Täyssähköautojen määrä on viimeisen 12 vuoden aikana Suomessa joka vuosi kaksinkertaistunut

Anonyymi-ap

12

83

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   OOOOOOOOHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!

   • Anonyymi

    Äläs ny 90 000 autoa 12 vuodessa, se tekee jotain 7500vuodessa...samaan aikaan polttomoottoriautoja on myyty keskimäärin 92 500vuodessa.
    Tuossa juuri uutisissa Englanti esitteli autojen sähköistämistä. Firman edustaja näytti kartalta, kuinka heillä on latauspaikkoja jo valmiina. Kartalla oli 1 siis YKSI, mikä sekin sijaitsi Skotlannin puolella. Espanjaan oli 3 (kolme) asemaa suunnitteilla lähivuosina. Saksassa ja Ranskassa oli sitten joku 20-30 latausasemaa. Mutta eihän noita sähköautoja juuri muualla olekaan, kuin eteläisessä Norjassa, Ruotsissa, ja Saksassa joissakin varakkaammissa osavaltioissa, sekä höynäytetyssä Suomessa, joka pelastaa sähköautoilullaan koko MAAILMAN.


  • Anonyymi

   Aikas vähän on vielä ja taitaa tahti hidastua kun lama iski.

   • Anonyymi

    On joka vuosi kaksinkertaistunut. Kovaa mennnään.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    On joka vuosi kaksinkertaistunut. Kovaa mennnään.

    Alkaa pikkuhiljaa jo yskiä tuo nousu.... eiköhän olisi järkevintä jättää patteriautot vielä kauppaan ja odotella vety-autoja. Suomessa on krooninen sähköpula ja kallis sähkö tulevaisuudessa, joten...


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    On joka vuosi kaksinkertaistunut. Kovaa mennnään.

    Juu kovaa mennään, sähköautoja on nyt jo peräti 1,67% autojen kokonaismäärästä…


  • Anonyymi

   Kun katsoo noita sähköautojen myynti-ilmoituksia, niin tosi monessa on että "saatavilla 2024 lopussa" tai "2025 puolella" tai muuta vastaavaa.
   Jos tuo ei helpota niin määrän kaksinkertaistuminen pysähtyy ihan saatavuusongelmaan.

   Valitettavasti Suomi ei taida pienuudessaan olla edes valmistajien ykkösmarkkina, niitä vähiä autoja joita saadaan linjalta liikenteeseen viedään enimmäkseen muihin maihin. Harmi.

  • Anonyymi

   Tavanomaisia aivopesullisia asioiden ilmaisutapoja, mutta alla palautetaan sitten jalat maan pinnalle.

   "Sähköautojen osuus koko kannasta vielä pieni"

   16.1.

   Kallio sanoo havainneensa menneen vuoden aikana poliitikoilta ja mediassa "tyytyväistä hyrinää" suhteessa Suomen päästövähennystavoitteisiin.

   "–  Tuijotetaan uusien autojen ensirekisteröinneistä sähköautojen suhteellista osuutta ja ajatellaan, että nythän tämä menee mukavasti."

   * Kallio kuitenkin sanoo, että täyssähköautojen lähes 18 prosentin osuus viime vuoden ensirekisteröinneistä ei tunnu koko autokannassa "juuri laisinkaan".

   "Täyssähköautoja oli viime vuoden lopulla noin 45 000, kun Suomen autokannassa oli kaikkiaan yli 2,7 miljoonaa henkilöautoa."

   - https://www.is.fi/autot/art-2000009330744.html

   - https://keskustelu.suomi24.fi/t/17711125/sahkoautojen-osuus-hyvin-pieni-suomessa

   • Anonyymi

    Onpa erikoisia lausuntoja, joiden on vain ymmärrettävä puolustavan saastuttavia polttomoottoriautoja.

    Totuus on se, että sähköautot lisääntyvät hurjaa vauhtia ja vauhti vain kiihtyy. Muuta asiassa ei tarvitse ymmärtää.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Onpa erikoisia lausuntoja, joiden on vain ymmärrettävä puolustavan saastuttavia polttomoottoriautoja.

    Totuus on se, että sähköautot lisääntyvät hurjaa vauhtia ja vauhti vain kiihtyy. Muuta asiassa ei tarvitse ymmärtää.

    Kyllä asiassa täytyy ymmärtää sekin, että sähköautojen osuus koko autokannasta on mitättömän pieni. Suomessa on myös paljon pienituloisia, jotka eivät kallista ja lyhytikäistä sähköautoa pysty koskaan ostamaan, vaan ajavat halvoilla vanhoilla polttomoottoriautoilla niin kauan kuin ne koossa pysyvät. Tästä juuri johtuu, että Suomen autokannan keski-ikä kaiken aikaa vain nousee, ollen jo 13 vuotta. Suomesta tulee autojen suhteen pohjoisen Kuuba. ”Halpa käytetty toimiva sähköauto” on lause joka kumoaa itsensä, sillä on jo Nettiauton halvimpien sähköautojen tarjonta osoittaa, että jos sähköauto on halpa, se ei enää ole kunnossa. Itse asiassa joku 2012-mallinen 7000 € Leaf ei ikäänsä nähden ole edes mitenkään halpa, eikä se puolikuntoisella akustolla 60km rangellaan enää kykene monessakaan tapauksessa normaalin henkilöauton virkaa täyttämään. Suomalainen auto on keskimäärin 13 vuotta vanha ja keskimäärin 3600 € hintainen. Siinä on fakta joka ei kovin nopeasti muuksi muutu, ellei suomalaiset jostain taikaiskusta yhtäkkiä merkittävästi rikastu. Ja siihen en kyllä usko.


  • Anonyymi
  • Anonyymi

   Voi kai asian noinkin sanoa, tosiasia kuitenkin on, että vaikka vuoden loppuun mennessä nykyinen sähköautojen määrä kaksinkertaistuisi, niitä olisi sittenkin vain reilu 3% autokannasta. Kasvutahti tulee jatkossa vääjäämättä hidastumaan. Ei Suomeen yksinkertaisesti saada sellaisia määriä sähköautoja mistään, eikä suurimmalla osalla kansasta olisi edes varaa ostaa niitä.
   Ensin pitäisi keksiä joku erittäin halpa mutta nykyistä kestävämpi akkutekniikka, joka mahdollistaisi sähköautojen pysymisen käyttökuntoisena yhtä pitkään kuin polttomoottoriautot. Nythän akkukapasiteetti laskee vääjäämättä 2-4% vuodessa, ja sitten kun akku on finaalissa, sen uusiminen maksaa enemmän kuin on auton arvo. Ei tämä ainakaan mitään kestävää kehitystä ole, eikä taviskansalaisella ole sellaiseen varaa. Halvat, mutta toimivat polttomoottoriautot pakotetaan vaihtamaan kalliisiin ja lyhytikäisiin sähköautoihin, ja samalla saadaan muutenkin tiukilla olevat ihmiset velkavankeuteen. Ei sellainen voi olla oikein.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kerrotaanko maailmalle oikeasti Venäjän ja Ukrainan sodan syistä

   Vaikka kuinka yritän olla kartalla edes vähän niin silti on koko ajan pimenossa se syy, miksi Venäjä hyökkää Ukrainaan.. Ei tätä kerrota uutisissa. K
   Maailman menoa
   654
   2711
  2. Mitä ihmettä? Sofia Belorf kauppaa omaisuuttaan

   Onko vuokrat maksamatta, vai miksi myy käytettyjä luksusasusteitaan?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   169
   2024
  3. Syöksit minut syvälle masennukseen

   Olit se suurin syy suruuni, jos olen rehellinen. Mutta ethän voinut tietää. Et voinut tietää, että poljit rikkimennyttä. Mielestäni et ollut rehelline
   Ikävä
   227
   1436
  4. Entä jos me törmätään mies

   Sattumalta joskus?
   Ikävä
   46
   906
  5. Harmittaako sinua että pilasit välisi

   Ikävöimääsi ihmiseen tämän palstan takia?
   Ikävä
   69
   839
  6. Horoskooppi: Skorpionilla maltti on valttia, rapu kohtaa muutoksia, leijonalle apua epävarmuuteen...

   Uskotko horoskooppeihin? Lue tästä päivän horoskooppi ja katso, pitääkö se paikkaansa... Klikkaa: https://www.suomi24.fi/viihde/horoskooppi-skorpion
   Viihde ja kulttuuri
   7
   816
  7. Ihanat kulta

   ne sun uudetkin hiukset...😍 Oot niin kaunis ja seksikäs ettei meinaa uskaltaa ees katsoa ettei uppoa liian syvälle katseesi lumoihin, mites siitä enä
   Ikävä
   35
   787
  8. Jos en järkeilisi tätä

   olisin jo antautunut sinulle kokonaan. Tämä himokin on ihan jotain käsittämätöntä. En tiedä mikä sinussa on, mutta olet saanut tämän naisen ihan sekai
   Ikävä
   21
   785
  9. Ökymenoa Monacossa! Valtteri Bottas esittelee harvoin julkisuudessa nähdyn Tiffany-rakkaansa tv:ssä

   No nyt on ökyä… F1-kuski Valtteri Bottas kutsui Maria Veitolan yökylään luksuskohteena ja rikkaiden asuinpaikkana tunnettuun Monacoon. Tiedossa mm.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   12
   774
  10. Mitä aikuisen ihmisen pitää ymmärtää ihmissuhteista.

   1) Ihmiset jäävät elämääsi, jos ovat jäädäkseen. Heillä on vapaa tahto ja valinta. Jos he eivät valitse niin tehdä, se hyväksytään ja ymmärretään. Ilm
   Ikävä
   67
   771
  Aihe