Miehen ymmärtäminen

Anonyymi-ap

Itsekkyys on päivän sana nykyaikana.

Itselläni mies, joka tuottaa somesisältöä harrastuksena. Aikaisempina vuosina kettuili minulle, kun olin ahkera facebook-postaaja. Nyt tilanne on se, että videoiden tuottaminen on hänelle vapaa-ajan pääsisältö. Joko niiden tekeminen tai editointi. Tai muiden somekanavien seuraaminen.

Miehen kuuntelu- ja empatiataito on unohtunut, kun ajatukset juoksee koko ajan muualla. Myös muu lähipiiri on kiinnittänyt asiaan huomiota. Yöunet jää tietoisesti vähemmälle. Liikuntaa "pitäisi" harrastaa, mutta siihen ei nähtävästi energiat riitä. Ikää sen verran, että vaarana ylipainon aiheuttamat sairaukset.

Tämän toiminnan vaikutuksena olen tietysti järjestänyt mielekästä tekemistä itselleni. Mutta alan tuntemaan itseni yksinäiseksi, ja avioliitossa ei mielestäni näin saa olla. Ja tyytymättömyys nostaa mieleen muitakin epäkohtia, vaikka perusasiat parisuhteessa tähän asti olleet kunnossa.

Mitä itse voisin tehdä tässä tilanteessa?

6

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mikä susta itsestä tuntuu parhaalta ei kai siinä kukaan muu voi sun puolesta tietää miten sun tulisi toimia tai mitä sun tulisi tehdä mu enämpi vaikuttaa siltä että miehesi olisi ehkä parempi poikamiehenä kun some menee sun edelle

    • Anonyymi

      Puhua asiasta miehesi kanssa

    • Parisuhteissa ylipäänsä voisi olla hyvä heti alkumetreillä, siis silloin kun kaikki on vielä ihanaa, ruusunpunaista ja toinen täydellinen, tehdä kirjallinen sopimus siitä paljonko viikossa pitää olla aikaa toiselle, muutoinkin kuin vieressä nukkuen. Ja tästä voidaan tapauskohtaisesti joustaa, jos molemmat juuri silloin kokevat niin.

      Työtehtävistä riippuen yleisesti arkena kuitenkin ne päivät karkeasti ottaen ovat 8h unta/lepoa, 8h duunia tms., 8h vapaa-aikaa, viikonloput vähän vapaammin. Siitä kun sitten vähentää kummankin itsenäiset harrastukset ja kotityöt, niin pitäisi selkeästi löytyä yhteiselle ajalle tilaa. Jos ei löydy, niin asiat on suhteen kannalta heikosti. Ja tuossa ei nyt sitten laskettu mahdollisia lapsia mukaan, se muuttaa kaiken.

      • Anonyymi

        Hyvä olisi tosiaan puhua asiasta heti alussa, sillä tuntuu olevan yleistä, että erityisesti miehillä näkemys suhteesta arkipäiväistyy, he kyllästyvät ja harrastukset vievät mielenkiinnon


      • Anonyymi kirjoitti:

        Hyvä olisi tosiaan puhua asiasta heti alussa, sillä tuntuu olevan yleistä, että erityisesti miehillä näkemys suhteesta arkipäiväistyy, he kyllästyvät ja harrastukset vievät mielenkiinnon

        Kyllä se olisi hyvä heti kirjata sopimusehdot hiukan tiukemmiksi, jälkikäteen niitä on jo hankalampi muuttaa kun bisnestä tehty monta vuotta tietyillä ehdoilla.

        En nyt voi kanssaveljiä yleisesti kommentoida, mutta vaikuttaa kyllä siltä, että miehet ehkä enemmän hautautuvat omien harrasteidensa pariin suhteen arkistuessa.


    • Anonyymi

      Mää taas vastaan oman mielipiteeni mukaan. Sanotaan että jokainen pari määrittelee itse rajansa ja noinhan se tietysti onkin mutten voi peräänkuuluttaa prioriteettejä eli kun toisesta aljaa tuntumaan että puolison aika ja ajatukset jne menee liian usein muuhun kuin parisuhteeseen rau aljaa tuntemaan itsensä ulkopuoliseksi niin jotain asialle täytyisi tehdä ja kokin on vialla jos toinen ei välitä korjata tilannetta sillä se kertoo liiallisesta välinpitämättömyydestä.
      Joskus työ tai jonkun muu asia vie kuin varkain lisää ja lisää aikaa ja huomiota, aljaa täyttämään elämää ja pääkoppaa niin että muut asiat tulevat jatkuvasti laimuilyödyiksi noinhan ei saisi jatkuvasti käydä kun kyse on läheisistä, puolisot saan ja lapsistaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin olet viimeksi nähnyt

      Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
      Ikävä
      146
      2491
    2. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

      😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
      Luterilaisuus
      412
      2148
    3. Pimahdan kohta ihan kunnolla

      Entä, jos otan sitten yhteyttä sinuun? 🫨🫥🥴
      Ikävä
      38
      1992
    4. Hauskaakin jopa...

      Että moni nainen olettaa, että kyse on vaan siitä kaanustinloukusta, kun mies jotain ehdottaa. 😄 Ja miettiikö monikaan
      Sinkut
      233
      1310
    5. Toivottavasti vielä kohdataan mies

      Ja aloitetaan juttelu. Nyt olisin valmis.
      Ikävä
      113
      1295
    6. Nainen, minkä kappaleen laittaisit nyt miehelle

      kuunneltavaksi tietäen, että hän ikävöi sinua ja kipuilee päästäkseen yhteyteen kanssasi. Jotain, joka kertoo...
      Ikävä
      119
      1159
    7. Vanhemmalle naiselle

      Aikataulu muutos. Ensi viikolla pistetään asia vireille. Ei juhannukseen asti aikaa. Kannatti valehdella!
      Ikävä
      56
      1103
    8. Jos et kaipaakaan minua täällä

      Niin miksi sinua ehkä häiritsee se, että minä kaipaan sinua? Miehelle.
      Ikävä
      11
      1087
    9. Koen, että minua tavallaan vainotaan

      Kyllä minä vain satun tietämään, että täälläkin on joitain serkun kaiman kummeja jotka kiusaavat minua. Lisäksi sairas n
      Ikävä
      124
      1054
    10. Morning has broken

      Simmut aukaistaan. Ja noustaan päivään valkeaan. Hyvää huomenta. 😊☀️🍳☕❤️
      Ikävä
      66
      978
    Aihe