksi, niillä rahoilla, jotka säästyvät kun kaikki kunnat luopuvat koirapuistojensa pidosta.

        se tarvii rahaa EN: nostamiseksi talous, sotilaalliseksi ja poliittiseksi mahdiksi ja samalla parantaa suomen vähäosaisten asemaa. sanon vaan, että sotilaalisella mahdillahan noita vähäosaisten asioita viedään eteenpäin.
        Kirjoitti asiat vielä tässä järjestyksessä ja vielä väittää olevansa kunnallispoliitikko huru-ukko sanon minä!


      • Sulo
        issu56 kirjoitti:

        Niinkö kävi, on joku muukin joskus sanonut mulla olevan kaksoisolennon jossain ;). Katotaan vain, niin nyt sitten alkaa lentää juttu sisko ja sen veli, mutta hälläkö väliä...ei haittaa mitään. Mulla kun oikeasti ei ole veliä, niin nyt onkin sitten virtuaalisellainen...heh-hee.
        Ymmärrän hyvin, että olet huolissasi sillä kukapa ei olisi.
        No en nyt tosiaankaan pahastunut, ei mun huumorilla ihan jokaisesta asiasta sentään.
        Vaan päivänjatkoja sulle, meikä menee pihatöihin.

        aivan mukava ihminen. minä olen vähän äksy ja yksoikonen vaan oli mukava jotta et suuttunu. on tosiaan huoli siitä siskosta liekö hengissä kun ei käsin kirjota mitään kuulumisia. melko outoo. pistähän perunoita maahan minäkin laitoin jo tänään 20 mukulaa ja irskini oli kaivanu ne tunnin päästä kaikki ylös ja oli niin ylypee tekosistaan. eipä voinu kun nauraa ja annon makupalan työmiehelle palkaksi. on tosi kiva kutale se irskini.


      • mietipä vielä
        Koiria kirjoitti:

        Tarkoitus tuoda esiin ja tietoon eräs näkökanta - ensisijainen tehtävä hoitaa omaa maata - syy - asuu ja elää Suomessa - jostain on maailmanparannus aloitetava - Suomi suomalaiselle tärkein - historialla ei voi puolustaa koiraa - historiassa tärkeä - nyt suurin osa hyödytön - historiassa tuohivirsut tärkeät nyt hyödyttömät - inhimillinen hätä helpottuu talouden nousulla - vähäosaisten auttamiseen tarvitaan rahaa - koirat vie siitä osan - on järkevää poistaa hätää - ei jää kasvualustaa levottomuuksille

        Ystävä hyvä, ajatuksesi vähäosaisten auttamiseksi on kaunis. Koirien vähentämisellä tai poistamisella ei valitettavasti kuitenkaan vähäosaisten olot helpotu. Oletko tullut ajatelleeksi miten suuret bisnekset pyörivät yleensäkin lemmikkieläinten ympärillä? Teollisuutta,suuria ja pieniä yrityksiä, kasvattajia jne. - kaikki nämä maksavat veroja, joista sitten yhteisesti jaamme vähäosaisille - ja samasta potista tietty myös kaikille muille, esim. terveydenhoitoon, ihan meille kaikille. Maksamamme verothan eivät ole mitenkään korvamerkittyjä vaan menevät yhteiseen pottiin, josta sitten jakautuvat eri sektoreille.

        Suuri osa koiranomistajista - ja yleensäkin ihmiset, joilla on eläimiä - on empaattista väkeä ja osallistuu monenlaiseen vapaaehtoistyöhön, sen lisäksi, että maksaa ainakin välillisesti veroja eläintensä ruuista ja tarvikkeista.

        Suomen talous tuskin lähtee nousuun, jos ihmiset lakkaisivat pitämästä lemmikkieläimiä, kuten koiria. Teollisuus ja yritykset, jotka elävät näistä, kuolisivat ja tuhannet ihmiset jäisivät työttömäksi -mitä järkeä siinä olisi? Inhimillinen hätä on maailmanlaajuinen kysymys, jota me tuskin pystymme poistamaan riitelemällä koirista ja niiden pitämiséstä.

        Ihmisluonto on sellainen, ja me kaikki olemme niin erilaisia, että vaikka kaikki maailman varallisuus jaettaisiin uudelleen - tasan kaikille maailman ihmisille, niin menisi vain muutama viikko, kun taas olisi rutiköyhiä ja upporikkaita?!Annetaan kaikkien elää tavallaan ja autetaan niitä, joita voidaan mutta eihän enää laiteta koiria ja koiranomistajia syypääksi kaikkiin ikäviin asioihin!

        Hymyillään kun tavataan ; )


      • issu56
        Sulo kirjoitti:

        aivan mukava ihminen. minä olen vähän äksy ja yksoikonen vaan oli mukava jotta et suuttunu. on tosiaan huoli siitä siskosta liekö hengissä kun ei käsin kirjota mitään kuulumisia. melko outoo. pistähän perunoita maahan minäkin laitoin jo tänään 20 mukulaa ja irskini oli kaivanu ne tunnin päästä kaikki ylös ja oli niin ylypee tekosistaan. eipä voinu kun nauraa ja annon makupalan työmiehelle palkaksi. on tosi kiva kutale se irskini.

        eikö se sun koiruus voisi tulla meille kääntämään mulle tuon maan, kun nämä omat eivät yhdessäkään siihen ole suostuneet ;=). (ovat varmaan niin hienohelmoja, että karttavat sitä rapaa viimeseen asti) Taitaa jäädä potut laittamatta, jos nyt ei sitten joku ihme inspiraatio traktorin leikkimiselle löydy...heh.
        Eiköhön tänä päivänä loppujen lopuksi varsin harva kirjoita käsin, kun on nämä masiinat jokaisella melkein. Jospa vaikka soittaisit, niin saisit itellesi rauhan voinnistaan!


      • Koiria
        Laiska koira kirjoitti:

        Historia ei ole hyödytöntä.

        Tarkoitin lähinnä, että koirat ovat aina kuuluneet elämäämme. Nyt ehkä ovat tarpeettomia siihen verrattuna, mutta ovat osa historiaamme/kulttuuriamme, kuten tuohivirsut. Olemme tottuneet niiden täällä olemiseen, monissa perheissä kulkee suvun perintönäkin se, että taloudessa kuuluu olla koira, tai käsityönä osataan tehdä tuohivirsut. Miksi nyt hävittää? Keinohedelmöityksen aikakautena koko mies sukupolvi, jota siis ennen käytettiinkin johonkin, joutaa siis hävittää, sillä ekonomisesti se rasittaa taloutta kun puolet ihmisistä ovat "hyödyttömiä"?

        Yhäkään en ole ymmärtänyt, mihin koirat vievät suomesta rahaa? Siis ne ulkomaalaiset ruuat ja tarpeet joita käytetään?

        Yhä on älytöntä ajatella vain oman maan sisäpuolella, suomen taloudelliset ongelmat ovat heijastumia muun maailman rappiollisesta menosta. Meillä ei ole hätää, jos puhutaan todellisesta hädästä, mitä maailmassa on. Voi miettiä kumpi tarvitsi enemmän ne senttoset, mitkä tuottaja saa vaikka kaulapannasta, jotka jäävät, valtion, maahantuojan, jälleenmyyjän (kaikki kotimaisia) jälkeen. Tarvitseeko niitä enemmän köyhä kiinalainen vai suomalainen köyhä. (Luonnollisetikin kuitenkin kannattavampaa on ostaa kotimaista aina kun mahdollista)

        Ja edelleen maailmaa ei paranneta todellakaan auttamalla lisää meitä köyhiä rikkaita länsimaalaisia, vaan sen avun on lähdettävä aivan toisaalta. Vai uskotko maailman pelastuvan, kun jonnekin päin suomea saadaan palkattua vaikka yksi lähihoitaja lisää terveyskeskukseen, kahdeksi kuukaudeksi, niillä rahoilla, jotka säästyvät kun kaikki kunnat luopuvat koirapuistojensa pidosta.

        Kiinalainen köyhä - miljoonia ja taas miljoonia - toivotonta - suomalainen köyhä - ei miljoonia - tuloksia voi nähdä - suomalainen köyhä - omaa kansaa - lähempänä sydäntä


      • enemmän
        Koiria kirjoitti:

        Kiinalainen köyhä - miljoonia ja taas miljoonia - toivotonta - suomalainen köyhä - ei miljoonia - tuloksia voi nähdä - suomalainen köyhä - omaa kansaa - lähempänä sydäntä

        köyhiä ihmisiä on kuin suomessa, eikä noi ihmisoikeusasiatkaan ole kunnossa. Mihin unohtui se eilinen EU: taloudellis,poliittis, sotilaallinen mahti josta koiria kirjoitit ja vielä vähäosaisten asioita menaat sotilaallisella mahdilla parantaa. Tyypillistä poliitikon puhetta!!!


      • Koiria
        mietipä vielä kirjoitti:

        Ystävä hyvä, ajatuksesi vähäosaisten auttamiseksi on kaunis. Koirien vähentämisellä tai poistamisella ei valitettavasti kuitenkaan vähäosaisten olot helpotu. Oletko tullut ajatelleeksi miten suuret bisnekset pyörivät yleensäkin lemmikkieläinten ympärillä? Teollisuutta,suuria ja pieniä yrityksiä, kasvattajia jne. - kaikki nämä maksavat veroja, joista sitten yhteisesti jaamme vähäosaisille - ja samasta potista tietty myös kaikille muille, esim. terveydenhoitoon, ihan meille kaikille. Maksamamme verothan eivät ole mitenkään korvamerkittyjä vaan menevät yhteiseen pottiin, josta sitten jakautuvat eri sektoreille.

        Suuri osa koiranomistajista - ja yleensäkin ihmiset, joilla on eläimiä - on empaattista väkeä ja osallistuu monenlaiseen vapaaehtoistyöhön, sen lisäksi, että maksaa ainakin välillisesti veroja eläintensä ruuista ja tarvikkeista.

        Suomen talous tuskin lähtee nousuun, jos ihmiset lakkaisivat pitämästä lemmikkieläimiä, kuten koiria. Teollisuus ja yritykset, jotka elävät näistä, kuolisivat ja tuhannet ihmiset jäisivät työttömäksi -mitä järkeä siinä olisi? Inhimillinen hätä on maailmanlaajuinen kysymys, jota me tuskin pystymme poistamaan riitelemällä koirista ja niiden pitämiséstä.

        Ihmisluonto on sellainen, ja me kaikki olemme niin erilaisia, että vaikka kaikki maailman varallisuus jaettaisiin uudelleen - tasan kaikille maailman ihmisille, niin menisi vain muutama viikko, kun taas olisi rutiköyhiä ja upporikkaita?!Annetaan kaikkien elää tavallaan ja autetaan niitä, joita voidaan mutta eihän enää laiteta koiria ja koiranomistajia syypääksi kaikkiin ikäviin asioihin!

        Hymyillään kun tavataan ; )

        Turhan pyörityksestä maksetaan veroa - ei kansantaloutta vahvistavaa - koiraväki empaattista - kannattaa lukea vastaukset aloitukseen ehkä käsitys osin muuttuu - empaattista kylläkin - ketä kohtaan - toisia koiranomistajia ehkä - erimieltä olevia kohtaan - tarvitaan uusi tulkinta empatialle


      • Koiria
        järki kirjoitti:

        kyllä itse syyllistyit jo tossa alussa leimaamiseen! "Tunnepitoista ulinaa ja rääkytystä ja lisäksi vertaat ihmisiä koiraan, että sitä saa mitä tilaa! Tässä maassa on aivan liikaa poliitikkoja, ekonomeja, professoreita, maistereita,halme, jotka ovat vain omia ja läheisten etuja ajavia hännystelijöitä vailla minkäänlaista moraalia tavoittena oma tai puolueen etu johon sinäkin näytät kuuluvan ainakin vielä tämän vaalikauden ajan! Jos oikeasti olisit asialla niin toki olisit ÄÄNESTÄNYT sen koira puiton puolesta, olisihan ainakin noista jätoksistä osa pois kadunvarsilta jne.

        Onko koirapuiston suurin merkitys jätösten saaminen pois kaduilta - siis suuri koirakäymälä - sellaiseen ei yhteiskunnan rahoja - jos joku muu tarkoitus niin ehkä sitten


      • kustannetaan
        Koiria kirjoitti:

        Turhan pyörityksestä maksetaan veroa - ei kansantaloutta vahvistavaa - koiraväki empaattista - kannattaa lukea vastaukset aloitukseen ehkä käsitys osin muuttuu - empaattista kylläkin - ketä kohtaan - toisia koiranomistajia ehkä - erimieltä olevia kohtaan - tarvitaan uusi tulkinta empatialle

        kyllähän verovaroilla kustannetaan meidän palveluja ja siitä hyötyvät myös vähäosaiset!


      • ne sieltä
        Koiria kirjoitti:

        Onko koirapuiston suurin merkitys jätösten saaminen pois kaduilta - siis suuri koirakäymälä - sellaiseen ei yhteiskunnan rahoja - jos joku muu tarkoitus niin ehkä sitten

        on siivota ja sehän tapahtuisi koiranomistajien talkoilla! kaupungissa kun ei aina ole hyviä paikkoja joissa koiraa voisi ulkoiluttaa ja siellä koira löytäisi myös parhaita kavereita/ toisia koiria ja sammala ihmisetkin tutustuisivat toisiinsa, mutta sehän on tunnetta!


    • Hekotius

      Jos ekonomia haluat esittää, voit tehdä sen tietenkin täälläkin - mutta pelaa silloin faktoilla, älä hatusta vetästyillä summilla.

      Koiranruokien ja -tarvikkeiden valmistajat (osa suomalaisia) ja jälleenmyyjät (tavaratalot, marketit, eläinkaupat ja -lääkärit, suurin osa suomalaisia) saavat tuloa koirien kautta. Se, että tuotia tapahtuu ulkomailta johtunee samoista syistä kuin muissakin kulutushyödykkeissä: kustannustehokkuudesta (matalakustannusmaat polkevat Suomen alleen), kotimaisuus tarkoittaa samaa kuin kallista.

      Koirien korkea hinta ei rasita kansantaloutta lainkaan: eipä pääse inflaatio nousemaan ja markkinat ylikuumenemaan missään (viennin kannalta) tärkeämmässä tuotteessa, kun mikrotaloudet satsaavat rahansa vähempi pätöisiin tuotteisiin (siis koirien tarvikkeisiin ja ruokiin).

      Makrotalouden kanssa koirien olemassa ololla ei liene paljoakaan tekemistä: miten koirien puuttuminen mielestäsi lisäisi työpaikkojen määrää ja johtaisi (jokseenkin tasasyklisen) kansantalouden uuteen nousuun ilman ylikuumenemista?

      • Hekotius

        12 * 100 * 500 000 * 0,80 = 480 000 000 = melkein puoli miljardia, ei miljoonaa :DDD


      • Koiria
        Hekotius kirjoitti:

        12 * 100 * 500 000 * 0,80 = 480 000 000 = melkein puoli miljardia, ei miljoonaa :DDD

        Ensimäinen väite jonka edessä myönnän olleeni väärässä - tosiaan puoli miljardia - kuten asiayhteydestä huomaa tarkoitin muuta mitä kirjoitin


      • Hekotius
        Koiria kirjoitti:

        Ensimäinen väite jonka edessä myönnän olleeni väärässä - tosiaan puoli miljardia - kuten asiayhteydestä huomaa tarkoitin muuta mitä kirjoitin

        sinusta sitten ei ollutkaan vastaamaan (vai menitkö etsimään tietoa muualta kuin omasta päästäsi...?).


      • Koiria

        Tiedot osoittavat esittäjän hallitsevan vasta alkeita ja yrittävän esittää asioita ymmärtävää - koirakiihko sokaisee - ei ollut mitään faktoja mukana - lause kotimainen kallista osoittaa väitteeni oikeaksi - rahat menee ulkomaille - kaupan myyntipalkkio ei tee tuotteesta kotimaista - kansantalousopin alkeita


      • Hekotius
        Koiria kirjoitti:

        Tiedot osoittavat esittäjän hallitsevan vasta alkeita ja yrittävän esittää asioita ymmärtävää - koirakiihko sokaisee - ei ollut mitään faktoja mukana - lause kotimainen kallista osoittaa väitteeni oikeaksi - rahat menee ulkomaille - kaupan myyntipalkkio ei tee tuotteesta kotimaista - kansantalousopin alkeita

        Vai koirakiihko sokaisee, heh!

        Koska en ole viisikymppinen (kuten sinä), en ole voinutkaan kokea kaikkea muutoin kuin oppikirjojen kautta, joten - kokemus on vähäistä. Mutta: kuten sanoin, koirille tarkoitettuja tuotteita koskee _samat_ säännöt kuin muitakin tuotteita: kotimaisuus ei ole edullisuutta. Tavaraa halutaan mahdollisimman halvalla ja aina laatu tai kotimaisuus eivät ole etusijalla. Syyttä tuijotat nyt koiran omistajia tässä asiassa, sillä sama pätee muihinkin kuluttajiin.

        Mitenkäs se työllisyys ja kansantalouden nousu suhteessa koirattomuuteen?


      • Koiria
        Hekotius kirjoitti:

        Vai koirakiihko sokaisee, heh!

        Koska en ole viisikymppinen (kuten sinä), en ole voinutkaan kokea kaikkea muutoin kuin oppikirjojen kautta, joten - kokemus on vähäistä. Mutta: kuten sanoin, koirille tarkoitettuja tuotteita koskee _samat_ säännöt kuin muitakin tuotteita: kotimaisuus ei ole edullisuutta. Tavaraa halutaan mahdollisimman halvalla ja aina laatu tai kotimaisuus eivät ole etusijalla. Syyttä tuijotat nyt koiran omistajia tässä asiassa, sillä sama pätee muihinkin kuluttajiin.

        Mitenkäs se työllisyys ja kansantalouden nousu suhteessa koirattomuuteen?

        Selvännäkijäkö? - nuorikin voi ymmärtää ja osata paljon kun käyttää oppimaansa kiihkottomasti ja kylmän analyyttisesti - en halveksi nuorien tietoja - heissä EU-Suomen tulevaisuus - ei nuori - ei vanha - ei viisikymppinen - anlyytikko ja talousihminen - ensimmäisen kannanottoni lopussa oli keino koirattomuuden vaikutuksista asioihin - kiihkoton tekstin tutkiminen auttanee


      • Hekotius
        Koiria kirjoitti:

        Selvännäkijäkö? - nuorikin voi ymmärtää ja osata paljon kun käyttää oppimaansa kiihkottomasti ja kylmän analyyttisesti - en halveksi nuorien tietoja - heissä EU-Suomen tulevaisuus - ei nuori - ei vanha - ei viisikymppinen - anlyytikko ja talousihminen - ensimmäisen kannanottoni lopussa oli keino koirattomuuden vaikutuksista asioihin - kiihkoton tekstin tutkiminen auttanee

        suoraa ja kunnollista vastausta on turha odottaa menen katsomaan töllöä. Öitä.


      • Koiria
        Hekotius kirjoitti:

        suoraa ja kunnollista vastausta on turha odottaa menen katsomaan töllöä. Öitä.

        Jos ei löydä asiaa kiihkoltaan - niin TV on silloin sopivaa tasoa älyllisesti


      • Hekotius
        Koiria kirjoitti:

        Jos ei löydä asiaa kiihkoltaan - niin TV on silloin sopivaa tasoa älyllisesti

        Itse et vastannut suoriin kysymyksiini suorilla vastauksilla, joten TV todellakin on sinua mukavampaa seuraa oli älyä tai ei. Toisaalta TV:n katsominen ei ole millään lailla sidoksissa ihmisen älykkyyteen, toisin kuin on toisten ihmisten haukkuminen ja ilkeä vihjailu keskustelupalstoilla ovat.


      • Koiria
        Hekotius kirjoitti:

        Itse et vastannut suoriin kysymyksiini suorilla vastauksilla, joten TV todellakin on sinua mukavampaa seuraa oli älyä tai ei. Toisaalta TV:n katsominen ei ole millään lailla sidoksissa ihmisen älykkyyteen, toisin kuin on toisten ihmisten haukkuminen ja ilkeä vihjailu keskustelupalstoilla ovat.

        Kannattaa lukea vastineet joita aloitukseen on tullut - lähes kaikki on vain häijyä haukkumista ja vihjailua - mielisairaaksi leimaamista ja muuta samankaltaista - koiranomistajien tekstejä keskustelupalstalla - lieneekö näyte älykkyydestä - esitetyn logiikan mukaan kyllä - kuinka oli oma vastine - heti ensimmäinen lause - vihjailevaa ilkeyttä - ei pidä lähteä tielle jota ei jaksa kulkea


      • issu56
        Koiria kirjoitti:

        Kannattaa lukea vastineet joita aloitukseen on tullut - lähes kaikki on vain häijyä haukkumista ja vihjailua - mielisairaaksi leimaamista ja muuta samankaltaista - koiranomistajien tekstejä keskustelupalstalla - lieneekö näyte älykkyydestä - esitetyn logiikan mukaan kyllä - kuinka oli oma vastine - heti ensimmäinen lause - vihjailevaa ilkeyttä - ei pidä lähteä tielle jota ei jaksa kulkea

        joten pysyhän kotona!


    • Elikkäs,siinä olen kanssasi samaa mieltä,että koirain hinnat ovat hyytävän huikeita tänäpäivänä!

      Myös siitä,että astma-ja allergia sairaudet kustantaa hyvin pitkälti yhteiskunta(veronmaksajat), joten allergia-perheiden koiran hankinnat eivät ansaitse puoltoa.

      Kaikki muut ,ulkomaiset koirantarvike ym. jutut? Maksetaanhan niistä ainakin se 22% yhteiseen hyvään.

      Mutta ei ne koirat vielä tätä yhteiskuntaa kaada, kyllä sen tekee ihan toiset jutut!

      • Koiria

        Joku tuntuu ymmärtävän tosiasioita - kiihko ei ole sokaissut - ei koirat yksin kaada - talous herkässä tilassa - olisi poistettava kaikki siihen vaikuttavat vaaratekijät - myös koirat ovat riski - kansainvälinen kuva tärkeämpi - globalisaatioon panostettava - ei koiria kannata puolustaa yhtään


      • Koiria kirjoitti:

        Joku tuntuu ymmärtävän tosiasioita - kiihko ei ole sokaissut - ei koirat yksin kaada - talous herkässä tilassa - olisi poistettava kaikki siihen vaikuttavat vaaratekijät - myös koirat ovat riski - kansainvälinen kuva tärkeämpi - globalisaatioon panostettava - ei koiria kannata puolustaa yhtään

        En kuitenkaan usko,että koirat ovat vaaratekijä taloudelle...mietittimällä hiukan selviää se todellinen talouden kaataja tulevaisuudessa.


      • Nekku
        Koiria kirjoitti:

        Joku tuntuu ymmärtävän tosiasioita - kiihko ei ole sokaissut - ei koirat yksin kaada - talous herkässä tilassa - olisi poistettava kaikki siihen vaikuttavat vaaratekijät - myös koirat ovat riski - kansainvälinen kuva tärkeämpi - globalisaatioon panostettava - ei koiria kannata puolustaa yhtään

        Tää on fakkta! Koirat on myös isoks hyödyks ne nimittäin pelastaa eksynei metsäst, raunioilt hälyttää vaaroist esim: tulipalo ja tekee paljon, paljon muuta!!!!!!!
        On tehty tutkimus et ihmiset joil ei oo koirii tai muit lemmikkieläimii on sairaampii ku ne joil on!!!!! AJATTELE ENNENKU PUHUT!!!!!!!!!
        Koira voi viel joskus pelastaa sut viel hukkumast!


    • suvaitsevaisuus kunniaan

      naapurissa räksyttävä koira tai onko sinua joku koira purrut? Ei kaikki koirat ole sellaisia.
      Ei tuo ihan normaalia ole, jos koirat noin pahasti päähän ottaa.

      • Koiria

        Tyypillinen useimpien koiranomistajien vastaus - juuri pilkkaa ja halveksimista - ja jotenkin oudoksi leimaamista


      • tyypillinen
        Koiria kirjoitti:

        Tyypillinen useimpien koiranomistajien vastaus - juuri pilkkaa ja halveksimista - ja jotenkin oudoksi leimaamista

        kovin on köyhä toi sun sanavarasto anlyysi,tyypillinen,ulina,räkytys,tunteilua,järki,jne. Taisi mennä ne puurot ku ensin oot tekemässä EU:sta poliitis,taloudellisja sotilasmahtia vähäosaisten kustannuksella ja vielä tommonen ihminen mukana kunnalispolitiikassa ajamassa muka kuntalaisten etuja! Kannataisi ottaa vähän toisenlainen katsontakanta tähän elämään ja miettiä asioita muultakin kannalta kuin vain miten saadaan kansantalous nousuun, kunnan talous niin että ei olla aina miinuksen puolella! Käypä ostamassa itelles matoonki jos ei ennestään oo ja mee ongelle ni saat vähän etäisyytä asioihin ja kenties löydät vähän oikeata tunnetta ja järkikin vähän lepää ilman epämääräisiä ulinoita!


    • Laiska koira

      Suomessa ja muissa länsi-maissa on liikaa lähes kaikkea, siitä se kehitysmaiden kurjuus syvenee.

      Mutta lemmikkieläimiä ei voi olla liikaa, kun katsotaan tilastoja miten suomalaiset sairastavat. Lemmikkieläin hoitaa ihmistä, ei vain henkisesti, vaan myös fyysisesti. On tutkittu (fakta), että lemmikin silittäminen vähentää stressihormoonien muodostumista, täten alentaa mm. kipuja. Fakta:Lemmikkieläimen omaavat vanhukset pärjäävät pidempään kotonaan kuin yksinäiset vanhukset. Fakta: Lemmikkieläinten omistajat, eivät kuluta mielenterveystoimiston palveluja kuten eläimetön. Fakta: Lemmikkieläinten omistajat kärsivät vähemmän stressi peräisiä-, sydän-, hengitystie-, tuki- ja liikuntaelinten sairauksista kuin eläimetön.

      Ajattelepa sitä säästöä minkä lemmikit siis aiheuttavat terveydenhuoltomenoissa. Fakta: Ja näissä asioissa ei siis puhuta mistään tuollaisista tuhansista euroista, vaan miljoonista. (Yksi laitoshoitopäivä/ per asiakas maksaa valtiolle/kunnalle laitoksesta riippuen 200- 700 euroon. Yksi lonkkaleikkaus, johon varsinkaan koiran omistajat harvemmin joutuvat, koska harrastavat säännöllistä liikuntaa, maksaa useita, useita kymmeniä tuhansia euroja. Voidaan myös miettiä ohitusleikkauksen hintaa, leikkauksen, johon joutumiseen lemmikkieläimen omistajalla on alhaisemmasta verenpaineestaan ja liikunnasta johtuen, yli puolet pienemmät mahdollisuudet joutua kuin eläimettömän...)

      • Koiria

        Ei koiranomistajat voi noin asiallista tekstiä laittaa - kokemus aloituksesta - vai onko useimilla jäänyt ensin koira silittämättä ennenkuin alkoivat kirjoittaa - noita asioita ei voi kaikkea kumota - hengityselinsairausasian voi kumota - koiranomistajilla on enemmän allergioita ja astmaa - myös yleensä pahempiasteisia - selvä syy asiaan - koira otetaan vaikka olisi jo oireita tai todettu herkkyys - toinen syy - koiraa ei poisteta jos tauti puhkeaa - yritetään vain sinnitellä - asiat ei tosiaan ole koskaan mustavalkoisia


      • järki
        Koiria kirjoitti:

        Ei koiranomistajat voi noin asiallista tekstiä laittaa - kokemus aloituksesta - vai onko useimilla jäänyt ensin koira silittämättä ennenkuin alkoivat kirjoittaa - noita asioita ei voi kaikkea kumota - hengityselinsairausasian voi kumota - koiranomistajilla on enemmän allergioita ja astmaa - myös yleensä pahempiasteisia - selvä syy asiaan - koira otetaan vaikka olisi jo oireita tai todettu herkkyys - toinen syy - koiraa ei poisteta jos tauti puhkeaa - yritetään vain sinnitellä - asiat ei tosiaan ole koskaan mustavalkoisia

        kun et näytä tietävän tosta astmasta juuri mitään, niin elä kommentoi sitä! Ja ensinnäkin tossa alkuperäisessä otsikossa ei ole mitään järkevää yhteyttä koiriin! koira ei ole ensinnäkään mikään esine "sama kuin puhuttaisiin työttömästä, joka ei juuri hyödytä kansantaloutta". Ilmansaasteet ovat suurin astman aiheuttaja josta on olemassa faktaa! Kysympä vaan kuka on valmis laittamaan 1000e/vuodessa/henkilö EU:n kehittämiseen en ainakaan minä ja epäilempä, että ei kovin moni muukaan!


      • Laiska koira
        Koiria kirjoitti:

        Ei koiranomistajat voi noin asiallista tekstiä laittaa - kokemus aloituksesta - vai onko useimilla jäänyt ensin koira silittämättä ennenkuin alkoivat kirjoittaa - noita asioita ei voi kaikkea kumota - hengityselinsairausasian voi kumota - koiranomistajilla on enemmän allergioita ja astmaa - myös yleensä pahempiasteisia - selvä syy asiaan - koira otetaan vaikka olisi jo oireita tai todettu herkkyys - toinen syy - koiraa ei poisteta jos tauti puhkeaa - yritetään vain sinnitellä - asiat ei tosiaan ole koskaan mustavalkoisia

        Hassua minä en tunne kuin yhden astamasen lemmikkieläimen pitäjän, mutta tosi monia, astmaatikkoja ja allergikkoja joilla ei ole lemmikkieläintä. Koiranomistajalla ei ole enempää allergioita ja astmaa kuin muilla ihmisillä, suurinosa allergioista aiheutuu muista allergeeneistä kuin eläinpölystä, joten näillä ei ole mitään yhteyttä siihen onko eläintä.

        Mutta sillä miten paljon ihminen ulkoilee ja millaisessa ympäristössä lapsi kasvaa on paljon tekemistä hengitystiesairauksien kanssa. Koiran omistaja ulkoilee keskivertoisesti enemmän ja koti, jossa on eläin, ei ole steriili, jolloin lasten luonnollinen vastustuskyky vahvistuu.


      • astmaatikkoko?
        Koiria kirjoitti:

        Ei koiranomistajat voi noin asiallista tekstiä laittaa - kokemus aloituksesta - vai onko useimilla jäänyt ensin koira silittämättä ennenkuin alkoivat kirjoittaa - noita asioita ei voi kaikkea kumota - hengityselinsairausasian voi kumota - koiranomistajilla on enemmän allergioita ja astmaa - myös yleensä pahempiasteisia - selvä syy asiaan - koira otetaan vaikka olisi jo oireita tai todettu herkkyys - toinen syy - koiraa ei poisteta jos tauti puhkeaa - yritetään vain sinnitellä - asiat ei tosiaan ole koskaan mustavalkoisia

        Olen allerginen muutamille asioille. En kuitenkaan koirille. Veljelläni on astma joka lisää sairastumisriskiäni astmaan. Tiesitkö että astma on osittain perinnöllinen sairaus. Mitä useammalla suvussa on astmaa sitä todennäköisempi se on.

        Riskitekijät eivät välttämättä ole taudin syitä, vaan niiden välillä on olemassa tilastollinen yhteys. Tässä muutamia mitä nyt mieleeni muistuu.

        Astman syntyyn vaikuttaa ympäristölliset tekijät esim. tupakointi. Niin oma kuin muidenkin. Tiesitkö että äidin polttaessa raskausaikan on syntyvän lapsen mahdollista saada astma moninkertainen verrattuna ei-polttaneen äidin lapseen. Tupakointi/passiivinen tupakointi on yksi suurin astman aiheuttaja. Ruokavalion on tutkittu olevan yksi astman aiheuttaja. Rasvat ovat pahasta tämänkin sairauden kannalta. Ilmaston saasteet eivät paranna astmatilannetta. Keväisin varsinkin siitepölyn ja ilmansaasteiden yhdistyessä muodostuvat hiukkaset ovat huonoksi astmaatikolle tai astmaan taipuvalle ihmiselle. Atooppiset ihmiset sairastuvat helpommin astmaan kuin ei atoopiset.

        Astmaa ehkäisee pienenä saatu äidinmaito. Mitä pitempään lapsi on ollut rintamaidolla sitä paremmat elämäneväät hänellä on jopa astmaakin vastaan. Lapsuutensa maatilalla kasvaneet lapset eivät saa astmaa yhtätodennäköisesti kuin muualla asuneet.

        Astma on sekä ympäristöllisistä että perinnöllisitä tekijöistä johtuva keuhkoputkien tulehduksellinen sairaus jonka toiset saavat toisesta syystä ja toiset toisesta mutta useimmat yhteisvaikutuksesta. Limakalvojen tulehdus ja keuhkoputkien supistuminen ovat puolustus reaktioita jotka aiheuttavat astmalle tyypillisiä hengitysoireita. Astmaatikolla tämä puolustusreaktio aktivoituu astmaatikolla liian helposti.

        Tässä ei tietääkseni nyt ole koirien kanssa mitään tekemistä. Astman saa ilman koiraakin. Ihmiset jotka riskeistä/allergiasta huolimatta ottavat koiran saattavat kyllä pahentaa astmaansa, mutta koira ei sitä aiheuta.

        Oletko muuten kuullut siedätyshoidosta. Siinä jotakin allergian aiheuttajaa kohtaan elimistö siedätetään ja allergiaa ei enää esiinny esim koiraa kohtaan. Ja suurin osa allergisista koiranomistajista on "oppinut" sietämään oman koiransa allergian aiheuttajaa eikä saa siitä enää reaktiota. Tämäpä tuskin on kansantaloudelle tappiollista.

        Ja pakko vielä tähän loppuun sanoa että itse sinä heität tietoa mutu tuntumalla. Ei sinulla kaikkien väitteidesi takana ole faktaa. Vai kerrotko mistä olet saanut esim hyödyllisten koirien prosentuaalisen määrän? Ja mistä moinen yleistys etteivät koiranomistajat osaa keskustella asiallisesti? Tämän yhden ainoan keskustelupalstanko avulla tunnepitoisen yhteenvetosiko vedit?

        T:Ei tunteileva vaan faktaa kirjoittava koiranomistaja


      • astmaatikkoko?
        Koiria kirjoitti:

        Ei koiranomistajat voi noin asiallista tekstiä laittaa - kokemus aloituksesta - vai onko useimilla jäänyt ensin koira silittämättä ennenkuin alkoivat kirjoittaa - noita asioita ei voi kaikkea kumota - hengityselinsairausasian voi kumota - koiranomistajilla on enemmän allergioita ja astmaa - myös yleensä pahempiasteisia - selvä syy asiaan - koira otetaan vaikka olisi jo oireita tai todettu herkkyys - toinen syy - koiraa ei poisteta jos tauti puhkeaa - yritetään vain sinnitellä - asiat ei tosiaan ole koskaan mustavalkoisia

        "koiranomistajilla on enemmän allergioita ja astmaa - myös yleensä pahempiasteisia"

        Mistä olet moisen "faktan" löytänyt?


      • Koiria
        järki kirjoitti:

        kun et näytä tietävän tosta astmasta juuri mitään, niin elä kommentoi sitä! Ja ensinnäkin tossa alkuperäisessä otsikossa ei ole mitään järkevää yhteyttä koiriin! koira ei ole ensinnäkään mikään esine "sama kuin puhuttaisiin työttömästä, joka ei juuri hyödytä kansantaloutta". Ilmansaasteet ovat suurin astman aiheuttaja josta on olemassa faktaa! Kysympä vaan kuka on valmis laittamaan 1000e/vuodessa/henkilö EU:n kehittämiseen en ainakaan minä ja epäilempä, että ei kovin moni muukaan!

        Koirat ja työttömät sekoitettu - aloitus koski koiria - työttömät ovat ihmisiä - ellei satu olemaan tuon vertaa tietoa


      • näsä
        Koiria kirjoitti:

        Koirat ja työttömät sekoitettu - aloitus koski koiria - työttömät ovat ihmisiä - ellei satu olemaan tuon vertaa tietoa

        oot ikein näsäviisas


      • Koiria
        astmaatikkoko? kirjoitti:

        Olen allerginen muutamille asioille. En kuitenkaan koirille. Veljelläni on astma joka lisää sairastumisriskiäni astmaan. Tiesitkö että astma on osittain perinnöllinen sairaus. Mitä useammalla suvussa on astmaa sitä todennäköisempi se on.

        Riskitekijät eivät välttämättä ole taudin syitä, vaan niiden välillä on olemassa tilastollinen yhteys. Tässä muutamia mitä nyt mieleeni muistuu.

        Astman syntyyn vaikuttaa ympäristölliset tekijät esim. tupakointi. Niin oma kuin muidenkin. Tiesitkö että äidin polttaessa raskausaikan on syntyvän lapsen mahdollista saada astma moninkertainen verrattuna ei-polttaneen äidin lapseen. Tupakointi/passiivinen tupakointi on yksi suurin astman aiheuttaja. Ruokavalion on tutkittu olevan yksi astman aiheuttaja. Rasvat ovat pahasta tämänkin sairauden kannalta. Ilmaston saasteet eivät paranna astmatilannetta. Keväisin varsinkin siitepölyn ja ilmansaasteiden yhdistyessä muodostuvat hiukkaset ovat huonoksi astmaatikolle tai astmaan taipuvalle ihmiselle. Atooppiset ihmiset sairastuvat helpommin astmaan kuin ei atoopiset.

        Astmaa ehkäisee pienenä saatu äidinmaito. Mitä pitempään lapsi on ollut rintamaidolla sitä paremmat elämäneväät hänellä on jopa astmaakin vastaan. Lapsuutensa maatilalla kasvaneet lapset eivät saa astmaa yhtätodennäköisesti kuin muualla asuneet.

        Astma on sekä ympäristöllisistä että perinnöllisitä tekijöistä johtuva keuhkoputkien tulehduksellinen sairaus jonka toiset saavat toisesta syystä ja toiset toisesta mutta useimmat yhteisvaikutuksesta. Limakalvojen tulehdus ja keuhkoputkien supistuminen ovat puolustus reaktioita jotka aiheuttavat astmalle tyypillisiä hengitysoireita. Astmaatikolla tämä puolustusreaktio aktivoituu astmaatikolla liian helposti.

        Tässä ei tietääkseni nyt ole koirien kanssa mitään tekemistä. Astman saa ilman koiraakin. Ihmiset jotka riskeistä/allergiasta huolimatta ottavat koiran saattavat kyllä pahentaa astmaansa, mutta koira ei sitä aiheuta.

        Oletko muuten kuullut siedätyshoidosta. Siinä jotakin allergian aiheuttajaa kohtaan elimistö siedätetään ja allergiaa ei enää esiinny esim koiraa kohtaan. Ja suurin osa allergisista koiranomistajista on "oppinut" sietämään oman koiransa allergian aiheuttajaa eikä saa siitä enää reaktiota. Tämäpä tuskin on kansantaloudelle tappiollista.

        Ja pakko vielä tähän loppuun sanoa että itse sinä heität tietoa mutu tuntumalla. Ei sinulla kaikkien väitteidesi takana ole faktaa. Vai kerrotko mistä olet saanut esim hyödyllisten koirien prosentuaalisen määrän? Ja mistä moinen yleistys etteivät koiranomistajat osaa keskustella asiallisesti? Tämän yhden ainoan keskustelupalstanko avulla tunnepitoisen yhteenvetosiko vedit?

        T:Ei tunteileva vaan faktaa kirjoittava koiranomistaja

        Astmasta oli paljon asiaa - ihme eikö erikoislääkärit tiedä - kehoittavat yleensä astmaatikkoja luopumaan lemmikeistä - prosentit arvioita - mielipiteet muodostuu monista eri kontakteista - koirapuiston tyssääntyminen aiheutti useita uhkauksia ja haukkumisia - ehkä ei ainakaan kissanomistajat syylistyneet


      • eroop
        Koiria kirjoitti:

        Koirat ja työttömät sekoitettu - aloitus koski koiria - työttömät ovat ihmisiä - ellei satu olemaan tuon vertaa tietoa

        mihis EU ja se sun 1000e/v./henkilö unohtu!


      • Laiska koira
        Koiria kirjoitti:

        Astmasta oli paljon asiaa - ihme eikö erikoislääkärit tiedä - kehoittavat yleensä astmaatikkoja luopumaan lemmikeistä - prosentit arvioita - mielipiteet muodostuu monista eri kontakteista - koirapuiston tyssääntyminen aiheutti useita uhkauksia ja haukkumisia - ehkä ei ainakaan kissanomistajat syylistyneet

        Tietenkin lääkärit suosittelevat luopumaan lemmikeistä jos todetaan astama, kuten raskaasta liikunnasta, tupakoinnista, moottorisahalla sahaamisesta jne., sillä astma aiheuttaa hengen ahdistusta ja koska se ei ole hyväksi ihmiselle täytyy vältellä sellaisia asioita jotka saattavat laukaista kohtauksen.

        Jos todetaan astma koira ja niin monet muut asiat saattavat pahentaa oireita. Kuitenkin nyt olet varmaan sekoittanut sen, että lemmikit aiheuttaisivat hengitystie sairauksia. Ei niin, vaan ne sairaudet ovat ja eläinpöly saattaa joillakin pahentaa sairauden oireita. Ja todellakin eläinpöly on vain yksi mahdollinen oireita aiheuttava asia. Jos suomen talous sataisiin nuosuun vain vähentämällä hengitystiesairauksia oikea keino ei ole lemmikkien ja tietysti muidenkin eläinten hävittäminen maastamme, vaan varmemman tuloksen saisi hävittämällä kaikki kasvillisuus, siitepölyt ovat pahempi riesa.

        Ethän muuten ota kirjoituksiani mitenkään pahalla, en todella tarkoita. Hyvin kuluu tylsät yötyöt tällein. Aluksi olin oikeasti järkyttynyt, että voiko joku olla tälläisessä asiassa tosissaan, mutta aika vakuuttava olet ollut. Olet varmasti pärjännyt elämässä, argumentointi ja väittely taitosi on aivan loistava. Ajan kulua, sitä tämä varmasti on sinullekin, et voi oikeasti olla tätä asiaa esittämässä koirapalstalla "virallisesti" ilman pilkettä silmäkulmassa, tiesit varmasti etukäteen että sinut jyrätään, mutta silti sitkeästi jaksat. Ihailtavaa sitkeyttä ja hermojen kokoamista. Voi varmasti tuntua ankeelta kun emme ota tajutaksemme pointtiasi, mutta sitä juuri et voinut odottaakkaan valitessasi palstaa jakaa ajatuksiasi.


      • mietipä myös tätä
        Koiria kirjoitti:

        Ei koiranomistajat voi noin asiallista tekstiä laittaa - kokemus aloituksesta - vai onko useimilla jäänyt ensin koira silittämättä ennenkuin alkoivat kirjoittaa - noita asioita ei voi kaikkea kumota - hengityselinsairausasian voi kumota - koiranomistajilla on enemmän allergioita ja astmaa - myös yleensä pahempiasteisia - selvä syy asiaan - koira otetaan vaikka olisi jo oireita tai todettu herkkyys - toinen syy - koiraa ei poisteta jos tauti puhkeaa - yritetään vain sinnitellä - asiat ei tosiaan ole koskaan mustavalkoisia

        Miksi ihmeessä aloitat noi negatiivisesti? Mikseivät koiranomistajat voi mielestäsi laittaa asiallista tekstiä? Miksi yleistät, leimaat ihmiset ja heidän mielipiteensä sen perusteella, että ovat koiranomistajia? Minkä tutkimuksen perusteella koiranomistajilla on enemmän allergioita ja astmaa? Kirjoituksesi viimeinen lause on hyvä! Olen kanssasi täysin samaa mieltä - asiat eivät ole mustavalkoisia!! Oletko itse huomannut saman?


      • Koiria
        Laiska koira kirjoitti:

        Tietenkin lääkärit suosittelevat luopumaan lemmikeistä jos todetaan astama, kuten raskaasta liikunnasta, tupakoinnista, moottorisahalla sahaamisesta jne., sillä astma aiheuttaa hengen ahdistusta ja koska se ei ole hyväksi ihmiselle täytyy vältellä sellaisia asioita jotka saattavat laukaista kohtauksen.

        Jos todetaan astma koira ja niin monet muut asiat saattavat pahentaa oireita. Kuitenkin nyt olet varmaan sekoittanut sen, että lemmikit aiheuttaisivat hengitystie sairauksia. Ei niin, vaan ne sairaudet ovat ja eläinpöly saattaa joillakin pahentaa sairauden oireita. Ja todellakin eläinpöly on vain yksi mahdollinen oireita aiheuttava asia. Jos suomen talous sataisiin nuosuun vain vähentämällä hengitystiesairauksia oikea keino ei ole lemmikkien ja tietysti muidenkin eläinten hävittäminen maastamme, vaan varmemman tuloksen saisi hävittämällä kaikki kasvillisuus, siitepölyt ovat pahempi riesa.

        Ethän muuten ota kirjoituksiani mitenkään pahalla, en todella tarkoita. Hyvin kuluu tylsät yötyöt tällein. Aluksi olin oikeasti järkyttynyt, että voiko joku olla tälläisessä asiassa tosissaan, mutta aika vakuuttava olet ollut. Olet varmasti pärjännyt elämässä, argumentointi ja väittely taitosi on aivan loistava. Ajan kulua, sitä tämä varmasti on sinullekin, et voi oikeasti olla tätä asiaa esittämässä koirapalstalla "virallisesti" ilman pilkettä silmäkulmassa, tiesit varmasti etukäteen että sinut jyrätään, mutta silti sitkeästi jaksat. Ihailtavaa sitkeyttä ja hermojen kokoamista. Voi varmasti tuntua ankeelta kun emme ota tajutaksemme pointtiasi, mutta sitä juuri et voinut odottaakkaan valitessasi palstaa jakaa ajatuksiasi.

        Äly on vaarallisempi vastustaja kuin voima - en halua olla vastustaja - osoitat paljon älyä - kuitenkin liika tunne sitoo näkemästä todellisuutta - allergia pitäisi olla este koiranpidolle - allergialääkäreiltä varmistus - ei mitään ota pahalla - ei yhtään viestiä tähän asti - olleet odotusten mukaista - osin asiallisempaa kuin odotus - tunne estää näkemästä asian läpi - kirjoittaja elämässä taistellen selviytyjä - motiivi paljastuu myöhemmin - erillinen aloitus - ei jyrätty - liika tunteilu estänyt sen - asiallisuudella ehkä olisi onnistunut - nyt yritykset vain pilkettä tehneet - vakavaan asiaan ei ankea tunne - pointti piilotettu tarkoituksella vastaajien luomien tunnevallien taa - vain kylmät analyytikot voivat havaita - on nähtävissä - ei ajatusten jako menossa vaan niitten keräys - nyt tässä ymmärrys


      • Koiria
        mietipä myös tätä kirjoitti:

        Miksi ihmeessä aloitat noi negatiivisesti? Mikseivät koiranomistajat voi mielestäsi laittaa asiallista tekstiä? Miksi yleistät, leimaat ihmiset ja heidän mielipiteensä sen perusteella, että ovat koiranomistajia? Minkä tutkimuksen perusteella koiranomistajilla on enemmän allergioita ja astmaa? Kirjoituksesi viimeinen lause on hyvä! Olen kanssasi täysin samaa mieltä - asiat eivät ole mustavalkoisia!! Oletko itse huomannut saman?

        Joku sanoi alhaalla - laittanut viisi asiallista kysymystä - jokin vastaa vain agressiivisiin - jos näin niin tässä ei näin - kysymys ei kovin asiallinen - agressiivisuutta löytyy - ihmettely aiheutui ylempänä olevista lähes pelkästään agressiivisista vastauksista - tulivat koiranomistajilta


      • ja voih
        Koiria kirjoitti:

        Äly on vaarallisempi vastustaja kuin voima - en halua olla vastustaja - osoitat paljon älyä - kuitenkin liika tunne sitoo näkemästä todellisuutta - allergia pitäisi olla este koiranpidolle - allergialääkäreiltä varmistus - ei mitään ota pahalla - ei yhtään viestiä tähän asti - olleet odotusten mukaista - osin asiallisempaa kuin odotus - tunne estää näkemästä asian läpi - kirjoittaja elämässä taistellen selviytyjä - motiivi paljastuu myöhemmin - erillinen aloitus - ei jyrätty - liika tunteilu estänyt sen - asiallisuudella ehkä olisi onnistunut - nyt yritykset vain pilkettä tehneet - vakavaan asiaan ei ankea tunne - pointti piilotettu tarkoituksella vastaajien luomien tunnevallien taa - vain kylmät analyytikot voivat havaita - on nähtävissä - ei ajatusten jako menossa vaan niitten keräys - nyt tässä ymmärrys

        mikä ihmeen robotti olet? eihän tosta tekstistä ota erkkikään selvää! -ihme- juttu- kun -yleensä - ymmärrän normaalia puhetta -nyt -tökkii!


      • mitään koiria
        Koiria kirjoitti:

        Äly on vaarallisempi vastustaja kuin voima - en halua olla vastustaja - osoitat paljon älyä - kuitenkin liika tunne sitoo näkemästä todellisuutta - allergia pitäisi olla este koiranpidolle - allergialääkäreiltä varmistus - ei mitään ota pahalla - ei yhtään viestiä tähän asti - olleet odotusten mukaista - osin asiallisempaa kuin odotus - tunne estää näkemästä asian läpi - kirjoittaja elämässä taistellen selviytyjä - motiivi paljastuu myöhemmin - erillinen aloitus - ei jyrätty - liika tunteilu estänyt sen - asiallisuudella ehkä olisi onnistunut - nyt yritykset vain pilkettä tehneet - vakavaan asiaan ei ankea tunne - pointti piilotettu tarkoituksella vastaajien luomien tunnevallien taa - vain kylmät analyytikot voivat havaita - on nähtävissä - ei ajatusten jako menossa vaan niitten keräys - nyt tässä ymmärrys

        oo allergialääkäreiltä varmistanu tiiätkö minkä tyyppisiä astmoja ja kenellä esiintyy, tästä aiheesta on tullu ainakin kaksi kertaa tv-ohjelma, jossa allergialääkäriperheessä oli koira ja muitakin kotieläimiä!


      • Laiska koira
        Koiria kirjoitti:

        Äly on vaarallisempi vastustaja kuin voima - en halua olla vastustaja - osoitat paljon älyä - kuitenkin liika tunne sitoo näkemästä todellisuutta - allergia pitäisi olla este koiranpidolle - allergialääkäreiltä varmistus - ei mitään ota pahalla - ei yhtään viestiä tähän asti - olleet odotusten mukaista - osin asiallisempaa kuin odotus - tunne estää näkemästä asian läpi - kirjoittaja elämässä taistellen selviytyjä - motiivi paljastuu myöhemmin - erillinen aloitus - ei jyrätty - liika tunteilu estänyt sen - asiallisuudella ehkä olisi onnistunut - nyt yritykset vain pilkettä tehneet - vakavaan asiaan ei ankea tunne - pointti piilotettu tarkoituksella vastaajien luomien tunnevallien taa - vain kylmät analyytikot voivat havaita - on nähtävissä - ei ajatusten jako menossa vaan niitten keräys - nyt tässä ymmärrys

        Tottakai tälläinen aihe saa tunteet pinnalle, koirat ovat koiraihmisille erittäin tärkeä ja tunnepitoinen juttu.

        On olemassa monenlaista älykkyyttä; tietojen ja taitojen hallintaa, sosiaalista älykkyyttä, tunneälyä jne. Niitä erottaa sellainen, että jollakin joku alue on vahvempi kuin toinen, tilanteesta riippuen. Joku hallitsee tieteelliset faktat ja tilastot, joku tietää mikä on oikea ympäristö toimia mitenkin, pärjää ihmisten kanssa. Myöskään tunteen varassa toiminen ei siis ole vähempää fiksua, sillä sekin on älykkyyttä, älykkyytä selviytyä tilanteista, selviytyä arvostamalla niitä asioita, jotka ovat itselle tärkeitä ja omasta mielestä eettisesti järkeviä, eikä sellaisia, jotka ovat tieteellisesti oikeaksi todistettuja. Sellaista ihmistä joka näin toimii voi kutsua tunnepuolen ihmiseksi, mutta ei missään tapauksessa vähemmän älykkääksi kuin muita.

        Jään innolla odottamaan erillistä aloitustasi, jossa motiivisi selviävät...


    • Sulo

      vertaan tätä tappelua nyrkkeily matsiin. nyt isketään ja lujaa niin vyön alle ja niskaan ja suoraan päin näköökin. meni kuitenkin liian korkeelentoseksi tavalliselle työläiselle. kyllä sen tonnin pistän ilomielin mieluumin tuohon irskiini kun sinne brysseliin. kärsiskös kysyy näin yksinkertase jätkän että mitä sinä oikein ajat takaa. pitäskö tappaa mielestäs koirat vai ne jotka niitä ottaa.

      • arvelet jos

        toi koiria eksys nyrkeilysalille kauanko seisos kehässä ihan säännöillä nyrkkeiltäessä!


      • Sulo
        arvelet jos kirjoitti:

        toi koiria eksys nyrkeilysalille kauanko seisos kehässä ihan säännöillä nyrkkeiltäessä!

        viittiskö siihen liata käsiään. taitasin laittaa sen akkain kehään. sinne se kuulusi oli kumpaa rotua hyväänsä. ei naisten vaan akkain kehään ne on kuules kaks eri asiaa. minun olis varmin pysyy pukuhuoneessa jottei tulis kopastua nokkaan sitä oikein isän kämmenellä.


      • Sulo
        arvelet jos kirjoitti:

        toi koiria eksys nyrkeilysalille kauanko seisos kehässä ihan säännöillä nyrkkeiltäessä!

        Tekis kyllä mieli liipasta siltä nenän niskaan.


      • arvelet jos
        Sulo kirjoitti:

        viittiskö siihen liata käsiään. taitasin laittaa sen akkain kehään. sinne se kuulusi oli kumpaa rotua hyväänsä. ei naisten vaan akkain kehään ne on kuules kaks eri asiaa. minun olis varmin pysyy pukuhuoneessa jottei tulis kopastua nokkaan sitä oikein isän kämmenellä.

        ku se tuolla alempanana kirjottaa jo EU: sotilas ja talous mahdista ja tuolla ylempänä sen jälkeen kehuu ajavansa vähäosaisten asiaa niin kyllä sotilasmahdilla ei vähäosaisten asiaa paljon paranneta päin vastoin!


      • Sulo
        arvelet jos kirjoitti:

        ku se tuolla alempanana kirjottaa jo EU: sotilas ja talous mahdista ja tuolla ylempänä sen jälkeen kehuu ajavansa vähäosaisten asiaa niin kyllä sotilasmahdilla ei vähäosaisten asiaa paljon paranneta päin vastoin!

        pistää ne vähäosaiset aseisiin ampumaan koiranomistajia ja sitten koiria. taitas tuolta kohjolta sekin käydä. pistää niin vihaksi koko vouho jotta taidan painua pehkuihin kun tarttis aikasin nousta lehtiä jakamaan ja iltapäivään taas jakoautolle


      • issu56
        Sulo kirjoitti:

        pistää ne vähäosaiset aseisiin ampumaan koiranomistajia ja sitten koiria. taitas tuolta kohjolta sekin käydä. pistää niin vihaksi koko vouho jotta taidan painua pehkuihin kun tarttis aikasin nousta lehtiä jakamaan ja iltapäivään taas jakoautolle

        eli työkavereita taidetaan olla. Tosin olen ollut jo varsin pitkään s-lomalla työtapaturman vuoksi.
        Olisi kyllä tosi mielenkiintoista, jos oltaisiin vielä saman kaupunginkin SaValla ;=))). Niin ja jottei muistutettaisi, että pitää puhua koirista, niin olihan mulla "ässäkin" joskus mukana Jerppanan lenkillä.
        Onko K.L ollut sulla esimiehenä ja H.K valvojana ennen J.J ja K-M.F ja jopa ennen nykyisiä?
        Älä nyt sitten sinä puolestasi saa sätkyä noista mun kysymyksistä, ethän? ;=))


      • mietin tätäkin...

        ... ja vaikka vähän karskisti esitetty kysymys, niin asiallinen ;)


      • Koiria

        Koirat kuolee itsestään aikanaan - koiranomistajat kuolee itsestään aikanaan - ei syytä nopeuttaa kumpaakaan - tulee vielä kalliimmaksi - vastauksesta huomaa - entinen nyrkkeilijä


      • uusia
        Koiria kirjoitti:

        Koirat kuolee itsestään aikanaan - koiranomistajat kuolee itsestään aikanaan - ei syytä nopeuttaa kumpaakaan - tulee vielä kalliimmaksi - vastauksesta huomaa - entinen nyrkkeilijä

        koko ajan syntyy uusia ihmisiä ja koiria, joista tulee osasta koiranomistajia, se on se elämän kiertokulku! kyllä me kaikki tänne mahdutaan.


    • suvaitsevaisuus kunniaan

      miksi vihaat koiria noin paljon.

      • Koiria

        Ei ole tarpeen tarpeetonta vihata - vastustaa voi vihatta - viha on tunnetta - tunne on tyhmyyttä - järjen on voitettava tunne


      • suvaitsevaisuus kunniaan
        Koiria kirjoitti:

        Ei ole tarpeen tarpeetonta vihata - vastustaa voi vihatta - viha on tunnetta - tunne on tyhmyyttä - järjen on voitettava tunne

        Vai on tunne tyhmyyttä, ei suinkaan elämästäsi puutu yksi erittäin tärkeä asia, rakkaus.


    • musti

      errotko mikä ajanviete/turha harrastus ei kasvata tuontia. Suuri osa urheilutarvikkeista tulee ulkomailta, tietääkseni myös autot valmistetaan suomen rajojen ulkopuolella.
      Koirat käyttävät ravinnokseen mitä ihmiset eivät käytä, kuten siansorkat, -korvat, rustot, luut ym. Nämä ovat suomalaisista teuraseläimistä.
      Se että lelut/ruuat tuodaan ulkomailta johtunee tarjonnan puutteesta suomessa kun ei valmisteta hyviä ruokia ja turvallisia leluja siinä missä ulkomailla..
      Koirat todistetusti vaikuttavat omistajansa terveyteen positiivisesti, sydänkohtausten riski on pienempi ja toipuminen nopeampaa, koiranomistajan yleiskunto on myös parempi, puhumattakaan koiran ehkäisevästä vaikutuksesta syrjäytymiseen, koiranomistajat ovat suurimmaksi osaksi sosiaalista ja iloista sakkia, koira auttaa yksinäistä ihmistä pitämään elämäänsä kasassa, ja näin ollen säästyy laitospaikkoja. Jos tämä ei säästä arvokkaita verorahoja niin mikä? Ja mainitsemasi allergioiden lisääntyminen johtuu nimenomaan liian vähäisestä kosketuksesta eläimiin, kun lapsi elää lähes steriilissä ympäristössä ei ole ihmekkään että koirankarva ärsyttää kun sellainen nenään eksyy.
      Eikä sovi unohtaa nk.kaverikoiria, jotkaauttavat vanhuksia ja sairaita tervehtymään, pelkkä eläimen turkin silittäminen vaikuttaa sairaaseen myönteisesti.
      Terapiakoirat tekevät myös arvokasta työtä. Vuosikausia omissa maailmoissa elänyt ihminen avautuu pelkän koiran läsnäollessa. Ja nämä ovat juuri niitäturhia naapurin Musteja. Ei mitään huippukoulutettuja yksilöitä.
      Ja koska olet noin perillä siitä kuinka meidän raukkojen omalla työllä ansaitsemamme rahat menevät turhiin koiriimme, tietänet varmaan kuinka kallista laitoshoito oikeastaan on. Vai ovatko nämä sitten turhia ihmisiä kun ovat kehdanneet tulla niin huonoon kuntoon? Ehkä niin, koiran omistaminen olisi voinut auttaa heitäkin.
      Suuri osa koirista on ansainnut paikkansa yhteiskunnassa, säästämällä kaikkien meidän maksamia verorahojamme, ja levittämällä ympärilleen suunnatonta rakkauttaan kaikkia ihmisiä kohtaan, jopa niitä jotka eivät sitä ansaitse..

      • Koiria

        Terapia- ja avustajakoirat ja muutama muu pieni ryhmä hyviä ja suotavia - oli turhaa toistoa - heikko peruste kun muut harrastukset lisää tuontia niin ei väliä vaikka tämä tekee sitä


      • musti
        Koiria kirjoitti:

        Terapia- ja avustajakoirat ja muutama muu pieni ryhmä hyviä ja suotavia - oli turhaa toistoa - heikko peruste kun muut harrastukset lisää tuontia niin ei väliä vaikka tämä tekee sitä

        Nyt et ilmeisesti ymmärtäny koko viestiäni. Lähinnä yritin sanoa että jokainen koira on ainakin omistajalleen terapeutti. Ja tosiaan kun kaikki muutkin harrastukset lisäävät tuontia, miksi meidän koiraharrastajien pitäisi olla siinä suhteessa erilaisia, kun ottaa huomioon vielä sen seikan että koiraharrastajille tuntuu valtion rahoista olevan pienin hyöty, miksi ostaisin suomalaista kallista ruokaa ja kalliita varusteita, kun en saa siitä mitään takaisin?


      • Koiria
        musti kirjoitti:

        Nyt et ilmeisesti ymmärtäny koko viestiäni. Lähinnä yritin sanoa että jokainen koira on ainakin omistajalleen terapeutti. Ja tosiaan kun kaikki muutkin harrastukset lisäävät tuontia, miksi meidän koiraharrastajien pitäisi olla siinä suhteessa erilaisia, kun ottaa huomioon vielä sen seikan että koiraharrastajille tuntuu valtion rahoista olevan pienin hyöty, miksi ostaisin suomalaista kallista ruokaa ja kalliita varusteita, kun en saa siitä mitään takaisin?

        Ei hieman kalliimpi kotimainen ole sittenkään kalliimpi - tulee takaisin monella tapaa - ulkomaisesta ei mitään tule takaisin - tuontihinta nettomenoa - kaikkia tuontia lisääviä harrasteita pitäisi karsia - talous saisi noususykäyksen


      • edes
        Koiria kirjoitti:

        Ei hieman kalliimpi kotimainen ole sittenkään kalliimpi - tulee takaisin monella tapaa - ulkomaisesta ei mitään tule takaisin - tuontihinta nettomenoa - kaikkia tuontia lisääviä harrasteita pitäisi karsia - talous saisi noususykäyksen

        kotimainen kännykkä tarkistappa puhelimesta!


      • Koiria
        edes kirjoitti:

        kotimainen kännykkä tarkistappa puhelimesta!

        Tarkistettu kahteen kertaan - kotimainen kotelo - koirannahkaa - Lemin lehmäntattikoirasta


      • mikä malli
        Koiria kirjoitti:

        Tarkistettu kahteen kertaan - kotimainen kotelo - koirannahkaa - Lemin lehmäntattikoirasta

        ja kato viivakoodi, ettei oli saksalainen


    • kuula kalloon

      kun miettiin kuinka paljon ihminen aiheuttaa ihmiselle vahinkoa esim. koulu- ja työpaikkakiusaamisella, aiheuttamalla liikenneonnettomuuksia, tappelemalla kännipäissään, roskaamalla luontoa, harrastamalla turhanpäiväistä kiusantekoa ym. ym. ym. tuon perusteella Suomessa on liikaa ihmisiä.
      Laiskurit, luonnevikaiset ilkeät ihmiset, alkoholistit ym. tuhlaavat suunnattomasti yhteiskunnan varoja. Esim. itse olen sairastunut luonnevikaisten takia vakavaan masennukseen ja taas palaa rahaa munkin hoitamiseen.
      Suomessakin on paljon ihmisiä, jotka olisi lopetettu luonnevikaisina, jos ne olisivat koiria.

      Kyllä mä mieluummin otan uskollisen koirani kainalooni kuin ihmispaskiaisen.

      • Koiria

        Kohtelee joskus kaltoin - korjaako koira tilanteet työpaikoillakin


      • elämä koh
        Koiria kirjoitti:

        Kohtelee joskus kaltoin - korjaako koira tilanteet työpaikoillakin

        se aika kohtelee kohtelee kaltoin


      • kuula kalloon
        Koiria kirjoitti:

        Kohtelee joskus kaltoin - korjaako koira tilanteet työpaikoillakin

        mutta auttaa näkemään elämiselle jonkin syyn. Edes joku hyväksyy sellaisena kuin on.
        Voishan sitä tietty vetää ton pilleripurkin tyhjäksi, niin lakkaisin mäkin maksamasta yhteiskunnalle. Mutta kuka sitten pitäisi mun rakkaasta koirast huolta?


      • kuula kalloon
        kuula kalloon kirjoitti:

        mutta auttaa näkemään elämiselle jonkin syyn. Edes joku hyväksyy sellaisena kuin on.
        Voishan sitä tietty vetää ton pilleripurkin tyhjäksi, niin lakkaisin mäkin maksamasta yhteiskunnalle. Mutta kuka sitten pitäisi mun rakkaasta koirast huolta?

        kysyä, että onkos sua esim. töissä potkittu systemaattisesti per...lle? Tiedätkös mitä jokapäiväisessä hevelissä eläminen on? Vai mahdatko olla just se kiusanhenki?


      • issu56
        kuula kalloon kirjoitti:

        mutta auttaa näkemään elämiselle jonkin syyn. Edes joku hyväksyy sellaisena kuin on.
        Voishan sitä tietty vetää ton pilleripurkin tyhjäksi, niin lakkaisin mäkin maksamasta yhteiskunnalle. Mutta kuka sitten pitäisi mun rakkaasta koirast huolta?

        sitä pilleripurkkia tyhjäksi, koska silloin se parempi huominen jäisi näkemättä ja kokematta! Se kuitenkin tulee aina jos vain jaksaa odottaa ja luottaa!
        Eikä mikään voi olla pyyteettömämpää/aidompaa rakkautta kuin koiran(ylipäätään eläimen)antama.
        Vaikka miten elämä riepottelisi ja vaikka miten olisi huonolla huumorilla, niin jo se pelkkä iloinen tervehdys ja hännän heilutus kertoo enemmän kuin yksi ainutkaan ihmisen suustaan päästämä sana!!
        Ei siis mitään kuulia kenenkään kalloon!


      • Sulo
        kuula kalloon kirjoitti:

        mutta auttaa näkemään elämiselle jonkin syyn. Edes joku hyväksyy sellaisena kuin on.
        Voishan sitä tietty vetää ton pilleripurkin tyhjäksi, niin lakkaisin mäkin maksamasta yhteiskunnalle. Mutta kuka sitten pitäisi mun rakkaasta koirast huolta?

        Sitä pilleripurkkii yhtään yli kun minkä lääkäri määrrää. tuo issu sano sen niin mukavasti jota minä en osaisi tehdä. minäkin tulin eilen töistä aamuyöstä ja menin suoraan nukkumaan. just tulin äskenkin. aamulla ois aikanen nousu enkä ole aatellu vetää turhia pillereitä. älä säkään masennu. minusta tuntuu jota toi kohjo kirjottaja ei taija tarkotta mitään tuollasta. se on vaan sellanen kirjanoppinu joka ei ymmärrä tätä tavallista kansaa. unoha sen mölyt ja tee tosiaan tuon issun ohjeen mukaan. se on kuule taitaa ihan järkilikka.


    • Ensinnäkin

      eiköhän se ole jokaisen oma asia mihin rahansa laittaa. Kato omistanihan maksan ei ole tietääkseni sulta pois. Mitä meillä Suomessa on mun mielestä liikaa niin sosiaalipummeja, eiköhän näistä koidu yhteiskunnalle ihan helvetilliset tappiot. Jospa laskisit kuinka paljon noihin yhteiskunnan elätteihin uppoaa sitä rahaa.

    • balladi

      Minun mielestäni Suomessa on liikaa koiria sellaisilla ihmisillä joilla ei pitäisi koiraa olla ollenkaan. Joissakin perheissä koiraa hoidetaan paremmin kuin lasta ja toiset hankkivat komean hurtan mitä ilmeisemmin oman egon pönkittämiseksi. Rotujen jalostus on mennyt naurettavan pitkälle ja kaikki toi näyttelytouhu saa maallikon nauramaan paskasen naurun.
      Monet ihmiset eivät koskaan esim. halaa tai pidä hyvänä esim. puolisoaan tai lastaan, mutta koiraa pussataan oikeen urakalla, se saa kaiken hellyyden, mitä ei osata ihmissuhteissa hoitaa.
      Voi ihmisparkoja!

      • ääripään näkemys asioista. Koiranäyttelyt ovat yksi harrastus muiden joukossa, joka on aivan mielettömästi laajentunut. Siellä tarkastetaan kasvattajien työ ja kasvattajat itse näkevät työnsä tulokset muihin verrattuna.

        Ja mitä siihen koiran halimiseen ja pussaamiseen tulee, niin se ei ole poissa keneltäkään ei edes sinulta.
        Oletko tullut ajatelleeksi että koiraihmiset ja harrastajat omaavat yhden taidon joka sinulta näyttää puuttuvan eli suvaitsevaisuuden. Täällä itse kerroit nauravasi paskaista naurua. Me tunnemme ainoastaan iloisen huumorin tajuisen naurun.


      • balladi
        umalehtinen kirjoitti:

        ääripään näkemys asioista. Koiranäyttelyt ovat yksi harrastus muiden joukossa, joka on aivan mielettömästi laajentunut. Siellä tarkastetaan kasvattajien työ ja kasvattajat itse näkevät työnsä tulokset muihin verrattuna.

        Ja mitä siihen koiran halimiseen ja pussaamiseen tulee, niin se ei ole poissa keneltäkään ei edes sinulta.
        Oletko tullut ajatelleeksi että koiraihmiset ja harrastajat omaavat yhden taidon joka sinulta näyttää puuttuvan eli suvaitsevaisuuden. Täällä itse kerroit nauravasi paskaista naurua. Me tunnemme ainoastaan iloisen huumorin tajuisen naurun.

        mutta näitä palstoja lukiessa saa kyllä sen käsityksen, että koiraihmiset ovat kaikkea muuta, kuin suvaitsevaisia. Ja jos koiraa hellitään, mutta ei esim. omaa puolisoaan niin on se silloin joltain poissa!Koiraihmisillä tuntuu se oma mielipide olevan aina se ainoa oikea.


      • Hömelö

        En minä ainakaan ole törmännyt yhteenkään pariskuntaan missä hellittäisiin vain koiraa ja jätettäisiin se kumppani ilman hellyyttä. Enemmän taitaa olla sellaista väkeä mikä antaa lapsilleen kaiken periksi ja paapoo oikein urakalla - ja potkaisee koiraa ohimennessään.

        Täysin käsittämätöntä on kuitenkin se että jotkut ihmiset tosiaankin ottavat itselleen koiran vain siksi että saisivat paistatella tietyssä maineessa.. Ja sitten kun nämä tonokit eivät ymmärrä sitä ettei minkään koiran kanssa pärjää vain lirkuttelemalla ja ruokaa tarjoamalla.

        En puutu mielipiteeseesi rotujen jalostamisesta, sillä en ole vielä ehtinyt tutustua aiheeseen tarpeeksi. Mutta näyttely/harrastustoimintaan voin sanoa jotakin. Umalehtinen tuossa sanoikin että näyttelyissä pääsee tutustumaan uusiin ihmisiin, tapaamaan tuttuja ja muutenkin hoitamaan ihmissuhdetaitojaan.. Itse en valitettavasti ole törmännyt kuin todella inhottaviin koiraharrastajiin..olen nähnyt sitä koiraihmisten huonoa puolta ihan kyllästymiseen asti. Sairaalloista kateellisuutta, seläntakana puhumista ja pilkkaa. Mistähän löytyisi sellaista väkeä mikä saisi uskon palaamaan koiraihmisten yhteistyökykyyn ja hyvään ilmapiiriin harrastuspiireissä?


      • Koiria
        Hömelö kirjoitti:

        En minä ainakaan ole törmännyt yhteenkään pariskuntaan missä hellittäisiin vain koiraa ja jätettäisiin se kumppani ilman hellyyttä. Enemmän taitaa olla sellaista väkeä mikä antaa lapsilleen kaiken periksi ja paapoo oikein urakalla - ja potkaisee koiraa ohimennessään.

        Täysin käsittämätöntä on kuitenkin se että jotkut ihmiset tosiaankin ottavat itselleen koiran vain siksi että saisivat paistatella tietyssä maineessa.. Ja sitten kun nämä tonokit eivät ymmärrä sitä ettei minkään koiran kanssa pärjää vain lirkuttelemalla ja ruokaa tarjoamalla.

        En puutu mielipiteeseesi rotujen jalostamisesta, sillä en ole vielä ehtinyt tutustua aiheeseen tarpeeksi. Mutta näyttely/harrastustoimintaan voin sanoa jotakin. Umalehtinen tuossa sanoikin että näyttelyissä pääsee tutustumaan uusiin ihmisiin, tapaamaan tuttuja ja muutenkin hoitamaan ihmissuhdetaitojaan.. Itse en valitettavasti ole törmännyt kuin todella inhottaviin koiraharrastajiin..olen nähnyt sitä koiraihmisten huonoa puolta ihan kyllästymiseen asti. Sairaalloista kateellisuutta, seläntakana puhumista ja pilkkaa. Mistähän löytyisi sellaista väkeä mikä saisi uskon palaamaan koiraihmisten yhteistyökykyyn ja hyvään ilmapiiriin harrastuspiireissä?

        Viimeinen lause - tunnepitoinen toive - ei mahdollinen - syy siihen - koiraihmiset on ihmisiä - ihmiset on aina vajavaisia - ei riipu harrastuksesta


      • sanaa
        Koiria kirjoitti:

        Viimeinen lause - tunnepitoinen toive - ei mahdollinen - syy siihen - koiraihmiset on ihmisiä - ihmiset on aina vajavaisia - ei riipu harrastuksesta

        Kyllähan totuus on se, että ihminen yrittää etsiä joka asiaan aina järkevän syy yhteyden olemmehan ainut rotu maailmassa joka pystyy järkeilemään asioita! Kuitenkin hyvissäkin päätöksissä on yleensä tunnette ripaus mukana ja se tuo monesti asioihin inhimillisyyttä! tunne on myös rikkautta.


      • Hömelö
        Koiria kirjoitti:

        Viimeinen lause - tunnepitoinen toive - ei mahdollinen - syy siihen - koiraihmiset on ihmisiä - ihmiset on aina vajavaisia - ei riipu harrastuksesta

        Minua hieman hämää tuo tapasi luokitella tunteet turhiksi.. Voísitko selittää mihin ajatus perustuu?


      • vika..
        balladi kirjoitti:

        mutta näitä palstoja lukiessa saa kyllä sen käsityksen, että koiraihmiset ovat kaikkea muuta, kuin suvaitsevaisia. Ja jos koiraa hellitään, mutta ei esim. omaa puolisoaan niin on se silloin joltain poissa!Koiraihmisillä tuntuu se oma mielipide olevan aina se ainoa oikea.

        ole sitten jossain aivan muussa kuin koirassa jos puoliso jää ilmaan hellittelyjä koiran takia...

        koiraihmiset eivät ole mikään rotu jossa kaikki edustajat olisivat samanlaisia. koiraimisiäkin on erilaisia...


    • Mari

      Viime vuosina on kuitenkin julkaistu useita tutkimuksia, joissa varhainen altistuminen lemmikkieläimille näyttää olevan yhteydessä pienentyneeseen allergiariskiin. Yhdysvalloissa prospektiivisessa syntymäkohorttitutkimuksessa todettiin lapsen hengityksen vinkumisoireiden olevan harvinaisempia perheissä, joissa oli koira, silloin kun vanhemmilla ei ollut astmaa. Jos perheessä oli astmaa, suojavaikutusta ei voitu todeta, eikä vaikutusta havaittu myöskään perheissä, joissa oli kissa. Varhainen lemmikkieläinaltistus ei kuitenkaan vaikuttanut lasten atooppiseen herkistymiseen (35).

      Katkelma artikkelista Atooppisten sairauksien syntyminen ja ehkäisy
      MIKAEL KUITUNEN - MIKA MÄKELÄ

      Vsk. 60 • Nr: 7 / 2005 • s. 791 - 796 Suomen lääkärilehti

      Varhaislapsuuden eläinaltistuksen vaikutuksesta on ristiriitaista tietoa. Kissalle altistumisen määrän ja herkistymisen välillä on todettu annosvaste (9). Suomalaisessa retrospektiivisessa tutkimuksessa todettiin koululaisilla useammin kissa-allergiaa, jos kotona oli ollut kissa 6 ensimmäisen elinkuukauden aikana. Kotona varhaislapsuudessa ollut koira ei tässä tutkimuksessa lisännyt herkistymisriskiä koiralle (10). On myös prospektiivisia tutkimuksia, joissa ei ole todettu yhteyttä varhaislapsuuden eläinaltistuksen ja myöhemmän herkistymisen tai atooppisuuden välillä (11,12).

      Tuoreissa laajoissa retrospektiivisissa tutkimuksissa on imeväisiän aikainen altistuminen koiralle tai kissalle yhteydessä vähentyneeseen atopiariskiin (13,14). Brittiläisessä prospektiivisessa 440 atopiariskilasta käsittäneessä kohortissa todettiin spesifisiä IgE-vasta-aineita seitsemän vuoden iässä merkitsevästi vähemmän, jos kotona oli ollut vuoden iässä lemmikkieläin (15). Ruotsalaisessa tutkimuksessa (16) todettiin, että niillä lapsilla, joilla oli ollut kotona lemmikkieläin ensimmäisen elinvuoden aikana, oli 7-9 vuoden iässä vähemmän allergista nuhaa ja 12-13 vuoden iässä vähemmän astmaa. Imeväisiässä kissalle altistuneilla oli 12-13 vuoden iässä vähemmän ihotestillä todettavissa olevaa kissa-allergiaa.

      Useissa tuoreissa tutkimuksissa on osoitettu, että lapsuutensa maatiloilla eläneillä nuorilla on vähemmän atopiaa, allergista nuhaa ja astmaa. Myös Räsänen (17) totesi kaksostutkimuksessaan, että maanviljelijöiden lapsilla oli vähemmän heinänuhaa ja astmaa kuin muiden ammattiryhmien lapsilla. Maatilan allergialta suojaava vaikutus on selvempi, jos tilalla on harjoitettu karjanhoitoa (18,19,20,21). On mahdollista, että lasten altistuminen varhaislapsuudessa lemmikkieläimille ja karjalle samalla altistaa heidät jollekin tai joillekin mikrobeille, joilla on atopialta suojaavaa vaikutusta. Tämä asettaa kyseenalaiseksi sen periaatteen, että allergian primaariehkäisyssä eläinten välttäminen kotona johtaisi allergian vähenemiseen. Viimeaikaiset tutkimustulokset tukevat enemmän päinvastaista käsitystä, että varhaislapsuuden eläinaltistus voisi vähentää allergian kehittymistä myöhemmin. Sen sijaan varhaislapsuuden jälkeen kotona tapahtuva eläinaltistus on selvä riski eläinallergian syntymiselle, ja eläinallergiat ovat sitä yleisempiä, mitä yleisempää eläimen pito on ao. yhteisössä (13).

      Katkelma artikkelista Kuuluvatko kotieläimet allergiseen perheeseen?
      ANTTI KOIVIKKO, TIMO VANTO

      Vsk. 55 • Nr: 42 / 2000 • s. 4273 - 4275 Suomen lääkärilehti


      Ihan kiihkoilematta.

      • Koiria

        Uutta näkökentässä lääkärilehden artikkeli - pakko miettiä - paljon asiaa - hyvin asiallinen vastaus - ei kiihkoa - täytyy tarkistaa löytyykö aiheesta enemmän - mahdollinen löydös voi aiheuttaa tarkistuksen mielipiteessä


      • todis
        Koiria kirjoitti:

        Uutta näkökentässä lääkärilehden artikkeli - pakko miettiä - paljon asiaa - hyvin asiallinen vastaus - ei kiihkoa - täytyy tarkistaa löytyykö aiheesta enemmän - mahdollinen löydös voi aiheuttaa tarkistuksen mielipiteessä

        kyseisestä aiheesta on paljon saatavana tietoa, joka osoittaa sen, että itse olet ottanut tunteella asian esille!


    • astmaatikkoko?

      Pitikin vielä kysäistä ketjun aloittajalta että miten Suomen kansantalouteen vaikuttaisi jos kaikki koiranomistajat laittaisivat rahansa EU:lle?

      Mainitset vain: Jos käyttäisimme saman rahan EU:n kehittämiseen niin maineemme maailmalla olisi aivan toinen.

      Tällä nyt ei ole kansantaloudellisia merkityksiä vai onko? En näistä nyt niin ymmärrä...

      OT: Henkilökohtaisesti ihan ihmisenä en koiraihmisenä olen sitä mieltä että koko EU on turha. Ihme direktiivejä vaan määräävät kysymättä Suomelta mitään. Ja niitä pitää sitten kitisemättä totella. Isojen herrojen pelleilyä...

      • Koiria

        EU:n kehittäminen nostaisi sen maailmanmahdiksi - taloudellisesti - sotilaallisesti - poliittisesti - koko maanosa hyötyisi siitä - maineemme puolesta siellä pitäisi tehdä pian jotain - nykytoimet liian vaisuja - kaikki keinot käytettävä - jos vaatii uhraamaan mitä hyvänsä se kannattaa


      • varmaan
        Koiria kirjoitti:

        EU:n kehittäminen nostaisi sen maailmanmahdiksi - taloudellisesti - sotilaallisesti - poliittisesti - koko maanosa hyötyisi siitä - maineemme puolesta siellä pitäisi tehdä pian jotain - nykytoimet liian vaisuja - kaikki keinot käytettävä - jos vaatii uhraamaan mitä hyvänsä se kannattaa

        kannata, olet aika yksin ton asian kanssa. Sotilaallinen mahti on aivan väärä tie


      • Laiska koira
        Koiria kirjoitti:

        EU:n kehittäminen nostaisi sen maailmanmahdiksi - taloudellisesti - sotilaallisesti - poliittisesti - koko maanosa hyötyisi siitä - maineemme puolesta siellä pitäisi tehdä pian jotain - nykytoimet liian vaisuja - kaikki keinot käytettävä - jos vaatii uhraamaan mitä hyvänsä se kannattaa

        FAKTA: Suurin osa EU:n kansalaisista ei halua olla maailman mahtavampia ihmisiä taloudellisesti, sotilaallisesti, poliittisesti... Mikäli se edellyttää inhimillisyyden (tunteilun) lopettamista ja mm. lemmikkieläimiin kiintymisen kieltämistä.


      • Koiria
        varmaan kirjoitti:

        kannata, olet aika yksin ton asian kanssa. Sotilaallinen mahti on aivan väärä tie

        Uutisvälineet kertovat - ilmasotaharjoitus yhteinen - sotakalusto yhtenäistetään - miksi tarvita kansan kannatusta - päättäjät kannattaa - päättäjät päättää - on 200 päättäjää - riittää kun yli 100 kannattaa


      • toistaseks
        Koiria kirjoitti:

        Uutisvälineet kertovat - ilmasotaharjoitus yhteinen - sotakalusto yhtenäistetään - miksi tarvita kansan kannatusta - päättäjät kannattaa - päättäjät päättää - on 200 päättäjää - riittää kun yli 100 kannattaa

        kannattanu


      • propagandaa
        Koiria kirjoitti:

        Uutisvälineet kertovat - ilmasotaharjoitus yhteinen - sotakalusto yhtenäistetään - miksi tarvita kansan kannatusta - päättäjät kannattaa - päättäjät päättää - on 200 päättäjää - riittää kun yli 100 kannattaa

        se uutinen oli pelkkää propagandaa, johan ne sano, että sitä on jatkunu pitkään ja virolaiset ovat asiasta tiedottaneet!


    • järki

      Valtio ei voi mennä konkurssiin/ väite virheellinen.

    • Koiramainen

      Kerroit tuolla ylempänä ketjussa olleesi kaatamassa koirapuistohankkeen. Sitten mainitsit jostain juniorien koiratoiminnasta ja heidän avustuhakemuksestaan joka on tulossa sinne valtuustoonne. Voitko kertoa oletko vastaan sitä vai aiotko äänestää puolesta. Se jäi ainakin minulle epäselväksi.
      En kiihkoile puoleen enkä toiseen kysyn vain.

      • Koiria

        Nuoret ja heidän harrastukset tärkeitä - ei kaatamassa - heillä huonot tilat järjestää - tarjoamassa koulun kenttää kenttä paljon parempi - nuorille koirat hyviä harrastukseen


      • JEEEES!!!
        Koiria kirjoitti:

        Nuoret ja heidän harrastukset tärkeitä - ei kaatamassa - heillä huonot tilat järjestää - tarjoamassa koulun kenttää kenttä paljon parempi - nuorille koirat hyviä harrastukseen

        Tulihan sieltä yksi hyvä palaute koiria`lta, mutta niistä nuorista kasvaa myös aikuisia ja monella harrastu säilyy läpi elämän ihan vaan tunteella!


    • hmmm

      Palasin vielä lukemaan alkuperäisen tekstin. Suomeen tuodaan paljon muutakin kuin koiranruokaa. Tuonti ja vienti kuuluvat kansainväliseen kauppaan. Suomi ei ole omavarainen monen muunkaan tuotteen kohdalla. Juotko kahvia, kaakaota, teetä? Syötkö ananasta, tonnikalaa, banaaneja, appelsiineja, entäpä riisiä? Puhumattakaan monista muista elintarvikkeista. Miten ihmeessä tuonti on tuhlausta? Onko sinua koskaan häirinnyt se, että muualta tuodaan vaatteita, autoja, kodinkoneita ja ja paljon muuta?

      Totta on, että, rotukoirien hinnat ovat korkeita.
      Siitä tuskin kannattaa kiistellä. Autotkin ovat kalliita. Monet autot ovat älyttömän kalliita.Silti niitä jotkut hankkivat. Joku sijoittaa roponsa asuntoon, toinen autoon, jollakin ei ole mitään millä sijoittaa ja jollakin puolestaan on sijoittaa vaikka mihin. Näin se vain menee.

      Väitteesi, että koirien vuoksi on rikkoutuneita ihmissuhteita, on jäänyt jokseenkin kommentoimatta alla olevassa ketjussa.Kysynkin nyt sinulta, mitä tarkoitat tällä väittämällä? Onko tämä mielestäsi todellinen ongelma? Ihmissuhteet rikkoutuvat monista syistä, ja usein kun näin tapahtuu, se on ikävää. Tosiasia on kuitenkin, että koirasta johtuvat ihmissuhteiden rikkoutumiset ovat paljon paljon harvinaisempia kuin muista syistä tapahtuvat. Rikkoutumisen syitä voisin luetella monia, mutta en halua tässä rönsyillä muille urille, joten pysytään koira-asiassa.

      Väität myös, että koirien tuottama TAPPIO Suomen kansantaloudelle on 4-5 miljardia euroa. Keroisitko vielä miten olet pässyt tällaiseen lopputulokseen - tuo alussa esittämäsi laskelma ei mitenkään selitä ajatuksenjuoksuasi?

      Positiivisin mielin odottelen asiallista kommenttia!

      • Koiria

        Luettelo korjattavista asioista hyvä - erittäin kattava - osoittaa todellisten ongelmien tunnistuskykyä - ei kaikkea tuontia voi lopettaa - kuitenkaan tarpeellisella tuonnilla ei voi puolustella tarpeetonta - Koiratarvikkeet ja ruuat tarpeetonta tuontia - koirat aiheuttaneet jopa avioeroja - toinen haluaa koiraa ja toinen vihaa - lapsille otettu koira kun luvanneet hoitaa - lapsi ei jaksa hoitaa - ainainen riidanaihe - ulkoilutus - ruuan hankinta - mone käytännön asiat - naapurisovut lujilla äänihäirinnän vuoksi - paljon muuta - vastausta tuohon laskelmaan löytyy muissa vastauksissa - välttää toistoa


      • ylläri -en ehtinyt vielä nu...
        Koiria kirjoitti:

        Luettelo korjattavista asioista hyvä - erittäin kattava - osoittaa todellisten ongelmien tunnistuskykyä - ei kaikkea tuontia voi lopettaa - kuitenkaan tarpeellisella tuonnilla ei voi puolustella tarpeetonta - Koiratarvikkeet ja ruuat tarpeetonta tuontia - koirat aiheuttaneet jopa avioeroja - toinen haluaa koiraa ja toinen vihaa - lapsille otettu koira kun luvanneet hoitaa - lapsi ei jaksa hoitaa - ainainen riidanaihe - ulkoilutus - ruuan hankinta - mone käytännön asiat - naapurisovut lujilla äänihäirinnän vuoksi - paljon muuta - vastausta tuohon laskelmaan löytyy muissa vastauksissa - välttää toistoa

        Vastasitkos ystäväiseni kysymyksiin? "Juotko kahvia, kaakaota, teetä? Syötkö ananasta, tonnikalaa, banaaneja, appelsiineja, entäpä riisiä? Puhumattakaan monista muista elintarvikkeista".
        "Miten ihmeessä tuonti on tuhlausta?"
        "Onko sinua koskaan häirinnyt se, että muualta tuodaan vaatteita, autoja, kodinkoneita ja ja paljon muuta?"

        Kerrothan vielä, mikä on se taho, joka määrittelee, mikä tuonti on tarpeellista, mikä tarpeetonta? Nimimerkki 'Koiria'?

        Koirat ovat mielestäsi aiheuttaneet avioeroja. Ei voi olla niin, että koira aiheuttaa eroja. Mietipä, jos itsetuntosi on kunnossa ja elät parisuhteessa, jossa myös ongelmista puhutaan - silloin tuskin MIKÄÄN ulkopuolinen tekijä ei voi aiheuttaa eroa. Ei nyt kai ainakaan koira!???Eiköhän tuollaisen, kuvaamasi eron takana asusta valmiiksi niin erilaiset ihmiset, että riita syntyy vaikka nuppineulasta, jos on syntyäkseen. Aikuinen on aina vastuussa, paitsi lapsista, myös lemmikeistä ja niiden huollosta. Lapsen ei kuulukaan ottaa vastuuta koiran hoidosta. Kun mietit tätä asiaa tarkemmin, ymmärrät ehkä - toivottavasti, ettei KOIRA voi olla eron syy, vaan ennemminkin se, että ihmiset eivät ajattele asioista samalla tavalla. Jos koira pitää asunnossa mekkalaa ja häiritsee naapuria, syy on valitettavasti jälleen omistajassa, ei koira metelöi, jos se on tyytyväinen.

        "Väität myös, että koirien tuottama TAPPIO Suomen kansantaloudelle on 4-5 miljardia euroa. Keroisitko vielä miten olet pässyt tällaiseen lopputulokseen - tuo alussa esittämäsi laskelma ei mitenkään selitä ajatuksenjuoksuasi?" Ja höpsis - tähän et ole vielä vastannut.

        Edelleen positiivisin mielin odottelen asiallista kommenttia!    


    • peliin

      AAMUN AJATUS

      Siedä kärsivällisesti kaikkea,
      mutta ennen muuta itseäsi.



      VALITSE OMASI

      Ihmisillä on kaksi erilaista tapaa tarkastella maailmaa.
      Ensimmäistä kutsutaan positiiviseksi näkemykseksi. Mikäli
      sinulla on suopea näkemys maailmasta, suhtaudut siihen
      myönteisesti ja olet sitä mieltä, että tämä on suhteellisen
      mukava paikka elellä. Sinulla on taipumus nähdä hyvää muissa
      ihmisissä ja tapahtumissa. Toteat ympärilläsi olevan runsaasti
      erilaisia mahdollisuuksia tarjolla ja tiedät, että joku niistä
      on varattu sinulle.

      Toinen tapa suhtautua maailmaan on tietysti negatiivinen.
      Kielteiselle ihmiselle maailma on paha paikka. Hän on
      pessimistinen suhteessa itseensä ja elämään yleensä. Hän
      uskoo että ei voi vaikuttaa asioihin millään tavalla ja on aivan
      oikeassa. Hän ei koskaan ajattele että hänenkin elämässään on
      paljon hyvää - hän ei näe vaivaa sen tunnistamiseksi.

      Tämä lainattu Positiivareiden Ajatustn aamiaiseta - ajateltavaa itse kullekin!

    • Hömelö

      Sinä siis kannatat koiranpitokieltoa? Mielenkiintoista, kannatat siis sitä että koiranomistaminen kriminalisoitaisiin? Jehna, paatuneet koiranomistajat vankiloihin ja ensikertalaisille sakkoja! ;) Vankilat tursuavat jo nyt porukkaa.. Tietäisinpähän ainakin mikä minusta tulee isona - rikollinen. :D

      Tuota..voisitko selventää kohtaa jossa väität koirien vaikuttavan ihmissuhteiden kariutumiseen? Kuinka moni aviopari tms muu läheinen ihmissuhde olisi hajonnut koiran takia?

      Pidä sinä mielipiteesi, minä pidän koirani.

    • Kohta koiraton

      Minulla on koira ja kaksi kissaa, luettuani juttusi päätin viedä ne lopetettavaksi ensi tilipäivänä.
      Allerginenkin olen, tosin koivuille,
      mutta päätin kaataa ne tuosta pihalta.
      Kiitos oikein hyvästä kirjoituksesta, minä en enää ikinä hanki lemmikkejä.
      Mistä ja milloin voin noutaa sen tuhat euroa.

      • tuhatta euroa

        noudeta sillä tehään EU:sta sotilasmahti vähäosaisten kustannuksella!


    • miettiiköhän hän

      Asiallisia vastauksia olen laittanut jo viisi - yhteenkään et ole reagoinut? Olisin mielelläni jatkanut keskustelua - asiallista siis- mutta näyttää siltä että mieluummin vastaat noihin kärkkäämpiin. Hyv yötä : )

      • Koiria

        Ehkä vastaus on sisältynyt toisiin vastauksiin - korjattavissa ja korjaat - huomiseksi kaikkiin on vastaus


    • täysin

      Faktaton, järjetön ja tunteeton otsikkoa myöten tyypillinen poliitikko tässä tapauksessa kirjoittaa paljon ei asiaa tekisi jotain hyödyllisempää, kun kerran on sinne valtuustoon päässy!

      • issu56

        henkilö, joka toivoisi olevansa poliitikko ja päättäjä isoine raharikkaine lompsineen, mutta jolla resurssit eivät välttämättä riitä kuin olettamuksiin ja spekulointeihin! Ja pelkillä olettamuksillahan ei tässä elämässä kovin pitkälle pötkitä!


      • hukassa koiria'lla
        issu56 kirjoitti:

        henkilö, joka toivoisi olevansa poliitikko ja päättäjä isoine raharikkaine lompsineen, mutta jolla resurssit eivät välttämättä riitä kuin olettamuksiin ja spekulointeihin! Ja pelkillä olettamuksillahan ei tässä elämässä kovin pitkälle pötkitä!

        aloittaja ei taida itsekään enää tietää mitä ajaa takaa... hänen alkuperäiset väitteensä on kumottu. hän ei ole tiennyt asiaa aloettaessaan juurikaan mitään. onneksi häntä on tässä matkanvarrella opastettu. aloittaja perääkuuluttaa kokoajan faktoja ja tunteiden pois jättöä. hän itse ei ole kuitenkaan kyennyt esittämään ainuttakaan faktaa vaan on ihan mutulla liikkeellä. mitä enemmän hänen vastauksiaan lukee sitä enemmän hänen uskottavuutensa ja tietotaitonsa häviää...


    • tosiaan

      -Suomessa yli 500 000 koiraa.- Voi olla en tidä tarkalleen

      -Jos yhdelle menee ruokaa noin 100€/kk = 12*100=1200€/vuosi = 600 miljoonaa €/vuosi.- aloittaja ei selvästikään oleottanut asiasta selvää vaan olettaa moista.. huh!

      -Suuri osa siitä tuontitavaraa (noin 80%) joten tuonti siitä PUOLI MILJOONAA €/vuosi.- totta suurin osa tuodaan muualta, mutta mistä moinen summa. eivät kaikki syötä tuonti tavaraa ja yhä enenevissä määrin koirat syövät kotitekoista ruokaa eivät teollisia nappuloita..

      -Suunatonta rahojen tuhlausta- moni asia on, ei vain koirantuontiruoka. tuskimpa itse käytät vain ja ainoastaan suomalaisia tuotteita (vaatteet, ruoka, elektroniikka, ym..)

      -Lisäksi erilaisia tarvikkeita kuluu paljon.
      Suurin osa tuontitavaraa.- kuten kaikkessa muussakin(viitaten edelliseen)

      -Lääkkeitä paljon jotka kaikki tuontitavaraa.- Täytyy myöntää että kyseiseen asiaan en ole perehtynyt.. pitää ottaa selvää ja tulla sinullekin kertomaan, sillä väitän että itsekään et tiedä asiasta tuon taivaallista. vai osaatko tuosta lonkalta heittää koirien lääkkeiden valmistajia? ja kertoa missä vastaavasti ihmisten lääkkeet tehdään?

      -Koirien älyttömät hinnat.- Mihinkäs tällä tähtäät? Harvempi hakee koiransa ulkomailta?

      -Paljon työtä joka ei hyödytä kansantaloutta.- Sitä kun tehdään päivittäin paljon muutakin joka ei hyödytä kansantaloutta.. Miksi koiran omistaja on tässä asiassa huono?

      -Lisäksi koirien vuoksi rikkoutuneita ihmissuhteita.- Jos jokin eläin ihmissuhteen saa loppumaan niin tuskimpa ne kemiat muutenkaa olivat kohdallaan. Usein jokin asia vaan on piste iin päälle. Niin sanotusti se jäävuorenhuippu. Ei koira yksin ihmissuhteita riko.

      -Vahinkoja ihmisille (puremisia ym).- Kikessa on omat haittansa. Pyöräillessä tapahtuu vahinkoja, autoillessa vielä suurempia. Kaikki on suhteellista. Koirien aiheuttamat vahingot ovat pieni pisara meressä suomen terveydenhuollossa.

      -Allergiasairauksien ja astman lisääntymistä joiden hoidon maksaa yhteiskunta.- Astma ja allergiat ovat teollistuneiden hyvinvointivaltioiden kansansairauksia jotka johtuvat monien asioiden yhteen sattumista. Tästä asiasta sinua onkin valaistu ji aikaisemmin joten se siitä. Myönsitkin tietämättömyytesi asian suhteen...

      -Enempää erittelemättä koirien tuottama tappio Suomen kansantaloudelle varovaisesti arvioiden 4 - 5 miljardia €.- Mistä moinen tieto? Onko siinä otettu aivan kaikki huomioon? Myös koirien hyödyt? Vai oletko vain itseksesi päätellyt summan laskemalla "noin summia" haitoista yhteen? Voisitko hieman avata tuota summaa?

      -Eikö tuollaiseen jo pitäisi puuttua.- Eikös vapaassa maassa saa käyttää rahansa mihin haluaa?

      -Jos tuo summa jaettaisiin kaikkien kesken niin siitä riittäisi noin 1000€/henkilö.- Tuo summan tulo on vielä arvelluttava. Ja miksi jaat sen suomalaisille? Mitä haet sillä takaa? Että koiraihmiset maksaisivat 1000e jokaisen suomalaisen tervenhuoltokustannuksia? En oikein ymmärrä. Jos koiria ei olisi nykyiset koiranomistajat kyllä tekisivät jotakin muuta rahallaan. Kuten harrastaisivat vaikka kilpajuoksua tai ratsastusta, joka ei kyllä kasvata suomen kansantaloutta yhtään sen enempää..

      -Koirat vie vielä Suomen konkurssiin.- Huh huh mikä väite. Tätä nyt ei usko kukaan.. Eiköhän muka mahdollisesta Suomen konkurssissa nyt ole ihan muusta kyse.

      -Jos käyttäisimme saman rahan EU:n kehittämiseen niin maineemme maailmalla olisi aivan toinen.- Tämän väitteesi Suomen kansantaloutta parantavaa vaikutusta et osannut selittää tuolla aikaisemminkaan.

      -Nyt se on koirien pilaama takapajula.- Takapajula tämä maa on sijaintinsa takia. Koirat päin vastoin ovat omalta osaltaan tuoneet maata tunnetuksi kuten sinulle tuolla ylempänä selitettiin.

      -Onko esittää faktoja vastaan vaiko ainoastaan tunnepitoisia ulinoita.- Mikä ihmeen haaste tämä on? Oikeen kerjäät riitaa. Etkö itse osaa asiallisesti olla liikkeellä. Itselläsi ei tunnu olevan mitään faktoja kuten viestiketjun kulku kertoo.

    • onko täällä ketään?

      Sankarimme nimimerkillä koiria on ilmeisesti myöntänyt tappionsa ja poistunut pelipaikalta. Väärässähän hän olikin :)

    • Dincici

      Minusta tunttuu kyllä siltä että sinä se oot joka suomen konkurssiin ajat turhalla internetin käytölläs! Ja pointti! onko kaikki ihmisten lääkkeet sitten suomalaisia?! Ja vaikka ne puris, niin ihmiset pystyy ite tuottamaan paljon pahempaa tuskaa toisillee ku koira ikinä! etkö ote käytä tavaroita?! varsinkaan tuonti?! astma kuule syntyy kaikesta muustakin mahdollisesta! nm. kokemusta on.. ootko muuten kuullu koiraverosta?! tarkasta asiat ennenku ryhdyt niistä keskusteluja kehittelemään :)

    • ...

      ... juuri kaltaistesi junttien, joita esim. Yhdysvalloissa kutsutaan nimellä "white trash" vuoksi. Nyt hopi hopi sossun luukulle ja sitten Siwaan ostamaan kotiviinitarpeet!

    • Liikaa vai

      Olis kiva nähdä chihuhahua joka syö sadan euron edestä kuukaudesta. Kyllä chihut voi ahneita olla mutta ketä antaisi pienelle (1½ kg painavalle) koiralle niin paljon ruokaa. Chihut maksaa kyllä paljon, mutta ei sen hoitokulut ole niin suuret kun mastiffin ja siittä on monelle kaveria. Ihmiset ostaa koiran omilla rahoillaan ja ne voisi käyttää rahat vaikka mihin turhaan, karkit häipyy syömällä ja pieni karkkipussi voi maksaa 1e ja sen syö hetkessä niin eikö olekkin rahankulua? Koirista on paljon iloa pitkäksi aikaa ja päihteilläkin saa iloa elämään, mutta pian ne liika käytön takia pilaa elämän eihän koirat (ainakaan kiltit) pilaa ihmisten elämää. Koiran voi aina lopettaa, mutta huumeista on vaikea tai mahdotonta päästä eroon.

      Tämä oli pakko kirjoittaa eikä tässä viestissä ole nyt kauheasti järkeä. 100 e koiran ruuista on kumminkin liikaa kun suurin osa on pieniä ja vain suurilla koirilla voi mennä niin paljon. Suuriakin on paljon ja ei nekään kaikki syö niin paljon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      207
      5448
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      129
      3296
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      143
      2475
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      343
      2411
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      2012
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1586
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      119
      1561
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1423
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1250
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1111
    Aihe